Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
válasz
jjeahh #54195 üzenetére
Azért nem értem, mert a raw az egy adathalmaz. Az hogy ebből hogyan születik meg a kép, az annak a proginak az algoritmusától függ, amelyikben az ember megnyitja a fájlt. Innentől kezdve, hogy mondod meg, hogy a raw van szűrve vagy a sw algoritmusa a szar? Pl. az utóbbi sokáig köztudott volt a PS/LR és az x-trans ügyében. Ezért szeretném tudni, hogy ez vajon honnan látszik?
-
ROBOTER
addikt
De pont az a baj, hogy egyre nagyobb hatással vannak az eladásokra is.
A Canonnak van egy nyilvánvaló hátránya a technológiában (és több más nem Sony alapokon nyugvó szenzorra építkezőknek), amit a 2..3-szorosára nagyít, hogy nem veszik figyelembe a zajszűrést.
Főleg ez az egypontszámos összefoglaló értékelés idióta.
Canon 1Dx 82 pont vs. Nikon D3300 82 pont
Sony A77 78 pont vs, Canon 70D 68 pont
Canon GX7 71 pont vs. Canon 70D 68 pont
És sajnos az emberek 95%-a eddig az egy számadatig jut el. Ez felelősség lenne a DXO részéről, ami nincs meg.
-
arn
félisten
Azert tajekoztato adatnak nem rossz a dxo. Mindent a helyen kell kezelni. A zajszint nem minden.
Szerintem sokkal jobb, hogy legalabb megprobaljak merni es osszehasonlitani, mintha semmi se lenne. Csak a gyartofuggoseguket vetkoznek le.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER #54192 üzenetére
miért van az, hogy ha valaki megemlíti a "dxo", "dof", vagy "ekvivalens" szavakat támadják a júzerek ezerrel?
nincs ezekben semmi sátáni, elvetemült vagy marhaság
(#54194) jmakk: azt nem tom, de nekem is gyanús volt, amikor pl nézegettem dprev-es raw iso-összehasonlításokat, és az x-e1 szinte mindent alázott izzóban amit beraktam, viszont mosottabb, részlettelenebb is volt a képe szinte mindennél, ami gondolom nem azért van mert gáz a kitobi (vagy mivel tesztelték), hanem mert zajszűrve van a raw.
-
erzol
őstag
Sziasztok Urak!
Oly 14-42IIR obim elkezdett egyik pillanatról a másikra 30mm felett nem működni. Gondolom kezdjem el előkeresni a garipapírt? -
b.vr
őstag
Az A7S-et is érdemes reálisan szemlélni, egyrészt normalizálni az összehasonlított kamerák felbontását, aztán ha "lecsökkentjük" az ISO-t 51.200-ra (!!444!! ugyebár, ez még mindig extrém magas érték) akkor marad 2/3-1 FÉ előnye.
Kb. ISO 6400 és alatta pedig lényegében nem marad előnye.
High ISO Compared: Sony A7S vs. A7R vs. Canon EOS 5D III -
-
MLaca
őstag
válasz
scarabaeus #54171 üzenetére
írja is: "ISOless? The Sony a7S shows a jump in gain at ISO 3200 and shows some built-in noise reduction from 102400 and above", tehát a szoftverem nagyjából jót mér.
-
Mercutio_
félisten
válasz
scarabaeus #54171 üzenetére
mazsi kezdhet spórolni?
-
scarabaeus
őstag
Ez alapján hirtelen megnéztem, mit hoznak ki asztrofotóban vele...
"I think that the practical, clean limit of the A7s is ISO 51200." -
-
-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee #54160 üzenetére
amik jönnek hozzám tesztre, automatikusan megcsinálom velük ezt a folyamatot. már pár tucatnyi gép értéke megvan
a záridőnek azért az 1 mp-et választottam, mert az ennél rövidebbeknél a zajosodás alacsonyabb lehet (hőtermelés kisebb mértéke miatt pl.), a hosszabbak viszont már speciális alkalmazási körbe esnek, tehát nem annyira általánosan használt értékek. arany középút - szerintem.tegyek fel full frame értékeket is?
-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee #54157 üzenetére
hogy melyiknek miért olyan gyenge a képe, azt nem tudom, többszörös mérést hajtottam végre több fájllal, mindig ezek az értékek jöttek ki minimális (ezred és tízezred százalékos) eltéréssel. egyelőre próbálgatom az elképzelést, messze nem biztos, hogy hibátlan, de a mérések szerint jó az irány.
-
MLaca
őstag
válasz
Schanyee #54157 üzenetére
ez egy egyszerű szórásmérés.
1) a gépen belül az összes zajszűrés kikapcsolásra kerül, a felvett kép RAW formátumú
2) minden egyes ISO értéken készül egy 1 mp záridős fekete kép (letakart obi, kereső, gép - full sötétben)
3) a program betölti az előzőleg ACR-rel JPEG-be konvertált RAW fájlokat (alapértékekkel feldolgozva)
4) a program megnézi, hogy mik az RGB alapértékek (0-255 közt csatornánként, ugye)
5) a program a kapott RGB értékekhez képest megnézi pixelenként, hogy mennyi az eltérés, és szórást számít
6) a program a 0, 0, 0 RGB értékekhez képest megnézi, mennyi az eltérés pixelenként és ismét szórást számít
7) a két mérés értékeit összeadja és elkészíti a minőségszámítást. 100 % a legjobb minőség, azaz 0-ás szórás. -
Schanyee
senior tag
A százalék az mihez viszonyítva van, ISO 200 a 100% és melyik gép? Amúgy meglepődtem, hogy mondjuk az E-P5 a legerősebb, mert a tesztek alapján magasabb iso-n a Pana szenzor hajszállal jobb mint a Sony. Ráadásul az E-PL5 Raw képe akkor miért olyan gyenge 1600-as ISO-n ami elvileg szintén Sony szenzor.
-
jjeahh
nagyúr
-
|AP|
veterán
Kis segítségre lenne szükségem és hátha valaki tudja a megoldást:
egy pályázatra kérnek teljes felbontású képeket, CMYK színmódban. Namost LR-ból csak RGB-ben tudok exportálni ugye. Gondoltam nem baj, Photoshopban átállítom CMYK-ra, elmentem és kész is.
Elég nagy a zavar a fejemben a színmódokkal, valaki segíthetne, hogy tisztuljon... szóval, ha PS-ban átállítom, elmentem, akkor minden oké. Viszont ha a képet ACDSee-vel nyitom meg, akkor csúnyán el vannak sz@ródva a színek. PS-ban rendben van.Most mi az igazság, hogy tudok olyan CMYK képet előállítani, amin teljes biztonsággal rendben vannak a színek, ugyanazt látom, amit LR-ból is exportáltam?
-
ez sokkal inkább, mint a g1xm2, annak az obija jónak tűnik ehhez képest, egész megbékéltem vele. a canon amúgy nagyon is tud obit gyártani, de itt nem ez volt a cél, hanem a legdurvább feature set... papíron. aztán szoftverből korrigálják a hibákat, de a kiinduló állapot sem elég acélos ahhoz, hogy ez igazán jó végeredményt adjon.
az a helyzet, hogy a g1xm2 házában lenne ez az 1"-os szenzor, az így nyert mozgásteret pedig az obi acélosítására fordítanák, az volna - számomra - az ideális gép
-
válasz
jjeahh #54142 üzenetére
egyrészt a dxo az új photozone lassan, egyre értelmetlenebbek ezek a tesztek. másrészt, a különbség nem nagy, kis raw zajszűréssel előidézhető. valószínűleg pont ez is történik.. harmadrészt, sajnos olyan gyenge obit kapott a cucc, hogy élből kizárható, pedig én is kattogtam rajta pár napig a megjelenéskor..
-
jjeahh
nagyúr
válasz
ROBOTER #54141 üzenetére
számok alapján viszont a sony 1" szenzornál sokkal jobb, sőt, a sony m4/3 lapka szintjét hozza
-
jjeahh
nagyúr
-
Gondwana
addikt
válasz
rbalint88 #54135 üzenetére
(Főnököm inkább megvette volna kilóra az őzhúst, többe volt a Škoda elejét lecserélni, ráadásul a dögöt se bírta elvinni, mert tele volt épp a csomagtartója és még tanúk is voltak)
Szerk.: hogy ON is legyek valamivel...
-
válasz
ROBOTER #54128 üzenetére
egyszer egy gombász fórumban valaki leírt egy konkrét helyet... hát ne tudd meg, mi lázadás tört ott ki! jönnek majd a kocagombászok és haszonlesők, széttúrják az egész erdőt stb.
mi sajnos a gyerek/költözés miatt nagyjából kimaradtunk a jóból idén, őzláb volt sok, pár pöffeteg, illetve vagy 4-5 kiló sötét tintagomba. de vargánya csak kettő. ehh, majd legközelebb, bár ilyen év kevés van, a nyári monszun tökéletes volt a gombáknak.
-
MrChris
nagyúr
válasz
kamilyon04 #54120 üzenetére
az igazából egy kissé szükségmegoldás, sokáig nem kínált az Oly beépített keresős vázat és az em5-el is prémium kategóriába tette. Ahogy esnek a pen árak erre nem szívesen áldoznék, ha oly penben gondolkodnék.
-
ROBOTER
addikt
válasz
jjeahh #54121 üzenetére
Ez egy kör (boszorkánykör, gombakör), kb. 20 perc alatt szedtem le. A környéken viszont nem találtam más kört. Ez olyan 2,5kg, tavaly nagyobb fázisban kaptam el, akkor kevesebb gomba 6,5kg volt, ugyanennyi idő alatt. De ezek elvileg ízletesebbek, mint a nagy, vizesebb példányok.
-
kamilyon04
csendes tag
-
.mf
veterán
válasz
Ear001 #54117 üzenetére
Ugyanmár... Ebben mondatonként legfeljebb egy-egy másként használt szó van (pl. ha a számost népessel helyettesíted be, már teljesen jó standard magyarnak is), meg egy kicsit nehézkes szerkezet. Ez sehol sincs a fenti sefüle-sefarka, szakszavakat tükörferdített gépi maszlaghoz képest.
-
Ear001
addikt
válasz
MrChris #54094 üzenetére
A suliban von egy olyan stúdiumunk, amikor nyelvi rétegeket, stílusokat elemeztünk és akkor elég sok határon túli sajtóterméket olvastam. Ezek közül ez a kedvencem. Ez nem gép fordítás, ez egy az egyben így jelent meg nyomtatva és a neten is a Romániai Magyar Szó-ban 2002-ben.: Nekem ez sokkal közelebb van a hirdetés szövegéhez, mint a nyelvtanra tényleg fittyet hányó google fordító.
Nigéria érdeklôdik
(Brassó / tóásó) * Kedden egy számos nigériai küldöttség látogatott a Cenk alatti városba. Az állam alelnöke, Attiku Abubakar megelégedését fejezte ki a traktor- és a repülôgyárban bemutatottakkal kapcsolatosan. A két állam kereskedelmi kapcsolata a tavaly megközelítôleg 70 millió dollár nagyságrendě, s eddig az üzletkötések csupán a kôolajjal és földgázzal való kereskedelmet érintették. Nigéria lakosságának 70%-a, a szerecsen küldöttségvezetô elmondása szerint, a mezôgazdaságban dolgozik, s ezért érdeklôdnek a román traktorgyártás, de az itt gyártott hadipari felszerelések (fôként a vidombáki repülôgyár által gyártott Puma helikopterek) iránt. Az üzletemberek, Nigéria külügyminisztere Dudem Onyia, a honvédelmi miniszter Alhaji Lawal Batagawara és Abubakar alelnök elégedetten távoztak Brassóból.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #54115 üzenetére
lehet engem sem zavarna ha fakó, a gx1 kijelzőjén zavar, mert nagyon rosszul lehet vele ezért manuálozni, főleg napfényben...de az evf árnyékolva van, szal gondolom annyira nem gáz, ha kopott
(#54110) Studi: bankkártyám van, de a többi pontosan így van, ahogy leírtad. vannak olyan siteok, amik munkát adnak, meg vannak stock oldalak, pl. stock logók stb., amikor ezeken pénzt kapok, vagy ők utalják automatik paypalre a pénzem, ami általában a vásárlás után 3-5 nappal történik meg, vagy az oldalon kiírja, hogy van xx összeg a számlámon, amit átutalhatok paypal-re, vagy máshová (bankkártyára nem lehet), és ha átutaltam minimum 3 nap alatt érkezik meg.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Schanyee #54114 üzenetére
"A többi dolog, hogy fakó meg nem tudom még mik jöttek elő, nekem fel sem tűnt." Ez igazából engem sem zavar, ha többszörösen ekkora lenne a felbontása (fhd) tőlem akár fekete-fehér is lehetne!
Raw miatt a szín úgy se érdekel, hanem az élesség és expozíció annál inkább.
-
Schanyee
senior tag
válasz
MrChris #54113 üzenetére
Milyen finnyásak vagytok
Amúgy kíváncsi lennék egy G3, E-M10 összehasonlításra EVF ügyében a ti szemszögetekből. Nekem az előbbi jobban tetszett, bár az utóbbiba csak a boltban néztem bele, de valahogy nem volt meg az az érzésem, ami a G3-nál, hogy de jó nagy, hanem elég kicsinek tűnt. Én meg 99%-ban manuális lencsékhez használtam az EVF-et, így elég nagy hátrány volt, gyakorlatilag értelmetlenné tette számomra. A többi dolog, hogy fakó meg nem tudom még mik jöttek elő, nekem fel sem tűnt. Ez persze lehet az én gyengeségemet mutatják. Mondjuk úgy rémlik valahol találtam vagy valaki írt itt színbeállításokat, ezeket állítottam az LCD-n, meg az EVF-en, de már nem emlékszem, hogy sokat jelentett volna.
-
MrChris
nagyúr
válasz
jjeahh #54071 üzenetére
megnéztem tüzetesebben a keresőt, nem mintha minden nap ne kukkolnék bele
Rájöttem mi a bibi, az egész evf képet nézve nem olyan rossz a helyzet. De mikor a vízszintes és függőleges harmadoló vonalak által képzett középső négyzet területére figyelek, ami 1/9 része a teljes képnek, vagy még ennél is kisebbre, akkor már kevésnek tűnik a felbontás. Ilyenkor a koncentrált figyelem miatt látni a pixeleket, recét. Viszont van megoldás, mert egy gombnyomással belenagyíthatok!És kevés fénynél (egy szál kis lámpa szórt fénye) is egész jó, lehet ebben jobb mint a nex6!
-
Studi
veterán
válasz
ROBOTER #54108 üzenetére
Gyakorlatilag a fizetését nem saját számlára, kártyára kapja, hanem valami más, e-számla jellegű oldalon. (pl moneybookers) Onnan közvetlenül nem tudja Paypal fizetésre felhasználni, át kell lőnie Paypalre, ami időt vesz igénybe.
Amúgy sem biztos, hogy van a saját számlájához megfelelő bankkártyája, mert sok esetben fölösleges, és drága. És akkor ugyanezt a kört lehet eljátszani: feltölteni Paypal egyenlegre, majd onnan fizetni. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Horgász topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Linux kezdőknek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OTP Bank topic
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Insta360 GO 3S 4K 128GB ÚJ
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző (2.)
- Kodak Slide n scan digital film scanner 7" max
- Canon EOS R8 full-frame fényképező 16mm f/2.8 STM tájkép objektívvel (újszerű, garancia, biztosítás)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest