Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 01:07:51

LOGOUT.hu

Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71884) zoolio


zoolio
tag

Sziasztok!

22"-24" körüli monitort szeretnék vásárolni általános otthoni használatra (net, szövegolvasás, fps játék /nem hardcore/, film). Amiket kinéztem:

LG 24M38D-B
LG 23MB35PM

Az első TN, a második ISP paneles. A gyártó szerint mindkettő 5ms on/off válaszidővel rendelkezik. Tetszik a Flicker Safe (villódzásmentes) technológia és a Reader Mode (olvasó, kék színt csökkentő) mód.
A másodikról olvastam olyan véleményt, hogy a Super Energy Saving mód még kikapcsolt állapotban is leveszi a led világítást fekete képnél, és a visszakapcsoláshoz szükséges idő alatt információ veszhet el (pl. filmnézésnél). Ha ez így van, az nem túl jó. A TN panel csak az általánosságban elmondható jobb válaszidő miatt tetszene (kisebb utánhúzás), de a gyártó szerint a másodiknak is ugyanannyi az on/off válaszideje. Van erről tapasztalatotok? Vagy a TN panel egyébként is felejtős? Melyik monitort ajánlanátok a kettő közül? Ja, a másodikra azt írja, hogy 'üzleti' monitor. Ez mit jelent? Vagy esetleg más típusban, más márkában gondolkozzak? Ez iránt is nyitott vagyok. Az említett Reader, vagy ahhoz hasonló módot jó lenne, ha tudná a monitor, gondolom hosszabb szöveg olvasásánál ez jól jön. 50-nél csak indokolt esetben szeretnék többet költeni.

Előre is köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Milyen monitort vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.