Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:03:39

LOGOUT.hu

Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#77270) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.

Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#1251) Pityu. válasza Gercsa (#1249) üzenetére


Pityu.
nagyúr

csak azt írják ha hdd re teszi az ember akkor elveszíti az ssd előnyét,de a ram disk dolgot meg nem vágom,mondom azt sem értem ha a 8gb memóriából levágok ide oda ram diskben vagy 2gb t az milyen kihatással van a gépre

na most akkor ha van 8gb ramom a virtuális memóriának beállítok 2gb t akkor azt csak akkor használja mikor kell?És ha egy programnak kéne az összes ram az ugyan úgy igénybe tudná venni a 8gb ramot?

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1252) andor1111 válasza BullZeye (#1207) üzenetére


andor1111
tag

Szerintem ez hülyeség ha valaki elad valamit hamar.Van rá garancia ha gond lenne kicserélné.
Én például megbántam,hogy i5 3570-et vettem, mert a fritz-et felraktam és kapásból mind a 4 mag 100%-on megy jobban jártam volna egy amd 8150-el olcsobban vgy i7.(a sakkmotorok amiket kezel több száz procit is kezel.Na a lényeg el akarom adni de semmi gyanús nincs benne.)
Szóval óvatosan a mineg a ht vagy 8 szál kifejezés.

Amúgy meg lehet külföldön vesz valaki sokat pl

[link]

most nem keresgéltem,hol mennyi de simán elképzelem ha valaki vesz taiwanba,usaban 100db-ot darabja 10-15 k- nál nem több.

[ Szerkesztve ]

(#1253) Pityu. válasza andor1111 (#1252) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Bocsi csak ezt az egy sort ragadtam ki

"Én például megbántam,hogy i5 3570-et vettem, mert a fritz-et felraktam és kapásból mind a 4 mag 100%-on megy"

ezt most akkor mivel érted el,nekem pl a hűtéssel van baj

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1254) Gercsa válasza Pityu. (#1251) üzenetére


Gercsa
senior tag

Ezt neked kell eldöntened.

1. Alapesetben mindent a netről töltenél le.

2. Ha van gyorsítótár a vinyón, akkor értelemszerű, hogy onnan gyorsabban éred el az adatokat mintha a netről töltenéd újra és újra.

3. Ha SSD-re teszed, lehet tized vagy századmásodpercekben mérhetően gyorsul egy egy weboldal betöltése, de szerintem pl ha a PH fórumát akarja behozni a böngésződ, akkor amíg lejön a netről az anyag ami nem gyorsítótárazott pl az új fórumhozzászólások, egyebek, addig a vinyórol is betölti a gyorsítótáras dolgokat, szóval nem biztos hogy nyersz a dolgon, mert az internet még mindig lassabb mint egy átlagos vinyó. Ráadásul ezzel is kíméled a véges alkalommal felülírható SSD biteket.

Szerintem ebben a feladatkörben lényeges sebességet nem buksz vinyó használatával, ezért is szokták ajánlani.

De ha az SSD-n hagyod a gyorsítótárat, akkor sem történik tragédia

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1255) andor1111 válasza Pityu. (#1253) üzenetére


andor1111
tag

Nem semmi baj,csak a szoftver kihasználja maximalisan a procit és egy 8 szálast is kihajtana ez jó éppen ezért jobb lenne nekem i7 vgy amd 8150.Ez csak egy példa volt,hogy ha vakai elad valamit 1 hónap után,mert pl rájön,hogy másra van szüksége.

(#1256) Pityu. válasza Gercsa (#1254) üzenetére


Pityu.
nagyúr

csak írták azt a ram disk megoldástírták

"SSD-ről nem lenne sok értelme áthelyezni HDD-re mert akkor megint csak visszalassul az egész valamennyire, ebből következik, hogy mégse tudjuk élvezni az SSD főbb előnyeit.
A megoldás az, hogy Virtuális RAMDisk-re kell áthelyezni az internetes Cache mappát. A RAMDisk sebessége [a fizikai memória a gépben] az SSD-t is állva hagyja. Számomra a 128MB memória elegendő, így a fizikai 6GB memóriámból lecsíptem 128MB-ot, a ramdisk számára
"

Milyen program használja a procit 100%-on?

[ Szerkesztve ]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1257) andor1111 válasza Pityu. (#1253) üzenetére


andor1111
tag

Mi a baj a hütéssel? Nem értek hozzá,nekem belerakták a procit a lapba (több éve nem volt pc-m,mac-et használtam,nem szeretek pasztáni rég volt már...) gyári hűtés minden rendben.

(#1258) Pityu. válasza andor1111 (#1257) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Hát egy artic cooling extreme rev 2 hűtőm van fel raktuk vagy 2 hónapja a saját pasztájával egy intel i5 2500 procira aztán ilyen harminc pár fok volt a normál hőmérséklet játék alatt meg 68 fok,de rá eresztettem egy prime95 programot és pillanatok alatt a hőfok fel ment 95 fokig,leszedtem újra pasztáztam rá szorítottam a csavarokat de ugyan ez,így mindenki ezt kérdezgeti hogy lól raktam e rá a hűtőt meg ilyenek

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1259) andor1111 válasza Gercsa (#1254) üzenetére


andor1111
tag

Nekem 2 gb van de szerintem beállítom 1gb-ra mert,mindig van 1-1,5 gb szabad.Én csak átírányitottam ,minden temp,meg ilyeneket és legalabb minden kikapcsolásnél törlödik,nem kell takaritani:)
Szerintem jó dolog.

(#1260) Pityu. válasza andor1111 (#1259) üzenetére


Pityu.
nagyúr

temp mappát is ram diskre raktad?

akkor lapozó fájl,virtuális memória,böngésző előzmények,temp,ennek mennyi ram disk kéne?
És hogyan csinálod ezt a ramdisk dolgot?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1261) Bander78


Bander78
tag

Segítséget szeretnék kérni SSD vásárláshoz, beüzemeléshez. XP-hez lenne az adatlapon szereplő régi gépbe. Korábban 120 gb-osakat néztem, de elegendő egy 64-es is, mégpedig az ajánlott OCZ Petrol, ez 18k körül kapható. A kérdésem, hogy a "szokásos" ssd kímélő beállításokon túl (szerencsére ezekről elég sok anyag van a neten, de ezek a win felpakolása utáni állapotra vonatkoznak) a drive formázásakor, a win installálásakor mikre kell figyelni? Vagy a menet ugyanaz mintha vinyóra pakolnám az op.rendszert? Esetleg tudtok win xp install ssd-re leírást?

[ Szerkesztve ]

(#1262) Pityu. válasza Bander78 (#1261) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Itt valamit írnak az xp-s dologról

[link]

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1263) andor1111 válasza Pityu. (#1260) üzenetére


andor1111
tag

Igen oda van írányítva az is.Jelenleg 8 mega foglalt.Nem tudom mennyi kéne gondolom ha kitömörit vagy nagyobb programot telepitek sok idegles fájl megy oda.Passz ez is elég új dolog nekem még de nem volt semmi gond ha valami baja van majd nyavajog de 1 gb-raátrakom.

(#1264) Pityu. válasza andor1111 (#1263) üzenetére


Pityu.
nagyúr

hát a tempet szerintem hdd re teszem majd a böngéásző előzményeket még nem tudom mi legyen,a virtuális memóriát sem tudom még

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1265) andor1111 válasza Pityu. (#1264) üzenetére


andor1111
tag

Próbálgasd nekem is új de a temp az temporary étmeneti ideglenes nem kell a winnek,csak átmenetileg.
Attól féltem,mikor frimwaret frissitettem ssd-n,hogy akkor mi lesz,mert ugye ujrainditásnél ugrik minden (persze be lehet állítani,hogy írja vissza a vinyora de az minden kikapcsolásnál idő) de ott sem volt gond megcsinálta nem tudom hova rakta átmenetileg valoszinűleg abbol a mappából és azt a fáljt amit megadtam neki a hhd-n.

(#1266) andor1111 válasza Pityu. (#1264) üzenetére


andor1111
tag

Lehet bohockódni,hogy nagyobb exe állományt átmásolni és onnét futtatni ,mert
olvasás 5475 írás 7845
4k 680 530

10-20 szor gyorsabb elméletileg

ssd kb 4-500

4k 20-70 pesze csak nagy körübelűl ,rengeteg ssd mennyi milyen fájlok stbb

(#1267) Pityu. válasza andor1111 (#1265) üzenetére


Pityu.
nagyúr

vagyis a tempet ki is lehetne lőni? Én nem tudom samsung 830 128gb ssd veszek azon is kéne firmwarét frissíteni?Ha igen én úgy csinálnám hogy most hdd n van a rendszer,és az ssd csak mellék meghajtó lenne éa hdd winen keresztül frissíteném aztán mehetne az ssd re az új rendszer

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1268) Gercsa válasza Pityu. (#1256) üzenetére


Gercsa
senior tag

Szerintem nem vennéd észre a visszalassulást ha hdd-re raknád az internet cache-t, de legjobb lenne ha kipróbálnád magad.

A ramdisk-nek szintén megvannak az előnyei és a hátrányai is.

-de szvsz ramdisk-re lapozófájlt rakni nettó hülyeség, akkor inkább tiltsd le a lapozófájlt és ugyanott vagy, mert minden a memóriában lesz és ugyanolyan gyorsan hozzáférsz.

-Ramdisk-re a böngészési gyorsítótárat rakni nem rossz ötlet, de akkor ha le is mented a ramdisk tartalmát, akkor be és kikapcsolás-kor azt beolvasni és kiírni kell, amit ha az ssd-re teszel akkor ugyanott vagy, hogy nem kíméled túlzottan, ha meg hdd-re akkor meg elveszíted az ssd gyors bootidőt.

ha meg nem mented a ramdisk tatrtalmát, akkor meg minden bekapcsoláskor üres gyorsítótárral indulsz, azaz semmit nem gyorsítassz.

A saját szokásaid szerinti használatta ki kellene próbálnod mindet.
Pl. ha nálad napokat megy a gép kikapcsolás nélkül, akkor teljesen más megoldás lesz a jó, mintha 1 órákat lenne csak használva egyhuzamban.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1269) Pityu. válasza Gercsa (#1268) üzenetére


Pityu.
nagyúr

azt olvastam ha letiltja az ember a lapozófájlt nem lessz stabil a rendszer meg egy két játék ilyesmi nem biztos hogy elindulna állítólag,hát csak az elhasználódástól félek,néha elég sokat van bekapcsolva a gép

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1270) Pityu. válasza Gercsa (#1268) üzenetére


Pityu.
nagyúr

"ha meg hdd-re akkor meg elveszíted az ssd gyors bootidőt."

ezt miként érted az internets dolgok betöltődésére vagy alapból a gép indulására?

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1271) Gercsa válasza Pityu. (#1270) üzenetére


Gercsa
senior tag

Na akkor sorjában.

Ha egyszerre ezer programot futtatsz, akkor esetleg kapsz egy hibaüzenetet hogy nincs elég memória és zárj be pár programot.

Én 4GB rammal (32 bites XP) kikapcsolom a lapozófájlt, és minden játékom fut rendesen (COD Black Ops, Fifa 12, World of Tanks, Fallout 3), böngészés 10 ablakban mellette filmlejátszás soha nem akasztja meg, háttérben van víruskereső meg minden egyéb.

Mondom, próbáld ki az ingyen van, és meglátod egyből.

"ha meg hdd-re akkor meg elveszíted az ssd gyors bootidőt." -ezt meg akkor megpróbálom megmegyarázni érthetőbben:

Tehát ha ramdisket használsz és oda teszed az internetes gyorsítótárat, akkor ugye az voltaképpen a memóriába kerül csak, és azt egy virtuális meghajtóként látod.
Namármost a memória elveszíti a tartalmát ha kikapcsolod a gépet.

Ezért hogy a gyorsítótár tartalma megmaradjon kikapcsoláskor a ramdisk lementi azt valós fizikai háttértárra, és bekapcsoláskor onnan betölti a memóriába.

Ha ezt az SSD-re mented, akkor használódik majd szépen minden ki-be kapcsolásssal.
Ha meg vinyóra, akkor bekapcsoláskor ki kell váni míg betölti azt onnan a memóriába, és ez idő lesz, és lassabb mintha SSD-ről töltené.

Ha meg egyszerűen letiltod a ramdisknek hogy mentsen, akkor üres gyorsítótárral indulsz, tehát a lehetős leglassabb lesz a netezésed, mert mindent le kell töltsön újra az internetről.

Kezdem azt érezni, hogy nem nagyon vagy tisztába azzal, hogy mi a ramdisk meg mi is az a böngésző cache :F
és így hiába fogsz kérdezősködni, nem fogsz tudni magadon segíteni

Ezekre a dolgokra nincs tuti recept.
Ha azt akarod, hogy valaki mondja meg neked az ultimate igazságokat, akkor az nem fog menni, mert mint mondtam nagyban függ az optimális megoldás a hardver/szoftver konfigurációdtól és leginkáb a felhasználói szokásaidtól.

Ne arra apellálj hogy állítólag ezt meg azt modták valakik, hanem arra amit magadnak kitapasztaltál leginkább.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1272) Pityu. válasza Gercsa (#1271) üzenetére


Pityu.
nagyúr

Még ssd-m sem volt életemben se,ram diskről is nem rég hallotam először,azt tudom a böngésző chace pl a firefoxban az about confi ban kell állítani.

Ok értek mindent de egy dologtól félek azért kérdezek,mert ha nem jól állítok valamit és az igen drága ssd hamarabb elhasználódik és azt nem szeretném

Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.

(#1273) Gercsa válasza Pityu. (#1272) üzenetére


Gercsa
senior tag

Attól annyira nem kell félni.

egy két hónap alatt folyamatos írástól sem fog bedögleni.
SSD life progival szépen tudod ellenőritni az állapotát, és esetleg ha "rohamosabb" romlást tapasztalsz még mindig időben kérhetsz itt segítséget

Azért szúrtalak le kicsit mert pl a virtuális memória letiltását egy-két kattintás meg egy újraindítás segítségével tesztelheted te magad is, és a saját tapasztalat úgyis többet jelent mint bármilyen tanács.

Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.

(#1274) Bodor


Bodor
veterán

Nos.
Miután sikeresen szét lett offolva a topik olyan dolgokkal, amik nem a topik témája, ismét belinkelném a kérésemet.

Kérnék szépen mindenkit, hogy akinek már megvan az SSD-je, és problémája vagy kérdése van a beüzemeléssel és működéssel kapcsolatban, az legyen szíves a Flash SSD topikban tegye fel a kérdéseit.

Ez a topik pont azért lett létrehozva, mert a Flash SSD topik szinte már másról sem szólt, csak arról, hogy milyen SSD vegyek. Most, hogy külön lett választva a két téma, jó lenne ha úgy is maradna.

Annak nem látom értelmét, hogy párhuzamosan ebben a topikban is arról legyen szó, hogy kinek milyen problémája akadt a vásárlás után.

Mellesleg ha már össze lett dobva nem kis munkával az egye hozzászólás, nem ártana elolvasni, mert sok hasznos link található benne, melyek felkeresése, elolvasása sok problémát megelőzne, megoldana. Szerintem ...

Köszönöm szépen!

Hozzá kell tennem, hogy ez a ramdisk-es és lapozófájlos téma ezerszer ki lett már tárgyalva a megfelelő ( Flash SSD topik) helyen, csak be kell ütni a keresőbe a topiknál.

De hogy építő jellegű is legyek, remélve hogy evvel a téma lezáródik, egy-két tapasztalat.

Lapozófájlt, vagy virtuális memóriát csak akkor szabad letiltani, ha van elegendő ( én 4 GB-nál is már letiltottam) RAM a gépben, és biztosak vagyunk benne, hogy semelyik program nem fogja igényelni a jelenlétét, attól függetlenül, hogy mennyi RAM van a gépben. Lapozófájlt akkor használ a Windows, ha elfogyott a fizikai memória ( RAM) tehát logikailag is értelmetlen ramdiskre lapozófájlt tenni. HDD-re tenni SSD mellett a lapozófájlt butaság, mert lassabb lesz a rendszer, az SSD ennél meg jóval több írást is kibír.
Ugyanez vonatkozik a cache-re is. HDD-re rakni hülyeség. Vagy célszerű az SSD-n hagyni, vagy Ramdiskre tenni, úgy, hogy mindig megőrizze a tartalmát, mert annak van értelme. Az, hogy ez a tartalommegőrzés írást generál az SSD-re teljesen lényegtelen, mert nem olyan nagy mennyiség. HDD-re kiíratni a Ramdisk tartalmát megint teljesen felesleges, mert lassítja a leállás és beindulás folyamatát. SSD-t használni kell , nem babusgatni. Ramdisk-re böngésző cache-t tenni jó dolog,mert gyorsítja a böngészést. nekem is így van.
Temp-et Ramdiskre rakni okos dolog, mert tényleg kíméli az SSD-t, és gyorsítja a rendszert működés közben, ellenben evvel vigyázni kell, mert néha elfogyhat az az 1-2 GB és akkor csak nézel, mint a moziban, hogy mi van. Én nagyon sokszor futottam neki a Photoshop telepítésnek, és mindig kiszállt hibaüzenet nélkül, míg végre visszaállítottam az összes ( felhasználói és rendszer ) TEMP mappa útvonalát a környezeti változóknál a "C"-re, és minden tökéletesen működött, szóval úgy is hagytam. Néha manuálisan törlöm és kész. No röviden ennyi, de tényleg hagyjuk az offolást!

(#1261) Bander78: XP-nél igazából csak az alignálásra kell odafigyelni, de erre a cikkben ki is térnek, utána lehet ugyanúgy telepíteni mindent , mint WIN7-nél. Megoldás telepítés után. Egyébként ez a téma is inkább a Flash SSD topikba tartozik.

[ Szerkesztve ]

(#1275) sp@rtan


sp@rtan
senior tag

Agility 3, Vertex 3, Samu 830 vagy Crucial M4? 60GB-osok, 17-18k, apróról venném. Teljesítményben úgy látom megegyeznek, meghibásodásokra lennék kíváncsi.
Amit nem tudok, hogy számít-e, hogy OS X-en használnám, Trimet tudom hogy be kell kapcsolnom.

:R

(#1276) Bodor válasza sp@rtan (#1275) üzenetére


Bodor
veterán

Samu 830 vagy Crucial M4-nél kevesebb hibáról hallani, de ez csak egyszerűen azért van, mert jóval kevesebbet is adtak el belőlük ,mint a másik kettőből, szóval mind a 4 jó lehet, én inkább az apróról való vételnél a tényleges garancia miatt aggódnék. . . .
Ha TRIM-et tudod, akkor nem számít az OS X.

(#1277) Bander78 válasza Bodor (#1274) üzenetére


Bander78
tag

Köszönöm a választ! Az OCZ petrolnak utána nézve a newegg oldalon a felhasználói véleményeket olvasva ez egyértelműen a kerülendő kategória. Gyakorlatilag egy elégedett tulaj nem írt oda (pedig más termékeknél szoktak). A samsung MZ-7PC064B/WW [link] adatlapja szerint végez automata lomtár ürítést (gondolom ez a gc). Bár a 830-as széria xp-hez nem volt ajánlott, lehet, hogy ez már jó is lehet?

(#1278) jeni válasza Bodor (#1276) üzenetére


jeni
félisten

Jelent e hátrányt,hogy a Crucial M4-s termékekre csak 2 év garancia van 3 helyett,mint a többi más gyártókra?
Bár itt 3 év garit adnak a többi bolt ellenében ! Mintha lassabb is lenne az adatai alapján

Az olvasás és a írás alapján inkább a OCZ Agility 3 a nyerőbb vétel. Az is igaz én is olvastam,hogy pár emberkének idő előtt elromlott.

[ Szerkesztve ]

(#1279) anx92772 válasza jeni (#1278) üzenetére


anx92772
tag

Nem. És az adatai "miatti hátrányt" sem fogod érezni.

(#1280) dunc


dunc
nagyúr

"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Left"

Sziasztok ezt beírva "fsutil behavior query disabledeletenotify" a visszakapott érték 0 ,de hdsentinel szerint 80% a teljesítmény mert nem megy a trim ! Beírva a parancsot,hogy kapcsolja ,be szintén hd sentinel szerint ez az ábra.
A vezérlő AMD sata controller(a ssd ahci módba megy) ,ha sima win 7 es drivert használok ,nem működik normálisan az ssd ,(van hogy 20 ,p re megáll a rendszer majd mindent folytat.
Alaplap Gigabyte GA-780T-D3L
SSD OCZ-AGIL ITY3 120 GB
Win 7 64 bit.

Működésbe nem tapasztalok hibát ,csak a sentinel szerint ezt kapom vissza.

[ Szerkesztve ]

(#1281) #59070464


#59070464
törölt tag

Tervezem bővíteni az SSD-t a főgépemben. De csak mert nagyobbat szeretnék. Most egy Samu 830 64GB van benne. A notebookba egy OCZ Vertex Plus 60GB van. Kérdésem a következő. :) Gondoltam rá h a Samu-t átrakom a notiba és a Vertex Plus-t eladom. De gondoltam arra is, h nem nyúlok a Vertex Plus-hoz, mert: a notebook AMD Brazos E-350 CPU, 4GB RAM konfiggal szerelt. Érdemes a Samu-t tenni a notebookba vagy inkább inkább a Samu-t adjam el?

(#1282) jeni válasza #59070464 (#1281) üzenetére


jeni
félisten

OCZ lassabb jóval éppen azt nem tartanám meg.
Én azt adnám el előbb,mivel később már senkinek sem kell majd a lassabb olvasási sebessége okán.

(#1283) #59070464 válasza jeni (#1282) üzenetére


#59070464
törölt tag

De egy Brazos notebookról beszélünk, ami alapvetően lassú. Kétlem, hogy a Samu830 gyorsabb lenne benne, mint a VertexPlus, a mindennapi felhasználás során. Egy szavazat alapján én még hitetlenkedek tovább. Megvárok még néhány szavazatot. :K

(#1284) Bodor válasza #59070464 (#1281) üzenetére


Bodor
veterán

Nagyon egyszerű a dolog. Át kell klónozni a Vertex Plus-on lévő rendszert a Samu 830 64 GB-osra, betenni a notebook-ba, és egyből ki fog derülni, hogy melyiket érdemes eladni.
Bárki bármit mond, az csak becslés, vagy jóslás lesz, így meg gyakorlati tapasztalat segíti a döntést.

(#1285) Bander78


Bander78
tag

Jelenleg mi az ajánlott ssd xp-hez? (A három ph-s cikkben javasolt típus kilőve: kingston v+100 nem kapható, adata szintén, az OCZ petrolról meg csak dühös vevők írnak.)

(#1286) Bodor válasza Bander78 (#1277) üzenetére


Bodor
veterán

Hát sajnos beigazolódni látszik, amit mindig is írok, hogy gyakorlati tapasztalat nélkűl nem igen szabad ajánlani SSD-t.
Az OCZ Petrol pár héttel azután jött ki, hogy megírtam a cikkemet, de mivel olyan vezérlő van benne ami rendesen helyettesíti a TRIM-et XP esetén is, és nem egy kifutott , régi és alig kapható termék, hanem új, ezért auz gondoltuk, hogy ajánlható XP-hez, úgyis olyan kevés SSD jó hozzá. Hát nem lett igaz...
Mivel a Flash SSD topikban is arról írtak épp, hogy kettő is rossz, ezért ki fogom venni az ajánlásból.

Samsung 830 vezérlője semmilyen körülmények között nem jó XP-hez.
Olvasd el a Flash SSD topikban a 38320-tól lévő hozzászólásokat.
Ha tényleg semmiképpen nem tudsz áttérni XP-ről WIN 7-re akkor végső megoldásként bármelyik WIN 7-hez ajánlott SSD-t venném, és Diskeeper programmal helyettesíteném a TRIM-et. Sokat írtam róla , keress rá a Diskeeper szóra a Flash SSD topikban.

(#1278) jeni:
Jelent e hátrányt,hogy a Crucial M4-s termékekre csak 2 év garancia van 3 helyett,mint a többi más gyártókra?

A gyártó oldalán 3 év garancia van feltüntetve, ahol nem ennyit adnak ott csalnak, de szerintem a 2 év sem olyan rossz.
Szerintem egyforma esélyed van az elromlásra mindkét meghajtóval, szóval mindegy melyiket veszed, ha megvan a 3 év garancia.

(#1280) dunc:
Ez a téma inkább a Flas SSD topikba tartozik, de jó ha átolvasod ezt a cikket is

[ Szerkesztve ]

(#1287) jeni válasza Bodor (#1286) üzenetére


jeni
félisten

igen igazad van,hogy bármi elromolhat de ha már elromlik akkor ne a 3. évben romoljon el,és akkor dobhatom ki a 2 év garis SSD-t.
az pedig,hogy egyes boltok nem szeretik a 3év garis cuccokat forgalmazni,valószínű,hogy nyűg nekik,hogy foglalkozni kell a termékkel a 3. ÉVBEN HA NETALÁN ELROMLANAK.
ezért ott érdemes megvenni ahol rendesen megadják a gyártóit és nem a boltit.
sajnos az utóbbi időkben sok-sok nagyobb boltok egyszerűen bezártak,vagy már csak netes rendelés vesznek fel és csak futáron keresztül kaphatóak a meg a termékek.

(#1288) #59070464 válasza Bodor (#1284) üzenetére


#59070464
törölt tag

Ez necces, mert még nincs meg az új SSD és fölöslegesen sem szeretek telepítgetni. Nem a W install a sok idő (az 5-10p), inkább a többi... No meg a tiszta install-t szeretem. Sejtettem, hogy nem egyszerű a kérdés. Ha az lenne, valószínű h akkor magam is rájönnék. :)

(#1289) mobal válasza #59070464 (#1288) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

[link]

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#1290) franc0


franc0
őstag

High-end SSD review

Ahogy sok helyen, itt is a Vertex4 lett a legjobb.

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#1291) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Sziasztok!

Van egy Dell L502x típusú gépem, amihez egy 750es vinyó járt alapból. Ezt szeretném lecserélni egy SSD-re. Milyen típust érdemes nézegetnem? Az ár nagyon fontos lenne. Igazából egy 128-as elég is lenne, ha tudnátok nekem ajánlani egy olyan racket vagy valamit, amibe belehelyezve az eredeti 750-es vinyót tudnám külső winchesterként USB-n vagy eSata-n keresztül használni!

Köszönöm előre is!

(#1292) Bodor válasza franc0 (#1290) üzenetére


Bodor
veterán

A kérdés csak az, hogy ebből a "legjobból" mennyit érez a felhasználó..
Szerintem semmit, max az árát a pénztárcájában.
Azért érdemes megnézni a teszt többi oldalát, ott ugyanis nem mindenhol a "legjobb"....
Szóval kíváncsiságból kipróbálnám, de nem akkora ez a kíváncsiság, hogy pénzt is áldozzak érte.

(#1293) HZoli87 válasza franc0 (#1290) üzenetére


HZoli87
veterán

Hát a végén a Samsungot hozták ki ár/teljesítmény/megbízhatóság "bajnokának".

(#1294) jeni


jeni
félisten

Itt a prohardveren van cikk a OCZ Vertex 4-ről amit nem hoztak ki jobbnak a Vertex 3 ellenében. Bár a garancia időt 3-ről megemelték 5 évre.
továbbra is a Samsung,a Vertex 3 és a Agility 3 amit jobban megérné megvenni.

(#1295) franc0 válasza jeni (#1294) üzenetére


franc0
őstag

A prohardveres SSD tesztekről inkább nem mondok semmit...

Tudod, az egyik nagy baj a mai átlagemberrel, hogy minden hülyeséget magába szív forráskritika nélkül.

Azt is csak úgy mellékesen jegyezném meg, hogy az eddig porba fikázott Sandforce hirtelen milyen kurva jó vétel lett, pedig nem is a legfrissebb firmware volt fenn...
Szóval ennyit róluk.

[ Szerkesztve ]

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#1296) Davs


Davs
tag

Hali!
Errol az oldalrol melyik SSD-t ajanljatok? Ar szerint van sorrendbe rakva, 40-64GB-os kategoriaban, en egy 60-64GB-osra gondoltam, ahogy nezegettem 3ev gari van a legtobbjukre..
Amit nezegettem:
OCZ Agility 3 64GB 69euro
Corsair Nova 2 60GB 70euro
OCZ Vertex 3 / Corsair Force 3 78 euro
arban max 80-ig mennek, de meg az Intel 330 tetszett 81-ert, tetszik a sebessege es az 1W alatti fogyasztasa (850/600mW)..adnak hozza vmi jatekot is, az amugy nem erdekel :D
Notiba lesz, HDD (7200rpm) megy az ODD helyere egy olyan "rack"-be es a HDD helyere megy SSD..nemtudom van-e sata III a notimban, de annyira nem szamit, ha jol tudom a sata III visszafele kompatibilis a II-vel..
Szoval Intel, vagy a fenti listabol inkabb valamelyik? Win7 es Arch Linux megy majd ra, semmi fontos adat, csak a rendszer, de azert jo lenne, ha nem szallna el egyhamar :D

(#1297) Bálint85


Bálint85
senior tag

mennyire jó ez a típus?
megbízható is nem fagy és nem lassul be,mint a Corsair GT?
Adata XPG SX900 256 GB

http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...

(#1298) Bodor válasza Davs (#1296) üzenetére


Bodor
veterán

Ajánlott SSD-k.

(#1297) Bálint85: Corsair GT sem lassul be, ha van TRIM. Nem igazán volt eddig még senkinek gondja vele.
Adata XPG SX900-ról még nincs tapasztalat, mert elég új termék, ezért nem lehet tudni, hogy mennyire megbízható.

(#1299) Core2duo6600 válasza Davs (#1296) üzenetére


Core2duo6600
veterán

A vertex 3 eléggé ott van sebességben.
Normális használat melett különösen laptopban.
Nem igazán van különség a drive ok közt !

Döntsön az ár, a gari hossza, vagy a szimpátia.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#1300) _adaml21_


_adaml21_
őstag

Na megpróbálom mégegyszer leírni, elég egyszerű kérdés, talán most nem hagyjátok figyelmen kívül:

Laptopba szeretnék SSD-t, 120 GB elég. Nem akarok méricskélni, meg semmi, egy 7200rpm.es vinyót fog felváltani, ami majd megy egy külső usb-s rack-be. Minél fontosabb az ár-érték arány, és a MEGBÍZHATÓSÁG. Ha 1 másodperccel később tölti be az Inventort vagy a Photoshopot, hát nem halok bele.
A gépem egy Dell L502x, i7-2630qm, 6GB ram, GT540 2gb VGA. Természetesen Sata3-mas a csatolófelülete az alaplapnak.
Agility 3 elég, vagy Vertex 3 megbízhatóbb, netán 4-es széria, esetleg másik gyártó(Intel, samsung, Crucial...)?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Milyen SSD-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.