- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Nem kell tiltani az update-et sem elég, ha a GÉPHÁZ - FRISSÍTÉSEK résznél szintén FORGALMI DÍJAS KAPCSOLAT opciót bekapcsolod ott is lehet korlátozni. Persze nem árt, ha néha van lehetőség hogy lefusson a frissítés mert ha ezt állandónak tervezed (tehát hogy mindig forgalmi díjas kapcsolaton van a géped ) akkor előbb utóbb besokall a Windows.
Ezért jó az Android telóm, hogy amikor itthon vagyok akkor szabadon garázdálkodhat a WIFI-n de amikor mobiladat kapcsolaton vagyok akkor csak az fogyasztja a netet amit én engedek.
-
Cs1csó
titán
+1 fatal
Az erőforrás figyelőben tudod megnézni jobban. Amúgy a Gépház részben a HÁLÓZAT ÉS INTERNET azon belül ÁLLAPOT majd ott TULAJDONSÁGOK és ott lehet forgalmi díjas kapcsolatok opciót beállítani.
Itt tudod megnézni mely programok eszik a netet: tehát ugyanitt az ÁLLAPOT oldalon van az ADATFORGALOM és ott láthatod.
Nálam így néz ki: -
mexel
veterán
Válaszolok is magamnak, a FastStone Image Viewer is lehet hogy tudja, éppen azt használom nézegetőnek. teszek egy próbát. Működik is.
Már csak egy gond van, a fényképező van amikor 1mp-el későbbi nevet ad a képnek mint a készítés dátuma, gondolom hogy mire a kártyára írja az számít. Ezt viszont nem tudhatom melyik mikori. ( ez azért kellett volna, ha visszaírom a telefonra, akkorez alapján keresi a viber pl. Na mindegy, ez leghyen a legkevesebb -
milu
aktív tag
Bár a javaslatom összetettebb feladatokra is alkalmas és kevésbé vagyok ebben a kérdésben szakmailag járatos, esetleg a VoiceMeeter Banana...?
Nekem már jó ideje remekül teszi a dolgát a kérdésben leírt feladatra is!
-
mezis
félisten
Csak hogy lássátok: utoljára 2004-ben készítettem biztonsági másolatot CD-re a Batch programokról és probléma mentesen másoltam vissza őket.
Personal Editor (PE3.exe) használtam, azt meg 2011-es DVD-ről másoltam vissza. (Ez már legfeljebb egy Virtual XP-ben futna, de semmi baj, van PE32 !)A batch file:
echo on
dir d:\ /O /A /S /B > c:\temp_CD\d.bat
echo off
c:
cd \Temp_CD
i:\util\pe3 d.batA "segéd" file, amiből másolgattam az előző d.bat file-ba a blokkokat:
echo on
cd p:\RT2XR\AGFA
cd l:\CD_RE
cd k:\
cd j:\co
pause \* p:
fc /b g:\T210000.00X\* p:T210000.00X\* > c:d.dif
fc /b g:\T210001.00X\* p:T210001.00X\* >> c:d.dif
fc /b g:\T210002.00X\* p:T210002.00X\* >> c:d.dif
fc /b g:\T210123.00X\* p:T210123.00X\* >> c:d.dif
fc /b g:\T210124.00X\* p:T210124.00X\* >> c:d.dif
fc /b g:\T210125.00X\* p:T210125.00X\* >> c:d.dif
fc /b g:\___MEN\* k:\___MEN\* >> c:d.dif
fc /b g:\T210000.00X\JUHASZ^T\* p:T210000.00X\JUHASZ^T\* >> c:d.dif(A parancs soros PE32 mellett ma már pl a grafikus Notepad++ is kezel szöveg blokkokat.)
-
brd
nagyúr
A TC teljesen jó a célra, valószínű, nem volt bekapcsolva a dátum nem figyelése. 2 konkrét file összehasonlításánál ugyanis azt nem nézi, ezért tűnhetett a könyvtárhasonlításkor különbözőnek, mert ott meg igen.
#42265: Más nevű, duplikált file-ok keresésére nem jó, arra más programot kell keresni.
-
pc360
addikt
Rossz programot linkeltem... A duplázások kiszűrésére ez való: Duplicate Cleaner
Ez törli is a kiválasztott gyökérben a duplázott elemeket (habár van némi limitációja az ingyenes verzióban). Az összehasonlítás pedig hash alapú is lehet, ami lassabb, de pontos.
-
iguana
őstag
ha fájlokat akarsz így kezelni, akkor így tenném:
pl. a bal oldali panelban a megfelelő könyvtárba navigálni->CTRL+B (Minden fájl egy mappában (almappákkal parancs) Ekkor az összes fájlt láthatod (az adott könyvtárstruktúra alattiakat)mappák nélkül a bal oldalon.
ugyanezt megcsinálni a jobb panelen, majd Kijelölés->Mappák összehasonlítása->a különbséget rögtön kijelölve láthatod és másolhatod. vagy a Kijelölés->Különbözőek jelölése, azonosak rejtése opció. -
iguana
őstag
pedig a TC tökéletes erre (is)
biztos, hogy jól használód a funkciót?Parancsok->Mappa szinkronizálás->(új ablak nyílik meg) kiválasztod a két mappa elérési útvonalát és a szűrést (almappa, tartalom, dátum szűrés stb.)->Összehasonlítás és máris láthatod az eredményt: egyenlő, nem egyenlő, különböző (hiányzik), sorba rendezni tetszőleges oszlopok szerint stb.
rögtön szinkronizálni is tudsz tetszőleges irányba.több száz fájlra, mappára is használom, több nem is kell nekem.
-
mezis
félisten
Üdv.! Én egy BATCH programot szerkesztgettem ehhez. Régen volt, emlékeim:
DOS ablak, dir *.* /B > filelist.txt
Ezután valami ügyes szövegszerkesztővel dupláztam a fileokat minden sorban meg kiegészítettem valami hasonlóval: fc /b d:file.1 e:file-1 >> diff.txt Végül a kiterjesztést átírtam bat-ra.
(CD-re kiírt file-okat hasonlíttattam össze az eredetivel, bitenként, amikor ezt még nem tudta a Néró.)
Ha érdekel, megnézhetem a 15 évvel ezelőtti CD archívumomat. Úgysem hisz senki, hogy azok még olvashatők....
)
-
pc360
addikt
A Total Commander egy olyan szörny a múlt századból, ami mindent próbál, de mindegyik funkciójára létezik jobb célalmalmazás. A fájlok összehasonlítása sem kivétel. A program egyetlen értelme kb. a megszokás, ami szerencsére nem mindenkit érint.
-
kispx
addikt
Nem. Egy random yt videó html 5-ös videólejátszójának a tagja:
<video src="mediasource:https://www.youtube.com/f6a87c2e-28ea-4a8a-bd9d-0e671a113af5" class="video-stream html5-main-video" tabindex="-1" style="width: 640px; height: 360px; left: 0px; top: 0px; transform: none;"></video>
A mediasource protokollal nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok webfejlesztő, de ha valaki tudja, hogy mi a szösz akkor nyugodtan szóljon.
-
juharsirup
csendes tag
Duplicate Cleaner (angol)
Beyond Compare (angol)
Ezzel a kettővel szinte bármit megcsinálhatsz. A TC ehhez hülye.
Ha két - amúgy azonos - számba különböző tagek vannak beleírva, akkor azok már nem egyeznek bitről-bitre. Viszont a Duplicate Cleanerben van audio mode is. A Pro verzióban elérhető a Match Audio Data only funkció, amivel ez a probléma még könnyebben kikerülhető. -
RudyD
tag
Üdv!
Ezt az uninstaller dolgot én is időről időre előveszem és felülvizsgálom. Bár az IOBit -el kapcsolatban nekem is szinte mindig vegyes érzelmeim lesznek de ez van. Idáig még az iobit uninstaller -e volt az ami többé kevésbé képes volt egy félautomata batch mode -ra és uninstall után scannel. A portableapps -tól szerzek be olyasmit ami portable, náluk fent van a menüben.
Amúgy épp pár hete olvastam egy hasonló szőrösszívű beállítottságú emberke 'tollából' s ő a commodo valamelyik termékét emlegette. (Elméletileg van programlistája, de telepítés előtt felrakva végignézi hogy mit változtat a telepítő.) Azóta - mivel többnyire linux alapon dolgozok mostanábban - nem volt szerencsém kipróbálni, de egy tippet megér.
-
Hajdu.1
tag
Revo uninstallerrel lehet rögzíteni az újonnan telepített programok telepítési folyamatát, és még egy csomó más hasznos dolgot tud!
-
sfdrakex
nagyúr
A sok másolgatással, mire minden registry bejegyzést, és egyéb fájlokat össze szedsz, másolsz, létrehozol, elmegy annyi időd mintha telepítenéd és beállítanád a programokat. Ahogy előttem is írták, nézz szét ha van belőlük portable verzió használd azt, jobban jársz, mint ezzel a szutykolással, és abban sem vagyok biztos, hogy a sok szívás után tökéletesen működnének másolva a telepítést igénylő progik.
-
kispx
addikt
A képekre az Awesome Duplicate Photo Finder-t ajánlom. Az azonos képeket megtalálja, de rendezni nem lehet vele.
-
dokee78
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest