- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MostaPista
tag
válasz
SpaceJam #50088 üzenetére
Koszonom, de nem back-up kell, hanem egyetlen adott weboldal mentese, hogy dokumentalva legyen, hogyan nezett ki pl. ket orankent.
Vagyis lenyegeben egy kepernyokepet kellene rola menteni, de mivel nagyobb, mint egy kepernyo, jobb lenne, ha az oldalt egyetlen pdf fajlban lementene.
-
-
-
Krystal_s
addikt
-
válasz
SpaceJam #50285 üzenetére
Esetleg Homedale | Vistumbler
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #50285 üzenetére
Hirtelen ezt találtam, ami egész szimpatikus: Advanced IP Scanner
-
AtHoS
nagyúr
válasz
SpaceJam #50274 üzenetére
Nem csak, hogy a tálcát nem lehet oldalra rakni, de a start menüt sem tudod így mappázgatni, ahogy nálad van.
Mondjuk tálca oldalra rakására van megoldás [link] de a start menü nem változik, marad ugyanaz a kutyagumi3x6 progit látsz egyszerre, ha ettől többet akarsz, akkor ahhoz görgetni kell
-
válasz
SpaceJam #50273 üzenetére
Oké, kösz!
"összehúzva is jelzi a dátumot, az a default"
Összehúzva nem írta ki, mert úgy nem fér el. Pár millimétert kellett szélesíteni hozzá. De egyébként kivettem az órából az évszámot, így a lehető legkeskenyebb a tálca. (Csak tudom tán fejből, milyen évet írunk.
)
-
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam #50267 üzenetére
Köszönöm a gyökerezést, de nem akarok minden egyes dolognak ikont létrehozni majd AppData-ba, a Start menü mappába másolgatni (mert ugye csak azt jelzi ki ami ott van). Nem szimpla programokról van szó, van közte sok PowerShell szkript is, illetve fájlok, aminek akkor megintcsak ikonokat gyárthatnék. A PStart-ban pont ez a jó, hogy odahúzom olyan sorrendben a fájlokat ahogy akarom.
A Start menü beállításaiban ahogy írtad ki van kapcsolva minden. Azt a programok indítására használom, Win, gépelés, Enter. De hogy D:\eszem\faszom\xyz.ctb fájlt megnyissak, ahhoz van ikont csinálok, vagy mindent hozzá kell adni indexelőhöz.
-
Werkly
őstag
válasz
SpaceJam #50240 üzenetére
Van az aláírásnál egy Face, Insta és Pinter. hivatkozás. De ha oda az ikonjukat kis képként beillesztem akkor nem csinál semmit ha ráhúzom az egeret. Azt szeretném, hogy a 3 képecske egymás alatt lenne és rákattintva nyissák meg a hivatkozást. Vagy itt már a HTML mókolás jönne képbe? Köszönöm!
-
válasz
SpaceJam #50224 üzenetére
És mezis:
Fő problémám vele, hogy rá kell vinni a kurzort, hogy kiírja a százalékot. Ehhez semmi szükség külön progira, a feladatkezelő is megcsinálja a tálcán. De a kurzor pont mást csinál éppen, amikor kíváncsi lennék a proci kihasználtságára.Köszi, hasonlóan oldottam meg a feladatkezelővel, csak nem a teljesítmény fülön. Hogy tüntetted el a fejlécet, meg a menüsort?
-
válasz
SpaceJam #50222 üzenetére
Köszi, de láttam ezt az összefoglalóban, és nem az igazi. Nekem minimalistább kellene, és olyan, ami nem csak akkor mutatja az adatokat, ha ráviszem az egeret. Ha nincs ilyen apró progi, akkor marad a Feladatkezelő, az most így néz ki a sarokban.
-
válasz
SpaceJam #50150 üzenetére
"a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni... Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni"
+1. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a rendszer, hanem az ember ízlése is változik, az a hangkép ami most tetszik neki, vagy jónak gondolja, lehet később már kikergeti a világból.Én is azt javaslom turho-nak, hogy ha meg is csinálja ezt a fájl-átalakítást a jelenlegi ízlése és rendszere szerint, az eredetieket ne törölje, mert ki tudja mit hoz a jövő.
-
turho
addikt
válasz
SpaceJam #50150 üzenetére
Köszi szépen, ki fogom próbálni.
Az a helyzet, olyan anyagokról van szó, melyek bár zajmentesek, de pocsék laposan és vacakul szólnak. Szóval kb. minden beavatkozás csak segít rajtuk.
kb. 1 milliós hangrendszerem van otthon, ez nem szűk keresztmetszet. Bizonyos zenéket és balf@sz hangmérnököket viszont pont eltaláltad.
Mivel "szeretős" anyagok, ezeket (és semmi mást) némi digit eq-val tudom csak élvezni.
Ezt az állapotot szeretném fájlszinten kőbe vésni, hogy ne kelljen használnom dsp-t, eq-t. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #50148 üzenetére
Egy rakás DSP-t is hozzá tudsz pakolni – köztük az Equalizer-rel –, ha nem csak hangerő szinteket állítanál. Ezt az előbb kifelejtettem.
De megintcsak: a hangfájlokat, főleg ha eredeti release-ekről van szó, általában érdemes eredeti (flat) minőségben megőrizni, vagy ha saját hangfájlok, akkor a "masterelést" az exportálásuk előtt elvégezni. Olyan van, hogy nálad, a jelenlegi motyódon nem az ízlésednek megfelelően szól, de érdemes a későbbiekre is gondolni. Egy EQ haza tudja vágni a számokat, és ha törlöd az eredetiket, akkor esetleg nem lesz mihez visszatérni.
-
turho
addikt
válasz
SpaceJam #50148 üzenetére
A fontosabb része a keresésemnek az ekvalizáció.
Sajna pont nem Official anyagok, a nagy része egyedi válogatás, régi digitalizált dolgok, stb.
Persze van gyári albumom is, ami nagyon jó zene, de botrányos stúdiómunka, ezért is javítanék rajta....és az lenne a jó, ha ez gyorsan, értelmesen végrehajtható volna.
Hangszínmódosítás, mentés (FLACBA vissza), metaadatok stb. megmaradjon. Aztán a rosszabbul szóló eredetit törölhetem nyugodtan. -
F34R
nagyúr
válasz
SpaceJam #50134 üzenetére
Ugye a video encode resznel a quality-t at lehet allitani bitrate-ra vagy size-ra... + meg az audiot bele kell kalkulalni.. viszont annyi a problemaja hogy adott semara kell ramenned es azt uj beallitaskent elmenteni.. kar hogy nem lehet uj presetet felvenni csak ugy.
-
Vertigo18
addikt
válasz
SpaceJam #50112 üzenetére
Nézzétek el, eléggé tufa vagyok ezen a téren, sosem YouTube-ozok Tv-n, viszont a gyerekek elég sokat és a múltkor felfigyeltem rá, hogy rengeteg reklám volt... Tehát lehet a Tv-re olyan appot telepíteni, amivel elérhetőek a Youtube videók és nincsen benne reklám? Mik ezek az appok?
A másik lehetőség nem opció nálam. -
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam #50099 üzenetére
Közösségi elven működik a sponsorblock, user beküldi hogy mettől-meddig tart a sponsor, ezt pedig a többi user tudja értékelni. Nagy ritkán előfordul hogy valami nem passzol, de ez általában akkor van ha a videó megjelenése után nem sokkal nézem. Emiatt nem is vágatom ki vele ezeket, csak jelölje meg chapterként.
Alacsony nézettségű videóknál nyilván kevesebb ember is csinálja ezt, vagy egy se, így természetesen vannak olyan videók/csatornák ahol semmi sincs jelölve. Nagy csatornáknál (milliós feliratkozás) azért szokott megjelenés után pár percen belül jelölés lenni. -
F34R
nagyúr
válasz
SpaceJam #50096 üzenetére
En regen youtube-dl + aria2c vel szedtem youtube es Twitch-et is... mindenre tokeletes volt, amig be nem jott a DMCA mizeria, azutan meg mar nem is fejlesztettek olyan utemben mint kellene. Yt-dlp-t par honapja fedeztem fel, mikor a lassulas kezdodott.
Van egyebkent Tartube neven letezo Gui fork a fentebb emlitett projektbol. kivalaszthato melyik downloadert hasznalja.. classic felulettel ugyanaz mint a regi.
-
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam #50096 üzenetére
Ami nekem tetszik yt-dlp-ben az a beépített sponsorblock. Vagy cakompakk kivágja a videóból a reklámokat, vagy chapterekként megjelöli és a lejátszóban így gyorsan ugorható. De valóban körülményesebb a yt-dl használata még gui-val is, mint a jelzett MediaHuman vagy akár jDownloader2.
-
milu
aktív tag
válasz
SpaceJam #50039 üzenetére
SpaceJam köszi a gyors válaszodat!
Sajnos nem találtam meg a keresett lehetőséget!
Ettől függetlenül valóban nagyon jó program a Sharex!
Van benne egy olyan opció, hogy "Legutoljára használt régió", sajnos ezt sem lehet beállítani, "csak" a legutolsó régióra emlékszik...A kívánt tulajdonságú képlopót továbbra is keresem!
-
-
woodworm
veterán
válasz
SpaceJam #49998 üzenetére
Valami problémád van a kétablakos fájlkezelőkkel?
(#49997) SunMount3r
Double Commander, kezeli a TC kiegészítéseit. Ha az sshfs drivert telepíted a windowsra, akkor csatolni tudod a távoli meghajtót és a winscp-hez hasonlóan tudod kezelni TC és DC panelen is. -
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #49993 üzenetére
Újabban meg már 7z-t is használok a nagyobb portable programoknál, amik nem kellenek azonnal egy rendszer telepítésekor, és ráér egy tömörítőprogram felrakása után is velük foglalkozni. Tényleg, a Win 11 nem kezel végre 7z-t? Ki is próbálom holnap. Tippem szerint égő módon még mindig nem.
-
válasz
SpaceJam #49973 üzenetére
Bízom benne, hogy amik W10 alatt mentek, azok W11 alatt is települni fognak.
Első körben úgyis meg kell majd néznem, hogy a fizetős cuccok TRIAL változatai alkalmasak-e (teljesértéküen) rendszer- avagy partícióklónozásra, mert ha nem, akkor kénytelen leszek beszerezni a teljes változatokat a "fekete piacról"... Ez van...
(amúgy nem warezolok, de ha csak így lehet tesztelni egy fizetős cuccot, akkor rövid időre átállok a sötét oldalra...) -
válasz
SpaceJam #49971 üzenetére
Most lesz egy kis időm, mert a héten már nem megyek sehova sem melózni + xar idő is lesz végig, kint sem tudok csinálni semmit, szóval lehet, hogy nekiugrok és csinálok egy új teszt cikket ilyen klónozó alkalmazásokról, amit már korábban (9+ éve, hihetetlen, hogy megy az idő bammeg
) készítettem. Meglátjuk a mai ingyenes és fizetős backup/restore progik mire jutnak a Windows 11 klónozásával (ha már hivatalosan megjelent), mert mint a linkben láthatod, a Windows 7 kapcsán is jó pár cucc megbukott, nem tudom mi lesz (ezért is érdekel), hogy mit kezdenek a W11-el... (természetesen minden W11 által megadott rendszerkövetelmény be lesz állítva/kapcsolva (UEFI/Secure Boot/TPM 2.0 stb stb)
-
válasz
SpaceJam #49968 üzenetére
Szvsz a Macrium Reflect 8 Free-t nehéz überelni, hisz otthoni és üzleti használatra is ingyenessé tették.
Az AOMEI Backupper is változott, sajnos -ahogy írod is- bizonyos funkciókat tekintve negatív irányba, de azért még bőven elég lehet egy átlag user számára.
(Nem próbáltam, de a partíció klónozással nem kiváltható a rendszer klónozás? Esetleg ez a feature sem a régi?)Amit esetleg kipróbálásra javaslok a számodra, az a MiniTool® ShadowMaker Free.
Mint láthatod, ez is erős korlátozással rendelkezik, legnagyobb hiányossága (számomra), hogy WinPE ISO-ról bootolva is megvágták a funkcionalitását, de aki beéri azzal, hogy Windows alól klónoz, ment- és állít vissza, annak szintén megfelelhet.
(Persze ki kell próbálni, hogy a klónozott rendszer (avagy backup-ból visszaállított rendszer) egyáltalán el indul-e...) -
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #49967 üzenetére
Egyébként bírnám, ha több megbízható alternatíva lenne a témakörben, és szeretem is az AOMEI programok működését, de a profitorientált, mindenféle processzel külön-külön nethez férni akaró hozzáállásával nehezen tudok azonosulni. Amit írtam alternatívaként, az nem ilyen (mellesleg 6x többet tud). De nyilván a nyersségem onnan is származik, hogy pont Macrium alternatívát kerestem, de az AOMEI meglepő módon már nem támogatja a rendszer klónozást ingyenesen, amit pár hónapja még igen és ez eléggé bosszantó. De nem fogok mindig mindent kifejteni.
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #49954 üzenetére
* Mármint exportálod a Google cuccaid úgy, hogy csak a youtube-ot pipálod ki. Itt van róla leírás. Kicsit várni kell rá és emailben értesít, hogy készen van a backup. Azt tudod utána a NewPipe-ba importálni. Ezt csak azért pontosítottam, mert sokan még mindig a 2 percenként ordítva reklámozó hivatalos szutykot használják a telefonjaikon valami furcsa aberrációtól vezérelve. A feliratkozások pedig az egyik kulcsa a YT értelmes használatának.
PC-n meg ugye ez nem gond, hiszen egy sima uBlock is megfog minden reklámot a YT-on. Néha van csak, ha új oldalra nyitsz videót, hogy mégis elindul a kezdeti reklám, de egy gyors oldalfrissítéssel rendbejön a dolog, a videókat menet közben pedig még egyszer sem szakította meg a retek. Visszatérve: semmiféle trükkös appal nem nyersz semmit (se sebességben, se memória-használatban, biztonságban meg pláne), így kerülném ezeket.
-
válasz
SpaceJam #49885 üzenetére
"újra szoktam húzni az adott programot, hogy aztán megint megpróbáljam a saját uninstallerét"
Pontosan ezt csinálom, épp újratelepítem a progit, hogy rendesen le tudjam törölni.
"A kényszerített eltávolítás is hasznos sok esetben"
Lehet, de én még mindig nem nagyon tudom hová tenni, mert én még nem találkoztam olyan progival, aminek ne lett volna eltávolítója, és ne lehetett volna bármelyik törlőprogival vagy a win sajátjával törölni.
-
King Unique
titán
válasz
SpaceJam #49871 üzenetére
Azt értem és az nagy úr, csak a jelen problémánál nem feltétlen indokolt, ha a már telepített Windowson is megoldható, de mindegy.
Viszont hogy akkor legyen a GParted-re is reális szitu ajánlás, az akkor jöhet jól, ha pl. tárolóhelyként lett beállítva a lemez és azt kell a normál eltávolítás helyett direktben törölni (példa). -
King Unique
titán
válasz
SpaceJam #49868 üzenetére
Az addig oké hogy azzal is meg lehet oldani, de nem világos miért jó csak ezért külön bebootolni egy másik pendrive-ról egy másik OS-t és particionáló programot, amikor a már telepített Windows alatt is könnyen meg lehet oldani parancssorban és portable külső programmal pár kattintással, de biztos...
-
Dency01
aktív tag
válasz
SpaceJam #49828 üzenetére
Nos megnéztem, gifcam nekem olyan fapadosnak tűnik , meg rámegyek az editre és húzom jobbra nézem a frameket és összevissza zöld az egész, nem látni semmit. Szerkesztés kicsit fura, nincs nagyon kezelőfelület.
Screentogif nos már ez egy komolyabbnak néz ki, kipróbáltam azonos beállítások mellett az általam linkelt progival, és azonos méretben azonos minőséggel az avi to gif progi sokkal kisebb méretű fájlt tudott létrehozni. Sőt még a screentogifnek rosszabb is volt a minősége. Akár hogy állítgattam mindig ilyen 15-20 mb os gifet tudtam csak kicsikarni vele, avi to giffel pedig 7-8mb. . Ami jó lenne mert nagy részt steamre szoktam feltölteni és ott 8mb a limit. Próbáltam kodekekkel variálni , gifski-t nem tudtam sehogy se működésre bírni hiába töltöttem le, valami hibára hivatkozott. -
milu
aktív tag
válasz
SpaceJam #49741 üzenetére
SpaceJam!
Köszönöm a javaslataidat!
A javasolt programok közül a harmadolást (amelyre vonatkozott a kérdésem egyik része, amellyel utólag vághatom meg az elkészült képeket az aranymetszés szabályai szerint) a GIMP-be találtam meg, a Photoshop-ot most nem kívánom megvásárolni. Paint.NET-ben nem találtam ezt a funkciót, van ötleted, hogy hol találom meg? -
poirot
őstag
válasz
SpaceJam #49691 üzenetére
"... Vagyis ha valakinek kezébe adok egy pendrive-ot, a leírással, egy hozzáértő el tudjon igazodni rajta, ha kell screen recorder, ha kell, Aida, ha kell dirlist, ha kell fotók, csak a lényeg, hogy egységes rendszerbe lehetőleg, pontról-pontra végig tudjam vezetni az illetőt."
Ti hogy csinálnátok? Milyen programmal, ahol ha kell fotó, ha kell screen recorder, ha kell videó, stb legyen. Vagyis nem ömlesztve, hogy válogassál, hanem lépésről-lépésre, hogy lehetne ezt "felépíteni?
-
Patrik epson
kezdő
válasz
SpaceJam #49457 üzenetére
Hát pont ma próbáltam ki a ccleaner driver frissítőjét, és nem sok szerencsével jártam.
Sikeresen elhalálozott kéken a windowsom egy-két driver frissítése után.
Szerencsémre sikerült visszállítanom.
Senkinek nem ajánlom.
Inkább driver booster, azzal még nem volt gondom. -
SpaceJam
aktív tag
válasz
SpaceJam #49660 üzenetére
6. Google Keep - Ez is itt van, de inkább csak zárójelesen, mert inkább kényelmetlen és lassú a webes felület – vagy ugyanaz Android app keretben – mintsem jó. Sokkal inkább Discord-ban jegyzetelek. De ha valaki perverz módon szereti a kártyákon tag-elést és színezést, akkor hajrá. Cserébe ezt a legkönnyebb "beüzemelni", ha van G accod.
+ A Trelló nagy lényege, hogy 1 vagy 2 felhasználó (talán 5 is?) ingyenesen tud kooperálni a kiválasztott tábláidon. Ez fontos lehet, ha nem csak személyes a todo list. Ugyanez elérhető a Discord-dal is, ha behívod a célszemélyeket az új szerverre. -
MostaPista
tag
válasz
SpaceJam #49630 üzenetére
Mégis hogy tesztelne adatot, ha nem a saját, visszaellenőrizhető fájljait vagy patternjeit használja?
Vartam, hatha rajossz, hogy nem adat teszteleserol, hanem gyerekek keszsegeinek teszteleserol van szo, de ugy latszik, csak az erdekel, hogy mibe kothetsz bele.Ugyhogy a hozzad hasonloak kedveert:
JATEKprogramokat keresek.Az amugy erdekes, hogy az Unesco dijas Kodaly modszer orszagaban sincs egyetlen, enekhangot felismerteto, vagy kottaolvasast tanito program gyerekeknek.
Szinharmoniara se talaltam egyetlen egy programot se. nem beszelve a tobbirol.:-(
-
SpaceJam
aktív tag
-
Parallaxis
addikt
válasz
SpaceJam #49599 üzenetére
A kérdésedre: Google billentyűzet Androidon (Gboard) és annak a diktálás funkciója megoldja
Akkor már egyszerűbb, ha begépeli, tekintve, hogy a Google diktálás funkciója magyarul nem az igazi (kb. 70%-os és az írásjeleket sem ismeri), így több idő az utólagos javítás, mintha begépelné..
Ha van Apple-s ismerőse, akkor a Siri-vel megpróbálhatja, annak a magyar diktálási képessége 95% körül van és alapból tudja az írásjeleket, de ott sem ússza meg javítgatás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest