Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8351) cincinatus válasza Land (#8301) üzenetére


cincinatus
tag

Személyi kb. 1 hét.

Ha nincs Ügyfélkaputok, akkor azt érdemes csináltatni.

NAV köztartozásmentes adatbázisba addig is érdemes bejelentkezni. (Minden hónap 10-én élesedik.)

Az erkölcsi gyorsan megvan. (pár napon belül postázzák.)

A TB-s papírt idő csak elintézni. Úgy emlékszem nyáron nekünk 1 hét alatt állították ki.

(#8352) Zeki válasza cincinatus (#8351) üzenetére


Zeki
nagyúr

A TB-s papír ott helyben azonnal, és márc 15-től ingyen. Nem kell a 3000-es illetékbélyeg.

(#8353) Mercutio_ válasza Zeki (#8349) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olvasva roppant sikeres és körültekintő lakásvásárlásod történetét.....

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8354) axioma válasza concret_hp (#8344) üzenetére


axioma
Topikgazda

Es az a szomoru, hogy nekik lett igazuk. Nekem me'g majdnem 8M hitelem van, ugyanakkor vettem fel epitkezesre szinte forintra ugyanannyit tamogatott / szocpolos hitelkent, mint a m.tarsam hasznalt lakasra es felujitasara. A megmentesig is osszessegeben (jelenertekesitve is) kevesebbet fizetett, es valami 4M extra (csaladi stb. ott nem tudom elfogyott-e neki) beletolasaval mar elfelejtette a teljes banki hitelet.
Persze ehhez ilyen kormany kell, de szerintem szomoru. Ahogy a manyup dontesnel is csak az a biztos, hogy a nagytobbseg utan menni nem lehet tragedia, mert ha lenne valamit csinalnanak - pl. elveszik a mi penzunket is, akik maradtunk -, es ez elegendo a donteshez. Mi anno masik forumon mindenkinek azt mondtuk, hogy legalabb epitkezesre, minimalis kamatkulonbsegre nem devizat vegyen fel, az ellenerv az volt, hogy a tam.hitelhez kell a szamla, es afa-csalassal olcsobb neki:(( Mit lehet ezzel a mentalitassal csinalni? Koltoi, semmit.

[ Szerkesztve ]

(#8355) Zeki válasza Mercutio_ (#8353) üzenetére


Zeki
nagyúr

A lakásvásárlással nincs probléma, az eladással volt.

(#8356) amargo válasza AMD Power (#8346) üzenetére


amargo
addikt

Az a gond, hogy mások úgy is megteszik, hogy te kifizesd helyettük is a rossz döntéseiket, mert az állam ezt elősegíti.
Miután bedőlt a spekulánsok hitele, velem is és veled is ki kifizetették a hitelüket.. sajnos erre következőleg is számítani lehet..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8357) Zeki válasza amargo (#8356) üzenetére


Zeki
nagyúr

Miközben a bankárok szép jutalmakat vettek fel... egy egy ilyen világ, kevesen állnak a farok jó végén.

(#8358) Kobe


Kobe
veterán

20. ker varoskozpont, ottani 10 emeletes csusztatott zsalusokat ismeri valaki ?

Talaltam egy meretben es elrendezesben szimpatikus darabot, 60-80nm kozott, 19-ert, nyilaszarok cserelve, epuletet iden kezdik szigetelni, lakas 75%ban felujitva,bar szelso lakas...cssk nem ismerem ezeknek a csusztatottaknak mik lehetnek a buktatoi

(#8359) Tombi válasza Kobe (#8358) üzenetére


Tombi
senior tag

Szia! Csúsztatott zsalusban nőttem fel Újpesten 10 emeletesben,
6 lakás / emelet. 4 nagyobb lakás / hosszú folyosó.
9. emelet szélső lakás. A lifttel amikor gond volt, nagyon megizzadtunk és én nagyon
megutáltam a liftezést. Nem laknék többet olyan magason ahová kényelmesen
nem tudok felgyalogolni. A szomszédokat nem lehet hallani, amit igen az a
folyosói jövés/menések, ami picit idegesítő (de lehet a régi faajtó miatt).
Házközponti fűtés volt, maga a lakás levegője egyébként száraznak mondható,
de ezen lehet javítani megfelelő nyílászárókkal. közös költséget
tudom felhozni hátránynak, mert azt sokalltam,
a szomszédokkal érdemes beszélni,
mert ugye a lakással együtt kapod őket :)

[ Szerkesztve ]

(#8360) AMD Power válasza Tombi (#8359) üzenetére


AMD Power
titán

Ezt megertem. Mi most egy 15emeletes hszban lakunk. Az elson. De ha veszunk barmilyen mas lakast akkor is max 3-4 emeletig ha felmegyunk.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#8361) Zeki


Zeki
nagyúr

Ilyenről hallott már valaki?

Most az derült ki a Budapest banknál, hogy anno mikor a takszövnél megkaptuk a 3. gyerek után a szocpolt, akkor az állam az addigi 300ezer Ft kamatot ami addig keletkezett, kifizette a banknak, így az is beleszámít a szocpolba, tehát nem tudunk annyi CSOK-ot felvenni, tehát több kp kell, tehát új adásvételi is kell, Az megint sok pénz, és sok idő. Vagyis bár 3.8 milla szocpolt kaptunk a 3 gyerek után, de igazából még 300 ezret, így most nem 6.2 milla CSOK-ot tudunk kérni, hanem csak 5.9 milla. Ráadásul így a vagyonszerzési illeték is több lesz, hiszen kevesebb a CSOK, ami ezt csökkenti.

(#8362) concret_hp válasza Zeki (#8361) üzenetére


concret_hp
addikt

próbálok nem suttyó lenni, de hallod tényleg jó alaposan utána jártál mi merre hány méter mielőtt belevágtál az egészbe :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8363) Mercutio_ válasza Zeki (#8361) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez szerintem egy sima egylapos szerződésmódosítás, amiben a vételárra és csok-ra vonatkozó ponto(ka)t módosítjátok, minden egyébben az eredeti szerződéses tartalom az irányadó.

De ezt az ügyvédednek mondjuk tudnia kellene...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8364) Zeki válasza concret_hp (#8362) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nem akarok suttyó lenni, de bazmeg mindennek NEM LEHET UTÁNA JÁRNI! Mert kurvára nem tudod, hogy mikor mi van, és MÁS SEM tudja!

(#8365) Tombi válasza concret_hp (#8362) üzenetére


Tombi
senior tag

Sajnos nem úgy hirdetik a CSOK-ot, hogy tessék itt van menetrend hozzá szájbarágósan lépésről lépésről, az esetek 99%-át lefedve. Ennek te utánajártál? Én igen.

(#8366) concret_hp válasza Tombi (#8365) üzenetére


concret_hp
addikt

10Mért lehet utánajárnék, nehogy rábasszak :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8367) Tombi válasza concret_hp (#8366) üzenetére


Tombi
senior tag

Nem tudsz előre, de ha valahol mégis sikerülne egy teljes virtual csokot
lefuttatnod szólj, megyek, de az is csak 1 bank lenne, és a többi ? :U

[ Szerkesztve ]

(#8368) axioma válasza Zeki (#8364) üzenetére


axioma
Topikgazda

Nem akarok en se suttyo lenni, de mondjuk hogy olyan, hogy szerzodes, meg a 3. gyerek szocpoljanak a banki elszamolasa nem erkezett meg hozzatok papiron (es orzod minimum az ugylet fennallasaig)? Akkor felteszem orultel a 300e-nek, de idokozben elfelejtetted, vagy ilyen "apro" tetelek neked fel se tunnek?
Tehat az kb. elkepzelhetetlen, hogy a plusz 300e-rol nem tudtal volna. Masreszt kb. kizartnak tartom, hogy az utolagos szocpol kamatat le kell vonni. Erre milyen eloirast mutattak??? Mert amit szocpolkent kaptal, az a 3.8, a kamatot azert kaptad, hogy az epitkezes idopontjara rollback legyen belole. Vagyis mintha harmaskaert is akkor kaptad volna. Semmi koze a szocpol osszegehez. Kerj rola joghelyet!
(Igen, nem tudom hol van, igy nem tudom mi van benne, de akkor igazan kreten jogasz irhatta meg azt a jogszabalyt. Ami nem lehetetlen, de sokkal valoszinubbnek tartom, hogy egy banki ugyintezo vagy fookos benezi. Penzugyileg a ketto kozul az egyik tamogatas, a masik utolagos helyesbito tetel. A tamogatas kene a levonando legyen.)

