- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Keychron B6 Pro billentyűzet az iPad mellé
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz
SpaceJam #49210 üzenetére
Köszi szépen!
DX9-et igénylő játék van és fut is, de lehet, hogy csak annyi cuccot rakott föl belőle, ami neki kell. Majd megpróbálom azzal, amit linkeltél.A Virtualbox telepítve is van, mert ismerkedem vele, ha az előző tipp nem jön be, előveszem a jó öreg XP-t. Ahhoz honnan lehet letölteni a javítócsomagokat? Valami ősrégi példányom van, de legalább eredeti és vírusmentes (Campus), net meg nem kell, mert a játék DRM-mentes.
Erről van szó: Aura 2 - The Sacred Rings
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Mivel tuti tippet nem kaptam máshol, itt is megkérdezem, hátha...
Szükségem volna egy régi játék miatt a DirectX8.1-re, de az MS-nél nem találom, a neszerools-on nincs fönt, véletlenszerűen akárhonnan meg nem szeretném letölteni, mert ki tudja, mi lakik benne. Tudtok mondani megbízható oldalt, ahonnan nyugodtan letölthetném? Sajnos nincs mellékelve a játékhoz. (A csomagban csak 1 exe és egy csomó bin kiterjesztésű fájl van.)
-
C. s.
addikt
-
C. s.
addikt
válasz
SpaceJam #49118 üzenetére
Szia!
Derengett, hogy valamiért nem szereted. Próbáltam a netről kiokosodni, de nem jött össze. Mi a probléma a Javával? Annyit találtam, hogy sok programozó túl primitívnek találja, de ehhez nem értek. Fölhasználói oldalról mi a probléma vele? (Régebben ki akartam próbálni a Youtube-DLG-t, települt, de valamiért nem indult el, azóta még nem foglalkoztam vele.)
-
C. s.
addikt
válasz
artiny #49115 üzenetére
Szia!
A JDownloader 2-t használom erre.
Más:
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani W10-hez egy ingyenes és jó RSS-olvasót, amit nem csak a Store-ból lehet letölteni? A Reddithez kellene, ha számít.
-
C. s.
addikt
válasz
SunMount3r #48907 üzenetére
Köszi az infót.
-
C. s.
addikt
válasz
SunMount3r #48904 üzenetére
Sajnos nem konvertál. Ha a videón lévő eredeti hang nem mp3, akkor a végeredmény garantáltan nem lesz az.
Igazad volt, jó, hogy szóltál, köszi.
-
C. s.
addikt
válasz
SunMount3r #48904 üzenetére
Hopp, jó kérdés! Csak a hangsávra koncentráltam, nem konkrét formátumra. Megpróbálom ellenőrizni, tud-e mp3-at, mert annyira nem ismerem.
-
C. s.
addikt
válasz
aclandiae #48902 üzenetére
Szia!
A) MKVToolNix
B) Nem tudom, melyik oldal, de a JDownloader képes csak a hangsávot is letölteni és elmenteni. Bekapcsolható a vágólap figyelése is, de ha automatikusan nem találja a letöltendő dolgot, manuálisan is meg lehet próbálni, segíthet.
-
C. s.
addikt
válasz
core i7 #48701 üzenetére
Szia!
Keress rá a 3D scan vagy 3D photoscan kifejezésre. Ez pl. egy jó kis videó. Alapvetően kétféle módon lehet ilyet készíteni. Az egyik, hogy valamit körbefényképezel, nem számít, hogy mivel, csak digitális fénykép legyen a vége, aztán számítógépen egy célprogram összerakja. A másik módi, hogy letöltesz egy mobilalkalmazást, és mindent az csinál. Ez utóbbitól semmit nem tudok, az előbbiről is keveset, nem próbáltam, de tervben van valamikor. Mivel mindent belevesz a kész műbe, ami a fényképen látható, érdemes előtte törölni a fölösleget, hogy attól már eleve ne is készüljön 3d modell. Utólag is törölhető, de tovább tart a renderelés, ha fölösleges cuccok is vannak a képen. Ezért vannak kétségeim a mobilos módszerrel kapcsolatban, valamint a PC nekem jobban kézreáll. Keresgélj, próbálj ki párat, jobb ötletem nincs.
-
C. s.
addikt
Szia!
Szerintem rosszul van kalibrálva. Annó nekem nem sikerült újrakalibrálnom, a program újratelepítése viszont megoldotta. Sokan azt mondják, hogy nincs rá szükség, de én szeretem, mert így a szemem sarkából mindig láthatom, hogy hogy halad a töltögetés, emiatt aztán nincs is összehasonlítási alapom. Az biztos, hogy így minden simán megy le és föl.
A kalibrálást magától megoldja, semmit nem állítgattam, csak csináltam pár sávszélességtesztet egymás után.
-
C. s.
addikt
Szia!
Arra tudnál javasolni valamit, hogy az inaktív ablakok fejléce és menüsora megkülönböztethető legyen egymástól? (Láthatóan más színű vagy legalább árnyalatú egy ablakon belül.) A mostani W10-es alapértelmezés teljesen egyforma színű, ami számomra megnehezíti a felület használatát, mert néha csak tippelek, hová kell kattintanom, hegy ne nyomjam meg egy gomb szélét. Ja igen, az is egybeolvad az egész katyvasszal, jó volna valahogy orvosolni. Ingyenes megoldásnak örülnék legjobban, de ha nem drága, belefér.
Általában több ablak van megnyitva, de csak 1 lehet aktív, a többi egy nagy egybefolyó fehér folt, az én szememnek az ablakok körüli halvány kis árnyék is kevés, látom, de a gyors munkához nem eléggé, ezért jobban oda kell néznem. Tényleg egybeolvad minden... Köszönjük, MS!
-
C. s.
addikt
válasz
poirot #48198 üzenetére
Próbáltad újratelepíteni? Nem részletezte, mi a baja?
Régebben kipróbáltam párat, de csak a Macrium Reflect csinálta meg rendesen. Olyan is volt, hogy az egyik elbarmolt valamit, és sehogy sem tudtam megjavítani a Windowws-t. Újra kellett telepítenem. Amint megtaláltam a Macrium Reflectet, nem mertem tovább kísérletezni. -
C. s.
addikt
válasz
mokus1 #48112 üzenetére
Szia!
Az nem egyszerű, itt olvasgass.
Célszerű a legfrissebbel kezdeni. -
C. s.
addikt
Szia!
Nem vagyok biztos benne, hogy megfelelne-e, de pár hónapja volt itt szó a TagSpaces-ről, nézd meg, ha gondolod.
-
C. s.
addikt
válasz
energomatt #47845 üzenetére
Ezek szerint figyelmetlen voltam.
Köszi a választ.
-
C. s.
addikt
válasz
energomatt #47843 üzenetére
És mi volt a megoldás? Hátha másnak is szüksége lenne rá.
-
C. s.
addikt
válasz
acsati #47800 üzenetére
Szia!
Már írták a Total Commandert, azzal meg is tudod csinálni egyszerűen.
Aztán kijelölöd az átnevezni kívántakat.
Ha más könyvtárak is lennének ott, azok tartalmát is megjeleníti. Ebben az esetben talán egyszerűbb átmenetileg áthelyezni egy külön mappába, amivel dolgozni akarsz. Miután végeztél, visszahelyezheted őket az eredeti helyükre.
-
C. s.
addikt
Köszönöm a linket!
Azért akarom kimondottan tiltani, mert az a típusú ember vagyok, aki egy mozdulattal tépi le a ragtapaszt, nem apránként. Jelenleg az 1809-es van, és a 1909-re akarok frissíteni. Amíg támogatott, és a kisebb frissítéseket, javítgatásokat is megkapja, rendben van a dolog, senkinek nem lehet ellene kifogása. Ha ez azzal jár, hogy kettesével kell vennem a lépcsőt, akkor kettesével veszem, nekem jó így.csicso82:
"C. s.: A kisebb frissítéseket engedem, csak a nagyot nem akarom automatizálni.
stb. stb. stb... Amíg támogatott a rendszerem, és a célnak megfelel, én ráérek.""csicso82: Sületlenség"
Nem világos, hogy ezt mire értetted, de elfogadom az álláspontodat. Jogod van így érezni.
"Azzal, hogy elavult rendszeren vagy..."
Kérlek, olvad el, mait írtam korábban. Nem elavult!
Kempetlen:
Ha van egy működő rendszerem, amiről a nagy frissítés előtt mentést készítek, nekem baj esetén egyszerűbb azt visszatolni, mint a nulláról belakni egy újat. Telepíteni és konfigurálni a Windows-t, telepíteni és szintén konfigurálni a kedvenc szoftvereket sok idő. Ha úgy alakulna, hogy elmúlik a támogatása, és a nagy frissítés kinyírja, nyilván nem sok választásom maradna, a nulláról kellene kezdenem, de eléggé bosszantana.
Mindenkinek:
Jó nagy vihar lett itt az adatgyűjtésből.
Szerintem teljesen normális dolog, hogy valakit zavar, ha ok nélkül gyűjtögetik és rendezgetik az adatait, kereskednek vele. Eleinte csak kevesen, de idővel egyre többen próbálják meg úgy beállítani a dolgot, hogy az az abnormális, akit ez zavar. Vagy elmebeteg vagy perverz vagy bűnöző vagy csak nagyképűen azt képzeli magáról, hogy ő bárkit is érdekel, egyedül az a személy számít társadalmilag elfogadhatónak, aki mosolyogva tapsol hozzá. Ez a gyerekkoromra emlékeztet. Akkor még diktatúra volt. Május elsején egy rakás fejes előtt kellett virággal a kezünkben integetve széles mosollyal elvonulni. Akkor sem volt választásunk.Valaki kérdezte, hogy származott-e bárkinek kára ebből a gyűjtögetésből. Én is kérdeznék valamit:
Ha egy idegen becsöngetne, és ezt mondaná:
"Jó napot kívánok, most becuccolok önhöz, hogy jobban megfigyelhessem, és több adatot tudjak összegyűjteni Önről, de nem kell aggódnia, észre sem veszi majd, hogy itt vagyok, mert tudok ám viselkedni is. Diszkréten bekamerázom a lakás minden egyes helyiségét, persze mikrofont is helyezek mellé, de nem fogja elrontani a tökéletes dizájnú otthonát, mert rejtve lesznek, nyugodtan meg is feledkezhet róla(m). A lakást és a személyes holmiját (számítógép, szekrények, számlák, orvosi papírok, bankszámlakivonat, a rózsaszín szívecskés naplója, stb.) pedig kizárólag olyankor túrom át, amikor Ön nincs itthon, mert tévedésből sem akarom zavarni."Hogyan reagálnál? Nyilván elzavarnád! Minden normális ember így reagálna. A digitális adatgyűjtést nem ilyen egyszerű kiküszöbölni, de ha valaki megpróbálja, még nem kellene megkövezni érte. Én sem engedem szabadon a Windows-t, viszont kétlem, hogy placebó-hatáson kívül bármilyen komoly eredményre jutok a gépházban vagy akárhol. De legalább egy kicsivel jobban érzem tőle magam.
Szükségem van magánéletre, személyes térre. Attól, hogy valakinek nincs 3 farpofája, még nem biztos, hogy szívesen mászkálna meztelenül az utcán. Attól, hogy nincsenek nagy titkaim, még nem akarom közszemlére tenni az életemet!
Származott-e bárkinek bármi kára a világ féktelen adatgyűjtési mániájából? Igen! Apu telefonszáma rossz kezekbe került, és állandóan hívogatják, hogy vegyen ezt, vegyen azt. A probléma ezzel az, hogy idős és beteg, nem mindig akkor alszik, amikor "kell", hanem akkor, amikor tud. Akár napközben is. Az ilyen fölösleges hívások még ébren is idegesítőek lehetnek egy idő után, de ha valaki beteg, és aludni próbálna, akkor az ilyet kimondottan kárként értékelem. Nem anyagi kár, hanem a pihenésben, gyógyulásban okozott kár. És mielőtt valaki belekezd, a telefonját nem kapcsolhatja ki és nem némíthatja le. Nem részletezem, magánügy.
-
C. s.
addikt
válasz
Kempetlen #47700 üzenetére
és csicso82:
A kisebb frissítéseket engedem, csak a nagyot nem akarom automatizálni. Ez nem azt jelenti, hogy nem frissítek, hanem azt, hogy ne gondolja azt se Bill Gates, se bárki más, főleg egy gép, hogy jobban tudja, mikor felel meg nekem az időpont. Egyrészt többször jártam már úgy, hogy éppen nagyon siettem volna, amikor rátört a nagy érzés, és nekiállt frissíteni, másrészt szeretem megvárni, amíg a nagy frissítések minősége közelebb kerül az omegához, mint az alfához.
Persze, tudom én, ha nem tetszik, egyszerűen visszarakom a mentésből azt, ami működik. Nem bonyolult. És tényleg nem az, de várni még egyszerűbb. Amíg támogatott a rendszerem, és a célnak megfelel, én ráérek.
(#47702) kraftxld:
Köszönöm!
Elmagyaráznád egy kicsit?
A kisebbeket nem akarom tiltani, csak a nagyokat. Akkor melyik sor kell? Melyik a tiltás és melyik engedi? A fájlon csak egy dupla katt, és kész? -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Keresek valami megoldást arra, hogy (W10 Pro esetén) könnyen lehessen váltani kétféle házirend között.
Azért van erre szükség, mert az automatikus frissítést letiltottam, így valahányszor frissítenék, előbb át kell túrni a házirendet, hogy engedélyezzem, utána pedig azért, hogy ismét tiltsam. Jobb szórakozás is létezik.Lehetséges volna profil beállítása? Vagy a csoportházirendekkel variálni? Egy külön szoftver? Bármilyen értelmes ötletet szívesen meghallgatok. Kell lennie valami normális megoldásnak, mert ez nem kizárólag engem érint a Föld kerekén, az egymillió %.
-
C. s.
addikt
válasz
Kempetlen #47175 üzenetére
Köszönöm, megnézem őket.
Létezik olyan program, ami a fájlt a tartalma alapján automatikusan címkézi? A végén pedig jó volna megjeleníteni egy felületen. Hasonlóra gondolok, mint amit fényképekhez használnak, csak itt szöveges fájlok lennének. Oldalt pedig lehetne a címkék között keresgélni. Valami ilyesmi.
Dluinet, ollie:
Köszönöm, de ez még kevésbé tetszik, mint a TC. Kipróbáltam, és az egész gépet átnézi, már percek óta keresi a padlizsán tartalmúakat. Ráadásul átírta "padlizsán"-ra, kíváncsi leszek, talál-e valamit így.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan (főleg ingyenes) program, amiben megadhatok egy könyvtárat, és a benne lévő alkönyvtárakkal együtt az összes dokumentumot tartalom szerint kereshetővé teszi? Főleg txt fájlok, de akad doc és rtf is. Ha a pdf-eket is hozzácsapja, az már hab a tortán.
Hogy érthetőbb legyen: Egy helyen gyűjtöm a recepteket (főzős, nem orvosi
), és szeretném áttekinthetőbbé tenni úgy, hogy ne kelljen mindent begépelni valami adatbázis progiba, hanem a már meglévő fájlokkal dolgozzon. Tudom, hogy pl. a Total Commander képes a fájlok tartalmában is keresni, de az úgy eléggé fapados. Létezik ilyesmire célprogram?
-
C. s.
addikt
válasz
vilmaboy #47164 üzenetére
Szia!
Ha a Macrium mellett döntesz, a W8.1 témájában is érdemes szétnézni, többen írtak más ilyen átköltözésről, hasznos lehet elolvasni, rákérdezni. Én is így oldottam meg, amikor új gépem lett, csak jól ki kell pucolni az oda nem illő dolgokat. Viszont, ha az áhított program ahhoz a géphez (pl. alaplaphoz) kötődik, nem biztos, hogy a másikon futni fog.
Kempetlen összefoglalta, tényleg egyszerű az egész, de ha a klónozáshoz mégis részletesebb leírást szeretnél, hasznos volna Fire/SOUL/CD fórumtárs Logout bejegyzését is elolvasni, bár W7-hez készült, de azóta is jól használható. Az oldalon található linkeket elvileg rendszeresen frissíti.
Sz.j fórumtárs készített hozzá egy nagyon hasznos és áttekinthető leírást.
(#47168) akaido:
Ezek nem szimlink készítő programok? Mert az itt nem segítene. (Nem ismerem őket, csak az elsőbe beleolvastam, és gyanús.)
-
C. s.
addikt
válasz
lanszelot #46985 üzenetére
Szia!
Itt találsz megoldást (az utolsó oldallal kezdd, ott lesz, mert aktuális a téma sokaknak).
-
C. s.
addikt
válasz
iguana #46810 üzenetére
Semmi különlegesség, csak egy film, amit jobb minőségben szeretnék nézni, a hang megfelelő volt. Mint írtam, csak simán el van csúszva, a lejátszóban már kiigazítottam, majd megcsinálom rendesen is. Hál' Istennek nem "nyúlik"!
Top cat:
Köszi szépen!
Úgy tűnik, most nem lesz rá szükség, de azért nem árt, ha ezt is tudom. -
C. s.
addikt
válasz
Top cat #46804 üzenetére
Top cat, iguana, Kempetlen:
Köszönöm szépen mindhármatoknak, most több helyen belehallgattam, és úgy tűnik, csak egyszerűen elcsúszott. Megpróbálom az Avidemuxszal végleg korrigálni. (Köszönöm a linkeket is.) Ha az FPS-sel volna a baj, azt hogyan és mivel lehetne javítani? (5.1-es hang ac3 formátumban)
-
C. s.
addikt
válasz
iguana #46795 üzenetére
Köszönöm szépen, jól hangzik!
Esetleg arra van valami szoftver, ha a hang csúszik el a filmhez képest? Azzal mit lehet kezdeni? A magyar hang külön fájlban van. Az első pár percben nem beszélnek, aztán, amikor megszólalnak, 1-2 mondat jó helyen van, viszont egyre jobban elcsúszik a párbeszéd közben a képhez viszonyítva.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
1-2 hónapja olvastam valahol a PH-n egy szoftverről, ami akkor még nem kellett, így nem mentettem el a linkjét. Most viszont kellene, és sehol sem találom.
Ha van egy filmhez más nyelvű fölirat, ami egyébként passzol, akkor a magyart (vagy akármit) az alapján tudja időzíteni, ha eredetileg nem stimmel. Melyik ez a program?
-
C. s.
addikt
És tuti, hogy nem létezik? Ne haragudj, nem nézlek hülyének, csak nem értem.
Azóta volt már újraindítva a gép? Talán valamelyik program, ami próbálkozott vele, összekuszált valamit.
Hátha jön valaki, aki jobban ért hozzá, mint én.
Esetleg a szimlinkes problémára itt kérdezz rá.
-
C. s.
addikt
válasz
#22743424 #46741 üzenetére
Értem, köszönöm szépen! Kár!
xkoti:
Szia!
Olvasd el ezt, hátha segít, talán Te is csak azt értetted félre, amit én. Illetve az ottani leírás alapján meg is csinálhatod, ha a program nem tudja.
-
C. s.
addikt
válasz
sfdrakex #46714 üzenetére
Elsősorban azért nem terveztem mindenáron újra letölteni, mert már 4-szer letöltöttem különböző minőségben és forrásból, és egy kicsit kezdem unni.
(Ennyit még életemben nem seedeltem egyetlen alkotást!) Bár most van remény egy 5. letöltésre is, majd meglátom, összejön-e.
Momentán úgy tervezem, hogy az lesz az utolsó, de már nem merek semmit biztosan kijelenteni ezek után.
Az MPC-BE-ben állítgattam egy kicsit a fényerőt és társait, sokkal jobb lett, de így sem az igazi. Viszont örülök ennek a lehetőségnek, mert ahogy múlik az idő, úgy lesz egyre több HDR-es tartalom, és így nem kell lemondanom róla akkor sem, ha pl. ritkaság, és csak HDR-esen találom meg.
-
C. s.
addikt
válasz
Chrys_ #46709 üzenetére
Köszi szépen, ez jónak néz ki, élvezhető a végeredmény.
Bár jó volna, ha egy kicsit lehetne világosítani rajta, de már így is jó.
csicso82:
"...akkor mit akarsz ezzel a tartalommal kezdeni?"
Bízom egy szebb jövőben, ha már sikerült tévedésből letöltenem.
Köszönöm, inkább írok privit!sfdrakex:
Köszönöm, ezt is átnézem, sosem lehet tudni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Sikerült HDR-es filmre szert tennem, ami persze csak lejátszáskor derült ki, mivel a monitorom nem ismeri a HDR-t. Létezik-e olyan lejátszóprogram, amiben ki lehet kapcsolni az ilyen filmhez ezt a tulajdonságot? Meg tudom-e úszni valahogy a MadVR használatát? A másik forrásból való beszerzés nem opció.
-
C. s.
addikt
válasz
liszi70 #45455 üzenetére
Szia!
Ehhez én tutira az Inkscape-et használnám, viszont az vektorgrafika, és a használata nem annyira kézenfekvő, mint a "hagyományos", azaz pixelgrafikus programoknak. De ha hosszútávon kell, akkor lehet, hogy nyernél vele, ha megtanulnád az alapokat. Ehhez az ábrához nem kell nagy tanulás, tényleg egyszerű. Méretet is meg lehet adni benne. Mivel szabad szoftver, munkához is ingyenesen használható. Ne tévesszen meg az alacsony verziószáma, hosszú-hosszú évek óta és rendszeresen fejlesztik.
Ha ismerkedni szeretnél vele, ezt a kis gyorstalpalót ajánlom hozzá, mert nagyon szuper! Prím András készítette. Mivel egy korábbi verzióhoz készült az oktakóanyag, pár dolog máshol van a menüben.
-
C. s.
addikt
válasz
Zola007 #45389 üzenetére
Szia!
Képhez vagy videóhoz?
Ha képhez, akkor például a Gimp, a FastStone Image Viewer. Nem ismerem annyira, és ilyesmire még sosem használtam egyiket sem, nem tudom, hogy csak egyesével lehet-e vagy többet is egyszerre. A Gimp nagyobb, többrétű, ezért tovább is tart, amíg betöltődik. Ha másra nem kell, a helyedben a FastStone Image Viewerrel kezdeném a próbálkozást. Illetve az összefoglalóban más képszerkesztő is van, azt is kipróbálhatod. Sajnos ennél nagyobb segítséget nem tudok nyújtani.Más:
Mi történt pc360-nal? Miért törölték?
-
C. s.
addikt
válasz
pentium4 #45282 üzenetére
Szívesen!
(#45280) Kékes525:
Nem ismerem a Megasync-et. Ne már! Tényleg ezt csinálta? Még sosem tapasztaltam ilyesmit. Ha pl. a fájlkezelőt belül futtatom, és kattintok egy képen, akkor a képnézegetőt szintén belül kezdi futtatni. Ha egy homokozón belüli ügyködésem megkövetel egy kívülre telepített programot, akkor eddig mindig az adott homokozón belül kezdte futtatni. Ez nem valami bug? Vagy konfigurációs probléma?
Gyönge az angolom, de mintha ez egy hasonló eset volna.
(#45281) csicso82:
A Sandboxie-ban lévő programok "látják" az egész gépet: minden adatot és programot, de módosítani nem tudják, ha valamiért erre volna szükség, akkor a módosítást csak az adott homokozón belül tudják érvényesíteni. A Sandboxie-n kívül lévő programok "beláthatnak" a homokozókba, és szükség esetén módosítani is tudják azokat. Pl. a fájlkezelővel egy egyszerű áthelyezéssel kirakható bármi a virtuális környezetből. Erre nagyon oda kell figyelni, nehogy tévedésből kiengedjünk valamit. A böngészés közben letöltögetett képeket és egyebet ki lehet másolni, ha tiszták. Ami meg gyanús, azt még belül egy jelszóval védett tömörített állományba pakolom, és csak ezután rakom át normál környezetbe, telepítéshez pedig kap egy saját homokozót.
"a sandbox sem akadályoz meg egy keylogger-t, hogy figyelje a billentyűzetet."
Így van. Sajnos nincs bolondbiztos számítógép. Viszont amire ki van találva, azt nálam rendesen csinálja.
-
C. s.
addikt
válasz
pentium4 #45268 üzenetére
Szia!
A Sandboxie virtuális környezetben képes futtatni a programokat. Azt is, amit már előzőleg telepítettél a gépre, de a legjobb benne, hogy kimondottan bele is lehet telepíteni szinte mindent. Kevés kivétellel találkoztam eddig. Bármelyik homokozót letilthatod a netről. A Te esetedben nyilván úgy van értelme, hogy eleve a Sandboxie-ba telepíted. Úgy kell, hogy a kiválasztott homokozóban kezded futtatni a fájlkezelőt, betallózod a teltpítőt és hajrá! Ezt is érdemes elolvasni előtte, hogy elkerüld az esetleges problémákat.
Ahhoz, hogy hitelesen át tudja verni a benne futó programokat, mélyen a rendszerbe kell épülnie. A CIS nem panaszkodott rá, viszont amikor Avastot használtam, a Sandboxie telepítóje megkért, hogy egy percre függesszem föl a védelmet, mert az Avast félreérti. Azóta használom, hogy megjelent (sok-sok éve), soha semmi visszaélést nem tapasztaltam részükről. Az is lehet, hogy a Te víruskeresőd is ismeri és nem piszkálja. Telepítés előtt érdemes kihúzni a netet, mert ha szüneteltetni kell a bizt. programot, garantáltan nem slisszanhat be semmi.
Ingyenes verziója is van, tud magyarul. Nagyon hasznos kis program, csakis vele netezem!Ha W10-et használsz, nézd meg, hogy a legfrissebb verzió mennyire kompatibilis a W10-ed telepített verziójával. A Microsoft a tavalyi nagy ftissítéssel bekavart, de azt már helyrehozták a Sandboxie fejlesztői, ismét működik. Egyébként valószínűleg nincs most ilyen probléma. Nálam biztosan rendben van.
-
C. s.
addikt
válasz
rioter #45209 üzenetére
Szívesen!
Közben jött jobb válasz is, érdemes volna megnézned, ha még jársz erre.
-
C. s.
addikt
válasz
rioter #45155 üzenetére
Szia!
Olyat tudok, ami megjegyzi, hol tartottál, de azt nem tudom, hogyan lehet elmenteni ezeket az adatokat belőle. Pl.: Jetaudio Basic, Kodi. (ingyenesek)
"egyszerűbb média lejátszó programot keresek"
A Kodi nem egy egyszerű kis program, visztont sokat tud.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudom, hogy többször volt már téma, de sosem figyeltem, mert azt gondoltam, az életben nem lesz rá szükségem. Visszakerestem, megnéztem az összefoglalót is, de mindhiába. A nagy kérdés az, hogy van-e olyan ingyenes szoftver, ami remélhetőleg penről bootolható, így oprendszer nélküli gépen is használható, és tájéloztat arról, miféle hardveret tartalmaz a gép. Azt hiszem, a 32 bites biztosabb volna, mert régi masina.
-
C. s.
addikt
válasz
GEPESZ66 #44958 üzenetére
Szia!
Ahogyan dqdb írta korábban, de Neked elég 1-4-ig, de ne playlist.m3u8-at keress, hanem mp4 kiterjesztést. Katt rajta, majd jobb oldalon megralálod az URL-jét. Kimásolod, és mehet. Próbáld a megszokott módon letölteni, ha úgy nem sikerül, nekem a jDownloader leszedte.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Szükségem van egy olyan ingyenes törlőprogramra, ami beépül a jobb gombos menübe is, és a programablakba is húzgálható bármi. Nem sima törlésre kell, hanem lehetőség szerint biztonságosra. Annak örülnék legjobban, ha olyan módon törölne, mint a vírusirtók, tehát az esetleges fertőző fájlokat nem engedi törlés közben elszabadulni. Van ilyen?
(A CCleaner nem jó, mert sem a jobb gombos menüből nem töröl, sem a proggramablakba nem húzható be a fájl vagy mappa. És amennyire tudom, a fertőzött fájlokat is hagyományosan törli, csak fölülírja párszor.)
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44551 üzenetére
A Sandboxie ingyenes, és nem kell regisztrálni egyszer sem.
"a sandboxiban lehet telepíteni, utána mindne onnan fut?"
Pontosan! Csak arra ügyelj, hogy az automatikus ürítés ki legyen kapcsolva.
Egyébként az alapértelmezett beállításaival használom, illetve 1-2 egyszerű dolgot átállítottam (pl. hogy legyen sárga keret a benne futó programok ablaka körül, ha az ablak fölső szélére húzom a kurzort), de azért nem árt átbogarászni az általános beállításait, és az egyes homokozókét sem (a homokozó nevén jobb gombbal hívható elő).
Az asztalt és a többi saját könyvtárat én is átirányítottam egy másik meghajtóra, a programok legtöbbjét a SB-ba telepítem, a többit sem a C: -re, így kisebb macera újból belakni a gépet. Aztán, amikor belaktam, jöhet egy komplett biztonsági mentés, és később elég azt visszaállítani (és frissíteni), ha leli valami. Pár perc alatt lesz egy új, de belakott rendszerem.
"jelezze, hogy van frissítés. és majd ha akarom, letöltöm. vagy megengedem neki. nem tehetek róla, de az ilyesmit nem szeretem."
Meg tudlak érteni, nekem sem tetszik, ha valami ennyire önállóskodik. Annyit tehetsz, hogy a homokozóját letiltod a netről, amíg telepíted, elindítod, konfigurálod, ismerkedsz vele, és csak aztán engeded ki a netre. Akkor persze frissíteni fog. Megbízható programnak ismerem. A frissítések gyakorisága nagyon változó, van, hogy pár naponta jön újabb, és olyan is szokott lenni, hogy pár hónapig semmi. Ezt a frissítős hülyeségét leszámítva teljesen megfelel, szinte bármit le tud tölteni.
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44549 üzenetére
De miért baj, hogy frissíti magát? Lehet, hogy csak a bővítményeket (vagy mi a neve) frissítette. Azt olyankor szokta, amikor egy oldalon variálnak, és nem tudna letölteni róla. A YT is folyton ezt csinálja. Trükközik.
Szoktad is hordozni vagy csak azért kell, hogy ne gányolja össze a rendszert? Mert ha csak azért, akkor még mindig ott a Sandboxie.
Ha másért, akkor nem szóltam.
-
C. s.
addikt
válasz
Wolfskin #44545 üzenetére
Szia!
Ezzel nem leszek itt népszerű, de már nem bírom nézni, ahogy szenvedsz!
Hordozható jDownloader. Én csak a telepíthető változatát ismerem és használom, az minden leírt kritériumodnak megfelel, remélem, ez is. A biztonság kedvéért az ilyesmit mindig a Sandboxie-ba telepítem. Kb. 1 hete emlegettem itt, egy kicsit bővebben is írtam az előnyeiről, ha érdekel. Telepítés előtt ellenőrizd az esetleges inkompatibilitást! -
C. s.
addikt
Értem, köszi, akkor majd néha belekukkantok, van-e változás.
Kértél javaslatokat, de nem tudom, mi ellen tiltakoznak az elveid, szóval ha éppen azt írom, az nem cukkolásból van.
(Egyébként megtudhatjuk, mi az?)
Több olyan programot is ajánlottak előttem (vagy írtál az összefoglalóban), amit használok, szóval nem ismételgetek, inkább azt a néhányat említem meg, ami még nem szerepelt.
Sandboxie: Két szempontból is hasznos lehet. Egyrészt a védelem kiegészítésére szolgál azáltal, hogy virtuális környezetet biztosít a benne futó programok számára. (Pl. böngésző és a betévedt kártevők) Beállítható úgy is, hogy a tartalmát automatikusan törölje, amikor bezárul az utolső benne futó program is, illetve meg is lehet tartami hosszútávra. Ezzel el is érkeztem a másik szemponthoz. Tetszóleges számú homokozó létrehozható, mindegyikbe tetszőleges számú program telepíthető. Minden homokozó külön konfigurálható, de létrehozáskor automatikusan is konfigurálható egy már meglévő homokozó nevének kiválasztásával, ebben az esetben lemásolja annak a beállításait. Bármelyik módosítható utólag is. (Akár az internetről is le lehet tiltani bármelyk programot a homokozóból.) Az ingyenes verzió is remekül használható, kevés megkötése van. Pl. egyszerre csak 1 aktív homokozó lehet, viszont abban tetszőleges számú program futhat, szóval nem vészes korlátozás. A fizetősben még több beállítási lehetőség van. Néhány program hajlamos összekadni vele, telepítés előtt itt érdemes tájékozódni és megoldást keresni rá. Ja, mégy egy lényeges infó: a már telepített programokat is képes "belül" futtatni, tehát nem kell pl. 5 Steam-klienst telepíteni, ha 5 homokozóban is használnád, elég, ha egyszer a megszokott módon telepíted. Persze lehet 5 példányban is 5 homokotóban 5 különböző fiókkal, ha ez jön be.
Vagy akár lehet normálban és a Sandboxie-val is...
jDownloader: Szinte bárhonnan szinte bármit letölt. Akár tételenként beállítható a minőség és a formátum, a Youtube-ról még a föliratot is leszedi, ha kell, a hangot külön is le lehet tölteni, ha nincs szükséged a videóra. A vágólapot is figyeli, ha megkéred, de át is húzhatod a linket egyenesen a böngészőből vagy akárhonnan. Egyszerre több linket is be tud olvasni, nem kell egyesével hozzáadni. Ha a szerver, amiről letöltesz, támogatja, akkor folytatni is tudja a megszakított letöltést. Stb. A kedvenc letöltésvezérlőm.
Kodi: Elsősorban sorozatokhoz a leghasznosabb, mert megjegyzi, melyik sorozat esetén hányadik résznél tart az ember. Nem a legegyszerűbb beállításokkal rendelkező program, de okkal ilyen, sokat ad cserébe. Minden filmhez, sorozathoz és epizódhoz letölti a tartalom leírását és képet is. Adatokkal tud szolgálni a készítőkről, a szereplőkről, és a nevükre kattintva kilistázza, melyik meglévő filmben működtek még közre. Teljesen szeményreszabható, többféle felület és bővítmény választható. Több bővítménnyel filmeket is le lehet tölteni innen-onnan, illetve online is nézhető. Ez a kedvencem ebben a kategóriában, mert jobban szeretek úgy válogatni, hogy nemcsak a címet látom.
Nem hiszem, hogy van olyan platform, amire ne létezne. Van saját témája a PH-n. -
C. s.
addikt
Köszi szépen!
Most, hogy ezt mondod, eszembe jutott, hogy a W10 többször is kiírta, hogy visszaváltott az alapértelmezett képkezelőre és zenelejátszóra. Azt hittem, az oprendszer sara. (Alapból mással hallgatok zenét, ez csak arra kell, hogy 1-1 számba belehallgassak szükség esetén. Gyorsabban letudom ezzel, mert gyorsan betölt.) Már vakarom is le!A másik kérdésemhez egy kis támpontot jelenthet, hogy SACD-ből lett csinálva.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Melyik ingyenes programmal és hogyan tudnám lejátszani a
2ch
formátumú zenefájlokat? Van mellette pártoc
és 1lst
fájl is, de az egész egy iso-ban van benne. Ki kell bontani? Nem szeretném kiírni.pc360:
Februárban a 4.38-as verziójú IrfanView-t ajánlottad valakinek. Az újabbakal mi a gond? (A legfrissebbet telepítettem pár napja, de még nem volt időm analizálgatni mindent, mert most próbálom kiismerni és belakni a W10-et.) Azt már kiszúrtam, hogy amikor ikoncsomagot nézegetek, nem írja ki (és nem választhatom ki), hányadikat mutatja. Van más is?
-
C. s.
addikt
Jó ideje nem Linuxoztam már, de korábban az Ubuntu kezelése volt leginkább a Windows-éra emlékeztető, ráadásul igen népszerű, ezért segítséget találni is könnyebb hozzá, ha elakadsz. Mindig is egyszerűbb volt Linuxot telepíteni, mint Windows-t, ettől ne tarts.
(Nem kell alaplapot és más dolgokat telepíten szemben a Windows-zal, és alapból jól fölszerelt, arra, amit írtál, bőven elég, még többre is.) Ha mégis dual-bootos gépet csinálsz (azaz Linux és Windows is lesz), akkor nem árt a Linuxra is valami víruskereső. Sok sikert!
Ubuntu téma a PH-n. Ez a cikk már eléggé régi. de vannak benne hasznosítható dolgok. Linux kezdőknek -
C. s.
addikt
Bocs, nem köszöntem meg!
Köszönöm mindnkinek! -
C. s.
addikt
válasz
Cs1csó #44417 üzenetére
+1
Én is jobban szeretem a Linuxot (pl. Ubunu), rádásul ingyen van, és számos előnnyel jár az árán kívül is. Ha még úgysem gépezett, nem kötik a megszokások sem.Szerk.:
Értem, köszi! Tartottam tőle, de megért egy próbát. A házirendben találtam valami betűszín beállítást, majd megnézem jobban.
-
C. s.
addikt
válasz
energomatt #44412 üzenetére
1-2 másodpercen nem borulok ki, ha volna rá civilizált megoldás.
(#44413) pc360:
Értsem úgy, hogy csak berheléssel megoldható? Az kár!
Régen az XP-re volt egy jó kis "bőröm", ahhoz nem kellett semmi extra program, igaz, csak az ablak szegélyén változtatott. Régóta nem szokásom ilyesmivel bűvészkedni, de ezt a tetű W10-et még a kedvenc színemmel sem használhatom, mert képes világos háttérre fehérrel írni. Bölcs fejlesztők... Ennyit az emberi evolúcióról!(#44415) pc360:
Ez nem a főoldal, hanem schawo cuccai.
Mivel még az Ubuntus javaslatod után is érdeklődött a W10-ről, gondoltam elfér itt még egy link. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudna ajánlani valaki egy ingyenes és biztonságos megoldást arra, hogy a W10 ablaka egy kicsivel kevésbé legyen szögletes? Nem akarok kókányolni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Jól látom, hogy a CCleaner már nem számít fekete báránynak? A telepített varziója is jó vagy csak a hordozható?
-
C. s.
addikt
Köszi szépen! Így már van értelme.
A GeekUninstaller miért jobb a Revónál? Még nem hallottam róla, régebben a Revót ajánlotta valaki, de annak már 1-2 éve. Ritkán használok ilyesmit, mert leginkább a Sandboxie-t használom (abba telepítek), így eltávolításkor nincs sok gondom, de azért néha jól jön egy kis segítség.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Van olyan ingyenes lejátszási lista-készítő program, amibe csak bemásolom az elérési utakat, és összekeveri nekem? (Nem szeretem a zenelejátszó véletlen sorrendben való lejátszás funkcióját.) Illetve, ha nincs célszoftver, hogyan oldhatnám meg ezt a "létfontosságú" problémát? (Tudom, hogy hülye kérdés, de tényleg érdekel.) Már valami szövegszerkesztőre is gondoltam, de tudtommal az nem keveri össze a sorokat.
(#43072) Jarod1:
A másik lehetőség, hogy vektorgrafikus programot használsz. Ingyenes (munkára is) az Inkscape, fizetős az Adobe Illustrator, meg egy sor más.
Ne lepődj meg az Inkscape alacsony verziószámán, régóta ismert és megbízható program, nem ismeretlen újdonság. -
C. s.
addikt
Köszi szépen, megtörtént. Remek kis program!
Te jól ismered ezt a programot, ráadásul az angolom is gyöngécske. Kérdeznék még valamit, remélem, nem bánod. A beállításokban az Advanced fülön van olyan, hogy "De-bounce (ignore) rapid mouse button clicks", "Start de-bounce timer when button is released" és "Fixup (de-bounce) tilt wheel auto repeat". Ezekkel valahogy be lehet lőni, hogy a duplakattintós egér ne tűnjön hiperaktívnak, hanem inkább rendenek? Ha jól tippelek, a három közül az első való erre, de nem vagyok biztos benne. A másik kettő mire való?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3437, 100% Akkumulátor
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest