Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12251) bigrob válasza WinZol (#12249) üzenetére


bigrob
őstag

Én a legnagyobb lapos felületet tenném az asztalra és ennyi. ÍGY

Más:
Ki fogom vágni ezt a szemét Tevo Flash-t, ma megint kevés időm lett volna bütykölni, végre kaptam egy pneumatikus csatit, kicseréltem a gyárit amiből kitörtek a fogak és mozgott a PTFE cső.
Ötletem sincs már merre induljak el...
Még mindig ilyen vállalhatatlan minőségben nyomtat...
(ha megvakuzom nem látszik a hiba, így viszont nem tudok normálisan ráfókuszolni...)
[link]
[link]
A Jerk és Acc értékek is már 4-5-re illetve 400-500-ra le vannak véve, de még mindig van "ghosting" is..

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12252) Ra3 válasza WinZol (#12249) üzenetére


Ra3
őstag

Lehet hogy nem jól értem, de miért nem fekteted le a hátuljára, akkor csak a 45 fokos letörés alá kéne support, vagy még oda sem.
Egyébként meg ha nem tud a slicer olyan supportot amit szeretnél, akkor simán be lehet modellezni manuálisan.
szerk.:megelőztek :D

[ Szerkesztve ]

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#12253) miniboy válasza WinZol (#12249) üzenetére


miniboy
csendes tag

Miért nem fordítod el 90°-al és nem kell semmilyen support

HyperCube Evolution

(#12254) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Egy kis segítséget kérnék. Szerelem össze az endert, a 9.lepesnel tartok, ahol a felső szelvényt, ami Z irányban mozog, fel kell tenni a 2 oldalsora és az orsora. Az a gondom hogy nem tudom becsavarni az orsot a helyére.

Nézek közben egy assembly videót is, és az ember ott lazán vételéről szinte két ujjal. Nekem meg egyszerűen nem megy, mintha nem kapna bele a furatba, vagy tudom is én....

(#12255) azbest


azbest
félisten

egpu ház nyomtatásánál meg a support nélküli modelt el kellett forganom, fordítanom, supportot adni, hogy elférjen a 20as asztalon :D Azt hiszem mégis a félbevágás és ragasztás lesz a legjobb megoldás, esetleg lapra fektetve még abs-ből is sikerülhet. Azért csak nem ideális pla-ból 20 centi magas kerítést nyomtatni :D A másodiknál már beszerkesztettem vízszintes merevítőt is, hogy ne lengjenek a lécek.

(#12254) Gabesz87
ránézésre fordítva van a menet a rúdon, mint ahogy passzolna. Ha megfordítod a rudat, akkor nem lesz jó?
Ja nem, hülyeséget beszélek...

[ Szerkesztve ]

(#12256) WinZol válasza azbest (#12250) üzenetére


WinZol
aktív tag

Ha bekapcsolom a "Generate Support"-ot, akor az aljáról a teljes vízsinteset akarja support "rudakkal"
alátámasztani.

Nekem csak az oldaláról kellene egy kicsi háromszög.

(#12257) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#12254) üzenetére


Gabesz87
addikt

Kiszedtem az orsot megpróbáltam csak külön magában, és úgy némi pozicionalas után simán belemegy. Nem értem, így osszeszerelve miért nem

(#12258) WinZol válasza Ra3 (#12252) üzenetére


WinZol
aktív tag

Egyébként meg ha nem tud a slicer olyan supportot amit szeretnél, akkor simán be lehet modellezni manuálisan.

Ezt hogy érted. Vagyis hogy kell csinálni?

Lehet hogy nem jól értem, de miért nem fekteted le a hátuljára, akkor csak a 45 fokos letörés alá kéne support, vagy még oda sem.

Kiváncsi voltam, hogy mit tud vele így kezdeni.
Meglepően szép lett. (Mármint a minőség 4max-hoz hozzá adott pink anyagból.

Számomra teljes meglepetést hozott, hogy a hosszú visszintest meg tudta csinálni korrektül.
Ha normális fény lesz, akkor megpróbálok fotót feltenni.

(#12259) bigrob válasza Gabesz87 (#12257) üzenetére


bigrob
őstag

Gondolom nincs egy vonalban a motor tengelye és az "anya" amibe bele kéne mennie, lazítsd ki a motort, tekerd bele az X profilba a helyére az orsót és utána fixáld a motorhoz. Aztán kiméred, hogy a profiltól ugyanannyi távolságra legyen az orsó lent a motornál és fent is és aztán rögzíted a motort.

Valaki az én nyavalygásomra tipp? :DDD

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#12260) miniboy válasza Gabesz87 (#12257) üzenetére


miniboy
csendes tag

Próbáld meg, hogy a motornál lelazítod a kuplungot és miután beleraktad az orsós-tengelyt utána meghúzod.

HyperCube Evolution

(#12261) Ra3 válasza WinZol (#12258) üzenetére


Ra3
őstag

Manuálisan egy tetszőleges 3d modellezővel tudsz bele geometriát pakolni, amit csak jónak látsz. Annyi hogy akkor a slicer úgy fogja értelmezni hogy az is az alkatrész egy eleme.
Értem, akkor ez egy kísérlet volt hogy mit lehet kihozni a rendszerből :)

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#12262) Tikakukac válasza WinZol (#12249) üzenetére


Tikakukac
titán

Rendes tárgyhűtés kell majd a géphez és nincs gond. Én is szívtam ezzel, ha végre lenne venti raknám is össze. Csak a szopó van a supportolással mindenre.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12263) PixelRambo válasza WinZol (#12249) üzenetére


PixelRambo
csendes tag

Miért nem fordítod a hátlapjára? Akkor nem is kellene sehová support.

[ Szerkesztve ]

(#12264) Janix12 válasza PixelRambo (#12263) üzenetére


Janix12
aktív tag

Szerintem fektetve lelógott volna a tárgyasztalról..

(#12265) printerpeti válasza blountex (#12241) üzenetére


printerpeti
tag

Igen tudom hogy az MK2 nél volt már de az bowdenes a MMU2 az meg direkt drive a prusanal és 5 színt tud.

(#12266) kzkz válasza imibogyo (#12245) üzenetére


kzkz
őstag

Én is a maradék pótalkatrészek miatt gondoltam, hogy építek még egy nyomtatót, bár szükség egyáltalán nincs rá :DDD , az első nyomtatómmal is alig nyomtattam eddig.

Talán más nem kell, mint 2 motor, arduino+ramps, meg egy átlagos heatbed, meg vagy 20 POM kerék :)

...és még így is marad egy MK8-as fejem, Trianglelabs-os piezos mittudoménmim, meg végtelen csapágy, görgő, ki tudja még mi. Ez az előnye és a hátránya, hogy a 0-ról építettem az első nyomtatómat.

Viszont legalább megtapasztaltam első kézből, hogy hol vannak a CoreXY építésének hátrányai. Most jön majd a Tarantula szerű kerekes design-jának hátrányainak feltérképezése. Ehhez a tálcamozgatáshoz már ki is nyomtattam a tartókat, annyi különbség lesz, hogy nekem a plusz rudak hátrafelé néznek majd, így a tálcát nem hátul, hanem elől középen kell megfúrni.

Más (PLA vs. PETG):
Eddig PLA-val nyomtattam, tárgyhűtésem nincs. Ha nem raktam elég vastag szoknyát, akkor némelyik sarok elkezdett felhajlani. Nem jött fel, jól is tapadt a PLA a sima fűtött alu asztalhoz, de kicsit zavart a kis felhajlás.

Az ABS-szel keveset játszottam, de a PET-G mindig is bosszantott, hogy nem sikerül az első réteg. Ahogy letette a kezdő adagot a fej, már kunkorodott is fel, és amikor következőre odaért újra a fej, már szedte is fel a kunkorba akadás miatt. A csavar lyukak nyomtatása meg még problémásabb volt, mert egy kis kört nem is sikerült lerakni vele, egyből feljött.

Aztán próbálkoztam, és a PETG-re a következő jött be nekem: közelebb tettem a fejet az asztalhoz (bár épp az ellenkezőjét ajánlják, de lehet, hogy nekem túl távol volt a PLA-nál, és de ott nem okozott gondot), illetve "extrém" lassan nyomtatom az első réteget, szerintem úgy 10-15mm/másodperccel. Most már minden megtapad, a kritikus kis különálló körök is.

A PETG előnye számomra az volt, hogy egyáltalán nem hajlik fel a sarkoknál, pedig alig teszek szoknyát (3 kör) a tárgy köré. Sőt teljesen el fogom hagyni, mert most annyira ragaszkodik a tárgyhoz, hogy csak késsel tudom levágni, míg korábban simán letörtem, és lejött végig.

(#12267) kzkz válasza Gabesz87 (#12254) üzenetére


kzkz
őstag

Ezzel a Z tengelyemelés design-nal több gond is van:
1. Az orsó állása nem biztos, hogy merőleges a tengelyre. Ha már az az elem ferde (nem párhuzamos a legalsó láb elemre), amelyikbe belecsavarod az orsót, az eléggé gáz. Próbáld meg az orsó két csavarját kilazítani, az segíthet, és a kuplung oldalán is lazíts. Illetve, ahogy tanácsolták az alsó motor helyzetével kell játszani.
2. A motor tartja a menetes tengelyt, és ezáltal a teljes X tengelyt, és ennek súlya nyomja folyamatosan a kuplungot. Ha kézzel ráterhelsz az X tengelyre, akkor láthatod, hogy összemegy a kuplung, aminek nem ez lenne a feladata, hogy terhet viseljen. Ez a nyomás egészen a motorig megy, annak a tengelyét is lefelé ható erők érik, és hát nem erre lett tervezve.

Fentiekkel sokat szívtam a mintául vett Vulcanus Max CoreXY design-nál is, és ott sokszorosan jöttek elő a problémák. Ott két ilyen tengely volt, két motor, és legalább 10-szer ekkora súlyt kellett cipelni Z irányban. Úgy kell megcsinálni, hogy az orsós tengelyt ne a motor tartsa, az csak forgassa. Meg hát a párhuzamosságot, merőlesességet kell jól belőni. Nálam volt olyan, hogy fent jó volt, leengedni még le tudtam a tálcát, de felfelé már nem volt elég ereje a motornak, mert szorult a lenti pozíciónál.

Ezekből meríthetsz ötletet a két problémára:
1. [link] [link]
2. [link] [link] [link] [link] [link], de alapvetően a motort felülre kellene helyezni fejjel lefelé.

Az én megoldásom a 2-es problémára ez lett: a két motor helyett egy, így nem süllyed ellentétesen a két oldal, amikor kikapcsol a motor, illetve a tengelyeket se a motor tartja.

[ Szerkesztve ]

(#12268) Gabesz87 válasza kzkz (#12267) üzenetére


Gabesz87
addikt

Beszenvedtem nagy nehezen...lazítottam a motor csavarjain és az orsó csavarjain is, ill. az orsót előbb az X tengelybe csavartam be, és azzal együtt húztam rá a Z oszlopokra ill. a motorra. Összekötés, bekapcsolás után sok mindent már nem csináltam, mert késő volt, de az AutoHome opcióval lement a sarokba, nem vettem észre semmi rendelleneset. Szintezéssel, kalibrálással még játszani kell majd, de ennek is utána kell néznem, hogy kell. Amúgy az nem gáz, hogy az AutoHome után a nullpontba érkezésnél lelóg a nozzle az asztalról? Nem pont a sarkán van.
Ha üveglapot teszek fel, azt a gyári lapot, nyomtató felületet, ami rajta van, le kell venni? Gondolom igen, de azért megkérdezem.

(#12269) energy4ever válasza Gabesz87 (#12268) üzenetére


energy4ever
addikt

Mehet ra az uveg egybol. Hacsak nem valami magneses plusz cuccost hasznalsz. Bar akar arra is mehet az uveg.

(#12270) HornedReaper válasza Gabesz87 (#12254) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Az orsó csavarjait nem szabad nagyon meghúzni, csak finoman, hogy ne szoruljon benne a menet. Ezért nem tudtad összerakni sem ;)

Üveglap alá nem kell semmi, csak ha hullámos nagyon alatta a bed, akkor pl. vékony alumatrica-csíkok, hogy ne legyen homorú / domború az üveg.

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#12271) Gabesz87 válasza HornedReaper (#12270) üzenetére


Gabesz87
addikt

Nem húztam meg a két kis csavart, sőt, inkább még lazítottam is rajta, míg a helyére nem került. Itt inkább tényleg a ferdeség a probléma szerintem. Néztem thingiverse-n, hogy van egy rakat féle megoldás, support. Majd meglátom működés közben milyen, aztán esetleg elgondolkodom valamin.

(#12272) kzkz válasza Gabesz87 (#12268) üzenetére


kzkz
őstag

Ez hasznos lehet az összeszereléshez: [link]

(#12273) Gabesz87 válasza kzkz (#12272) üzenetére


Gabesz87
addikt

Valamit mindenképp finomítani kellesz még nekem, mert bár a gép megy, mozog minden irányben, de látom a videókon, hogy az orsót konkrétan két ujjal lazán lehet tekergetni. Na nálam ehhez azért valamivel nagyobb erőfeszítés szükséges perpill.
PTFE csövet már alapból lecseréltem tegnap Capricorn tube-ra ill. a 2 menetes csatlakozót is.

[ Szerkesztve ]

(#12274) Tankblock válasza Gabesz87 (#12254) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Szia

Az is segíthet, ha kicsit még pluszba kilazítod a két pofán az excentrikus csavarokat. Ha nagyon szorosan tartja Z-t. A másik, hogy a rúd a nut és a motor sajna nincs egy síkban. A motor csavarjait is tekerd ki kicsit. majd tegyél a motor és a Z irányú alu profil közé 1-2 mm vastagságú távtartót.....

keress rá thingiversen tele van ilyen upgradekkel....

Release the Beast....

(#12275) macko49


macko49
újonc

Ender 3 tapasztalat.
Mindhárom végállás kapcsoló úgy van elhelyezve, hogy egyúttal ütköző is.
Nem tesz jót a gépváznak sem a radikális ütközés.
40 éves karbantartói tapasztaltból ÁLLÍTOM, hogy a végállás kacsoló az NEM MECHANIKI ÜTKÖZŐ!!
A függőleges végállással nincsen gond, mert az olyan lassan fut be az alsó állásba, hogy nem koppan.
De a https://accounts.thingiverse.com -on találtam egy nagyon ötletes függőleges irányba finoman állítható végállás tartót, és azt is megépítettem.
A vízszintes fejmozgás a home all-nál a bal pozíció végén nagyot koppant a fej.
Ide megterveztem az idomot, amit kinyomtatva és képen látható mini görgős végállás kacsolóval fel lehet szerelni.
Az asztal hátsó végállás-nál az eredeti végállást lehet átszerelni az általam tervezett lapocskára.
MÁS.
A filament bevezető lyuka ki szoktak kopni.
Horgászboltban lehet vásárolni különböző méretű porcelán gyűrűket fém tartóba applikálva.
A fém tartókat lecsipkedtem de 10 mm csápokat meghagytam, hogy az UVERAPID 5 ragasztó jól befussa.
A 2mm belső átmérőjű gyűrűt a bevezető nyílásra ragasztottam. Előtte a jól megkarcoltam a műanyagot a lyukat pedig átgyúrt kenyér galacsinnal töltöttem fel a ragasztás idejére. A porcelán fekete, meg minden csillog de azért remélem jól látni.
Mindenféle filament pálya vezetőket lehet https://accounts.thingiverse.com -on találni, de Én egy 10 mm belső átmérőjű porcelán damil vezetőt ragasztottam be az általam tervezett egyszerű talpba. Az véleményem, hogy porcelánba jobban csúszik és nem koptatja ki a filament. A porcelán damil vezető gyűrűk 300 Ft/ db áron szoktak lenni a peca boltokban.
Sajnos az stl filéket nem engedi a rendszer feltölteni, csak képeket.

[ Szerkesztve ]

(#12276) Tikakukac válasza macko49 (#12275) üzenetére


Tikakukac
titán

3,5 dolcsiért van teljesen alu filament vezető szett :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12277) Gabesz87 válasza Tikakukac (#12276) üzenetére


Gabesz87
addikt

Dec. elején vettem is ilyen alu szettet, még mindig várom :( Dec. 18-án volt róla az utolsó infó:
"Your shipment has been delivered to the postal operator of the country of destination and will be delivered in the coming days."
Belga postával jön, gondolom ott van, és még onnan nem küldték tovább. Vagy a franc tudja.
Meg még az Arduino kell, hogy feltehessem majd a Marlint.

Most jutott csak el az agyamig: 3,5$? Hol? Erre gondolsz, nem?

[ Szerkesztve ]

(#12278) Tikakukac válasza Gabesz87 (#12277) üzenetére


Tikakukac
titán

Pölö

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12279) Gabesz87 válasza Tikakukac (#12278) üzenetére


Gabesz87
addikt

Na bakker :W Nekem GB-ről sikerült ~3x ennyiért megvenni. Nem néztem szét eléggé. Mindegy, nem egy nagy összeg így sem.

(#12280) Thowra123


Thowra123
tag

Üdv!
Nemrég rendeltem TMC2208 bélyegeket amikkel látványosan javult a nyomtatás minősége és nem utolsó sorban halkabb lett a gép. Ez igaz az épített gépemre (klasszikus x, y, z tengely) és az Anet A8 ra is.
A vibráció is csökkent, de még jelen van.
Pár helyen láttam, hogy átkonfigurálják a TMC2208 at spreadcycle módra. Ennek mikor van értelme?
Egyelőre nincs kommunikáció a Marlin és a TMC közt, de tervezem.

(#12281) Mr.Csizmás válasza Thowra123 (#12280) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

bélyeg? :F ez mit jelent?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#12282) fabula válasza Mr.Csizmás (#12281) üzenetére


fabula
őstag

Gondolom nyalni kell hozzá :) ?

(#12283) Thowra123 válasza Mr.Csizmás (#12281) üzenetére


Thowra123
tag

A stepstick volt már pár helyen step stamp néven írva, innen ered :)

#12281 Nyalni nem kell, a hűtőborda öntapadós :DD

(#12284) 2thletme2day válasza WinZol (#12256) üzenetére


2thletme2day
őstag

Ha Tree suportot használsz ki kell venni a pipát a "generate support" jelölőből és csak a tree supportot bepipálni.

(#12285) Tankblock válasza 2thletme2day (#12284) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Nálam szép lyukas fát nyomtat bele saccra tized annyi anyag és könnyen eltávolítható eddig....
Tetszik...

Release the Beast....

(#12286) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Használ valaki 0.3mm-es fúvokát?

ui:
Megrendeltem az anybic linear plust.

(#12287) WinZol válasza Tankblock (#12285) üzenetére


WinZol
aktív tag

Nálam szintén jukas fát készít (Cura 3.6 ), de az
anyaghasználata jelentős.

Support nélkül 51 g
Tree support 70g , és + 2 óra nyomtatás.

Valami olyanra gondolok, hogy oldalról kis háromszögekkel támogassa meg.
Teljesen OK lenne, minimális anyaghasználattal.

(#12288) Tankblock válasza DrojDtroll (#12286) üzenetére


Tankblock
aktív tag

Hello

Honnan? Ali? [link]

ezt nézem hogy nem is oly drága 227 EUR + shipping....

Release the Beast....

(#12289) blountex válasza WinZol (#12287) üzenetére


blountex
senior tag

Erre van a Custom support a Curaba... amit te keresel

[ Szerkesztve ]

(#12290) DrojDtroll válasza Tankblock (#12288) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Igen innen. 227 usd volt német raktárból free shipping-gel

(#12291) printerpeti válasza DrojDtroll (#12286) üzenetére


printerpeti
tag

Én használok meg 0.2 is próbáltam de az necces nekem már mert sokszor megakad. De poén a 0.8 fuvóka is meg gyors.

(#12292) HornedReaper válasza Tikakukac (#12276) üzenetére


HornedReaper
senior tag

Érdekes ez az alu dolog, pl. krosszmotoron az alu (vagy molibdén ötvözet?!) kormányba jobban belemar a gázbowden műanyag burkolata, mint az alu a műanyagba, a műanyagon jóformán alig látszik kopás és 1-2cm-t mozog a kormányon :D (kb. ugyanez a gázkarnál is tapasztalható, alatta megkopik a kormány)
Szóval az a kerámiagyűrűs tuning tényleg jobb lehet ;)

[ Szerkesztve ]

Keress kínai shopokhoz kuponokért

(#12293) Ra3


Ra3
őstag

Eddig 0.4-es nozzle-el nyomtattam, ha ki akarom próbálni a 0.2-t akkor mire érdemes figyelni?
Csak ki kell csavarni a régit, be az újat, beszintezni, és mehet?
A sebességek maradhatnak annyin mint a 0.4-esnél vagy tanácsos lehet csökkenteni?
Kissebb fúvókamérettel csökkenthetem a rétegvastagságot is mondjuk 0.1-re, vagy az inkább a gép képességitől függ és hagyjam minimum 0.2mm-en?

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#12294) Saccco válasza Ra3 (#12293) üzenetére


Saccco
nagyúr

Én nem változtattam semmit.
A rétegvastagság maximum a fúvóka átmérőjének 75%-a legyen.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12295) Tikakukac válasza HornedReaper (#12292) üzenetére


Tikakukac
titán

Van olyan alu amit kenni tudok és van, amivel szeget verhetek egész nap :B

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#12296) gerleimarci válasza Ra3 (#12293) üzenetére


gerleimarci
aktív tag

A 0.2-0.3-hoz már ajánlott áttételes extruder, mert oda már kell nyomóerő, ha ugyanolyan sebességgel akarsz nyomtatni.
Most épp 0.3/0.1-el nyomtatok ilyen picike dolgokat,de egyébként 0.5/0.2-0.25 szoktam.

(#12297) Saccco válasza gerleimarci (#12296) üzenetére


Saccco
nagyúr

Mondjuk Greg-Wade és Titan mellé tettem fel... :D

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#12298) Ra3 válasza gerleimarci (#12296) üzenetére


Ra3
őstag

gerleimarci & Saccco:
Köszi, akkor kinyomtatom először a most fentlévő 0.4-essel lehet hogy az is elég lesz, aztán majd utána nekiállok mókolni.
Lehet hogy akkor 0.2-nél visszaveszem egyelőre a sebességet, aztán majd meglátjuk, van egy BMG klónom, de még nem álltam neki mert nem jöttek meg hozzá a Sunon maglev ventik.

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#12299) Janix12


Janix12
aktív tag

Sziasztok!

Anycubic Photon nyomtatóhoz hol tudok resin-t venni értelmes áron?
Tud valaki segíteni?

Előre is köszi..

(#12300) printerpeti válasza Janix12 (#12299) üzenetére


printerpeti
tag

[link]

Itthon szerintem itt. Mi a normális ár?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.