Hirdetés
- Garanciális ügyintézési Horror Bestbyte...
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz MasterDeeJay #53600 üzenetére
Mondjuk valahogy a vezetési gyakorlatot is kellene nézni.
Mert ha jól sejtem az sok embernél az nem megfelelő.
-
mephi666
nagyúr
válasz philoxenia #53598 üzenetére
ez így ránézésre kevés: "két évig terjedő szabadságvesztéssel legyen büntetendő" ...amiből kap erős bűnbánattal 1 évet 2 évre felfüggesztve nem komoly visszatartó erő, mert úgy lesznek vele sokan, mint egy "joker"-rel, ha esetleg megfognák... (addig meg elmehet 30szor részegen, jogsi nélkül a szomszéd falu kocsmájába) ...a büntetés alsó határát feljebb kellene tolni és kizárni a felfüggesztettet... mindjárt más lenne, ha úgy indulna el a barom, hogy "ha megfogják, ülni fog" (...tudom, nincs elég hely a börtönökben arra, hogy feltöltsék jogsi nélküli vezetőkkel... a temetőkben pedig van hely ezek áldozatainak )
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
nagyúr
válasz aprokaroka87 #53601 üzenetére
A vezetési gyakorlat nem korlátozhatja a vezetést, ez biztos.
Ha valaki nem vezethet mert nincs gyakorlata, hogyan szerez gyakorlatot?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Pitterix
őstag
válasz aprokaroka87 #53604 üzenetére
Van olyan helyzet, mikor a gyakorlati tapasztalatot nyugodtan kukázni lehet.
Két olyan eset is történt előttem, mikor idősebb (nálam, 55-60közötti) sofőr került kalamajkába. Az egyik simán kivédte, füstölgő gumikkal, ide-oda rángatózó autóval, de megfogta és elkerülte a bajt, (utána megálltak az út szélén és megbeszélték, ezt láttuk ) a másiknál az illető úrnak már esélye sem volt időben fékezni, de még elrántani sem a kormányt. Az árokban kötött ki."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #53604 üzenetére
Igazából a teljesítmény az egy dolog, a vezetéssegítő kiegészítők biztonságosabbá tehetnek egy 150 lovas autót, mint amilyen egy 75 lovas azok nélkül.
-
titán
Szerintem ez csak politikai húzás, értelme nem sok van. Az utakon elkövetett szabálysértéseket/bűncselekményeket kellene sokkal súlyosabban büntetni azt gondolom. Miért nem erre nyújt be javaslatot? Ez így egy nulla. Önmagában a jogsi nélküli vezetés és az abból fakadó veszély az utakon egy nem létező probléma (igen ritkán van egy-két eset, hogy jogsi nélkül okozott valaki bajt az utakon).
-
Chris Kiki
senior tag
Ma délelőtt az "Instant karma" jelenségnek voltam szemtanúja, és egy baleset majdnem elszenvedője. Jövök át itt a kaszásdűlői hévátjárón, a lakótelep irányából. Nekem van elsőbbségem a Szentendrei út felől érkezőkkel szemben, de azért rutinból mindig kinézek balra. Jól tettem, mert a fehér Merci nem szándékozott megadni az elsőbbséget, és a megengedett sebességet túllépve rongyolt egyenesen át. Keresztben szoros egymás utánban 2 kijelölt gyalogátkelő, az egyik középen járdaszigettel elválasztva a forgalom lassítása végett. Ezek a képen nem látszanak, mert a Google térkép jelentős késéssel van a valósághoz képest. De az egyik zebra a sárga kocsi helyén van, a másik pedig a fehér kocsi előtt nagyjából. Itt található az elválasztó sziget is. Nos, ő ezekkel mit sem törődve megy keresztül, én satuzok, és látom, hogy az ember dühös szemekkel bámul ki rám jobbra. Itt követte el a legnagyobb hibát, mert a második gyalogátkelő helynél egy autós elengedte a gyalogost, ő pedig szépen beleszaladt hátulról, betolván az előtte állót a zebrára.
Ha belegondolok, az eset végül is jól végződött, mert:
1, Ha én kapom oldalba, valószínűleg fel is borul és az én autóm törik össze, plusz még az is lehet, hogy így is belecsúszik a másikba.
2, Egy álló kocsiba szállt bele, és nem egy gyalogost zúzott le.
3, Végül is élőlény nem sérült, csak a technika és az ego.[ Szerkesztve ]
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Pickit3
aktív tag
Valami pozítivat is írjak... Jóérzéssel tölt el amikor figyelnek egymásra a közlekedők, konkrétan egy utolsó pillanatban pirosra váltott sorompóról van szó. A szemem sarkából még láttam, hogy átvált, de mire megállok az a sínen lesz így hagytam átgurulni a kocsit. Jóska bá' szemből a bicikliútról kocsmából jövet maximális erőbefektetéssel biciklizést imitálva is tudott rám figyelni és jelezni, hogy Én biza piroson jöttem át. A mutogatást még értettem, amit kiabált arra meg nem is vagyok kíváncsi. Több Jóska bá' kellene az útra, segít betartani a kreszt.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz nyikszi #53596 üzenetére
"Múlt héten egy nő az M5 bevezetőre akart kanyarodni és várt, hogy ne jöjjön senki balról. Kb. 2 perc után feltűnt, hogy nem akar a buszsávra kanyarodni, hanem egyből a középső sávba akar menni!!! Miért????"
Mert igy írja elő a KRESZ! (amennyiben ott a tábla a saroknál akkor én is igy teszek, ha nem akkor honnét kéne tudnom?)
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
MasterMark
titán
-
fjudors
aktív tag
válasz MasterMark #53612 üzenetére
https://autozz.blog.hu/2007/12/03/kanyarodas_es_buszsav
-
titán
válasz ElektrikusDE #53611 üzenetére
A kresz-ből.
-
titán
válasz MasterMark #53615 üzenetére
Második bekezdés.
-
patomi
őstag
válasz ElektrikusDE #53611 üzenetére
És mit csinálsz? Átugratod a buszsávot? Nem véletlen van ilyen helyen szaggatott vonal hosszan.
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Reggie0
félisten
Dronosok szivni fognak.
-
titán
válasz MasterMark #53620 üzenetére
Nincs is rá szükség. Mivel a leírt eset nem tartozik a kivételek közé, csak a buszsáv melletti sávba/sávokba kanyarodhat ki.
[ Szerkesztve ]
-
patomi
őstag
Te meg miről beszélsz? Senki nem mondta a közlekedést. Felhajtó felvisz a buszsávba, ami fel van szaggatva és besorolsz a haladó sávba.
Mi a szarnak kéne a buszsáv előtt megállni? Felhajtók is úgy vannak kialakítva, hogy erre kéztessenek. Nagyon nem életszerű amit írsz.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz patomi #53622 üzenetére
"Felhajtó felvisz a buszsávba, ami fel van szaggatva és besorolsz a haladó sávba."
Igy van!
Akartam is írni, mint kivételt, én sima útkereszteződésre gondoltam, amikor írtam, elfelejtettem hogy itt már pálya van, elnézést nem akartam felesleges vitát generálni!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
titán
válasz patomi #53629 üzenetére
Nyilván ismerem fejből az összes kereszteződést táblástól európában.....
A konkrét helyzetben az autós besorolhat a sávra, majd a tábla jelzését látva, amint lehet át kell sorolnia egy másik sávra. Amennyiben már eleve látszik, hogy a szélső sáv buszsáv (útburkolati jelből és/vagy tábla jelzéséből), akkor nem hajthatsz rá a sávra, csak a közvetlenül mellete lévőkre, tehát csak keresztezheted a sávot.
[ Szerkesztve ]
-
nyikszi
őstag
válasz patomi #53626 üzenetére
Konkrétan itt történt az eset:
Csak egy nyomorult elsőbbség adás tábla és kötelező haladási irány van. Miért is várt a hölgyemény? Mert nem ismeri a kreszt, de nyilván járt már arra. Ha nem, akkor amint lehetett volna kikanyarodik a jobb szélső sávba.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Chris Kiki
senior tag
válasz nyikszi #53634 üzenetére
Azért arra kíváncsi lennék, ha itt kihajt, majd kilométereken keresztül megy a "buszsávban" tovább, vajon büntethető-e? Ugyanis buszsávot jelző tábla sehol sincs.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
mephi666
nagyúr
válasz Chris Kiki #53635 üzenetére
én úgy tudom, hogy buszsávot gyorsítósávként nem szabad igénybe venni, viszont ha jobbra kell kanyarodnod, akkor besorolhatsz a buszsávba kanyarodás előtt
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
fjudors
aktív tag
de van felfestés..
link
link
itt is hiányzok a tábla,akkor mész a buszsávban? Bár, szerintem itt csak nem pótolták, mintha kitört volna.[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
válasz patomi #53639 üzenetére
nem.annyi, hogy mivel hiányos a tábla, van esély kimagyarázni a bírságot.mutasd már meg kérlek, hill van leírva, hogy 70-es táblánál lehet használni a buszsávot,de 50-esnél nem? az, hix mész öt métert, nem haladás
ráadásul, még az első lehajtón való lehajtáshoz is be kell sorolni, majd ki.ott lehet ráhajtani, ahol belülről szaggatott.az, hogy nem életszerű, mellékes
-
mephi666
nagyúr
a héten nem sokat mentem kocsival, így csak 3 jópofa eset:
1: full piroson átmegy, amikor már zöld a keresztező zebra (itt kiegészítő tábla sincs, ami engedte volna jobbra)
2: hülyegyerek rollerral, világítás nélkül, kiskörúton, forgalommal szemben
3: papa gurította át a hordót... rendesen lelassítottam, mert nem nagyon akarta észrevenni, hogy az úttesten esetleg autók járnak"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
válasz patomi #53633 üzenetére
Nem siklottam félre. Szerintem nálad csúszott el ott a dolog, hogy valamiért azt gondolod, mindenki tudja melyik kereszteződésről van szó (M5 bevezetőre akart kanyarodni). Ezért írtad nekem is ezt a megjegyzést: szerintem nagyon is jól tudod miről van szó. Az eddigiek alapján nem 2km vezetés van mögötted. Bejártad a fél világot. Gyanítom erre is jártál, mintha célom lenne itt játszadozni vagy hazudozni. Többet jártam a müncheni, a londoni, vagy a milánói elkerülőn , mint a nagykőrösi úton. Ezen kívül egy közlekedési helyzetet mindig az adott helyszín pillanatnyi állapotában érdemes elemezni, mert ha kidöntenek éjszaka egy táblát, már megváltozik az ottani közelekedési rend. Emiatt a google térképes elemzés sem feltétlenül helytálló (csak azt lehet elemezni amit a térképen látsz, ha beülsz az autóba és odamész, lehet másként kell közlekedni).
A fórumozó ezt írta: nem akar a buszsávra kanyarodni, hanem egyből a középső sávba akar menni!!! Nekem ebből, a helyszínt nem ismerve az jött le, hogy valaki tudatosan nem akar közlekedni a buszsávon (mivel az a kivételeket leszámítva tilos), hanem teljesen szabályosan a mellette lévő sávba/sávokba akar átsorolni. Amikor megmutattad a google képeket, egyből írtam is neked, hogy ott mi a konkrét szitu.Ott az illető félreértelmezte a dolgokat, mert neki ott be szabad sorolni a szélső sávba, majd a buszsáv táblát látva, amint lehet át kell sorolnia valamelyik mellette lévő sávba. Azt hiszem ennyi.
-
titán
Igen, büntethető, mivel az útburkolati jelből tudja, hogy buszsáv. Ha mondjuk az lekopik, vagy esik rá hó és emiatt nem látszik az útburkolati jel, akkor egészen az első buszsáv tábláig szabályosan közlekedhet ott.
-
titán
válasz fjudors #53640 üzenetére
Nem tudsz kimagyarázni semmit:
d) autóbusz forgalmi sáv: útburkolati jellel jelölt forgalmi sávban levő „BUSZ” felirat, amely azt jelzi, hogy a forgalmi sávban csak az erre vonatkozó külön szabályok [36. § (8) bek.] szerint szabad közlekedni;
Mivel látszik a felfestés, egyértelmű. Ha az lekopik/nem látszik, már mehetsz rajta, amíg nincs kint tábla.
[ Szerkesztve ]
-
fjudors
aktív tag
hogy az eredeti (53634), témaindító helyzetben sem sorolhat be a buszsávba, hanem egyel beljebb kell kanyarodnia.
de, tábla hiányában, ha oda kanyarodik a buszsávba, és megbüntetik, akkor bizonyos körülmények között (pl hó, eső, sötét) hivatkozhat arra, hogy nem látszik a felfestés, meg van kopva.
persze, csak az első tábláig.
a buszsáv nem gyorsítósáv. és ha le is megy az első kijáratnál jobbra, akkor is "belülre" kell érkeznie, majd a kihajtó előtti szaggatottnál sorolhat ki a buszsávba, és kanyarodhat le jobbra[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz fjudors #53647 üzenetére
közben beugrott: akkor sorolhat szabályosan azonnal a buszsávba, ha az első lehetőségnél jobbra akar fordulni (itt kecskeméten is volt olyan buszsáv, amit csomóan gyorsítónak használtak és onnan pofátlankodtak be a másik elé)
-
titán
válasz fjudors #53647 üzenetére
Amennyiben kikanyarodáskor nem látja egyik jelzést sem (busz felfestés vagy tábla), akkor kikanyarodhat a legszélső sávba, majd később átsorol , mikor meglátta a jelzéseket. Ha látja bármelyik jelzést (busz felfestés vagy tábla), akkor csak a buszsáv melletti sáv/sávokba kanyarodhat ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mini-ITX
- 1 mm-es kávákkal könnyű nagyot alkotni
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest