Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
válasz
epicdev
üzenetére
scrcpy-t tudom ajánlani
https://github.com/Genymobile/scrcpy -
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
2 Win10 laptopot szeretnék USB-C-vel összekötni (csak az van rajtuk), és az egyik laptopot mint másodlagos monitor használni. Azt próbáltam hogy a laptopra osztok wifi-n képet, sajnos a Wireless Display feature-t valamiért nem akarja telepíteni. Mouse without Borders működik, de ez gyenge vigasz, hisz a fájlok nincsenek ott mindkettőn, nem beszélve a programokról, innen kezdve azt is szinkronizálni kellene. Csodálkoztam hogy nem találtam valami github-os appot amit mindkettőn telepítve egyikről a másikra tudok csatlakozni (mint MWB). Erre tényleg nincs igény, vagy van ilyen app?
-
tonyrulez
őstag
Nem tudom hogy a legjobb-e, de nekem bevált, és kap frissítéseket: Geek Uninstaller
-
tonyrulez
őstag
Elég sok képanyagot le fogsz így vágni, amin olyan tartalom van amit a filmkészítők nem hiába szántak oda. Inkább Open Matte-t keresnék ha van az adott filmből (azaz az alsó-felső fekete sáv is ki van töltve valós képpel). Vagy számítógépre kötve, én PotPlayer-t használok, ott egyszerűen lehet nagyítgatni.
-
-
tonyrulez
őstag
válasz
sisi22
üzenetére
Kipróbáltam auto generált feliratos videóval és direkt hozzá készítettel is, srt-t nem akart csinálni, de vtt-t igen:
C:\Users\tonyrulez\Downloads>yt-dlp --write-auto-sub --sub-format srt https://www.youtube.com/watch?v=RlPesrNpPNQ
[youtube] RlPesrNpPNQ: Downloading webpage
[youtube] RlPesrNpPNQ: Downloading android player API JSON
WARNING: No subtitle format found matching "srt" for language en, using vtt
[info] RlPesrNpPNQ: Downloading 1 format(s): 313+251
[info] Writing video subtitles to: Intel tried to keep this from me [RlPesrNpPNQ].en.vttAz eredmény vtt fájlt itt át tudtam konvertálni srt-re.
-
tonyrulez
őstag
válasz
sisi22
üzenetére
Pontosan mivel próbáltad?
Feltöltő által készített felirathoz
--write-sub
Automatikusan generálthoz--write-auto-sub
SRT-ben letöltéshez--sub-format srt
Amiben nem vagyok biztos hogy--all-subsvagy--sub-langs LANGSkell-e, vagy automatikusan letölti az első feliratot.Egyébként nem kell hozzá Linux, Windows-on is ugyanúgy működik. Illetve yt-dl helyett yt-dlp-t használnék (chocolatey-n is rajta van)
-
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez
üzenetére
Megválaszolva magam, mert most találtam csak rá: SystemTrayMenu
Tökéletesen helyettesíti a PStart-ot. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
PStart helyett keresek valami egyszerű, ingyenes alternatívát. PStart kitesz tálcán értesítési területre ikont, amire bal/jobb klikkelve feljön egy lista a magam által hozzáadott applikációkkal, programokon kívül innen futtatok AutoHotKey, Powershell, batch és egyéb szkripteket is, meg lehet adni neki egyedi nevet és ikont, illetve mappákba rendezni. Sajnos eljárt felette az idő, ikonokat már nem mindig kezeli megfelelően, pl:

Tényleg csak ennyire van szükség, default Windows jobbklikk kinézetű menüre amit én állítok össze és tálcáról elérem. Néztem még SyMenu-t, de az egy lebegő gombról indul, nem tálcáról.
-
tonyrulez
őstag
Van valami ingyenes, egyszerű/kistudású program amivel vonalakat, alakzatokat tudok húzni méretezve? Mint egy mini-AutoCAD. Például alaprajz rajzolására.
-
tonyrulez
őstag
Megtértem, WinDirStat helyett átálltam a következőre: WizTree
WinDirStat ha jól tudom 2007 óta nincs fejlesztve, és rettentő lassúnak vélem. WizTree azt mondja 46x gyorsabb nála. Le is teszteltem egy 3TB-os (főleg játékok és programok, tehát sok kicsi fájl) beolvasásával, valóban rendkívül gyors:
WinDirStat 2:58
WizTree 0:05Úgyhogy bátran tudom ajánlani
-
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam
üzenetére
Köszönöm a gyökerezést, de nem akarok minden egyes dolognak ikont létrehozni majd AppData-ba, a Start menü mappába másolgatni (mert ugye csak azt jelzi ki ami ott van). Nem szimpla programokról van szó, van közte sok PowerShell szkript is, illetve fájlok, aminek akkor megintcsak ikonokat gyárthatnék. A PStart-ban pont ez a jó, hogy odahúzom olyan sorrendben a fájlokat ahogy akarom.
A Start menü beállításaiban ahogy írtad ki van kapcsolva minden. Azt a programok indítására használom, Win, gépelés, Enter. De hogy D:\eszem\faszom\xyz.ctb fájlt megnyissak, ahhoz van ikont csinálok, vagy mindent hozzá kell adni indexelőhöz.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Pegtop PStart helyett keresek alternatívát, ami a tálcára kitesz egy ikont, amire klikkelve feljön egy menü, aminek tartalmát egyedileg tudom szerkeszteni. Tudjak almappát létrehozni, ikont adni a programnak / szkriptnek / akárminek amit innen akarok indítani. A Windows gyári megoldása nem jó.
-
tonyrulez
őstag
Tévére Vanced-et nem ajánlom, mobilra van kitalálva. Helyette SmartTubeNext, direkt TV-re, ugyanúgy reklámmentes és SponsorBlock is van benne.
Vertigo18: Egyedi OS miatt (LG WebOS vagy Samsung Tizen) nincs megoldás, nem lehet csak úgy rátenni appot, nincs is hozzá, a gyári appot pedig nem lehet reklámmentesíteni, még hálózati reklámblokkolással sem (ugyanonnan jön a reklám mint a rendes videó, nem lehet szűrni)
-
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam
üzenetére
Közösségi elven működik a sponsorblock, user beküldi hogy mettől-meddig tart a sponsor, ezt pedig a többi user tudja értékelni. Nagy ritkán előfordul hogy valami nem passzol, de ez általában akkor van ha a videó megjelenése után nem sokkal nézem. Emiatt nem is vágatom ki vele ezeket, csak jelölje meg chapterként.
Alacsony nézettségű videóknál nyilván kevesebb ember is csinálja ezt, vagy egy se, így természetesen vannak olyan videók/csatornák ahol semmi sincs jelölve. Nagy csatornáknál (milliós feliratkozás) azért szokott megjelenés után pár percen belül jelölés lenni. -
tonyrulez
őstag
válasz
SpaceJam
üzenetére
Ami nekem tetszik yt-dlp-ben az a beépített sponsorblock. Vagy cakompakk kivágja a videóból a reklámokat, vagy chapterekként megjelöli és a lejátszóban így gyorsan ugorható. De valóban körülményesebb a yt-dl használata még gui-val is, mint a jelzett MediaHuman vagy akár jDownloader2.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Az a gond hogy Youtube-dlg halott, utolsó release 2017 júliusban azaz több mint 4 éve jött ki, és amit használ youtube-dl sem épp a legjobb ma már. Van egy új fork, yt-dlg, ez rendesen fejlesztve van mai napig, utolsó commit 10 napja, utolsó release másfél hónapja. Ezen belül pedig youtube-dl helyett youtube-dlp-t kell beállítani (szintén rendesebben fejlesztik, előbbiből release 5 hónapja, utóbbiból 6 napja jött ki). Ezzel a párossal nem volt még sebességproblémám.
Amit még szoktak ajánlani az az aria2c-n keresztüli yt-dl(p) letöltés, amivel a sebesség még tovább növelhető. Még nem próbáltam mert az én 120-as netem mellett egyelőre nem tölt túl lassabban. -
tonyrulez
őstag
válasz
aquark
üzenetére
OpenOffice fejlesztéssel 2014-ben leálltak, úgyhogy egyértelműen LibreOffice.
-
tonyrulez
őstag
válasz
imolnar855
üzenetére
Vagy ha egyszerre szeretnél sokból könnyen kinyerni feliratot (pl. sorozat), akkor Inviska MKV Extract (szintén MKVToolnix-ot használ)
-
tonyrulez
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nincs ott ikon pl. Firefoxban. Ez nem csak egy egyszerű wrappert telepít? Ami semmi más mint ugyanaz a weboldal csak nem Chrome-ban megnyitva hanem "saját appban" (ami továbbra is egy Chrome oldal címsor és egyebek nélkül). Hivatalos YT app Windows-ra nincs.
A linkelt ytdesktop sem hivatalos. Van rengeteg 3rd party app, a legismertebb és valóban jó, nem csak egy YT weboldal külön ablakban, a FreeTube.
-
tonyrulez
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Amit múltkor ajánlottak nekem 4t Tray Minimizer-t, bármilyen alkalmazást le tud oda csukni, feltételezem Messengert is.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
több md5 checksum ellenőrzés sorbaállítva indítására melyik program képes? Jelenleg HashCheck-et használok a készítésre és ellenőrzésre, viszont egyszerre csak egy md5-öt lehet futtatni. A mappaszerkezetem így néz ki:
mappa1---adatok---mappa1.md5mappa2---adatok---mappa2.md5mappa2---adatok---mappa2.md5És így tovább (ahol az
adatoknem 1 fájl hanem rengeteg). Tucatnyi mappa van, és TB-nyi adatot kell ellenőrizni. Egyenként nem mennék végig rajtuk, és egyszerre sem indítanám őket, hanem sorbaállítva. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Windows 10-hez keresek olyan segédprogramot, ami a kicsinyít/maximalizál/bezár gombok mellé betesz egy always on top gombot is, amit megnyomva az adott ablak mindig felül marad. Mi erre az ajánlott program?
-
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
PC altatásához keresek programot, amivel telefonról tudom altatni a gépet, kb. olyan módon mint ha wake on lan ébreszteném, avagy 1-2 kattintás és már alszik is a gép.
Indokolás röviden: gépemen Emby szerver fut, de alapvetően altatva van a gép, csak néha akarok távolról nézni valamit, feleslegesen meg ne menjen. Ébresztéssel nincs baj, otthoni VPN-re csatlakozva WOL felébresztem, altatni viszont körülményes, be kell lépjek AnyDeskre és így kell megnyomnom az alvó állapotot távoli képmegosztáson keresztül.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
távoktatáshoz keresek whiteboard alkalmazást. Nem online lévőket, amiket a saját oldalukon keresztül lehet megosztani, hanem OBS-el webkameraként lenne osztva. Például ez a videó amiben készült, nem tudom mi lehet. Nincs nagy igény, lehessen színeket választani, új lapot kérni, esetleg a végén az egészet lementeni PDF-be hogy körbeküldhető legyen

-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
keresek olyan alkalmazást, mellyel *.fit kiterjesztésű GPS nyomvonalakat tudok összevonni. Online combine programokkal próbálkoztam, ennyi fájlt amennyi van (~500db) nem engednek.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
MP3 fájlokból szeretnék törölni részleteket idő alapján, mi erre a leggyorsabb módszer? Konkrétan podcastből szeretnék kivágni számomra érdektelen topikokat hogy ne autóban kelljen tekergetni. Kiadott shownotes-ban szerepel timestamp mindenhez. Ez alapján meg tudom mondani hogy pl. 19:15-28:46 és 38:42-43:05 közötti hanganyagot vágja ki. Ezt milyen programmal lehet legegyszerűbben megoldani? Audacity-t használtam még anno vágásra, abban van ilyen lehetőség? -
tonyrulez
őstag
válasz
tonyrulez
üzenetére
9 hónapja érdeklődtem hogy a Teamviewer üzletszerű használat miatti panaszkodása miatt mit érdemes használni. Akkor azt a választ kaptam hogy továbbra is használható, a figyelmeztetést csak be kell zárni. Örültem ennek, ma sajnos viszont egy ilyen üzenetet kaptam:

Igaz csak 10 percet kell várnom, de ez akkor is gáz ha valamit gyorsan kell megoldani...
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Windows Movie Maker helyett keresnék Win10-re valami egyszerű videovágó programot - olyan egyénnek lesz aki eddig MovieMaker-t használt. Lehetőleg magyar nyelvű, egyszerűen kezelhető legyen.
-
tonyrulez
őstag
Linux-on Chromium-al sikerült megcsinálni ez alapján. Eredmény pedig így néz ki.
Mint látható se böngészőfülek, se URL sáv, se bővítmény, semmi nincs használatban, csak egy keret amin belül megnyílik az az egy weboldal. Erőforrást is kevesebbet használ így, a felesleges elemek meg nem foglalnak el helyet (fülek, URL sáv, könyvjelzősáv). A portable böngészővel is az a bajom, hogy hiába portable, de teljes értékűként fog megjelenni. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Keresek olyan programot, amivel egy weboldalt mint különálló alkalmazást nyithatok meg, magyarul wrapper kellene. Egyedül a WebDGap-et találtam, de ESET bejelzett rá. Más, ingyenes, megbízható alkalmazás van ehhez?
-
tonyrulez
őstag
válasz
csiga8
üzenetére
Ha programokra gondolsz, akkor erre a Chocolatey-t tudom ajánlani. Telepítéséhez egy sort kell futtatni rendergazdai cmd-ben, utána
cup programnevparancs telepíti a programot ami a csomaglistában megtalálható.cup all -yparancs pedig automata lefrissíti az összes ezen keresztül telepített alkalmazást. Nekem olyan 30 app van amit ezzel tettem fel (fizetős alkalmazásokon kívül mindent), és remekül működik, csak néha lefuttatom a parancsot amihez kitettem asztalra is ikont, így még az az ismerős is le tudja frissíteni a dolgokat két kattintással aki semmit nem ért hozzá.
Jelenleg 6100 programot tud telepíteni, ami kicsit több mint a Ninite 90-valamennyije. A SuMo ingyenes verziója pedig nem frissít, csak jelez. -
tonyrulez
őstag
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Google Drive tárhelyemet szeretném hálózati meghajtóként vagy hasonlóként csatolni a géphez. Lényeg hogy anélkül tudjak jól bevált módon Fájlkezelőben, de legfőképp Total Commanderben böngészni, hogy le kellene szinkronizálni a fájlokat. Viszont ha rákattintok, akkor nyissa meg (cache-be letöltéssel). Rengeteg kétes cikket, programot láttam erre, egy megbízható program kellene
-
tonyrulez
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
PotPlayer-t tudom ajánlani, mindent megeszik (volt hogy egy ősrégi Dell Inspiron-on se MPC-HC se VLC nem vitte el a videót, PotPlayer igen). Ezerféle beállítási lehetőség van, én MPC-HC-ről tértem át (MPC-BE-t is próbáltam, de nem tud automata feliratbetöltést. MPC-HC után csak a PP-t találtam ami tudja).
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Ajánlott, ingyenes TeamViewer alternatívát keresek. Egyedül Windows-on lenne használva (bár Linux támogatás nem hátrány, de onnan csak távvezérelnék). Sajnos TV már folyamatosan amiatt panaszkodik hogy üzletszerűen használom ezért kapjam be, pedig 3 gépet menedzselek csak családon belül. És egyszerű csatlakozás nagy előny, mert akinek segíteni kell van hogy a TV ikont nem találja az asztalon...

-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Olyan katalogizáló programot keresek, amiben saját kategóriákat tudok létrehozni. Tehát ne filmekre, vagy könyvekre legyen szakosodva, szeretnék bele sorozatokat, családi albumokat, pincében lévő kacatokat is katalogizálni. Neadjisten Android app is legyen hozzá, de nem létfeltétel.
Ja, és überszuper automata funkciók sem kellenek, feljegyzem én amit kell, nem szükséges IMDb grabber, lemez átnéző meg egyebek. Eddig Excel-ben vezetem őket, de jó lenne egy barátiabb felület.
Ingyenes előnyben.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
egyszerű, lehetőleg ingyenes programot keresek amivel tudok wav-ból flac-ba konvertálni zenéket
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Van olyan program, amivel VPN-t lehet létrehozni egy Windows 10-es gépen? Magyarul van egy távoli gépem, aminek az internetét használnám helyi gépről. Sajnos routerhez, tűzfalhoz nincs hozzáférésem. -
tonyrulez
őstag
ProcessLasso-t tudom ajánlani. Screenshot, itt bekarikáztam azt az opciót ami leállás esetén újraindítja, illetve alul látható a log.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
keresek olyan programot, ami teljes képernyős játék alatt kijelzi az időt. Semmi csicsa, csak az idő, lehetőleg méretezhetően és színezhetően. Rainmeter always on top sajnos nem működik csak windowed mód mellett, viszont nem minden játékban van borderless mód. Van hozzá megoldás, de jobb lenne egy kicsi programocska mintsem rainmeter+játék állítgatás+borderless megoldás keresés.
-
tonyrulez
őstag
Már nem konkrétan a Speedtest.net-re céloztam, hanem bármilyen sebességmérő alkalmazásra

Egyelőre ezt az oldalt találtam, ahol automatizálni lehet a sebességmérést. Ha más nincs, marad ez böngészőben futtatva. -
tonyrulez
őstag
Van olyan speedtest alkalmazás, ami megadott időközönként lefut és log-olja az eredményeket? Már egy hete hol "működik" (40MBps) hol nem (0,1MBps) a UPC net (120/10), és szeretném ha nem csak napi 1-2 mérésem lenne róla, hanem 5 percenként egy.
-
tonyrulez
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Köszönöm, ez tényleg nagyon jónak tűnik

-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
2 gép között direkt LAN kábeles fájlmegosztáshoz létezik "egyszerűsítő" alkalmazás? Alap esetben be kell menni mindkét gépen a hálókártya beállításokba, IP címeket módosítani, megosztási csoportokat létrehozni, csatlakozni, mappát kikeresni, megosztani stb. Jó lenne egy app, ahol kiválasztom, hogy küldő/fogadó gépen vagyok, kiválasztom a mappákat, megnyomom a megosztás gombot és ennyi, mindent beállít adott gépen, majd ha végeztem, egy másik gombbal visszavon minden módosítást. -
tonyrulez
őstag
Ezzel csak az a gond, hogy van "pár" feed amire fel vagyok iratkozva. Nap elején azt mind elküldeni Pocket-be, majd ott ömlesztve elolvasni, hát...
Egyébként működik a Pocket win-en is, van Chrome bővítmény ami valóban offline letölti a cikkeket későbbi olvasásra, ha más nincs akkor tényleg ez marad.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
Windows-hoz keresek olyan RSS olvasó programot, ami le is tölti a feed tartalmát - akár a feed URL weboldalát is, ha azt állítom be. Tehát nap elején benyomom a letöltést, és később net nélkül is el tudjam olvasni a cikkeket. Létezik ilyen?
Lehetőleg ne Win10 Áruházos app legyen, mert azoktól herótot kapok.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Enter65
üzenetére
Ez csak akkor lehetséges, ha a játék támogat 2 monitort, mintegy 1 nagy kiterjesztettként kezelve azt. Elméletben, 2 ugyanakkora felbontású és méretarányú monitor ekkor pontosan így oszlana fel. Példa Rocket League-re. Program ehhez nem létezik, erősen játékfüggő hogy megvalósítható-e.
-
tonyrulez
őstag
válasz
üzenetére
Tehát program indítása PC-n telefonról? Unified remote tudja ezt, legalábbis annyi biztos hogy parancsokat lehet vele futtatni, onnan kezdve meg bármit csinálhatsz vele. Nem tudom hogy mobil app-on belül lehet-e csempézni, de kezdőképernyőre kitehetőek 1x1-es widget-ek, amit megynyomva leffutatja a hozzá rendelt parancsot a PC-n.
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Keresek egy olyan programot, amivel a PC mikrofon bemenetét hallom távolról, legyen szó Android telefonról vagy másik PC-ről. Egy Skype-hívásnál azért szofisztikáltabb megoldást szeretnék, jó lenne ha folyamatosan menne a hangszórás, és másik eszközön csak be kelljen csatlakozni a hallgatáshoz. Természetesen fontos a biztonság is, csak én akarom hallani a hangot. Discord-ot is kipróbáltam, de az sem nyerte el a tetszésem.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
PC távoli újraindítására milyen program javallott? TeamViewer-el használnám távolról, de előfordul hogy habár elérhető, de nem kapcsolódik, ezen újraindítás segít. Remote desktop-ot sajnos nem tudom használni, mert router-hez nincs hozzáférésem.
-
tonyrulez
őstag
Sérült .MOV fájlt milyen programmal lehet helyreállítani? Rágugliztam, de csak gyanús kinézetű trial verziókat láttam. 1,5Gb-os a fájl, lehetőleg ingyen szeretném megmenteni.

-
tonyrulez
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hm, mindent úgy csinálok mint a leírtak, de ezt kapom

C:\>fileup freespace.txt
Connected to ******.******.com.
220 (vsFTPd 3.0.2)
200 Always in UTF8 mode.
ftp> bin
530 Please login with USER and PASS.
ftp> put freespace.txt
ftp> quit
221 Goodbye. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami megoldja hogy távolról is lássam a gépben lévő merevlemezeken még felhasználható tárhely méretét. Nekem az is bőven elég ha óránként feltölti ftp-re egy txt fájlban.
-
tonyrulez
őstag
Van olyan hangszerkesztő, aminél az egyik forráshang videója is lejátszódik közben? Szinkront időzítenék eredeti angol hanghoz, Audacity-vel kezdtem neki de elég zavaró hogy nem látom a videót közben. Persze így is tudok hangmintákhoz igazítani, de na... Főleg hogy előszeretettel előbb/hamarabb kezdik a szinkront mint origiban.
-
tonyrulez
őstag
Van olyan alkalmazás amivel Google Calendar nézhető? VueMindert próbáltam régebben, túlságosan bumszlinak éreztem. Mozilla-nak van a Lightning Calendar, de az meg csak Thunderbird-el működik, amire nincs szükségem. Csak nézni szeretném a naptáraimat, szerkeszteni nem. Legfőbb dolog hogy a leírást is lássam, mert Google Calendar online-ban vicc hogy a szerkesztésbe kell lépni a megnézéséhez...
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Android telefon TBP mentéseit néha átmásoltam biztonsági mentésként HDD-re. Telefonon be van állítva hogy 1 verziót tartson meg, de a HDD-n így is több mentés szerepel. Van bármi mód arra hogy itt is csak a legfrissebb legyen, és a többit letöröljem? Méretben többszöröse annak mint ami telefonon van, nagyon hely sincs, és nem ásolgatnám oda-vissza hogy a TBP ott letörölje a régieket, aztán mindent vissza
És olyan alkalmazásokról is van mentés HDD-n, ami a telefonon már nincs rajta mentések között sem. Tehát az sem játszható út hogy HDD-ről mindent törlök, telefonról meg mindent átmásolok. -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Olyan programot keresek, ami kijelzi a laptop akksi töltöttségi szintjét százalékos alakban. Az a gond vele, hogy nem gyári, Win alap kijelzője folyamatosan 100%-ot ír ki. BatteryBar kijelzi a kapacitását, viszont manuálisan nem lehet megadni a maxot (fejlesztőnek is írtam ezügyben, "tervben van", de évekkel ezelőtt is ezt mondta). Ha van olyan applet, vagy bármilyen program ami a tálcán ikonban tudná mutatni a pillanatnyi és az általa mért/általam megadott maximális kapacitás alapján a töltöttséget, annak nagyon örülnék.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Dluinet
üzenetére
Nem jó, ez kézzel írt szöveg, Google Docs nem tud mit kezdeni vele. Sötét színeket kellene még jobban kisötétíteni, világokat meg elhalványítani (valahogy így nézne ki készen)
-
tonyrulez
őstag
Üdv!
Létezik olyan program/online konverter, amivel fényképezett szöveget lehet olvashatóbbá, nyomtathatóbbá tenni? Mint telefonra a CamScanner és társai (ott egyenként lehet beolvasni képeket, de az kicsit hosszadalmas lenne). OCR nem kell.
-
tonyrulez
őstag
Sziaztok!
Vettem a laptopba haldokló akksi helyett egy új 3rd party darabot, amit nem támogat a gép. Működni működik, de folyamatosan 100%-ot jelez ki, hátralévő időt is rosszul tippeli be. BatteryBar Pro viszont mutatja az aktuális kapacitását, de a maximumot nem jelzi ki. Amennyiben azt rögzíteni tudnám manuálisan, ki kellene jeleznie százalékos arányban is, viszont eddig nem jöttem rá hogy lehetne ezt megtenni. Ha ez nem is, van más program ami tudja ezt a funkciót?

-
tonyrulez
őstag
Üdv!
AAC hangfájlból különböző csatornákat hogy tudom kiszedni külön fájlokba? MKV-ból MKVExtract-al kinyertem egy 6 csatornás AAC fájlt, amit az Audacity nem kezel. Ebből nekem csak a hátsó csatornák kellenének, és azt szerkeszteném tovább. Erre keresnék valamilyen programot.
-
tonyrulez
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
Igen, ezzel: Revo Uninstaller
-
tonyrulez
őstag
Van olyan fájlmásoló program, amibe be tudok tölteni szöveges listát a fájlok elérési útvonaláról, és azokat átmásoltatom vele egy másik mappába? m3u lejátszási listáról lenne szó, annak a tartalmát akarom bemásolni egy felhőszolg. sync mappájába. Tekintve hogy többezer fájlból kellene párszázat kimásolni, a kézi kikeresgélés nem játszik.
-
tonyrulez
őstag
Milyen programmal lehetne nagyon összetömöríteni fájlokat? Neten 7Z-t láttam ajánlottnak, ki is próbáltam .7z kiterjesztésen, ultra tömörítési fokon, de siralmas.
1220MB-nyi fotóból csinált 1154MB-ot, 764MB-os videóból 754MB-ot
Ahol még jobban teljesített, az egy vegyesfelvágott volt, exe, zip, képek, programmentések stb., ott 436-ból lett 344MB.
Mit csinálok rosszul? Vagy tényleg ennyit tud a legjobb tömörítő? -
tonyrulez
őstag
Üdv!
Windowsra keresek egy lehetőleg ingyenes, gyors, könnyen használható naptár alkalmazást. Nem feltétel hogy tudjon Google Naptárral szinkronizálni (bár nem lenne rossz), de tudja kezelni a webcal-t, és több naptártípust is létre tudjak hozni, és kedvemre rejthessem/hozhassam elő őket. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Linux Mint
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2026.12.09-ig garanciális, számlával!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi