Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9334) Kobe válasza attiati (#9333) üzenetére


Kobe
veterán

Azert ez egy eleg sok szereplos keplet, kamatszint, alapanyag elerhetosege, elomunka elerhetosege, foglalkoztatottsag, oktatasi programok stb.
Azzal, hogy a keplet egyik elemet macersltak, en nem latom osszessegeben miert lenne fenntarthato a mai allapot, illetve miert ugrana nagyot a vegeredmeny, ha az 5-6 zsinorbol csak az egyiket rangatjak.
Alacsony a kamat, ok, attol egy daru berlese ugyanugy 6* annyi most egy epitkezesre mint 3-4 eve, munkas meg ugyanugy nincs, (soder es honok sem) es nem is lesz kb 10-15 evig.
Aki akart, az mar vett lakast, a masodik harmadiknal, befektetesi celunal mar jobban megnezi az ember hogy mire szamithat hosszutavon.... Nyilvan a berlakasokat sem lehet az egekbe tolni, mert nincs annyi erdeklodo, vagyis ok hogy alacsony a kamat, de ha alacsony kamatra veszek 30M ert valamit ami erdeklides hianyaban uresen all vagy bukoval 25er tudom eladni, akkor nem igazan pozitivan zartam a bizniszt...

Az meg egy erdekes tarsadalmi kiserletnek igerkezik, hogy a mostani porgo allapotot fenntartani, vagyis bebetonozni a magas bereket az epitoiparban, es xarni a tobbi iparagra (vagyis a potencialis vevokre).... Ott azert mar lehet komolyabb berkorrekciora lenne szukseg, mert vicces allapot lenne ha a komuves az unios atlagon dolgozik, az apolo, tanar, menedzser, stb neg az unios atlag fele alatt... :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.