Hirdetés
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Duplán OFF, de nem találok jobb helyet neki, és asszem ez ide
az univerzális CSC topikbafog illeni: seeimpossible.canon.com/Egyébként (azaz ha nem a tükröt vágnák ki a gépből) nem lenne annyira 'lehetetlen', nem marketingelnék ennyire, szerintem.
Vagy a 3 számjegyű vonal mellé nyitnak meglévő obikkal kompatibilis rendszert (mondjuk D helyett M betűvel), vagy akár beállhatnak az mft sorba... De még az sem kizárt hogy az A7-nek próbálnak konkurenciát állítani - talán ezzel nyitni lenne marketing szempontjából a legjobb.
Kíváncsian várom, ilyen ritkán van canon cuccoknál
-
MC Pite
veterán
Ők a fixobi apsc kombóra tették le a voksukat, amúgy meg az egyes szériát kínálják aki több rugalmasságra vágyik.
Érdekes hogy a fix-es kombók nem túl népszerűek (akár csc akár kompakt), pedig a 20/1,7-el egy kis váz már-már kompaktos méret, vagy... hasonló méretű apsc szenzoros beépített obis gépek sem pörögnek látszólag nagyon.
Bár néha olyan érzésem van, hogyha ingyen választhatnánk egyet egy asztalról, amin kint lennének a csúcskompaktok, akkor sem menne könnyen a feladat
. -
törölt tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Szia.
Hiába kompakt, ez az első gép ami tényleg egy " teljes rendszer" érzetet ad. Nagyon jó benne az ND8 szűrő, pont kell is az 1/2000 zárhoz.
Nekem nagyon nagy könnyedség, hogy bármilyen microUSB töltővel tölti magát, tehát a telefonom töltője jó hozzá, munkahelyen is ilyen töltők vannak, nem kell foglalkoznom azzal hogy otthon hagytam a töltőt.Igaz az örök mondás, hogy 28mm ből nem vágsz ki 24mm et, viszont a 70 ből a 100 at igen, tehát ilyen szempontból nem visszalépés az mk2 után, hanem nagyon is előrelépés.
Focus peaking ebben elég jó, volt már több ilyen gépem, de talán eddig ebben a legjobb.
OLED kijelző nagyon nagyon szép bármilyen fényviszonyban, és nem is fogyaszt sokat.
Hibátlan az EVF minősége, max a kukukcsa mérete kicsit szűkös, de még így is került bele dioptria korrekció.
Tükröződés mentes az EVF, tehát nem baj hogy nincs nagy szemkagyló és rásüt a nap.WIFI , NFC... akinek kell jó, én még nem használtam.
Elvileg videósoknak is baráti a gép, mert van HDMI out, 4.2.2 veszteségmentes 50mb/s kimenettel.Rosszat csak egyet tudok mondani, nem érintős a kijelző.
APSC tapasztalat csak Samsung van, NX1000... RAW-ból nézve nagyjából hasonló ISo1600 ig. Fölötte talán a samsung már jobb volt 1 évvel ezelőtt is.
-
arn
félisten
900 eur az lx100, rx100at 350ert lehet venni
akkor nincs messze az ido, hogy lesz olcson ez is.Masik tipp: 650 eur a gm1+20+12-32... Kezd erdekes lenni
mint amikor olcsobb volt a kit, mint csak az obik ara. -
eddie1978
senior tag
válasz
üzenetére
Üdv,
Milyen a gép? Papíron már hozza a 2008-cas D60-am számait a DXO szerint. Tényleg tudja azt mint egy 6 éves APSC gép? Van ilyen irányú tapasztalatod?
Legalább két éve azon kattogok, hogy a D60-ra vegyek-e egy AF-S 300mm f4 obit, ami brutáljó, vagy most aktuálisan egy 1" nagyzoomos gépet.
A DXO-hoz kapcsolódva milyen arányban érdemes figyelembe venni egy döntésnél a tesztképek mellett? Van a 8Mp-re leméretezett és a natív számsor. A natívban jobban kijön a pixelméret közötti különbség. -
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A gondolatmenet kissé szűklátókörű (bár a kaszásod egyáltalán nem volt szűk
). Vizet iszol, bort prédikálsz. Nem értem miért nem egy zenittel fényképezel. A helios azzal jött ki, ha egy váz sosem avul el, akkor hajrá, le a fejlődéssel, dobd el a p1-et, túl modern.Nem mellesleg én használom a zenitemet, de azért örülök, hogy a pl1-re is fel tudom csavarni a heliost. Én, a sikeresen bedarált.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
schawo
üzenetére
öö, kell lőjek egy újabb kaszás képet, mert hamar elfeledkeztetek rólam, helios-t kell venni, az sosem avul el
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#53283) Ijk: sztem messze nem az a gond, hogy elavul, a gyártók jól értenek ahhoz, hogy elhitessék a vásárlókkal, hogy mindíg az újabb meg a jobb kell nekük
mindíg lesz kisebb gép jobb obival, jobb keresővel stb., és soha nem lesz olyan gép ami hibátlan, hogy ne gondolkozzanak el a júzerek egy új modell esetén a váltáson
persze tisztelet a kivétel, és a techbuzulás is egy hobbi (pár éve ugyanezt végigcsináltam okostelókkal), de akinek mindíg a legújabb, legjobb kütyüre fáj a foga, azt sikeresen bedarálta a gyártó marketinggépezete szvsz... -
hegyimorc
senior tag
"a kompakt nem megy tönkre attól, hogy kijön az utód, a kérdés tényleg csak annyi, hogy mi az, ami elég jó"
Sajnos többször is sikeresen elhitettem magammal, hogy "ez már elég jó". Nem volt az, csak szerettem volna, elhitettem magammal és megbántam.
Egy valamit nem tudnak a cserélhető obis rendszerek, amit a csúcskompaktok. Nincs olyan pici obi aminek az átfogása is elég nagy. De egyre inkább rájövök, hogy nekem nem is hiányzik.
Idén legtöbbször a GM1 kitet hurcoltam plusz az Oly 45/1.8-t. Ezt szinte sosem tettem fel rá, vagyis nem hiányzott a 32mm fölötti rész. Ezek persze nem fotóstúrák voltak, de tipikusan olyan alkalmak, amikre régebben kompaktot szerettem volna.
-
válasz
hegyimorc
üzenetére
sajnos bringában nem vagyok otthon ahhoz, hogy riposztolni tudjak, de mondjuk képzeld el a 2 milliós álombringát egy defekttűrő gumival, normál bringa árban...
de ez sem jó, mert a kompakt nem megy tönkre attól, hogy kijön az utód, a kérdés tényleg csak annyi, hogy mi az, ami elég jó. a canon g7x túlságosan ráment a méretre, az obija gyengének tűnik. a g1xm2 jó lenne és nekem a mérete is oké, de az meg dög lassú lett. a sony rx100m3 és a pana lx100 zoomja nekem kevés. a fuji meg egyszerűen elfelejtett 24 mm-re lemenni az x30-ban.
viszont a topikkal ellentétben én egy évig ricoh gxr p10-zel lőttem, azóta meg fuji x10-zel, szóval könnyen feljebb lépek képminőségben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Pana Gx1 beépített vakujához van valamilyen diffúzor megoldás ami rögzíthető rá?
-
TayRol
nagyúr
Hajjhó,
Rég jártam erre. Ám most volna egy kérdésem : tud valaki, vagy van valakinek eladó E-M1-ese? Idehaza csak a váz 382e újonnan markolattal, kedvezménnyel, EU-ból marcsa (és hazai gari) nélkül majd egy 100-assal olcsóbb, de kerdes, megéri-e? Vennék egyet az őskövület dslr mellé, de aztán hátha megmaradna.
-
Lassú Víz
addikt
Arra ott az OM-D
. Apropó E-M1 + 40-150. Húúú b+... 
-
válasz
Lassú Víz
üzenetére
jó, csak ebben gyakorlatilag mft szenzor van, szóval szenzorilag nem "kompakt". amúgy legyen egy ellenvélemény is: sosem vágnék zsebre egy rx100-at sem, qrva kényelmetlen volna nekem, kézben viszont már jobb egy kicsit nagyobb gép (az x10 tökéletes például), mert nem körömheggyel kell nyomkodni kis gombokat, tárcsákat. szóval nem kell a végtelenségig zsugorítani, inkább legyen jobb -- részemről.
-
Lassú Víz
addikt
Azért ennek a különbségnek valahol ára lesz. A másik gondom, hogy nem tetszik a front lencse védelme, illetve annak hiánya. Ha csúcs kompaktot akarnék venni akkor nálam a Sony RX100 M3 megelőzi a Pana LX100-ast, mert mindenféle egyéb tok és bizbasz nélkül zsebrevágható kikapcsolt állapotban.
-
MrChris
nagyúr
válasz
silmatauki
üzenetére
A pana jpg sosem volt acélos. Lehetne egyből dng, felesleges a saját formátum.
-
silmatauki
őstag
Elég csúnyán színzajosodnak a nem-árnyékok más képeken is – ahogy itt a tetőn. Ez biza gyengécske – az újabb m43-as szenzorok nem ilyen gyengék. Hacsak nem az elcseszett JPEG engine gányolt oda eredetileg nem létező színzajt...
"sok képen látok teljes méretben nem túl szép, recés éleket... nem tudom, hogy ez csak a jpeg tömörítés miatt van-e. Megnéznék pár RAW-ot azért."
Egyértelműen rossz a JPEG engine demosaicingje. Bár a DPR-es srácok azt írták, 1.0-s (azaz valszeg már production) a FW, szerintem tuti, hogy így nem adja ki a Pana a kamerát.
-
silmatauki
őstag
"Nézegettem ezeket az LX100 mintaképeket, hát egyáltalán nem estem hanyatt. Ezt a 70k-s X10-em is hozta, sőt."
El van cseszve az egész galéria überbrutál zajszűréssel, nem is nagyon nézegetném, mert egyértelmű, hogy RAW-ból (és talán a jobban finomhangolt JPEG engine-ből) sokkal jobb eredmények lennének. Az egyetlen, a szenzor / obi stb. képességeit demonstráló, használható kép ez (RAW-ba fotózva + ACR-ezve):
Persze ebből az 1, ekv. 50mm körüli (azaz egyik extrémen sem), F5.6-os (azaz még csak véletlen sem teljesen nyitott) képből nem sokminden derül ki magáról az obiról.
-
Ijk
nagyúr
Nézegettem ezeket az LX100 mintaképeket, hát egyáltalán nem estem hanyatt. Ezt a 70k-s X10-em is hozta, sőt.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Értem, hogy miről írsz. Nem kellett sok idő miután kifutó áron megvettem az E-P1-et, hogy tudjam, a következő vázba kell az EVF. És sajnos azóta a szemem is romlott, így a beépített dioptria korrekció is meglehetősen jól jön. A középen belenagyítás biztosan jó, de kiváltom azzal, hogy oda teszem a nagyítás helyét a tapi képernyőn amit élesre akarok állítani, és utána már nincs átkomponálás.
-
-
Schanyee
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Lejárt a szerk. idő, meg amúgy sem válasznak szánom, inkább általánosnak.: Végig gondolva az Oly csak a 45-ös fixszel volt nagyon erős, a többivel a Pana G3 képei jobban tetszenek. Kivéve ahol az újabb szenzornak köszönhető magasabb dinamika tartomány kellett. Mondjuk nem túl kiegyenlített az összehasonlít, előbbivel bő 2 évet fotóztam, utóbbival ez még csak a 3. hónap.
-
Schanyee
senior tag
Én a stabi nélküli Pana G3-mal sokkal szivesebben manuáloztam mint a profi stabilizátoros Oly E-P5-tel. Sokkal jobb volt használni még stabi nélkül is. Ha EVF-et használtam összehasonlíthatatlan a fókuszálás könnyűsége miatt, ha sima hátsó kijelzőt, akkor meg a komponálás miatt volt jobb a Pana, mivel az tudott olyant, hogy csak a kép közepe lett nagyított, azon kívül az eredetit láttam. A stabit meg a focus peaking-et kicsit túlértékeltem. Nekem a 70-210 f3.5-ös manuál lencsével is sokkal jobb volt a stabilizátor nélküli Panasonic.
Plusz, hogy tovább árnyaljam a képet, lehet visszatérek Panasonic-ra, GX7-ek úgyis egész jó áron mennek használtam mostanában, az E-P5 csak nem menne olyan rossz áron el. Nekem az Oly színek nem adtak olyan nagy pluszt, egyedül a 45-ös fix esetében veszek észre komolyabb változást, a többi meg ha jobb is, nem mérvadó a szememben. Számomra a legjobb színeket továbbra is a 100-300-as Pana objektív adta a szintén Pana G3 vázon (de ezek már nincsenek meg), következő megosztva a Mir 35mm és Oly vázon a 45-ös fix (ezek megvannak). Amit a leggyakrabban használok 20mm-es fix, az nekem nem jött le, hogy jobb lenne. A Pana tulajdonságok meg hiányoznak. Meg lehet G6-ot is bevállalnék GX7 helyett.
-
.mf
veterán
Pedig a csengő hasznos, ahogy a japánok már rájöttek. Bringáról leszállva is, ha sok az ember az útban. Még csak beszólni sem kell, minden nemen, státuszon, helyen működik

-
arn
félisten
de sok eszre vall, hogy a csengo kotelezo, a buko meg nem.
-
arn
félisten
válasz
Lassú Víz
üzenetére
meg jo, hogy becsben hasznalom
ott nem olyan fatokuen allnak a bringasokhoz (aki nem autot vezet az a forgalmat akadalyozza). de ugy altalaban letezik infrastruktura is erre, pesthez kepest egy csoda, nekem remalom volt ott bringazni.amugy a varosi bringan van, az erdoben meg nincs sok rendor.
-
Lassú Víz
addikt
Pedig könnyen összejöhet ha a rendőr megállít és épp magas a költségvetés hiánya. Semmi nincs rajta amitől láthatóvá válnál vagy csengő, amivel a gyalogost áthessegethetnéd a felfestés túloldalára. Mondjuk a Lánchíd utcában a 86-os busz ellen amúgy sem érne sokat.
-
|AP|
veterán
furcsa, hogy a ma már alapnak számító tapikijelző kimaradt. Mindenesetre továbbra is nagyon várom az első normális tesztképeket.
Majd egy jó két év múlva talán meg is tudom fizetni, addigra meg a GM1-em annyira elveszti az értékét, hogy megmaradhat az is, ha obit cserélgetni támad kedvem
-
Nem tudom, hogy mennyivel gyakoribbak a szenzor stabi miatti problémák, mint a lencse stabi miattiak. HA jelentős a különbség, akkor valóban jobb, ha nincs.
A hűtés viszont reális problémának hallatszik. Az EOSHD szerint (többek között) emiatt sem kapott a E-M1 4K videó támogatást.Mercutio_: Ebben is lehet valami. Bár az E-500 után az E-30-at nem kellett szoknom ilyen szempontból, egyből megvolt a kb. 2 Fé előnye a stabinak, de ugyebár az E-30 egy jó kényelmes méretű masszív váz, azt nem is tudom rosszul fogni, mert a kezembe gyártották.

mod: Ha a GH5 valóban a Pana új organikus szenzorával jön, akkor nem fog érdekelni a stabi hiánya.

-
silmatauki
őstag
Kár, hogy pár alapdologról nem szóltak egy szót sem:
- obi rajza, sarkok, minimum a Sonyhoz és lehetőleg a 12-32-höz képest
- 4K videominőség (alias, moiré, low light stb.)
- mennyire van a 4K video időben korlátozva. A Pana azt írja, hogy a hőfejlődés miatt korlátozott ideig vesz csak. De mennyit?De legalább tudjuk:
- nem rosszak a gépből kieső JPEG-ek
- az elvárt a high ISO teljesítmény"Másik gyengébb pontnak az EVF-et mondja. Ez ugyanaz, mint a GX7-ben?"
Kb. ugyanaz.
-
|AP|
veterán
A "Filter" gombot mondjuk én sem értem, annyi hasznosabb funkciót lehetett volna tenni arra a helyre.
Másik gyengébb pontnak az EVF-et mondja. Ez ugyanaz, mint a GX7-ben? -
válasz
MrChris
üzenetére
Egyelőre nem szándékozom gépet fejleszteni, csak megosztottam a tapasztalataimat, mert meglepődtem rajta. 1-2 év múlva viszont fogok fejleszteni, és ezért érdekelt a gh4 teljesítménye.
Jó lenne, ha az E-M1 utódja tudna jól videózni (zebra, 4K, kis rolling shutter torzulás), vagy a GH5 kapna egy szenzor stabit, de szerintem egyik sem válik valóra.
-
MrChris
nagyúr
-
válasz
MrChris
üzenetére
A váz valóban könnyebb. Kizárólag RAW-ban néztem PS CS6-ban.
Kisebb a különbség egyel nagyobb ISO esetén a GH4 javára, mint kettővel nagyobb ISO esetén az Oly javára.
Tehát kb. egy fé előnye van a GH4-nek.
Dinamika szempontjából viszont ISO800-on is egy kicsit jobbnak látom a Pana képét, mint az Oly E-30 képét ISO 200-on. De ezt anniyra nem is néztem, csak a lámpák kevésbé égtek be a Panával..: JuSzT :. : Visszatérve a hogyan-ra: azt csináltam, hogy a lencsét ahogy lehet, kinyitottam (f3,5), és mindkét gépen beállítottam ISO200-ra, mert az E-30-nak ez az alap érzékenysége. Mindkét gépen próbáltam belőni a helyes expo-t, de csak az E-30-nál tudtam kitartani (azt hiszem, 1/80 körül voltam ekkor). A Panánál ez kb. mindig bemozdult. A GH4-gyel 1/250 - 1/320-on voltak annyiszor élesek a képek, mint az e-30-on 1/80 környékén. Ehhez ISO800 kellett, míg az E-30-at végig 200-on hagytam.
szerk: a zaj összehasonlítást kijavítottam.
-
MrChris
nagyúr
Ez van, könyebb, kisebb, stabi nélküli az e30hoz képest, így érzékenyebb a megfelelő tartásra. Váz jpg? Mert az nem jó viszonyítási alap, abban elmarad az olytól. Viszont zaj és dinamika tekintetében két generációval jobb. Mekkora iso-nál látod azonos mennyiségű zajnak a kettőt? GH4-et inkább videóra vennék, ha arra nincs igazi szükség kidobott pénz, akkor inkább a te géped egy Oly em5, em10, em1
-
Sziasztok!
Hétvégén kaptam kölcsön pár órára egy GH4-et.
A tapasztalataim nem teljesen pozitívak az E-30 után.
Titeket nem zavar a stabi hiánya Pana gépeknél? Egy 135mm-es f3,5 Zeiss lencsével tudtam csak kipróbálni, és legalább 2-vel nagyobbra kellett vennem az ISO-t, hogy ki tudjam taratni. Így az E30-nál zajosabb képeket kaptam.
Nagyon sajnáltam, mert a keresője kihetetlenül jól támogetja a kézi fókuszt.
Vagy én voltam béna? -
-
jmakk
őstag
válasz
Marseille199
üzenetére
Részvétem!

Új hozzászólás Aktív témák
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4671
- 27% - ASUS Prime 850W 80 PLUS Gold ATX 3.1 Táp!
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) kompaktba. Valami kategórianevet ki kéne találni a 100k körüli csúcskompaktok feletti kategóriának is.
akkor nincs messze az ido, hogy lesz olcson ez is.
.
). Vizet iszol, bort prédikálsz. Nem értem miért nem egy zenittel fényképezel. A helios azzal jött ki, ha egy váz sosem avul el, akkor hajrá, le a fejlődéssel, dobd el a p1-et, túl modern.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindíg lesz kisebb gép jobb obival, jobb keresővel stb., és soha nem lesz olyan gép ami hibátlan, hogy ne gondolkozzanak el a júzerek egy új modell esetén a váltáson