Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42755) fefe9 válasza rgranc (#42754) üzenetére


fefe9
tag

Annyival tudlak még elbizonytalanítani, hogy ne csak a konkrét gépet nézd, hanem magát a rendszert, annak előnyeit és hátrányait is próbáld figyelembe venni. Ez egy költséges hobbi, ha megkedveled, hosszú az út a lejtőn :)

Nyilván van egy csomó dolog, ami rendszerfüggetlen (táska, állvány, memóriakártya, kártyaolvasó, szoftverek), ezeket vagy megveszi az ember, vagy sem, de érdemes kalkulálni vele.

Személyes példa: egy éve van GX7-em egy kitobival. Mivel használok manuális obikat is hozzá, ezért kellett adapter, két féle, pótakku, és ha nem akarnám most eladni a kütyümániám miatt, akkor már lenne hozzá tok, másik obi, szűrők, stb. Ha majd esetleg más rendszerbe megyek át az mft-ből, akkor ugyanúgy meg kell vennem ezeket a dolgokat.

GX7-GX80: a stabiban, AA filterben, videóban biztosan több a GX80, de sajna az egyik legtutibb GX7 feature kimaradt, a dönthető evf, én ezt kötelezővé tenném minden távmérős formájú milchez, nekem annyira bejött. Persze ez nyilván egyénfüggő, de pl. mikor a 7 éves fiam az esztergomi bazilikában beballagott középre, a Canikon tükrösökkel csattogtatók erdejébe, ránézett a plafonra, majd felcsapta az evf-et, volt csodálkozás :)

Ha teheted, vedd kézbe valahol a kiszemelt gépeket, az sok mindent eldönthet.

--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.