(#8369) axioma válasza Tombi (#8367) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ecceru: nem a banki ugyintezore tamaszkodok. A mi hitelfelvetelunk 2005-ben a banki ajanlatok megismerese utan ugy kezdodott, hgoy bementunk a K&H-ba, a fiokvezetovel leultunk, es dobtunk egy hatast amikor azt mondta, hogy 6+2-es a hitel, mondom ket hete jelent meg hogy 3.9+2. Mar alltunk volna fel, kiment, megnezte, azt mondta hogy jeeee ez most jott.... es folytattuk.
Szocpol nalunk ket meglevo gyerekre volt ugyhogy nem volt (sok... egy-egy ingatlant mindkettonknel rendbe kellett tenni) bonyolitas, de ott is a rendeletszovegbol tajekozodtam (12/2001). Nem Mancikatol a pult tuloldalan. Igy ugyanis ha mutatod hogy ez jo mert ennek megfelel, az mas hozzaallas, mint az hogy x a helyzetunk, hogyan lehetne jo? Akkor vagy segit megtalalni foleg ha jo jutalekra szamit, vagy nem.

(#8370) albiosz


albiosz
őstag

Ha már szóba került a csoki. Az helyes infó, hogy eltörölték a vételár maximumát? Itt írják, nem tudom mennyire hiteles forrás: [link] Eddig városban talán 25,000,000 HUF volt, ha jól emlékszem. Ami 2 gyerek esetén elég sovány volt, ha mondjuk 4 szobás házban gondolkodik valaki pl. Dunakeszin.

(#8371) updog


updog
senior tag

Gyönyörűen kibontott téglaboltívek egy lipótvárosi lakásban - magyarra fordítva: egymilliós négyzetméterár egy sötét, ikeából és lomiból berendezett, igénytelenül felújított lyukért. ;]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#8372) Kukipapa_rr válasza Zeki (#8364) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Abban mondjuk teljesen igazad van, hogy ha bármilyen, nem szokványos ügymenet van (sőt, sokszor még akkor is), az ezzel foglalkozó "szakemberek" úgy néznek, mintha először találkoznának a problémával. Többször tapasztaltam, többféle területen, egyszerűen nevetséges.

Ugyanakkor a nagyobb kockázatot és a te felelősségedet én abban látom, hogy ennyire kifeszített a költségvetésed. 300e-s hirtelen pluszköltség ugyan fájdalmas, de nem kéne, hogy gondot okozzon egy ingatlanüzletnél, ezt ennyire nem szabadna kicentizni. Ez max. a vételár 1-2%-a, másfél havi átlagkereset. Akármilyen felújítás, vásárlás stb. esetén legalább 10% tartalékkal számolni kéne, annyi legalább el szokott sajnos menni (sokszor több is).

Bármilyen nagyobb probléma akármikor beüthet, ami ennek akár az 5-10-szeresébe kerülhet. Akkor mit teszel? Mi úgy lőttük be a hitelfelvételt, hogy maradjon vésztartalék váratlan helyzetre, ez egy tervezhető dolog.

(#8373) Zeki válasza Kukipapa_rr (#8372) üzenetére


Zeki
nagyúr

A 300 ezer megoldható. A probléma a váratlanság, a megint közbejött valami, amiatt megint csúszunk, ami miatt megint pénzt dobok ki az ablakon.

(#8374) cincinatus válasza concret_hp (#8366) üzenetére


cincinatus
tag

Sajnos a legalaposabb utánajárás ellenére is érhetik az embert meglepetések. A bankos ügyintézők nagyon sokszor nem tudják a választ vagy félretájékoztatnak. (Különösen ha olyasmiről van szó, amire nincs belső szabályzat.) A rugalmasságuk meg a nullával egyenlő.

(#8375) Zeki válasza cincinatus (#8374) üzenetére


Zeki
nagyúr

A hitelközvetítőm mondta, Mindig a banknak van igaza. Már ha tőle akarsz pénzt.

(#8376) PazsitZ válasza Zeki (#8375) üzenetére


PazsitZ
addikt

Hát ez igaz is, meg nem is.

Történetesen, egy szimpla ügyintézés is az egyik ügyintézővel működik, míg random másikkal nem.
Pedig a másik esküdözött, h neki a gép ezt dobja ki, ő nem tu mit tenni. A másik ügyintézőnek mindig jól "dobta/dobja ki" a gép...
Azóta inkább időpontot kérek és konkrét ügyintézőhőz megyek csak.

- http://pazsitz.hu -

(#8377) Mercutio_ válasza PazsitZ (#8376) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mindenhol van ilyen "elátkozott " ember, egyik kolléganőnek is mindig "hibásawindóz", "nemmegyazekcelképlet", nem ám ő a béna :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8378) velizare


velizare
nagyúr

üdv a topicnak. tudtok olyan konkrét bankról, ahol lakáshitelhez a jövedelem részeként hajlandóak magánszemély evás osztalékát is beszámítani? köszi előre is.

[ Szerkesztve ]

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#8379) tzimash


tzimash
őstag

Hali,
Azt a lakást vesszük meg, amelyikben jelenleg albérlőként lakunk. Kérdésem az, hogy meddig vagyunk albérlők? Kis vita van a családban ez ügyben, szerintem amíg a tulaj számláján nincs a vételár (melyet, csok és fundamenta igénybevételével fizetünk ki), addig mi albérlők vagyunk annak minden kötelességével együtt. Párom szerint, ha megvan a pozitív hitelbírálat és közjegyző előtt alá van írva a szerződés, onnantól már nem fair bérleti díjat kérnie a tulajnak, mivel csak idő kérdése és megkapja a vételárat. Van erre valami szabályzat, vagy közös megegyezés kérdése csupán?

(#8380) Mercutio_ válasza tzimash (#8379) üzenetére


Mercutio_
félisten

"mivel csak idő kérdése és megkapja a vételárat. "

Na, pont annyi ideig vagytok (al)bérlők amíg az utolsó fillért is ki nem fizetitek ;]
Csak gondoljon bele a párod, ha nem ti lennétek a vevők mikor vehetné birtokba a lakást az új tulaj, máris egyértelmű. Az, hogy nektek így nem kell a ki és másik lakásba beköltözés költségeit plusz az ezzel járó macerát bevállalni a ti szerencsétek, de a tulaj szempontjából lényegtelen.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8381) tzimash válasza Mercutio_ (#8380) üzenetére


tzimash
őstag

Sajna így van...

(#8382) Zeki


Zeki
nagyúr

Most nyilatkozott valaki az M1-en a bankracio.hu oldalról, mondott sok okosságot amit mi is itt ismerünk, aztán agyoncsapta az egészet azzal, hogy a lehető leghosszabb időre legyen fixálva a hitel, és beszélt a 20 évig fix hitelről, hogy az milyen jó nekünk.

(#8383) velizare válasza Zeki (#8382) üzenetére


velizare
nagyúr

:F jó is. fix pluszpénzért 20 évig nem te viseled annak a kockázatát, ha valamiért elszáll a jegybanki alapkamat.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#8384) Zeki válasza velizare (#8383) üzenetére


Zeki
nagyúr

Le lett vezetve, hogy mondjuk jó az 5 éve és mellette inkább LTP. Ha jól emlékszem.

(#8385) velizare válasza Zeki (#8384) üzenetére


velizare
nagyúr

feltéve, hogy az 5éves és a 20éves törlesztő közötti különbség nem kisebb, mint amennyit az ltp behoz a konyhára. ja és persze hogy végig ilyen, vagy ennél jobb feltételekkel tudsz ltp-t kötni. az ltp hozama az állami támogatás, és amikor belevágsz egy 20 éves hitelbe ilyen konstrukcióval, akkor arra is fogadást kötsz, hogy közben a politika nem fogja átírni a játékszabályokat. 20 évre ez nekem egy kicsit több kockázatnak tűnik az feltétlenül szükségesnél, de mindenki a saját pénztárcájával játszik.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#8386) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Sziasztok

Melyik a jobb megoldás

10évre kötni 20ezer forintos lakástakarékot
Ennél a teljes megtakarítás és a mellé felvehető kölcsön 7.5millió forint
Havi törlesztő ha felveszem ezt a teljes összeget, 49 a kölcsön +20 a lakástakarék

Vagy kössek egy 4éveset, 20 ezres az is
ott 2.5 millió a teljes összeg
Havi 26ezer 60 hóra a kölcsön törlesztő, és 20ezer 4 évre a lakástakarék (de mivel biztosan nem venném fel 4 évnél előbb, így csak 26ezret fizetnék majd a kölcsön törlesztőre)
és ez mellé vennék fel egy lakáskölcsönt, amennyi szükséges lesz egy ház vásárláshoz (7-8 millió)
Ennek nem tudom mennyi lenne a törlesztője mondjuk egy 8 milliós hitelnek

Van most egy fundamentám, ami 4 év múlva lejár, 8 évre volt kötve, havi 5ezres, ez lesz kb 5-600 ezer forint. Reményeim szerint tudok majd számlákat szerezni, hogy ezt az összeget felvegyem és megkapjam kézbe a pénzt

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#8387) savoo válasza enginev3.0 (#8386) üzenetére


savoo
addikt

5 évnél hosszabb időre nem éri meg LTP-t kötni.

(#8388) enginev3.0 válasza savoo (#8387) üzenetére


enginev3.0
félisten

Számolva

Legegyszerűbb, kötni 2 darab 20ezres LTP-t, 4 évre
4 év múlva ez az összeg kézben lesz, 2.4millió (nagyjából)
Erre rájön a most még 4 évig futó 5ezer forintos fundamenta takarékom, ami kb 600ezer FT lesz

3millió forintom lesz 4 év múlva, ami mehet egy nagyobb hitel önrészbe, mondjuk 8 millió hitelbe, így lesz 11 millióm házat venni

8milliónak pedig havi 50ezer forint a törlesztője 20 évre

Tehát 25 évig fizetek havi 50ezret, és jó esetben 4 év múlva beköltözhetek a saját házamba

Minden csak nagyjából, és kerekítve

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#8389) bandus


bandus
veterán

amennyiben kötök további ltp-(ke)t, akkor a szerződéskötésnél a bankban ott kell-e lenni és aláírni anyukámnak is, vagy elegendőek az adatai?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8390) BornToBePuli válasza bandus (#8389) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Szerződőnek kell ott lennie és aláírnia.

Read only felhasználó

(#8391) bandus válasza BornToBePuli (#8390) üzenetére


bandus
veterán

bocs, a hülye kérdésért, de ebben az esetben én vagyok a szerződő fél? :D

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8392) BornToBePuli válasza bandus (#8391) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Részleteket nem ismerem. Ha te leszel a szerződő a szerződésen, akkor nyilván te.

Read only felhasználó

(#8393) Tombi válasza bandus (#8391) üzenetére


Tombi
senior tag

neked ott kell lenni és persze, anyukád gyerekének aki te legyél :)

[ Szerkesztve ]

(#8394) bandus válasza Tombi (#8393) üzenetére


bandus
veterán

Ahh remek, mert azt lehetetlen lenne kb osszeegyeztetni. De igy, hogy nem kell a csaladtag alairasa igy mar sokkal konnyebb :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8395) concret_hp válasza BornToBePuli (#8390) üzenetére


concret_hp
addikt

a továbbiból arra gondolnék, hogy sajátja már van, tehát nem ő a szerződő ha jól értem.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8396) BornToBePuli válasza concret_hp (#8395) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Én három lakástakaréknak vagyok a szerződője. Három külön és persze megfelelő adóazonosító kell hozzá és kész. ;)

Read only felhasználó

(#8397) PazsitZ válasza concret_hp (#8395) üzenetére


PazsitZ
addikt

Ahogy írták, lehetsz te a szerződő többnél is, de csak egynél kedvezményezett.
Másik kedvezményezett fél megjelöléséhez elég tudni az adatait, nem kell jelen lennie.

[ Szerkesztve ]

- http://pazsitz.hu -

(#8398) Qtya123


Qtya123
őstag

Sziasztok!

Kialakult a végleges eredmény munka terén, mégpedig a 11. kerületben fogok dolgozni. Elkezdtük a lakáshirdetéseket nézni és hamar realizálódott - amit eddig is gondoltam - , hogy a rászánt 15 milliós összegből Budán esélytelen 50-60 nm közötti lakást találni, kivéve Békásmegyer és 1-2 lakás elvétve a 22. kerületben.

Elsődleges cél a minél nyugisabb környék és a gettómentesség. Közlekedés szempontjából annyi a kritériumom, hogy nagyjából 1 óra alatt bejussak akár autóval, akár tömegközlekedéssel.
A 17. kerületről hallottam azt, hogy megfelel a nyugalmi követelményeknek, és ott a fenti összegért vannak is eladó lakások. A kérdésem az, hogy a közlekedés mennyire gázos onnan a 11. kerületbe (Kelenföldre) és úgy általánosságban a belváros felé? (akár autó, akár tömegközlekedés)

Néztük még a 4. kerületet is, arról jót is, rosszat is olvastam, nem tudom milyen lehet. Ha van valakinek tippje a fentiekkel kapcsolatban, esetleg további kerületek, jó környékek azt megköszönném!

Üdv.

(#8399) albiosz válasza Qtya123 (#8398) üzenetére


albiosz
őstag

Szia!

Kevés az info. Nem tudjuk, hogy:
- tégla vagy panel is jó?
- bármilyen speciális igény van-e? pl. külön bejáratú szobák stb.
- mikor vennéd? tehát van-e idő beleugrani felújítandóba vagy tisztasági festés után tipp-toppnak kell lennie?
- meddig tartanád meg? tehát lesz-e gyerek pár éven belül és cserélni kell-e. Mert akkor az eladhatóság is szempont.

Adalékok:
- Kevés olyan munkahely van, amivel hosszútávra tervezhet az ember, így lehet, hogy nincs jelentősége annak, hogy hol fogsz dolgozni.
- Érdemes olyan helyen venni, amihez közel sok a munkalehetőség.
- Nagyon nem mindegy, hogy kocsival vagy tömegközlekedéssel oldod majd meg a munkába járást. Érdemes ennek megfelelően lakást választani. Ha kocsi, akkor jók lehetnek a külső kerületek, pl. XVII. is, de ha tömeg, akkor én nem biztos, hogy odaköltöznék.
- Buda drága.

Mi egyébként Újpesten lakunk 3 éve Városkapu M3 megállótól 2 percre. Ezt a környéket és Újpest Központ M3 megálló környékét én nagyon ajánlom. Város a városban, minden van helyben, de ha kell valami extra, akkor metróval 20 perc alatt a Nyugatiban vagy. M4-nek köszönhetően Kelenföld is elérhető.

[ Szerkesztve ]

(#8400) Qtya123 válasza albiosz (#8399) üzenetére


Qtya123
őstag

Szia!

Mindegy, hogy tégla vagy panel, annyi, hogy ne legyen a földszint, vagy a 10. emelet és ne gázkonvektoros legyen.
1 gyerek van tervben, tehát olyan elrendezés kell, ami erre alkalmas.

Az nem gond, ha felújítandó, csak ne legyen élhetetlenül lerúgva, mert 2019 év elején lejár a lakástakarék és akkor mehetne abból a felújítás, addig meg egy festéssel kihúznánk.
A költözés eléggé gyorsan zajlana, mert ahogy eladtuk a jelenlegit, úgy pár hét leforgásával kellene megvenni és bútorokkal együtt átköltözni a másikba.

A munka a feleségem szempontjából lenne fontos, nekem a 11. kerületbe heti átlag 3 alkalommal kell csak mennem, ha meg nem ezt a munkát csinálnám, akkor a másik variáció kizárólag a kamionozás, ott meg nekem teljesen mindegy távolság szempontjából, hogy 2-3 hetente melyik kerületből megyek a telephelyre. Viszont a feleségem 90%-ban tömegközlekedne a leendő (még nem tudjuk hol) munkahelyére.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.