Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8401) hurenzon válasza Qtya123 (#8400) üzenetére


hurenzon
senior tag

mennyi a max keret ? nm vagy szoba szám a fontos ?

(#8402) Qtya123 válasza hurenzon (#8401) üzenetére


Qtya123
őstag

Nagyon maximum 15.5 millió és 50 nm alatt ne legyen, 2 szoba, 1 szoba és 1 félszoba, vagy 1 szoba és 2 félszoba is szóba jöhet.
Ami még fontos lenne, hogy saját (vagy legalább közös) tároló legyen az alagsorban.

(#8403) amargo válasza Qtya123 (#8402) üzenetére


amargo
addikt

És ennyiért Budán kerestek?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8404) hurenzon válasza Qtya123 (#8402) üzenetére


hurenzon
senior tag

ha Budán akkor csak Békásmegyer esetleg néha Kerék utca és környéke.

(#8405) Qtya123 válasza amargo (#8403) üzenetére


Qtya123
őstag

Budán nem sok helyen jön ki ennyiből ekkora méretben. Lényegében csak Békásmegyer. Azzal kapcsolatban nem tudok dönteni, mert kb 10 ember 10 különböző véleményt mond Békásmegyerről és a neten is ugyanez a tendencia. Ráadásul ahogy látom eléggé északon van, első ránézésre nem tűnik jobbnak a tömegközlekedése, mint mondjuk egy 4. kerületnek.

(#8406) hurenzon válasza Qtya123 (#8405) üzenetére


hurenzon
senior tag

ugyan ott vagy mint a 4. kerület.
Kb egy kategória is.
Itt inkább az lesz a kérdés, hogy hol találsz majd megfelelő ingatlan.

(#8407) amargo válasza Qtya123 (#8405) üzenetére


amargo
addikt

A 11 kerülethez Csepel közelebb van. Az nem játszik?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8408) Qtya123 válasza amargo (#8407) üzenetére


Qtya123
őstag

Én azt hallottam, hogy sok salaktaposót telepítettek be oda. Legalábbis 1-2 pesti ismerősöm szerint. Az a baj, hogy mindenki mást mond. :)

(#8409) amargo válasza Qtya123 (#8408) üzenetére


amargo
addikt

Nyilván vannak, ez nem kérdés, ellenben míg a iii. Kerben is a legaljanak a legalja fér bele ebbe a keretösszegbe, cserébe 2x annyi a menetidő is munkába, addig Csepelen van esély kifogni valami használhatót.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#8410) albiosz válasza Qtya123 (#8400) üzenetére


albiosz
őstag

Ebben az esetben panelt keress szerintem. Újpest, Békás, Csepel esetleg Kőbánya, ahol alacsonyabbak az árak.

Bűnözési térképeket érdemes lehet nézegetni, gyorsat gugliztam: [link] vagy [link]
Biztos van újabb, hitelesebb is.

Békást egyáltalán nem ismerem.

Csepel jó lehet, ha a centrum közelsége nem szempont és a feleséged találna a közelben munkát. Némi brazil szerintem is mindenhol akad.

Viszont szerintem valamelyik metróvonal közelsége nagy királyság minden szempontból. KÖKI környékét szintén nem ismerem, de Újpestet bátran ajánlom. Extra gyors ingatlan.com keresés: [link]

Sok sikert, majd írd meg, mire jutottatok!

[ Szerkesztve ]

(#8411) Qtya123


Qtya123
őstag

Köszi mindenkinek a segítséget! :R
Meglátjuk mi lesz, majd jelezni fogom. A KÖKI környékét már korábban is néztem, Kispesten az Üllői út két oldalán lévő lakótelepen van egy-két ígéretesnek tűnő lakás. Még ez a rész sincs kizárva. Közlekedés és bevásárlás szempontjából az egyik legjobb lenne.

