Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Igen ott megvan, köszi. nem tudom ez miért nem jutott eszembe
Most nem eszi, szerintem valami frissíthetett, pedig mindent tiltottam előtte. -
mexel
veterán
Sziasztok. Gyorsan keresnem kellene valami progiz, amivel látnám mi az ami az adatforgalmat viszi win10 alatt. Mobilnetet osztok meg laptopra, de 1 perc alatt elfogy 200 mb amit beállítottam. Csak ph ra jöttem fel operával és már elis fogyott. Ezt is csak monilról tudom írni. Jó lenne látni mi az ami a háttérben használja a netet. Win frissítés leállitva
-
mexel
veterán
Válaszolok is magamnak, a FastStone Image Viewer is lehet hogy tudja, éppen azt használom nézegetőnek. teszek egy próbát. Működik is.
Már csak egy gond van, a fényképező van amikor 1mp-el későbbi nevet ad a képnek mint a készítés dátuma, gondolom hogy mire a kártyára írja az számít. Ezt viszont nem tudhatom melyik mikori. ( ez azért kellett volna, ha visszaírom a telefonra, akkorez alapján keresi a viber pl. Na mindegy, ez leghyen a legkevesebb
-
mexel
veterán
Sziasztok! Visszaolvastam, az acd volt ajánlva régen, de nem tudom most mi lehet a jó program.
Exif infokból szeretném a képek átnevezését megoldnai. ( sérült sd-ről vissza lettek állítva a de a nevek dátumok nem stimmelnek sajnos, és igen sok van, jó lenne auto módon megoldani.
Mit használjak?Szerk: közben megvan az exif ReNamae progi, ez az exifből a nevet írja át.
Viszont jó lenne ha a fájl módosításának a dátumát is át tudnám vagy exif vagy a név alapján auto módon írni. Manuálisan egyesével megoldható, dejó lenne ha ez auto módon menne.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Androidra milyen zenefelismerő program létezik ami jó? A shazam-ot találtam, de nem tudom hogyan kell regisztrálni, se böngészőben sem az appban nem sikerül. Hiába adok meg mailcímet nem történik semmi. Kellene valami ami jól működik. Létezik ilyen?
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat! Közben én is az Equalizer APO-t találtam még meg, ez úgy tűnik jó lesz. Ha jól sejtem ( csak éppen kipróbáltam) ez nem fog futni a háttérben, hanem a beállításokat valóban a rendszerben írja felül és így is marad elvileg újraindításnál is.
Simán elég a GAIN-t nullára tekerni mert alapból -6-on van. Így a hangerő éppen elég már.
Utánanézek még ennek a proginak hogy mit érdemes tudni róla, de eddig meggyőző.
Köszönöm a segítségeket!Azért a második progit is letesztelem majd.

-
mexel
veterán
Sziasztok! Tud valaki olyan programot ami megemeli a hangerőt a laptopon? Nagyon halk az egész, minden új driver fent van. HP-naá pl ha az IDT-t feltettem hozzá ott lehetett erősíteni és úgy jó volt, de Fuji-ra nem találok ilyet. Külső progiból a Sound Boostert találtam, ami akár jó is lehet, de valami másra gondolnék ami kicsi, és semmi mást nem csinál csak erősít. Tud valaki ilyesmit?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Milyen programmal tudok egyszerűen videóból részeket kivágni ( és azokat használni) egyszerűen? Úgy kellene hogy minden érintetlen maradjon abban a részben. ( tesztvideóknak kellenének)
-
mexel
veterán
Igen, ha a sima ablakban néztem ott a dátum miatt látja különbözőnek, a fentebb említett módszerrel viszont ki lehet kapcsolni valóban a dátum figyelését.
Akkor ez csak azonos nevű fájlok automata keresésére jó, ha manuálisan összehasonlítokkettő különböző nevű fájlt akkor már megtalálja az azonosakat is. -
mexel
veterán
Ezt a progit ismerem, használtam is sokat főként zenék és képek válogatásához, ahhoz nagyon jó, a hash alapú keresés igen pontos tud lenni valóban.
Sajnos abban nem tudok fájlokba úgy belenézni és esetleg szerkeszteni mint a tc-ben. Most arra kell, hogy scripteket és hasonló fájlokat keresek és a tartalmukat meg is tudom így nézni és a változásokat keresni.
Köszi az infókat, most a tc-t próbálom még tovább.Közben tc-t kipróbáltam, átverhető pl zenékkel. 2 mappába beraktam ugyanazokat a zenéket de átneveztem és egyet aminek ugyanazt a nevet adtam de más más zene.
Ami át lett nevezve azt különbözőnek látja, pedig ugyanaz, de ha a név nem egyezik már nem foglalkozik vele. Aminek viszont ugynaz a neve de más a mérete ara kiírta hogy nem egyezik. Még tesztelem képekkel is. -
mexel
veterán
válasz
iguana
üzenetére
Igen, de csak oda tudom másolni a másik oldalra, egy teljesen üres mappába nem. Mindegy, kitaláltam egy megoldást: Egy külön könyvtárba másoltam a kettő különböző mappát, majd ott az azonosokat töröltem. Az eredeti maradt a helyén így viszont megvannak a különbözőek is.
vajon mennyire pontos ez az összehasonlítás? Zenékre, fényképekre használható lehet?
-
mexel
veterán
válasz
iguana
üzenetére
Működik, klassz is, csak a kiválasztott fájlokat amik különböznek jó lenne valahogy máásolni egy 3. mappába de azt nem nagyon tudom megoldani. Megvan mik különböznek, és azok a fájlok kellenének nekem. Valahogy biztos megoldható de még keresem.
mezis: Hamarosan szemügyre veszem azt a progit is

-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat, mindent kipróbálok a batch fájl kivételével ( de köszi az ajánlatot
)
A TC-ben nem így próbáltam de azt is megnézem. -
mexel
veterán
Sziasztok! Milyen progival lehetne 100%-osan összehasonlítani fájlokat különböző mappákban, akár többet is egyszerre, hogy melyik azonos melyik különbözik.
A TotalCommandert szoktam használni, ha egyesével kell még jó is de ha 2 mappát hasonlítok valahogy mintha nem lenne 100%-os.
Van benne olyan is hogy mappák összehasonlítása és olyan is hogy különbözőek jelölése azonosak rejtése.
De ha ezt az utóbbi kettőt használom akkor van amit különbözőnek mutat, de utána ha egyesével összehasonlítom azonosnak mondja.
Kellene valami progi amivel könnyen és gyorsan tudnék komplett mappatartalmakat hasonlítani, mert egyesével a sok száz fájl elég macera
Előre is köszönöm a segítséget. -
mexel
veterán
Talán ismer valaki ilyen progit ha létezik:
infra távirányító jeleit szertném beolvastatni, hogy kiadja a hozzá tartozó kódot. Feltéve hogy ez valami szabványos kód, nem eltérő minden készüléknél. ( NEC kompatibilis távokról lenne szó) -
mexel
veterán
Sziasztok! Már nagyon régen csináltam és sajnos nem emlékszem melyik volt a legjobb progi amit használtam.
Kazettáról szeretném ( sajnos laptopra) lementeni a tartalmat wav-ban. Mit érdemes használni ami jó minőség és nem túl csilivili? ( az sem baj ha csilivili csak használható legyen. Az utószerkesztés más kérdés, most a felvétel rész számítana.
Mit érdemes használni?
( talán Audacity-t használtam, mindjárt megkeresem megvan-e még, ha az jó akkor annál maradok) -
mexel
veterán
Klassz mindkettő, ha minden opciót értenék több mindenre is tudnám használni valószínűleg.
Köszönöm! -
mexel
veterán
válasz
juharsirup
üzenetére
Köszi, megnézem, az első ismerős. Magyarul tud? (majd rákeresek egyébként) Nem szeretnék valami hibás félrefordításommal valamit letörölni

Nem találok magyarítást hozzá sajnos. Na mindegy, megnézem mit tudok így kezdeni a dologgal.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Fájlok és mappák összehasonlításával kapcsolatban kérdeznék. Eddig a TC-t használtam, több összehasonlítási módszer is van benne de vagy nem jól kezelem, vagy valamit nem értek, de egyik sem az igazi, kicsit macerásak.
Amire kellene: KB 2TB-nyi ömlesztett mappákban lévő zeneszámot, mappákat stb kellen összehasonlítani, hogy rendszerezni lehessen. A lényeg, hogy van ami sokszor van meg, ezeket kellene törölni, de van aminek a címe egyezik de mégsem az. ( itt volt gondom a tc-vel néha) Tudom ott is lehet tartalomra hasonlítani, de ennyi adatnál egyesével nagyon macera. Milyen lehetőségek lennének ilyesmire?A mappaszinkronizálás jó lehet erre a tc-ben? Az csak külsőre keres egyezést vagy ugyanúgy mint a fájlok összehasonlítása?
( közben nézegetem ezt a mappaszinkronizálást: ez mivel hasonlít mit? Nem a 2 oldalon lévőt hasonlítja össze?)Ja, és az audichecker mire jó pontosan?
-
mexel
veterán
Közben megtaláltam ha mást is érdekel. A program neve ami minden változást naplóz, az a regshot. Kicsit nehéz kihámozni ami változik, de a legkisebb reg változás is látható. Nagyon jó.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Régebben volt egy programom, amivel meg lehetett figyelni ha egy másik programot telepítek, miket hová telepít, milyen reg bejegyzéseket készít, stb. Sajnos nem találom és elfelejtettem a nevét.
Van ilyen progi ami ezt tudja? Valami egyszerű, vagy portable lenne jó.
Közben talán látok valamit, Ashampoo uninstaller. Mindjárt nézem is.
-
mexel
veterán
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van olyan program ami megmutatja, hogy a rendszeren lévő adott programnak milyen összetevői vannak?
pl a registryben, vagy valami a dokumentumok között vag egy dll például. Esetleg az, hogy ki is lehessen másolni az külön extra lenne. De elég lenne ha fel tudnám térképezni az adott programot. -
mexel
veterán
Valahogy egyik sem az igazi. Kb 3-400 teljesen egyforma fájl van, legfeljebb a nevük nem egyezik, és mindegyik progi csak 1-2 találatot ad ki. Ráadásul elég nehézkes kezelésűek sajnos. Kár hogy nincs valami egyszerű, fájlkezelő szerű ahol be lehet állítani a keresési kritériumokat
-
mexel
veterán
Köszönöm, megnézem a progikat. Közben találtam egy Duplicate File Remover nevű progit is, megnézem mindet, talán valamelyik már jó lesz

-
mexel
veterán
Sziasztok! Olyan progit keresek, amivel biztosan ki lehetne szűrni azonos fájlokat, törölni és rendezni is azokat. Ne csak névben hanem méretben esetleg tartalomban is ellenőrizzen. Jó lenne ha különböző mappák tartalmát is össze tudná így hasonlítani. (sajnos a TC-vel szívtam mert nem tökéletesen ugyanazokat a fájlokat jelölte ki)
Sok-sok kép és mp3 között kellene rendet tenni, de sok mappában és sok azonos illetve majdnem azonos van. Valahogy jó lenne ezt megoldani úgy, hogy ne manuálisan egyesével kelljen méret alapján keresgélnem több ezer fájl között.
Ami progikat találtam, sajnos csak egy mappában keresnek, vagy csak név alapján, stb, és nem lehet rendezni velük.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Valami olyan monitorozó progit keresek, amiben utólag vissza tudnám nézni a proc és vga, esetleg hdd terheltségét pl egy játék alatt. Van ilyen? olyasmi lenne jó ami grafikonon mutatja.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Hirtelen nem találok normális egyszerű progit ami egyszerre több Wv (wav) fájlt átkonvertálna mp3-ra. Ingyenes kellene ha van. Tud valaki ilyet gyorsan? Már régen nem használtam semmi ilyesmit.
-
mexel
veterán
Milyen programmal tudom megnézni a PCI-e sebességét? Tehát azt szeretném tudni, hogy tuningnál van-e pci lock, és nincs-e túlhúzva a videókártya. A rivatuner nem írja ki, a sandra sem, és az everest sem. Elvileg 100-nak kellene lenni, de semmi progit nem találok ami mutatná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- PC Game Pass előfizetés
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" HD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ELADVA, ÉRTÉKELÉSRE VÁR - (Felújított Playstation 4 GoldHEN - 9db CSERÉLHETŐ PS4 játékkal)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest