Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42386) #31733248 válasza jjeahh (#42380) üzenetére


#31733248
törölt tag

Semmivel nincs több gond a Sonyval, mint más gyártókkal. Magasan ők a piacvezetők, ezért több figyelem hárul rájuk, többet beszélnek a hibáikról, hiányosságaikról is és a konkurencia is sokat tesz azért, hogy az ilyen esetek minél jobban ki legyenek hangosítva (ugye nincsenek senkinek olyan illúziói, hogy ez nem így megy?).

Minden egyes márkánál hozzászokik az ember bizonyos hiányosságokhoz, amelyek jellemzően hosszú ideig fennállnak, aztán idővel megszűnnek. Az MFT-gépeknél például éveken keresztül egyszerűen hozzászoktatok a tisztességes autofókusz (PDAF, normális követő mód), vagy az olcsó HSS-képes vaku hiányához, a Fujinál két X-Trans generáción és jópár modellen keresztül a gyenge árnyékkezelés, a vízfestékezés, a gyenge autofókusz képességek jelentettek gondot, a Canikonnál az elérhető árú fényerős obik gyengeségei, vagy egyes fejlesztések elérhetetlensége ugyanilyen. De ezek többsége a nagy nyilvánosságot kevésbé érdekli, akit meg zavar, az úgyis rendszert vált (a leggyakrabban Sonyt vesz). A net úgyis a piacvezető cégek termékeinek hiányosságairól fog szólni, a többi a nagy nyilvánosság számára egyszerűen nem érdekes. Most éppen a Canon kap az új 6D Mark II miatt, teljesen jogosan. Nem mellesleg éppen azért, mert a canonosok is a Sony FF kínálatához mérik az új modell tudását és ezért dühösek. Mert azt látják, hogy a Sony A7R II-n nem 30 percig megy ugyan a 4K-s videó, hanem csak 25-ig, de legalább van. Ráadásul teljes szenzorkiolvasással, 399 fókuszponttal, a legjobb szenzorral, S-Log2-vel, kimagasló minőségben. Szidható ez is a túlmelegedés miatt, de összességében ilyen tudást a Sonyn kívül senki nem kínál. A különböző gyártókat pedig mindig lehet szidni valamiért, ez valahol jó is, mert a kritika a hibák, hiányosságok kiküszöbölésére ösztönzi a cégeket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.