Hirdetés
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sonarr és Radarr
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- bambano: A sor végén
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- GoodSpeed: Ennél jobb Windows 7 Aero Skin nem igen van Windows 11-re (WindowBlinds 11)
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
makoss
üzenetére
Az általad linkelt driver INF állománya nem tartalmazza az RTL8157 chipset konfigot (ettől még települhet valami, csak nem biztos, hogy hibátlanul teszi a dolgát), az általam linkelt driver INF állománya meg tartalmazza a megfelelő RTL8157 chipset konfigot...
(Az EXE kicsomagolható és a rtump64x64sta.INF fájlban vannak az infók)UI: Korábban az 20Kbyte/s akart lenni, de az se gyors, na

-
-
válasz
makoss
üzenetére
A gyári oldalról valóban W11 driver jön le, de ha ha rákeresel a neten a CM848 driver kifejezésre, akkor megtalálható több helyen a W10-es driver is.

Realtek USB( FE/GBE/2.5G/5G) Network Drivers 10.63.20.1029 (Windows 10)
(van több verziójú a linkek közt, ha esetleg ez nem menne valamiért, mazsolázz ha kell...) -
válasz
King Unique
üzenetére
Bár az utóbbi szépséghibája, hogy nincsen folyamatjelző ami mutatná, hogy éppen hol tart.
Hát ez az...
-
-
Kiindulva abból, hogy egy 1 terás sincs meg 1 óra alatt, asszem minimum 2-3 óra
Asszed? Épp most írtam kb. meddig tart leformázni azt a 1TB-s WD RED-t(mert hogy erről volt/van szó), ha 100MB-s-l tud írni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Abban persze igazad van, hogy egy 20TB-s esetében nap a mértékegység.Persze, hogy tudja a 8.1 is, csak inkább javaslok hivatalosan még támogatott OS-eket...
(ennyi erővel a Vista-t is javasolhattam volna, mert az is tudja) -
válasz
Ferink
üzenetére
Egy teljes formázás emlékeim szerint borzasztó sok idő.
Nem percekben mérhető, de nem is napokban, mármint egy lassú formázás.
Feltételezve, hogy nincs tele bad sector-l, akkor nagyságrendileg kiszámolható mennyi időt fog igénybe venni egy lassú formázás, pl:
Szekvenciálisan 100 MB/sec sebességgel tud írni a HDD és 1TB (1000*1000 MB) a kapacitása, akkor
1000*1000 MB / 100 MB/sec =10000 sec = ~167 min = 2 óra 47 percHa speckó adattörlő alkalmazást vetsz be, akkor ennek az időnek a többszöröse.
Lassú formázás után (az nullákkal ír tele minden szektort, csak W10/11 alatt legyen lassú formázva) mezei recovery szoftverekkel (pl. Recuva és társaival) semmilyen adat nem állítható vissza, amiről Cs1csó említést tett (
Egy profi adatvisszaállító...
) azt úgy értendő, hogy labor körülmények között szétkapják a HDD-t és egy speckó technológiával lehet visszahozni adatokat... -
Ha stream-elve vannak a videók (nem egy videófájlként van jelen), akkor inkább itt érdeklődj.
Hege1234 saját szoftvere nagyon népszerű, pont ilyen videostream-s oldalakról lehet vele leszedni, Ő talán tud segíteni, ha megmondod majd neki, hogy melyik oldalról van szó. -
válasz
tylerddd
üzenetére
Az a link egy régebbi verzióra mutat, CIS 2025 Premium a legfrissebb, innen tölthető.
A CIS erőssége a HIPS modul, akik használjuk általában ez miatt használjuk (ha csak a tűzfal részét telepíted, abban is benne van), viszont ez kemény és hozzáértés kell hozzá. Ha bekapcsolod (alapban nincs), akkor pár órára vagy 1 napig tanuló módra állítsd , mert egyébként nagyon mérges leszel, mert mindent blokkol (rákérdezve) és rossz válasz esetén nem lesz hálózat avagy azon megosztott fájl/nyomtató és böngészni sem fogsz adott esetben, gigabites netet is belassíthatja (~max. 600-700Mb-s) és csak sztrók lesz belőle...
UI: Nem ilyen felülettel (Skin) fog indulni, nekem az új skin nem bejövős, ezért állítottam át (képeken Arcadia Theme van)
-
-
Nem kell az új meghajtót particionálni, meg formázni sem. a DISKPART-l és annak CLEAN parancsával takarítsd le az új meghajtót, aztán válassz fegyvert...
Javaslom a Hasleo-t, OS alól is klónozhatsz vele, vagy boot-os eszközről. Minden szükséges infó szépen le van írva, képekkel illusztrálva. Ha klónozást követően, a régi SSD-t leválasztva így sem indulna a klónozott OS, akkor ott más gond van pl. van még a gépben egy HDD, amire ki vannak helyezve az indítófájlok, stb stb. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Bocs, csak szomszédnak most hozták meg az új kályhát (épp időben), segítenem kellett betenni a helyére...
Nem tudom, hogy mennyire publikus adatok vannak abban a PDF-ben, de vannak online PDF Crop cuccok, pl ez: Crop Multiple PDF Pages at Once
Ilyen progikkal ki tudod vágni minden oldalról a szükséges területet csoportosan(már ha minden PDF oldal ugyanazon negyedében van a szükséges tartalom), utána már nem lesz gond a nyomtatás. -
válasz
mindenes24
üzenetére
Ja, hogy így néznek ki az oldalak? Az igen...
Hát aki ezt így elbaszarintotta, az vagdalja ki... -
válasz
mindenes24
üzenetére
Nyomtatási beállításoknál kell(enne) lennie ilyen lehetőségnek. Nem tudom milyen PDF app-t próbáltak, ez pl PDF Xchange Viewer-ben van (nem is szerkesztő(editor))

-
válasz
V.Stryker
üzenetére
Windows-ban beépítve megtalálható egy eszszerű Vágólap kezelő, WIN+V kombóval lehet elővarázsolni (ha nincs letiltva a Vágólap előzményei az OS-ben (Rendszer/Vágólap)) és az tudja ezt. 1:35-től van erről szó
-
-
Köszönöm mindenkinek az infókat!

Meg is csináltam a sajátomat és édesanyámét is. Pusztán kíváncsiságból eltávolítottam anyu fiókját a telóról, hogy mi lesz a szitu, de nem hatotta meg. A Google Authenticator automatikusan 2 külön bejegyzést hozott létre felhasznalonev@ugyfelkapu.gov.hu formában, és gyártja mindkettőhöz a kódot.
Mondjuk annyi "hiba" volt a dologban, hogy ha nem mentettem el/le a törlőkódot fájlba (csak felírtam hirtelen füzetbe (ment Keepass-ba persze)), akkor nem fogadta el a generált kódokat, de azt nem írta ki, hogy miért nem fogadja el. Amint lementettem, utána minden OK volt...
Mondjuk -szvsz- hamarosan el fog szabadulni a "pokol" ezen átállás kapcsán, mert ezt az átállási procedúrát sokan nem fogják tudni megcsinálni...
Még1x Thx, legalább már ezen is túl vagyok...
-
A Google Authenticator lekezeli a több Google fiókot egy okostelón?
Édesanyámnak van ÜK, de okostelefonja nincs és nem is lesz (betegségéből adódóan), az Én okostelómon van hozzáadva az Ő Google fiókja is. -
válasz
Werkly
üzenetére
Igen és nem. Igen, mert Free. Nem, mert 30 nap után regisztrálni kell, hogy free maradjon és továbbra is tudd használni. Legalábbis ebből ez jön le...
After the 30 days are over, you’ll need to register and activate your Free license. Or, you can purchase a Personal or Business license to keep your access to advanced features! The eM Client application will remain in offline mode until you activate a valid license.
UI: Másik topikban javasoltuk a ThunderBird-t. Ott nincs ilyen. Ha nem akarod, hogy lokálisan legyenek tárolva dolgok (az adott adattárolón legyenek tárolva a levelek és sok más dolog, és esetleges rendszerújrahúzás előtt menteni kelljen őket), akkor- ha az adott szolgáltató támogatja (gmail-s, outlook-s stb mail címek)- IMAP hozzáféréssel használd, akkor nem veszik el semmi. Az új Windows Outlook is támogatja ezt, csak mondom (offline levelezési adatbázist(PST) még nem, de folyamatban van.).
IMAP használata esetén kliensek (Android/IOS) simán elérik a levelezést, "oda-vissza" működnek, POP3 esetén már más a helyzet, mert ebben az esetben lokálisan (azon a gépen tárolódnak a levelek/szabályok stb) amire telepítetted az email klienst. Ha úgy van beállítva, hogy a levelezőszerverről töröljék a letöltött leveleket, akkor web-s felületen max. a kukából lehet visszaállítani/visszanézni őket) -
-
válasz
üzenetére
Vagy az van, amit cigam javasolt (Rufus-l) vagy ImgBurn-l (bootdisc beállításoknál figyelj oda) | portable ImgBurn
UI: VHD/VHDx esetén is méretes lehet a fájlméret
-
-
válasz
this is life
üzenetére
Windows 10 1809-nél újabb OS-eken be van építve az AppLocker gyárilag, itt egy videó, nézd meg, hátha megfelel.
(Ha több gép van, akkor mindenképp gpedit.msc indít, ha csak 1-n kell korlátozni, akkor elég a secpol.msc-t futtatni) -
WinXvideo AI Giveaway: Lifetime License | Compare Giveaway
Kérdésed első felére: Talán ez kapóra jön, próbáld ki.
Kérdésed második felére: Ilyenről nem tudok sajna... -
-
válasz
Anubis_9
üzenetére
Az egyik, a tesztet sikeresen teljesítő szoftvernek letöltöd a boot-os eszközét innen, Rufus-l elkészíted a boot-os pendrive-t, boot-olsz róla és egy külső eszközre (pl. usb-s vinyó, nagyobb kapacítású pen stb) elkészítesz egy backup-t.
Kicseréled az SSD-t az újra (régit addig nem formázni, amíg az újról tökéletesen el nem indul a rendszer), ismét a boot-s penről indítasz és a külső eszközről visszaállítod (restore) a korábban lementett backup-ból a rendszert az új SSD-re.
(Hasleo, Macrium, DiskGenius vagy Easeus legyen a választottad, képekkel illusztráltam a backup és restore menetét minden szoftvernél)Kisebbről lesz visszaállítva nagyobbra -ugyan nem vizsgáltam- de az imént javasolt szoftverek tudják azt, hogy visszaállításkor átméretezzék/kibővítsék a partíciót az új SSD kapacitásának megfelelően
-
-
válasz
Visormail
üzenetére
Erről a verzióról van szó, csak ha már kipróbálod, akkor ne virtuális gép alatt tedd, hanem valós/fizikai gépen, mert csak ott jön/jött elő a hiba (legalábbis Nálam).
Windows 11 alá telepítve OK | WinPE-ről boot-olva éles gépen gebasz van -
-
válasz
Nwis86
üzenetére
Igen, ez is kb az a kategória, mint találni egy ingyenes ISO editor-t...

Kalmuri - napjainkhoz képest egyszerű, beállítható, hogy úgy működjön, ahogy azt szeretnéd, van portable változata, ingyenes. Sajnos nem találtam olyan infót, hogy 4K-t támogatja-e, de egy próbát megér
PicPick - a legjobb, nagy tudású szoftvernek tartom a kategóriájában, szintén beállítható, hogy úgy működjön, ahogy azt szeretnéd (nem fog zavarni, sok egyéb funkcióját meg nem használod), van portable változata, ingyenes. Changelog-ban találtam 4K-ra utalást
Sajna az általad említett faék egyszerűségű progiról nem tudok napjainkban...
-
válasz
Visormail
üzenetére
WinPE lemezről boot-olva, a System Clone és System Backup nem működik. Automatikusan jelölné ki a rendszer- meghajtót és partíciókat, de nem teszi (kézzel sem lehet). A többi funkció működik. Windows alá telepítve nincs jelen a hiba, már írtam a Hasleo support-nak, jelezve a hibát, remélem a következő kiadásban már javítva lesz.
-
-
-
BitRider-l meg mi a fene történt?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most kipróbáltam a Writer-t, mégsem jó a feladathoz (image control nem műxik a PDF-ben), bocsesz...
Küldtem privit. -
válasz
Hintalow
üzenetére
Ingyenes PDF Editor-ról nem tudok, amiben engedélyezve lenne az űrlapszerkesztés vagy ha igen, akkor sem minden űrlapvezérlőt lehet elérni és/vagy nem engedik elmenteni a PDF-t.
A PDF-XChange Editor ingyenes változata engedi a tallózható képet beszúrni (duplakatt a képen), el is menti a PDF-t, csak vízjelezi (felső sarkokba egy-egy logót tesz, ami link is egyben)
LibreOffice Writer az egyetlen ingyenes cucc, amiről tudok, amivel össze lehet dobni olyan PDF-t, amiről írtál. -
válasz
tibaimp
üzenetére
FanControl by Rem0o
(Video kari ventit felnyomattam vele most 100%-ra, el akart repülni)
-
válasz
BitRider
üzenetére
Nem írnám le a Macrium-t, de ha választanom kellene, akkor a Hasleo-t mondanám, mert a használata egyszerű, mint a faék, automatikusan gyárt WinPE-t, titkosít, teljes/különbségi/növekményes backup-t tudja stb stb...
Egyébként meg teljesen korrekt más szoftvereket is gyártanak, és az ingyenes változataik is (otthoni használatban) jól használhatóak, pl: WinToUSBRedeploy-ra passz, nagyon régen használtam (egy cégnél) Acronis-t (nem emléxem milyen milyen változat volt), ami ezt nagyon jól tudta már akkor is, de akkor sem volt olcsó (mondjuk nem is Én vettem).
-
válasz
Iramirez
üzenetére
Talán erre gondoltál: ActivityWatch
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Magyar nincs benne, nem találtam infót arról, hogy hogyan lehetne(már ha lehet egyáltalán) Magyar nyelvet hozzáadni a Spell Checker listához...
Donki Hóte
WizTree Free | TreeSize Free | WinDirStat Free
(A WizTree-re és TreeSize jó gyorsak és portable változataik is vannak) -
Ahogy hotkar is írta, ha működik a TRIM (ennek működnie illik), akkor törléskor egyből $00-val tölti ki az érintett cellákat.
Ritkább meghajtók, amelyek gyártó specifikus byte-l töltik ki, $00-$ff között bármi lehet, és van még egy ritka (szerencsére, mint a fehér holló, de régebben voltak ilyen ssd-k), amik TRIM-kor visszaírták ugyanazt az adatot a cellákba(na ezekről simán visszanyerhető minden))"Mert HDD-re van ilyenem, csak ugye ott 0/1-ekkel írkálja felül az adatokat, ami SSD-nél nem jó."
Ha az üres/szabad területet iratod felül(mert nem ment korábban a TRIM), akkor teljesen mindegy mivel lesz felülírva.
(Ha az egész meghajtót kell letakarítani, akkor meg a beépített Secure Erase ill. NVME ssd-knél Sanitize funkció. Mostani modern alaplapok BIOS-ába integrálva van ezen 2 funkció, nem kell külön progi sem.)Trimcheck
rámásolod a tesztelni kívánt ssd-re (mindegy hova), elindítod(enter), kilépsz belőle(enter), vársz 10-20 sec-t, megint elindítod és láthatod, hogy milyen adatokkal tartott karban a TRIM, ha műxik. Ha minden OK, akkor nem kell semmilyen wipe/schredder stb progi) -
DiskGenius | Help (persze csak saját felelősségre használni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
detroitrw
üzenetére
Az nem járható út, hogy Recovery módban indítod a telót?
Nem tudom milyen telóról beszélünk, de kikapcsolt állapotban, általában a power+volume up (vagy volume down) eggyüttes lenyomásával lehet bejutni a recovery módba, ott meg Wipe all data (vagy hasonló) opció...UI: Bocs, ha ezen esetleg már túl vagy...
-
-
-
Én nem a Windows hangalapú gépeléséről beszéltem, hanem a Word diktálás funkciójáról.
Diktálás funkció csak O365-ben kellene, hogy létezzen, többiben nem. [link]
(nálam (Office 2021) a Word-ben ilyen nem létezik) -
-
-
válasz
Czimby
üzenetére
Ha van időm, szeretek kutakodni különböző cuccok után a neten, épp a héten akadtam rá erre a -talán nem annyira ismert- File Manager-re, ami talán épp pont jó lenne Neked...
Próbáld ki, hátha bejövős: FileVoyager -
válasz
Visormail
üzenetére
Hogyne lehetne, csak kicsit más a megközelítés...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megnyitod a Restore-t, kiválasztasz egy image-t (mintha vissza akarnád állítani, de nem kell), jobb-felső részen lesz 3 üzemmód, Sytem mode/Partition mode/File mode, itt a File mode-ra kell menni és már látod is az image tartalmát (felcsatolni virtuális meghajtóként még nem tudja, de kimásolni fájlokat/mappákat felcsatolás nélkül is lehet). -
válasz
genndy
üzenetére
"Ha csak valami egyszerű listára gondol a fájlnevekből/mappákból, akkor arra talán a batch a legegyszerűbb."
Persze, ebben egyetértünk, csak van aki jobban szeret GUI-n kattintgatva "mókolni"...
Amúgy Én ha kicsit "pofásabb" TXT-t listát küldenék valakinek, akkor ezt a kis progit szoktam használni (Magyarul nem tud, Portable, Free és korrekt kis progi):
Stefan Trost Media - FilelistCreator -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A topik összefoglalóba érdemes néha benézni, mert lehet, hogy van benne megfelelő szoftver...
Pl.: Snap2HTMLTermészetesen ha esetleg olyan listázóra gondolsz, ami ki tudja azt is listázni, hogy pl. milyen kodek, lejátszási idő, képkockasebesség stb stb, az már más kategória.
-
válasz
Doky586
üzenetére
Nincs ilyen (CRT WINPE10/11 minden herélve, parancssorral kb. 293 MB)
Linux természetesen van (igen UEFI/NVME meg egyéb)...Winpe-be (ez kb. 500MB és lát mindent(most nem néztem a legújabbat)), az ez https://www.ubackup.com/pe-builder.html
-
válasz
liszi70
üzenetére
"Van videóra is képernyőfelvevő a winben?"
Igen, van. Bekerült a Képmetszőbe. Ha nem jelenne meg az ikon, akkor ez a megoldás. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Linux alatt (úgy rémlik, bizonyos disztrók alatt) tudja, Windows alatt meg ha van megfelelő Codec... (Méretre meg ne panaszkodjál. (8k-s cuccok zabálják a tárhelyet(mondjuk tutorial-okhoz csak 1bites használja))

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Képernyő mentéshez (görgethető lapokhoz is (Firefox-ban beépítve amúgy))
PicPick (Magyar, Portable változat is elérhető)Videóhoz: vokoscreenNG (nem portable, de érdemes telepíteni)
-
-
válasz
BitRider
üzenetére
Nagyon kevés ilyen oldal van sajnos (nem gyűjtőoldalakról beszélünk ugye), ahol egy fejlesztő gyártja a -valóban- freeware progikat.
Egyre emlékeztem, azt linkelem is (Magyar a fejlesztő), de inkább olyan oldalak ezek, ahol pénzes progik free változatai is elérhetők, és Én is használok jó párat közülük (többek közt norba69 által említettek közül is). Feltételezem a NeszeTools frissítését/bővítése és/vagy a topik összefoglaló kapcsán érdeklődsz...(Amúgy remek gyűjtőoldal, grat)Resplendence Freewares
MS Powertoys
Vovsoft Freewares
WinTools.Info (Magyar fejlesztő)
Wise Freewares
BitRecover Freewares (FreeTools szekció, egy csomó nézegető)A számodra meg arra érdemeseket kimazsolázod...
-
válasz
BitRider
üzenetére
Reggeltem a Transifex-re, a kért/felajánlott fordítást Hungarian (Hungary) néven 100% megcsináltam, remélhetőleg a végleges 4.x-es változatban már lesz Magyar nyelv.
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Áááá, bakker...
Ide nem kell pipa. [kép] -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Vidd fölé az egérkurzort, akkor kiírja, de hogy fixen mindig kiírja, ezt hol lehet belőni, azt passzolom.
(ALT+F1, ALT+F2 is látszódik, és most néztem a súgót, ott kiírja rendesen [link] ) -
válasz
aquark
üzenetére
1. töltsd le, telepítsd a Cyotek WebCopy utolsó változatát és indítsd el
2. töltsd le ezt a aquark_ph_52516.cwp fájlt (Én készítettem és osztottam meg a Googe Drive-omról) és nyisd meg a Cyotek WebCopy-val, jobb felső sarokban katt a Copy ikonon (vagy F5) és már csak ki kell várni, mire lejönnek a PDF-k.Rövid magyarázat:
# a Tools/Test URL... segítségével megnéztem az általad adott oldalon található linkeket, jól láthatóvá vált, hogy hova mutatnak, ahol a tényleges letöltési hivatkozások vannak(DOMAIN/download alatt), a megfelelőket kijelöltem, vágólapra tettem
# a Project Properties (vagy F9)/Additional URLs-be bemásoltam a linkeket a vágólapról
# létrehoztam 3 szabályt
1. DOMAIN/download-t nem tartalmazó linkeket hagyja ki
2. ne minden elemet töltsön le, csak ami szükséges (feldolgozáshoz)
3. a PDF-ket tartalmazó linkekkel foglalkozzon -
-
válasz
aquark
üzenetére
Ahogy előttem is írták, kellene tudni milyen oldalról van szó. Ha valami régebbi (old school) mezei html oldalról, ahol még "direktben" vannak a linkek, ilyen oldalról akár egyszerű brower-addon-l is megoldható a dolog, viszont ha modern oldalról van szó, ahol még "elrejtik" is a linkek tényleges címét stb., ott már ún. webcopy-kkal lehet operálni (némi hozzáértés ezekhez kell).
Szóval ha dobsz linket (már ha publikus), akkor lehet mit javasolni konkrétan.
-
INNEN letöltöttem az első sample-t és a W11 beépített képnézője, az általam használt Fastone Image Viewer, valamint az IrfanView is simán megjeleníti (most töltöttem le az IrfanView x64 portable változatát)
Töltsd le Te is a korábban linkelt helyről az egyik sample HEIC-t és azt próbáld meg megjeleníteni. Ha a Windows képnézegetője, meg az Irfan is megjeleníti ezt a sample HEIC-t, akkor a saját HEIC-eiddel van valami gond.
UI: Nálam K-Lite Codec Full van telepítve.
-
-
válasz
kivlov
üzenetére
Esetleg ezzel lehet tenni egy próbát: NoMachine | LAN konfogurálás (ezt csak érdekességként, ha nem neten keresztül, hanem belső hálón használnák)
-
válasz
aquark
üzenetére
SyncBack Free (Neked a Tükör lesz a megfelelő mód)
-
válasz
HornedReaper
üzenetére
Újra húzva az OS-t sem javul meg? (igaz, ez necces, ha valaki nem ért hozzá)
-
válasz
Pöttön
üzenetére
Egy belakott rendszerről (minden általad használt progi telepítve/konfigolva stb stb) egyszerűbb egy sima rendszermentést készíteni, mint egy telepítőt... Egy visszaállítás sem tart annyi ideig, mint egy speciális telepítő alkalmazása, arról nem is beszélve, hogy az ilyen segédprogikhoz érteni is kell "valamelyest"...
-
Annak idején SpaceJam rázta gatyába az összefoglalót (és tisztességes munkát végeztt amúgy), de mint láthatod, a fiókja felfüggesztésre került. (Ne kérdez miért, Én sem tudom, pont akkor kb. 2 hétig nem voltam PH!-ra bejelentkezve, mikor meg igen, akkor ez fogadott)
Utoljára 2021.10.30-n lett frissítve az összefoglaló, azt meg nyilván Te is tudod, hogy 1 hónap alatt is jöhetnek ki új verziók egy adott szoftverből és az is megtörténhet, hogy ami addig ingyenes volt, azt fizetőssé teszik...
Szóval a lényeg, hogy anno volt (és most is elérhető) a Duplicate Cleaner Free Limited változata.UI: Mondjuk Neked akkor sem felelt volna meg, mert a Free-ben nem lehet képeket összehasonlítani.
UUI: Képeket csak úgy lehet összehasonlítani, ha a különböző képformátumokból kinyerjük a teljes képadatot (összes pixelt, ha úgy tetszik) és összetettebb algoritmus(ok) segítségével próbáljuk meghatározni, hogy az egyik kép hány százalékában azonos a másikkal (mert pl egy házról csináltál egy tucat képet, csak épp más-más perspektívából, de attól még ugyanarról a házról vannak a képek). Ez időigényesebb feladat, mint egy sima filecompare, ezért lassabbak az ilyen szoftverek. -
Csak úgy lehet, hogy Google fiókba feltöltve, és onnan le, mert egyébként az Android elxarja a dátumot, ha "peer-to-peer" módon másolod PC-re (tök mindegy, hogy milyen fájlkezelővel Androidról (próbáltam anno vagy 1 tucat androidos fájlkezelővel, mind elxarta a dátumot )...
-
-
Sysinternals Suite-t töltsd le, abban benne van az összes cucc és ezek 32/64-es változata vagy ha nem kell minden cucc, akkor önállóan csak a procmon-t töltsd le, ez a ZIP is tartalmazza a 32/64 változatot. Valóban már csak procmon van, kipróbálni most nem tudom XP alatt, de a procmon súgó szerint mennie kellene XP x86 alatt is.
-
válasz
Robyka
üzenetére
ArtMoney SE | Flash Player Process kijelöl | Sebesség beállít
Farm of Dreams-el próbáltam, 25%-ra lassítva és működik... -
TC-ben nem lehet a másolást F2-vel indítani (eddig sem volt és most sincs)...
Amire gondolsz, az -szvsz- hogy F5-l indítod a másolást és utána a felugró ablakban F2, és ott valóban van sebesség-korlátozás lehetőség, de ez is csak akkor műxik, ha nagy mennyiségű fájlt másolsz (mert ha nem, akkor nem is veszed észre a felugró ablakot, amiben lehet korlátozni a sebességet valóban)
Pl. NVMe-ről NVME-re 500GB/s alatt ne is próbálkozz...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha esetleg van tudomásod olyan GLOBÁLIS beállításról, ami tényleg korlátozza a sebességet (kis fájloknál is, pl. 1KB/s-re), az érdekelne (script nélkül)

-
válasz
gyulank
üzenetére
1. Sajnos a Trust oldalán nem találtam meg ezt a típusú billentyűzetet (GXT 280-t igen, de lehet, hogy a fogammal néztem...)
2. Nem ismerem, de régebben volt hozzá egy külön tool, amivel lehetett programozni jó pár billentyűt...
3. Mint az 1. pontban írtam, nem találtam meg ezt a konkrét típust, de a 280-ashoz még létezett/létezik egy ún. GXTOOLS nevű alkalmazás, ami arra volt/van hivatott, hogy bizonyos bill.-ket (funkció- és kibővített bill.-ket) át lehetett programozni, hogy mit is csináljanak...
Én most csak a 280-as-hoz találtam ilyet, ez ha a kibővített bill.-hez (böngésző/kereső/kedvencek stb stb) nem is, de legalább a funkció bill.-khez (F1-F12) legalább biztosít lehetőséget...
GXTOOLS V1.0 | GXTOOLS V1.0 Sleep and Power Off (itt képen az F12 bill.-hez rendeltem volna a Sleep avagy Power Off funkciót)Nem tudom, hogy a GXT 290-t érzékeli-e avagy sem, de talán megér egy próbát...
UI: Lehet (nem tudom), hogy esetleg a bill. driverével együtt nem települ-e ez az utility beépítve. A Windows Bill. beállításaiban azért nézz körül, mert lehet, hogy azon belül tudod átprogramozni, hogy milyen bill. mit csináljon, pl. egyes (nem mind) 8xx szériánál pont ez van...
-
válasz
kekedi
üzenetére
1. ha megszakad a net, akkor manuálisan visszakapcsolod, pár kattintás, szóval ez nem egy nagy tortúra
2. az automatikus indításhoz írtam egy PowerShell scriptet, amelyet egy indítópultba másolt batch fájlból futtatunk (100%-ban működik)
# létrehozod a hotspot-t hagyományos módon, a kívánt névvel (SSID) és jelszóval
# hozz létre tetszőleges névvel (szóköz ne legyen benne), de ps1 kiterjesztéssel (powershell script fájl) egy üres fájlt, másold bele az alábbi kódot és mentsd el (itt a példában Fire_Autostart_Hotspot.ps1 néven mentettem el a c:\a mappába. Tehát a powershell script fájl teljes elérése c:\a\Fire_Autostart_Hotspot.ps1. Ez azért fontos, mert ez a teljes elérés szerepel majd a batch fájlban).$fire_hotspot = [Windows.Networking.NetworkOperators.NetworkOperatorTetheringManager, Windows.Networking.NetworkOperators, ContentType=WindowsRuntime]::CreateFromConnectionProfile(
[Windows.Networking.Connectivity.NetworkInformation, Windows.Networking.Connectivity, ContentType=WindowsRuntime]::GetInternetConnectionProfile()
)
$fire_hotspot.StartTetheringAsync()# hozz létre tetszőleges névvel (szóköz ne legyen benne), de bat kiterjesztéssel (batch fájl) egy üres fájlt, másold bele az alábbi kódot és mentsd el (itt a példában Fire_Autostart_Hotspot.bat néven mentettem el egy tetszőleges mappába).
PowerShell.exe -windowstyle hidden -executionpolicy remotesigned -File c:\a\Fire_Autostart_Hotspot.ps1# ezt a bat fájlt másold bele az indítópultba (WIN+R gomb, shell:startup beír és enter)
Meg is vagyunk, így minden gép restart-kor/indításkor automatikusan elindul a hotspot.

-
Macrium Reflect Home vagy SyncBackPro.
Mindkét szoftver alapvetően megfelel a kitételeidnek, saját formátumban mentenek, de bele lehet kukkantani az adott progikkal
Az egyetlen "szépséghiba", hogy csak a fizetős verziójukban van incremental/differental mentési opció, ingyenes-t nem ismerek, amik ennyire jók és mindent tudnak, amit szeretnél.
(Mindegyiknek van 30 napos trial változatuk, esetleg próbáld ki őket) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ecxel-es topiktársank köszönhetően megoldva a Pest megye "hiba". [link]
-
válasz
repvez
üzenetére
Az Excel alkalmas lenne a feladatra, mert 2016-os Excel-től felfelé beépítve térképdiagram, de most, hogy tettem vele egy próbát, Pest megyét nem ismeri (Bing szolgáltatja az adatot)...

Rákérdezek az Excel topikban, hogy ez esetleg Excel hiba (2021-est használok) vagy 2016/2019/365-ben is jelen van-e(jó eséllyel igen, de ki tudja)Amúgy egész korrekt lenne és talán számodra is megfelelne.
-
válasz
Vertigo18
üzenetére
"Az sem gond, ha a Word saját szövegfelolvasója által felolvasottakat tudnám valamilyen módon mp3-ba lementeni..."
Ez lenne a legjobb megoldás, mert ha nem publikus szövegről van szó, akkor azt, az ember nem szívesen tölti fel, mindenféle online "doc to Mp3" szerverekre...Letöltöd az Audacity-t (van portable (ZIP) változata is), elindítod és beállítod a képen látható módon, hogy az adott hangkari, adott hangkimenetét rögzítse (itt a képen az alaplapi hangari, line out-ját rögzití, amin épp egy Winamp lejátszó szól)és már Ok is a dolog.
(A képen a legfontosabb, hogy a bejelölt helyen a legelső opciót Windows WASAPI-ra állítsd) -
válasz
bela30
üzenetére
VirusTotal - Crow Translate
Jó eséllyel fals riasztás, de rád bízom, hogy letöltöd és telepíted avagy sem -
válasz
sisi22
üzenetére
"Vagy meg kell kerni valakit, hogy szerkessze at a videot, illessze bele a stopper es uj videokent mentse el?"
Hacsak nem tanulod meg, hogyan kell kivitelezni, akkor igen.
Olyan lejátszó progit nem ismerek (aztán lehet, más meg igen), amiben lenne olyan lehetőség, hogy lejátszás alatt jelenítsen meg egy stoppert pl. 10-20 másodperc között, aztán tüntesse el.
Videószerkesztő progik tudnak ilyet, az egyik ilyen ingyenes progi a VSDC Free Video Editor -
-
Nem ismerem/használom egyik a progit sem, pusztán csak azért bátorkodtam javasolni, mert van egy külföldi gamer ismerősöm, és egyik beszélgetésünk kapcsán, pusztán kíváncsiságból kérdeztem tőle, hogy milyen progival gyártják ezeket a stream-ket youtube-ra meg egyéb helyekre és Ő mondta, hogy Ő is ezeket használja ilyen célra.
-
válasz
Vertigo18
üzenetére
Talán ezeket próbáld meg.
Streamlabs OBS | Action (ez nem free)
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nálam tökéletesen működik, minden formátumba gond nélkül ment.(Mondjuk Én mindig is használtam külső Codec csomagot, nem tudom ehhez van-e köze)
Ettől függetlenül, hacsak az AVI-val van gond, az nem katasztrófa, maradj az MP4-nél. -
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
A felvetésed inkább emlékeztet Slide Show-ra, mint kollázs készítőre (ez utóbbival inkább ilyen "xana-xétszórt" képek, "elcseszett" keretben, arcok UFÓ fejre átalakítva, meg hasonlók kategóriájú eredményt lehet produkálni).
Szóval (hacsak nem tévedek), akkor Slide Show-t javasolnék.
Free Bolide Slideshow Creator
1. Itt tudod az időzítést állítani (számos effekt van, külön-külön megadható)
2. Több formátumban mentheted
3. Tényleg nagyon egyszerűen használható. -
válasz
poirot
üzenetére
Sajnos annyi negatív a Ventoy-ban, hogy már rég óta elxartak valamit (nem tudom hányas verziótól), mert régebbi laposok azóta nem tudnak semmilyen WinPE ISO-ról boot-olni..
Írtam nekik, de ez idáig nem javították, bár most a legújabb Ventoy verziókat még nem néztem, amúgy is csak holnap lesz itthon az öreg lapos, majd holnap kipróbálom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo L14 Thinkpad Gen2 FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro WiFi6 Garancia
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Küldtem privit.