Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Hali!
Keresnék az alábbiaknak megfelelő okostelefont:
- (S)AMOLED vagy valamilyen kiemelkedően jó IPS
- korszerű hw és még hosszan támogatott, stabil sw
- rendszer minél kevesebb bloatware-el (az is jó, ha kézzel eltávolítható)
- Android vagy iOS (iPhone 6S/7 jöhet kb csak szóba)
- NFC (OTPay)
- normális elő és hátlapi kamera (hátlapi kamera legalább mint egy SE/6S-ben)
- jó akkuidő (1 napot menjen el aktív használat mellett is)
- hátlap ne legyen üveg, és ha lehet, akkor az előlapon is valamilyen GG verzió legyen
- ujjlenyomat olvasó
- fizikai nav gombok
- android esetén legalább 4GB RAM
- legalább 64GB belső memória, vagy 32GB + bővíthetőség (MicroSD)
- GPS, BT4.0 vagy jobb, értesítési LED (iPhone-on nincs ilyen)
- jó beszéd hangszóró és mikrofon
- előny, ha kifejezetten üzleti felhasználáshoz szánt opciók/fejlesztések/megoldások vannak hozzá (sajnos BB10 kiesik a különböző chatprogramok hiánya miatt)
- szeretem, ha a rezgőmotor normálisan van megoldva és nem a legolcsóbb vacak kerül be...Már ott tartok, hogy az árfaktor mindegy, kerüljön amibe kerül, csak tudja a felsorolt dolgokat...
Szerintetek mik jöhetnek szóba?
-
juuzer
addikt
válasz scream #126302 üzenetére
Szia!
Galaxy S8-S9-ek, Huawei Mate 10 Pro és P20-P20 Pro
Azt, hogy ne legyen üveg, sajnos a felső kategóriában már nem tudod elkerülni ahogy a fizikai nav gomb is :/
A Huawei P10 pl nem az, de az meg IPS képrenyős. Viszont fém, és a Home gombot lehet navra használni. Ahogy a P20/P20 Pronál is.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
sbence4
csendes tag
Sziasztok
Mate 9 vagy sony xa2 ultra.
Nem tudok választani szerintetetek melyik lenne jobb? -
scream
veterán
válasz pit stop #126303 üzenetére
Hát az a baj, hogy én sem...
OnePlus 3T meg 5 esetleg, amiket néztem, vagy iPhone 6S (kicsit régi a HW-e) vagy 7 (de az iOS11 nem a szívem csücske).
BB KeyOne-tól kicsit tartok, mert egyrészt a Q20-on lévő billentyűknél kisebbek rajta a gombok és félő, hogy nem tudnék rendesen gépelni rajta, másrészt ahogy láttam maga a rendszer egy sima Android + a Play Store-ból letölthető BB Appok (persze lehet tévedek, nem ismerem a készüléket).
-
scream
veterán
válasz juuzer #126304 üzenetére
Hát, igen, sajnos. És az a baj, hogy az üveg hátlappal nem fogok megbarátkozni.
Volt az SE előtt kb 3 óráig egy S7-em, de túl is adtam rajta, mert egyszerűen nem tudtam rendesen kézbefogni (melegedett, a kezem meg izzadt...).
Persze tudom, van dbrand skin, meg tok, de az üveget szeretném mellőzni.
P10-re nem is gondoltam, köszönöm az ötletet.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Gondoltam, hogy ki kellett volna írnom zárójelben, hogy iPhone esetén a home gomb legyen ott (és jó belőle az olyan is, ahol nem nyomható le fizikailag, hanem a Taptic Engine-es megoldással ellátott).
Igen, elég, ha a home gomb fizikai, bár androidnál, ahogy látom, hogy ami ilyen (Huawei P10,P20) ott azért van virtuális navbar is (de lehet, hogy kikapcsolható). Ez nekem elég redundás megoldásnak tűnik, ami annyira nem jön be.
De milyen készülékre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz scream #126308 üzenetére
Nincs mit
Igaz tavalyi HW, de szerintem bőven vállalható még idén is
De az SE se rossz egyébként. Van egy S7-em, amit lassan 1,5 éve használok, sikerült rá találnom egy ényleg vékony és minőségi szilikon tokot (nem sarki GSM-ea, matt textúrájú), azóta imádom kézbe venni. Én se szerettem az üveg hátlapot, de eddig még nem tört *lekopogom*. Tapasztalataim alapján a fém hátlap jobban tud csúszni ha izzadós a tenyered.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
pit stop
addikt
válasz scream #126307 üzenetére
Scroll-ra is lehet használni, részben azért is van közel (q20-nál azt hiszem még nem volt meg ez, csak Passportnál).
Sima droid, de pont ezért kapja hamar frissítéseket, BB appok pedig előre vannak telepítve, amit ha áruházból szerzed be, akkor elő kellene fizetned rá. HUB és társai ugyan úgy megvan. Egy kézpróbát ez is megér ha összefutsz vele valahol szvsz.Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
törölt tag
50 körül szolgáltatófüggetlen okostelefonból mit javasoltok? (Nem játszom rajta.)
-
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Okostelefont vennék a leányomnak ajándékba. Pénzben nemigen tudom elengedni magamat, ezért nagyon fontos lenne a jó választás. Felhívnám mindenki figyelmét, hogy nagyon laikus vagyok a témában, vagyis buta.
-
1. 50.000.-Ft - 60.000.-Ft-ot szánnék rá, de ha nagyon megérné ár/érték arány miatt, megnyújtanám egy kicsit.
2. Legalább 2 évet tudjon szolgálni (számolni lehessen a frissítésekre)
3. Legfontosabb a telefonálás (hang minőség és zajszűrés), sms, és a facebook használata
4. Normál felhasználás, fényképezgetés, internet (4G LTE B20 támogatás? - tmobil), és a zene hallgatás - játék abszolút nem lényeges
5. Fontos az e-mailezés, szövegek begépelése world és exel, munka (gyógyped. asszisztens, és ehhez kellhet az iskolában)
6. Viszonylag strapa, jól összeszerelt telefon legyen, ha lehet fémházas.
7. Nyúzva is ki kell bírnia 1 napot, éjszaka alvás közben töltődhet.
8. A kislányom sem favorit az okostelefonok szoftvereinek ismeretében, bár nálam okosabb, ezért érthető egyszerü kezelőfelület.
9. Talán a hosszabb táv miatt a 4GB RAM, és min. 64GB memória minimum kellene.
Tetszenek a Huawei telefonok, de:
Árban a Xiaomi nagyon tetszetős, ezekből a
-Xiaomi Mi A1 4GB/64GB Android One Global verzió illetve a
-Xiaomi Redmi 5 Plus 4 GB/64GB MIUI Global verzió
Lett egy kis dilemmám, a Honor 7x miatt, ami állítólag szebb képeket csinál, de majdnem 20.000.-Ft felárat megér? Vagy a Mate 10 Lite?[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz Topanka #126317 üzenetére
Szia!
Szerintem nem éri meg a felárat a Honor 7X - Mate 10 lite páros.
Redmi 5 Plusban nagyobb az akksi, tovább bírja, mint a Mi A1, az A1 meg valószínűleg tovább lesz támogatva Android főverziók szintjén. Hozzá kell tenni azoban, hogy a MIUI valamennyire független az Android főverziótól, így régebbi Xiaomi modellek is kaphatnak új funkciókat az új MIUI-val úgy, hogy pl Android 5.0 fut rajtuk. Szóval a kép vegyes.
Redmi 5 Plus akksija nagyobb, ha ez számít. Én a Stock Droid miatt az A1-re szavaznék. (Nekem sok böngészéssel, Spotifyozással, fórumozással, messengerezéssel kibír kb egy napot).
futpalika: nm, remélem tudtam segíteni
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
juuzer
addikt
válasz Topanka #126319 üzenetére
Nincs fent alapból, de a Play áruházban fent vannak egyébként.
(Szerintem a Redmi 5 Plusnál sincs fent alapból. Etéren a Samsung paktált még le a Microsofttal anno. De egyébként jobban szeretem, ha nincs teletömve mindenféle bloatware-rel a telefon, a Play Áruházban meg kb minden szükséges alkalmazás megtalálható. )
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
Dambrus
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel nehezen tudok dönteni.
Huawei P10, Honor 9 vagy Huawei Mate 10 Lite?Amit szeretnék:
-jó kamera (elő és hátlapi is)
-az akku egész sokáig bírja
-közösségi médiát használnám
-youtube és játék is menne, szóval a kijelző minősége is fontosEsetleg tudtok még olyan készüléket ami szóba jöhet ezek fényében?
-
juuzer
addikt
Hogyha nem szeretne üveg hátlapos telefont akkor indokolja
Meg azért egy Redmi 5 Prot kamera téren ne hasonlítsunk egy P10/H9-hez pls. A külföldi tesztek alapján azért kamerában még mindig nem egy nagy eresztés a csúcskategóriához képest.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
MODERÁTOR
-
juuzer
addikt
-
kicsako
őstag
Sziasztok,
- Árkategória
Max. 50K
- Használt vagy új?
Új
- Hol vennéd meg?
Extreme Digital
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú távra
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Munkára = napi több óra telefonálás, smsezés, hétvégente pedig emailek intézése.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Csak Android jöhet szóba.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Min. 5,2"Köszi előre is!
-
-
trebrona
nagyúr
válasz juuzer #126331 üzenetére
Ha már eustock, még egy jelölt: Meizu M6 Note 3/32
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
Fall-N
veterán
válasz trebrona #126332 üzenetére
Ha már 50ezer FT a keret, akkor ne a Meizu legyen. Abban a kategóriában ahol van oda jó, de a fentebb ajánlott telefonok sokkal időtállóbbak. A Meizu M6 Note-ban 3 GB RAM van, a Xiaomikban meg 4. Nem kérdés, hogy hosszabb és rövidebb távon is jól jön a több memória.
-
adp
őstag
válasz juuzer #126327 üzenetére
Ki hasonlitotta itt ossze amugy rajtad kivul? Ajanlottam egy joval olcsobb telefont ami nem lehet rossz valasztas az igenyeihez.
Amit O keres olyan telefonrol en 100e korul nem tudok, kompromisszumokkal a xiaomi sztem nem rossz valasztas, nem mellesleg majd' fele annyi az ara mint a p10nek
Amugy meg minden teren tobbet tud mint a tobbi, a szelfi kameraja marha jo, es azert a hatso sem szar,ne irjuk mar le ugy, nezz teszt kepeket rola
Meg a combos aksi jol johet, hiaba a jo kamera ha lemerul nap kozepen a teloDe igazabol nem a mi feladatunk eldondeni h kamera vagy jo akksi a fontosabb, nekem biztosan az aksi
[ Szerkesztve ]
-
szab120
tag
Samsung Note 8-ról S9+-ra szerintetek érdemes váltani? Van olyan, aki váltott? Ha igen, mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Ez a baj. Hogy o egy felsőkategóriás (oké, tavalyi flagship) telefont megemlített. Ami meg mindig minden tekintetben jobb, mint amit Te ajanlottál.
Ezzel nincs gond, csak szerintem egy tavalyi flagahip telefontól, ami azért ugyanúgy kibír egy napot, olyan messzek van még mindig, mint Makó Jeruzsálemtől. A szokásos "vegyél feleannyiért Xiaomit mert az jó" mentalitást meg felejtsük már el pls.
Megnéztem jópár tesztet róla, nem estem hasra tőle. Középkategóriában jó de amúgy ha van jobb akkor meg felesleges ezt választani.
És igen, lehet, hogy feleannyiba kerül, de érezni is. Mi A1-em is például még mindif lassabb, mint a P9-em. Legegyszerűbb teszt: gépelés smoothsága.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
BenHans
addikt
válasz szab120 #126337 üzenetére
Gondolom azért vetted meg a Note 8-at, mert szükséged volt az extráira.
Az S9+ nem fog többet nyújtani, cserében viszont esélyes, hogy felárat kell érte fizetned.
Note 8-ról vagy S10-re vagy Note 9-re lesz érdemesebb váltani, azaz itt már lehet számítani érdemi különbségre.️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
adp
őstag
válasz juuzer #126338 üzenetére
Sztem felesleges ilyen teren kategoriakrol beszelni, a xiaomi pont ott van ahol a huawei kb3eve brandet tekintve, lesz meg hasonlo aron a ketto... nem sok ertelme van ilyen formaban hasonlitani a kettot, ugy latom nalad ott a gond hogy alapbol xiaomi ellenes vagy, azert sztem az a proci meg a 6 giga ram, nagy aksi gyakorlatban qrva jo lehet
De feles tovabb ezt boncolgatni[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
Nem, nem felesleges kategóriákról beszélgeni, mert igenis léteznek. Hardver, processzor, kamerateljesítmény, akár tároló gyorsasága, anyaghasználat stb... ezek azért elég rendesen elválasztják a kategóriákat egymástól. Pl azért egy fém házú iPhone 7-et azért egy "fém lap műanyag kereten" típusú Redmi Note 4-től azért elkülönítenék.
És igen, ellenes vagyok. Mert ez folyik a csapból is. Természetesen tisztában vagyok azokkal a dolgokkal, amiket mondasz. De mivel pl a MIUI RAM managementje olyan ótvar, hogy a dolgok nagy részét eleve kitossza a RAM-ból, így kb teljesen felesleges a 6 GB RAM. Csak f*rokméregetés. Én elvagyok 4 gigával is bőven. Meg szerintem sokan mások is. Az meg, hogy a Xiaomi fanboyok nem képesek kettőnél is tovább látni, az már nem az én saram. És mondjuk tegyük fel, hogy több, mint 30 telefon megfordult már a kezeim között, szóval azért szerintem tudom, hogy miről beszélek.
Egyébként meg csak, hogy tudd, Mi A1-et használok és meg vagyok elégedve vele Nem a márkával van a bajom, csak az itteni fillérb*szó mentalitással. Hogy ha valaki pl azt kérdezi, hogy "S9 vagy iPhone 7" akkor ne az legyen a válasz, hogy "Redmi 3452354 Pró Prime, mert az jobb mert olcsóbb és ver mindent tudásban".
De elnézésed kérem, tényleg nem akartalak se Téged, se senkit sem megsérteni. Bocsánat, ne haragudj.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
ManPlant
újonc
Sziasztok!
Néhány hete kérdeztem új telefon vásárlása kapcsán. Április 18.-án meg is rendeltem egy Honor 8-ast a First Phone-nál. Azóta sem szállították és valószínűleg nem is fogják, mert kifutó modell és raktáron sincs már. Negatívum, hogy ezt egy szóval sem jelezték, nekem kellett menni utána.
Picit módosítva a céltelefon:
- Árkategória 50-75 ezer
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Hivatalos magyarországi forgalmazótól, akivel nem kell aggódni a garancia dolgok miatt.
Adott esetben előnyös a First Phone. Talán a kellemetlenségekért cserébe egy kis kedvezményt is ki tudok alkudni.- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Legalább 2, de inkább 3 évre egy jó ár/érték arányú telefon, ami gyors lesz 2-3 év múlva is.- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Instagram marketinggel foglalkozom, így fontos, hogy az Instagram vagy hozzá kapcsolódó applikációk gyorsak legyenek. Megbízható legyen a telefon. Előny, ha jó képeket is tudok csinálni vele.
-
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Kisebb méretet preferálom. 5,2 inch vagy az alatt. Felette csak ha nagyon speckó a kialakítás, olyan hogy a nagy kijelző ellenére is használható egy kézben és a zsebbenXiaomi MI A1 pl élőben számomra túl nagy volt.
Honor 8 tetszett.Honor 8 esetén tudtok még jó árú hivatalos magyarországi forgalmazót akinél érdemes megkérdeznem, hogy kapható-e még?
Ha nem, akkor mit ajánlotok a fentieket figyelembe véve? -
csaba1203
addikt
válasz juuzer #126342 üzenetére
Ezt jól megírtad de van benne igazság.
Amúgy öcsémnek van P10 telefonja és ez már a sokadik Huawei készüléke.
Az elsőt,akkor vette,mikor még a Xiaomi mint márka teljesen ismeretlen volt.
Nagyon meg van vele elégedve minden téren és ahogy ismerem 3-4 évig biztosan fogja használni.
Ezzel azt akarom mondani,hogy ott már van a gyártónak némi tapasztalata sőt saját chipkészlete is,ami nem is olyan rossz volt a kezemben és azt kell mondjam baromi jól összerakták azt a telefont.
Nálam abszolút ajánlott készülékek közé tartozik. -
juuzer
addikt
válasz ManPlant #126345 üzenetére
Szia!
Esetleg sima Huawei P9?
Szerk: drágábban találtam, szóval kiesik sry ne haragudj.
Edigitalnal 75k a Honor 8, szerintem az még jó ár érte. Smartshopnál 73k, róluk is jókat szomtam olvasni itt. De akkor már inkább Edigital, 2k különbséget megér szerintem.
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Utolsó 2db!! ÚJ iPhone 15 --256GB!!! (Blue / Black!) 11hó Apple garancia
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB 6GB RAM Dual kek színű TELJESEN UJ bontatlan
- Utolsó 2db! -- ÚJ iPhone 14 PRO MAX 256GB!!! Deep Purple!
- UTOLSÓ DARABOK!! ÚJ!!! --- Iphone 14 Pro 256GB és 512GB!! Space Black!
- UTOLSÓ DARABOK! ----ÚJ!! iphone 14 256gb (Kék / fekete)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest