Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu



Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!

Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73187) galaktikus válasza gabber01 (#73175) üzenetére


galaktikus
aktív tag

Úristen, milyen lavinát indítottam el a kérdésemmel. :))

A Te kérdésedre is válaszolva, ha több dolgot is figyelembe veszünk a produktivitáson kívül (hogy ugyanazt meg lehet csinálni Linuxon mint MacOS alatt) ott van még a teljes ökoszisztéma működése ami az összes többi apple termékkel tökéletesen kommunikál, amit ilyen szinten más platform nem igazán tud. Van néhány profi fotós-videós imerősöm is, akik kivétel nélkül almás rendszerekkel dolgoznak, mert elmondásuk szerint ezekkel tudnak jól dolgozni. A legtöbb fasza vágó és szerkesztő program (final cut pro, adobe termékek stb.) mind erre vannak optimalizálva és sokkal liquidebb a futásuk mint bármi máson. Gondolom ha annyira sz@r lenne a MacOS akkor nem erre építkeztek volna Ők sem. Emellett szerintem bőven van benne ízlésfaktor is. Én pl. nem tennék rá az íróasztalomra valami ocsmány monitort, meg külön odaraknék valami fröccsöntött kocka gépházat amiből kötegekben lógnak ki a szintén ocsmány vezetékek. A gépek háza is tökéletesen meg van munkálva, jó ízléssel és jó anyagból vannak megcsinálva.

Ha összerak az ember egy gépet, monitorral, akkor az a minőségű kijelző ami az iMacben van, több 100k, plusz a vas ami alatta van, ami szintén nem gyenge, + a rá optimalizált OS, amivel egységet alkot. És kb. ugyanott vagy mintha vettél volna egy iMacet, és van egy jóval kevésbé kifinomult cuccod. Nem véletlenül van ennek ekkora piaca, nem azért vesznek rohadtsokan munkára ilyen gépeket az emberek, mert szellemi fogyatékosok, és ne lenne gazdasági megtérülésük.

Persze, biztos meg lehet csinálni ugyanazt más rendszereken is, de valaki így akar eljutni A-ból B-be, valaki meg úgy. Pont ezért, soha a büdös életbe nem értettem mi értelme van ezeknek a hitvitáknak. Mindenki használja azt ami neki jobban bejön, vagy amit a pénztárcája enged.

Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen egeret válasszak? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.