Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ctrlaltdel13
őstag
Sim2 ht 300 evo-t ismeri valaki?
Mit érdemes tudni róla?
Milyen árat képviselhet új izzóval? -
mettek
addikt
-
Vhiktor
veterán
válasz Poloskin #52950 üzenetére
Mivel fehér a fal ezért majdnem mindeg hogy mennyit tudsz sötétíni illetve egy kis túlzással hogy 100ezres vagy 2 milliós projektort veszel. Mondjuk egy jvc vagy sony projektorral a natív feketeszintjuk miatt a Sötét jelenetekkel sokkal jobban jársz.
Mindenképpen gondolkozz el a falak és a mennyezet elfuggonyozesen a filmezés idejére. Többet fog dobni a képen mintha lecserelned egy sokkal drágábbra a projektort.
Ajánlom figyelmedbe az összefoglaló an látható grafikont ami szépen szemlélteti hogy a fehér Gál hogy öli meg a kontrasztot.4k teljesen felesleges ekkora nezesi távolságból ekkora képmeret mellett.
Jvc, sony, epson tw9300-9400 vonalon nezelodj.
Dlp fronton pedig használtan egy régebbi csúcsmodel[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Poloskin
újonc
válasz Vhiktor #52953 üzenetére
Köszönöm a részletes választ/válaszokat, még annyi kérdésem lenne, hogy kb milyen mélység elég az előfüggönyözéshez? Illetve ha nem is az egesz szobát de az adott falat es a rá merőleges falat illetve mennyezetett elég csak egy adott szélességben sötétebbre festeni? Elnézést ha esetleg hülyén fogalmaztam (hülyeséget kérdeztem)
-
alphamooncam
őstag
válasz Poloskin #52954 üzenetére
1,5 méter mellett döntöttem anno egyébként sárga falak mellett.
Kisebb "védő" távolságot nem próbáltam, nagyobbra szerintem nincs szükség.
A 1,5 méter egyébként a sztenderd dupla széles méret, a textil méteráru boltban.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Del Tommaso
tag
Ezt pontosan csak azután fogod látni, amikor elkezdesz vetíteni és látod a vászonról visszaverődő fényt, én fogtam egy tök világos filmrészletet és megmértem. Így nekem pl. elég volt csak 60 cm feketét festeni a plafonra jobbra-balra 1,20 m mélységben. De a 1,5 m ökölszabálynak sztem teljesen jó. Ezek után viszont brutálisat javult a kontraszt, szóval ha komolyan gondolod ezt a vetítőzést, akkor ajánlott. Nekem is ljk kolléga tesztábrája tette a bogarat a fülembe és emiatt vágtam bele a plafon festés projektbe. Minden csepp festéket és munkát megért.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz Del Tommaso #52956 üzenetére
Én a nappaliban fogok mozizni, nem szivesen festenék egy fekete csíkot a plafonra, ha nem muszáj (oldalfalak szerencsére nincsenek). Tudnátok ajánlani pár frappáns megoldást ideiglenes, eltávolítható plafon-feketítésre?
(így kapásból ami eszembe jut, egy bútorhátlap csík, aminek egyik oldala fehér, másik fekete, kampókra akasztva, és filmezéshez megfordítom. Aztán kérdés, lesz-e kedvem minden alkalommal létrázni hozzá... Gondolom vannak itt jobb ötletek.)
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
LanyUs
senior tag
Én vettem egy olcsó vetítőt apróról, hogy mekkora méretre van szükségem. Teraszom 8x4m ott teszteltem sötétben. 8 méterről kicsi a 4 méter széles kép ( 4 méterről már megfelelő ). Beltérre vettem egy olcsó rolós vásznat 270 cm széles és 2,5-3 méterről nézem. Úgy adja igazán a mozi élményt. Mindenképpen próbáld ki mielőtt belevágsz.
-
-
Vhiktor
veterán
Ez attól is függ milyen közel vannak a falak.
Szerintem 1,5 m a minimum.
Én az egész menynezetet elfüggönyöztem, nekem ugyanis a vászontól mérve még 3 méterre is ugyannyi fény verődött vissza a plafonról.Ha tudod akkor minél többet függönyöz el.
Én nem festeném a falat ha nappaliról van szó, hanem szövetet használnék függyönyözés formában. Ha nem tudod rendesen elrejteni vagy legalábbis nem zavaróvá tenni a függönyöket amikor nem hsználjátok a projektort, akkor jó megoldás 4 kicsi kampó felfúrása a mennyezetbe és csak akkor teszed fel a szövetet amikor filmeztek, így garantáltan nem, fog zavarni a függöny nem használt állapotában. Viszont egy kicsit macerás minden filmezés elött és után szöszmötölni a sötétítéssel (2-3 perc).
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Én nem ajánlanám ennyiért a 7400-at, kicsi a kontrasztja és a színtér lefedettsége.
Használtan ennyiért 1000-szer jobb projektorokat kapni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dorian
félisten
"Én hülye" meg az egész nappalit sötétre festettem
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Vhiktor
veterán
válasz Dorian #52962 üzenetére
És brutál jó is a képed
-
Del Tommaso
tag
válasz Alabástrom #52957 üzenetére
Én is a nappaliban mozizok, nekem belefér ez a kompromisszum.
Van az ljk kolléga által kifejlesztett/alkalmazott technika, hogy függönykarnisokat teszel a mennyezet két oldalára és közé feszítesz ki egy fekete anyagot és azt húzogatod a plafonsíkban.
Én próbálkoztam redőnyös cégekkel is, de a vízszintes redőny megvalósításra horror pénzt mondtak és itt ekkora fesztávnál a belógás/hasasodás is probléma lesz, ami ugye egy függőleges redőnynél nem jön elő.Hát nemtom ez a kampós bútrolap téma nekem elég hajmeresztőnek tűnik, egyrészt az állandó létrázás miatt, meg az is be fog hasasodni ekkora méretben, ráadásul ha abból nem találsz tök matt fekete színt, arról is vissza fog verődni a fény, hiába fekete.
-
Vhiktor
veterán
válasz Del Tommaso #52964 üzenetére
A bútorlap nagyon nem optimális.
Sokkal jobb méterárú boltban fekete anyagot venni. A legsötétebb amit találtam és teljesen matt az a 100% pamut fekete munkaruhavászon.
Az anaygot szépen meg is lehet feszíteni így nem lesz hasa.Ha behúzott állapotban szépen el tudod rejteni a a függönyöket akkor a karnisos megoldás a legjobb, ezt lehet motorizálni is.
Ha nem tudod elrejteni akkor marad a karnis helyett a kampós megoldás.
Amikor leszeded az anygaot, összehajtod/gyűröd/tekered és konynen elteszed egy szekrénybe.
A bútrolapot nem lehet könnyen eltenniISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
Először is lehet függönyözni: [link]
Meg volt egy kitalált koncepcióm lamellás álmennyezetre, bár igényesen megvalósítva biztos drága: [link]
Persze nm2 árakat tekintve ingatlannál kb. minden megoldás jóval olcsóbb mint külön moziszoba. Még egy minőségi ALR vászon is, bár annak képminőségét soha nem láttam élőben.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz Del Tommaso #52967 üzenetére
Sokkal, de sokkal inkább
De ha már ekkora a kerete és megfelel a használt akkor én még feljebb nézelődnék.
A tw7400 azon kívűl hogy marha nagy fényerőre képes (ezért optimális nagy vetített képhez) szerintem semmi másban nem jobb mint mondjuk egy benq w1070 amit használtan 80-100 között lazán kapni.
Vedd gyorsan feleségül
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #52962 üzenetére
Én is és nem csak vetítés során élvezzük a jótékony hatását, hanem minden percben, amit abban a szobában töltünk. Szidjuk magunkat, amiért egyből nem valami sötét árnyalatot választottunk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Poloskin
újonc
Köszi mindenkinek a tanácsokat, készítekbegy tervet a szoba elrendezéséről meg az elképzelésemről aztán feltöltöm ide, kíváncsi vagyok a véleményekre
-
nagyúr
Ha van itt aki aktívan gyűjt filmeket, bátran jöjjön errefelé.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
spiky03
veterán
ALR vászon és nem kell feketére festeni a falakat.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Vhiktor
veterán
válasz spiky03 #52974 üzenetére
Alr vászonnal nem lesz olyan a kép mint fekete szobában fehér vászonnal.
Szerintem jobb és sokkal olcsóbb megoldás a fuggonyozes.
Persze ha a hely nem engedi vagy a tulaj nem szeretne fuggonyozni akkor csakis alr vászon. Egyébként az is merfoldekkel jobb képet ad fehér falak között mint a sima vaszonEgyszer szívesen kimerem. Merre is van pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Vhiktor #52977 üzenetére
Egyébként egyszer szívesen csinálnék egy ilyen tesztet feher falak között ugyanazzal a projektorral egyszer alr vásznon mérve utána meg elfuggonyozott falakkal sima 1.0 gain vaszonnal.
-
spiky03
veterán
válasz Vhiktor #52978 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék.
A függönyözésre én is gondoltam, de győzött a kényelem.
Igaz az drágább volt, mint a fehér vászon meg a függönyök vsz. De mondjuk innen még "visszatudok" lépni.Halásztelen éldegélek.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Márton
nagyúr
Ez az ALVR kültéren is sokat segít, vagy ott semmi nem jó, amíg le nem megy a nap?
Tegnap jól sütött a nap, árnyékba húztam a fehér vásznam, de még az 1m széles kép is halovány volt 3.000 lumennel.. Valahogy a napot kéne hasznosítani, mint fényforrás. Bevezetni az optikai rendszerbe
Végülis egy barátom csinált már napfény háttérvilágítású kültéri LCD monitort.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Pro Koryak
addikt
válasz Vhiktor #52978 üzenetére
Ebben csak az a szép, hogy a fényerő csökkenést csak az első használatkor veszed észre. Főleg akkor, ha egymás mellett van a két vászon.
Azt viszont folyamatosan látod, hogy a fekete az nem világos, hanem sötétszürke vagy netán már-már majdnem fekete. Emiatt a képet is kontrasztosabbnak látod, hiába csökkent a fényerő. -
BBéci
legenda
Szerintem lényegtelen, mert amit én láttam, azon nem volt igazi fehér, csak piszkosszürke.
Alapvető igény, hogy a fehér az hófehér legyen, a fekete pedig mint a korom!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #52981 üzenetére
Ha leveszem a fényerőt IPS monitoron és mélyebb fekete lesz attól nem lesz kontrasztosabb a kép.
BBéci: Úgy tudom először prezentációs célokra készült az ALR vászon, ugye ott nem számít a színhelyesség, csak hogy világos konferenciateremben is látható legyen a kép. Aztán kezdett átszivárogni házimoziba, mert miért ne. Ettől függetlenül nyilván a megfelelő szoba kialakítás az preferencia. Ha nem lenne rá lehetőség inkább vennék egy 77"-os OLED-et.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Dorian
félisten
Tényleg, ha a vászon elhasználódik, akkor azt lehet cserélni, vagy az ember kénytelen tokostól-motorostól feleslegesen pazarlóan újat venni?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
proci985
MODERÁTOR
Aztán kezdett átszivárogni házimoziba, mert miért ne
Ha az irodaba is mukodik, akkor miert ne?En azon rohogtem, hogy sikerult pontosan ugyanolyan vasznat vennem, mint amilyen az egyik kozepes targyalonkban van . Igaz en nem egy ipari ionagyuval vetitek ra, ami a tetoterasszal egybeepitett targyalonal nyaron szukseges, hogy latni is lehessen valamit.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Vhiktor
veterán
Amíg nincs róla hivatalos mérés addig csak a levegőbe beszélünk
-
Ijk
nagyúr
válasz Pro Koryak #52987 üzenetére
Eco módban nem lett jobb a kontrasztom, csak a fekete felé tolódott el, ugyanezt csinálja a szürke vászon, ami akkor kell ha fényerőben nem tudsz a projektorral 16fL alá menni 1-es vásznon.
mettek: Igen, de a képminőság felé is vannak elvárásaim nem csak a méretet tekintve. Jelenlegi vetített képnél (Runco RS1100 ultra, kezelt szoba) rosszabbat azért nem tolerálnék.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Pro Koryak
addikt
Próbáld már ki egy jó dlp projektorral!
Ha a monitoron állítgatod, ott azonnal látod a difit, mivel ott ülsz előtte. Vászoncserénél ez lehet több óra vagy akár több nap különbség is => nem emlékszel mekkora is volt a max fényerő, de hogy sötétebb lett a szürke, az egyből fel fog tűnni + át lesz verve a szemed, kontrasztosabbnak is tűnik a kapott kép.Az, hogy neked nem szimpi az alr vászon, egy dolog. Nálam alr 0.8 lett 1.0 helyett és meglehetősen élvezhető lett a kapott kép, világos homokszínű falak mellett. Proji sim2ht3000e.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
-
eM'82
addikt
körvonalazódik az igény a projektor körül. 250k-ért inkább garisat vennék (használtak kiestek, még akkor is ha azok jóval magasabb minőséget képviselnek (pl.: barco F22 volt relatíve jó áron).
BenQ TH585, vagy TH685
(illetve láttam még 210-ért egy kiállított W1090-est is, de csak 2 év garival).Arra az összefoglalóban nem találtam választ, hogy egy fix LED-es DLP projektor (esetemben: LG PF50KG Projektor) az ANSI lumen értékén kívül mennyivel rosszabb választás mint a fenti kettő? Szigorúan a lámpa élettartamát/üzembentartását nézve?
Józan paraszti ésszel, a fenti lámpás megoldásnál x évvel később cserélem benne az izzót, utóbbinál viszont mi a helyzet, ha 4 év múlva beszarik? Imádkozom, hogy legyen egy szaki aki ki meg tudja javítani? Fényereje annak nem változik x ezer óra után?
-
EPD
újonc
Sziasztok! Én is elsőbálos projektoros leszek. Ehhez kérem segítségeteket, tanácsotokat.
A cél: házimozizás, de csak háztartási minőségben.
A helyiség: vetítési táv: 4,88m (kb. 4m-ről néznék), vetíthető falfelület (a vászonnal még várok)sz4,96mx 3,57m magas (ez a teljes, vetíthető falfelületem).
A szoba teljesen besötíthető, de a falak világosak.
A projektort falra, polcra tenném (tehát falról falra vetítenék).HDMI csatlakozót szeretnék (de ez már gondolom alap) és legyen távolról is irányítható (akár telefonról, okoseszközről).
Legalább FHD felbontást, inkább LED technológiával.Nem fog állandóan üzemelni, de filmnézésre lesz.
200-300e Ft bruttó kerretben gondolkodom.
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
-
LuSa
csendes tag
válasz Pro Koryak #52991 üzenetére
Feleslegesen mondasz bármit is, a lényeg hogy neked, nekem, és még számos más embernek bevállt.
-
makkmarce
őstag
sajnos a paraméterek alapján nehéz erre gépet találni.
4.8m táv, led, 4m-ről nézed szerintem minimum 120-130" képméret kell, azt meg a most kapható olcsóbb LED-el !szerintem nem lehet(fakó lesz a kép a gyenge fény miatt), ennél kisebb képnél inkább csak a hátrányait élveznéd a projectorozásnak.
Ha nem TV helyett lesz, akkor jó a lámpás is, mert 3000 óra, heti 2 filmel is elég 9-10 évre.
Addigra vagy veszel egy komolyabbat, vagy kidobod, mert megutálod
Mire szeretnél vetíteni? falra, vagy vászonra?
Szóba jöhet használt gép is, vagy csak új?
Az irányíthatóságra távvezérlőt adnak természetesen, de okos cuccot nem vennék, és ebben az árkategóriában nincs is igazán(kivéve kínai LED-es cucc, de ekkora képméretre az iszonyat gyenge).
A projectort nem kell mindig állítgatni, az csak mutatja a képet, 1x beállítod, és kész.
HDMI alap már mindenhol, FHD szerintem belefér az árba.itt megtudod nézni ha ajánl valaki projectort, hogy az milyen messziről mekkora képet vetít:
https://www.projectorcentral.com/BenQ-W1070-projection-calculator-pro.htmpéldául a lentebb említett Benq-t 3m-re kell tenned, hogy a hozzá adott vásznat tudd használni.
okoskodom, tehát vagyok
-
Smish
tag
Ez most komoly? Egy szutyok zseb lg-hez hasonlítod az 585-685 kombót? Mintha egy trabantot hasonlítanál egy német prémiumhoz.
Nem vicceltem.a korábban írtakkal. Égi áldás volt hogy tönkrement
az egy napos lg, pedig az jóval nagyobb fényerőt tudott mint amit te kinéztél.
Hogy mit nyersz vele? Sokkal jobb fényerő, nagyobb kontrasztot ( nem a nagyobb fényerő miatt), halkabb működést, sokkal részletesebb beállításokat.
Jó értem én az üzmidő parát, ezek a 20-30000 üzem órák annyira
csalogatóak, de ha kiszámolod, nem használod ki. Szerintem nem is bírnak ki annyit
Amúgy ez szerintem nem csak erre a kettő Benq-ra igaz. Kb bármelyik hagyományos izzós dlp-vel jobban jársz mint az lg-vel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hardcore café
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.