Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8851) Melack válasza 3shae (#8849) üzenetére


Melack
veterán

Ha nincs hitel, akkor:
- ügyvédi díj
- földhivatali eljárás díja
- tulajdoni lap
Energetikai tanusítvány az lehet az eladóé is, de van, aki beelveszi az adásvételibe, ergó ő vállálja. Ha kizárt közmű van, akkor annak a visszanyitása. Most hirtelen ennyi ugrott be. Hitel esetén több minden van.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8852) 3shae válasza Mercutio_ (#8850) üzenetére


3shae
aktív tag

Miskolc. Arra gondoltam, kiadnám albiba egyetemistának, vagy akinek szüksége van rá. Alá megyek az árral, akkor is sokkal-sokkal többet hoz mint egy banki betét.

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#8853) attiati


attiati
veterán

friss hitelezési statisztikák (MNB)

K&H felmérés számai

cikkek címét figyelmen kívül lehet hagyni

(#8854) concret_hp válasza attiati (#8853) üzenetére


concret_hp
addikt

szóval a válság előtti nominális értékeknek már majdnem a kétharmadánál vagyunk -infláció , azaz kb. a felénél reálértéken? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8855) Mercutio_ válasza 3shae (#8852) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ott én óvatos lennék, nagyon bele lehet nyúlni ha nem ismeri alaposan a várost/környéket az ember.
+ tulajdoni viszonyokat, közüzemi számlákat, (társas)ház állapotát/anyagi helyzetet, közösköltség fizetési hajlandóságot csekkolni.

attiati: már korábban is felmerült bennem: egy ingatlannál miért kell automatikusan a banki kamatokkal mint elvárható hozammal/értékelemmel számolni? Ugyanúgy egy kockázatosabb befektetés mint egy részvény (tudom van benne némi túlzás és pl. likviditás szempontjából nagyon eltér a kettő) ahogy ott is a cég teljesítménye és a versenytársak+piac határozza meg az aktuális értéket nem a kibocsájtáskori ár/névérték az ingatlannál is az, hogy ha a befektwtő bankba tette volna annak értékét mennyit kapott volna lényegtelen. Kockáztatott, mert úgy vélte annál többet kereshet, ha elszámolta magát az az ő vesztesége, ha részvénybe tette volna és az nem jön be ugyanúgy senki nem fogadja el, hogy X év múlva miért kellene a részvényéért Z+y-t adni, ha egyébként a részvény a fent leírtak szerint kevesebbet ér. :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8856) attiati válasza concret_hp (#8854) üzenetére


attiati
veterán

10-12 év alatt az infláció az kb egy 50%-os szorzó. Nézd meg az alsó ábrákat is régen és most. Nettó hiteltranzakciók és a kamatszintet (törlesztőrészletet), amin eladósodnak.

Mercutio_: nem tudom ki árazza a bankbetéthez. Szerintem ez csak egy lakossági gondolkodási szemlélet, de a gyakorlatban a piacon kialakult árakhoz áraznak az emberek is. A kp-s vásárlók minimum a 10 éves hozam + 1-2% felárral számolnak. A hitelből albérletet kiadók meg főleg. Nem nagyon találsz albérletet 4-5%os hozam alatt.
Vagy arra gondolsz, akik saját célra vesznek? Szerintem ott már más szempontok is bejönnek, nem csak a racionális tények. De ők is egy 4-5%os albérletet váltanak ki. Inkább az a gond, ha csak a cashflow-t számolja valaki. Mint például az osztalékfizető részvényeknél se csak az osztalékot kell nézni.

Szerintem ez még a 10 évvel ezelőtti forráshiányos időszakból jön. Akkor reálhozamot lehetett elérni bankban, és magasabb volt a banki kamat, mint az albérleti költség / bevétel.

[ Szerkesztve ]

(#8857) Mercutio_ válasza attiati (#8856) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én úgy általában az X éve ennyi volt, most - ilyen-olyan szempontok alapján - ennyinek kell lennie levezetésekre gondolok ahol egy paraméter automatikusan az X-kori és azóta lévő betétkamat.
Nyilván a befektetésként vásárlók a leginkább érintettek, de pont mert ez egy kockázatosabb befektetés irreleváns a befkamat. Kicsit ilyen devizahiteles feeling, hogy ami nekem jó az rendben, de ha sz*rul döntöttem azt már nem akarom benyelni.

szerk.: vagy pl. építtetői oldalon egy korábbi bebukott/félbehagyott beruházást ha most nekiállnak befejezni is jön az érv, hogy "de ha azt bankbetétbe tette volna..." így ezt minimum be kell kalkulálni a jelenlegi ár kialakításakor.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8858) attiati válasza Mercutio_ (#8857) üzenetére


attiati
veterán

Igen, közben pont hozzáírtam még. De ezzel megint ugyanaz a bajom, hogy szubjektív felmérés. Jobban szeretem a számokat nézni. A lakosság mekkora része gondolkodik így? Az ingatlanpiacra érkező pénz mekkora részét fektetik be ilyen döntési háttérrel? Gondolom nem egyénileg aggódsz értük, csak következtetni akarsz az ingatlanpiac szakaszára. Azt nagyjából lehet sejteni a számokból, hogy érett szakaszban van.

szerk: építtetői oldalon nem gondolom, hogy úgy áraznak, hogy mennyit állt a pénz. Van ott nekik más gondjuk az árakban.

[ Szerkesztve ]

(#8859) Mercutio_ válasza attiati (#8858) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az érett alatt lassan túl a csúcson-t érted?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8860) attiati válasza Mercutio_ (#8859) üzenetére


attiati
veterán

Nem tudom neked megmondani, hogy hova mennek az árak.
Megvolt a recesszió, visszapattanás és most halad. Ez egyértelműen az expanzió, érett szakasz. Mielőtt újabb recesszió jön (ki tudja mikor), addig ebben a szakaszban:

begyorsulhat
elkezdhet lassan ereszkedni
lassuló ütemben nőhet

Ha beszakad, az már egy újabb recesszió lesz. Nesze neked, fogd meg semmi. De szerintem nem árt látni.

(#8861) concret_hp


concret_hp
addikt

szerződéskötéstől mennyi idő mire kiutalják a lóvét a bankok? (a bank elbírálta a hitelkérelmet pozitívan, ami utána van szerződéskötés, arra gondolok)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8862) marcusa válasza concret_hp (#8861) üzenetére


marcusa
addikt

Nálunk így volt:
Elbírálták pozitívan, elküldte a szerződést a bank és rá 3 napra (valami törvényi előírás hogy legalább szerződéskötés előtt 3 nappal meg kell kapnunk a szerződést) már mentünk is aláírni a bankba. Ez ha jól emlékszem szerdán volt és csütörtök délután már hívtak a ház eladói hogy megkapták az utalást. :)
Üdv!

:-)

(#8863) concret_hp válasza marcusa (#8862) üzenetére


concret_hp
addikt

akkor miért tartott mostanában minden ismerősnek ilyen 60 napig, mire zsetonhoz jutottak? :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8864) marcusa válasza concret_hp (#8863) üzenetére


marcusa
addikt

Ezt írtad: "(a bank elbírálta a hitelkérelmet pozitívan, ami utána van szerződéskötés, arra gondolok)"
Ebből én azt feltételeztem hogy a hitelszerződésre gondolsz, amit a bankkal kötünk.
Ha az ingatlan adás-vételi szerződésre gondolsz, onnantól valóban hosszabb idő volt, mert kellett értékbecslés, szóval onnantól kb 1 hónap volt.

:-)

(#8865) attiati válasza concret_hp (#8863) üzenetére


attiati
veterán

Hitelszerződés aláírása után jön a folyósítási feltételek ellenőrzése.
De az ügyfél addigra már előkészíthet minden szükséges doksit és ha ezt megteszi, akkor a bank pár napon belül folyósít.

Szóval vagy az ismerősök nem nyújtottak be mindent, vagy pedig a nyári szabadságolás miatt / vagy nagy ügyfélroham miatt nyúlott el a folyósítás. Vagy hitellel terhelt ingatlant vettek.
Alapesetben ha mindent benyújtott az ügyfél, akkor a munka nehezebb része szerintem megvan. Nem hiszem, hogy utána még 2 hónapig tartana megnyomni az utalás gombot.

(#8866) concret_hp


concret_hp
addikt

jól van, legyen igazatok, mondjuk annak nem örülök, ha heteken belül még költözködni is kell, de megoldjuk :DDD kösz az infókat :)

akiknél elhúzódott azok random esetek az utóbbi ~1 évből, de volt benne minden évszak, meg sztem mindenféle körülmény.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8867) Zeki válasza concret_hp (#8866) üzenetére


Zeki
nagyúr

Egy szocpol áthelyezés, amit előtte megelőz egy banki visszavonhatatlan hitelígérvény kiadás, na az betesz a kifizetési időnek rendesen... 2 hónap.

(#8868) attiati válasza concret_hp (#8866) üzenetére


attiati
veterán

Sikerult vegre venni valamit? :) Olyan regota nezegeted mar, lehet tenyleg itt van akkor az ingatlanpiac vege :D

(#8869) concret_hp válasza attiati (#8868) üzenetére


concret_hp
addikt

nem, én nem vettem, barátnőm intézi.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8870) updog válasza axioma (#8837) üzenetére


updog
senior tag

Hogy ne maradjon nyitva a sztori: voltam ma bent a bankban. Amit a számlacsomag-megszűnős tájékoztatóban küldtek, az vagy totál hülyeség, vagy átsiklottam valamin, ami rám pont nem igaz, és emiatt nem kell szórakoznom semmivel (pedig kb. háromszor olvastam át).

Csak a jelenleg meglévő számlacsomag típusa változik** (ahogy az logikusan elvárható), a hitel minden kondíciója/kedvezménye változatlan marad, és a bankszámlaszám is megmarad. Csak akkor tényleg nem értem, miért taglalták egy oldalon keresztül a sok szívatást, ami következhetne (de nem fog).

**1-2 új tranzakciós illetéket behoznak, csuhajj.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#8871) axioma válasza updog (#8870) üzenetére


axioma
Topikgazda

Varj, ket dolog van.
1. Ha nem akarsz atmenni egy dragabb csomagba, akkor meghagyjak technikai szamlanak, mert te se mondhatod fel, de ok sem, ahhoz a hitelszerzodest kene de ahhoz nincs joguk
2. Vagy helyette megkopasztanak a valaszthato csomagokban... legalabbis a zerohoz kepest _nagyon_
(a csaladban van, aki premiumra valtott, havidijat nem fizet, de az ossz kedvezmeny utan annyit fizet ilyen-olyan cimen, hogy nagyon kar hogy nem voltam eleg eros radumalni a Raiff-hoz atmeneshez)

Magyarul valaszthat, hogy milyen modon szivsz veluk. Igaz, a penz lehet hogy kisebb szivas, de mi mar elvbol sem.

(#8872) albiosz


albiosz
őstag

Sziasztok!

Azt meg tudja mondani valaki, hogy OTP LTP-t lehet-e más bankból csoportos beszedéssel rendezni?

(#8873) BornToBePuli válasza albiosz (#8872) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Miért ne lehetne?

Read only felhasználó

(#8874) albiosz válasza BornToBePuli (#8873) üzenetére


albiosz
őstag

Árukapcsolás?

Nem tudom, csak érdeklődöm. Írtam nekik netbankban is, remélem én is, hogy nincs akadálya.

(#8875) szabop27 válasza albiosz (#8874) üzenetére


szabop27
csendes tag

Lehet.

(#8876) Kobe


Kobe
veterán

A CSOK visszafizetesenek mik a szabalyai, feltetelek nem teljesulese eseten?
Azt tudom, hogy korabban csak akkor szamitott oneronek, ha a feltetelek mar teljesultek, vagyis pl mar megvan a 3 gyerek. De nemreg volt valami valtozas, es mar akkor is oneronek szamit, ha nincs meg a harom gyerek.... Ha ez igy van, kivancsi lennek hanyan kezdik beigerni mint a szocpolt, majd ha megsem, akkor legfeljebb visszapengetij, kedvezmenyes kamattal.
De ez pl hany ev mulva, milyen fizetesi feltetelekkel, milyen osszegben esedekes?
Lehet ennel mar egy allami ledvezmenyes hitel kolkoktol fuggetlenul eletkepesebb megoldas, ha tenyleg ekkora rest hagytak benne...

(#8877) axioma válasza Kobe (#8876) üzenetére


axioma
Topikgazda

Regi beigerosnel az tam. hitel volt es a hitel kozben kifizetett kamata lett esedekes, bar lehet hogy nem nominalisan. A meglevo gyerekest idokozben eladott lakas nem tovabbvitel eseten [pl. valas] jegybanki alapkamattal.
Uj csok ilyen adatait nem tudom, de tuti az sem toke nominalisan.

(#8878) odrif


odrif
MODERÁTOR

Üdv!

3 éve és 1 hónapja fizetem az OTP lakástakarékomat, melyet 3 év 9 hónapra kötöttem.
Most esedékes lenne a lakásfelújítás.
Fel tudom használni a megtakarított összeget már most?
A kedvezményes hitelt is fel tudnám esetleg venni?
Mindenről a nevemre szóló számlát kell kérni? (ablakcsere, kőműves és festőmunka stb...)

20 éve a Prohardveren

(#8879) axioma válasza odrif (#8878) üzenetére


axioma
Topikgazda

Attol fugg, otp-nel most eppen van-e athidalo hitel (ltp konstrukcion belul). Ha nincs, akkor csak ugy hogy felveszed mas tipusu hitelkent (de fontos, hogy lakascelu hiteltipus legyen!), es majd betorleszted.
A kedvezmenyes kolcson az a megtak. ido utan jar, a megtak.-kent ossze nem gyult reszere a szerz.osszegnek. Ez amugy ha van athidalos konstrukcio, akkor attol fugg, mennyi penzt veszel fel: pelda 1.2M lenne a 4 ev vegen kiutalva, de 3M a szerz.o., neked most van bent 0.9M es felveszed a teljes 3M-t, akkor 11 honapig az athidalot - a teljes 3M-ra csak kamatot, toket nem - fizeted plusz folytatod a befizeteseket, es a 4. ev vegen a kiutalasnal a 3M-bol 1.2M leirodik mint megtakaritas, a maradek 1.8M-t annuitassal (majdnem, mind1) fizeted a maradek kb. 6 evben.
A kulon hitelnel figyelj, ha csak ugy megy, hogy ne a megtakaritast akarjak majd betorlesztetni, hanem a teljes SZO-t es akkor a kedvezmenyes ltp-set ugyanugy fizeted.
Az biztos, hogy nem maxos szerzodesnel elegge megdobja a koltsegeket, igazabol mindket variacio. Foleg ha me'g fedezetet is kernek.

(#8880) odrif válasza axioma (#8879) üzenetére


odrif
MODERÁTOR

Köszönöm!

20 éve a Prohardveren

(#8881) Konflikt válasza odrif (#8878) üzenetére


Konflikt
addikt

elmeletileg ah most felbontod akkor 3% bukoval tudod megtenni - valami ilyesmire emlekszem. kell a minimalis 48 ho hogy fel tudd bontani rendes felmondassal.

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

(#8882) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, használt lakást készülök venni.
Első lakás lenne, egyedül venném, teljesen tájékozatlan vagyok hitelek terén.

Kb 20millió az eladási ár, önerő kb 5,5 lenne.

Nézegettem a hiteleket, eddig a K&H ajánlata tűnt a legmeggyőzőbbnek az összehasonlító kalkulátorok adatai alapján.

A K&H saját kalkulátora alapján élet és lakásbiztosítási kedvezménnyel (béremet nem utalnám ide) 15millió 20 évre havi 82.291 ft lenne, éves változó kamat 2,88%, THM 3,1%, teljes visszafizetendő összeg 19,95millió.

Jelenleg kormányzati szolgálati jogviszonyban vagyok, a fenti havi törlesztő bőven a jövedelmem 50% alatt lenne.
Viszont határozott idejű szerződésen vagyok, ami idén decemberben jár le.
Meg fognak hosszabbítani, csak kérdéses mikorra készül el a papír.
Hitelek esetében másoknak írtak már "ígérvényeket" a banknak címezve, hogy mindig hosszabbítanak szerződést.
Ez mennyiben nehezítené meg a hitelfelvételt?

Illetve szoktunk kapni rendszertelenül jutalom féleségeket, amik jelentősebbnek minősülhetnek, tehát sor kerülhetne előtörlesztésekre is.
Mikor/mekkora összeggel érdemes előtörleszteni, illetve ez mennyiben befolyásolja a futamidőt/havi törlesztőt?

Kb milyen induló költségekkel kellene számolnom és időben mennyire nyúlik/hat el a hitelfelvétel?
Mikre van szükség a hitelfelvételhez?
Érdemesebb inkább hosszabb időre alacsonyabb törlesztővel, vagy rövidebb időre magasabb törlesztővel (14 éves futamidővel is még kb bér 50%-a alatt lennék)?
A két plusz biztosításnak kb mekkora a havi díja?

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#8883) Sanyi.mTs válasza Zirowe (#8882) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Mikor/mekkora összeggel érdemes előtörleszteni, illetve ez mennyiben befolyásolja a futamidőt/havi törlesztőt?

szerintem:
- 500 ezer alatt nem érdemes, de meg kell nézni a szerződést, hogy mit ír az előtörlesztésről,
- a törlesztő csökkentését válaszd, futamidő csökkentése szerződés módosításnak minősül.

(#8884) bandus válasza Zirowe (#8882) üzenetére


bandus
veterán

minden ökölszámot meg lehet indokolni valamivel, de szerintem az egy jó biztonsági játék, hogy a lakhatásod (lakbér/törlesztő + rezsi) ne kerüljön többe a fizetésed harmadánál.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#8885) Zirowe válasza Sanyi.mTs (#8883) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Tehát akkor érdemes inkább rövidebb futamidővel nekikezdeni?

bandus: az 1/3-ad túl nagy biztonsági játék lenne szerintem. :D
Úgy számoltam, hogy egy max 50% még belefér nekem, a korábbi kiadásaimat figyelembe véve.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#8886) Mercutio_ válasza Zirowe (#8882) üzenetére


Mercutio_
félisten

15millió 20 évre havi 82.291 ft lenne, éves változó kamat 2,88%, THM 3,1%, teljes visszafizetendő összeg 19,95millió.

Az első aláhúzott rész ugye tudod, hogy ellentmond a másodiknak?

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8887) dugynok válasza Zirowe (#8882) üzenetére


dugynok
senior tag

Én nem vennék fel 1 èves kamatperiódusra lakàshitel 20 évre... Mi is mostanàban akarunk 20-23 millàt felvenni, de vakarom a fejem, h melyik konstrukció lenne jó

[ Szerkesztve ]

(#8888) Zirowe válasza Mercutio_ (#8886) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ezt írta a kalkulátor.
Mivel nem értek hozzá, ezért írok ide. :)

dugynok: mondták, hogy minél nagyobb időre kell fixáltatni a kamatot.
Nem tudom, hogy ez itt lehetséges és mennyi idő lenne/plusz költség.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#8889) #41635072 válasza Zirowe (#8888) üzenetére


#41635072
törölt tag

10 éves kamatperiódussal úgy ~5.86%-os kamatlábbal mennek a hitelek.
De bankracio.hu/bankmonitor.hu-n ezeket meg tudod lesni.

(#8890) savoo válasza Zirowe (#8888) üzenetére


savoo
addikt

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a kalkulátorok tényleg csak tájékoztató jellegűek, a valóság más lesz... K&H-nál van 3 és 5 éves fixálás, meg talán most jött valami új (10 éves fix) dolog is az új jogszabály nyomán.

[ Szerkesztve ]

(#8891) Sanyi.mTs válasza Zirowe (#8885) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Tehát akkor érdemes inkább rövidebb futamidővel nekikezdeni?

nem számoltam utána, de én utólag minél hosszabb futamidőre vettem volna fel a lakáshitelt, ha tudom, hogy évente előtörlesztek és végtörlesztéssel zárom a hitelt.

(#8892) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Tehát akkor elvileg minél hosszabb kamatfixálás és minél hosszabb futamidő lenne a logikus, főleg, ha tudom, hogy jutok majd nagyobb összegekhez.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#8893) #41635072 válasza Zirowe (#8892) üzenetére


#41635072
törölt tag

A kamat valószínűleg emelkedni fog ekkora távlatban, most van gyakorlatilag minimumon. A kérdés, hogy az elejétől kezdve számított 2-3x-os kamatfelár megéri-e a biztonságot. (Számomra igen)
A hosszú futamidő nagyon rossz dolog, mert jelentősen megemeli a hitel összegét, ez 20 évnél már drasztikusan magas. 10 éves futamidővel "optimáis" viszonylag a felvett összeg és a hitel díjának aránya, de ezen nyílván növelni kell ha anyagilag úgy tud csak kijönni az ember. Ha teheted, szerintem nem érdemes 15 évnél hosszabb időre felvenni. A különbözetből kijön egy kocsi ára.

(#8894) Zirowe válasza #41635072 (#8893) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Itt inkább 14-15-20 év játszik, sajnos.

Nézegettem a bankmonitor összehasonlításokat minél hosszabb ideig fixált kamattal, kb k&h-t egyáltalán nem adta ki, erste és bp bankot nyomta, "bankmonitor akcióval", 5. év után ingyen végtörlesztéssel.

Hát, nem lettek tisztábbak a gondolataim. :DDD

Illetve amiket írtam korábban, vajon mennyire nehezítenék meg a hitelfelvételemet?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#8895) #41635072 válasza Zirowe (#8894) üzenetére


#41635072
törölt tag

K&H a honlapja szerint max 5 évig fixál csak így hirtelen rákukkantva.
(Nekem amúgy ez Erste, FHB, CIB-et szokta dobálni az én feltételeimmel).
A hitelbírálattal kapcsolatos dologra sajnos nem tudok válaszolni, valószínűleg egy határozott idejű szerződés megnehezíti a dolgot, de tényleg fogalmam sincs.
Induló költsége mérétékét mutatják az összehasonlítós oldalak, kb 50 rugó ahogy elnéztem.
Biztosan kellenek személyes okmányok és 3 havi bérkimutatás.

[ Szerkesztve ]

(#8896) Zeki válasza Zirowe (#8894) üzenetére


Zeki
nagyúr

Az ingatlanközvetítő irodáknál vannak külsős bedolgozó hitelközvetítők. Ők ingyen dolgoznak neked, jutalmuk majd a banki sikerdíj lesz. Én keresnék egy ilyet. Ők nagyon sok bankkal vannak leszerződve, el lehet nekik mondani mindent.

(#8897) concret_hp válasza Zirowe (#8892) üzenetére


concret_hp
addikt

nem tudom ez hogyan jött ki, ha pont van esély arra, hogy hamarabb visszafizeted, mert mondjuk 2-3 évente betörlesztesz 1-2M-et pluszba, akkor pont hogy kevésbé éri meg drágán fixálni a hitelt.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8898) attiati válasza concret_hp (#8897) üzenetére


attiati
veterán

És ráadásként hány ember marad ugyanabban a lakásban 15 évig?
Ha az ingatlan cserélésekor nem tudja átvinni fedezet cserével az eredeti hitelt egy másik ingatlanra, akkor végtörlesztés és hitel újrafelvétel van az akkor éppen aktuális kamatlábon.

[ Szerkesztve ]

(#8899) #41635072


#41635072
törölt tag

Egyébként érdekes, hogy Budapesten egyszerűen nincs most kínálat. A normális lakásokat nem árulják, csak a teljesen vállalhatatlanok maradtak. Az árakról ne is beszéljünk, az egy másik történet..

(#8900) Konflikt válasza #41635072 (#8899) üzenetére


Konflikt
addikt

pedig mivel magasabbak az arak, ezert olyanok is belepnek a piacra, akik egyebkent nem arulnak a lakasukat. sztem jobb a kinalat mint par eve. maskerdes hogy tobb ok miatt is sokan a vasarlas fele lettek tolva, vagy ezt gondoljak megoldasnak - igy jobban is porog

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.