Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Fent van a gépen a HW info progi és a tálcán szépen kiírta eddgi a cpu, vga, hdd, hőfokot és rpm-ket is, de mostanában már csak feléből harmadából írja ki és 0 szerepel ott ahol a ház ventijeinek forulatszámát kellene írnia. Újra raktam mert zavart pár napig jó volt majd újra elment. Ennek mi lehet az oka? Helyette más progi amivel ki lehet a tálca jobb alsó sarkába rakni a hőfokokat. Így:
-
dqdb
nagyúr
Amit tenni lehet win10-nél is, az rádugni egy usb elektronikát usb portra, ami usb-s egérnek + billentyűzetnek mondja magát, és valami bulk endpointot még hozzárakni, amin keresztül leküldöm a hardvernek, amit küldjön vissza az OS-nek, és akkor az OS nem letiltja, hanem végrehajtja, elvégre felhasználótól származó hardver esemény - illetve nem tudja róla megállapítani, hogy nem az.
Ha ezt az utat választod végül, akkor ehhez kell egy Pro Micro vagy klónja (a lényeg az ATmega32U4), arra feltolsz egy QMK firmware-t, és lényegében kapsz egy mátrix nélküli billentyűzetet és szenzor nélküli egeret. A "billentyűzet" USB raw HID protokollon keresztül megszólítható, 10-20 sornyi libusb-t használó kóddal tudsz kommunikálni a billentyűzettel, aminek a firmware-jében hasonlóan egyszerűen le tudod kezelni ezt a kódot (bonyolultnak hangzik, de nem az, csináltam már ilyet, ahol a billentyűzetet lényegében szöveges vágólapként használom). Ha elég pár fix makró, akkor azt tudod definiálni a billentyűzet oldalán definiálni, ha dinamikus kell, akkor 20-30 byte-onként leküldöd a billentyűzetnek, majd végül élesíted.Egéreseményeket is tudsz emulálni így, de azt vedd figyelembe, hogy ez kimerül ezekben, nem tudod a kurzort (x, y) koordinátára állítani, mert az egér csak elmozdulási és gombokkal kapcsolatos eseményeket küld.
Ha az elektronika mellett döntesz, akkor itt kérdezz.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Autohotkey (AHK) is működő alternatíva; nagyon hasonló az AutoIt-hez.
Amikor ilyen progit kerestem, akkor anno végül az AHK mellett döntöttem, mert akkor nekem úgy tűnt, hogy nagyobb a felhasználói tábora; PH!-n is van topicja. De nem akarok ideológiai háborút indítani, hogy AutoIt vagy AHK, csak, hogy lásd, van több lehetőség is. -
coco2
őstag
Sziasztok!
Driver szintű hack-et keresek - vagy létezik, vagy nem.
Windows 10 szoftveresen már nem enged olyan dolgokat, mint amit win7 még engedett: egyik program tudott szimulálni billentyű leütéseket és egér eseményeket a másiknak, vagy akár a desktopnak. Win8-tól kezdve az halott (ja, valami van dokumentálva stb de tesztelem, és sza*). Amit tenni lehet win10-nél is, az rádugni egy usb elektronikát usb portra, ami usb-s egérnek + billentyűzetnek mondja magát, és valami bulk endpointot még hozzárakni, amin keresztül leküldöm a hardvernek, amit küldjön vissza az OS-nek, és akkor az OS nem letiltja, hanem végrehajtja, elvégre felhasználótól származó hardver esemény - illetve nem tudja róla megállapítani, hogy nem az. Eleketronikával meg lehet csinálni. Vajon driverrel tisztán szoftveresen lehet hasonlót hackelni? Létezik pld olyan keyboard / mouse driver, aminek mondjuk van egy külön file-input hátsó ajtaja, hogy eseményeket lehessen neki küldeni, amit a windows hardver eseményként elfogad és feldolgoz?
Ha tud olyan hack-ről bárki, egy jelzésnek örülnék.
-
dethroner
veterán
Hello!
Tudnátok mondani egy olyan programot, amivel lehet 4K mpeg4 videót vágni? Semmi szerkesztés meg csilli-villi nem kell, csak megmondani hogy hol legyen az első képkocka és hol az utolsó és mindezt veszteségmentesen. -
zoltanz
nagyúr
Könyvtár szinkronizálásra mi a legjobb Debian 11 Testing -re? (Ubuntun a
Beyond compare
-t használtam, de ez nem elérhető)
Köszi! -
Nagyon szerettem az Irfan View progit a régi menüjével. Imádtam, mindenre tudtam célzatosan használni. Most valami újabb menüje lett és elővett tőle az émelygés. Direkt lebutították ezt a programot??? Már egy képet sem lehet vele rendesen formára vágni (illetve lehet a régi egy lépés helyett két lépésben). ... bizalmam megingott !!!
-
válasz
lanszelot #50477 üzenetére
XnView MP (van portable változata is) | Batch Automatic Contrast
-
lanszelot
addikt
mindenkinek köszönöm szepen a segítséget
Végül maradt az, hogy egyesevel megcsináltam.
Próbáltam virtual Ubuntu-t dobni, nem indult el, kiderült, hogy amiért AMD-m van, bios -ba kell állítgatni, majd Windows reget elállítgatni..stb .. elvetettem.
W10 Gimp-re sehol se találtam megoldást.
PS action-t sikerült megtalálni, és nagyon jó eszköz amiről nem tudtam, és igaz, hogy levesz pár klikkelést, és csak a filtereknel, de egyesével kell így is végig csorogni rajtuk.
Tehát nem sikerült találni megoldást. -
lanszelot
addikt
Kérlek olvasd el mihez írsz.
A #50467 linkelt módszerrel nincs auto contrast.
A rossz auto kontraszt -ot nem a PS -hez írtam.
Fogalmam sincs hogy írok action-t.
A te általad linkelt módszertől van sokkal jobb /camera raw-al/, az sose hibázik.
Egyesével nincs gondom egyikkel se, a gond a multi -val van. -
Vesa
veterán
válasz
lanszelot #50469 üzenetére
Már hogyne lenne a Photoshopban auto contrast? Van! Más kérdés, hogy ezek nem minden esetben adnak megfelelő eredményt. Írsz rá egy action-t, ráereszted a képekre, és lesz amit jól beállít, másokat meg nem. De ez még így is tud gyorsítani a munkán, mert utána már csak a problémásakat kell manuálisan belőni.
-
lanszelot
addikt
bimp nem tudja az auto contrast-ot, próbáltam
Azt a script-et hogy használom Windows alatt?
"In Ubuntu, install the extra plugins:" és ezt követi a linux parancs, amit hiába is írok W10 -be.
Tehát hogyan kell W10 alatt?Photoscape: benne van, meg is csinálja ... félig. Nem jól működik az auto kontraszt benne, sok fotóhoz hozzá se nyúl. Tehát utó munkálat sok vele.
-
lanszelot
addikt
Gimp -nek nincs batch menüje, az egy vki által készített plugin, ami nem létezik Windows-ra.
Tehát, hogy kipróbáljam dobnom kell egy ubuntut a gépre.Photoscape, azt nem ismerem, de rá fogok nézni, hogy mi az, és hogy tudja-e.
Dluinet: PS -ben nincs auto contrast lehetőség. Auto Color van, az ff kepeknél mit sem ér
cigam által osztott linken is jól látszik, hogy se PS, se Irfanview -nek nincs auto contrast lehetősége. Gimp nek nincs batch funkciója egyáltalán. Ubuntu alatt van egy plugin ami elvileg tartalmazza. De nincs Ubuntum. -
lanszelot
addikt
Először is köszönöm szépen, de ez egyik se jó.
Nem színes képek /mind régi ff fényképek beszkennelve, ezért mind másképpen halvány/, és nem ugyanaz a beállítás azért kell auto kontraszt, hogy az auto mod minden képhez automatikusan beállítsa.
Egyikben sincs auto kontraszt lehetőség, az auto color pedig nem jó mert ff a kép. -
cigam
titán
válasz
lanszelot #50467 üzenetére
Olvasni kell a Manuelt.
Photoshop
Gimp batch
Irfanview batch conversion -
lanszelot
addikt
Hello,
Van több mint 100 képem amin mindegyiken auto contrast -ot kellene futtatnom.
Hogy tudnám ezt nem egyesével végig pötyögni?Van photoshop, gimp, irfanview -em egyesével tudom mindben hogyan kell, de nem lehetne valamelyikkel , vagy egy 4ik alkalmazással egyszerre megcsinálni?
-
cigam
titán
válasz
bobalazs #50463 üzenetére
Most két rendszerpartícióról beszélünk? És az egyikből akarod "piszkálni" a másikat? Én nem tenném. De hogy érdemi tippet is adjak: Az nem lehet, hogy a gyorsindítás miatt piszkos állapotban van a fájlrendszer, és ezért csak olvashatónak van felcsatolva a "másik Windows" partíciója?
-
bobalazs
nagyúr
win 11. a mellé telepitett win 10 valahogy elvette a jogokat.
Tegyem akkor mindenkire a tulajdonost? take ownershipet azért nem akarok nyomni.
De ezt a read only féleséget szeretném megszüntetni, hiába csinálom, van hogy nem is alkalmazza le, illetve ahogy megnézem újra, látom hogy read only a mappa már megint, vagyis annak jelzi. -
bobalazs
nagyúr
Milyen program, ami...?
Gyorsan át lehetne szerkeszteni a meghajtón lévő mappák engedélyeit.
Jelenleg se tulajdonos se teljes hozzáférés nincs hozzá.
Tulajdonba nyilván nem akarom venni, csak teljes hozzáférést akarok.
Mappánként biztonsági fület nyitni nem nagy buli.... -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Olyasmi programot keresnék, ami videoanyagon vagy hanganyagon beszédfelismerést végez és visszaadja szöveg formátumban. Magyar nyelvű lenne a hanganyag és magyarul is kellene a szöveg.
Olyasmi mint az Alrite program...
Előre is köszönöm!
-
cigam
titán
válasz
pelenka35 #50456 üzenetére
Csak eg tipp: https://jdownloader.org
-
pelenka35
őstag
Sziasztok !
Facebook csoport összes képét videoit ,hogy tudnám egyszerűen letölteni ?
Chrome használok az DownAlbum nem működik nem tudom kijelölni a kepéket, videokat .
-
cigam
titán
válasz
tknof1871 #50450 üzenetére
Ami ott van az oldalon nem elég infó?
Az fel sem merül, hogy önként dalolva, lelkesedésből készítik? Ahogy az összes ingyenes programot készítő, fordító,...
Persze rémlik, hogy volt valami adománygyűjtő kampánya, de nem emlékszem a részletekre.
Hogy hogy ingyen adták? Ezek ingyenes programok (általában) szabadon terjeszthetőek. Persze vannak kivételek, pl. amikor fizetőssé válik egy program, akkor gyakran "vadászni" kell az utolsó ingyenes kiadásra, és vannak olyan korlátozások, hogy csak a szerző oldaláról tölthető le a program. -
tknof1871
őstag
Üdv! A neszetools.hu hogyan jött létre és kik csinálják? Nem látok rajta reklámokat, akkor hogyan lehet fenntartani az oldalt?
Hogyan sikerült ennyi programot összegyűjteni? Ezeket ingyen adták a programok készítői?
(Nem azért kérdezem, mert én is bele akarok vágni egy ilyen oldal létrehozásába. Csak böngésztem az oldalon és eltűnődtem rajta) -
Többféle formátumú és többféle felbontású videodarabokat össze lehet fűzni valamilyen programmal egy egységes video fájllá?
-
Helló!
Dvd-ből szeretnék avi-t, mkv-t készíteni, teljesen mindegy melyik. Melyik program lenne erre a célra a legcélszerűbb? Olvastam az összefoglalót, az ott ajánlott program ahogy néztem béta állapotú.
Köszönöm szépen!
-
milu
aktív tag
válasz
Scrollpoint #50435 üzenetére
Köszönöm Scrollpoint! Letöltöttem, jól működik!
-
Krystal_s
addikt
válasz
liszi70 #50432 üzenetére
Köszönöm szépen! 🙏 Igazad van és tényleg tud ilyeneket (is) a FastStone. A legjobb, hogy már régóta a gépemen van (a portable) és néha használtam is másra, de eszembe sem jutott, hogy ilyeneket tud. 😊
Kínomban már több programot is kipróbáltam és a neten keresgéltem... -
milu
aktív tag
A Brave-hoz keresek olyan kiegészítőt, amivel - a jobb olvashatóság miatt - az oldalak DARK módra váltanak.
Ismertek ilyen kiegészítőt és működik is? -
válasz
Krystal_s #50429 üzenetére
"valami kis egyszerű programot szeretnék. PS tudását sem használom ki."
Sokáig én is Photoshop-ban szerkesztettem, de aztán rájöttem, hogy azokra az alap dolgokra amik nekem kellenek, tök felesleges. Próbáld ki a FastStone Image Viewer képnézegetőnek a képszerkesztőjét. Azzal mindent meg tudok csinálni. Egyszerű, magyar, minden alap szerkesztésre megfelelő, zajcsökkentésre is. Képnézegetőként is kiváló, csak ezt használom.
-
Krystal_s
addikt
-
regener
veterán
Nem is tudom melyik topikba való igazán, talán ide:
Ashampoo® Backup 2021 ingyen behúzható most.
-
M3aN
senior tag
válasz
bluemirage #50426 üzenetére
Spotify és YouTube
-
A link rossz volt. Bocsi. https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/74?Itemid=276
De szerintem nem is ez lesz a megoldás. Túlgondoltam, meg munka mellett írtam gyorsan.
Ha a számítógépen indítod a lejátszást, akkor miért nem a lejátszó program equalizerét használod? Pl. a foobar2000 ami az összefoglalóban is van.
Nálam megnyitottam gyorsan, íme:
-
mezis
félisten
válasz
Krystal_s #50423 üzenetére
Üdv., egy virtuális masina és abban a PS6 ?
-
M3aN
senior tag
válasz
bluemirage #50421 üzenetére
Na, igazából a linken ethernet driver szerepel nálam, illetve google keresés sem adott nagyon találatot az általad írt keresőszavakra. Amit le tudtam tölteni és felraktam, az semmi extra szoftvert nem adott, nevében is csak driver. Igazából ahogy járatódik be a hangszóró, lehet nem is nagyon szorul rá
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok, eddig megfelelt nekem a PS6, de Win11 alatt nem futtatható.... ezért olyan
képszerkesztőt keresek, amiben normálisan lehet szerkeszteni, csökkenteni egy fotón a zajt, Reduce Noice...Gimp-et (portable) próbáltam, az alap filterek között pl van reduce noice, de nagyon gyengén dolgozik. Próbáltam hozzá a GMic kiegészítőt, de zavar, hogy a Win registryben akar átírni dolgokat (HKUS...SystemCertificates\ROOT és HKUS....\Tcpip) miközben portable. Külön tetszene hozzá a wavelet denosie plugin, de nem találtam Winen működő új verziót.
-
M3aN
senior tag
válasz
bluemirage #50421 üzenetére
Köszönöm, megnézem. Gyárilag ami fent van Realtek szoftver csak a beépített hangszórót képes kezelni. Nekem az 1700BTs van, ezek nem a Budapest Parkba valók, de ezzel nincs is baj
-
A legtöbb gépnek realtek hangkártyája van. Ezért adott, hogy annak cucca legyen használva. Az alaplapi telepítőn rajta is lehet, de mivel már mindenki a MS felhőből telepíti a gépet, így csak a szükséges dolgok települnek.
A realtek honlapján nézz körbe. https://www.realtek.com/en/downloads"Realtek Audio Manager" és "Realtek equalizer W11" szavak mutatnak tutorialt, ha gond lenne a telepítéssel.
Egyébként nekem is ilyen hangfalam van (R1280DB). Torzításmentes, értsd nem túlhajtható... stúdió célra is alkalmas polchangfal.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
W11-re valami Equalizer (hangszínszabályzó), amivel Bluetooth-on keresztül egy Edifier 2.0 hangfalpár megfelelően szabályozható?
Köszönöm előre is! -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy Windows-ra IP camera képét közvetítő jól bevált programra lenne ötletetek? Droidos eszközön néztem eddig a kamerákat,a V380Pro appal,de az az eszköz elhalálozott,így most win-t kellene használnom.
-
cigam
titán
válasz
kivlov #50416 üzenetére
Egy kis Batch fájl?
- winscp letölti amit kell
- a 7zip betömöríti/titkosítja
Aztán ezt a Batch fájlt időzítve elindítod.
Esetleg a HandyBackup is jó lehet. -
kivlov
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete milyen alternatívája lehetne a CobianBackup 11 programnak amit frissítenek is még manapság?
Amire kellene:
Távoli FTP, FTPS (TLS explicit) módban csatlakozni az adott szerverhez, azt ott tárolt fájlokat letölti, betömöríti (7zip formátumba) akár jelszóval ellátva, titkosítva, mindezt ütemezetten, több különböző helyről. Azaz akár napi backupot készít, több helyről egy adott helyre.
Az sem lenne hátrány ha kezelne esetleg felhő szolgáltatásokat is, de ez nem annyira fontos.Sok programot kipróbáltam már de ezt egyben szinte egyik sem tudja a CobainBackupon kívül, de sajnos az utolsó változat ami még nem BETA az nem kezeli jól az FTPS szervereket, ezt a volt fejlesztője is leírja, de az új fejlesztő BETA-ja pedig már sok dologban ki lett herélve pl: 7Zip sincs már benne...stb
Amiket néztem már de nem jók:
Duplicati
GoodSync
SyncBack
iperiusbackup
Aomei BackupElőny ha free de ha van olyan ami profi akkor érdekel más is.
Köszönöm ha valakinek van ötlete -
repvez
addikt
Videobol hogy tudom a képeket külön választani tehát videobol képet csinálni ugyhogy minden frame vagy pár mpenként 1 képet csináljon és azt egy mappába tegye?
Lehetőleg minöség romlás nélkül ami itt 4k-t jelent? mp4ből.
Találtam neten online progikat, de azok csak rövid ideig vagy átméretezve csinálta volna.Nekem olyan kéne ami legalább 3 perces videot tud 4k-s képekre szétbontani .
-
King Unique
titán
válasz
tpeter77 #50409 üzenetére
• Ezt megmondja a webes kereső is, mint már linkelték, ahol kb. akármelyik 3rd party particionáló program illetve annak ingyenes változata képes erre, lásd pl. a népszerűbbeket: AOMEI, EaseUS, MiniTool.
• Ha rendszermeghajtóról van szó és a rendszerpartíciókat (C) is érinti az összevonás, akkor az 1. lépes nyilván a rendszermentés készítése - ami ettől függetlenül amúgy sem árt - , majd csak utána ügyködni tovább.
• Mármint ha jelenleg fontos adatok - amikről ugye máshol lennie kell biztonsági másolatnak - vannak azokon a partíciókon, mert ellenkező esetben, + ha nem rendszermeghajtóról van szó, akkor adott a törlés és újraparticionálás lehetősége pl. parancssorban.
• Ha már szóba került a GParted, az is opció pendrive-ról bootolva, ami a különálló live környezet miatt lehet előnyös - azt a windowsos particionáló programok fizetős verziói is tudják WinPE alapon + ott van a HBCD PE is, de még az ingyenesek is ún. PreOS módba bootolva - , valamint hogy többféle (főleg linuxos) fájlrendszert, partíciós sémát támogat, ellenben a windowsos particionáló programok tudás terén simán überelik. -
cigam
titán
válasz
sfdrakex #50411 üzenetére
Éppen ezért kell egy, a beépítettnél okosabb partíciókezelő, ami tudja mozgatni a partíciókat, vagyis addig tilitolizza a partíciókat, míg egymás mellé kerülnek.
A Gparted-et nem kell telepíteni, készítesz egy live usb pendrive-ot, és mindent meg tud oldani.
Bármelyiket is választod 2 fontos dolgot el kell végezni előtte:
- Fájlrendszerellenörzés mindegyik partíción
- Mentés 2 független helyre a fontos adatokról. -
Cs1csó
titán
válasz
tpeter77 #50409 üzenetére
Válogass: 10 Best Free Disk Partition Software Tools
A lista elején: MiniTool Partition Wizard Free 12.6
-
tpeter77
addikt
sziasztok,
BUÉK
ingyenes partícionáló progit keresnék Windows alá, az 5 meglévő partícióból kettőt vonnék össze, de azok nem egymás mellett vannak.
Köszi. -
kispx
addikt
Milyen fájlformátumról lenne szó?
Word esetén használható a beépített összehasonlító. -
milu
aktív tag
Két szöveges dokumentum közötti különbséget keresem, melyik programmal lehet könnyen megtenni az összehasonlítást és a különbséget meg is mutatja, kiemeli. (pl.: szerződés módosítás és az eredeti dokumentum között)
-
Vesa
veterán
válasz
Moonwolf #50401 üzenetére
Amúgy írják a honlapon (Home verzióra vonatkozik):
Everything in Free, plus:
-Technical support via email for the trial duration
-Rapid Delta Clone and Restore
-Intra-daily backup scheduling
-Oracle VirtualBox
-Ransomware protection and encryption
-Incremental imagin
-Bare metal restore to dissimilar hardware with ReDeploy
-1 year technical support
-Lifetime license - no subscription or renewals
-Free minor version upgrades -
Cs1csó
titán
válasz
Moonwolf #50401 üzenetére
Nem vagyok teljesen biztos, de a növekményi mentés lehet. Tehát az ingyenessel tudsz teljes mentést csinálni a fizetőssel pedig lehetséges csak a VÁLTOZÁST menteni ugye ezáltal gyorsabb, hogy csak kvázi frissíti a korábbi mentést azokkal az adatmódosításokkal ami történtek az elmúlt időben. Esetleg az tud automatikus ütemezett mentést.
DE remélem lesz itt aki helyesbít ha nem jól írtam.Neked bőven jó a Free mert egy rendszert akarsz klónozni és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új HP 14 Elitebook 840 G8 FHD IPS 400nit i5-1135G7 4.2Ghz 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest