Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12951) bigrob válasza 2thletme2day (#12949) üzenetére


bigrob
őstag

Rákérdeztem Alin az Anycubic storenál.
Árat viszont nem mondott még..

ANYCUBIC Official Store
"Hello,
Thanks for your attention.
Maybe we will launch it in March.
Please keep paying attention to my shop.
If there is updated information,we will inform you early."

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12952) Kumancs


Kumancs
kezdő

Üdv.
Aki kicsit jobban jártas a Cura-ban meg tudja mondani hogy azt be lehet állitani hogy a tárgy alja ne legyen tlibe nyomttva hanem a ráccsos legyen? és ha igen hol?

(#12953) Saccco válasza Kumancs (#12952) üzenetére


Saccco
nagyúr

Bottom layer-t vedd 0-ra. A layer infill-t állítsd grid-re.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12954) kinghaxor


kinghaxor
aktív tag

Sziasztok! Valaki akinek 4max nyomtatója van tudna segíteni mi lehet nálam a probléma? Össze raktam a nyomtatót a videó alapján. Azzal nem is nagyon volt probléma. Talán annyi, hogy nekem egy két sarok elem iszonyatosan szorult az alu profilon, mások meg szinte lötyögtek. Így nekem a tálcát tartó tengelyeken megszorult alul a tálca alsó állásban, amit csak úgy tudtam megoldani, hogy felül a műanyag elemekig ki toltam a tartóit, alul pedig meglazítottam a csavajait és így kb egy millimétert beljebb ugrott az egyik alsó tartó a műanyag sarok elemtől. Ergo valószínű nem igazán derékszögű a váz. Másnál volt, van ilyen probléma? Azoknál a sarok elemeknél amik szorulnak szemmel látható, hogy annál a résznél amibe bele kell tolni az alu profilokat az oldalak közepe sokkal beljebb van mint a sarkai. Ezért is szorul. Nem is mertem nagyon feszegetni mert ahogy toltam bele a profilokat fehéredett a műanyag ahogy nyúlott. Addig toltam amíg kézzel tudtam. A csavarok szépen bele mentek mindenhova de mégis van benne valahol eltérés. Nem tudom hogyan lehetne rajta javítani, el törni nem akarom így inkább a fentebb leírt módon megodottam, hogy ne feszüljön sehol a tálca és szépen könnyen mozogjon. És akkor itt lenne a másik problémám. Ki szerettem volna nyomtatni a bagoly párt. Először le fagyott a gyári kártyáról. Másodszor már sikerült elkezdeni a nyomtatást egy másik minőségi kártyáról de negyedénél le állítottam mert látszott hogy nem lesz jó. Konkrétan egy szép szál gomolyag lett az egészből. A nyomtató folyamatosan húzza a szálat ami nem szakad el a fejtől hanem nyúlik folyamatosan és amerre megy viszi magával. Már akkor is láttam hogy ilyen mikor még csak a kis olvadékot vettem le a fúvókáról a kezdés előtt. Már ott így nyúlott. Kis csipesszel le szedtem a kicsorgó anyagot és kb 30 centit húztam el a fejtől de a kettő pont között még mindig ott volt a nyomtató szál mint a rágó mikor el kezdi húzni az ember. Így sajnos a nyomtatás se lett jó mert mindenhova oda húzta és egy nagy szőrös gomolyag lett az egész.

[ Szerkesztve ]

(#12955) fabula válasza Zsolt74 (#12944) üzenetére


fabula
őstag

Én a 4MAX-al nyomtattam ABS-ből Petsfang hűtőt a Tevo Tornado-ra :DD .

(#12956) fabula válasza bigrob (#12948) üzenetére


fabula
őstag

Szerintem 4MAX, de hát én elfogult vagyok. Ahogy láttam, a 4MAX pro mechanikailag nem fejlődött, csak külcsínben meg érintőképernyős, ha valaki nem akar gombot tekergetni, nyomogatni.
Ja és 4MAX-ba első tuningként tettem XYZ-re 3 db TMC2208 driver, azóta sokkal csndesebb.
Nem tudom a Pro milyen alaplappal és driverekkel jön, de nem biztos, hogy megéri a felárat.

(#12957) konkav válasza kinghaxor (#12954) üzenetére


konkav
csendes tag

Nálam az alu profilok rendesen bementek, legfeljebb egy kicsit "rásegítettem" gumikalapáccsal. Viszont az Y rudaknál volt ilyen "fehéredős" szorulás, de én nem nagyon paráztam rajta, betoltam, és kész. Egyébként nemrég a nyomtató átkerült egy másik helyre, ami, mint utólag kiderült, nem teljesen sík, így a nyomtató billegett, de ezt csak sok órányi nyomtatás után vettem észre. Ez idő alatt viszont nem vettem észre semmilyen változást a nyomtatott tárgyakban, és az, hogy a billegés nem szűnt meg magától, nekem azt jelzi, hogy a keret eléggé stabil. Meg is néztem az asztal szintezését, miután észrevettem a billegést, és teljesen jó volt.

Kártyáról még soha nem nyomtattam, így az ehhez kapcsolódó problémákról majd esetleg más ír (én nem igazán bízok ezekben az olcsó kártyaolvasó mechanikákban, sok rejtélyes problémát okozhatnak). A helyedben megpróbálnám direkt gépről is nyomtatni. Valamint letölteni egy kalib kockát, és azt szeletelni, és nyomtatni.

Jól értettem, hogy a tárgy negyedéig jól nyomtatja, csak utána nem? Mert ha igazából már az első réteg sem tapad le rendesen, akkor ott más a gond (szintezés, hőfok). Ha valameddig jól nyomtat, és utána "romlik" el, akkor pedig érdemes mást megpróbálni kinyomtatni.

(#12958) fabula válasza kinghaxor (#12954) üzenetére


fabula
őstag

A Thigin van 4MAX sarokelem, ha tudsz nyomtatni, a szorulókat lecserélheted esetleg ilynekre [link].
Másik megoldás lehet, hogy hőlégfúvóval óvatosan megmmelegíted azkat a részeket, ahol szorul és akkor nem törik el, hanem annyit enged, hogy összenyomhasd rendesen. Persze csak óvatosan melegítsd, ne deformálódjon!

Nekem is szorosan mentek bele az aluprofilok a sarokelemekbe, de egyik sem feszült és nem is lötyögött benne. Célszerű még a sarokelemeket rögzítő csavarok alá laposalátéteket tenni, akkor nagyobb felületen fogják a műanyag sarokelemet és a csavarok is stabilabban állnak, esetleg nem roppanthatják meg a műanyagot, ha jól meghúzod.

A nyomtzatási hiba oka lehet egyszerűen hibás bed szintezés, vagy nem elég tiszta bed (az elején többször is át kellett mosnom jó alaposan isopropil alkohollal, mire tapadni kezdett rendesen), vagy túl meleg a fej és folyik, szálaz az anyag, ezért feltapad a fúvókára és onnan már a többi szál is ráakad és húzza azokat is.
Szintezéshez van jó Bed levelling Assistant G-code feltöltve a Thingire, itt találod [link].
Lehet azonban olyan gond is, amiről már többen is írtak, hogy a kijelző kábelei zavart szednek össze, mivel árnyékolatlanok, az SD olvasó meg ugye a kijelzőben van és ez okozott már hibás nyomtatást egyeseknél. Nekem ilyen sem jelentkezett, szerencsém volt.

Így látatlanban ennyit tudnék tanácsolni.

[ Szerkesztve ]

(#12959) Saccco válasza kinghaxor (#12954) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nekem egész egységesen szorultak a sarkok, nem vettem észre durva különbségeket. Esetleg, ha ferdén került bele a profil a helyére akkor is szorulhat. Még csavarozás előtt összeütögettem a felső és alsó kereteket.
Elképzelhető, hogy az LCD miatt állt meg. Voltak ott gondok a zajjal. Nálam is fennáll a hiba, de nem vettem ki az LCD-t a helyéről.
Az SD-n kapott gcode-ot nyomtattad ki? Egy kicsit mindig folyik az anyag ez ilyen. Nem teljesen értem, hogy nem tapadt le vagy csak simán szálazott? Lehet kicsit nedves az anyag, akkor is tud szálazni.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12960) trialkornel válasza bigrob (#12937) üzenetére


trialkornel
tag

Én is 4max-ot szeretnék de még várok mert egyrészt kíváncsi vagyok milyen lesz a pro, másrészt meg nincs hova tenni. Van két tarantulám és azok sem férnek el, alig van hely.
A márciusi megjelenés a pro-nál lehetséges mert most jön februárban a kínai újév ami azt jelenti hogy ők 2-3 hétig nem dolgoznak. Már nem is érdemes tőlük rendelni semmit márciusig.

(#12961) beta válasza hunterk43 (#12947) üzenetére


beta
aktív tag

Esetleg Geeetech A10?

Hétfő reggel rendeltem meg (germany warehouse), kedden már a DHL-nél volt, pénteken meg itt is volt a futár vele. Ja és 6$-t kuponnal le tudsz csípni belőle, ha vmit a kosárba raksz még ettől az eladótól h 199$ felett legyen a fizetendő összeg.

(#12962) bigrob válasza fabula (#12958) üzenetére


bigrob
őstag

No és ki milyen tárgyhűtőt használ a 4Max-on?
Láttam Thingin rengeteg van... :D

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12963) kinghaxor


kinghaxor
aktív tag

Köszönöm mindenkinek az ötleteket, hozzászólásokat. Én elvileg narancssárga pla-t kaptam hozzá, lehet, hogy azzal van a gond, másikat még nem vettem így nem tudom másikkal kipróbálni. Simán a gép összerakása után először megnéztem manuálisan, hogy minden rendesen működik e. Külön a tengelyek mozgását minden irányba, felfűtöttem az asztalt, fejet. Aztán letöltöttem egy színtező g kódot thingi-ről. Kettő volt a nyomtatóhoz, a legfrissebbet szedtem le. Azzal le szinteztem az asztalt. Utána először a gyári sd kártyáról próbáltam kinyomtatni a bagoly párt de el se kezdte mert rögtön le is fagyott a nyomtató. Akkor át másoltam a file-okat egy másik kártyára és arról próbáltam újra a nyomtatást. Előtte már a tesztelés, felfűtés sem volt zökkenőmentes mert ahogy tekertem a kijelző potméterét úgy időnként el ment róla a kép. Aztán ahogy tekergettem visszajött és újra elment. Ez egyébként kártya független, azóta is csinálja csak úgy kártya nélkül a menüben is. Nem sikerült megoldani. Na de térjünk vissza a nyomtatáshoz. Tehát az új kártyáról el is indult a nyomtatás le is tapadt, egyedül az első kör amit a tárgy köré csinál először, az volt szálas de a két bagoly első rétege egész jó lett, az egyik egy helyen anyag hiányos lett de csak egy ponton. De ahogy haladt a nyomtatás úgy kezdett el egyre jobban szálazni. Folyamatosan el kezdett egy a hajszálnál vékonyabb szálat húzni ami nem szakadt le a fúvókáról hanem szépen húzta maga után amerre ment és mindenhova oda ragadt. Szépen körbe tekerte vele azt amit addig nyomtatott. Plusz az is furcsa volt nekem, hogy időnként ki ment teljesen oldalra a fej. Mintha manuálisan ki vittem volna a tálca széléig. Állt egy picit majd folytatta tovább a nyomtatást mint ha mi sem történt volna. Aztán mikor már az egész tárgy tele lett a fúvóka által húzott szállal inkább le állítottam mert láttam hogy nem lesz jó. Lehet, hogy túl nagy fokra fűti fel a fej és nem hűl vissza elég gyorsan a pla. Azóta sajnos nem tudtam foglalkozni vele mert nem volt rá időm.

[ Szerkesztve ]

(#12964) fabula válasza bigrob (#12962) üzenetére


fabula
őstag

Én a 4MAX gyári tárgyhűtőjét használom, mivel eddig semmi problémám nem volt vele.

[ Szerkesztve ]

(#12965) fabula válasza kinghaxor (#12963) üzenetére


fabula
őstag

Ez szerintem az a kijelző kábel hiba, amiről itt már írtak a fórumon.
Le kell árnyékolni a kijelző két szalagkábelét vagy ki kell tenni a házon kívűlre a kijelzőt.
Volt mág olyan is, hogy a kijelzőt rögzítő csavarok erősebb meghúzása is okozott ilyem fej oldalra kimászkálást, mivel a kijelző és a hátsó nyomtatott áramköri panel között nincs távtartó. Erre jó a kijelző köré nyomtatható porvédő keret, mely egyben távtartóként i s funkcionál.
Azért okozza a kijelző modul ezeket a nyomtatási hibákat, mint a fej időnkénti kiszaladását a szélekre, mert abban van az SD kártya olvasó.

Miután ezeket a kijelzővel kapcsolatos problémákat orvosolod, akkor pedig ne a bagolypár gyári G-kódját nyomtasd ki, hanem először egy PLA hőtornyot nyomtass a nyomtatóhoz adott filamenttel, nézd meg melyik hőfokon nyomtat legszebben, majd a Cura 3.6.0-val szeleteld le újra a baglyok stl fájlját a legjobbnak bizonyult hőfokkal és utána nyomtasd ki őket. A Cura 3.6.0-ban már gyárilag benne van a 4MAX profil és alapból is jól nyomtat vele PLA-val a nyomtató.

(#12966) konkav válasza kinghaxor (#12963) üzenetére


konkav
csendes tag

"időnként ki ment teljesen oldalra a fej"
szerintem először ezzel kéne kezdened valamit. Hogy kizárd a g-code hibáját, próbáld meg, hogy szeletelsz valamit. Pl. ezt a kalibrációs kockát. Én feltenném a Cura-t a gépre, azzal direktben is tudsz nyomtatni, és van 4max profilja. Sőt, én lehet, hogy az LCD-ről le is húznám a kábeleket. Ha így már hibátlan a nyomtatás, akkor egyesével ki lehet próbálni ugyan azt a g-kódot kártyáról, visszadugott LCD-vel, stb. Előbb-utóbb (remélhetőleg :) ) meg lesz a probléma.

[ Szerkesztve ]

(#12967) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Megvan az első csalódás a gembrid filamentben.(kb 5 kg után). Egy kb 30 perces rész a nyomtatásban túlextrudált volt. 1.85 körül volt a vastagság :(

(#12968) konkav


konkav
csendes tag

Volt nekem az a "vállas" nyomtatás problémám (ez). Amivel azóta próbálkoztam: a tárgy egyik oldalát 3mm-rel megnyújtottam, azon ötlettel vezérelve, hogy túl vékony a fal (ami szeletelve így néz ki). A +3mm miatt ott biztosan elég vastag lett a fal, és javult is valamelyest a helyzet, de a "váll" még így sem tűnt el.
Tegnap gondoltam egyet, és nyomtattam egy jóval nagyobb tárgyat, ami ugyan úgy duplo-kompatibilis, csak jóval nagyobb, 5*3 "köröcske" van rajta, valamint 6 fallal nyomtattam. És ez is "vállas" lett, és pont ugyan úgy az első olyan rétegnél, ahol már nem a "köröcskéket és pöcköket" nyomtatja. A 6 fallal az volt az ötletem, hogy így nem tudja elhúzni a kevés fal (régebben 2-3 fallal próbálkoztam).
Szerintem lassan feladom. Nem tudom, mi más próbálhatnék még ki. (Egyébként nekem sokat mond, hogy @Saccco sem nyilatkozott, pedig abban reménykedtem, hogy kiránt majd valami megoldást a kalapból :) ).
De ha valakinek lenne még ötlete, ne tartsa magában :D

(#12969) Saccco válasza kinghaxor (#12963) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nyomtass valamit gépről. Én azóta se oldottam meg a kijelző hibát. Nem volt érdekes, mert gépről nyomtatok a 4MAX-szal. Most lesz hosszabb nyomtatásom, ahhoz Octoprint fog segédkezni.
Egyébként valamilyen zavar vagy zaj bántja a LCD-t.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12970) Saccco válasza konkav (#12968) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nem volt ötletem. :DDD

Elkérhetem a modellt?

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12971) Kumancs válasza Saccco (#12953) üzenetére


Kumancs
kezdő

Hát ezeket nem találom sajnos. Béna vagyok hozzá.

(#12972) energy4ever válasza Kumancs (#12971) üzenetére


energy4ever
addikt

A bekarikazott kis fogaskerekre ranyomsz, majd beallitod, hogy miket szeretnel latni a beallitasokban. Ha megvan ami kell, akkor az alabb levo szinten bekarikazott erteket allitod majd at 0-ra.

(#12973) Saccco válasza Kumancs (#12971) üzenetére


Saccco
nagyúr

Elképzelhető, hogy nem látszik a beállítás. Testre lehet szabni, hogy mit láss.

Melyik szeletelő verzió?

Szerk.: lassú voltam :D

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12974) konkav válasza Saccco (#12970) üzenetére


konkav
csendes tag

Természetesen :) Innen való, az end.stl volt a tesztalany, amit sokféleképpen próbáltam kinyomtatni. A nagyobb tárgy innen a zigZagLongRamp.stl. Valamint ezt is kinyomtattam, és itt is volt "váll".

(#12975) Saccco válasza konkav (#12974) üzenetére


Saccco
nagyúr

Nyomtasd ki azt az end.stl-t fejjel lefelé.

Esetleg a hűtés nem elég. :F
Arra gondolok, hogy az üreges rész miatt valami zsugorodik. A premium PLA is okozhatja. Nekem is furcsa dolgokat művel a PLA Pro néha.

Esetleg próbáld meg így:

Igen, direkt 0,5mm a 0,4-es nózira. :K

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12976) gardener


gardener
senior tag

Ender 3 trafója hány voltos? (mert a hotbad forrasztáskor 24v volt írva rá-bár négy érintkezős volt)
12v kellene nekem a led világításhoz.

(#12977) Kumancs válasza energy4ever (#12972) üzenetére


Kumancs
kezdő

Hát oda eljutottam, hogy kiválasztottam a sort. De 2 alá nem engedi.
Mondjuk 17 ről indult. azért ezt is köszönöm.

(#12978) Saccco válasza Kumancs (#12977) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mi az, hogy 2 alá nem engedi?! Olyan nincs. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12979) Tikakukac válasza gardener (#12976) üzenetére


Tikakukac
titán

24. Újabbakban a ventinek már 12V van, de az nem fix.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12980) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

napi felfedezés: vanish mosószappanos szivaccsal átmosott üveglap + szárazra törölve = ultimate tapadás, 6. nyomatot szedem le róla, de még mindig baromi erősen tapad, majdnem a másik kezemben landolt a spakli leszedés közbe :U :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#12981) Kumancs válasza Saccco (#12978) üzenetére


Kumancs
kezdő

úgy nem engedi ha beirom a nullát a rublika narancsszínüre vált és nem tetszik neki. ha 2 vagy több akkor fehér marad.
Ultimaker 3 amugy nem tudom ezen múlik e.

(#12982) bitmad válasza gardener (#12976) üzenetére


bitmad
aktív tag

(#12983) Saccco válasza Kumancs (#12981) üzenetére


Saccco
nagyúr

Az egy dolog, hogy nem tetszik neki, de attól még szeletel. ;)

(#12980) Mr.Csizmás:
Bármilyen szappanos tisztítással ezt éred el. ;)

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12984) Tikakukac válasza Mr.Csizmás (#12980) üzenetére


Tikakukac
titán

Nincs csodaszer, hacsak nem érdesítettél felületet a sima alkohol is ugyanezt hozza ki. Sőt, a Clin is bőven elég.

Van ez a csodaszivacsnak nevezett fehér valami. Olyannal törölgesd át sima ablaktisztítóval az üveget. Nagyon-nagyon-nagyon finoman políroz is, alkohol meg zsírtalanít. Ennyi. Ennél egyszerűen fizikailag képtelenség tisztítani. Esetleg ultrahangos mosó, ha perverz vagy :B

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12985) Mr.Csizmás válasza Saccco (#12983) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

próbálgatom a tisztítószerekkel, auchanos sima szappan, palmolive ffi kék, clin mosószer, dm-es folyékonyszappan, eddig a vanishtől tapad a legjobban.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#12986) gardener válasza bitmad (#12982) üzenetére


gardener
senior tag

Vagy step down converter?
Még a led hűtése miatt alusínen gondolkodom.

(#12987) azbest


azbest
félisten

odarepül a masina vezeti a medve, belekeveredik balu a veszedelembe :D

Hát ez nem sima menet volt. Nyomtatás közben több probléma is kiderült, amire nem gondoltam.
- Csúcsára téve lehet csak kb kinyomtatni sok supporttal. Viszont nem gluestickeztem be a matt üveget, így a faroknál feljött, mert leütötte. A tree support hirtelen irányválátsoknál hajlamos mozogni és beakadni, mert nincs belső merevítése. Volt pár meleg helyzet amúgy is, mivel akkor tudatosult bennem, hogy a gép csúcsa és az úszók csúcsa csak egy ponton érintkezik és a többi támaszték csak később jön létre :D De megtartotta amíg kellett.
- A fa support egy részét a szárnyaknál a levegőbe generálta és csak akkor vettem észre, amikor odaért. Pause és hőálló ragszalag alátámasztásnak, nagyon lassúra vett sebesség megoldotta.
- A szárnynál beleütközött volna a fan duckt egyik oldala az elektronika házába, pause és arról az oldarról le kellett vennem.

Valsz kicsit túl nagy a flow, kalibrálásnál lehet túl bőkezűre sikerült, mert nagyon ragaszkodó és erős a support. A model amúgy nem 3d nyomtatós, úgy varázsotlam le egy weblaptról és próbáltam alakítani rajta meshmixerrel. A végén a farkat külön kinyomtattam és odaragasztottam. A rotorok talpa is kiderült, hogy a modellen belül nincs igazán összekapcsolva semmivel, a motorház egy felette lévő réteg lett és kijöttek. Beragasztottam azt is.

Az alura cserélt elemek és plusz merevítők beszerelése után most úgy tűnik nagyon pontos a gép. Csak éppen ezért a stepper motorok vezérlőinek egyenetlensége is látványosan megjelenik. Rendeltem 8 diódás simitókat, remélhetőleg ezek megoldják. A tarantulámban integrált driverek vannak, a legalapabb fajtából.

A kép egyben link gallériára.

Az adaptív rétegvastagság miatt is vannak különbségek, a háromszori pause miatt is vonalak. Meg a moire a stepperekből. Nulla infillel csináltam, 2 réteg vastag fal az egész. Supportostól 40g-ra saccolta cura.

A két kis figura innen van, azoknak is a túl ragaszkodó support volt a bajuk. A részletességgel nincs gond. Csak a végtagok letörtek takarításkor, mint a fekete lovagnak a gyalog-galoppban. Visszaragasztotta,. Kivéve az elf egyik fülét, amit véletlen levágtam :D

[ Szerkesztve ]

(#12988) Janix12 válasza konkav (#12974) üzenetére


Janix12
aktív tag

Szia!

Nem hibáztál..
Benne van a modellben az a kis ugrás.
Ha réteg nézetbe teszed és rétegenként viszed felfelé a csúszkát látni fogod, hogy onnantól ahonnan kezdi a teljes felületet kitöltés van kb 0.4 kiugrás.

Hozzá teszem többször jártam így mint te.
Valamiért a Cura nem hajlandó a felületi apróbb részleteket kirajzolni, "Layers" vizuális módban.
A felső 4 réteg után látszik a méret különbség.

(#12989) Saccco válasza Janix12 (#12988) üzenetére


Saccco
nagyúr

Megnéztem Ideamaker-ben, Craftware-ben és Cura-ban egyiken sem látom. :F

Mindjárt megnézem S3D-ben is.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12990) gardener


gardener
senior tag

Ender 3-mon. Octopivel. Gcode fileból. Nyomtatnék.

Egy 11órás nyomtatás lenne de kétséges,hogy elég-e a filament. Ilyenkor kellene egy filament érzékelő? Az megállítaná pause és fűzhetnék be egy másik dobot vagy simán leállítaná?
Estleg meg lehet adni valahol, hogy pause legyen 8óra múlva, hogy ránézzek?
Hogy is lenne ez optimális? :U

(#12991) Saccco válasza Saccco (#12989) üzenetére


Saccco
nagyúr

Abban sem látszik. :DDD

(#12990) gardener:
Néha ránézel, ha kevés, akkor cserélsz. Szenzor híján nem tudsz mást tenni. Vagy teszel be egy filament cserét valahány layer után.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12992) gardener válasza Saccco (#12991) üzenetére


gardener
senior tag

Azt gcode-ba beírni? (filament csere)

(#12993) gardener válasza gardener (#12992) üzenetére


gardener
senior tag

Pause at height Script a Curaban?
Jaj, de nem jó. Én Gcode-t nyomtatok Octoprintben. Vagy ott lessz a beállított rétegnél egy automatikus pause és ha kicserélem a filementet a resume-re nyomtok?

[ Szerkesztve ]

(#12994) fabula válasza gardener (#12993) üzenetére


fabula
őstag

Igen, beteszi a G-kódba. De van erre egy Filament Change script is a Cura-ban, én pl. azt használom.

(#12995) Gabesz87 válasza fabula (#12994) üzenetére


Gabesz87
addikt

Ha már script-ekről esett szó, ERRE nem kaptam még választ. TempTower-t nyomtatnék, és hiába állítottam be a változó hőmérsékleteket ugyan úgy, ahogy ebben a videóban van, nem változik nyomtatásnál a hőmérséklet.

[ Szerkesztve ]

(#12996) fabula válasza Gabesz87 (#12995) üzenetére


fabula
őstag

Ha mindent jól állítottál be, akkor működnie kell. Esetleg nem lehet, hogy nem az Extruder 1-nek állítottad a hőmérsékleteét? Más tippem nincs.

(#12997) azbest válasza Gabesz87 (#12995) üzenetére


azbest
félisten

nekem működött úgy, hogy pontosan azt adtam meg, amit mondott. És pontosan úgy állítottam be, ahogy mondta.
A nyomtatási hőmérséklet azon, amit a legalsó részen akarsz, a first layer is az.
Aztán felvinni mindegyiket, keep value megtartja a következő váltásig.

(#12998) azbest


azbest
félisten

Aki titan extruderre váltott, nem tapasztalt olyat, hogy mintha visszafogná magát a nyomtató a helykitöltő dolgok rajzolásánál?

Vagy szimplán a 8 bites kontroller korlátja, hogy az áttétel miatt 4x sebességgel pörgetett extruderrel már nem boldogul teljes sebességgel? Úgy emlékszem, hogy a titan előtt nem láttam olyat, hogy a belső felület íveknél be-be lassuljon. A másik ötletem, hogy van valami limit, amit szintén módosítani kellene, csak a leírásokban nem említik.

(#12999) Gabesz87 válasza fabula (#12996) üzenetére


Gabesz87
addikt

Hát ezt nem értem akkor...de, az Extruder 1-re állítottam be. Change Layer-hez beírtam a megfelelő layer magasságot, Extruder 1 temphez meg a hőmérsékleteket. Keep Value az maradt. És mindezt annyiszor, ameddig el nem értem a 180 fokot.
És mindezek ellenére totál ignorálta, mintha nem is csináltam volna semmit.

1-2 bónusz kérdés:
1. Kellene nekem valami megvilágítás, IKEA Ledberg LED szalagra gondoltam. Ez 24V-os? Rá lehet direktbe kötni a nyomtató tápjára?
2. Jó lenne valahogy halkítani kicsit a nyomtatón, lehet, hogy vennék ventiket, de nem szeretnék sok ezerért Noctua ventiket venni. Van valami hasonlóan jó, hatékony, halk megoldás olcsóbbért? Ill. a motorokra dampert érdemes venni?

[ Szerkesztve ]

(#13000) gerleimarci válasza azbest (#12998) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

USB-ről vagy MKS TFT-ről nyomtatsz? Az okozhat ilyet. Meg a Repetier firmware volt nekem néha ilyen döcögős.
De ha tényleg a titánra gyanakszol, akkor letesztelheted, úgy, hogy az extruder meghajtóját "átjumpereled" 1/8 vagy 1/4 mikrolépésre és a step/mm-et is felezed/negyedeled. Bár nekem is 465 step/mm az extruder, de az nem okoz gondot az Atmega2560-nak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.