(#8412) axioma


axioma
Topikgazda

Bekason laktam bo 6 evet, a hegy feloli oldalon, de nem szovetkezeti hanem abbol kivalt tarsashazban. Nekem nem volt bajom vele, es me'g a pont akkori lakasunk alatti alt.suliba is visszavittem a lanyomat (bar egy tevedes volt, a beigert matek nivocsoport csak duma), de osszetetel miatt nem votl gond, egy problemas gyerek volt az osztalyban, de az is leginkabb azzal volt hogy nem jart be meg rendorsegi ugye volt. Azert most mar dobbantott 6 osztalyosba.
Az igaz, hogy amikor kerestunk, akkor nagyon mulott magan a tarsashazon.

(#8413) bandus


bandus
veterán

úgy döntöttem ideje belevágni egy lakásprojektbe, de mivel csak most kezdek komolyabban foglalkozni a dologgal ebből leghamarabb 2019 elején lehet valami, de 2020 reálisabb. kihasználnám az adómentes cafetéria lehetőségét is.

annyit sikerült egyelőre kiderítenem, hogy az munkáltató függő, hogy csak a vásárlás évében adható cafetéria keretet használhatom-e fel erre a célra, vagy megengedi ezen keret több adóéven át történő felhalmozását. ez valóban így van?

másik kérdés pedig, hogy ha én x évig halmozgatom ezt az összeget, de ez alatt nem sikerül lakást vásárolnom, viszont pl. munkahelyet váltok, akkor mi lesz a korábbi cégnél összegyűjtött pénzzel? feltételezem nem megy az enyészetbe és van valami módja a továbbgörgetésének abban az esetben is, ha lakást csak y év múlva veszek, bár itthon már semmin nem lepődnék meg :)

köszi a választ előre is :R

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8414) Zeki válasza bandus (#8413) üzenetére


Zeki
nagyúr

Valszeg cége válogatja, hogy meddig őrzi neked a cafeteriád bruttóját, amit te arra használsz, amire akarod. Kilépésnél le kell számolni, akkor ki kell fizesse.

[ Szerkesztve ]

(#8415) attiati válasza bandus (#8413) üzenetére


attiati
veterán

egy ideje nem foglalkoztam vele, de hol olvastad, hogy ingatlanvétel előtti években is halmozható?

Szigorú törvényi előírások vannak, hogy te miért is kapsz pontosan adó nélkül jövedelmet. Amivel el kell számolni a munkáltatódnak az állam felé.
Méltányolható lakásméretet kell igazolni.
Hitelt kell felvenni.
Adásvételi szerződés, tulajdoni lap, stb...
Elkülönített számlára kell menni a támogatásnak, amihez te nem férhetsz hozzá. Vagyis azok a bankok nem is jók, ahol nem elkülönített technikai számlán törleszted a hitelt.
"Elég sok" melót okoz a munkáltatónak.
Ha a cég saját maga nyújt hitelt, az már más. Ott lehet speciális helyzet, de a fentiek nagy része szerintem ott is igaz.

[ Szerkesztve ]

(#8416) Oppenheimer válasza bandus (#8413) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ha jófej a munkáltató akkor vásárlás évében már kérheted ezt a cafeteriát, de egy adott határidőig az évben be kell vinned minden papírt a lakásvásárlásról és a hitelről. Vásárlási és törlesztési támogatás van, olyan nincs, hogy előtte elkezded halmozni.

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#8417) bandus válasza attiati (#8415) üzenetére


bandus
veterán

egy volt kolléganővel beszélgettünk erről és mintha ő említette volna, hogy ez munkáltató függő, azaz vásárláskor akár több évi cafetériát is bele lehet nyomni. de az is elképzelhető, hogy én értettem félre valamit ezzel kapcsolatosan, jövő héten utánakérdezek a hr-nél. jó lenne ha működne a dolog, mert viszonylag magas a cafi(700+) és ezt kihasználnám. hitel pedig nyilván kell :)

a részleteknek már utánanéztem amennyire álmosságom engedte, méltányolható egy költöző esetén a max. 3 szobás lakás. a vásárlás tényét pedig a folyósítást követő év március 31-ig kell igazolni.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8418) attiati válasza bandus (#8417) üzenetére


attiati
veterán

Ja úgy működhet, ha nem kéred évekig a fizudat vagy a cafetériádat és később egyben kikéred adómentesen.
Ez jellemzően kisebb cégeknél működik, ahol még követhető egy-egy munkavállaló élete.

De olyan biztosan nincs, hogy te idén már adómentesen kéred a cafetériát, mert majd abból később lakást veszel. Ez kb olyan, mintha hivatalosan "feketén" adózás nélkül kapnád a fizetésedet.

ps. Irigylem, hogy már 2020-ra tudod előre, hogy mit fogsz csinálni :) Addig még gyökeres változások jöhetnek itthon lakáspiacon, politikában, eu-ban.

(#8419) bandus válasza attiati (#8418) üzenetére


bandus
veterán

nem teljesen értem, hogy miről beszélsz, hogy jön ide az, hogy "nem kéred évekig a fizudat"? :F a cafetériáról most kell nyilatkoznom. a két bekezdésed pedig ellentmond egymásnak első olvasatra. de, hogy tisztázzuk nem úgy képzelem el, hogy minden évben felveszem adómentesen a cafi összeget, hanem csakis akkor, az addig felhalmozott összeget amikor a lakás megvásárlásra kerül.

"Irigylem, hogy már 2020-ra tudod előre, hogy mit fogsz csinálni" :F

szintén nem értem, szerintem a legtöbb embernek egy lakásvásárlás viszonylag hosszú távú projekt :) és igen, most úgy tűnik, hogy akörül szeretnék (=tudok) venni egy kecót, valahol 20-30 M között. azért 3 év nem annyira beláthatatlan időtáv. ennyi erővel ne tervezzünk egy évnél előrébb, mert gyökeres változások jöhetnek. amik persze nem feltétlenül jelentik azt, hogy ezek a változások negatívak.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8420) Mercutio_ válasza bandus (#8419) üzenetére


Mercutio_
félisten

3 éve 8 milláért meg tudtam volna venni egy olyan garzont ami most 12, csak ennyire belátható 3 év :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8421) attiati válasza bandus (#8419) üzenetére


attiati
veterán

ok, én értettem félre

5 millió forintig bent hagyod a fizudat, cafetáriádat, kvázi ingyen is dolgozhatsz az 5 millió forintig.
Majd megveszed a lakást x év múlva és abban az évben kikéred az elmaradt cafetériát/fizut adómentesen.

Csak tipp, de szerintem ez bérezési policy, nem vihető át egyik cégről a másikra. Az x év alatt nem utalgatja a céged egy elkülönített számlára ezt a pénzt. Két fél egyéni megállapodása. Ez szerintem egy bérezési (és adózási) kiskapu, hogy az adott cég hajlandó átütemezni a fizetésedet. Nem törvényes elkülönített számla.
Alap esetben szerintem ha megszűnik a munkaviszony, és addigra még nincs meg a lakás, akkor leadózva felveszed, mintha az adott években megkaptad volna. Nem tudom, hogy az adóbevallásban ez hogy szerepel az adott években és utólag.

Azért írtam, mert 2020-ig több vízválasztó esemény is lesz. Persze én is tervezek, de fog. sincs melyiket fogom csinálni az a,b,c forgatókönyvből. Amit jobban megéri. Ezért írtam, hogy irigylem, hogy te már tudod.

[ Szerkesztve ]

(#8422) concret_hp válasza attiati (#8421) üzenetére


concret_hp
addikt

asszem én is kivárom a jövő ilyenkort... ha nagyon elsz@ródik a helyzet, akkor nem biztos, hogy lakást kell venni :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8423) Mercutio_ válasza concret_hp (#8422) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mire gondolsz? :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8424) Kobe válasza bandus (#8417) üzenetére


Kobe
veterán

sejtem melyik cég :)

de amúgy van lehetőség gyűjtögetni a cafeteria keretet, minden évben nyilatkozol az adott évi keret elkülönítéséről, és majd vásárláskor az addig felhalmozott összeget utalják.

kivéve, ha közben leszámolsz, mert ez esetben a korábbi évek elkülönített kereteit elég szép adóteherrel kp-ban kifizetve tudod csak megkapni (51%) emiatt pl érdemesebb mielőbb a havi törlesztő könnyítésre átváltani (áltlaában hresek is ezt javasolják, vásárláskor 1 összegben a nagyobb támogatást kihasználni, de utána januártól a havi kifizetésre átállni, viszont ennek hosszabb 2-3 hónapos adminisztrácioja is lehet, az egyösszegűt le lehet zongorázni 1 hónapon belül)

(#8425) bandus válasza Kobe (#8424) üzenetére


bandus
veterán

miből? :D mert én ismerek egy párat, ahol ennyi a keret :)

jövök majd az infókkal, ha eljutok ezzel a kérdéssel a hr-re, de én is így gondolom, ahogyan te is írod :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8426) Mercutio_ válasza Kobe (#8424) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nálunk is van ilyen, pedig nem banduséknál dolgozom ;]

Igénybe viszont szinte senki nem veszi, annyira megbonyolították a dolgot és a hr ügyintézők annyira nem szeretnek vele dolgozni, hogy mindenkit lebeszélnek róla, elriasztanak.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8427) axioma


axioma
Topikgazda

1. Mikor bevezettek igy szo szerint, hogy cafeteria (talan valahol 2005 korul, de nem akarok hulyeseget mondani), az akkor m.helyemen (Siemens leany) a szabalyzat resze volt, hogy gorgethetsz. Es a hatar nem az 5 ev volt, hanem a max. 5M (amit gorgetve neznek).
Viszont az igaz, hogy az adoevben kifizetett tamogatasnak abban az evben kell hasznosulnia. Tehat peldaul nalam egyszeri kifizetessel elkulonitett szamlara adott a ceg, de a bank elkezdte vonni belole a havidijat, mielott az elotorlesztest elinteztuk volna, es miutan ez mindket felnek megfelelt, tulkepp "azonnal" visszakaptuk a nem fizetendo torlesztoben azt a netto osszeget... igy ment decemberig, amikor a bank torvenyre hivatkozva a maradek kb. 1 havi penzt betolta technikai elotorleszteskent. Szoval az even belult igy kell erteni.
2. Tudtommal nem kell hogy hitel legyen, csak az, hogy a lakascel igazolva legyen ES hogy a bank csak hitelintezeten keresztul folyosithat. Tehat a bank lenyul ne'mi kez.ktg-et, cserebe ellenorzi hogy lakascel (be van irva a vasarlaskori szerzodesbe es arra hajlando kifizetni, nem neked hanem az eladonak). Kerdezz ra, mert ez kedvezobb mint 2-3-5M-val tobb hitelt felvenni majd egybol elotorleszteni (van ahol ezt eleve kulon buntizi is a kondilista, hogy az elso kamatper.-ban mar elotorleszt valaki).
3. Ha kilepsz, akkor:
- ha meg nincs lakascelod, nyilatkozol hogy hova fizessek (vagy ahol van olyan opcio is, kerheted a kulonbozet adojaval csokkentve berkent)
- viszont a keret az gorgetodik, mindenkepp, ha tobb munkahelyed is volt, a szemelyedre osszegzik az elmult adoeveket (nyilatkoznod kell szokasos buntetojogi felelosseg tudataban...)

(#8428) Kobe válasza Mercutio_ (#8426) üzenetére


Kobe
veterán

En pont lexarom a hresnek mennyire maceras vagy nem maceras :) azert van hogy elintezze, naljnk meg meg tamogatjak is hogy erre kerd, ha egy osszegben kered abszolut nem sok a papirmunka
a cafeteria elemek legkisebb adozasa 35% kb, ez meg adomentes. Evi 700K keretnel ez havi netto 20ezer forint veszteseg, ha barmi masra kered....ha "ugyesen" valasztasz az emelt adozasu elemek kozul akkor havi 30 is lehet a bukta :D....biztos megeri, valakinek....en harom eve halmozom, a bozsiutalvany meg hasonlo fenomenalis termekek nelkul pont jol megvagyok :)

(#8429) attiati válasza Kobe (#8428) üzenetére


attiati
veterán

Azért elég sok meló van vele, de megéri. Ha lehetne, én az egész fizumat adómentes cafetériában kérném :D

Biztos, hogy nem szükséges lakáshitel az adómentességhez?

[ Szerkesztve ]

(#8430) Kobe válasza attiati (#8429) üzenetére


Kobe
veterán

engem inkább az 5 év alatt 5 millió része érdekel, mert az nem világos számomra, hogy ez egyszeri max 5M HUF-ot jelent, vagy ha pl 10 évig melózok egy helyen, akkor 10 év alatt pl 10M-et is kérhetnék, feltéve, hogy 5 éves rész nem éri el az 5M-et (ha mondjuk havi törlesztéskönnyítésbe kéri az ember, szépen egyenletesen havi/évi elosztásba akkor elég nehéz lenne elérni :) )

(#8431) Zeki válasza Kobe (#8430) üzenetére


Zeki
nagyúr

Úgy olvastam, hogy mindig adott 5 évet néznek, hogy elérte-e az 5 millát. Ha most igen, de jövőre nem, akkor megint kérhető az 5 milláig. De max összesen a lakás értékének 30%-áig.

(#8432) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Na, egy kis adás-vétel segítségkérés.

Röviden a sztori: Após 73 éves, kertes házból menne kisebb lakásba. Ha minden jól megy most pénteken írjuk alá az adásvételit a vevővel, ez tiszta sor, asszony 1/1-es tulaj, após haszonélvező, lesz kb 1,5 hónapunk a logisztikára.

Ma megnéztünk egy lakást, vagyis inkább házrészt ami úgy tűnik tetszik az apósnak, közel is van mindenhez, kb minden klappol, de azért volt pár gyanús és nem tiszta dolog mikor beszélgettünk az eladóval. Ez persze tovább fokozódott miután lekértem a tulajdoni lapot.
- Maga a lakás egy régi brutál nagy házból szétosztott 4 lakás egyike.
- A 4 lakás egy hrsz-en, de külön villanyóra, víz, gáz, stb mindegyikhez.
- A tulajdoni lap elég kócos, ha összeadom a tulajdoni hányadokat sokkal több jön ki mint 1/1.
- Van a tulajdoni lapon 3 db tulajdonrész a nemzeti eszközkezelőnek 3x (1392/4800-as arány) és pont 2x1392-vel több a teljes tulajdon mint 1/1
- Persze van hitel is az ingatlanon
- Van egy visszavásárlási jog is a tul. lapon
- Az eladó megmutatta, hogy ki mit használhat az udvaron (garázs, tároló, stb).
- Nincs közös költség, kicsit "közös lónak túrós a háta" érzés volt a közös dolgokkal kapcsolatban, kicsit lepusztult kapu, gondozatlan udvarrész ami közös.

Kérdések:
- A közös használatú udvarnak hogyan van általában a jogi szabályozása? Erről szokott lenni valami papír? Mert ez, hogy Józsi használja ezt a garázst, Béla azt a tárolót stb, ez szóban valahogy nem igazán hihető az alapján, hogy "már ezer éve így van".
- A tulajdoni lapon, hogy lehet több tulajdonrész mint 1/1?
- Ha van hitel az ingatlanon, mi a szabályozás, hogy ne rajtunk verjék el másik hitelét?
- Mondjuk ha megveszünk egy 744/4800-as tulajdonrészt akkor ki garantálja, hogy pont ahhoz a részhez férünk hozzá amiben megegyeztünk?
- Az adásvételit a többi tulajdonostársnak is alá kell írnia? Ez kicsit gáz mondjuk az eszközkezelős rész esetén.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8433) Mercutio_ válasza kraftxld (#8432) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szvsz ilyen pecóba én nem szállnék be :(

Eszközkezelős azaz bebukott hitel, a régi tulajok ott már csak bérlők bármi van az Eszközkezelővel (állam) kell szélmalomharcot vívni azaz lépés nincs csak másra mutogatás.
Osztatlan közös tulajdonhoz kérdezz meg egy jogászt de olyat aki nem csak az elméletet mondja fel de a gyakorlati problémákat is ismeri.

Mindez megfejelve a nyugdíjas korral járó egyéb gondokkal én tuti mást néznék.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8434) Tombi válasza kraftxld (#8432) üzenetére


Tombi
senior tag

Üdv, én csak annyit tennék hozzá, hogy osztatlan közös tulajdonon amin vannak el nem szeparált, közösen használt részek kerülendő.

(#8435) Kukipapa_rr válasza kraftxld (#8432) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

Huh, nem semmi.

Csatlakozom az előttem szólókhoz: menekülj! Még féláron sem éri meg egy ilyen: évtizedekre patthelyzetbe ragadhat az ember, a pénz meg áll az eladhatatlan, lepusztuló ingatlanban (a 4 tulajdonos nem tud megegyezni, ezért nem történik semmi).

Bármilyen közös tulajdont kizárólag családon belül érdemes szerezni, idegenekkel csak probléma lesz (pl. tulajdonostárs/szomszéd megígér mindent, aztán pár év múlva már letagadja). Ilyet esetleg akkor érdemes venni, ha a teljes, 4 részből álló házat megveszed, tehát kizárólagos tulajdont szerzel, piaci árnál olcsóbban.

Szvsz a közös tulajdon már alapvetően kizáró ok, de a leírásod alapján súlyosbodik is: tulajdoni lap anomáliák, eszközkezelő, hitel... brrr... hidd el, nem akarsz te elválni és szívinfarktust kapni, nem ér ez annyit.

(#8436) hurenzon válasza Mercutio_ (#8433) üzenetére


hurenzon
senior tag

nem feltétlen bedölt hitel miatt van a NET-nek tulajdoni hányada.
pl: időskori jelzáloghitel

Akár a NET részt jó áron meg lehet venni egy módszerrel.

Egyébként kell egy jó megosztási szerződés a közös tulajdonra.

Nem nagyon vennék ilyen ingatlant , csak nagyon nyomott áron és sok utána járás után. Kb eladhatatlan lesz, ha nem jössz ki jól.

(#8437) axioma válasza kraftxld (#8432) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, ebben a formaban nem menne'k en se bele. Jol ertem, me'g tarsashazasitas sincs? Persze penz, de igy meg kb. forgalomkeptelen. Es mondjuk kapasbol nincs se felujitasi alap se vesztartalek.
Az 1/1-nel tobb nem johet ki, viszont tullapon eleg szarul latszik a torles, nezd meg ujra, nem szamoltal-e be egy olyat (amiket en neztem, legypiszoknyi athuzas a sorszamon, volt hogy masolatban mar nem kimondottan latszo szinnel - pl. eredetin neonzold me'g jo lehet, de fenymasolva... -; igaz utana van egy olyan a leirasaban, hogy "torlo hatarozat").
Szerintem mutasd meg jogasznak, ha me'g ezek utan is ugy tunik, kelloen egyedi (nem talalsz a kondicioknak megfelelot hasonlot sem) vagy kelloen nyomott aru ahhoz, hogy legyen erdemes kuzdeni vele. Ha van nem sokkal tobbert hasonlo a piacon, akkor ne foglalkozz vele.

(#8438) kraftxld válasza hurenzon (#8436) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Hello,

Erről a NET-es vásárlásról tudnál valamit mondani?
Mert maga az ingatlan elég nagy és nem rossz helyen van, azért is kezdtem el valamilyen szinten foglalkozni vele, mert egy másik rész is talán épp eladó, és lehet egy 5-10 éves időtartamban meg lehetne venni az egészet szépen mindenkitől nyomott áron :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8439) kraftxld válasza axioma (#8437) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Itt van a tulajdoni lap: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

Az utolsó 3 bejegyzés az eszközkezelős, egyik se törléses.
Semmi társasház, vagy felújítási alap sajnos :( Meg is látszik a közös részeken.

De tényleg nagyon kócos a történet, hacsaknem tényleg valami szuperolcsó áron meg lehetne venni akkor nem is fogok vele foglalkozni.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8440) axioma válasza kraftxld (#8439) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ezek kozul ezek elnek csak, a tobbi pont hogy torolt:
20,21,22,23 (6+6+582+582 azaz 1176/4800)
41 (744/4800)
45,46,47 (744+744+1392 azaz 2880)
Szumma pont kijon. Ezek a tulajdonjogok (jogallas: tulajdonjog). A vagyonkezelos az masik jogallas, csak tul.jog gyakorloja... (vagyoni erteku jog lehet ez is mint a haszonelvezet, nem ertek hozza, de ezert kerulhetett a II-be).
A terheknel az Erste a 20-23-ra utal, azokra van terhelve. A visszavasarlasi jog a 47-49-re, amibol csak azt nem ertem, hogy a 47 az allam tulajdonaba kerult, arra(?) kerult egy tul.jog gyakorlas, es az egy tulajdont es a tul.jogot gondolom aki bent lakik visszavasarolhatja, de a masik 1392-es tul.jog vajh mire vonatkozik, az ebbol nekem nem latszik. De nem vagyok jogasz! Ha jar erre egy olyan, tovabb segithet.
Kerdes, hogy melyik reszt venned meg? Vagyonkezeloset, vagy attol fuggetlent?

[ Szerkesztve ]

(#8441) kraftxld válasza axioma (#8440) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Igen, a 47-ig tiszta, de ott van még a 48 és 49, azokkal együtt már több mint 1/1.

Az egyik 744-est néztük, nem az eszközkezelőset.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8442) axioma válasza kraftxld (#8441) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mondom az nem tulajdonjog, csak joggyakorlas. De tenyleg kerdezd meg jogasztol...

(#8443) kraftxld válasza axioma (#8442) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Oks, úgyis akartam keríteni egyet aki ért hozzá :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8444) Mercutio_ válasza kraftxld (#8438) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ott bukik a dolog, hogy minél több részt megveszel annál egyértelműbb mi a cél így egyre feljebb tolják a maradék rész árát.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8445) kraftxld válasza Mercutio_ (#8444) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Most a 4 részből 2 eladó, 1 az eszközkezelőjé, aztán az utolsóra úgyis lesz elővásárlási jog.
Még csak az eszelés szinten megy a dolog, úgyis beszélek egy jogásszal a héten. :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8446) concret_hp


concret_hp
addikt

ha lakásfelújításra veszek fel hitelt, leellenőrzi bárki h tényleg felújítom-e a kérót? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8447) hurenzon válasza concret_hp (#8446) üzenetére


hurenzon
senior tag

nálunk nem.

(#8448) n_stolz


n_stolz
tag

Sziasztok!
Használt lakást veszünk, melyhez a K&H-tól veszünk fel ca. 9millió ft kölcsönt. A K&H-s hitelszerződést majd közjegyzői okiratba kell foglalni.
Ismertek olyan közjegyzőt, aki olcsón készít ilyen dokumentumot?
(Elsősorban Pest vagy Fejér vagy Komárom vagy GY-M-S megyében érdekelne)
Köszi a választ!

n_stolz

(#8449) n_stolz válasza concret_hp (#8446) üzenetére


n_stolz
tag

Elvileg a felújításra adott hitelekhez le kell adnod egy felújítási kalkulációt, ami alapján szakaszos a kifizetés, illetve a bank által küldött "szakértő" és megállapítja hogy megtörtént-e az addigi felújítás...
Javaslom, hogy beszélj egy független hitelügyintézővel, ő tud tanácsot adni.

[ Szerkesztve ]

n_stolz

(#8450) concret_hp válasza n_stolz (#8449) üzenetére


concret_hp
addikt

és ha én magam csinálok mindent :F ugye a törvény szerint csak 1-2 dologra kötelező szaki, pl. gázszerelés amit tudok.

vagy fullba vagy sehogy :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.