- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
én a forditást feljátszom, az lenne a program feladata hogy amint elkezdi magyarul mondani a szöveget felismerje hogy az illető elkezdte mondtani a szöveget és a program ezáltal adja be az előre feljátszott forditást.
ujabb példa: Petike iskolába megy
elhangzik a petike
program: felismertem a szöveget, (jó volna ha már az első szóra felismerné hogy inditania kell valamit, ne hallgassa végig az egész mondatot a program) inditom a hozzá tartozó mentett forditás file-játpélda: petike iskolába megy
elhangzik hogy: 5 perc és megyek
program: nem hangzott el a petike (vagy nem hangott el olyan szó ami triggereli a forditás inditását) ezért nem adom be a forditást.Az lenne a fontos hogy felismerje mikor mondja az illető a szöveget és akkor inditsa a forditást.
Ha tegyük fel valakinek oda súgja hogy 5 perc és megyek akkor a program ne inditsa el a forditást mert az nem része a forditandó szövegnek, ergó arra előre leforditott file sincs készitveTegyük fel van 500 mondat, akkor 500 forditási file lenne. Mivel a szöveg sorba megy forgató könyv alapján, nem kéne a rendszernek még ezt is keresgélni hogy melyik megy, sorba menne, csak amint mondja az illető a szöveget a program inditaná hozzá a forditást.
A cél az volna hogy szinházi előadás forditását inditaná a külföldi nézőknek.
Mivel ott fix a szövegkönyv, a forditás fel van előre játszva, csak az kéne hogy gördülékenyen inditsa a rendszer a forditást.
Most a szinházban ha van forditó aki a fülesre mondja a szöveget, az is forgatókönyvet olvassa leforditva, csak az úgy nagyon monoton, és hiába 5 szinész van a szinpadon akinek a szövegét mondja a fülesre, 1 hang mondja mind az 5 ember szövegét. Nincs 5 szinészre 5 forditó aki mondaná -
válasz
gergo5991 #51896 üzenetére
Kizárt hogy van olyan amit akarsz, mert más a szórend a nyelvekben, ill. kontextustól is függ egy-egy szó jelentése, így legfeljebb teljes mondat vagy nagyobb mondatrész befejezése után létezhet olyan, hogy kiírja a fordítást, már ha értékelhetőt akarsz. Ha értelmetlen is jó, akkor lehet persze szóról szóra is csinálni ilyet, de az tényleg, szó szerint értelmetlen lesz. Persze léteznek szöveget fordító programok, de nem szavanként fordítanak, és azok is pontatlanok. Ha jól tudom a Microsoft is csinált már ilyet, a Teams-be be is van építve, de a magyar nyelv nem tartozik közéjük, valszeg soha nem is fog, mert a mi hazánk nem piac, nem éri meg magyar nyelvre ilyet fejleszteni.
De utóbbi ellenére is, az ilyen fordítások még mindig elég pontatlanok tudnak lenni, nem véletlen, hogy bárki, aki komolyan gondolja az ilyen fordítást, az tolmácsot, ill. szinkrontolmácsot alkalmaz.
Vagy ha úgy érted, mint amit a youtube csinál, az megoldható, be is van építve a youtube-ba, persze az is nagyjából mondatokat fordít (nem tudom, hogy magyarról működik-e. tippre nem működik). -
gergo5991
őstag
sziasztok, van olyan program ami:
van 1 szöveg amit mondok, és annak a szövegnek van egy xy forditása feljátszva idegen nyelven.
Létezik olyan program, ami ha elkezdem mondani a szövegemet felismeri melyik szót mondtam ki és ahhoz a szöveghez automatikusan beadja a feljátszott idegen forditást? 1 másodperces késésbenSzóval azt mondom hogy: Petike megy az iskolába
van egy mp3 file vagy akármilyen file aminek ez a forditása megvan tegyük fel angolul.
És amint kimondtam hogy petike, a program felismeri hogy most ezt a szöveget fogom mondani és ehhez beadja az ehhez hozzárendelt angol forditást mp3ban?ha még nincs, előre is szivesen a jó program tippért, jutalékot majd privátba megbeszélhetjük
lényegében szerintem egy jó voice decetion kell és amint az aktiválódik inditja a program a forditás file-t hozzá
-
Flinter
tag
Szervusztok!
Beszkenneltem több tucat régi papír fotót. (Jobb híján/sürgősség okán) A4 irodai szkenner, vegyesen 4-6 fotó egy .jpg fájlba.
Hallottam olyan szoftverről, ami automatikusan ki tudja vágni ezeket az egyedi képeket a közös jpg fájlból. Melyik sw. tudhatja ezt? Köszi. -
cigam
titán
válasz
knoxhu #51889 üzenetére
Szerintem olyat keress, ami minden konverzió után még neked fizet
Amúgy meg ShutterEncoder
-
válasz
Thronks.90 #51891 üzenetére
Hol kerested, a tusfürdők között?
iOS alkalmazások -
Thronks.90
tag
Sziasztok!
iOS topikot nem találtam, hátha tudtok segíteni.
Olyan program kellene iphone- ra, gps tracket tud készíteni, átlag, max sebességről és/ vagy útvonalról, bár ez utóbbi nem számít, mindezt lezárt képernyőnél.Köszönöm ha tudtok segíteni.
Max 10€. -
Krystal_s
addikt
válasz
knoxhu #51889 üzenetére
Ezek jónak tűnnek. Nem írnak limitet, de azt nem tudom egyszerre mennyit engednek, ha még nem próbáltad nézz rá hátha megfelel.
Free MP4 Video Converter -
knoxhu
senior tag
Tudtok olyan programot amivel lehet MP4-ből MP3-ba konvertálni egyszerre 500 + fájlt. Próbáltam már többet de egyik se igen akart működni. Jó lenne valami ingyen vagy ncore. Köszönöm!
-
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok ,
Windows Spotify alkalmazásban hogyan tudom kikapcsolni ,hogy ne induljon automatikusan gép indításkor?
-
Predator2
addikt
Helló
Van egy wifis Androidos okos tv-m. Szeretnék úgy filmet nézni rajta, hogy ne kelljen állandóan másolgatnom pd-re a filmeket, hanem elindítom a laptopomon (win10), majd valami szoftver átküldi a jelet a tv-re.
Megoldható ez valahogy?THX
-
tothbe
addikt
Van belőle free verzió is.
-
-=MrLF=-
senior tag
A [Thunderbird] nem jó? Úgy emlékszem címenként külön csinál mindent.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Olyan free mail client kéne (WIn) ami több mail fiókot (gmail hotmail stb) is képes kezelni , de egymástól teljesen elkülönülten, és nem az agyrém unified inbox koncepció mentén!
Köszönöm
-
akaido
addikt
Double Commanderrel tegyél egy prószát.
-
Met
nagyúr
Tudtok olyan programot mint az XYplorer?
Bal oldalon könyvtár nézet, jobb oldalon a fileok, több tab.
Az XYplorer időnként lefagy, valószínűleg a felcsatolt hálózati meghajtó miatt.Total Commandert most beállítottam így de kicsit olyan fapados
-
BitRider
senior tag
válasz
Donki Hóte #51868 üzenetére
Voda netre a megoldás az, hogy vissza kell állíttatni IPv6-ról 4-re a szolgáltatóval a routert! Hacsak nem az van, mint amit Vesa mondott... A nagy semmitől egyre megbízhatatlanabb lett; 2 hónapig szoptam ugyanezzel, mire rájöttünk. A szervizes azt is mondta, hogy van, akinél a 4-ről 6-ra állítás segít. o_O
-
Vesa
veterán
válasz
Anno míg ezeknél voltam, nekem is ez ment. Hónapokba telt, mire végre kiderült. Kontaktos volt a kábel...az utcán! Csak náluk ezt nem egyszerű átmozgatni, mert a csávó aki kijön, kizárólag a felhasználónál szerelhet, az utcai kábelhez nem nyúlhat. Az egy külön csapat, ami vagy megérkezik ha bejelented, vagy nem.
-
Iramirez
aktív tag
válasz
Ez minden voda hálozatban sajnos előfordul.Napi/heti szinten.De ez neked nem segít...
-
válasz
dilajoska1 #51866 üzenetére
Nem Digi, a másik rettenet, a
z UPCVodafoneHome.Eddig jó volt, ezt most egy hete kezdte
-
Gabesz87
veterán
válasz
Donki Hóte #51865 üzenetére
Nem biztos, hogy ez az oka, de van valami halvány elmékem, mintha a Digi netes topikban többször írták volna, hogy a routerben (amennyiben sajátot használsz) a WAN konfignál az Internet Detection-t le kell tiltani. Legalább is Asus routeren ez a neve. Nekem febr. óta van Digi, alapból így állítottam be, de nem szakadozik.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Donki Hóte #51865 üzenetére
Digi ugye
? Igaz nem ilyen sűrűn de mostanában napi 2-szer nekem is szétkapcsol.
-
Ajánljatok már legyetek szívesek valamilyen internet elérhetőséget figyelő és naplózó programot. 5-10 percenként 20-60 másodpercre elmegy az internet kapcsolat, aztán magától visszajön.
Átnéztem a házon belüli rendszert, de nem találok semmilyen problémát, ami okozhatja a kimaradást, ráadásul a szolgáltató szerint semmilyen szolgáltatáskimaradás nincs, szerintük minden rendben, folyamatos az elérés.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Gabesz87 #51862 üzenetére
Szia!
Cobian Backup 11 (Gravity) pont ilyen.
Én is kérdeznék egyet.
Filmhez szeretnék feliratot égetni. Format Factory ismert számomra, sikerül is, viszont mintha kicsit halvány és kisebb lenne a végeredmény. Arról van valami infó, ami sokszor alapból jár a filmhez milyen beállításokkal van megszerkesztve? -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Létezik olyan megbízható program, ami automatikus adatmentést tud csinálni megadott mappákról A helyről B helyre? Apám gépére tennék ilyet, mert borzasztó strukturálatlanul dolgozik. Irodai gép, rengetek doksival és prezivel, csak az a gond, hogy ahová épp felajánlja a mentést, ő oda ment. Asztal, dokumentumok, letöltések stb. stb. Szanaszét vannak a dolgai. Épp ezért gondoltam, jó lenne egy ilyen progi, ami pl. hetente automatikusan lementi a dolgait. Van a gépben egy HDD is, amit nem használ, arra mehetne a mentés.
-
akaido
addikt
Plusz egy szavazat a DeepTranslator programra.
Esetleg : https://itranslate.com/ -
Enton
addikt
-
GIJoe
addikt
Sziasztok, tudnátok ajánlani olyan programot, ami teljes dokumentumot fordít le angolról magyarra.
-
mezis
félisten
válasz
Krystal_s #51857 üzenetére
ChatGPT látja a jövőt!
Bizonyos esetekben hasznos lehet az AI, de úgy kell kezelni mint az autopilot-ot: mindkét kezet a kormányon kell tartani! Vagyis nagyon észnél kell lenni amikor az ember AI-t használ.
Én a Finnországban most üzembe helyezett atomreaktor készítőjére, annak országára voltam kíváncsi. Első kérdésre a gyártó cég nevét adta, a gyártó cégre kérdezve már megtudtam, hogy a "gamma sugarak" Framcia Országba vezetnek.
Az AI még ott tart, (tartott?), hogy súlyos problémák hátráltatják a beruházást.... -
Krystal_s
addikt
Email, név, kor és tel.szám kell neki. Akkor is, ha már meglévő Gmail fiókot választasz.
Viszont most elgondolkodtam. Tudtam, hogy nem tökéletes, na de ennyire? 😵
Itt a 6 db fotó a lényeg ->
"Csináltam egy alkalmazást ami minden nap megkérdezi a chatGPT-t, hogy ki van a 20000ft-os bankjegyen, majd kiküldi emailben a választ a feliratkozottaknak. AI barátunk nem túl okos, viszont annál kreatívabb......." -
Krystal_s
addikt
ollie: Én úgy értelmezem, hogy fizetős, vagy nem tudom mennyi lehet a korlát, azért érdeklődtem itt.
OpenAI Pricing
"Simple and flexible. Only pay for what you use." -
mezis
félisten
válasz
Krystal_s #51852 üzenetére
Nem emlékszem arra, hogy megadtam volna a telefonszámomat. Keresgéltem hol tudom megnézni a regisztrációs adataimat. Még a chatGPT-t is faggattam. Én nem lettem okosabb.
legfeljebb törölni tudnám a regisztrációmat.
Néhány kérdésem után az a véleményem erről a villanyagyról, hogy egy egy rövidebb mondatomra beborít a valamennyire kapcsolható mondatok tömegével. Volt amikor teljes marhaságot is "állított". -
Krystal_s
addikt
Tel.szâmot kér, ami nem gond, ha tényleg jól működik és nem csak trial. Te már próbáltad?
Spacelab: Nem túl jó. Pedig MS fiókkal is belêptem. Sima google talâlatokat ad, de akkor akadtam ki, amikor a végére odaírta további ajánlatok a Notino-n, meg vmi femcafe cikket. Kicsit sem reklám.
-
BitRider
senior tag
Ez nem ilyen egyerű, nálam pl. ott van a "chat" fül, de nem csinál semmit. Minimum egy microsoft accountos belépés kell, vagy a béta programra való feloratkozás (ha egyáltalán még lehetséges). Nem néztem utána.
-
Krystal_s
addikt
Tudna valaki ajánlani egy jól működő ingyenes Chat GTP4-t? Elég sokféle van.
Használtam egy oldalt GTP3 volt, de megfelelő volt. Pár napja már nem működik az oldal. Helyette keresek másikat. -
Összeraktam egy vadiúj PC-t. Életre kelt rajta a Win11. Szeretnék egy egyenes teljesítmény-összehasonlítást végezni a régi PC-mmel. Van olyan program, ami minden alkatrészre kiterjedő tesztet végez összehasonlítható eredménnyel?
Azt szeretném elkerülni, hogy külön minden alkatrész benchmarkolására külön-külön szoftvereket kezdjek el telepítgetni mindkét PC-n, és külön-külön teszteket végezni. Jó lenne, ha van egyetlen, ami mindenre kiterjed. -
totron
addikt
válasz
Mr.Mercury #51842 üzenetére
JDownloader is jó ilyenre, érdemes tanulmányozni a programot.
-
Mr.Mercury
aktív tag
@BitRider, @-=MrLF=-: Köszi a tippeket, megnézem őket, hátha sikerül valamelyikkel eredményesebbnek bizonyulnom!
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Mr.Mercury #51839 üzenetére
-
BitRider
senior tag
válasz
Mr.Mercury #51839 üzenetére
HTTrack esetleg, ha az aloldalakon már közvetlenül megtalálható a fájlok elérési útvonala. Be lehet állítani, hogy milyen fájltípusokat szippantson le (weboldallal együtt), és kötegelve hozzá lehet adni a linkeket. Talán ezzel leszel a legközelebb.
-
Mr.Mercury
aktív tag
Hát... igen, a kérdésed jogos, ezt benéztem, mert valóban nem a fájlok közvetlen linkjei vannak meg, hanem a megosztó oldalra mutató linkek. Gondolom ezzel meg is válaszoltam a kérdésem.
Ilyen esetre feltételezem nincs megoldás, ami egy oldalra mutató linken belül megtalálja, hogy milyen fáljt lehet ott letölteni...
-
mezis
félisten
válasz
Mr.Mercury #51837 üzenetére
Üdv.!
Konkrétan a file-ok linkjét helyezted be?
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: ingyenes fájlmegosztóról szeretnék letölteni nagyobb számú link alapján, de amikor egy letöltésvezérlőbe (IDM) behelyezem a linkeket, akkor az a fájlmegosztó oldal html fájlját akarja letölteni, nem a ténylegesen nekem kellő fájlt. Ennek kiküszöbölésére milyen program lenne alkalmas?
Az oldalon szerencsére nincs captcha, így olyan gondom nincs a letöltéssel.
-
caprine
senior tag
Nekem 1TB SATA patriot-om van lassan 3 éve, hibátlan, 400-500GB most is van rajta. Elég sok sok SSD ment át a kezemen, de talán ez a legrégebbi a mostaniak közül. Hibás sorozatok mindig is lesznek, a gyártók sokszor olcsositják a már meglévő sorozataikat, a samsungnál is hány hibás firmware szülketett, és nem az olcso kategóriában.
-
mezis
félisten
válasz
tillatrilla #51832 üzenetére
Én 3½ éve használok egy 240GB-os Patroit Burst SSD-t. 1 évvel ezelőtt ugyanezt a típust már nem javasolta a bolt a rossz tapasztalatuk miatt.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
King Unique #51833 üzenetére
Köszönöm a korrekt,és kimerítő választ!
-
King Unique
titán
válasz
tillatrilla #51832 üzenetére
"egy 240GB-os SSD-t,a márkája Patriot"
Ebből nem derült ki, hogy pontosan milyen SSD-ről van szó, de eleve adja magát a gyártó saját diagnosztikai szoftverének használata (Patriot Flash Health Monitor Toolbox a gyártó weboldaláról letöltve), sőt elsődlegesen eleve az a mérvadó, nem a HDS.
"HD Sentinel 5.60Pro verzióval minden gépen/laptopon"
Akkor nem ártana frissíteni a HDS programot az aktuális 6.10-es verzióra...
"A többi 3 eszközön 80/100,illetve 100/80,valamint ismeretlen lett a végeredmény"
Ha pl. SATA helyett USB-n lett csatlakoztatva az SSD, ahol nem működött a TRIM, vagy az adott Windowsnál volt valamilyen driveres probléma, akkor nem meglepő a HDS szerint a 80%-os teljesítmény. A 80%-os kondíció már érdekesebb, meg ha máshol 100% ugyanannál az SSD-nél, de ennek oka is lehet az adott szoftverkörnyezet hibája, a régi programverzió, esetleg az USB-s csatlakozás, stb.
Legközelebb értelemszerűen a Flash SSD topikban kellene feltenni az ilyen kérdéseket, amit egyébként a fórum keresője az "SSD" kifejezésre eleve kilistáz az elsők között.
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Kicsit off,de a véleményetekre vagyok kíváncsi,és nem találtam erre megfelelőbb topikot.Szóval vettem egy 240GB-os SSD-t,a márkája Patriot. 0órás üzemmel,és 65Mb össz írt adattal. 3 gépen próbáltam,és 2 laptopon NTFS-re formázás után. 2 különféle eszközzel,1 külső hdd dokkolóval,és egy sata-usb kábeles olvasóval. HD Sentinel 5.60Pro verzióval minden gépen/laptopon. És csak kettő eszközön,egy asztaligépen,és egy laptopon volt csak 100/100 az eredmény.A többi 3 eszközön 80/100,illetve 100/80,valamint ismeretlen lett a végeredmény. Eladó szerint több száz ilyen ssd-t adott már el,és senki nem jelezte,hogy probléma lenne az ssd-vel. Oprendszerek vegyesen,win7,8-1,10. Az üzemórával,írt adattal nem volt eltérés,minden eszköz ugyanazt írta az ssd-ről. Minden eszközben a saját ssd-k,hdd-k 100/100%,kivéve egy Win7-et futtató Kingston 120GB ssd-ami már 3éves,3.2TB írt adattal. Ez 100/91 volt eddig,néhány hete váltott 100/90-re. Teljesítmény/Kondíció. Nos,mit szóltok hozzá?
-
Atomixx
aktív tag
válasz
BigBadPlaYeR #51829 üzenetére
ok, kösz, megnézem ezeket
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Atomixx #51826 üzenetére
Az én kedvencem az AutoHotkey v2, amiben viszonylag gyorsan össze lehet rakni egy script-et. De szerintem a MS Power Automate Desktop is tudja ezt. Itt van egy hasonló: [link] <-- Ez elég még be kell rakni egy mappaválasztást, és hogy csináljon egy listát az almappákból.
-
Atomixx
aktív tag
Üdv
Adott 1-60 főkönyvtár, alatta alkönyvtárak, alatta fájlok, olyan progi/scriptre lenne szükségem, hogy a kijelölt főkönyvtár alatt minden alkönyvtárban lévő fájlt átnevezzen. pl eredetik IMG_3456.jpg, IMG_3458.jpg > 001.jpg 002.jpg. Most mindenféle név van jelen, nekem számozva kellene. TC az jó, de csak 1 könyvtárra, és sok sok van, alattuk 200-18000 fájlal. -
válasz
föccer #51822 üzenetére
Nem vagyok járatos a témában, de Jira és alternatívái használhatóak erre.
Annyi hátránya van, hogy egy kezdőknek nagyon nehezek az első napok és nem ingyenesek.
Általában olyanok szokták használni akik ismerik valamelyiket: kanban board, Gantt diagram, scrum board, és szeretik a chart-okat. -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Asszisztensi programot keresek. Wiki egészen jónak tűnik, nagyon hasonlót keresnék. Talán nem ennyire könyvelő orientáltra lenne szükség, inkább arra, hogy a különböző partnerek munkaszervezése gördülékenyen menjen, illetve a kimenő/bejövő levelezés, dokumentumok érdemben ikatatva legyenek és villámgyorsan kereshetőek legyenek.
Extra profi lenne, ha PC mellett android kliense is lenne, ahol legalább a naptár és az e-mailezés elérhető.
Köszönettel,
föccer
-
Vesa
veterán
válasz
Thunderzolee #51815 üzenetére
Ehhez csak kell egy kép egy üres táblával, és egy random grafikai program, ami képes rétegeket kezelni. Pl. online is megoldhatod, mondjuk a ezzel.
Beteszed háttérnek a képet, és a másik layerre ráírod a szöveget, kicsit játszani kell a shadow-al és az opacity-vel, hogy "bevésett" hatása legyen. -
.mf
veterán
válasz
BigBadPlaYeR #51816 üzenetére
Köszi a választ!
Találtam egy-két szoftvert (PhotoPrism, Excire), amik előre elkészített modelleken alapuló tárgyfelismeréssel tagelik a képeket, ezeket még kipróbálom, mennyire működnek, hátha ennyi elég lesz.
Van egy jó ismerősöm, aki pont machine visionnel és object recognitionnel foglalkozó cég egyik alapítója, de előbb itt tettem fel a kérdést, nem akartam addig zavarni, amíg még én sem vagyok képben. Azóta már írtam neki, mondott pár dolgot, ami mentén tovább utána tudok olvasni a dolognak.
Köszi a felajánlást a kontaktokra, de sajnos kevesebb jön ebből, minthogy megérje egy külső fejlesztő. Hiába győzködtem a céget, akiknek fotózok én is és még pár másik fotós, hogy kitermelné a befektetést, ha válogatás helyett több időnk lenne fotózni, de süket fülekre talált... -
chrome11
csendes tag
Milyen programmal lehet terkepen hosszusagi es szelessegi fokok kozotti kulonbsegeket kiszamolni ivpercnyi pontossaggal?
Idealis esetben idobeli elterst is szamolni? -
degec
senior tag
válasz
Dluinet #51814 üzenetére
Keepass-t hogy használod? én ott tárolom oké, de mindíg megnyit és beillesztgeted ?
Keepassxcvel marháskodtam, okés, de az is megnyit böngészőbe belépésnél pl webshop újra megnyit, plugin nem akarja beilleszteni, keepassxc-n programon belül gomb megnyom begépeli és akkor oké. elég fura.. vagy persze valamit rosszul csinálok.. -
BigBadPlaYeR
senior tag
Szerintem is AI-al lehetne jól megoldani. Az én ismereteim alapján:
1) Ingyenes API-kból van jó pár, de ezeknél neked kell megírni egy programot. Kell ismerni valamilyen programnyelvet (pl. C++ vagy Python) + szerencsés konyítani valamit a gépi látás algoritmusokhoz is. Pl. OpenCV2) Fizetős API-knál általában van valamilyen grafikus tanító felület, de a megoldások általában 'standard' feladatokra vannak (címkézze fel a képet, ill. jelölje meg, hogy egyáltalán talált-e valamit; De ilyen egyedi dolgokat beállítani, hogy erre-arra mentsen képet, nem tudok.) kidolgozva. És jellemzően felhő alapúak, vagy csak saját célhardverrel mennek. pl. LandingAI. De itt is kell valamilyen egyedi szoftver, ami beszélget az API-val.
3) Fizetős, 'No-Code / Low-Code' szoftverfejlesztő környezet. Szinte nulla programozói tudással is el lehet indulni, teljesen egyedi szoftver fejlesztésébe; cserébe igen borsos az ára. A fabimage szoftvert kezdtük el használni nemrég a cégnél, ami a bicikli / motor megkülönböztetést biztosan meg tudja csinálni, a fókusz ellenőrzést talán.
4) Egyedi Szoftvert fejlesztetni valakivel, aki főállásban ezzel foglalkozik. Privátban tudok ajánlani 1-2 céget, akivel már dolgoztunk.
-
-
ingyenes: KeePassXC (van addon böngészőkhöz és multiplatformos)
fizetős változatban: sokan a 1Password -ra esküsznek.
Jómagam KeePass használom és a chrome beépítettet + 2faktoroshoz a Google Hitelesítő alkalmazást a telefonomon.
-
degec
senior tag
Tisztelet,
Milyen olyan teljesen ingyenes alternatíva van a Roboform, jelszó megőrző (""beillesztő"") helyett ? Tud valaki ilyet ? Felhő alapú nem kellene, és természetesen windows alá.. KeePass az csak megőriz, webshopos vásárlásnál pl nem illeszti be automatice.. Böngészőbe eltárolt könnyű, kényelmes de nem olyan biztonságos megoldásról szoknék le..Köszönöm előre is ! -
.mf
veterán
Sziasztok!
Long shot, de hátha irányba tud valaki állítani, hol lehet utánaolvasni hogyan lehet csinálni, esetleg létezik is ilyen program...
Van egy ismétlődő feladat: több ezer kép közül kéne kiválogatni majd másik mappába rakni azokat, amiken bringa van, nem pedig motor. Pluszpontért: jelezni, ha a kép közepén lévő személy vagy tárgy helyett a háttérre ugrott a fókusz, hibás a kép.
Ehhez feltételezem tök jól lehetne AI-t használni, van is pár százezer képem trainelni; viszont a téma gyakorlati oldalában nagyon nem vagyok benne. Lövésem sincs, milyen programok használatosak erre, kell-e valamilyen nyelv ismerete, vagy vannak laikusok számára is használható eszközök, esetleg olyan program, ami már tudja ezt (fizetős is lehet, munkára kell). A mennyiség miatt (egy-egy alkalommal 30-50 GB-nyi kép) offline kell futnia.
Köszi! -
bacus
őstag
válasz
bobalazs #51808 üzenetére
Ez a portable verzió, ez mégis mennyire oldja meg a "Véletlenül rákattintok valami file-ra amihez hozzá van társítva, akkor elindul a program, megkérdezi hogy le akarom e tölteni a frissebb verziót, nem, biztos hogy nem?..." ezt? Mert ha beregisztráltad a kiterjesztéshez a portable programot, az is meg fog nyílni, a jobbak pedig megnézik van e frissebb verzió és megkérdezi, hogy le akarod e tölteni.
-
Met
nagyúr
válasz
#54597376 #51806 üzenetére
Nem a fileméret zavar hanem az hogy feltesz egy csomó szart aminek a nagy többségére nincs szükségem, nyilván valami fut a háttérben akkor is amikor nincs rá szükség.
Véletlenül rákattintok valami file-ra amihez hozzá van társítva, akkor elindul a program, megkérdezi hogy le akarom e tölteni a frissebb verziót, nem, biztos hogy nem?....Tekintsünk el attól hogy mekkora helyet foglal el az SSD-n a program, hogy mennyi erőforrást használ, stb. jó?
Van ilyen vagy nincs. -
Met
nagyúr
Open/Libre Office-nál tudtok kisebb/egyszerűbb, ingyenes vagy portable programot?
Nagy ritkán meg kell nyitom kapott excel, word fileokat. De annyira nem sűrűn hogy állandóan a gépen legyen valami nagy program emiatt.
A drive-ra feltöltést is kerülném, hogy az MS online cuccában meg tudjam nézni.Amiket magamnak csinálok néha, azt a google cuccában végzem.
-
bacus
őstag
válasz
Szibilla #51800 üzenetére
Szerintem ezt csak akkor tudod, ha eleve arra a nyomtatóra készült a prn fájl.
Egyébként én ezt használtam, win7-win11 működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest