- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
i400
senior tag
válasz
juuzer #172773 üzenetére
Megvette nem megy a mobilnet, vagy pár perc után ledobja a hálóról és csak telefonálni lehet, cseréltek 3x sim kártyát, semmi nem oldotta meg. Elküldték a samsung szervizébe (ausztria) majd itt kezdődött egy laza fél éves pinpongozás a szolgáltató a samsung és közötte küldözgették a telefont jobbra balra, hogy most javítva lett, majd nem működik ismét, minden egyes alkalommal. Samsungnál random emberek hívták fel és fogalmuk nem volt, hogy hol van a telefon vagy mi történt vele. Visszakapta, akkuidő gyalázatos, factory reset napi szintű problémamegoldási kísérlet lett... megutálta a márkával együtt (megértem, de ahogy nézem az s22 ultra csoportot van baj ott is gazdagon). Egyedül a kamerájával volt elégedett.
-
-
bbbetty
friss újonc
válasz
juuzer #172277 üzenetére
Köszi a véleményt. Én is nehezen válnék meg tőle, de már kicsit érzem a vesztét. Az aksija nem az igazi, de azt egy power bankkal megoldottam egyelőre. Utána járok még azért a szervíz napoknak is.
A sebessége már nem a régi, bár azért még így is elég jól megy. A játéknál fedezhető fel a legjobban meg a fotózásnál. Sokkal hosszabb ideig csinálja a fotót. Rányomok a gomba, elmozdítom már a telót, mert azt hittem, hogy kész, aztán meg homályos lesz. De egyébként a Kamera renszer még mindig király.
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
juuzer #167321 üzenetére
Aodra azt hittem jobban hiányozni fog, már nagyon megszoktam előző telefonokon, de gyorsan megszoktam, hogy meg kell mozdítani, vagy hozzáérni a kijelzőhöz és látom amit kell.
Notch előző telefonjaimon is volt, persze nem ekkora, de az nem zavart sosem. A 3D arcfelismerése brutális korom sötétben is, ahhoz meg kell a notch.
Persze nem vagyunk egyformák.
-
Kawauso
aktív tag
válasz
juuzer #167308 üzenetére
Az iPhone-ok főleg videózásban jók, vagy a legjobbak. Ha szimplán képek készítéséről van szó, akkor nem nagyon lehet mellélőni egyik csúcskészülékkel sem. A felsoroltakból azonban a Mi 11-ben nincs telefotó egység. Ha az üzemidőt is nézem, akkor egyértelműen az S21 Ultra.
A OnePlus 9 Pro szépen szerepelt MKBHD vak kameratesztjén, a döntőben a Pixel 5a-tól kapott ki. De bennem felmerült a kérdés, hogy ajánlhatók-e a OnePlus-ok még az OxygenOS megszűnése után is? Mármint természetesen ajánlhatók, de fog-e érvelni az ember a felületüket használva pozitívumként? Mert ahogy láttam, az OxygenOS 12 sokaknál kivágta a biztosítékot, mert valójában egy ColorOS moslékot sikerült ráfrissíteni a közkedvelt rendszerre. -
válasz
juuzer #167027 üzenetére
Minimális eltérés van, a GeekBench egymagos teljesítményben 5%, többmagosban meg 3% teljesítménykülönbséget mutat a S888 javára. Viszont az Exynos 2100 korrektül sikerült, az S21U jobb üzemidőben, mint a OnePlus 9 Pro vagy a Mi 11 Ultra. Vagy onnan is megközelíthetjük, hogy idén inkább a Snapdragon csúcslapkája lett csalódás.
-
-
classic B
senior tag
válasz
juuzer #165516 üzenetére
Középkategóriában opció a Xiaomi, felsőben már számomra nem. Egyszerűen nem tudnék annyi pénzt kiadni érte, akkor inkább már egy Apple vagy Samsung. Jobb kamerák, IP tanúsítvány, hosszú támogatás, esetlegesen kompaktabb méret (a te esetedben ez szerintem nem releváns), értékállóság...
-
Norbi.
őstag
válasz
juuzer #159986 üzenetére
Szerintem bőven megér 11.000ft ráfizetést a Redmi 9 az AT-vel szemben.
9C szerintem ár/érték arányban gyengébb, mint a 9, még akkor is, ha nem használja ki. Már csak az USB C és a nagyobb felbontású kijelző miatt is.
Nem lett egy sikertermék, eladtunk belőle párat, de (nagyságrendileg) sima 9-ből 10* annyit.De jó lehet még a Poco M3 is, valóban. Kevésnek érzem az 1 napot, ha nem nyomkodja egész nap, vagy akkor valami nem oké azzal.
-
Norbi.
őstag
válasz
juuzer #159979 üzenetére
Ha biztos, hogy nem gond a GMS hiánya, akkor a P40 Lite egy elég jó ajánlat, 65-ért van a Telekomnál listaáron, ha az még belefér.
Ezen kívűl Redmi 9-et vennék ennyiből. a 9c és a Nokiákat én nem tudom őszintén ajánlani.
Pedy1225: Kicsit adhatnál még konkrétumokat, ár, méret, úJ/használt...
-
válasz
juuzer #159278 üzenetére
Nem olyan túl régen a Xiaomi és a Samsung is próbálkozott, de a Mi 9SE-nek és a S10e-nek sem lett utódja, minden bizonnyal nem voltak annyira kelendőek.
Az Apple-t ebből a szempontból kevésbé értem, nekik az alap csúcskészülékeik kellően kompaktak, szerintem sok minden nem indokolta a Mini kivitelt. A i12 is 147 mm alatti, attól nem kell kisebb szerintem.
-
Ájvé
veterán
válasz
juuzer #159272 üzenetére
Igen de 50-ért mit vársz? Így is bőven egy kategóriával jobb az M3 mint amennyibe kerül, UFS tároló 60 alatt nincs egyébként.
63-ért Realme 6 is jó, de az se kicsi.
Szerintem ennyiért ennek is nagyon örülni kell.Sgr_A
50-ért? 250-nél kezdődnek sufni gsm boltokból. Mondjuk erre tuti nem jön 10-es Android. -
Gergő170
aktív tag
válasz
juuzer #158961 üzenetére
S20 FE vonalon mérlegelni kell, azt, hogy a fennálló GHOST touching hiba lehet, hogy hardveres, illetve hosszú távon sem fognak tudni vele semmit kezdeni frissítésekkel sem.
Nálam a Mi10T Pro, illetve a Samsung S20FE között volt a harc, előbbit választottam, igaz nincs vezetéknélküli töltés, és nem AMOLED, de ezek nem nyújtanak nekem annyit, hogy megérje egy gyárilag hibás telefonf vegyek.
BUÉK mindenkinek!!
-
Arween
senior tag
válasz
juuzer #158805 üzenetére
Aksi idő amivel nagyon nem vagyok kibékülve. Na meg jó lenne mást is kipróbálni
Amoled,duál SIM ès jó kamera ami fontos, MI 10 sajnos még húzós árban és ugye nem is duál SIM..120e környékén csak a lent említett két telefon volt szimpatikus. (S10-volt előtte az sem volt jó aksiban sajnos)
-
Kaci84
őstag
válasz
juuzer #158146 üzenetére
Nézegettem az Apple-t mert az igazság az, hogy külsőre nagyon bejövős. A 12-es. Persze inkább a pro az acél keret meg a hátlap is jobbnak tűnt.
Újként 440-ért van használtan meg 375-ért szép állapotú független. Ez 65e Ft-os esés. Galaxy s20 230 újként használtan 195-ért találok. Ez csak 35e Ft-os esés. Százalékba kisebb a dif 85-88 az arány az S20 javára. Nem látom itt a fene nagy értéktartást. -
Kaci84
őstag
válasz
juuzer #158127 üzenetére
Na most két vásárlási helyet hasonlítok össze attól függően hol lehet jobban kijönni. Az egyik bolt név nélkül egy síma GSM bolt ami nem hivatalos forgalmazó, de megadja a 2 év garit minden telóra. A másik bolt pedig a legolcsóbb olyan bolt ami hivatalos forgalmazó. Nagy árkülömbség esetén a GMS boltot szoktam választani.
P30 Pro 128/6: GSM 173e normal: 175e (2019. márc.)
P30 Pro 128/8: GSM 177e
P30 Pro 256/8 GSM 188e normal: 230eMi10 128/8 GSM: 174e normal: 165e (2020. máj.)
Mi10 256/8 GSM: 179e normal: 185eP40 128/8 GSM: 134e normal: 155e (2020. márc.)
P40 Pro 256/8 GSM: 211e normal: 225eS10 128/8 GSM: 173e normal: 175e (2019. feb.)
S20FE 128/6 GSM: 164e normal: 210e (2020. nov.)
S20 128/8 normal: 230e (2020. feb.)Elsőre a Mi 10 tűnik jó ajánlatnak ez elég jó ár egy megbízható nem GSM bolthoz képest. A modell is idei. Ennek fényében a P30 kiesik, nem hinném, hogy annyival jobb a kamerája. P40 méretben jobb lenne, de akkor talán inkább S10. Az FE-t drágállom a S20 árához ott FE-nél hátrány a méret és a kicsit gagyibb kivitelezés pl. műanyag hátlap. P40 pro drágának tűnik az S20, MI 10 melett főleg a Google problémák miatt. Az S10 lenne most talán számomra a jobb választás attól függően, hogy mennyiben marad el a mezőnytől kamerában pl. Lehet próbát tennék az MI 10 tudása és ára miatt, bár nem tudom megszoknám-e ezt az ultragyai az asztalon a kameráin billegő telót. Tudom, hogy ez lassan általános, de talán az S10-en még nem.
Iphone értéktartása vagy annak hite nekem furcsa mivelhogy újkorában is rettentő drága ahhoz képest mit ad. Eltekinteve a manapság kérdéses OS előnyről és a manapság kevésbé számító névről. Vegyük pl. a I12 Prot. Kiváncsi lennék, hogyan teljesít kamerában, kijelzőben, akkuban, töltésben egy S20, P40 Pro-hoz vagy Mi 10-hez képest. Ezekhez képest 2x annyiba kerül. A 11 pro meg még egy 100-assal. Szóval az lenne az igazság, hogy a i11-12 újkori 100-200e ártöblet 1 évesen a használt piacon 150-250e ugrik?
Nah mindegy aki tud okosat nyugodtan oktason! -
Ciccuka
veterán
-
-
tomic
addikt
válasz
juuzer #157892 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást.
Kezdek a 4a felé hajlani.
P30 volt még az esetleges befutó de a Google mizéria és a drágább ára(kb 400euro) a Pixel 340 euro árával szemben nekem nem érné meg.
Kamera használata nálam abból áll,hogy a családot fotózom. Gyereket,kint esetleg ahogy játszik pl. Ünnep napokat meg ilyeneket.Épületek,utak,hidak,hegyek nincsenek a repertoárban.Tesóm Mate 20 pro telefonján a fotók volt ahol tetszettek de volt ahol semmi köze nem volt a valósághoz a képnek. Nagyon "mű" volt a kép. De pl esti képet mikor csinált az tetszett. Ezért is hezitálok a a Huawei miatt.
Google szoftvere mihez hasonlít? Eddig szinte csak Xiaomi telefonom volt ahhoz vagyok szokva.
-
-
-
tknof1871
őstag
válasz
juuzer #157683 üzenetére
Üdv!
Xiaomi Poco X3 NFC árban közel van a Redmi Note 9 Pro-hoz. Sok dologban picit jobb a Poco a gsmarena összehasonlításában. De a POCO X3 NFC-nek 240 Hz-es mintavételezésű érintőpanelje van. Ez csak a játékélményt növeli vagy a mindennapi használatban is jobb az érintőképernyőt használni?
A garanciára visszatérve. Több youtuber is azt mondja a videóiban, nem érdemes +20 000 forintért Magyarországon venni telefont a garancia miatt. Nyugodtan lehet EU raktárból rendelni, ők is így vették. Ez a megtakarítás nem kevés pénz. Tényleg nem kell aggódni?
-
Bdanyy
addikt
-
redingitell
senior tag
válasz
juuzer #157695 üzenetére
Az idő pénz, azt mondja a szólás. De mennyi is?
Jelen pillanatban a poco x3 nfc az egyik közkedvelt hazai [webáruházban ] közel 100K, 2 év garral, nagyjából 3 napon belül.
Én a xiaomi hivatalos boltjából vettem 66K-ért, és 6 nap alatt jött meg, szintén 2 év garral.
Ha arra kerülne a sor, kérdezem én, hogy hol javíttatnád szívesebben? Egy hazai "márkaszervízben" vagy esetleg a cég saját szervízében?
Na de ez csak feltételezés, mert általában minden egyes telefon megvárja a saját garancia idejének lejártát, és utána romlik csak el -
redingitell
senior tag
válasz
juuzer #157690 üzenetére
Nem biztos, hogy problémásabb. Én gariztattam már több alkalommal kínában. A legrövidebb idő az 3 és fél hét időbe telt, a leghosszabb 6 hét volt ahol vissza kellett küldeni. Olyan is volt, hogy szó nélkül küldték az új terméket. Nagyon korrektek voltak minden esetben. Ezzel szemben a hazai garanciáztatással nem mindig volt szerencsém.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- PS Plus előfizetések
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD