- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #54181 üzenetére
Hol olvastad, forrás?
Szerintem engedjük el ezt a 7-menetes felülírás kell a biztos törléshez dolgot, meg hogy még 6-menetes törlés / felülírás után is helyre tudnak állítani adatokat, mert úgy hülyeség ahogy van, meg pláne ha egy adatmentő szakember is leírja, hogy bőven elég lehet az 1x-es felülírás 0-kkal, illetve SMR HDD-knél a max. 2x-es random adattal. -
válasz
Cs1csó #54178 üzenetére
Egy normál felülírás volt, ha ez "profi tönkretétel", hát legyen.
Acronis-sal ment rá egy meghajtó klónozás, tehát ez egy egyszeres felülírás. És már semmi nem jött vissza az adatokból. Ehhez képest azt írtad, hatszoros felülírást is vissza tudnak hozni, ez számomra elég hihetetlen. Ezért kérdeztem, és kérdezem továbbra is, hogy ennyit fejlődött az adatmentési technológia? Vagy én értek félre valamit ezzel a "hatszoros felülírással"?
-
válasz
Cs1csó #54161 üzenetére
"Egy profi adatvisszaállító még 6 réteg adatból is tud visszaállítani."
Ez komoly? Ennyit fejlődött a technológia? Vagy 16-17 éve a Kürthöz(!) vittem egy klónozással egyszeresen felülírt HDD-t, és gyakorlatilag SEMMIT nem tudtak visszahozni az adatokból. A Kürt! Az pedig nem sz@rral gurított akkor sem. -
cocka
veterán
válasz
Cs1csó #54164 üzenetére
Sokan emiatt el sem adnák (biztos ami biztos alapon) a régi háttértáraikat, inkább egy fúróval fúrnának rajta 4-5 lyukat és ha van egy vegyestüzelésű kazán még oda is bedobni egy időre utána mehet a kukába.
Az nem "humánusabb" módszer, ha szétcsavarozom, kiveszem belőle a lemezt vagy lemezeket és kihajintom őket egy elektronikai hulladékgyűjtőbe?
Fene se furkálná, utána meg takarítsam az apró "fémforgácsot". Biztos, hogy nem. -
-
Vicoo
senior tag
válasz
Cs1csó #53816 üzenetére
Hát lehet az lesz. Az a baj hogy nem is lehet tudni mi az aminek az EAN és az egyedi kódja is a rendszerben van. Így aztán simán lehet hogy elég lenne az EANt beolvasni, de ezt ugye nem lehet tudni, hogy elég-e. Legfeljebb a címke korából lehet sejteni hogy nincs EAN hozzá a rendszerben.
-
válasz
Cs1csó #53188 üzenetére
Ja, hogy házon (hálózaton belül) használnád? Akkor a legegyszerűbb lehet valamelyik VNC. Talán az UltraVNC ingyenes.
Supported operating systems
- Microsoft Windows 7, 8, 8.1, 10, 11, Windows Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2, Server 2016, Server 2019, Server 2022 current version: https://uvnc.com/downloads/ultravnc.html
- Microsoft Windows XP, Server 2003, Vista, Server 2003 R2, Server 2008: latest version: https://uvnc.com/downloads/ultravnc/129-download-ultravnc-1231.html
- Microsoft Windows 95**, 98**, ME**, NT4**: latest version: https://uvnc.eu/download/102/
- Microsoft Windows 2000: latest W2K version: https://uvnc.eu/download/1215/Ultravnc_w2k_1215.zip
Its embedded Java Viewer allows you to connect (and make File transfers) from a simple Web Browser on any system supporting Java (Linux, Mac OS, ...) to an UltraVNC Server.
PcHelpWare and uvnc2me require XP or later. -
BitRider
senior tag
válasz
Cs1csó #53184 üzenetére
Nem volt más jó alternatíva (az összefoglalóra gondolok)?
Nálam legtöbbször a Remote Utilities megy. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #52928 üzenetére
Telefonon én csak a Chrome és a Brave esetében állítottam be Privát DNS-t, https...t megadva.
A kapcsolatoknál nem tudom beállítani, mivel a céges wifi-n ez nem lehetséges.
Amikor beérek a munkahelyre, akkor a kapcsolatok beállításánál nincs kedvem váltogatni, ill. ez lehet nem is lenne túl jó ötlet.
Számítógépen a böngészőkben én is a Cloudflare-t állítottam be.
Az Adguard-nak Frankfurtban van a szervere.
Van Prágában is , de a másikhoz csatlakozik. -
GEPESZ66
veterán
válasz
Cs1csó #52923 üzenetére
Rájöttem, köszi!
A Hagezi-t is belehet hozzá állítani.
Mondjuk én is azért választottam a NextDNS-t, mert van budapesti szervere.
Az Adguard, ill. a Control D is a frankfurtihoz csatlakozik.
Viszont a tesztekben azt tapasztalom, hogy ez nem jelent nagy különbséget.
Ez alapján mindig másik kerül az első helyre.
[link] -
BiP
nagyúr
válasz
Cs1csó #52811 üzenetére
Abbyy (2 ypszilon)
Optical character recognition vagy optical character readerRégen én Omnipage-et használtam, de az Abbyy FineReader utolérte, és sokkal jobb.
Illetve ha csak 1 alkalomra kell, vannak ingyenes online megoldások, (akkor nem kell programokat telepíteni), de az nem mindig tökéletes.
Sőt, ma már egy okostelefon is képes ilyenre. Pl. Legutóbb egy görög nyelvű szöveget fordított le élőben. Értsd: a kamerát a szövegre irányítottam, és élőben felülírta magyar szöveggel, azonos betűtípussal, színnel. Sokkolt, hogy már ilyen is van. Talán Google Lens volt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cs1csó #52587 üzenetére
Nekem Angolul van telepítve, de itt megtaláltam a megoldást, azért köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Cs1csó #52582 üzenetére
Ja, hogy ez, hát nem tudom, lehet a Sentinel "csinálja". Olyan "aprócska", hogy azt sose szoktam nézni.
De az én kérdésem meg akkor ez: nálad milyen beállítás kell ahhoz, hog GB-ban mérje? Kipróbálnám.
Szerk.: Ja igen, most kikapcsoltam a Sentinel-t és eltűntek a "csíkok". Szóval biztos az tehet róla.
-
-
BitRider
senior tag
válasz
Cs1csó #52168 üzenetére
Kicsit teszteltem ezeket... A 3D Youtube Downloader Baromi lassan tölti le és konvertálja a videókat. Egy 1 órás zenével (.m4a) és egy 1 órás videóval (.mp4) próbáltam, és full procihasználat mellett pár százalékig jutottam.
A yt-dlg meg ezt a feladatot párhuzamosan konkrétan 10 mp alatt elvégezte... Ellenben a 4K-is terjedő videó felbontása csak 720-as lett, és nem is nagyon tudtam beállítani, hogy 1440-es legyen. Az audióra viszont jó volt, bár erre a célra a MediaHuman YouTube to MP3 Converter-t sokkal jobban szeretem.
Videóra meg marad a 4K video Downloader+. Ez most egy teljesen új programjuk. Rendesen viszi a dolgokat 4K felbontásig, napi 30-as darabszámig.
-
spacelab
tag
válasz
Cs1csó #52092 üzenetére
Nálam ez úgy néz ki, hogy egy Ubuntu serveren dockerben fut a Rustdesk ID és relay szerver. Lényegében ezen keresztül kapcsolódnak egymáshoz a kliensek. Így teljesen mindegy, hogy a hivatalos szerverek terheltek-e, ezt a szervert egyedül én használom.
Minden számítógépre ahol használom feltelepítem a Rustdesket amiben beállítom relayként a saját szerverem, és megadom a kulcsot amivel használhatják azt. Munkahelyi PC-k és otthoni windowsos gépek elérésére tökéletes. Itt egy eléggé részletes leírás, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani: https://rustdesk.com/docs/en/self-host/install/ -
válasz
Cs1csó #51914 üzenetére
#51914Cs1csó, #51915ollie, #51916Top cat, #51917Vesa
Köszönöm szépen mindenkinek a reakciókat, ötleteket!
Apró érdekesség: egy korábbi hozzászólásban találtam a downsub feliratletöltő oldalt, ami nem talált magyar feliratot a kipróbált youtube videóknál. A most linkelt Youtube 4K Downloader pedig tökéletesen megtalálta őket.
-
bacus
őstag
válasz
Cs1csó #51574 üzenetére
Szerintem ennek hardveres feltételei vannak, amelyik tudja, az pl mind a saját szoftverén keresztül nyilvántartja az akku állapotát.
Nálam így néz ki: (lenovo vantage app, nyilván a lenovo notebookokhoz való)
Egyébként a 10 éves lenovo idea laptopom is tudta ugyanezt, ott még nem ez a modernizált vantage app volt hozzá (win7-n)
-
bacus
őstag
válasz
Cs1csó #51572 üzenetére
Az a szoftver, ami tud kommunikálni a notebook töltésvezérlőjével, az érhet valamit. De az tudja, hogy adott akku hányszor volt töltve, hogyan, látja a merülési adatokat, tudhat mindent az akkuról. Ez alapján jó eséllyel megmondja, hogy hol tart az akku az elhasználódásban.
-
bacus
őstag
válasz
Cs1csó #51570 üzenetére
És az mit mutat meg az akku állapotáról? Még a pillanatnyi töltöttség is csak nehezen kikövetkeztethető belőle. Mondom, hogy a derékszög jobb
Ami érdemben mutatna valamit, ha töltés közben mérnénk a felvett töltést amikor leáll a töltés, akkor megnézni, mi az a kapacitás amit az akku felvett. Ezt össze lehet vetni a névleges kapacitással, ami talán megmutatja az akku állapotát.
-
-
-
w.miki
veterán
válasz
Cs1csó #50581 üzenetére
Ultraviewert nem használja senki? Az nem annyira ajánlott?
Ez a chrome távoli asztal hogy működik? Az is tudja az egész (másik:, win7) gépet kezelni, programokkal, leállítással mindennel?
Van esetleg olyan program is, amivel el is indítható egy leállított gép? (Dell e6540) -
norba69
senior tag
válasz
Cs1csó #50583 üzenetére
Volt egy időszak, amikor dobálták az üzleti felhasználós fenyegetőzét, aztán (szerintem a csökkenő felhasználószám miatt) abbahagyták.
A szövegelésük miatt a saját gépeimen átálltam a chrome távoli asztal szolgáltatására, az anydesk meg maradt a néha beeső segítségkérésekre. -
-
DaFunk1511
tag
válasz
Cs1csó #49847 üzenetére
személyes adatokat, jelszavakat nem szeretek felhőbe menteni.
Mindig ha szükség volt valamire, ujjlenyomattal azonosítottam magam és meg is volt. De most ha bekapcsolom, addig sem jutok el amíg azonosítsam magam, mert villódzik. Gondoltam van olyan program ami a telefon memóriájából tud kimenteni adatokat... -
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #49456 üzenetére
Érdekességképp: a CCleaner Professional verzióban új feature a driver-keresgélés (videó), bár a Piriform-ban én már nem bízok. Mennyire röhejes már, hogy ha a 3 másik ingyenes programjukat is mellékelik (Defraggler, Recuva, Speccy), akkor 10+ euróval drágább...
Csak azért tartom még a Neszén a CCleaner-t, mert van hozzá reklámmentes "Slim" telepítő, illetve a portable verzió egyelőre még működik. Persze, lassan indul, de még mindig ez a legmegbízhatóbb takarító app. Driver-frissítésre nem igazán vetném be.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #49242 üzenetére
Nem, hanem több esetben volt baj, hogy a belépés megvolt, de nem fértem hozzá mindenhez, a teljes hozzáférés kérvényezése nem mindig ment át, vagy ha előre beállított jelszóval volt ellátva az ügyfél oldal (általam), akkor azt mégsem fogadta el nálam stb. stb. Egészen változatosan képes nem működni.
Semmit se tudok róla. Csak halvány emlékként van meg bennem, hogy pár éve megpiszkáltam és otthagytam.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #49240 üzenetére
Na jó, a fájlkezelő része amúgy tényleg jó az AnyDesk-nek: a képernyőtől függetlenül filemanager-ben tudod kezelni a két gép mappáit és tudsz köztük pakolászni. Ez az egy az, amit szívesen viszontlátnék máshol is. De mivel én tavaly komolyabban, kb 20 ügyfélnél is bevetettem, arra jutottam, hogy az a mennyiségű kapcsolódási és autentikációs hiba, amit ez produkált, nem éri meg a szenvedést. Ha pedig muszáj lenne frissebb verziót felrakni belőle, az az emberek 99%-nál levezényelhetetlen telefonon keresztül.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #49238 üzenetére
Azóta visszafogták a nagy letiltás-hullámot a TV-nél, és max egy felületén felbukkanó rekit kell kinyomni. Továbbra is a legmegbízhatóbb és legegyszerűbb úgy, hogy csak a TeamViewerQS.exe-re van szükség az irányítandó félnél, ami meg közvetlenül linkelhető.
Az AnyDesk rákérdez kiikszelésnél, hogy mi legyen vele. Ha mégis bevetnéd, de Autoruns-ból tiltod, hogy ne induljon a rendszerrel, akkor meg update-elni nem tudod, hiába cseréled az EXE-t. Ettől, hogy portable cucc és telepítő egyben, inkább csak egy idegesítő szarság lett. Egy agresszív vacak (ami mellesleg többször merült fel biztonsági kockázatként az évek folyamán), aminek egyetlen előnye a jó FPS.
-
C. s.
addikt
-
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #49069 üzenetére
Igen, az összes funkció, amit néha 1-1 programnak engedélyezek az az, hogy a start menübe berakja magát azért, hogy onnan könnyen megtaláljam, ha beírom a program nevét (ha olyan programról van szó, amit se a start menübe nem akarok manuálisan kitűzni, se máshova), ezen kívül az asztali ikonnak lehetm még értelme (onnan könnyen a megfelelő helyre, pl. a tálca eszköztárára húzhatod az ikont). Semmilyen más adatküldős tevékenységet és nem kellő dolgot nem kell bepipálva hagyni a telepítők nagy része esetén.
Vagy ott vannak a portable programok, amiket csak ki kell tömöríteni valahova. A fő indító EXE-ről gyártasz egy parancsikont vagy kitűzeted a start menübe és ennyi. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Cs1csó #49066 üzenetére
Igen,tényleg Defendert használok.
És erre nem is gondoltam volna.Plusz egy kérdés:
Ha egy telepítő utolsó lépését a jobb felső X-el zárom be az "OK"vagy "Launch"(pl.Launch Qubittorrent) helyett,a telepítés akkor is rendben megtörténik?
Arra akarnék kilyukadni,hogy előfordulhat-e,hogy rosszul telepítek fel egy programot?
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Cs1csó #48899 üzenetére
Az AnyDesk-et használtam pár hónapig az általam telepített gépeken. Ami tetszett, hogy mindegyiknek adtam egyedi ID-t, amit szépen felvettem a saját gépemen, így láttam az általam telepített gépeket. Az auto indítást mondjuk sokaknál kikapcsoltam, de akkor is egy klikk az ügyfél részéről és máris tudok csatlakozni.... már ha működik. De legtöbbször csak újraindítgattuk a gépet, néha megerősítést kért a beállítások ellenére, néha pedig azt sem. Borzasztó. Főleg az, ahogy beleeszi magát a rendszerbe. Agresszív vacak, ráadásul biztonság szempontjából sem a legfényesebb.
Én legalábbis erre jutottam, így visszatértem a sima egy EXE-s TeamViewerQS-hez a klienseken. Az jól működik, amíg működik ingyen az én verzióm. De ez a Quick Access egyszerűbb, kevesebb kódot kell egymásnak felolvasni, szóval innentől valószínűleg azt fogom a klienseken kipinnelni a start menübe.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest