- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Olyan programra lenne szükségem ,ami minden gép indítás után automatikusan kijelezné a alkatrészek hőmérsékletét az asztalon ,de nem ilyen fapados cuccra gondoltam ,nézzen is ki azért vlhogy...
Köszöntem ,
-
válasz
lanszelot #49193 üzenetére
- A szervernek (ahonnan töltesz) támogatnia kell azt, hogy ha megszakad, akkor folytatható legyen a letöltés. Nem ritka, hogy nem támogatja.
- Sőt olyan is lehet, hogy a szerver nem engedi a többszálas letöltést, azaz ugyanazon ip címről ugyanazt a fájlt egy időben csak egy szálon lehet tölteni. Ez ritkább, de van ilyen.
Tehát a programokon kívül kell annak a helynek is a támogatása ahonnan töltesz.
Ma már kezdenek kikopni ez ilyen progik, de régen én is sokat használtam
- az akkori lassú internet miatt volt szükséges, hogy megszakadás miatt
- az akkori időben a letöltés sebességét is vagy ki kellett maxolni... (több szálas) vagy ha mellette még valami mást is akartál... akkor korlátozni kellett őket. Ez utóbbira is jók az ilyen progik. -
válasz
lanszelot #49193 üzenetére
1. Az, hogy folytatható-e egy adott letöltés avagy sem, ahhoz a letöltőprogiknak semmi közük.
2. Töltsd le a Filemail Desktop App-ot és használd azt, azért van. -
lanszelot
addikt
JD2 se tudja, ott van fentebb.
Hiába nyomtam a letöltésre, se jobb klikk, se semmi.SpaceJam
Ha le tudom tölteni akkor fix linkje van.
Volt 2 progi ami elkezdte leszedni, csak azok meg nem indították el maguktól, illetve ha megszakadt, akkor kuka.
Tehát csak a javasolt progik nem jók. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
lanszelot #49183 üzenetére
Free Download Manager-ből csakis a 3.9.7-es verzió! Az még normálisan beállítható és egy fájlt is tud feldarabolva, több szálon tölteni. A böngészőtámogatást érdemes kikapcsolni - mivel ugye régi verzió -, ellenben a vágólap tartalmát figyeli, ha beállítáod. Csak kimásolod a fájl helyét és fel is ajánlja letöltésre. Én csak a plusz jelet szoktam használni, az is elég.
Néha bevetem, ha valamilyen fájlt az adott szerverről csak nagyon lassan tudok szipkázni. Amúgy más értelme nincs az ilyen letöltőprogramoknak, főleg annak, ami még többszálú működésre se képes.
-
lanszelot
addikt
Hello,
Letöltéskezelőt keresnék, ami működik is.
- sorba lehet rakni a letöltéseket, hogy majd szedje
- folytatja, ha vmiért megakad a letöltés -
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
távoktatáshoz keresek whiteboard alkalmazást. Nem online lévőket, amiket a saját oldalukon keresztül lehet megosztani, hanem OBS-el webkameraként lenne osztva. Például ez a videó amiben készült, nem tudom mi lehet. Nincs nagy igény, lehessen színeket választani, új lapot kérni, esetleg a végén az egészet lementeni PDF-be hogy körbeküldhető legyen
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #49178 üzenetére
Hát ez ez, hogy nemcsak sima partíciótörlés, hanem némi felülírás is történt az újrainicializálásnál, ami csökkentheti az adatmentés esélyét. De egy szimpla inicializálás után még jó esetben visszaállítható a korábbi állapot és partíciók, menthető adatmentő programmal a korábbi partíció tartalma, ahol adatbiztosság szempontjából inkább az utóbbi javasolt, lásd a már linkelt válaszban leírtakat, benne konkrét példákkal programokra is. Ennyi!
-
törölt tag
válasz
King Unique #49177 üzenetére
Rendben, akkor pontosítok.
Az eredetileg használt MBR partíciós tábla tartalmazott 1db NTFS partíciót.
GParted-el csináltam rá egy új MBR sémát és az felülírta a régit. Most van egy MBR-es HDD-n nulla darab partícióval. Ezt értem "eldobni" alatt.
Szóval elméletileg ott van a teljes partíció gondolom sértetlen ntfs-el csak az mbr-t írtam felül.Teljesen mindegy melyik rendszerre lenne program. Csupán annyit írtam, hogy linux-on csináltam az új mbr-t. De win, linux is lehet, mindegy.
-
King Unique
titán
válasz
#68216320 #49170 üzenetére
El kellene dönteni, hogy most törölt - vagy ki tudja mit jelent az ez "eldobnom" - partíciót akarsz közvetlenül visszaállítani, vagy adatot menteni, amely utóbbinak nyilván nem feltétele az előbbi, lásd a téma topikjában leírtakat... Valamint azt sem ártana tudni, hogy most Linuxra vagy Windowsra keresel ehhez programot, mert mások a lehetőségek, illetve Windowsra több speciális adatmentő program érhető el. De pl. az előbb linkelt válaszban is említett TestDisk multiplatformos, használható mindkét rendszernél.
Az 1 MB-os partícióeltolás amúgy evidens modern OS-ek és azok beépített particionáló eszközeit, valamint modern 3rd party particionáló programokat használva, a muzeális, elavult rendszereknél (pl. XP) volt a régi CHS módszer. -
törölt tag
válasz
hotkar #49171 üzenetére
ööö, az nem csak megcsinálja a partíciót? Tud mentést is?
Mert nekem az kellene, hogy valami térképezze fel a teljes hdd-t és menthessem az elveszett adatokat.
Ha a jelenlegi partíciós tábla nélküli állapotra csinálok egy új partíciót, akkor csak felülírom a fizikailag még meglévő paramétereket, adatokat. Nem hiszem, hogy az jó megoldás volna. -
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani free programot hdd recovery megoldásra?
Sikerült egy usb-s hdd-ről úgy eldobnom a partíciót, hogy közben azt hittem mentettem a tartalmát, de kimaradt.
Szeretném az mbr partíciós táblát visszaállítani és az eredetileg ntfs fájlrendszer-ről lementeni az adatokat.
Azóta semmi írási művelet bem volt, a fájlrendszer eleje a 2048-as szektornál kezdődik.
Onnét tudom, hogy linux alatt gparted-el szoktam ezeket csinálni és 1MB-ra igazítja az első partíciót automatikusan. -
mika55555
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49168 üzenetére
Igen
Így első ránézésre nagyon megfelelőnek tűnik.
Ki is próbálom, mit tud.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. -
mika55555
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, mennyire illeszkedik a témához, de tud valaki esetleg olyan alkalmazást ajánlani a számomra, ami szöveges állományban található szövegrészekben egyezést keres? Az egyes mintákat komparálja és ha egyezést talál, akkor azt jelzi.
-
viator001
csendes tag
Sziasztok!
Olyan audió szerkesztő, vagy konvertáló programot, és azon belül mentési, exportálási lehetőséget, keresek, ami egy sztereó wav, vagy két monó wav hangsávból csinál egy db kétcsatornás, duál monó wav fájlt. Konkrétan egy DTS-HD MA-t szedtem szét hat darab monó wav-ra szerkesztés céljából. Minden hangsáv egycsatornás monó, kivéve az FL és az FR hangsávokat, ezek kétcsatornás duál monók (a Mediainfo egycsatornásnak mutatja őket, pedig kettő van bennük). Ezeket tovább bontottam, hogy pontosan szerkeszthetőek legyenek, de ha össze akarom rakni őket, vagy kétcsatornás sztereót kapok, vagy egycsatornás monót. Nekem pedig kétcsatornás duál monó wav kellene. Tud valaki erre valamilyen megoldást? -
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
RandomName #49147 üzenetére
KeePassXC pontosabban
-
-
válasz
bluemirage #49159 üzenetére
A 'scharfes s' nem illem kérdése, ma is használják, nézz utána.
-
-
aquark
tag
Sziasztok!
Magyar kiosztású billentyűzettel írnék be Ä, ä, és ß karaktereket a legkülönfélébb progikba, formátumokba, ehhez keresek egyszerűen használható segédprogit. -Köszönöm!
-
RandomName
senior tag
válasz
Jarod1 #49152 üzenetére
Két gyors kérdés.
1: Azt be lehet csövezni mondjuk a Microsoft Authenticator-ba?
2:Nem azzal volt valami privacy aggály pár hónapja, hogy úgy változott az ÁSZF ami szerint a náluk tárolt adataid továbbadhatóak lettek, úgy, hogy ennek a mértéke nem volt pontosan tisztázva, hogy milyen mértékben? (Nagyon sokan váltottak pl bitwarden-re, úgy, hogy twitter postban betagelték a Keepass-t, vagy valami ilyesmi rémlik pár hónappal ezelőttről...)Szerk.: Az a Lastpass volt. -
AtHoS
nagyúr
Kipróbáltam a plugint, gyors tapasztalati megjegyzés:
A pluginnak egyetlen hátránya van: csak pdf-ben keresésnél ad találatot (tehát Általános fülön nem szabad engedélyezni a tartalomban való szöveg keresést)
Ha az Általános fülön engedélyezem a szövegre keresést és kitöltöm a szöveg mezőt, akkor hiába állítom be a plugin fülön pdf-re is a keresést semmilyen találatot nem fog adni. Ha nincs engedélyezve a szövegre keresés, akkor pdf-ekre lesznek találatok és vice versa. Így pedig 2 keresést kell mindenképpen végrehajtani: 1-et csak pdf-re és egyet minden másra
-
milu
aktív tag
AtHoS, köszi a kiigazítást, figyelmetlen voltam és valóban semmit nem írtam be, a beírásod miatt megnéztem, pótoltam és most már működik!
ollie, köszönöm a plugint, most települ!
Jarod1, szintén köszönöm az észrevételt! -
Jarod1
veterán
válasz
RandomName #49147 üzenetére
Keepass progit használjon..
-
AtHoS
nagyúr
Hát ezt szarul állítottad be, mivel csak Milu szót tartalmazó fájlnévvel rendelkező fájlokban keresne, de szöveget nem írtál be mit keressen
Nyomj egy F1-et a kereső ablakban és olvasd végig a HELP-et
Amit keres: hagyd üresen vagy csak egy darab *
Pipa + Szöveg mellé: keresendő szöveg kerüljönszerk.
PDF-ben szerintem nem keres ill. nem talál ... hacsak nincs valami beépülő ehhez
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Nem tudom pontosan mire is lenne szükségem, azért megpóbálom szóba önteni a feladatot.Egy W10-et futtató gépen vannak jelszavazott dokumentumok. Eddig minden jelszót fejben őrzött a felhasználó.
de ezeknek a dokumentumoknak a száma egyre nő.
Felmerült a jogos igény, hogy ezeket egy jelszókezelővel kellene használni.
Illetve ezt a jelszókezelőt lehessen telefonról valamilyen Authenticator-al (pl.: Microsoft authenticator) jóváhagyni, azaz ne kelljen látható módon jelszavakat beírni.Remélem érthetően írtam le.
A gép egy laptop, a telefon pedig egy sima GMS-el rendelkező Android telefon.
Van erre valami ingyenes gyári megoldás, vagy elemekből össze lehet ezt barkácsolni?
-
milu
aktív tag
Olyan (jobb esetben ingyenes) programot keresek, ami a fájlokban is keres szavakra (sokszor csak a szóra emlékszem, sajnos arra már nem, hogy melyik dokumentumban tartalmazza). Jó lenne, ha pdf-ben is tudna keresni nem csak az általános kiterjesztésű dokumentumokban. (.doc.xls...)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tillatrilla #49142 üzenetére
Ezen topik témakörében a hordozható zenelejátszó = portable audio player software
Tényleg rosszul fogalmaztál ill. rossz topikban vagy. Itt PC-s szoftvereket keresnek egyéni problémák megoldására. Nálad meg mint kiderül szar a BT hangszóród lejátszása, az szvsz. nem ezen topikba tartozó témakör
Hacsak nem a pendrive-ra másolt fájlok véletlenszerű átnevezésére keresel szoftvert. De akkor ezt kellett volna írnod
-
tillatrilla
senior tag
válasz
SpaceJam #49139 üzenetére
SpaceJam,és AtHoS! Köszi a válaszokat ,de lehet,hogy rosszul fogalmaztam,vagy én nem értem... A zenedoboznak (hordozható BT speaker) gondolom saját lejátszóprogramja van,azzal én nem tudok mit csinálni.USB port-ba dugott pendrive-ra másolt számokat akármilyen feltételekkel keverem össze,az a dög akkor is abc sorrendben játsza le. Erre keresnék megoldást.
Amúgy az AIMP lejátszó nagyon szuper,évek óta használom!
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
tillatrilla #49136 üzenetére
foobar2000: playback > order > random vagy shuffle
De az AIMP-ben is teljesen alap, hogy a lejátszási listát random játsza le.
Az utóbbiból is van portable verzió a linkelt oldalon közvetlenül, de mindkét zenelejátszó telepítőjében kiválasztható a portable mód.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
Egy olyan programra lenne szükségem, ami szövegből kreál vonalkódot nagy felbontásban, hogy mondjuk A4-ben kinyomtatva is jó legyen még.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
tillatrilla #49136 üzenetére
Foobar2000 portable [link]
Nem próbáltam, hogy működik-e a random lejátszás, de feltételezem, hogy igen
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Hordozható zenelejátszóval kapcsolatos problémám van. Kettő teljesen más típussal is kísérleteztem,eredmény semmi.Sajnos ezeken nincs random lejátszási lehetőség,ezért elég unalmas mindig sorrendben hallgatni a zenét.Tudom,hogy mi következik....Próbáltam már időszerint növekvő sorrendbe rakni,név szerinti sorrendbe a pendrive-on,de akkor is abc sorrendben következnek egymás után. Mi a logikája ennek?Milyen megoldással lehetne random lejátszást kieszközölni?
-
coco2
őstag
Png transzparens maszk szerkesztésre létezik valami freeware tool ?
Gyártottam egy pixel éles login gombot, aminek vannak lekerekített sarkai. Azokat a sarkokat szeretném transzparenssé tenni. 30 ezernyi pixel-ből 40-et (darabra pontosan). A problémám, hogy az egész gomb mindössze 2 színű. Kék és fehér. A felirat a gombon belül is ugyan az a fehér, mint a lekerekítésnél. A transparens tool-ok a feliratot is kiszedik, nem csak a gomb sarok lekerekítéseket. Amiket találtam eddig online azok nem tudják megcsinálni, hogy csak a gomb sarkokat rakni alfára. Valami olyasmi lenne jó, mint a standard windows picture editor, ahol pixelenként ceruzázhatok. Tök jó lenne, ha az a ceruza tudna alfára is színezni, de sajnos nem tud
Ha valaki ismer handy tool-t a probléma megoldására, egy jelzésnek örülnék.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Fénykép editor programból kellene olyan, aminek van normális élesítő tool-ja.
Mentettem egy facebook login gombot .png-be. Azt szeretném két színű pixel sharp-ra alakítani (kék / fehér).
Ami sharp tool-okat találtam, nekiállnak harmadik színt húzni a képre meg hasonlók - nem az igazik.
-
milu
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #49125 üzenetére
Fire/SOUL/CD!
Sajnos szokásom, hogy az ismerőseimet alkalmanként "kollégák"-nak nevezem. (Magánszemélyeknek kell!) -
C. s.
addikt
-
-
-
C. s.
addikt
válasz
SpaceJam #49118 üzenetére
Szia!
Derengett, hogy valamiért nem szereted. Próbáltam a netről kiokosodni, de nem jött össze. Mi a probléma a Javával? Annyit találtam, hogy sok programozó túl primitívnek találja, de ehhez nem értek. Fölhasználói oldalról mi a probléma vele? (Régebben ki akartam próbálni a Youtube-DLG-t, települt, de valamiért nem indult el, azóta még nem foglalkoztam vele.)
-
törölt tag
Sziasztok! Nem tudjátok mi vokt a neve annak a böngésző pluginnek ami vizuálisan mutatta 3D-ben, ahogy egyes oldalak a cookiekkal hogyan kapcsolódnak egymáshoz?
-
C. s.
addikt
válasz
artiny #49115 üzenetére
Szia!
A JDownloader 2-t használom erre.
Más:
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani W10-hez egy ingyenes és jó RSS-olvasót, amit nem csak a Store-ból lehet letölteni? A Reddithez kellene, ha számít.
-
artiny
őstag
Olyan ingyenes programot keresek, amivel youtube videokat lehet letolteni, playlistet - letezik, mondanatok ilyet ?
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat! Közben én is az Equalizer APO-t találtam még meg, ez úgy tűnik jó lesz. Ha jól sejtem ( csak éppen kipróbáltam) ez nem fog futni a háttérben, hanem a beállításokat valóban a rendszerben írja felül és így is marad elvileg újraindításnál is.
Simán elég a GAIN-t nullára tekerni mert alapból -6-on van. Így a hangerő éppen elég már.
Utánanézek még ennek a proginak hogy mit érdemes tudni róla, de eddig meggyőző.
Köszönöm a segítségeket!Azért a második progit is letesztelem majd.
-
milu
aktív tag
Bár a javaslatom összetettebb feladatokra is alkalmas és kevésbé vagyok ebben a kérdésben szakmailag járatos, esetleg a VoiceMeeter Banana...?
Nekem már jó ideje remekül teszi a dolgát a kérdésben leírt feladatra is!
-
mexel
veterán
Sziasztok! Tud valaki olyan programot ami megemeli a hangerőt a laptopon? Nagyon halk az egész, minden új driver fent van. HP-naá pl ha az IDT-t feltettem hozzá ott lehetett erősíteni és úgy jó volt, de Fuji-ra nem találok ilyet. Külső progiból a Sound Boostert találtam, ami akár jó is lehet, de valami másra gondolnék ami kicsi, és semmi mást nem csinál csak erősít. Tud valaki ilyesmit?
-
Talán a PDFsam Basic megfelelhet.
-
milu
aktív tag
Win10 van a gépemen, ezen több éve használom a PDF24-et a pdf dokumentumok összefűzésére, oldalak szétszedésére, a dokumentum méretének csökkentésére.....stb.
Tudtok-e javasolni olyan programot, ami szintén ingyenes, hasonló feladatok elvégzésére alkalmas, de MAC oprendszerekre (is) használható?
(Vannak kollégáim, ismerőseim, akiknek jól jönne) -
GIJoe
addikt
sziasztok, vettem egy használt üzleti gépet, egyszerűen nincs időm újratelepíteni win 10 pro van rajta, tudok ajánlani 2-3 appot, ami alaposan átfésüli...
-
iguana
őstag
válasz
dellfanboy #49099 üzenetére
baromi egyszerű, baromi jó: [screenrec]
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
kovacs65 #49100 üzenetére
Ez az egyszerűbb verzió a TinyTask-ból: neszetools.hu/tinytask
Ugyanis ez egy darab EXE (ZIP-be csomagolva), míg a portableapps verzió az a keretrendszerükbe van ágyazva tök fölöslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Melyik tápegységet vegyem?
- OTP Bank topic
- Videó stream letöltése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tesla topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Amazfit Active okosóra / Számla / Garancia /
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest