Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem fontos a tele tartomány, és sajnos épp ezért a g7x tűnik a jobbnak elsőre. úgy amúgy nekem is az lx100 kéne, viszont nem mindegy, hogy 75 mm van 12 mp-en, vagy 100 mm 20 mp-en. ez utóbbiból még tudok "200 mm-es" 5 mp-es cropokat csinálni.
sajnos az lx sorozat nekem mindig túl szűk volt zoomban, a 24-90 már alakult, de most visszaléptek (persze minden másban előre).
az lx100 mellé nekem még kéne valami (például egy gm5 + 35-100
)... -
Studi
veterán
Lehalt a hardverapro?
Az új bejelentések hatására mindenki egyszerre akarja piacra dobni a régi cuccát?

Parci: elkelt a 25-ös, vagy gyorsan rámozdulsz egy GM5-re?

-
|AP|
veterán
A GM5-tel csak az a bajom, hogy miért nem a GM1 lett ilyen

Az LX100 viszont nálam veri a G7X-et. Még mindig ámulok, még ha nem is rajzolja ki az obi a teljes szenzort. Egyszerűen minden ott van rajta és olyan, ahogy egy fényképezőtől én elvárom. Na jó, ha a forgatható kerék helyett/mellett lenne egy kis gumis tekerentyű, meg ISO tárcsa az még jobb lenne, de már csak hasogatom a szőrt

Azt nem hinném, hogy végleg kiszállok a cserélhető obis m43-ból (annál jobban tetszik a halszem, a 9-18, a 45), de nem vagyok benne biztos hogy nem lesz egyszer egy ilyenem

-
no, amikor múltkor írtam, hogy most ősszel jön el az én időm, többen azt mondták, hogy sírás lesz a vége. ehhez képest az van, hogy választani sem tudok, annyi a jóság. és speciel szerintem egészen zseniális a gm5 is, sőt, majdhogynem az a leginkább kívánatos mft váz! 12-32, 20, új 40-150 és kész is vagy. de rámegy bármi más is, akár egy panaleica 25/1,4
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a canon g7x meg totál odaver, szerintem a g1xm2-nek is. sajnos túl kompaktnak tűnik a váz ahhoz, hogy az obi tényleg jól rajzoljon, de hátha! főleg, mert a g1xm2-vel ellentétben nem esik vissza f2,8-ra, amint hozzáérsz a gyűrűhöz, sőt, konkrétan ekvivalens dof-ban sem igazán marad el tőle a közös tartományon.
(a sony bsi 1"-os lapka meg egész egyszerűen jobb, mint a canon régi 18-asa 12-re cropolva)nálam legelső blikkre a g7x a nyerő, de ez az lx100 is hibátlan (tuti jó lesz az üveg, csak figyeljetek), inkább az ekv. 75 mm, ami picit kevés nekem.
wow! lelkes vagyok

-
makszi
aktív tag
Szerintetek a blende gyűrű mögötti másik gyűrű az csak MF-nél funkcionál, vagy esetleg zoomolni is lehet vele és nem csak az expo gombnál lévő karral lehetséges ez mint LX7 nél?

-
Studi
veterán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Az, az.
Asszonynak lehet, hogy jó lenne a GF5-re egy. 
-
scarabaeus
őstag
Aranyos az a 35-100.

-
Gondwana
addikt
válasz
ROBOTER
üzenetére
Másként számolva: Holy FF-re nem 2-vel, hanem 2.2-vel kell szorozni a tényleges fókusztávolságot (1" meg 2.7x)
(10.9mm = ekv. 24mm)Canikonéknál a Canon 7D Mk2 megint megmutatta, hogyan kell AF-rendszert faragni, a többit (színek, zaj, dinamika) úgyis utómunkázza a kedves ügyfél. -
rumos14
nagyúr
válasz
ROBOTER
üzenetére
ami beszédes: az ekv. 24mm: LX100-on 10,7mm, 1" szenzoron 8,8mm. hát ekkora különbség van a két szenzor között. tényleg nem olyan óriási.
a tele végen pedig, bár sokan utálják az ilyen összevetést, de állóképeknél az RX100 III 20 mpixellébeől ki lehet kroppolni mittomén kábé "90mm-nyi 12 mpixelt". -
hegyimorc
senior tag
válasz
üzenetére
"Pont azért kérdezem, mert hogy így nem sok értelmét látom a GM1, GM5 nek.
gondolom nem sokan akasztanak rá egy 100-300 obit, így meg ha már kompakt, "A GM1/GM5 értelme nem az, hogy a 100-300-t teszed rá, hanem az, hogy a meglevő MFT rendszeredből bármelyik obit ráteheted.
Ha csak egy gépet akar valaki, és picit, ráadásul az is fontos, hogy viszonylag nagy átfogású zoom legyen rajta, akkor tényleg jobb lehet egy kompakt. (Számomra továbbra is vonzóbb a meglevő rendszer mellé egy nagyon pici MFT váz)
-
jjeahh
nagyúr
pf ez az lx100 még engem is lenyűgözött
már a gm1 is szinte csoda sztem, és most itt a gm5 ami rátesz egy lapáttal, sőt, ha még ez sem elég sokkoló nesze lx100...sok gomb-tárcsa, rekeszgyűrű, az obi átfogása, fényereje kirándulni, túrázni, street-re cool, az evf király és még elképesztően dögös meg valszeg masszív is...nagyon elemében van a panasonic, és közben más gyártók ilyen "innovatív" ötletekkel jönnek mint a dönthető kijelző (álá d750) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.mf
veterán
Nnna fent vannak a hírek és a first impressions review-k is a dpr-en. Mindkettő eléggé teccős ránézésre

Az LX100-at tényleg sikerült elég kompaktra összehozni. Alig nagyobb, mint az LX7, pedig nagyobb szenzor, fényerősebb üveg, EVF. Ha jól rajzol, és kicsit hosszabb lenne a tele vége (min. ekv. 90 de inkább 120), s lenne hozzá halszem-előtét is, akár ki is válthatná a cuccom a képek 99%-ához.
A GM5-ön kicsit kicsinek néz ki az EVF, de legalább van. -
MC Pite
veterán
Le a kalappal, ez (LX100) odabaszós lett
Már-már hihetelen, iyen átfogás/fényerő/méretű obi 
A pro zoomjuk hasonló és mennyivel nagyobb... ok, ez közelebb van, de akkor is.
Ár?
-
ROBOTER
addikt
Szerintem még mindig nem érti mindenki: nem csinálták meg, csak fizikailag 4/3 a szenzor, de nincs teljesen kihasználva, mert az objektív nem 4/3-os! Nagyságrendileg a 22mm-es képkör helyett kb. 19mm-t vetít.
-
p_adam
addikt
-
Warter
addikt
EZ meg kicsit off.

Panasonic Lumix CM1 Android phone packs a 1-in camera sensor
-
rumos14
nagyúr
én sem hitem volna. persze felülnézetből azért ez nem RX100 méret, és kihajtható LCD sincs. kompromisszum még a mai szemmel alacsony effektív 12,x mpixel. viszont a multiaszpi az nagy királyság.
iso200 és a fényerős obi beépített ND nélkül azért nem annyira mókás.
ami még várható, hogy a 4k videót a szenzor kroppolásával fogja elérni, tehát ott nem 24mm lesz az ekvivalens induló.nekem amúgy a Canon GX7 is szimpi
tényleg eljött a nagy szenzoros kompaktok ideje. -
Darkness1
aktív tag
-
Ijk
nagyúr
És tényleg 4/3-as szenzort kapott. Valami hibája kell hogy legyen, mert nem lehet ilyen tökéletes. Biztos hogy az obi rajzával lesz valami, lehetetlen hogy ne legyen. EVF-es kompakt, palacsinta méretű 12-35 f2.8-as szintű obival, 4/3-as érzékelővel, 900 dodós induló áron. Nem, ez túl szép hogy igaz legyen.
GM5 ezek után mire jó? -
|AP|
veterán
válasz
üzenetére
hát igen, nekem GM1 van. Egy előnye maradt, a cserélhető obi. Feltéve, ha ez a beépített zoom obi hozza legalább azt a szintet, mint a 12-32.
Első lelkesedésemben most azt mondom, hogy a GM5 nem nagyon fogott meg, ilyennek kellett volna lenni a GM1-nek a megjelenésekor.
Az LX 100-at viszont nagyon el tudnám képzelni magamnak egy mindenes gépnek. A halszem, UWA és tele (na meg a 45-ös) miatt meg lehet maradna azért egy cserélhető obis váz is
Mercutio: a GM5 a kis EVF-fel és a vázba épített stabival tud többet, mint a GM1. Azt mondják olyan árral fog nyitni, mint a GM1 a megjelenésekor.
Studi: a GM5-öt én sem értem igazán... ez tényleg csak arra jó, hogy lenyomja a GM1 árát.
-
Danniel
tag
Ha jol latom a GX7 EVF-je van benne.
Ez a lenscap meg szerintem eleg vagany. Meg ha plusz penzert is adjak.
-
|AP|
veterán

Ő meg a GM5:

-
Gondwana
addikt
A szenzor 4/3 lesz, de abból vágja a multiaspectet, éppenhogy nagyobb képkörrel, mint 1"
Ez már többször elhangzott, itt már csak az a kérdésem, hogy milyent karcol ebbe a szenzorba. -
MC Pite
veterán
Na mikor/hánykor lesz már a pana pletykák leleplezése?
(1 szavazat 1"-ra
)Addig is aki játékkal ütné el az idejét addig, az itt megteheti

-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
inkább csak nagy, nekem ez a lufipufók design nem jön be, nagy méretben még csúnyább, persze ez relatív...cserébe a fogása, kezelése valószínűleg egy álom, szép nagy tárcsák mindenhol, a markolat is kényelmesnek néz ki sztem, az expó gomb meg akkora, hogy valszeg sosem kellene keressem a kamerán mint a 60d esetében

-
MrChris
nagyúr
-
Studi
veterán
Panáról semmi hír? Pedig azt vártuk leginkább.

-
MrChris
nagyúr
ahogy látom dp-n kézben szép nagy ez az nx1.
-
sideburns
aktív tag
válasz
madgie
üzenetére
Már most is ugyanazt az ívet járják:
kis szerencsétlenkedés egy régi technológiával (HDD/GX(Pentax))
határozott előrenyomulás az újjal (SSD/NX)
Még elkaphatod az NX1 bejelentést:
https://plus.google.com/events/clfji1ob8ir2qqgop9c95tahsvs -
Studi
veterán
Nem is gondolnám, hogy fotózásban bárki 1-2 év alatt világuralomra tudna törni. Itt minden esetben rendszerről beszélünk, millió tartozékkal és kiegészítővel, senki nem vált olyan könnyen és gyorsan, mint tévét, mikrót vagy telefont. De erősödik a rendszer, ez kétségtelen.
Nem tudom fejből, hogy hány PDAF pont van például az Olympus zászlóshajóján, de az NX1 205-e elég impozánsan hangzik. Jó gép lesz ez is, nekem tetszik az NX30 is. Nem szépek, nem trendik, de használhatóak. Persze ha az üvegek is jók lesznek hozzá. -
Studi
veterán
Elég sok területen sikerült már világelsők közé felverekedni magukat, korai őket leírni. Persze fotográfiában még mindig számítanak a nevek, de a fiatal generáció már inkább fogja nézni azt, hogy Sony/Samsung a tévéje, telefonja, akkor olyan fényképezőgépet is vesz majd.
-
rumos14
nagyúr
impozáns objektívek, örvendetes, hogy így nyomul a Samu. egy Sony A6000 Oly E-M10 szerű vázat azért még ki kéne hozni.
emellett ezek az árak elég kemények.
az NX1 kit 2800 USD, a váz 1500, tehát a 16-50-t legalább 1300 taksálják. közben 2500-ból kijön egy Canon 6D + 24-105 kit.
az 50-150 pedig 1600 USD, szinkronban a Fuji és Oly hasonló obijaival. így már a SEL70200G sem tűnik annyira drágának
(egyben látszik, hogy a Sony szerint ha profi teleobit akarsz, akkor vegyél A7 vázat. már csak egy ehhez passzoló, A6000 szintű AF-fel rendelkező A7 váz kéne.) -
MrChris
nagyúr
Hát nem néztem meg az 'izzókat'/kérdeztem ki a tulajt mivel világít, csak otthon láttam az eredményt.
De még mindig kérdezem, melyik a príma kifogástalan wolfram/halogén izzóval megegyező, meghaladó! fényminőségű cucc, leginkább konkrét típus? Szívesen kipróbálnék egyet. -
válasz
MrChris
üzenetére
A helyzet az, hogy kishazánkba mindig jelentős késéssel érkeznek meg a friss technológiák. Igaz eza LED fényekre is. Hiába léteznek már sokkal faszább W/lumen költséghatékony ledek, hiába vannak már egyre jobb színvisszaadásúak, illetve az 50hz villogást is tuti megoldották már úgy, hogy ne villogjon 50hz-cel, az IKEA-ban ha veszel egy olcsót, az garantáltan a legszarabb.
Az OBI pl. meg még pofátlan is, egyszer "k*va nagy akcijóban" méregdrágán adott őskövület LED-eket, csak mert azok dizájnosak voltak ("fénygránát"). Kár, hogy ősöreg szar ledecskék csücsültek benne. Ez van
De azt akkor is te hibázod el hogy e-shutterrel nyomod a képeket, mert még teszel rá egy lapáttal... -
törölt tag
Az új 40-150mm zoom objektív és az 1.4x telekonverter November elejétől kapható. Az objektív ára 469.990.- HUF, a telekonverteré pedig 119.990.- HUF – illetve a kettő együtt 519.990.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el.
-
MrChris
nagyúr
dpreview-n az m1 firmware hírnél nem látom a 4k-t.

-
MrChris
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
természethez sokkal közelibb melegtest sugárzónál (wolfram, halogén izzó) már alig tapasztalható, nekem fel se tűnt. Kipróbálom melyik milyen de elég esélyes hogy a led messze szarabb a többinél. Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó? Mert mindig az első mentség, hogy nem elég minőségi.
-
Danniel
tag
Azert ez a 40-150 eleg massziv lett...
Nem mintha masra szamitottam volna, nyilvan a fenyeronek, atfogasnak, minosegnek ara van, de megis meglepo latni az amugy nem kicsi E-M1-en... -
ROBOTER
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: azért kiváncsi lennék hogyan hasonlítják össze a pentaxot a tokinával, amikor nincs olyan váz, amire mindkettő felmegy.
Nem hinném, hogy a teszt miatt adaptereztek és manuáloztak. Nekem volt 35 makró canonra, és a legjobb ellenfény-tűrő obim volt. -
válasz
ROBOTER
üzenetére
közben a samsung 50-150/2,8 sem tűnik szarnak, sőt. akárki akármit mond, az nx1 + 16-50/2-2,8 + 50-150/2,8 elég zúzós kit lesz. igen, nagy. de a tele így is 92 deka "csak", és aps-c-re rajzol ennyiből. sosem értettem anno, hogy miért csak a tokina (50-135) és a sigma (50-150) csinál fényerős telét aps-c-re. no, ez a samsung tuti agyonveri azokat az üvegeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az új bejelentések hatására mindenki egyszerre akarja piacra dobni a régi cuccát?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(a sony bsi 1"-os lapka meg egész egyszerűen jobb, mint a canon régi 18-asa 12-re cropolva)

Asszonynak lehet, hogy jó lenne a GF5-re egy.