Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz Mr.Csizmás #45825 üzenetére
Az sem sokkal jobb. En kihivtam, a rendor azt mondta h ha ragaszkodom az intezkedeshez, akkor engem is megbuntet(nem akart kormolni).Es meg is buntetett. Az eloado meg mar kajan vigyorral fogadott, amikor kifogasoltam, de helybenhagytak. Kamera kell.
-
Reggie0
félisten
En azert hivtam ki, mert a masik le akart lepni, illetve mondta h nem ismeri el. Persze mire kijott a rendor mar elismerte volna, de ismerve a biztositokat jobbnak lattam ha, lepapirozzak rendesen. A rendor meg azt mondta, hogy ha nem fogadom el siman a keksargat, akkor engem is megbuntet. Na mind1, itt tortent: [link]. Az ipse nem kanyarodott le balra, hanem tovabbjott a lezart reszen egyenesen, en a jobb savban voltam, kovettem a savelhuzast, amikor nekemjott bal oldalrol. A rendor meg megallapitotta, hogy mogottem jott a masik auto, csak en keresztezodes utan rogton lementem a jobb savba es onnan visszatertem a zarovonalon at. A masik fel meg elismerte, hogy rament az elzart teruletre. Igy o kapott 20k buntit, en meg 30k buntit es 7 pontot, mert zarovonal+elsobbseg es elozesi szabalyok megsertese.
Kifogasolasnal nem nagyon izgatta, hogy ez a sztori nem eletszeru es meg arra sem kene szamitanom, ha valaki lezart teruleten keresztul jon. A zarovonalra meg azt mondta, hogy mivel nincs feknyom ezert barhol tortenhetett a koccanas. En valahogy nem ertem, hogy ha barhol tortenhetett, akkor egy tagadas es egy allitas mellett hogyan tudja biztosan megallapitani a zarovonalon atlepest...[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Ha megnezed a kepen a keresztezodes folytatasaban nyilik egy uj sav jobb oldalon(a sarga terulet utan). Arra gondolt.
Tanu, video nem volt, csak a megallaskor keszult fotok es a beszamolok alapjan hoztak a hatarozatot.Ezert mondom, legyen mindig video, ezt az ugyet 5 perc alatt letudtam volna. Nekem most fog bekerulni a ket kamera.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Pont a zebran tortent, csak joval tovabb alltunk meg, mert nem tapostunk a fekbe, hanem en jobbra kormanyoztam, hogy ne erjenek ossze az autok(es mert jobbra megcsusztatta a hatso tengelyt). Szerencsere legalabb a kocsi oldala nem lett durvan felszantva.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Ezekiel Ston #45839 üzenetére
Sajatot epitek elore-hatra. IMX322 nagylatoszogu FHD USB kamerabol es egy mini itx-es kisgeppel.
-
Reggie0
félisten
Sajnos be kell vallalni es beleallni ezekbe a sztorikba. Ha ilyenkor mindenki megijed a rendortol es inkabb nem iratja meg a papirt, akkor megtanuljak, hogy ez egy mukodo modszer es ott kerulik el a munkat, ahol csak lehet. Az volt a mazlija, hogy nem ertem haza idoben, kulonben meg mennenek a birosagi korok is, nem szokasom hagyni magam, ha igazam van.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51077 üzenetére
Tyler Nick Hague. Kivancsi vagyok szerinted miert nem vezethetne autot, amikor az urbe is fellovik
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51098 üzenetére
Az, hogy nem szokta meg az itteni kulturat nem azt jelenti, hogy orvosilag alkalmatlan, marpedig errol volt szo.
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51100 üzenetére
Ironia az is, amikor valaki nem akarja elsimerni, hogy hulyeseget irt Legalabbis utolag mindig ironianak minositik
Nem az egeszsegi allapotaba kotottel bele.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A pia nem feltetlen jatszik szerepet egy baleset letrejotteben, ezert is kell vizsgalni attol fuggetlenul is az esemenyeket. Vegezzunk egy gondolatkiserletet. Ha te jozanul balesetet szenvedsz, mondjuk bevad eled valaki fektavon es nem tudsz megallni, akkor nyilvan nem lehetsz hibas. Ha ugyan ez megtortenik ugy, hogy alkohol van a szervezetedben, de a fekezest/baleset elkerulest ugyan ugy megprobalod es vegrehajtod, mint jozanul, meterrol meterre es masodpercrol masodpercre azonos modon. Ekkor az alkohol miatt megis automatikusan neked kell lenni a hibasnak, annak ellenere, hogy minden pont ugyan ugy tortent a ket esetben?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51147 üzenetére
De ertem mire akartal celozni, csak eppen nem ertek vele egyet. Sokan vannak, akiknek az egeszseguk megfelel a vezeteshez, mikozben te azt akarod elhinteni, hogy igazabol senki se, ezert kell boldog-boldogtalant vezetni engedni.
-
Reggie0
félisten
válasz BigBear #51152 üzenetére
Butasagot ne beszeljunk: az, hogy kinek mennyire romlik a reakcioideje adott veralkohol szintnel elegge egyeni. Azt mondani, hogy soha nem fogod ugyan ugy megcsinalni, az igazi hulyeseg, mert pl. 3 deci sor semmit sem valtoztat azon, aki minden hetvegen iszik.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Kutatasok alapjan. [link] 3 deci sor az 0.01% BAC (veralkoholszint). Valamint az sem mindegy ugye, hogy az emesztes soran verbe kerulo dolgok eloszor a maj fele keringenek, majd onnan vissza a sziv es agy fele, tehat elobb talalkozik valamennyi bontassal es csak utana kerul az agyba*. Aki hozzaszokott, annal mar gyorsabban beindul a bontas(amig kezdo alkoholista es nem romlottak a majfunkcioi).
Amugy altalaban a vegyszerekrol: minden szernek van egy adott maximalis kuszoberteke, amin belul hiaba kerul be a szervezetbe nem fejt ki semmilyen hatast vagy mellekhatast.
*Ezert talaltak ki a vegbelkupot, mert ami a vegbelben szivodik fel, az mar a maj utan kerul a veraramba es mehet az agy fele, igy kevesebb megy karba. Ez foleg olyan szereknel erdekes amelyek toxikusak a majra es/vagy kicsi a terapias indexuk. Pl. acetaminofen.
(#51202) BigBear : Ugy latszik inkabb neked van szukseged arra beszelgetesre.
(#51217) philoxenia : Az ingeruletvezetest is lassitja egyes idegtipusokban. A dontesi sebesseg a korral rohamosan no, hiaba csokkenhet a tapasztalat miatt a szituacio felismeresenek sebessege.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51235 üzenetére
Igazabol az mindegy, hogy idoben dont rosszul, vagy keson dont jol, az eredmeny ugyan az.
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51268 üzenetére
Az elobbi javithato, ha javul az oktatas minosege, lasd jarmuvezetoi trening, korlatozott jogositvany(csak tapasztalt vezeto felugyelete mellett vezethet), de az oregedesbol adodo reakcioidon nem nagyon lehet javitani, esetleg nemi droggal, de az nem a hosszu elet titka. Tehat maximalisan nem igaz az, hogy a szigorusagbol az kovetkezik, hogy senkinek sem lesz jogsija.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51283 üzenetére
Ha a reflexeken nem mulna, akkor az is eleg lenne, ha masnap fognad fel, hogy valaki bekanyarodott eled, vagy megjelent a gyalogos a zebran, de valahogy ez megsem elegseges... A szabalyok betartasahoz a reflexek is kellenek, mert a szituaciot fel kell fogni hozza, hogy aztan alkalmazni lehessen a szabalyokat, meg kello idoben.
[ Szerkesztve ]
-
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #51375 üzenetére
Oldalirany a rendor testehez viszonyitva, azt irja korul, amikor a rendor oldalra kitarja a ket karjat, akkor mi van. Aztan azt is irja, hogy a rendor szettart karjaval parhuzamosan haladokrol van szo, tehat nem szembol latod szettart kart.
Magyarul mit csinalhatsz akkor ,ha a rendor oldalra kitarja a karjat es te oldalrol jossz fele.
-
-
Reggie0
félisten
Csakhogy eppenseggel a sebessegmeresbol objektiv feleloseg lesz, pontot meg a vezeto kaphat, az objektiv feleloseget pedig az uzembentartoval szemben szabjak ki, igy amit objektivf alatt szabnak ki azert nem jar pont. Amugy meg sima helyszini(szabalysertesi) birsagot szabnak ki gyorshajtasert, felteve, ha megallitanak valakit, ami a feher hollo kategoria.
Eloeleti pontot csak akkor kapsz kozig birsagert, ha azt valahogy sikerul a vezetovel szemben kiszabni, gondolom ez az az eset lehet, ha pl. irattal tudod igazolni, hogy akkor kolcsonadtad valakinek(bar az meg nem feltetlen jelente, hogy az vezette), es igy nem az uzembentartora megy a birsag.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Mindenkinek van ralatasa, aki egy kicsit foglalkozik is vele. Az objektiv feleloseget pedig kimondottan azert vezettek be, mert siralmas volt a vezeto felderitesenek aranya. Talan emlekszel a "rokon vezette" indokra... Max neked nem megy a logika.
Tessek egy ezereves cikk, hogy tudd mi nem valtozott. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A jogszabaly es a gyakorlat nem egyezik meg soha. Gondolom hallottal mar olyanrol, hogy joggyakorlat, vagy biroi gyakorlat, itelkezesi gyakorlat, aztan ott van a rendorseg sajat jogertelmezesei stb.. A jogszabaly a tenyeket nem tamasztja ala, hanem jogforrast biztosit.
Tehat baromira nem szamit, hogy pontokat lehetne kiosztani a vezetonek, ha gyakorlatban a rendorseg csak kuldi a fotot es a csekket az uzembentartonak.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51438 üzenetére
Azt jelenti, hogy nem a jogszabaly hatarozza meg a torteneseket, az csak a hatosag munkajahoz egy eszkoz, azaz nem azert kap birsagot a delikvens, mert a jogszabaly mondja, hanem mert odamegy a rendor megallitja es a jogszabaly alapjan megbunteti. Ha nincs rendor aki odamegy, akkor nem tortenik meg, hiaba irja a jogszabaly, igy teny sem lesz belole. Mas az ok-okozati osszefugges.
Igen nagyon sok esetben megvan a vezeto, de a gyorshajtasi esetek pont nem ilyenek(erre reagaltam az elso kommentben). Ugyanis ahhoz, hogy meglegyen az elkoveto meg kene allitani a gyorshajtot es igazoltatni. A gyorshajtast pedig rendszerint objektiv feleloseggel kezelik, azaz az uzembentartonak megy a csekk, aki nem kaphat pontot.
(#51441) Lauda: Viszont a rendorsegnek van merlegelesi jogkore, hogy megallitos merest szervez, vagy postazgatosat. Az elobbinel meglesz a vezeto, az utobbinal meg nem. Sot a rendorseg merlegelesi jogkore az is, hogy indit-e bizonyitasi eljarast a vezeto kiletere, pl. behivja az uzembentartot tanuskodni, elemzi a fenykepeket, hogy ki ult a volannal, stb. stb., de ilyet soha sem csinalnak. Nekik a kenyelmes penzbehajtas a cel, mert az javitja a statisztikakat, minden mas kimenetele mar nagyobb kockazattal jar.
De mondok mas peldat a rendor merlegelesi jogkorere: Egyszer megesett velem, hogy a tesco parkolojaban levo automosobol kikanyarodtam balra(mert amugy jobbra el kell menni egy ures uton hosszan egy korforgalomig, hogy meg lehessen fordulni). Volt nyil felfestve meg zarovonal. Rendor persze a tavolbol latta odajott es megbuntetett. De azt mondta, hogy zarovonalert buntet meg, az csak 10ezer, de megbuntethetne kotelezo haladasi irany miatt is, hiszen nyil is van, az meg 50 lenne. Szoval azt is o donti el, hogy mit vesz eszre es ezaltal milyen jogszabalyt alkalmaz. Na ennyire teny az, hogy mi van a torvenyben...
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51454 üzenetére
A szurkeben levo reszek nem kerdesek, nyilvan igy van, nem is ez a tema. A tema az, hogy a torvenyben hiaban van meghatarozva, hogy adott esetben mit kell csinalni, ha azt megkeruli a hatosag is egy alternativ es meg jogszeru modon is. Tehat hiaba kene osztani akkor ha megallitanak meresnel es kiderul ki a vezeto, mert ehelyett inkabb nem allitanak meg senkit(nehany kiveteltol eltekintve), az objektiv feleloseg sokkal kenyelmesebb.
Lehet probalt nem arrol beszelni, de egyertelmuen abbol indult a tema, csak nem fekudtem fel a terelesenek. A cikkben irjak 8 pont jar azert a gyorshajtasert. Csak jarna, ha megallitanak egyszer a szabalysertot, de az mar munka lenne. Ezert irtam, hogy gyorshajtasert kb. senki sem kap buntetopontot. (Amugy meg az sem igaz, hogy kozig birsagert jar a legtobb buntetopont, hiszen legfeljebb 9 pontot osztanak ki, mert a legtobbet vetsegert, vagy bcs-ert adjak, mint pl. cserbenhagyas, akar 11 pontot. Persze ezt nem hoztam fel, mert nyilvan nem erre gondolt, meg en se, mivel a gyorshajtasbol indult a tema.)
(#51458) Lauda: Persze, de a tobbseg a civilizaciot valasztotta. Bar ebben az orszagban meg barmi is lehet a kov. 20 evben.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz philoxenia #51462 üzenetére
Meg szerencse, hogy nem azt irtam nem jar, hanem "Mondjuk kozig birsagert nem adnak buntetopontot." (#51425). Az adnak pedig pont azt jelenti, hogy kapnak-e, csak a masik oldal iranyabol fejezi ki ugyan azt. Pontosabban kene olvasnod. De majdnem bejott
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz FireFox1996 #51536 üzenetére
Utanfutoval is lehet elozni. Viszont bukkanoban es/vagy zarovonalon mar nem igazan.
-
Reggie0
félisten
válasz fjudors #51541 üzenetére
Varosban persze h mindenki elol akar menni. En is. Teli van az ut idiotakkal es fillerbszokkal, akik nem indulnak el a lampanal, beragadnak, nem gurulnak az elottuk levo utan, ha csak par metert ment, 2km-en guritjak ki,stb. es leszarjak, hogy miattuk nem fernek at a zoldon a mogottuk jovok. Azt meg sosem bantam meg, hogy megeloztem valakit, de azt szamtalanszor, amikor nem.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, de minden szerelveny megall ott. Napkozben plane. Szoval ugy tervezni/elhelyezni a bizbert, hogy ejjel ott robog egy szerelveny es nem tud megallni, nem tul okos dolog. Akkor ejjel az az 1-2 szerelveny is alljon meg, sokkal kisebb problema.
Amugy valoban nagyon gyatra a kozlekedes azon a kornyeken. Ezert mondom, hogy megertem ha neha 1-2 ember bekattan es athagja a szabalyokat. foleg ha mar beteve tudja, hogy mikor mi jon es hol lathato.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest