Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Írhatsz nyugodtan, szerintem is kisebb fixekhez jó az X-E1/2, nem véletlenül faricskálom a markolatot, az 56-tal nem épp balanszos a cucc.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Végülis nagyságrendileg akkora lenne GX7+12-40 mint a Fuji XE1(2)+18-55 kombó, és erre nem szoktak a Fuji júzerek panaszkodni.
A reggeli csörte után óvatosan írok ilyet, de nekem az XE széria a kisebb fixekkel adja magát, a GX7 fogása viszont szerintem jobb, szóval akár rendben is lehet. Ki kell próbálni, ha máshol nem az Oly Mintaboltban, és ha bejön a kombó leadni a rendeléstSzerk: Doom-nak ment volna a válasz

-
Doom
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Igaz, ezért őrlődök én is. Kellene nagylátó, ami 14 alatti, szeretnék fényerőt, ami esti fotónál jön jól (meg esetleg beltérben), javarészt tájfotózni szeretek, ezért jutottam a felsorolt opciókhoz. Árban közel vannak egymáshoz, ha a használt árakat is nézem. Nekem is jobban bejönne a 12-35, de hát az nincs akcióban, miként a 12/2 se, pedig utóbbi Oly.
Lehet, hogy berendelem, aztán vagy elállok a dologtól 14 napon belül, vagy eladom a használtpiacon, ha nem jön be. -
Mercutio_
félisten
12-32 + 20-ast nem minden szituban váltja ki, mivel az F1.7 az nagyon más mint az F2.8.
Ellenben ha nem zavar a mérete a 12-32 helyett kapsz egy sokkal jobb rajzú obit ami majdnem mindenhol jó lesz, sokszor még ott is, ahol a 12-32 már elvérzik.Kár, hogy Pana cuccokkal nem csinál hasonlót az MM, egy 12-35/2.8 kisebb méretével és súlyával még érdekesebb lenne.
-
Doom
aktív tag
Hello!
A bannerjük szerint a nov. 17-23 között leadott megrendelésekre vonatkozik az akció.
Egy kérdés:
Szerintetek egy GX7-en nagyon ormótlan lenne a 12-40-es? Nagyon birizgálja a fantáziám, lehet, hogy jobban járnék vele, mint egy 14-45 + 12 fix kombóval, vagy egy 12-32 + vmilyen nagy(obb)látó fix-szel (pl. 20-assal), csak kicsit nehéznek találom így stat szerint (majdnem akkora, mint a 17-50-es Tamronom, ami elég nagy a GX7-hez képest), kipróbálásra pedig nem nagyon van ugye mód, mivel nincs raktáron. A neten mondjuk van, aki azt mondja, hogy jól használható.Köszi,
D -
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Ott nem
külön ki van emelve a honlapjukon.Mathiask: Biztos kilehet, csak nem tudom mennyi az egyszeri, havi és éves költsége, valamint, hogy mennyi idő alatt készül el.
schwabo: Ha a körülmények megengedik én már a 36R-t is letenném valahova, és távvezérelném, nem a gépre pakolnám.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
immi77
üzenetére
én még a p1-en is nagynak éreztem a kisebbik metzet is, mármint elveszti vele az egyensúlyát, gondosan a csuklómra kellett tekerjem a nyakpántot, hogy ne forduljon ki a kezemből
gx1-en, g3-on viszont oké, valszeg a hangsúlyosabb markolat miatt... yn 560 III-al kíváncsi vagyok hogy fognak kinézni ezek a mütyür gépek, valszeg a vakut markolom majd, és a gépen csak az expó gombot nyomkodom 
-
schawo
titán
válasz
Mercutio_
üzenetére
Használtan a Metz is van olcsóbban. Szóval az Olympus általában dupla áron van, mint a Metz. És a 24-es mérete egy ilyen kis rendszeren elég komoly előny lehet, ha nincsenek nagy igények.
Én nagy Metzet használok, 48-ast, 30-ért vettem használtan, az már tényleg minden létező extrát tud, beleértve a HSS-t, a teljes távvezérlést és a fény előnézetet is. Cserébe még nagyobb behemót
-
immi77
tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Még hezitálok a vakun egy sort. Az FL-36R jobbnak tűnik, szerencsére egyik sem túl nagy a PL-5-re ránézésre. Elkezdem a vadászatot a használtpiacon.
METZ 24-es 18 újonnan, nem tudom használtan még nem láttam, csak a nagyobb testvéreit, de ha lehet elkerülném, hogy behemótot csináljak egy kis milcből.

-
Studi
veterán
Kétkedőknek, hezitálóknak: szermélyes vásárlásnál összevonható az Olympus termékekre levő 30% kedvezmény és a Cetelem hitelkártyás vásárlásra járó 10%. (természetesen nem 40% lesz belőle, csak 37, de sebaj...
)szerk: ja, és persze fillérb@szóknak!!!NÉGY!!4 is!

-
Mercutio_
félisten
-
schawo
titán
válasz
immi77
üzenetére
Gyakorlatilag a legolcsóbb vaku a Metz 24-es, és amint jjeahh is említi, általános használatra, speciális extra igény nélkül bőven elég, ezért ez a legjobb megoldás.
Vannak jobb vakuk, amik extrákat (HSS és távvezérlés talán a két legfontosabb) tudnak, de ezek jóval drágábbak.
-
immi77
tag
válasz
MrChris
üzenetére
Hát igen, közben én is végigjátszottam magamba, és marad a 20-as.
Más kérdés: vakuból mit ajánlatok? Nagy igényeim nincsenek, néha szeretnék beltérben is esetleg világosabb képeket gyerkőcök pofijáról, lehessen a plafonra irányítani, ilyen apróságok. Meg az sem baj ha nem drága. A Pana 20-as mellett még Oly 45-össel szoktam képelni. -
MrChris
nagyúr
válasz
immi77
üzenetére
én is agyaltam ezen. 60-ért hirdetnek pár hónapos 20-ast, valszeg többért nehéz eladni. Azaz 52 ezret kéne az MM olyra ráfizetni, nekem spec annyit nem ér meg a gyorsabb fókusz (ami miatt cserélném). Ráadásul a hasonlító teszteken bár lehelletnyi, de csak észrevehető (főképp 1:1ben
) a különbség a 20as javára, amit meg is említenek. Marad a piciobi. Inkább egy nagylátóba... -
madgie
titán
válasz
szilu7
üzenetére
Nem értek egyet, pedig világéletemben kétlépcsős páleszeket ittam. Jobb szeretem már az egylépcsőset.
A családban van pálinkafőző, legutóbb innen hozta el az egyetlen magyar aranyérmet
Az Irsai Olivérje valami Isteni, pedig én aztán nem vagyok oda sem a szőlőért, sem a borért. -
Novics
senior tag
válasz
immi77
üzenetére
Irányjelzősön valaki pont cserélni akarja a 17-esét egy 20-asra. Szerintem keresd meg.

-
immi77
tag
Üdv!
Szerintetek érdemes beruházni egy 17/1.8-ra Pana 20/1.7 helyett? MM.akció miatt remeg a kezem egy kicsit a panát meg eladnám. EPL5-re lenne. -
-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Te, most neked volt, vagy nekem volt hónapokig E-M10 meg X-E1?
-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Persze, hogy nem lehet, ezek rangefinder-copy gépek, nem is volt soha cél a marokra fogás. Látod, én a markolatot is megfaragtam, csak a kisujjnál hagytam több helyet.
-
-
madgie
titán
válasz
schawo
üzenetére
Nekem készül a marcsa az X-E1-hez, csak most pár hétre jegeltem, meg továbbra is azon agyalok, honnan szerezzek hozzá öntapadós, műbőrhatású matricát (olyat, ami a vázakon is van). A mérete már nagyjából jó, itt-ott még lehetne igazítani, de már így is kilukadt egy helyen az anyag.
-
madgie
titán
válasz
Tin_Shield
üzenetére
Hogymicsinász?
Nem sok köze van a kettőnek egymáshoz, kialakítást tekintve.
(és ezzel nem azt mondom, hogy a Fuji jobb, csak teljesen más)
-
törölt tag
Ha nem szeretnél esőben fotózni, és nincs régi 4/3 objektíved, majdhogy nem felesleges az EM1, vegyél inkább EM10 et és különbözeti 150e ft ból két nagyon jó fix objektívet. Mondjuk EM10 14-42 palacsinta és egy 25 + 45 fix obi.
Ha ezt most megveszed, tavaszig használod, és ha nem tetszik akkor is NULLA bukással eladható lesz.
-
hát, a két obi nagyjából semmiben sem hasonlít. egy biztos: az e-m1 többet érdemel a 12-50-nél. a 12-40-nel már izgalmasabb az összehasonlítás, ott - én - az olympus-t választanám, no de nem is ugyanannyiba kerül. a vázak sem hasonlítanak igazán, szóval leginkább meg kéne fogdosnod őket, ott hamar szertefoszlik egy csomó illúzió (papíron atom cuccok használata borzalmas, más apró szar meg meglepően jó stb.).
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
A nagy akciózás közben egy kérdés.
Fúji ex-2 kitobival , vagy Oly em1 12-50?
Most kB 1áron vannak. -
-
atok666
őstag
Nezem az arakat, nehany dolog tenyleg egesz jo aron van, de az komoly, h pl. a 45/1.8 normal ara ~100k?
Az eleg durva. Pont ezt az obit hasonlitottam a mi (svk) arainkhoz, es nalunk annyi a normal ara mint most az akcios mm ar (sot ezert az arer jar hozza napellenzo, kupon fotokonyvre es foto nyomtatasra). Erdekes. 
Atok
-
most látom az mm akciót. finom. ki vett 75-öst, 12-40-est vagy e-m1-et? kezeket a magasba!

-
Novics
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Van ott lent a lista alján is egy.

Vagy veszek egy pana 20-ast. A létószögben nincsen olyan nagy különbség - persze lefelé minden mm számít, tudom - hangos af meg nem zavar. De majd azért utánaolvasok, nem akarom itt ezredikként megkérdezni, hogy mi róla a véleménye a topiklakóknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Nvidia Quadro P4000 // Nvidia Quadro P5000 --- Budapest MPL Foxpost
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

amúgy tényleg megoldom jövő nyáron, viszont kábel nélkül, fel akarom dobni majd picit a gombafotóimat
külön ki van emelve a honlapjukon.
)

Az eleg durva. Pont ezt az obit hasonlitottam a mi (svk) arainkhoz, es nalunk annyi a normal ara mint most az akcios mm ar (sot ezert az arer jar hozza napellenzo, kupon fotokonyvre es foto nyomtatasra). Erdekes.