Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12051) blountex


blountex
senior tag

Csak kár hogy nincs benne a bétába....

Egyébiránt lenne egy kérdésem, hátha valaki tud megoldást itt rá:
Kör alakoknál úgy néz ki elő jött ez a jelenség nálam.

Cseréltem dúzni, szíjfeszességet is állítottam, hőmérsékletet, minden szart, kurvát is cseréltem, de nem jöttem rá mi okozhatja.... 'tán még s3d-be megpróbálni, rég vettem már elő azt, feltéve ha működésre bírom octopivel.
Talán mintha régen is előjött volna ez a jelenség egy másik printernél, de nem emlékszek a megoldásra.

[ Szerkesztve ]

(#12052) bigrob válasza blountex (#12051) üzenetére


bigrob
őstag

Ott kezdődik az adott réteg. Retracttal lehet javítani.

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12053) Saccco válasza blountex (#12051) üzenetére


Saccco
nagyúr

Minden rétegbekezdés egymás felett van.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12054) blountex válasza bigrob (#12052) üzenetére


blountex
senior tag

Remélem tényleg ennyi lesz itt csak a probléma... na majd holnap tesztelek

(#12055) fabula


fabula
őstag

Volna egy kérdésem. Van egy nagyon szabálytalan körvonalú, fuggőleges külső falú tárgy, melynek a külsö fala 2 réteg (0,8 mm) széles. Hogyan lehetne ezt 3 rétegre növelni (1,2 mm). A nozzle 0,4 mm-es.
Próbáltam úgy, hogy kivágtam a tárgy közepéből mindent, maradt csak a 2 rétegű függőleges fal és ezt nagyítottam, majd rátettem az eredeti tárgyra.
Sajnos nem egyenletesen növekszik a falvastagság a nagyítás során (mindkét iránybna 0,8 mm-el növeltem), mivel a körvonal bonyolult íveket tartalmaz, ezért volt ahol továbbra is két réteg széles maradt, volt ahol meg volt a három réteg és olyan is volt, ahol szélesebb lett és ezért a szeletelő kitöltést tett a két fal közé.
Más tipp?

[ Szerkesztve ]

(#12056) blountex válasza blountex (#12054) üzenetére


blountex
senior tag

Próbálkoztam a retract változtatással, még más kísérletezéssel is, sajna nem találtam erre még megoldást.

Fabula:
Neked milyen venti van a control boxba?

[ Szerkesztve ]

(#12057) fabula válasza blountex (#12056) üzenetére


fabula
őstag

Nekem még a gyári ventik vannak a control boxban, edig nem volt velük semmi gond, csak kissé hangosak :) .
Ha lesz iddőm, tervezem átépíteni a boxot a Tarek Delbridge-től látott módon, már majdnem minden meg van hozzá, csak még idő kellene :(( .
Tarek az csinálta, hogy a GEN-L lapot a táp tetejére rögzítette műanyag csavarokkal és távtartókkal, a táp mellé tette az SSR-t egy L alakú alu lappal és minden kábelt harisnyába kötegelt, a hátlapra meg tobb kerek csatlakozót is tett és minden kábelt csatlakozósra csinált meg.
Nekem ez tetszik, mert így sokkal könnyebb bármit szerelni és lecstlakoztataható minden külső kábel a boxról.
A kívül futó kábeleket is harisnyába akarom majd húzni a gyári merev gégecső helyett, valamint a fejnél is csatlakozókat akarok beszerelni mindennek (két venti, fűtés, termisztor), hogy könnyebbb legyen bárminek a cseréje.
Egyszer kell több időt ráfordítani és utána már könnyen szerelhetőek, cserélhetőek lesznek az alakatrészek.
Ekkor tervezem a box két oldalát a ventiknek nagyobbra kivágni és két nagyobb, 80-as Noiseblockert teszek bele hűtésnek egy 24/12 V DC-DC átalakítóval.

[ Szerkesztve ]

(#12058) printerpeti válasza fabula (#12055) üzenetére


printerpeti
tag

Milyen programba próbálod? Offset parancs ha van benne azzal lehet az eredetivel futó de pl 0.8 nagyobb kerületet csinálni.

Ha hagyod az eredeti geometriát de a flowratet feljebb írod akkor nő a falvastagság persze pontosan belőni nehéz meg okozhat egyéb gondot de ha csak erősebb fal kell egy próbát megér

(#12059) fabula válasza printerpeti (#12058) üzenetére


fabula
őstag

Köszi, megnézem :R .

(#12060) Saccco


Saccco
nagyúr

Harmadik verzió, remélem ez már használható lesz. :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12061) Sentinel80


Sentinel80
aktív tag

Ender3 nyomtató

Írtam, hogy a gembird PLA ám mindig elakad, mintha gubanc lenne a hengeren és igen, egy hurok volt a feltekerésénél, ami néhény tekerés után mindig megakadt nyomtatáskor: Megoldás: 1.,fej felmelegít 2.,PLA kihúz 3.,Hurok kiszabadítása. 4., PLA visszafűz

viszont

Azt hiszem, nekem is retraction problémám van, több kör alakú tárgyat is nyomtattam és bizonyos rétegeknél mintha hiányoznának részletek. Egy leírásban hasonló hibánál azt olvastam, hogy cura ban a retraction beállításoknál lehet\kell valamit állítani.

Más probléma okozza vagy jó helyen tapogatózok? ha igen, mit kéne állítani?

Előre is köszönök minden segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

(#12062) azbest válasza Sentinel80 (#12061) üzenetére


azbest
félisten

múltkor nekem is elakadt a tekercs. Az volt az oka, hogy pakolászáskor hagytam fellazulni a szálat. Ettől több helyen is keresztezte megát, amikor visszafeszítettem. A megoldás az volt, hogy megint lazítottam rajta és megigazítottam. Eleve kb képtelenség gyárilag úgy feltekerni, hogy csomó legyen rajta, szóval esélyes, hogy másnak is ez a baja. Olyan, mint amikor a cipőfűző úgy látszik, mintha csomó lenne rajta, de valójában csak egy kanyar beszorult, csak ki kell egyenesre rántani. A tekerccsel ez nem annyira megy persze :D

Ha te kikötötted a hurkodat, akkor valószínűleg a párja majd nemsoká előkerül. Eredetileg két hurok lehetett, ami a fellazult szál két helyen magát keresztezéséből lett. Most viszont, hogy az egyiket átfűzted, a másik már igazi hurok lesz :D

[ Szerkesztve ]

(#12063) energy4ever válasza azbest (#12062) üzenetére


energy4ever
addikt

Ezzel a filament feltekeressel mar jo sokan igy jartak a topikban, koztuk en is. Szerintem is inkabb user error. Nem veletlenul van minden dob oldalan a rogzito lyuk neki.

Ha ilyen van, relativ sokat kell letekerni, majd visszatekerni. Eloallitasnal szerintem is kb a keptelenseg kategoria, hogy gyarilag ilyen legyen.

[ Szerkesztve ]

(#12064) Sentinel80 válasza azbest (#12062) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Hm. gondolná az ember, ha leír egy problémát akkor segítséget kap és nem utólag. Nem jött válasz, nyilván használnom kell a gépet, letekertem, kibogoztam és most jó. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy utólag valaki leírja a tapasztalatát, aztán kiröhög.

Nekem eleve összetapadt az anyag és lehet mikor befűztem megtekertem, kezdő vagyok még ebben a témában. Persze, ahogy mondtam a segítség akkor hasznos, ha előbb jön, mint utólag.

[ Szerkesztve ]

(#12065) azbest válasza Sentinel80 (#12064) üzenetére


azbest
félisten

Pár napja jártam így, szóval előtte azt hittem, amit mások régebben írtak, hogy rosszul van némelyik tekercs feltekerve. De ez inkább pech.

Amúgy nem érdemes idegeskedni, mert számtalan rög lesz még az úton és sokminden lesz még, amit csak akkor értesz meg, ha magad is megtapasztaltad. Sokat olvasgattam én is a témát, de legtöbbet akkor tanultam, ahogy aktívan elkezdtem használni és különböző beállításokat kipróbálni magam. Nem mindig tudnak a többiek jó tanácsot adni, van hogy félrevezető inkább mások javaslata. Nameg hiányos információk alapján aztán mindenféle zavaros ötlet jön. Még magam is elején vagyok a tapasztalásnak :D

Amúgy, lehet kénye nyomtatni egy nagy csipeszt vagy leszorítót, hogy ne ugorjon szét lazára a tekercs, amikor kibontjuk a végét, vagy valami ügyesebb tekercs tartót, ami leszorítja annyira, hogy ne tekeredjen le magától, de a motor ki tudja húzni mégis :)

Cura kapcsán, ez melyik verzió? Csak mert 3.6-os nem így néz ki, vagy én más nézetben használom (linux alól).
Hőfokkal nincs baj?
Van tárgyhűtő venti?
Nincs kicsúszva a tefloncső?
Esetleg full metal a hotendnél? Tán van amelyik kínai gyengébb minőségűben elakad a pla.
Z tengellyel nincs gond?

Bocs, ha már részletesebben leírtad, nem kerestem vissza, hogy milyen gépet használsz (mármint, hogy az hogyan van felszerelve).

[ Szerkesztve ]

(#12066) Sentinel80 válasza azbest (#12065) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Nem tudom, majd a 10. hengernél megerősítem vagy cáfolom, hogy nem lehet gyári hiba ;) Ez a második gembird öm, ennél össze volt tapadva pár szál is ahogy kicsit letekertem.Lehet sokat állt, lehet meleg érhette nem tudom mi lehetett az oka. Az első hengernél nem volt gondom, se hurok, se összetapadás.

De ha mindenki esküszik, hogy totál ilyen nem fordulhat elő, akkor befűzésnél csináltam, most letekertem kicsit, hogy lássam jó-e. De megkövetlek és beírom forumba, ha valóban csináltam egy hurkot, pedig nem is volt :R

Én még a gyári Cura t használom 15.04.3 , ehhez adtak valami leírást doc ban, hogy mi mit csinál, másrészt mikor leszedtem az új verziót megijesztett a raklap paraméter na mondom kitapasztalom jobban a nyomtatást és akkor majd felbátorodok.

Ender 3 gép, azt hiszem ez a második generáció, aminek külön üvegszál lapos az ágya és már fém a hotend.

Most 200 illetve 210C a fej, egyik helyen a 210-et mondták, ha ilyen réteg szüneteket lát az ember -mint lehetséges megoldás (az anyag minősége miatt) 65C az ágy.

A teflon csövem rövidebb kicsit, mert elakadt benne legutóbb olyan szerencsétlen mód az anyag, hogy a csomó nem a hotend ben volt- az tiszta maradt, az anyag szépen a cső végében kötött meg. Csak úgy tudtam megszabadulni tőle, hogy levágtam 1cm-et és kihúztam. Ezután nem tudtam a teflon csövet már ugyanabban az irányban visszarakni, eltorzult a hotendben lévő részm, ezért megfordítottam - extruder oldalon nem volt gond a külső átmérő torzulása és tövig belenyomtam a hotend oldalon - ezután megnéztem a PLA nem akadr a teflon csőben. Nem tudom megmondani, hogy a teflon cső rendesen lent van-e, de tovább már nem tudtam lenyomni. Csere teflon cső úton van - már ha ez a gond.

A Z tengely érdekes dolog, mert a leírás nem tér ki amit mellékeltek, hogy azon is van 2 feszítő csavar.. Csak annyit mond, hogy nézzük meg, hogy szabadon tud-e járni le-fel a Z tengelyen a X amin a hotend van. Lötyögni nem lötyög. De nem tudom mi az ideállis feszítőcsavar beállítás, nem-e kell még erősebbre húzni. Most pici erővel ha lenyomom akkor kikapcsolt állapotban le tudom nyomni a Z-n a X tengelyt.

A fejet 1x a cső javításnál szétszedtem, fém.

Közben ilyenkor kutatok, hátha még találok hasonló forum bejegyzést itthon\külföldön. olyat találtam még, hogy olyan is okozhat ilyen effektust, ha a feszítő rugó ami húzza a PLA-t nem feszíti eléggé a PLA-t. A másik tipp a retraction beállítás módosítása volt.

A rugó feszítéséhez javasolnak egy ilyen távtartót:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#12067) Sentinel80


Sentinel80
aktív tag

Rosszúl írtam a végén, nem a rugó, hanem a befogót lehet így feszesebbre állítani - pár embernek ez nem volt elég erős és néha nem húzta kellően a PLA-t a hengerről.

Csatolok még képet, mindkét munkadarab mai termés: egyik vastagabb és akkor még volt hurok is - emiatt kézel letekertem mindig kicsit. A másiknál, ami elkezdet szét is esni, már nem húztam a hengert, de látható a másik ,,szebb" darabon is 1-2-3 ilyen szaggatott rész. Látszólag random.

Szóval eddig lehetséges tippek: teflon cső, Z tengely laza, esetleg a rugó.

Kinyomtattam közben a távtartót, ezen nyoma sincs a hézagnak, de ebbe van infill 20% és szögletes.

[ Szerkesztve ]

(#12068) Saccco válasza Sentinel80 (#12067) üzenetére


Saccco
nagyúr

Részleges dugulás a PTFE csőnél vagy nehezen jön a szál a hengerről.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12069) azbest válasza Sentinel80 (#12067) üzenetére


azbest
félisten

még egy tipp, ha az extruder motorja gyenge, akkor esetleg nem tud eleget tolni előre... de nem biztos, hogy ez a baj, csak mint lehetőség. A boardon lehet a motorvezérlőknél állítani, hogy milyen erős áramot kapjon, de ezt gondolom addig nem érdemes nagyon bántani, míg nincs kizárva a többi. Meg ehhez multiméter sem árt, hogy le lehessen olvasni az értéket.

De egyébként akár cura beállítás is lehet gond. Mármint, ha alul extrudált. Vagy más részen hasonló probléma: szoktak csinálni tesztet, hogy az extruderben 10 cm anyagbehúzás valójában mennyi szálat húz be és az alapján beállítani az értéket, hogy tényleg annyit húzzon be, amit kell, ne kevesebbet.

Esetleg cura verzióra is keress rá, hogy azzal másoknak nem volt -e hasonló baja, mert 2015ös verzió ahogy látom és akár amiatt is lehetnek problémák. Sok kis trükköt csinál a cura mostani verziója, hogy szép legyen a nyomtatott tárgy kívülről, sebességet is optimalizál, hogy a nem látható belső részeken gyorsabban nyomtasson. Ezek nem tudom a két éves verzióban voltak-e például.

Úgy látom, hogy a 3.6.0 curában van ender 3 profil alapból, amit a nyomtató hozzáadásánál az others részen lehet kiválasztani. Anno amikor beüzemeltem a tevo tarantulámat, a hozzá kapott doksiban repetier progi leírás volt. Azzal borzalmas lett az eredmény. A cura tevo tarantula profiljával meg elsőre szép lett az ahhoz tartozó alapértékekkel. Szóval akár érdemes lehet kipróbálni az újat is, nem tudom megfér -e egymás mellett a régivel.

Egyébként a gembirt kék tekercsemmel nekem pla-val 225 fokkal volt a legjobb eredményem. A nyomtatóhoz kapott próbatekerccsel meg 190-210 közt is minden jó volt. Szóval az anyagok közt is lehet különbség. Próbálj csinálni esetleg egy hőmérséklet teszt tornyot. Bár ha neked kell beállítani, akkor kicsit macerás lehet elsőre, de azt hiszem volt mellé talán előre generált gcode is, csak az nem biztos hogy ideális a nyomtatódhoz. Ja úgy ltáom van előre generált gcode pla 180-220 tartományra [link]

Ja és ha dugulás jellegű probléma van, akkor lehet hallani az extrúdertől kattogást, ha nem tudja tolni az anyagot, mert nincs hová. Ez is egy jel lehet, ha ez van. Szóval hallgasd és nézd a különböző részeken, hátha észreveszel valami rendelleneset.

Most látom, hogy más anyagból van a távtartó. Szóval lehet anyagok közti különbség, hőmérséklet igény különbség is a baj oka.

[ Szerkesztve ]

(#12070) azbest válasza azbest (#12069) üzenetére


azbest
félisten

itt egy videó a temp towernél saját hőmérséklet beállításhoz [link]. Az előre elkészített gcode máshogy mozgatta a nyomtatót, bár azzal is sikerült tarantulával kinyomtatnom, de azzal a progival készítve, amivel nyomtatsz, biztosabb, hogy azt kapod, amit a többi modell nyomtatásánál is.

(#12071) Sentinel80 válasza azbest (#12069) üzenetére


Sentinel80
aktív tag

Látod ezaz amitől agyvérzést kapok, hogy lehet ez, lehet az, meg amaz a hiba :C és pont amiatt nehéz rájönni, mert nem minden rétegnél jön ki, hanem random, mikor a ,,csillagok" együtt állnak.

Olvastam közben egy cikket, hogy ender 3 nál másoknak is előjött ilyen, lehet akár a típus jellegzetessége is. A nyomtatott dolgoknál láthatóan a keskenyebb részeken nagyobb a valószínűsége, de lehet egy beállítás is vagy ugye, hogy rövidebb a teflon cső.

Ezeket találtam, ilyen problémára külföldi fórumokon:

- a teflon csőnek minél nagyobb ívet kell leírnia, nem jó ha girbe, gurba
- van aki magasabb hőt javasolt
- 2 helyen is a retraction settings -ben javasolnak egy sebesség érték átírást - ami sokaknak megszüntette ezt
- lehet gond az anyag minőségével is, meséltem, hogy néha mintha össze lenne tapadva - nem volt jó helyen tárolva szerintem
- Van aki a flow értékét mondta, hogy 100% ról 105%-ra kell állítani
-van akik a távtartót javasolták, ami jobban megfogja a PLA-t a rugónál - kinyomtattam, de bakker a legkisebb is olyan széles, hogy inkább nem nyomom rá
- találtam egy olyan STL-t ami megtoldja a rugót és az erősebb lesz

de a legjobb, hogy egy helyen se írta végül le a tulaj, hogy hogy mi okozta és mivel oldotta meg.

A kattogást tudom milyen, a huroknak hála volt szerencsém hallani, mikor a fogas henger megpróbálja húzni a tárcsáról a PLA-t, de alig bírja - elég ijesztő volt, ahogy egyre feszül és feszül, ép jókor állítottam le.

Egyenlőre. mivel a csőre még várok, de nem vagyok 100% biztos, hogy abban akadna - levágtam azt a részt ami szó szerint duncsot csinált a PLA és beszáradt - befűzéskor is szépen végigcsúszott a PLA a fejig - így megkeresem a verziót amit mondtál, mert lehet pont az egyik finomítás fogja feloldani a dolgot. Ha így lesz írok. Arra lesz esetleg szükségem, hogy a retraction be, miket állítsak, ha az a profil szerint nem lesz jó.

Köszi a az ötleteket :R ha bárkinek még ender 3 kapcsán eszébe jut valami réteg kihagyás problémára, szívesen fogadom. Majd jelentkezek, hogy a szoftver verzió váltás segített-e valamit.

[ Szerkesztve ]

(#12072) blountex


blountex
senior tag

Ma reggel próbálok bejelentkezni az octoprintre, aztán nem megy. Nézem automatikusan ip címet váltott, így kéri a jelszót meg a felhasználót... kísérleteztem vele, de nem akart összejönni.
Járt már valaki úgy hogy elfelejtette az Octopi jelszavát stb, és újra kellett resetelni?
Gondoltam leformázom a kártyát, újrarakom az egészet, de mikor a ip címre térek újra a felhasználónevet és a jelszót kéri.
Utána néztem az interneten, nem is olyan egyszerű win alól megoldani, jelenleg most nincs sok időm foglalkozni vele....

Esetleg aki csinált ilyet és gondolja leírhatná a menetet.

[ Szerkesztve ]

(#12073) fape válasza blountex (#12072) üzenetére


fape
senior tag

Változtattál a default user: pi, pass: raspberry pároson?

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#12074) blountex válasza fape (#12073) üzenetére


blountex
senior tag

Nem változtattam semmit, de ettől tovább se tudok jutni.

Találtam egy ilyet hátha: [link]
"To reset your password:" alatt a negyedik pont valahogy nem akar összejönni.

Majd este el leszek vele egy ideig míg sikerül ezt megoldani azt hiszem lesz jó pár óra.

[ Szerkesztve ]

(#12075) fape válasza blountex (#12074) üzenetére


fape
senior tag

Mindjárt felpattintom én is. 0.15.1?

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#12076) blountex válasza fape (#12075) üzenetére


blountex
senior tag

A legújabb verziószámú, tehát igen 0.15.1

Egyébként gondoltam hogy ha újraformázom a kártyát ráteszem újból a 0.15.1-et, akkor itt 8:35p-nél szintén bejön ez a setup wizardos dolog, de nem, szóval ha rájövök az este folyamán megírom mindenképp.

[ Szerkesztve ]

(#12077) fape válasza blountex (#12076) üzenetére


fape
senior tag

Érdekes :S
Azt lehet még, hogy ssh-n belépsz és kicsit variálsz a konfigon, hogy újra fusson az wizard.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#12079) blountex válasza fape (#12077) üzenetére


blountex
senior tag

Köszi tippet egy próbát ez is megér.
Még nem használtam SSH-t, de akkor ezt is megnézem, ahogy láttam win alól PuTTY nevű program kell hozzá.

(#12080) dom1n0 válasza dom1n0 (#12024) üzenetére


dom1n0
aktív tag

"
Sziasztok,

van valakinek esetleg a fórumról ANYCUBIC 3D Printer I3 Mega típusú nyomtatója?
(https://www.aliexpress.com/item/New-Arrive-3D-printer-I3-Mega-full-metal-color-quasi-industrial-grade-high-precision/32767583851.html)
Az ender3 illetve eközött vacilálok, ez a fajta szimpatikusabb nekem.
Mi a véleményetek?

Köszönöm, Andris"

Erre valaki esetleg?

Köszönöm

(#12081) Saccco válasza dom1n0 (#12080) üzenetére


Saccco
nagyúr

Szerintem azzal sem nyúlsz mellé. Rclifeon egészen megdícsérte.
Ha jól néztem a driver-ek nem lehet benne alap esetben cserélni. Illetve nem tudom mennyire egyszerű cserelni a firmware-t, ha véletlenül kellene. Nem vagyok benne biztos, hogy marlin támogatja az érintőképernyőt.
Esetleg olvass bele Facebook-on az Anycubic csoportba, sok ilyen masina van ott.

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12082) Tikakukac válasza dom1n0 (#12080) üzenetére


Tikakukac
titán

A szimpatikust próbáld kifejteni. Próbálj meg érveket 2 oszlopba felsorakoztatni. Amelyik nyer, azt vedd. És ismétlem magam, hétről-hétre egyre inkább: ami mögött van népsereg, az mindent visz. 1 rohadt rajzot nem kellett feldobnom eddig, mindent készen le tudtam tölteni, kipróbáltan, teljes leírással az Ender mellé. Ezerszer többet ér ez, mint egy 10%-al nagyobb asztal vagy bármi gyorsan mérhető dolog.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12083) fape


fape
senior tag

Bár gondolom sokan láttok facebookon de hátha nincs mindenki fent.
Csordogálnak az olcsó 32bites boardok.

És a marlin / board config hozzá.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#12084) Mr.Csizmás válasza fape (#12083) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

januári projektpénz el is van költve tervben :R

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#12085) bigrob válasza Tikakukac (#12082) üzenetére


bigrob
őstag

Szívom is a fogam, hogy nincs normális support a Tevo Flash mögött...

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12086) Saccco válasza fape (#12083) üzenetére


Saccco
nagyúr

:Y
Bye-bye 60mm/s lépésvesztés. :C

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12087) blountex válasza fabula (#12057) üzenetére


blountex
senior tag

Mi az a SSR?

Tényleg jól hangzik az amit leírtál, de én már most úgy érzem túl sokat költöttem rá, mint amit eredetileg terveztem volna, és ezek szerint lenne még mit bőven.
Nem az a printer amibe érdemes lenne minden pénzemet beleölni.
Még venti cseréket bevállalok, de nem hiszem hogy csinálok nagyobb átalakítást.
Ami speciel mint extra hiányzik benne az az, hogy amikor elmegy az áram (mert néha van ilyen akár pillanatra is), akkor ne kelljen az egész tárgyat újra kezdeni nyomtatás téren.
Tudom, ez üvegen nem gyere be megoldás, de egy jó minőségű surfacen igen is tapad a tárgy még amikor kihűlt az asztal akkor is van elég erős tapadása.
Lokbuild-ot használok már több mint fél éve, éd jól teszi a dolgát, miután üvegen és egyéb más felületen képtelenek voltak megtapadni a tárgyaim vagy hogy warping ne lenne.

Talán még a dupla tárgyhűtős venti szóba jöhet, ugyanis láttam egy videot ahol gyakorlatilag support nélkül nyomtatott a levegőben. Az milyen már...

[ Szerkesztve ]

(#12088) Tankblock válasza fape (#12083) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Hmm ez érdekes

AZ Arm Cortex M3 ban nincs FPU. a DSP szerintem nem számít.
A Duet Wifihez képest a cserélhető driverek előnyt jelentenek, de egy csomó védelem kimaradt. Nem látok biztosítékot,

se nem bővíthető tovább. Érdekes lap, sokkal jobban tetszik, mint a RAMP boardok vagy egyébb 8 bitesek...

Mekkora macera összerakni egy coreXY framet? Most láttam a youtubon egy kitet ami nagyon drágának tűnik. Linear Rail, 3 x Z motor és full dobozolt. [link] A mechanika felemész egy csomó pénzt...

[ Szerkesztve ]

Release the Beast....

(#12089) Zsolt74 válasza Tankblock (#12088) üzenetére


Zsolt74
senior tag

150.000-200.000Ft-ból ki lehet hozni szinte bármilyen 3D nyomtatót.
A lineáris síneket már fillérekért meg lehet kapni Kínából, ugyanúgy mit a trapézmenetes orsókat.
A golyósorsó drágább kicsit de az se megfizethetetlen, csak abból pontos méretűt érdemes venni, és készre gyártottat, mert nagyon nehéz megmunkálni, otthoni műszerész esztergával nem lehet menetet vágni rá mert olyan kemény anyagból van, (nem kéreg edzett,hanem teljes anyagában) sima menetmetsző épp hogy csak megkarcolja de menetet nem vág rá, tapasztalatból tudom, mert az ismerős esztergályos megszenvedett vele.

Zsolt

(#12090) fape válasza Tankblock (#12088) üzenetére


fape
senior tag

Ha jól látom a képeken, akkor LPC1768FBD100 van rajta.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#12091) Tankblock válasza Zsolt74 (#12089) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Szia,

Nézegettem én is, még nem számoltam utána.

A kínai verziók olcsóak és láttam nem egy YT videót a minőségükről. Ezért kérdezem, mert ha szeretnék vagy 5-7 linear railt kocsikkal az maga nem lesz olcsó + frame aluminium elemei + 5 motor + extruder + elektronika + hotend normális elemekből összerakva + frame maga.

valahol kellene csinálni egy költségvetést.

Release the Beast....

(#12092) fabula válasza blountex (#12087) üzenetére


fabula
őstag

Az SSR az a solid-state relay, ami benne van a boxban eredetileg is, ez kapcsolja a ved fűtés 220 V-ját, tehát nem kell rá költeni. Az átszerelés során nagyrészt csak belső átrendezés lesz, hogy a hűtés jobban érje a drivereket és könnyebbben szerelhető legyen.
A plusz csatlakozók a hátlapra és a kábelharisnya filléres tételek Kínából. Ezeken túl én is csak a ventiket cserélem halkabbra és én sem akarok sokat rákölteni, azért lesz Noiseblocker a venti és nem Noctua.

Most pl. vennem kellett egy csomag Ikea Lots tükröt, mivel az eredeti bedre ragasztott zöld felület újabban melegen felhólyagosodik. Eddig nem csinálta, nemrég vettem észre, hogy a pontosan beállított bednél is néhány ponton nagyon felkeni a fej az első réteget. Megnéztem ezeket a helyeket és pont ott fel van puklisodva ez a zöld felület, elengedte a ragasztó egyes pontokon.
Le fogom szedni a bedről, de nem akarok közvetlenül az erddeti üvegre nyomtatni, mivel a facebook csoportban láttam, hogy többeknek kitört belőle egy darab, ha arra nyomtattak, ezért lesz rá a Lots tükör.
4 db 1690 Ft, remélem egy darabig elég lesz, ha meg eltörik sem gond, filléres darab, nem a teljes bedet kell cerélni.

Hűtőnek jó a Petsfang Tornado verziója egy darab 5015-ös 24V-os blower ventivel, ezzel is lehet a levegőbe nyomtatni hidakat akár 10 cm-et is. fent van a Thingiverse-en. Én most ezt használom és PLA-hoz kiváló.

[ Szerkesztve ]

(#12093) gerleimarci válasza Tankblock (#12091) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

Esetleg EZT nézted? Lenne rajta fejlesztenivaló pl. a tengelykapcsolók, egy direkt extruder. Plusz én biztos raknék rá merevítésként (is) az oldalára plexi lapokat. Még talán a Lerdge vezérlő az, amivel nem biztos, hogy meg tudnék barátkozni.
De talán jó alap lehet :)

(#12094) Tankblock válasza gerleimarci (#12093) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Szia,

érdekes a build plate mérete 200*200*200mm és a motorok elhelyezése is.
A következő min 300x300x300 vagy nagyobbat szeretnék, hogy tudjak sisakot egybe vagy 2 darabba nyomtatni.

Addig leírom ide a Duet Wifi kezdeti tapasztalataimat a Microswiss allmetal hotend és a Titan extruderrel az Ender 3 omon:

Kegyetlenül csendes csak a tápegység ventit lehet hallani meg azt hogy néha cloggol....
A hőmérséklet szenzort szerimtem nem sikerült beállítani rendesen olya 20C különbség van a mért és a visszaadott között.

Kalibrációt megcsináltam az extruderre. Ha kitalálom a helyes setupot a hotend tempreture mérőre akkor rakok fel képet a kész termékről.

Az biztos, hogy kelleni fog jobb hűtés, sajnos a Vent ringemet le kellett venni, mert hozzáért a silicon hoz és emiatt beletolta a tárgyba....

