Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82351) dqdb válasza [Prolixus] (#82348) üzenetére


dqdb
nagyúr

És pl egy Zoom TKL-be belemenne? Azt nem PCB mount.
Nem menne, mert a Zoom TKL-nél valamiért nem a manapság szabványosnak nevezhető 0.25u távolságra van a funkciósor, hanem 0.5u-ra. Ha nem lenne ez az eltérés, akkor valamelyik F13 nyákot (A88, H88) talán bele lehetne tenni, már csak a JST csatlakozó helye lenne kérdéses.

Az a bajom ezzel hogy mi alapján kellene tudnia az embernek megmodani hogy belemegy-e az adott nyák vagy sem?
Tipikusan a billentyűzet tervezője szokta megmondani, hogy mivel kompatibilis, ha nem saját nyákot használt vagy sajátot, de az egy jól bevált formátumot követett. Vagy már szerepel eleve az IC/GB leírásban, vagy rákérdezel, és válaszol.

Azt azért hozzá kell tenni, hogy az olyan tömeggyártóknak, mint a Keychron, Meletrix, Qwertykeys, Mode és társaik, nem az a céljuk, hogy belesimuljanak a már létező ökoszisztémába, hanem az, hogy mindenre ők adják neked a megoldást.

Emellett kísérleteznek is az emberek, így előbb-utóbb valaki ki fog próbálni dolgokat, és ezután közszájon fog forogni, például hogy egy eredetileg ISO támogatás nélkül érkező házba melyik ISO nyák jó. Vagy volt, amit én próbáltam ki, és akkor derült ki, hogy bár X nyák elvileg fizikailag kompatibilis Y házzal, gyakorlatilag mégsem, mert az 1,2 mm-es nyák és a nagy flex cut miatt gépelés közben hozzáér a ház aljához.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82352) t256 válasza run4fun (#82303) üzenetére


t256
őstag

Szia,

Gamakay LK67-tel óvatosan. Én sikeresen leszakítottam két hot-swap csatlakozót miközben beleraktam a switch-et. Persze ez lehet az én hibám is, de lehet gyenge anyagminőség.

Azt javaslom válassz egy knob-al szerelt Keychron-t. Ez már Out of the box használható, nem kell feltétlenül tape mod, holee mode és a többi csoda "gányolás" amiket az olcsóbb kínai billentyűzeteken meg szoktak csinálni. Minőségre is veri a legtöbb kínai gyártót az olcsóbb árkategóriában.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#82353) run4fun válasza t256 (#82352) üzenetére


run4fun
tag

Választanék én szívesen Keychront, de az már a büdzsé felett lenne jócskán, mire ideér hozzám. :(

(#82354) sittes79


sittes79
addikt

Tudtok ajánlani csak case-t?

-menne bele egy 75%os keychron q1 pcb meg a töltelék. :R

(#82355) Ereshkigal válasza run4fun (#82353) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Ha a wireless-t el tudnád engedni, kb. 40-ből meglenne a V1 vagy a V3.

(#82356) dqdb válasza sittes79 (#82354) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nincsen jelenleg a piacon Q1 belsővel kompatibilis 3rd party ház, és szerintem nem is várható, hogy a jövőben legyen.

t256: Én sikeresen leszakítottam két hot-swap csatlakozót miközben beleraktam a switch-et. Persze ez lehet az én hibám is, de lehet gyenge anyagminőség.
Az, hogy leszakítottad, user error. Hotswap socketbe a socketet alulról megtámasztva kell bedugni a kapcsolókat, még akkor is, ha alig látni ilyet YouTube-on.

Ha úgy sikerült leszakítani a socketeket, hogy nem kellett különösebb erőhatást kifejteni hozzá, akkor az gyenge minőségű forrasztást jelent.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82357) run4fun válasza Ereshkigal (#82355) üzenetére


run4fun
tag

Mindenem wireless, két eszközön használnám (néha egy időben) kvm switch nélkül, így nem lenne a legkényelmesebb ide-oda dugdozni a billentyűzetet...meg amúgy se legyen kábel az asztalon. :DDD
Így abba az ujjamba harapok, hogy legyen gyengébb minőség, de wireless.

(#82358) Throme válasza run4fun (#82357) üzenetére


Throme
veterán

Keychron K8 (nem pro) szállítással együtt megvan 35 rugóból.
Most van rá kis akció a Keychron oldalán:

[link]

17$-ral számoltam a szállítást.

(#82359) Alan[HUN] válasza t256 (#82352) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

De úgy, hogy megtámasztottad hátulról? Elvileg hotswapben csak úgy lennne szabad cserélni, mert ha nincs ráepoxyzva, akkor nem tartja túl sok minden, és ha van, akkor sem árt az óvatosság :)

(#82360) micafighter válasza dqdb (#82356) üzenetére


micafighter
nagyúr

Látni elég vad dolgokat youtubeon/twitchen :) Nemrég láttam például egy ilyen billentyűzetekkel foglalkozó tartalom készítőt, évek óta foglalkozik billentyűzetekkel, de a stab shim felhelyezése az kifogott rajta :DDD 50-50 esélye volt találomra is, de végül rossz oldalra került a shim :DDD Vagy az is elmond pl sok mindent, hogy több tucat videóból amit megnéztem a témában, egyedül blacksimon magyarázta el részletesen honnan jött a bandaid mod meg a stab clipping, és mi lenne ezeknek az értelme. A többiek szerintem vakon másolták egymást a tartalomgyártás végett, azt se tudták, hogy amúgy az amit csinálnak miért jó vagy mi az értelme, csak látták, hogy mindenki ezt csinálja "akkor biztos úgy jó" :N

(#82361) dqdb válasza micafighter (#82360) üzenetére


dqdb
nagyúr

50-50 esélye volt találomra is, de végül rossz oldalra került a shim :DDD
Pedig ehhez elég lett volna a józan paraszti ész is.

az is elmond pl sok mindent, hogy több tucat videóból amit megnéztem a témában, egyedül blacksimon magyarázta el részletesen honnan jött a bandaid mod meg a stab clipping, és mi lenne ezeknek az értelme
Pár kivételtől eltekintve a legtöbb tartalomgyártó már bőven a screw-in korszakban kezdte és annak is a Durock a menő részében, amikor nem kellett a lábakat vagdosni, mert nem volt mit, és nem is próbált clip-in stabilizátorokat a TX-ek megjelenéséig, aminél szintén nincsen mit vagdosni. Ha pedig valaki kimaradt egy korszakból és nem veszi a fáradságot, hogy utólagosan megismerkedjen a múlttal és az MX-en kívüli világgal, akkor annak hiányos tudás lesz a vége, ami az aktuális hype-ok sorozatban építésénél nem is biztos, hogy kibukik. Kérdezz rá náluk Alpsra vagy SA profilra, és máris jön a fejvakarás sokaknál. Láttam már olyat nagyobb feliratkozótáborral rendelkező streamertől, hogy először kijelenti, hogy a Cherry profil a legjobb profil, aztán 10 másodperccel később beismeri, hogy azért, mert nem is próbált eddig mást.

Akadnak persze tényleg jók is, ahol megvan az alapos háttértudás, és ha már az ember időt ver el ilyesmire (még ha azt háttértaszkként teszi zenehallgatás helyett), akkor érdemes inkább őket nézni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82362) nyunyu válasza run4fun (#82357) üzenetére


nyunyu
félisten

Már a kérdést sem értem.

Egeremet kéne visszaműteni wirelessre, mert kapcsolócserénél kilazult az akku kábele :(

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82363) nyunyu válasza dqdb (#82361) üzenetére


nyunyu
félisten

Kérdezz rá náluk Alpsra vagy SA profilra, és máris jön a fejvakarás sokaknál. Láttam már olyat nagyobb feliratkozótáborral rendelkező streamertől, hogy először kijelenti, hogy a Cherry profil a legjobb profil, aztán 10 másodperccel később beismeri, hogy azért, mert nem is próbált eddig mást.

Jópofa ez az Akko féle ASA:

Ettől végre nem vagyok tengeribeteg, mint az SA-tól.
Az biztos, hogy ezen a billzeten nem fogom lecserélni a kupakokat, minőségre is, dizájnra is komolyabb, mint a Keychron doubleshot.

Káár, hogy nincs belőle ISO kivitel, ISO billzeteiken ABS és/vagy Cherry profilos kupak van.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82364) dqdb válasza nyunyu (#82363) üzenetére


dqdb
nagyúr

Most folyik a JTK első HSA profilos készleteinek szállítása (röpke 3,5 év után ...), ami felülről lényegében SA, csak annál sokkal alacsonyabb, doubleshot ABS.

Emellett a GMK-nál várhatóan hamarosan elindul az MTNU gyártás, ami szintén alacsony szferikus profil, de az SA-hoz képest kevésbé szögletes felülről nézve, doubleshot PBT blend lesz.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82365) Seep válasza dqdb (#82364) üzenetére


Seep
senior tag

MTNU de jol nez ki igy feher alapon feketevel.

(#82366) micafighter válasza nyunyu (#82363) üzenetére


micafighter
nagyúr

Jó hallani, az SA kupakok nekem is hamar lekerültek :DDD Kép alapján jónak tűnik :) Ez PBT double-shot lenne? Úgy látom amúgy az Akko árul ASA-ból ISO táomgatással is :) Egyes készleteiket Keygemtől is be lehet szerezni.

(#82367) micafighter válasza dqdb (#82285) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szerintem megtaláltam Superbuy/Taobaon (official Gateron store) ezt az új fekete alsóházas - milky top pro változatát (legalsó opció): [link] Kb US $ 6.77-be kerül 35 db kapcsoló, így kb 67 Ft-ra jön ki, de erre még jön valamennyi szállítási költség, plusz valószinűleg ÁFA.

FYI ez alapján [link] találtam Cherry MX Hyperglideot, annak 84 Ft-ra jön ki darabja 100db-nál.

(#82368) dqdb válasza micafighter (#82367) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha jól emlékszem, akkor 13-17 centért megy Taobaón a milky top Gateron, szóval ez kicsit magasabb ár csak. A Cherry-k 23-25 centért mennek, szóval amit találtál, az jó ár, de a macerát is beleszámolva ha mennyiség kellene, akkor azt Geontól rendelnék 28 centért inkább (pontosítva részemről múlt idő :U).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82369) t256 válasza Alan[HUN] (#82359) üzenetére


t256
őstag

Sajnos nem támasztottam meg. Youtube-on megnéztem pár videot. Mindenhol már be van rögzítve a nyák a házba és úgy rakják be a switcheket, szóval én is.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#82370) micafighter válasza t256 (#82369) üzenetére


micafighter
nagyúr

Érdemes kivenni a nyákot, és úgy bepakolni a kapcsolókat hotswap socketbe, hogy hátulról meg tudd támasztani. Sajnos nagyon kevés helyen láttam, hogy beszélnének ennek a fontosságáról. Millmax esetén mindegy, azt nem fogod tudni letörni a nyákról.

(#82371) Throme válasza Alan[HUN] (#82359) üzenetére


Throme
veterán

Erről van valami leírás a billentyűzetek használatijában?
Ilyen tüzetesen nem néztem át. Nem rég cseréltem kapcsolókat és inkább kifelel aggódtam...

(#82372) micafighter válasza dqdb (#82368) üzenetére


micafighter
nagyúr

Superbuy rendelés nem volt sokkal macerásabb, bár az ÁFA ügyintézés az nem tudom hogy fog menni, az a Geonnál nekem nagyon gördülékeny volt, elsőre elfogadták a Geon számlát. Már szállítás alatt bekérték, még mielőtt az országba ért volna a cucc. Beküldtem, kifizettem, igy a vámolásra se kellett még plusz napokat várni.

Az jutott még eszembe, hogy Geontól azért biztosabb, hogy eredeti Cherry kapcsolót kapsz, de a Cherry reszelésben utánozhatatlan, így szerintem könnyű lesz megmondani utólag, hogy vajon eredeti Cherry kapcsolót kaptál-e :DDD

(#82373) dqdb válasza Throme (#82371) üzenetére


dqdb
nagyúr

"Please start to install the switches 09 on to the plate. Please make sure to brace the hot
swap socket on the other side of the PCB with your other hand."

[link]

"For HOTSWAP PCB, Always support your socket firmly from the back (S area) while you’re installing switches. Failure in doing so can result in your hotswap socket getting pushed off its pad on the PCB (X) and the socket will no longer work. Based on your soldering knowledge, you may attempt fixing it at your own discretion. Qwertykeys and all of our vendors will not replace parts damaged by customers with mishandling."
[link]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82374) micafighter válasza Throme (#82371) üzenetére


micafighter
nagyúr

Billentyűzettől függ. Jobb helyeken azért bele teszik :) Nekem pl CK Bakeneko-nál benne volt [link] de pl nem sok youtubernél hallottam ezt, hogy említették volna, pedig azért a legtöbb hotswap PCB-vel rakja össze a bemutatott billentyűzetet.

[ Szerkesztve ]

(#82375) Throme válasza dqdb (#82373) üzenetére


Throme
veterán

A 17-es lépésnél mi támasztja alá a foglalatot?

#82374micafighter
Akkor nekem szerencsém volt (nem zoom ). Nem is variálok többet kapcsoló cserével...

[ Szerkesztve ]

(#82376) dqdb válasza Throme (#82375) üzenetére


dqdb
nagyúr

A 17-es lépésnél mi támasztja alá a foglalatot?
A remény, azaz "Please be careful to not force them in as the hot swap
sockets underneath cannot be braced against the impact."
:D

Screwless design mellett döntöttek, és abból is egy ritka rossz megoldás mellett. A screwless design azt jelenti, hogy a billentyűzet alján nem látszanak a csavarok, ami szép cél, de nem találkoztam még olyan emberről, aki a screwless megoldás híve lenne, mert rossz, rosszabb és még rosszabb megvalósításai vannak.

A legjobb rossz megvalósítás az, ha a csavarhelyek a lábak alá mennek, azaz szétszedéshez ezeket el kell távolítani. Ha láb helyett hosszú gumicsík van, akkor az hajlamos lehet minden szétszedéssel enyhén nyúlni kicsit.

A rosszabb megvalósítás az, ha a csavarokat felülről kell becsavarni, és ehhez le kell venni pár kupakot, hogy hozzáférj ezekhez szétszerelésnél. Ha rutinos vagy, akkor egy tartalék plate-et előveszel, amiről le tudod nézni, hogy melyik kupakokról van szó, ha nincsen ilyen, akkor marad a találgatás vagy a komplett alsó-felső sor eltávolítása.

A rosszabb megoldás rosszabb esete az, ha a csavarhelyek nincsenek kellően süllyesztve és/vagy fényes csavarokat használtak, mert ekkor a screwless azt jelenti, hogy bármikor a billentyűzetre nézve látod azokat a csavarokat, amelyeket nem látnál, ha nem akarják elrejteni a billentyűzet aljáról, ahol ugyebár csak akkor látnád ezeket, ha megfordítanád a billentyűzetet.

A legrosszabb megvalósításra pedig lásd a példát, ahol a kapcsolókat is el kell távolítani a szétszedéshez.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82377) dugo_ válasza dqdb (#82376) üzenetére


dugo_
veterán

Ha rutinos vagy, akkor egy tartalék plate-et előveszel, amiről le tudod nézni, hogy melyik kupakokról van szó, ha nincsen ilyen, akkor marad a találgatás vagy a komplett alsó-felső sor eltávolítása.

Alap, hogy tartunk egy fényképet a kupakok nélküli állapotról. :DDD

(#82378) dqdb válasza dugo_ (#82377) üzenetére


dqdb
nagyúr

Persze, de a képet vagy a Geekhack threadet elő kell keresni, míg a tartalék plate/PCB tipikusan ott van a billentyűzet mellett a hordtáskában.

Két screwless billentyűzetem van, az egyiknél gumicsík/láb van, a másiknál pedig úgy tettem fel a kupakokat, hogy a szétszedésnél útban lévőket félreraktam, fotó, aztán jött a maradék.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82379) elite.cs11 válasza dqdb (#82376) üzenetére


elite.cs11
senior tag

vitatkoznék. szerintem az a legrosszabb ahol látod a csavarokat (nálad ez a "rosszabb" kategória volt).
Mert ebben az esetben folyton látod, szétszedned meg ritkán kell általában :D

(#82380) micafighter


micafighter
nagyúr

Lehet, hogy megfejtettem a cherry stab + c3 drót kombót. Olcsón lehet venni taobao-n cherry stabilizátorokat, viszont a legkisebb stab kitek is 4x2U +6.25U/7U-t szoktak tartalmazni, és egyes kiosztásokra elég csupán 2-3 stabilizátor, ilyen esetekben általában a space drotokbol fogy ki az ember, de marad egy csomó stabilizátor ház és 2U drót kihasználatlanul. Taobaon szintén lehet kapni C3 drótot, amivel fel tudjuk használni az elfekvőben lévő stab házakat.

Persze az is lehet, hogy szimplán jobb a C3 drót, mint amit adnak a cherry stabokhoz :DDD

(#82381) dqdb válasza micafighter (#82380) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ezért kell split/ergo billentyűzetet is tartani, mert azokhoz kvázi ingyen van a stabilizátor :DDD

Ha ISO-t építesz, eleve megmarad egy 2u a négyből, ha a jobb Shift osztott vagy a kiosztás miatt 1.75u széles, akkor még egy megmarad, így 2-3 hosszú space-es billentyűzetnél meg lehet spórolni egy Alice-ra való stabilizátort.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82382) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
:P

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82383) Mephike válasza dqdb (#82382) üzenetére


Mephike
senior tag

A reddit kommentek is jók, van pár gyöngyszem köztük. :DDD

(#82384) nyunyu válasza dqdb (#82382) üzenetére


nyunyu
félisten

Ahogy nézem a tecsős videója nézettségét, már duplán megkereste az árát :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82385) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
[link]
újabb felesleges termékkategória van elterjedőben

nyunyu: Glarsesnek hatalmas elérése van, amikkel meg tudja finanszírozni ezeket a drága prototípus mémeket, amik aztán még nagyon elérést biztosítanak neki.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82386) nyunyu


nyunyu
félisten

Közben kedvenc Outemu Silent Lime/Peachből kijött a V2 verzió, ami
- vastagabb lábú
- 5 tűs

Vagyis Redragon billzetet átépítők inkább a régi 3 pineset vegyék, mert az megy csak bele az Outemu hotwap zokniba.
Ez inkább a forrasztós, vagy újabb hotswapes aljzatos billzetek építőinek lehet érdekes.

Perzse maradt a nagyfülü ház, így plateless billzetben nem lehet őket felülről nyitni.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82387) ktg3


ktg3
őstag

TKL variánsból ezeket nézegettem.

Roccat Vulcan TKL Pro - 113EUR
Corsair K60 PRO TKL RGB - 131EUR
Razer Huntsman V2 Tenkeyless - 117EUR - itt az a baj, hogy csak a clicky ilyen "olcsó" a red switches jóval drágább

Alapvetően egy letisztult sötét monochrome design-z keresek. Sajnos ezzel kiesik elég sok típus. Az red/brown jellegű kapcsolók irányban keresgélek és az sem lenne baj, ha nem lenne nagyon hangos.
A fentiek közül a eddig Vulcan felé billen a mérleg.
Ebben az árkategóriában (100-130EUR) mi jöhet még szóba ezekkel az igényekkel?

(#82388) dqdb válasza ktg3 (#82387) üzenetére


dqdb
nagyúr

[ANSI] [ISO]

A csak fekete kitétellel sajnos kizártad a piac jó billentyűzeteit ebben az árkategóriában, mint a Varmilókat ([1], [2]) és a Keychronokat.

letisztult sötét monochrome design
Vulcan felé billen a mérleg
Tudom, az ízlés eleve szubjektív, az emberek pedig a letisztult kifejezést eltérő értelemben is használják, de arról a Roccatről nekem a bazári az első szó, ami beugrik.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82389) dqdb válasza dqdb (#82388) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link]
72 euróra jön ki magyar áfával és szállítási költséggel = 27e forintért lehet venni tényleg halk és kategóriájában jó TKL billentyűzetet

már csak egy kupakkészlet kell rá, ha valaki magyarítaná

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#82390) Mephike válasza ktg3 (#82387) üzenetére


Mephike
senior tag

Tyűűű, ha lenne még búcsú és céllövölde, akkor új értelmet nyerne a 2 pálcás fhos ezzel a Roccattal! ;]
Bár kétségtelen, hogy a másik kettő belefér a letisztult témakörbe. Nekem teljesen tiszta, hogy egyik sem kellene.

(#82391) ktg3 válasza dqdb (#82388) üzenetére


ktg3
őstag

Néztem is őket, mert mindenhol írják hogy milyen jók. Fogom is a fejem, hogy miért nincs belőlük monochrome.

Ez a Cherry G80
jó is lehet. Érdekes hogy amazonon csak 53EUR. Az kevesebb mint a fele a fenti 3-nak. Igaz hogy nem optoswitch-es.

Fenti 3 és a Cherry G80 nem rúg labdába a Keychron és a Varmilo mellett?

#82390Mephike: Azt azért nem gondoltam volna, hogy ennyire mellélövök ezekkel.
Elég sok review-t néztem ezekről és azért elég jókat írtak róluk. :F

[ Szerkesztve ]

(#82392) ktg3 válasza dqdb (#82389) üzenetére


ktg3
őstag

Külföldön lakom, itt egy "kicsit" jobb az ÁFA helyzet. A külföldi kiosztás ezért nem is gond, már hozzászoktam.

Keychron és a Varmilo billentyűzetek közül mind ajánlott?
Elég sok típus van. Lehet hogy megpróbálok megbarátkozni a színesebb témával.

[ Szerkesztve ]

(#82393) elite.cs11 válasza ktg3 (#82392) üzenetére


elite.cs11
senior tag

Elegge hasonloak, szoval mondhatni hogy mindegyik. En legalabbis nem hallottam olyat, h barmelyik markanal egy konkret modell rossz lenne. Keychronnal van tobb kategoria is, ez alapjan erdemes lehet beloni, h mi a cel. Q illetve k pro a magasabb minoseg (k es v meg inkabb az olcsobb darabok, ha nem tevedek), de mas a feature set is

(#82394) nyunyu válasza ktg3 (#82387) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha vezetékes, átvilágítós ANSI TKL billzet kell:
Akko 5087S?
Ha drótnélküli ANSI kell, színesebb kupakokkal:
Black & Gold 5087B Plus (eltűnt a nemzetközi oldalról??? Meg határozottam emlékszem belőle ISO kivitelre is, de most nem találom)
Horizon 5087DS
Horizon 5087B Plus ISO (legalább ISO, de kevésbé pofás kupakkal, mint az ANSI tesója)

Lineáris kapcsolóval elég kopogós hangjuk lehet, de könnyen cserélhető neked tetszőre.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82395) nyunyu


nyunyu
félisten

Rászántam másfél órát az engem idegesítően kopogós Akko CS Crystal V2 kapcsolók lecserélésére:

Outemu Silent Whitetal határozottan jobban tetszik a billzet.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#82396) micafighter válasza nyunyu (#82395) üzenetére


micafighter
nagyúr

Kopogós = a bottom-outnak van hangja? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#82397) pengwin válasza nyunyu (#82386) üzenetére


pengwin
addikt

'örcsög volt az a jó anyhád...

Most miattad vennem kell egy adag hangtompított lime Outemut.

A mai nap tanulsága: a Milyen billentyűzetet vegyek? topik veszélyes.

Üdv, pengwin

(#82398) pengwin


pengwin
addikt

Egyébként lehet mostanában kapni teljes méretű vagy TKL billentyűzetet NIZ, Topre, vagy hasonló kapcsolókkal? Van egy öreg BTC-m, amit nagyon szeretek, csak párom lenyúlta az új PC-jéhez és ő is nagyon szereti. Gongoltam akkor már szétnézek, hátha van valami hasonló, de komolyabb, esetleg N-key rollover-es.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#82399) ktg3


ktg3
őstag

Meggyőztetek: Keychron K8 Pro lett. :R
Igazából tényleg verhetetlen ennyiért a dolog.
Rendeltem hozzá silent red switcheket, meg kap valami fekete keycap-et aztán kész.

Gondolkodtam, hogy megéri-e a többletet a Q3 Pro, de nem tudtam meggyőzni magamat a majdnem dupla felárra. Pedig a full metal mozgatja a fantáziámat.

[ Szerkesztve ]

(#82400) dqdb válasza pengwin (#82398) üzenetére


dqdb
nagyúr

RealForce az etalon, de nem akarod kifizetni az árát, valamint akad még Leopold FC980C, mindkettő Topre kapcsolós. NIZ-t nem próbáltam, azt gyengébb megoldásnak tartják (és nem is csereszabatos a Topre kapcsolókkal).

Custom vonalon is kezd beindulni a kapacitív membrános élet, éppen ma láttam képet kapacitív Corne-ról, és több IC-nél van ilyen opció QMK kompatibilitással. A Deskeys jóvoltából már nem kell ehhez egy RealForce donort kannibalizálni a kapcsolókért, és vannak hírek arról, hogy lesz más belépő is erre a piacra.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.