Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.

A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51601) lplugo válasza BBéci (#51592) üzenetére


lplugo
csendes tag

Most 10-12 méterre is tudom tenni, jelenleg olyan helyre kerülne, ahol két nagy szoba egybe van nyitva.
Fehér falra lenne vetítve, nagy belmagasság, szóval nagy képátló sem akadály.

(#51602) BBéci válasza lplugo (#51601) üzenetére


BBéci
titán

Olyan távolra csak az egészen speciális gépek tudnak vetíteni. Egyrészt a fényerejük, másrészt az objektívjük nem alkalmas rá.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51603) lplugo válasza BBéci (#51602) üzenetére


lplugo
csendes tag

Értem, ezt nem tudtam.
Hááát közelebb is tudom tenni 😃

(#51604) Vhiktor válasza devil-k (#51600) üzenetére


Vhiktor
veterán

Kb arra jó :D

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#51605) lplugo válasza lplugo (#51603) üzenetére


lplugo
csendes tag

....és szerintetek mit lenne érdemes 3-5 méterről használni?

(#51606) péjé válasza lplugo (#51605) üzenetére


péjé
őstag

Kicsit kilóg a keretből de csendes, jó gép... [link] Nagy zoom, lencse mozgatás, rugalmasan el lehet helyezni. Nem kicsi de a kis gépek jellemzően hangosabbak.

(#51607) lplugo válasza péjé (#51606) üzenetére


lplugo
csendes tag

Köszönöm! Megnéztem.
Igen, így első körben ennyit nem szánník rá. 350.000HUF körül van a lélektani határom 😃

(#51608) Cseneles válasza lplugo (#51607) üzenetére


Cseneles
őstag

Ha szereted a jó felsőkategóriás DLP vetitő képét akkor van egy Runco RS1100 és egy Sim2 D80e a piacon. Nagyon megkímélt darabok legalább is amik általam a piacra kerülnek.

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#51609) lplugo válasza Cseneles (#51608) üzenetére


lplugo
csendes tag

Köszönöm!
Mivel még soha sem volt projektorom, használtba nem merek beleugrani...minden bizalmam mellett, egyszerűen nem tudom mire figyeljek.

(#51610) Cseneles válasza lplugo (#51609) üzenetére


Cseneles
őstag

Igy nehéz tanácsot adni, viszont ami képi minőséget képviselnek ezek a vetítők azt csak milliós nettó ár felett tudod megvásárolni újba. Megbízhatók a DLP gépek, (persze nem azok amiket 300000ft összegért megveszel a boltban) egyszerű felépítésüek nincs bennük olyan ami mondjuk 5000 üzemóra után már egy új gépet mellétéve degradálóan látszik a használt gép képén. Ezt nem lehet elmondani sem egy LCD, sem egy D-ila és főleg nem egy XSRD technológiát alkalmazó készülékről.

Bármi mellett is teszed le a voksodat mindenképpen egy felsőbb kategóriás használt gépet javasolnék függetlenül attól ,hogy kiét veszed!

Remélem segítettem. :)

[ Szerkesztve ]

Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000

(#51611) lplugo válasza Cseneles (#51610) üzenetére


lplugo
csendes tag

Megfontolom 🤔😉

(#51612) cinemazealot válasza daninet (#51593) üzenetére


cinemazealot
addikt

Még hogy a fal alkalmatlan vetítésre. :U Persze, ha THX minőséget vársz el, akkor ne festett falban gondolkozz! De nehogy már ne lehessen kiindulni egy matt fehérre festett falfelülettel! Ha minimál felállás az 1.0-ás célod, akkor nyugodtan indulj ki abból! Legfeljebb majd ha megunod vagy nagyon elkezdenek zavarni a csökevényességei, továbblépsz valódi vászon irányába.

Én ezzel a Hérával festett gipszkartonnal kezdtem, és imádtam (de ahogy elnézem, ez Tőled sem idegen ;) ). Pontosan volt belőve a vetítő, ezért nem volt zavaró tükröződés, fényszórás vagy reflexió. Tökéletesen életteli volt a kép, még 3D-ben is. Később viszont továbbléptem erre a fix keretes Screenline-ra, de csak azért, mert megtaláltam a végleges helyét (megfelelő falszínnel, környezettel stb.) és mert nagyobb, könnyebb és végleges megoldásra vágytam.

(#51613) lplugo válasza lplugo (#51611) üzenetére


lplugo
csendes tag

Tudom, hogy mindenki a legjobbra törekszik. A
saját szakmámon belül én is hümmögök, ha valaki ilyen jellegű tanácsot kér.
Csak arra gondoltam, hogy biztosan vannak itt a fórum tagok között olyanok, akik nem szánnak rá több milliót, hogy Cinema City-t építsenek, hanem az általam keresett ár kategóriában vásároltak már projektort (akár a másodikat is) és tudnak tippet adni, hogy milyen márka, milyen technológia, esetleg milyen konkrét típus....szóval számomra a nagyon hasznos az ''ilyet biztosan ne vegyél'' mert átkopog a szomszéd is a venti zaj miatt, vagy olyan rossza a képe, annyira koszolódott a lencse..stb , hogy ujjongtam amikor másikat vettem és az ''ennyi pénzért ezt még soká fogom lecserélni'' tapasztalat lenne nagyon jó.
Tudom, hogy ha az ember belépő/közép kategóriában keres, akkor nem kap tökéletes eszközt, de szerencsére kompromisszum kész vagyok.
Csak még a sötétben tapogatózok. 😎

(#51614) daninet válasza cinemazealot (#51612) üzenetére


daninet
veterán

Évek óta fehér falon nézek mindent és semmi gondom vele. Volt vásznam is egy ideig de nem adott annyival többet, hogy folyton azt nézzem mikor nem használom. Nappal jobb volt, de napközben meg dolgozok, ugyhogy tökmindegy :) Korom sötét van mire bekapcsolom a gépet.
Igazából teljesen ki van zárva bármi ami úgy néz ki mint egy kivetítő fekete kerettel. Pont ez lenne a cél a festékkel. Ha 2 hétig nem kapcsolom be, nem akarok semmit nézni a falon.
Ráadásul messzebb van a proji, nagyban nézünk mindent sötétben így drága lenne a vászon is. A nappali légteres, nem működnek a leeresztős dolgok.
Ha másnem marad a fehér fal aztán csókolom.

[ Szerkesztve ]

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#51615) makkmarce válasza lplugo (#51613) üzenetére


makkmarce
őstag

nekem kb ugyanaz van, mint Daninet-nek. HD27e (kb 170k-ért vettem újonnan), hozzá fehér fal, és csak sötétben vetítek. Pontosan azért vettem ezt így, hogy tetszik e egyáltalán a projectorozás, mint olyan. Egy kis kínai-t azért gyengének találtam, hogy érdemben élvezhető legyen(nameg iszonyat gyenge a lámpája mindnek), de ez a belépős elég volt arra, hogy lássam, hogy élvezem e, vagy pénzkidobás lenne egy komolyabb szett.
Ez kb ugyanaz, mint a hifibuzulás. Ha megkérdezel egy hifistát, nem fogsz 2-3milló alatt jó rendszert hallani tőle, mindre csak húzza a száját. Ha nem vagy biztos abban, hogy neked ez kell, én egy sima optoma -t javaslok, abból mondjuk az otthoni használatosokat (fullHD-s HDxx sorozat mondjuk). Hazaviszel egy olcsóbbat, teljesen sötétben kapsz akár a fehér falon is egy elfogadható képet, utána úgy is tudsz majd dönteni, hogy mi az ami tetszik, mi az ami zavar, és abba az irányba vehetsz egy komolyabb projectort. Ha meg nem jön be a feeling, akkor egyszerűen továbbadod 20k bukóval, és keresel magadnak egy nagy LCD-t, vagy OLED-et. Ha nagyon nem tetszik, ha neten rendeled 14 napig vissza is viheted.
A venti zaj nagyban függ attól, hogy milyen messze vagy tőle, milyen szögben vagy, hogy helyezed el.
Sajnos a zaj relatív, egy halk szobában lehet zavaró, de ha meg nézed az akciófilmet, észre se veszed. Nagy képhez normális hifi azért nem árt.
Tippre a 3LCD projectorok halkabbak lehetnek, mivel nincs bennük színkerék, jobb a színvisszaadásuk, cserébe más bajuk van(életlenebbek, karbantartás igényesebbek). Szerintem beugrónak egy fullHD is elég, én az egészet egy XBOX-al hajtom meg. bluray-t viszi, és a játékok is jók nagyban. (120")
2000 óra felett járok a projectorommal, 2 dolog zavar: színkerék zaj, és kontraszt, de egyik se tragikusan rossz, és mindkettőre van megoldás (hush box és vászon). Csak előbb a házfelújítást kellene már befejeznem :D

[ Szerkesztve ]

okoskodom, tehát vagyok

(#51616) lplugo válasza makkmarce (#51615) üzenetére


lplugo
csendes tag

Nagyon köszönöm, ez hasznos hozzászólás volt!!!
Igen, nekem is a hifisták jutottak eszembe, anno én is sokat nézegettem az erősítőket, ott is sikerült kompromisszumot találni, a mai napig elégedett vagyok. A hangfallal mellé nyúltam, ott megérte volna többet költeni😃, de egy ''átlag fül'' számára azt hiszem még így is 125%. (Csak én hallottam a másikat is)...de hát hangfalam már volt, ott tudom, h mit keresek.

Köszönöm még1x!
Utánaolvasok.
🤜🤛

(#51617) makkmarce válasza lplugo (#51616) üzenetére


makkmarce
őstag

ja ami nagyon fontos volt, hogy kalibrálást nem ússza meg az ember, minimum annyit, hogy a fényerőt/kontrasztot rendesen beállítja. Ha nem kalibrálod, a körülményektől függően nagy csalódás lehet első látásra. (meg a megfelelő HDMI RGB mód, mert nekem vmi miatt limitesen indult, azt nemértettem miért fakó minden)

okoskodom, tehát vagyok

(#51618) Vhiktor válasza makkmarce (#51617) üzenetére


Vhiktor
veterán

A filmek egytől egyig limitedbe, pontosabban yuv 4:2:0-ban készülnek. Azzal semmi baj nincs. Az a fontos, hogy a megjelenito olyan jelet várjon amit küldenek neki. Hacsak nem pcrol játszod le a filmeket akkor a media boxok es az asztali lejatszok alapertelmezetten YUV jelet küldenek es ha a projektor auto-ra van allitva akkor azt is fogad.

Az rgb jelekkel szokott problema lenni. Ha pcrol jatszod le a filmeket akkor a legjobb ha a gpu full(0-255) kuld ki, a lejatszo program limitedre van allitva es q projektor is. Ekkor nem tortenik semmifele konverzio. Viszont ha a fenti esetben nem allitod at a projektort limitedre hanem autom hagyod akkor full modba fog kapcsolni hiszen a gpu full jelet kuld neki es rossz lesz a kep.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#51619) Vhiktor válasza lplugo (#51609) üzenetére


Vhiktor
veterán

Benq w2000, újonnan ennyiért ez a legjobb valazstas. Esetleg w2000+.
Lcd vonalon meg epson 6700.
Véleményem szerint újonnan ez a 2 gep johet szoba ekkora keretnel.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#51620) makkmarce válasza Vhiktor (#51619) üzenetére


makkmarce
őstag

A w2000-nél a 15000 az valós kontraszt, vagy dinamikus?
mert a gyártó honlapján se látom, hogy miaz :(

okoskodom, tehát vagyok

(#51621) lplugo válasza Vhiktor (#51619) üzenetére


lplugo
csendes tag

Köszönöm!
Igen tegnap este még túrtam a Netet, a Benq 200/2000+ csábító volt és ha jól emlékszem Epsonból nagyon jó választásnak értékelték a 650-et valamiért, de ha jöl láttam az már régebbi kiadás.
Nehéz okosnak lenni. 😃
A kalibrálást megoldom, tévét sem vettem még soha úgy, hogy gyári alabeállításokkal ment, sőt kényszeresen átállítom másokét is ha megengedik 😃😃

(#51622) Ijk válasza makkmarce (#51620) üzenetére


Ijk
nagyúr

Biztos hogy dinamikus. Valós 1500 körül lehet.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#51623) BBéci válasza lplugo (#51621) üzenetére


BBéci
titán

"sőt kényszeresen átállítom másokét is ha megengedik "
Kalibrálni kizárólag műszerrel és speciális szoftverrel lehet.

#51615makkmarce
Több vetítő képét láttam falon és vásznon is, a különbség minden esetben hatalmas volt.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51624) lplugo válasza BBéci (#51623) üzenetére


lplugo
csendes tag

Hááát műszer nincs, úgy hogy marad a hagyományos módszer 😃
:Y

(#51625) makkmarce válasza BBéci (#51623) üzenetére


makkmarce
őstag

hát, itthon 2 vásznat teszteltem, egyik se érte utol a sima falamat :)
(nem, nem félmillás vásznak voltak, max annyit adnék vászonért, amennyiért a projectort vettem).
Ha lehet kapni valahol 1+ gain szürke, nem ALR fixframe vásznat hotspot menteset 200k alatt 120"-ra, arra esetleg vevő lennék.
Ideális esetben mondjuk tennék valami blackcrystal vásznat egy 8000 lumenes projectorral... de annyi pénzből már építhetek mikroled falat is :) perszehogyjobb, de azért maradok a realitások talaján.

okoskodom, tehát vagyok

(#51626) BBéci válasza lplugo (#51624) üzenetére


BBéci
titán

Az sokszor többet árt, mint amennyit használ.
Vhiktor fórumtárs vállal kalibrálást.

#51625makkmarce
Vagy a falad különleges, vagy vacak vásznakkal kísérleteztél.
Házimozi demószobában az oda felszerelt vászonra tettünk fél négyzetméteres, más típusú darabokat, azok különbözősége is egyértelműen látszott.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51627) Vhiktor válasza lplugo (#51621) üzenetére


Vhiktor
veterán

Optimális körülmények között 1900-2000:1-hez az on off kontraszt aránya.
Az Epsont félre írtam, a 6700-ra gondoltam.
Esetleg még jó lehet az 5650 is.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#51628) lplugo válasza Vhiktor (#51627) üzenetére


lplugo
csendes tag

....és mi a véleményetek az epson 5700-ról az 5650-el szemben? Mert úgy látom, hogy nincs olyan nagy ár különbség?
Illetve most azt olvasom, hogy az Optoma HD27e 6db-el halkabb, mint az 5650, ami azért jelentősnek tűnik és az optoma olcsóbb is, plusz ezek 3D-t is tudnak a Benq w2000+ pedig nem, de annak meg lehet, hogy élesebb a képe.
:U

(#51629) makkmarce válasza BBéci (#51626) üzenetére


makkmarce
őstag

mindhez hozzá is kalibráltátok? mert ugye csak azon mutat jól , amihez hozzá van.
nem azt mondtam, hogy nem látom a különbözőséget, hanem hogy nem volt jobb. Illetve egy ALR jobb volt, csak a betekintési szög volt már túl zavaró.
Nem különleges a falam, simára van glettelve, meg kb 5 réteg sima hófehér diszperzit falfesték van rajta, de lakkhengerrel(az egész házat azzal festettem ki, nem szeretem, ha rücskös/mintás). Ezért szeretnék majd szürke vásznat, hogy jobb legyen a fekete.

[ Szerkesztve ]

okoskodom, tehát vagyok

(#51630) cinemazealot válasza makkmarce (#51625) üzenetére


cinemazealot
addikt

Én 113"-es 16:9-es Screenline vásznat, fix kerettel és 1,4 gain-es Diamond vászonnal rendeltem 3 éve Szepitől. BenQ W1070-nel lövök rá, nem hotspot-ol, imádom a képét.

Csak én érzek némi ellentmondást a "szürke" és az "1+ gain" között, vagy ilyen tényleg létezik nem ALR kivitelben? :F

(#51631) makkmarce válasza cinemazealot (#51630) üzenetére


makkmarce
őstag

silvernek is hívják, 1.5 gain körüliek asszem.
de persze lehet nem lenne jó oda ahova rakni szeretném.. ki kellene próbálni, de erre kb nulla lehetőség van.
anyagmintákat se nagyon lehet sehonnan se rendelni, vagy viccesen sokat kérnek el érte (4 USD a minta, 100USD szállítás).

okoskodom, tehát vagyok

(#51632) radar


radar
tag

Melyik vászon lenne a jó választás kettő közül? Max 200 ezer forintot szánék rá.
https://vitech.hu/projektorok-vasznak-kellekek/vetitovasznak/elitescreens-sableframe-er120wh1fix-keretes-vetitovaszon-265.7mm-x-149.4mm-16-9

https://avspecialista.hu/Feszitett-keretes/Bydium-fix-keretes-vetitovaszon-16-9-260x146cm-60C026008-p80133.html

(#51633) BBéci válasza makkmarce (#51629) üzenetére


BBéci
titán

Azonos gain értékű és színű vásznak voltak, csak minőségben és árban tértek el.
A teljesen sima fal nem csak visszaveri a fényt, nagyon nem tesz jót az akusztikának, ezért házimoziban szóba sem jöhet.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51634) makkmarce válasza BBéci (#51633) üzenetére


makkmarce
őstag

tudom.. de ebbe most kár belemenni, megint ott tartunk majd, hogy 1milla alatt nincs jó állóhangfal, meg ha nem csinálok fekete ravatalozót a nappaliból, akkor az nem élvezhető :)
nekem nem moziszobám van, hanem egy nagy nappalim (bár leválaszthatnám, de nem tervezem), emiatt a hang visszaverődhetne, de elszáll, elnyelik a bútorok, a szőnyeg, a nehéz függönyök. Sőt egy kandallóval is tudom rontani a moziélményt.
Ebben próbálok összerakni vmit, ami megüti a minimumot(számomra). A highendet meghagyom a többieknek :)
A klipsch amit itt többen szídnak, mint a bokrot, ők pont olyan atmos hangfalakat csináltak, hogy ne kelljen szétfúrni a plafont, mégis felülről verődjön vissza a hang, ott pont jó lesz a sima plafon :). Csak ezt is meg kellene hallgatni, amire nincs lehetőségem.
Sose lesz tökéletes, meg highend, de talán elfogadható igen.

okoskodom, tehát vagyok

(#51635) proci985 válasza lplugo (#51628) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

spec (sajat oldala) alapjan tud a w2000+ 3dt.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#51636) lplugo válasza proci985 (#51635) üzenetére


lplugo
csendes tag

Én mint ha azt láttam volna, hogy a w2000+ 3D ready (bevallom összezavar, hogy mi a különbség a 3D és a 3D ready között), a Benq olalán is zárójelbe van téve a 3D, illetve az árgépen kifejezetten ''nem'' szerepel a 3D cellában. :U
Ezért gondoltam, h nem 3D projektor alapban.

(#51637) proci985 válasza lplugo (#51636) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

nem adnak hozza szemuveget.

azert gondolom mert a w2000 is tudja, viszont a technologia kb kihalt

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#51638) lplugo válasza proci985 (#51637) üzenetére


lplugo
csendes tag

...öööö..már mint melyik technológia halt ki?
Kihalt tech-ek nem szívesen vennék.

(#51639) makkmarce válasza lplugo (#51638) üzenetére


makkmarce
őstag

A 3d projectorozásra gondolt, kevesen néznek otthon 3d-s filmet.
Bármely DLP szemüveggel ki tudod próbálni, ezért írják rá, hogy 3d ready, mert mindegyik dlp-ben kb ugyanaz a tech van erre (aktív szemüveg). Felkapják a szinkronjelet, és egy elektronika kapcsolgatja a szemed előtt, hogy épp melyikkel láss. Nem rossz, csak én szemüveges vagyok, a duplaszemüveg meg nagy kínlódás sajnos.

okoskodom, tehát vagyok

(#51640) lplugo válasza makkmarce (#51639) üzenetére


lplugo
csendes tag

Ohhh, értem.
Pedig milyen jó lenne otthon 3D-ben mozizni. Engem a ''rendes'' moziban mindig elvarázsol, imádom.

(#51641) Márton válasza lplugo (#51640) üzenetére


Márton
nagyúr

Még azért kapni ilyen vetítőt, dlp szemcsit is és filmek is vannak dögivel.
Max. újak nem igazán. Attól még hajrá!

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#51642) makkmarce válasza Márton (#51641) üzenetére


makkmarce
őstag

Az a baj, a komplett bluray ipar haldoklik, nem csak a 3d :(
pedig én szerettem megvenni őket. Itthon már alig jelenik meg valami, pedig én alapvetően szinkronpárti vagyok. Kintről rendelgetek néha, de jobban pihentet a szinkronos.

okoskodom, tehát vagyok

(#51643) lplugo válasza makkmarce (#51639) üzenetére


lplugo
csendes tag

...és egyébként arról mit gondoltok, hogy érdemes-e esetleg várni pár hónapot a vásárlással? Várható idén tavasszal valami újdonság, vagy ráncfelvarrott tipus a fentebb említett projektorokkal kapcsolatban?
Benq w2000+, Epson EH-TW5650/5700, Optoma HD27e?
Jelenleg úgy tűnik, hogy ezek lennének a lehetőségek.

(#51644) BBéci válasza makkmarce (#51634) üzenetére


BBéci
titán

Van jó 1 hangdoboz millió alatt is, de ami nagyon jó, az inkább 3-6 millió/pár. Ami pedig qrva jó, az annak sokszorosa. Szar ügy, de ez a helyzet. Megelégszem a jó fölével.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#51645) proci985 válasza lplugo (#51643) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

a benq w2000 EOL 2018 kozepe ota, szoval a megmaradt keszleteket szorjak ki nyomott aron. ha talalsz jo aron (600-650 eur korul) akkor remek ha dedikalt hazimozi projektornak kell. abban jo es ott jellemzoen 2-3szor annyi penzt kell elkolteni, hogy erezhetoen jobbat kapj. input lagja is alacsony, plusz short throw.

viszont ez egy hat eves projektor. nincs smart, kell melle dedikalt hang, nem szereti a vilagos szobakat, nem a leghalkabb, meleg, muanyag, fHD (bar ettol fuggetlenul azert eles), kifejezetten alacsony a lampa elettartama.

igazabol egy helyzetre jo, oda viszont az arahoz kepest meglepoen.

makkmarce: disc ipar igazabol egy jo kerdes, hogy mi tortenik

en nezek egy csomo "indie / arthouse" filmet is, ott jellemzoen van tobb helyzet:
1. nincs blu-ray kiadas, vagy ha van akkor az eredeti DVD minosegeben. pl a Patyomkin pancelosnal a remaster annyit ert, hogy kifejezetten zorog a kep. Par esetben a DVD kiadas minosege is egy jobb VHS szintjet tudta.
2. van blu-ray kiadas es van egy rendes remaster. Kárhozat pl kapott es ez a Mokép DVDhez kepest egesz biztos merfoldekkel jobban nez ki. Akiranal azt neztem, hogy je, negyfele piros van egy jeleneten belul ami a DVDnel meg biztosan csak egyfele volt.
3. van blu-ray kiadas, a film modern es elonyere valik a megnovelt felbontas. jellemzoen modernebb filmeknel ez a helyzet. Midsommar, Hereditary, Killing of a Sacred Deer es Parasite remek peldak.
4. van blu-ray kiadas, a film modern es a megnovelt felbontas mozivasznon csak azt eri el, hogy jobban latszik, hogy limitalt volt a budget. pl Climax vagy Descent erre remek pelda, TVn mindketto jol nez ki, vasznon nezve viszont meglepoen nem kepesek semmi extrat nyujtani.

mainstreamnel ez annyival modosul, hogy jellemzoen minden ami 2000 elotti es nem kapott remastert, az adott esetben szornyen nez ki, a regi AAAs filmek kozul is. pl a klasszikus (amerikai) Verhoveneknel voltam meglepodve, hogy mennyire szornyen nezett ki a kep. es meg egyszer, 1080ps vetitom van es nem 4Ks.

4Knal annyival bonyolultabb a helyzet, hogy adott esetben ertelme sincs nagyon egy olyan leolvasasnak, mert max a zorej lesz tobb, de nem a reszletgazdagsag. 2Ks anyagbol eleve nem nagyon lesz 4K. plusz lejatszo sincs nagyon a konzolok kivetelevel.

ja igen: azert indie / arthouse peldakat hozok, mert jellemzoen azokat nem lehet elerni streamingen, utobbi par evben innentol jellemzoen ilyeneket szoktam inkabb csak venni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#51646) makkmarce válasza BBéci (#51644) üzenetére


makkmarce
őstag

igen, először 3m-t írtam, de mondom ne nagyzoljunk :)
1x hallgattam meg B&W-ből egy normáisabbat, egy haver vette asszem használtan. Na azóta se hallottam hasonlót, Simán csak lerakta a kisszoba közepére a 2 álló hangfalat, A osztályú erőlködőről meghajtotta, és egy másik világ volt. Azóta "elromlott" a fülem :) Se kalibráció , se állítgatás, de iszonyat térérzete volt a cuccnak, pedig csak stereo.
Jó lenne, ha jó lenne, de azért ennyire nem vagyok lelkes. Mondjuk ha kb végzek a házzal, akkor 0.5-1m-t beletolnék egy jobb rendszerbe, addig meg marad a 20 éves tannoy set(sima MX3-ak).

okoskodom, tehát vagyok

(#51647) makkmarce válasza proci985 (#51645) üzenetére


makkmarce
őstag

"Par esetben a DVD kiadas minosege is egy jobb VHS szintjet tudta."
igen, ezt én se értem, hogy hogy a francba tudják a DVD-t is ilyen pocsékra megcsinálni.
Érdekes, sok filmet megtaláltam(magyar szinkronnal) a lengyeleknél, ami itthon meg se jelent, vagy lehet csak pár darabban. Kiszótáraztam, mi a magyar, aztán max a borító lengyel, de normális a film.
Ami viszont számomra teljesen érthetetlen, az az, amit a filmalap csinál.
Mi a büdös francért nincs minden boltban mondjuk a felújított macskafogó? vagy bármi hasonló kaliberű film? Ha ki is adnak valamit, azt is összevissza.

Francért nem lehet kiadni a triológiákat egyben, vagy életműveket, vagy bármi egyebet.
2 éve még a MMarktban vadásztam olcsóbb lemezekre, de most már az is szinte teljesen üres. (a weblapon még azért lehet találni érdekeset, most pl előrendelhető a blues brothers steelbook). Sikerült a franciáktól(amazon) berendelnem MAGYAR ghostbusters 1-et(vadi új).
Viszont nem sikerült azóta se beszereznem egy 3d-s avatart, vagy egy 3d-s gravitációt.

nekem van régi back to future triológiám, nem zavaróan csúnya, mert az meg filmes, arról jól le tudják szedni. Viszont a kezdeti digitális kamerás cuccok.. na azok néha nagyon rondák még 1080p-ben is :D

[ Szerkesztve ]

okoskodom, tehát vagyok

(#51648) Vhiktor válasza lplugo (#51643) üzenetére


Vhiktor
veterán

w2000+ is tudja a 3D-t. Annyi a különbség 2000-hez képest, hogy 2.000 helyett 2.200 lumen a fényereje (gyakorlatban nem ogazán fogod észrevenni) illetve kisebb az input lagja azt hiszem 16 ms körüli, a sima 2000-é meg 70.

Lámpa élettartam 2000 esetében:
-Normál lámpa módban: 3.500 óra
-Eco: 5.000 óra
-Smart Eco: 7.000 óra
Azért ezek nem kevés órák, mellesleg egy eredeti lámpa bele 30.000 Ft körül mozog, ami nem nevezhető drágának.

Használtan eladó W2000+, de még bőven garanciális(2022.10.29):
[link]

A smart Eco fényereje megegyezik a normal módal.

Az 5700 elvileg az 5650 2020-ban megjelent utódja.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#51649) proci985 válasza Vhiktor (#51648) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

egyebkent en jatszottam is a W2000en, pl Cyberpunkot probaltam es teljesen jol megfelelt a celra.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#51650) Vhiktor válasza proci985 (#51649) üzenetére


Vhiktor
veterán

Szerintem is bőven jó rá, csak van aki aminél kisebb számok alapján dönt, de szerintem Ő sem veszi észre a különbséget. M ax kompetitív játékhoz a profiknak fontos, de azok meg nem ekkora képen játszanak.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Projektor topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.