Eddig minden érdekesség ellenére látom a fényt az alagút végén.

Szerk: Z oldalon a couplert cseréltem egy műanyag kuplungosra még, meg kapott 1 plusz csapágyat is a Z tetejére.....

[ Szerkesztve ]

Release the Beast....

(#12095) Imy válasza fabula (#12092) üzenetére


Imy
veterán

220V 22 éve nincs Mo-on.

Pestfang jó, nekem is az fan fent a CR-10-en, habár egy kicsit módosítottam.

(#12096) dom1n0 válasza Tikakukac (#12082) üzenetére


dom1n0
aktív tag

Viszonylag alacsony anyagi és időráfordítás költséggel szeretném kipróbálni ezt a hobbyt.:)
Ahogy olvasgattam, (lehet hogy ez abszolút nem így van a valóságban), az anycubicot összerakom viszonylag gyorsan és mehet a nyomtatás, nem kell egyből szenvedni meg a felét cserélni.
Ezért is érdekelne esetleg személyes tapasztalat mindkét modellel kapcsolatosan a fórumról, nektek nyilván 1000x jobban hiszek mint vadidegen embereknek a neten.

(#12097) fabula válasza Imy (#12095) üzenetére


fabula
őstag

Én meg vén vagyok :DD !
Tudom hogy 230V az a 220, de sok jelentősége talán nincs sem az SSR sem a bed fűtés, sem a kapcsolóüzemű tápok esetében sem. A lényeg, hogy ráz mindddkettő :D !

(#12098) fabula válasza dom1n0 (#12096) üzenetére


fabula
őstag

Alacsony anyagi ráfordítás sem igazán lehetséges szerintem. Persze kinek mi az alacsony :) .
Ha ugyan is veszel egy olcsó 3D nyomtató kitet, még kell majd sok filament, többféle típus, meg sok apróság, pl. pótalkatrészek, amiket bizony időnként cserélni kell és akkor már olcsóbb előre megvenni Kínából, mint akkor kapkodni, ha azonnali csere kell, pl. hotend fűtőpatron, termisztor, heatbreak, nozzle, PTFE cső, ventik. Szóval fogsz te arra még költeni legalább annyit, mint a kit ára, ha használni is akarod rendszeresen.

A kevés időráforddítás meg végképp nem fog menni, mert mindig van valami. Én már jó egy éve szórakozom vele, na persze nem napi 8-10 órában, de azért relatíve sokat. Eddig 3 típusú nyomtatót próbáltam ki, mindnek vannak erősségei és gyengeségei. A fejlesztést pedig egyik olcsó kitnél nem fogod megúszni, még ha sok mindent ki lehet is nyomtatni hozzá (az is + filament és idő).
Van sok szívás és némi sikerélmény, meg folyamatos tanulás, pl. a gép működésének finomságai, vagy a szeletelő beállításai más-más anyagtípushoz, stb. Még azonos gyártótól származó azonos anyagú de más színű filament is más beállításoknál adja a relatíve a nyomtatóból kihozható legjobb eredményt. De pl. a kinyomtatandó modell bonyolultsága sem mindegy a beállításoknál.
Erre készülj fel lelkileg, ha belevágsz a hobbi 3D nyomtatásba, szívás mindenképp lesz :) .

A kettő együtt pedig szerintem végképp nem megy. Ha kevés időt akarsz ráfordítani és "csak" nyomtatni szeretnél, akkor ahhoz drága nyomtató kell (legalább 2500-3500 $ vagy több, pl. Ultimaker), de még annál sem árt ismerni a működését meg az anyagfajták beállításait, bár ha a filamentet is tőlük veszed sokkal drágábban, akkor azokhoz már eléggé be van lőve az általuk fejleszetett Cura szeletelő is, akkor lesz a legkevesbb gondod.

[ Szerkesztve ]

(#12099) blountex válasza blountex (#12074) üzenetére


blountex
senior tag

Sikerült megoldani ezt az octoprintes dolgot, nem volt egyszerű.
Először is új jelszót kellett varázsolni, majd ha ez megvolt akkor SSH-n keresztül rebootolni kellett a szervert, és így egy kis várakozás után ismét bejött a Setup Wizard.
Összefoglalóba nyitok egy octoprintes témát, illetve jöhetnének az ajánlott pluginek és egyéb más dolgok.

(#12100) fabula


fabula
őstag

Minden fórumtársnak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.