Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4046) máyköl válasza gaborbol (#4044) üzenetére


máyköl
veterán

D40: Jó gép, a nikon talán legkisebb, és legkönnyebb gépe. Nagy Lcd kijelző, viszont viszonylag kicsi keresőkép. A fogása nem a legjobb, de lehet vele élni. Viszont nagy előny, hogy csak 1500 expo van benne, így valószínűleg még sokáig élni fog a zárja. A D40-nél nem lesz a vázadban képstabilizátor, hanem az objektívekben lesz. (ha VR-es objektívet veszel, amiért sajnos elég mélyen zsebbe kell nyúlni. Sokat dob a Nikon obik árán ha az obi VR-es.(képstabilizátoros). Viszont az objektívben lévő képstabilizátor 4 Fé-t tud csillapítani, míg az oly és a pentax vázban lévő képstabilizátora 2 Fé-t csillapít. Az obikínálat sokkal jobb a Canon-nál, a pentaxnál elég gyér az obikínálat. Az nagyon fontos, hogy D40-re nem rakhatsz akármilyen objektívet. Pontosabban rakhatsz csak nem mindegyiknél lesz autófókuszod. A AF-S obiknál lesz autófókusz, AF obinál viszont kézzel kell majd fókuszálnod.

E510: Jó gép, bár sokat nem tudok róla. A 14-42 mm-es kitobija nagyon jó, a kitobik az Olympusnál a legjobb minőségűek. Az 50 expo is jól hangzik... Az E-510-ben lesz a vázadban képstabilizátor.

K2000: Na ezt a gépet abszolút nem ismerem. A pentaxnál a vázadban lesz képstabilizátor.

Jól gondold meg a dolgot, mert később fogsz venni + objektíveket, és egy rendszerre építs, mert ha már pl. van egy Pentax felszerelésed akkor utána elég nehéz lesz Canon rendszerre váltani, a lényeg a lényeg, hogy jól gondold meg a dolgot, nem mindegy, hogy melyik gép mellett döntesz.

Remélem segítettem valamit. :)

Máyköl

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.