Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9901) Stanlee


Stanlee
őstag

Vett mar valaki a birosagi vegrehajtoi online aukcios oldalon keresztul ingatlan? Mennyire nehezkes?

Mult het penteken este szolt az egyik ingatlanos ismerosunk, hogy a lakas amit mar januarban megneztunk, hetfon delutanig van aukcioban, es hogy gyorsan el kellene dontenunk, hogy meg akarjuk-e venni?!

Magat a modszert nem tartom "etikusnak". A lakas mar akkor fent volt arveresen, amikor nekunk megmutattak januarban, de errol nem szoltak. Ugy adtak elo, hogy ha az o ugyvedjuk, akit meg kell biznunk hetfon reggel 9-ig legkesobb, es addig a vegrehajtonak a szamlajara be kell fizetnunk tobb, mint 1 misi eloleget, hogy reszt vehessunk a liciten, na ha a sajat ugyvedjuk licital, akkor biztos minden rendben lesz, mert ismeri a vegrehajtot - WTF?

Ha tudom, hogy arverezesen van az ingatlan, akkor az elmult 2 honapban felkeszulok arra, hogy reszt vehessek a liciten, regisztralok, a penzt allokalom, nyugalomban atgondolom, hogy mennyit erhet nekunk a lakas, mennyit kell rakolteni, milyen gyorsan tudunk embert szerezni, aki lezongoraz mindent, milyen gyorsan tudom mozgositani a cash-t (kulfoldrol nem par ora alatt van Mo-n a penz, ha nagy vesztesegek nelkul akarom atutalni, az par nap) stb.

A lenyeg, hogy az ingatlanosnak szivesen fizettem volna mondjuk 200 ezret, mint jutalek, a fel misit, amit latni akartak, azt sokallom, meg akkor is, ha elinteztek volna nekunk, hogy mindent visszakapcsolajank (kiveszek 1 het szabadsagot, en is elintezem).

Amugy a lakas nem lett volna rossz, fel millioval az alatt kelt el, amit adtam volna erte es csak ketto licit volt ra :-)

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#9902) Kukipapa_rr válasza Kobe (#9879) üzenetére


Kukipapa_rr
tag

"Ez az ugorjon a kutba, mert mindenki a kutba ugrik klasssikus esete? :)"

Nem, ez a "mindenki szembe jön az autópályán" klasszikus esete.

Bármennyire úgy gondolod, hogy a mai ingatlanárak nem reálisak, a piac úgy gondolja, hogy inkább a pár évvel ezelőttiek nem voltak azok.

A felújítatlanság sem szempont: nagyrészt nem a tégla árát fizeted meg egy ingatlanban, hanem a helyet. Az nem volt a normális állapot, hogy pár éve olcsóbb volt venni egy kész ingatlant, mintha magad építetted volna azt.

(#9903) DeFranco


DeFranco
nagyúr

sziasztok! szeretnék egy ügyrendi kérdés erejéig egyeztetni egy gyakorló fundamentás szakemberrel lehetőleg innen a fórumról, jó egy rövid telefon vagy egy rövid privát üzenetváltás is. ha valaki magára ismer, és hajlandó rám szánni egy percet, az legyen kedves jelentkezzen akár privátban is.

(#9904) Mercutio_ válasza Stanlee (#9901) üzenetére


Mercutio_
félisten

Megnéztétek az ingatlant, és nem derült, ki hogy elmaradt tartozása van a tulajnak és végrehajtás alatt áll?

Ingatlanos részéről ez a "holnapig legyen pénz" nem korrekt és gyanús is, lehet, hogy a papír amit ezzel kapcsolatban aláírtok problémás, később nehzkesen kapjátok vissz a apénzt ha nem tiétek a lakás, illetve kérdés ha megnyerik, de jobb ajánlatottevőnek adják oda a kéglit, hogy bizonyítod, hogy a te pénzeddel vettek részt az aukción?

Szóval elég bűzös és ezek után minden másban is kétségeid lehetnek (lakás állapota, vagyoni/tulajdoni helyzet, kiköltözés, stb.)

Amúgy ránéztél a végrehajtói honlapon, ellenőrizted az ott lévő adatok legalább egyeznek azzal amiről te tudsz?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9905) Kobe válasza Kukipapa_rr (#9902) üzenetére


Kobe
veterán

Az árszínvonal egy dolog, az ár/értékarány meg egy másik, az egyéb gazdasági folyamatok meg egy harmadik.

Az árszínvonal elfogadható lenne (3-as ponttal kiegészítve)

A bezzeg milyen jó volt régen mondás annyiban igaz, hogy az ár/érték arányok megvoltak, biztosra vehetted hogy ha 1 csavar került 12 forintba, akkor 3 csavar 36 ba, ha a panel ennyi volt, akkor az újépítésű ennyi, a ház annyi, stb.

Az egyéb folyamatokban meg nem igazán mentek végbe olyan változások, ami hosszútávon kellő pillére lehetne egy hasonló felfutásnak, vagy párba állhatna ezzel a jelenlegi felfutással.
Magyarok 2004 óta alapbol hajlamosak a bezzeg az unióban is ennyi és ekkora az árszínvonal dologra hivatkozni, viszont a reálbér növekedés, átlagos életszínvonal, meg úgy általában a jelenlegi gazdasági berendezkedés nem egészséges (a valóságtartalma meg megkérdőjelezhető), mondhatni az első vihar úgy fújja el majd mint gyufát a hurrikán.

Vicces látni egy olyan helyzetet, ahol az újépítésű a 30 éves panellel versenyez árban. Lehet indokolni, hogy négyzetméter, meg elrendezés meg babámtudja, de:
- 1 panelban akkoris 30 éve rohadnak a központi csövek, akármit csinálsz
- 1 panelban akkoris felmászik a csótány hozzád a 10.-re ha a földszinti lakó a koszos
- 1 panelban akkoris végighallgathatod a szomszéd lepedőakrobatát, ha nem akarod, a konnektoron midnen zaj átjon...
- 1 panelban akkoris a klausztrofóbiás semmire sem jó liftek lesznek csak, illetve a depressziót okozó ablaktalan sötét közös terek
ha a fejed tetejére állsz, ez akkor is így marad. Ezek fényében az, hogy emberek egymásra licitálnak a vételárat illetően, felsrófolják azt, úgy hogy ezek a hátrányok minimálisan tudatosulnának bennük...háááát, legyen :)
Nem szeretném újfent én kimenteni azokat, akik a svájci frank után nem látják a kockázatát annak hogy 2-3x os áron vesznek olyan dolgokat ami 10 éves időtávon belül várhatóan erősen bezuhan.
Ha ez szemben a pályán forgalommal mentalitás, akkor legyen az :) én nem szeretnék házhoz menni a ló****ért ha nem muszáj :)

[ Szerkesztve ]

(#9906) Mercutio_ válasza Kobe (#9905) üzenetére


Mercutio_
félisten

Öhm, a felsorolt panel negatívumok tetemes része elég sok elcseszett újépítésűben is megvan/lesz ;]
Egyrészt az építési és tervezési "minőség" miatt, másrészt a lakók egy része panelból megy oda, viszi a csótányt, nem lesz orgazmus közben halkabb, és a lift se lesz nagyobb mert ugyanazok a gyártók ugyanazokat a típusokat szállítják mindenhova:D

Nyilván egy jól megtervezett átgondolt és minőségi anyagokból felépített lakóparknál ennél lehet léynegesen jobb a helyzet, de nincsenek nagy illúzióim, a legtöbb csak modernkori panel.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9907) Kobe válasza Mercutio_ (#9906) üzenetére


Kobe
veterán

lehet benne valami - részben - de akárhogy nézem, az én agyam nem tud egy 30 éves panelt egy akármilyen szar, de mégis új épülettel még csak pariba se állítani.

Ha pl a fő vízvezetékcső 30 éve rohad, az újban legalább nem fog, mert egész egyszerűen új a cső benne....ugyaígy a vezetékezés (igen, van még földeletlen konnektorokkal, életveszélyes kábelekkel ellátott panel 24M-ért hirdetve, voltam benne :) )

A liftekre tudtommal volt külön építési szabályzat változás már régen, h mekkora az új "minimum" méret, a régi klasszik panelosnál kb egy álló szolárium is tágasabb

Persze lehet én vagyok helikopter, de aki ezeket a nézőpontokat ismertetve is ragaszkodik az általa megálmodott árszínvonalhoz, azt max hangosan hahotázva képen röhögni tudom, és gratulálni a leendő vevőhöz :)

(#9908) attiati


attiati
veterán

A kis települések lehúzhatják a rolót? - interjú az Eltinga vezetőjével

"De azt szokták mondani, hogy a környező nagyvárosokhoz képest Budapest még mindig olcsónak számít, nem?

Ezeket az összevetéseket nem szeretem. Sokkal szofisztikáltabban kellene összehasonlítani, mert ezt egy csomó minden determinálja. A város alakjától, földrajzi adottságaitól kezdve az építési szabályozásokon át. Prága belvárosa nyilván azért drága, mert nem lehet építeni. Moszkvában sem. A földrajzi jellegzetességek, hogy hol vannak a parkok, folyók, hidak, hol van a történelmi városnegyed, ezek mind beleszámítanak. Vagyis előbbieket mind figyelembe kellene venni, hogy az árak egymáshoz képesti pontos viszonyáról mondhassunk valamit. Abból, hogy azt látjuk Ausztriában drágább a tej a boltban, nem következik, hogy a budapesti tej árának nőnie kell. Lokális a kereslete. Azért, mert a prágai emberek drágábban megveszik a lakhatást Prágában, nem fognak eljönni Budapestre, mert kicsit olcsóbb. A befektetői piacon sem ez a domináns, nincsenek nálunk nagy nyugdíjalapok, amelyek tízezer számra vásárolnák a lakásokat, mint befektetési terméket. Vagyis önmagában az árazási különbségek nem vetítik előre, hogy Budapesten nőnie kellene az áraknak."

Japánban a használt ingatlan nem nagy üzlet?

A japánoknál tényleg minden máshogy történik.

"Ugyan Japán számos érdekességet rejt magában, ugyanakkor az még inkább meglepő lehet, hogy a lakóházak értéke lényegében 2-3 évtized alatt nullával lesz egyenlő."

[ Szerkesztve ]

(#9909) Stanlee válasza Mercutio_ (#9904) üzenetére


Stanlee
őstag

Amikor eloszor megneztuk meg januarban, akkor is tudtuk, hogy mar nem laknak ott a tulajdonosok, ill. sejtettuk, hogy van valamennyi tartozas a kozmuveknel, mert nem volt villany es viz a lakasban. De mivel a szoveg az volt, hogy a lakast a tulajdonostol kell megvenni es az ara boven a felett volt, mint amit mi tudtunk volna adni erte, ill. nincs lehetoseg alkudni az arbol, igy nem astunk melyebbre, hogy mi van a lakassal.

Persze ertem en az ingatlanos helyzetet is, marmint hogy neki tobb jutalek jar, ha eladja 4 millioval tobbert, mintha a vegrehajto aukcion ertekesiti, meg a tulaj is talan tobbet kap, de ez az utolso pillanatban szolok modszer a leheto legrosszabb. Ez nem professzionalis es bizalmat sem gerjeszt igazan.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#9910) Kobe válasza Stanlee (#9909) üzenetére


Kobe
veterán

Az ingatlanos szakma mikor szolt a professzionalizmusrol ;] ugy barmikor a tortenelem soran?
eloskodo banda, akik 0 hasznossagu munkat vegeznek es probalnak minel szebb osszeget behuzni rajta, de ezenkivul barki meg tudja csinalni az o "teendoiket"

(#9911) Mercutio_ válasza Kobe (#9910) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ez elméletileg a festő-màzoló, asztalos, kőműves és még jónéhány tevékenységre igaz:DDD

Függetlenül attól, hogy a legtöbb ingatlanost én se tartom sokra (ahogy a fenti szakmák művelőinek egy része sincs a topon) van az a vevői kör akik számára hozzáadott értékkel bírnak.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9912) Kobe válasza Mercutio_ (#9911) üzenetére


Kobe
veterán

Hat, egy jo mesterember melojat azert nem csinalod meg hazilag, meg egy lapszabogepet sem vezerelsz el hobbibol :D

Viszont idehaza ingatlanos = felrakom ugyanazt a szarul fotozott hirdetest 5 kulonbozo aron

Namost egy ingatlan.com hasznalat nem igenyel semmi papirt, vagy skillt, ezert felesleges nekik akar 2ftot is otthagyni

Max kulfoldi vagy "reteg" ingatlannal erne meg, ahol a tavoli ugyintezesnek tenyleg haszna van, de az ilyen piocazo kutyautoket igazan kiirthatna a piac

(#9913) Stanlee válasza Kobe (#9910) üzenetére


Stanlee
őstag

A nemet piac szerintem meg ennel is gusztustalanabb, mint ami itthon megy. Ugye tartomanyonkent kulonbozo, a tobbsegeben az ingatlanos koltsegeit fele-fele aranyban alljak a felek, de van ahol a vasarlo fizeti a dijat. Most oszinten, kinek az erdekeit nezi az ingatlanos? Egyertelmu, hogy a sajatjat, a leheto legtobbert eladni az ingatlant, mindket oldal fele nyalizni, mert mindketten fizetnek, igy jofejnek kell lenni mindenkivel. Mondjuk a kornyekunkon egy rosszabb haz kb. 600 ezer €, abbol kap 7,14%-ot az ingatlanos, ami baratok kozt is 40 ezer euro. Sorry, nekem az eves fizetesem majdnem ennyi, igaz, hogy nem venne be a gyomrom az ingatlanos szakmat, de kisse elszalltnak talalom az araikat. Vagy amikor berbeadas van, akkor is kethavi berleti dijat eltesznek zsebre, itt Münchenben egy kutyaolat is sikerrel lehet kiadni, megis szinte mindenki ingatlanost hasznal.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#9914) skristof válasza Kobe (#9907) üzenetére


skristof
tag

no offense, de ha téged taszítanak ezek a panelok, akkor miért nézed meg őket? és miért zavar, hogy overpriced mindegyik? jó eséllyel nem megy el, who cares?

nem a panelok nyomják fel a többi kecó árát

[ Szerkesztve ]

(#9915) darksamu válasza Kobe (#9912) üzenetére


darksamu
csendes tag

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az ingatlanos jutaléka felnyomja az árat, majd egy esetleges alku esetén az alku összegének nagy részét a tulaj bukja, az ingatlanos alig veszít valamennyit.

Csináltam egy kis kalkulációt. 20 milliós irányárú lakás eladása után 3.5%-os jutalékkal és 200ezres alkuval számolva (vagyis 19.8 az eladási ár) az alku miatt az ingatlanos bukik kb. 9ezret, míg a tulaj bukik 190 ezret.

Ingatlanos nélkül meg lehet hogy könnyen elment volna a lakás 19.8 helyett 19.4-ért, de mivel nem kell jutalékot fizetni, kis energiabefektetéssel több száz ezret nyert volna a tulaj.

[ Szerkesztve ]

(#9916) Kobe válasza skristof (#9914) üzenetére


Kobe
veterán

ez éppen ismeretségi körben volt, keleltt kicsit segíteni hát elmentem.....mondtam is a végén az illetőnek hogy good luck with that :)

a panellal nem az a baj, hogy felnyomja e vagy sem a többi árát, mert nem így van, hanem az - és én is azt írtam - hogy sokan azt hiszik a trabantjuk megéri egy újautó árát, mert azon is 4 kerék van, meg a trabin is ;)

darksamu: ez köztudott, ebben semmi új nincs. Nyílván azért vannak fent ugyanazok a lakások 6-8M szórással, mert egymásra licitálnak az ingyenélők, hogy % jutalékért elpasszolják. Csak ugye amikor ez nagyméretűvé válik, és mindenki elkezdi ehhez viszonyítani a hirdetési meg négyzetméter árak alapján a saját portékáját, akkor masszív félreárazás és torzítás kezdi eluralni a piacot ingatlan típustól függetlenül.
Egy idő után pedig a mantra, és a lelkesedés hajtja (közvetítői oldalon emg az hogy a száraz tehénből az utolsó cseppet is kifejjük mielőtt kimúlik) még feljebb, igen, ez még megéri, ez valóban ér annyit, stb, általában onnan meg közel a kiábrándulás vagy "ez csak korrekció" időszaka

(#9917) Mercutio_ válasza Kobe (#9912) üzenetére


Mercutio_
félisten

A jó mesterét tuti nem, vagy sokszor annyi idő alatt, de szerinted hány "mesterre" jut 1 olyan aki ért is hozzá, szépen is dolgozik és nem is b*sz át? ;]
Na erre próbáltam utalni, de úgy látszik a finom célzások nem mennek át.

A "piac" akkor tudná kiírtani, ha nem lenne rá kereslet, akkor keresnének más melót, de mivel megélnek, eszerint neked-nekem-többeknek hiába nincs rá szüksége valakik mégis csak úgy érzik, hogy megér nekik ez a "szolgáltatás" annyit :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9918) Kobe válasza Mercutio_ (#9917) üzenetére


Kobe
veterán

Errol nincs statisztikam, bar en kizarolag ajanlas utjan vagyok hajlando szwkival dolgozni, olyannal aki szaki volt mondjuk az elmult ket valsag alatt is es nem megelhetesi komuves ablakos tokomtudjami :)

Nyilvan a mostani, munkaerohiany miatt osszevadaszott roman orkhordakkal epitett vagy felujitott hazakba en sem koltoznek be, ha fizetnenek se ;] inkabb valami 5-10ev kozottibe

(#9919) hurenzon


hurenzon
senior tag

Valaki tudja, hogy melyik zuglói társasházról van szó?

(#9920) axioma válasza Kobe (#9916) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az a baj, hogy nekem gozom sincs, mennyit er ma az ingatlanom. A kornyeken vagy csak luxus epitesuek vannak ketszaz meterre ujonnan (amikor jottunk me'g mocsar volt, nad nott rajta), vagy az utcankban sok evtizeddel korabban epultek, a mienk 12 eves es az akkori muszaki max. benne van, esztetikai mondjuk hogy hianyzik. Ezt ki me'rne' fel tenyleges piaci arnak?
Egyebkent raeros mert most nem tudnank bekoltozni, szoval raerek jatszani azzal hogy meghirdetem annyiert amennyiert holnap kikoltoznek belole, aztan majd ugyis jonnek az anyazasok hogy nem er annyit, de akkor meg ugy fogok jarni mint itt mondtatok, hogy mi az az ingatlan ami evek ota fent van mar es nem kelt el (na jo, azert ennyire nem). Ingatlanost raadasul ismerost kerdeztem, a sajat maga altal ajanlott (nem ingatlan.com) negyzetmeter-arai alapjan probalta beloni, magara az ingatlanra nem is volt kivancsi... hat kosz.
Nyilvan nem baj ha nem ingyen van, de mondja meg a piacit vagy a 3 honapon belulit vagy valamit.
(Nem, a negyzetmeterekbol semmi normalis nem jon ki, mert a tetoter velemenyes: max. belmagassag 2.45m.)

(#9921) Patrick


Patrick
addikt

A végtörlesztés hogyan működik? Úgy értem az oké, hogy végtörlesztéskor csak a fennálló tőketartozást kell megfizetni, a hátralévő futamidőre vonatkozó kamatot nem számítja fel a bank, csak a 1,5%-os végtörlesztési díjat a végtörlesztett összegnek.

De, ha én 20 évre veszek fel (11,5M) hitelt és a fix 10 év után végtörlesztek, akkor vajon mennyit kell végtörlesztenem? A 10 év alatt visszafizetek, kb 9,1M.

Mondanám, hogy akkor 20 év alatt 18,2? De ugye a második 10 év az nincs lefixálva, azt nem tudom le lehetne e fiáxlni, de nem is érdekel, mert 10 év után végtörleszteni akarok.

A kérdés, vajon mennyi az annyi? Volt már valakinek hasonló?

Köszi. :)

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9922) hurenzon válasza Patrick (#9921) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ez egyszerű. Ha tízes fixes hitelt választod, akkor amit kaptál kalkulációt abban írni fogja, hogy 10 év múlva mennyi a fennálló tőke tartozásod. Arra fog még rá jönni végtörlesztés díja.

[ Szerkesztve ]

(#9923) Patrick válasza hurenzon (#9922) üzenetére


Patrick
addikt

Még csak weboldalon kalkuláltam. Telefonos egyeztetés alapján hitelképes vagyok, a 20% önerő meg van, + még több is... A végtörlesztési díj az az 1%, mert a kondíciós listában 1% van, az szerencsére nudli.
Hát, akkor majd kiderül, amikor megkapom a kalkulációt.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9924) hurenzon válasza Patrick (#9923) üzenetére


hurenzon
senior tag

Melyik bank?

(#9925) Patrick válasza hurenzon (#9924) üzenetére


Patrick
addikt

Raiffeisen.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9926) DeFranco válasza DeFranco (#9903) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szerényen upolnám a kérdést...

(#9927) OPiiPO válasza Patrick (#9921) üzenetére


OPiiPO
addikt

"ha én 20 évre veszek fel (11,5M) hitelt és a fix 10 év után végtörlesztek, ... A 10 év alatt visszafizetek, kb 9,1M"
- mivel a törlesztésben az elején túlsúlyban van a kamat, ezért a futamidő első fele alatt a tőke kevesebb mint felét fizeted vissza, szóval szerintem kb 5MFt fogsz a tőkéből visszafizeti. Vedd figyelembe hogy nem számítottam ki a teljes futamidőre a teljes törlesztési tervet, csak fejben számolgattam, az arányok stimmelnek, de nem pontosak.

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#9928) Patrick válasza OPiiPO (#9927) üzenetére


Patrick
addikt

Hali, rendben, köszi. :R

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9929) hurenzon válasza DeFranco (#9926) üzenetére


hurenzon
senior tag

Írj.

(#9930) Nordik


Nordik
őstag

Ha Fundamentanal a szerződéses összegem mondjuk 3 millió Ft akkor több hitelt nem is ad a funda? Egy ismerőssel beszélgettünk az áthidaló kolcsonrol, ő valami olyasmit beszelt, hogy érdemes nagyobb szerződéses összegre kötni, hiába mondjuk csak havi 20al rakom.

(#9931) hurenzon válasza Nordik (#9930) üzenetére


hurenzon
senior tag

De lehet nagyobb hitelt kapni. Van megoldás.

(#9932) Nordik válasza hurenzon (#9931) üzenetére


Nordik
őstag

Hogyan ha szabad kerdeznem? :)

(#9933) G@ß! válasza Nordik (#9932) üzenetére


G@ß!
őstag

Egyszerűen úgy, hogy szerződésmódosítással hosszabb futamidőre váltasz. Tudtommal más lehetőség nincs.

(#9934) axioma válasza G@ß! (#9933) üzenetére


axioma
Topikgazda

Vagy kot egy masikat azonnali athidaloval, ha van szabad adoszam (nem mellesleg az jovedelmezobb is neki, nem kcisit).

(#9935) axioma válasza Patrick (#9923) üzenetére


axioma
Topikgazda

Excel, es csak annak higgy, amit te szamoltal (szerintem).
A1 cellaba: felvett hitel (Ft)
B1 cellaba: kamatlab (beirod a vegere a %-ot is)
C1 cellaba: futamido, honapok szama
D1 cellaba: =KEREKÍTÉS(RÉSZLET(B1/12;C1;-A1);0)
Ebben keletkezik a havi torlesztod. Ha nem stimmel, akkor igy javitsd: (365/360 jatek):
B2 cellaba: =B1*365/360
D1-ben a B1 helyett B2-t irsz.

Ezek utan:
B2 cellaba: =A1*B2/12
C2 cellaba: =D$1-B2
A2 cellaba: =A1-C2
Utana kijelolod az A2,B2,C2 cellakat, es lehuzod addig, ahany honapod van ("meglepo" modon pont ekkor lesz a bal oldalon 0 kozeli - kerekitesekbol adodo hiba - a toketartozasod)
Felveheted me'g D2-be a felvetel datumat, D3-ba meg a kovetkezo honap ugyanazon napjat, a kettot kijelolve lehuzod, akkor meg is van hogy melyik honapban mire mennyit fizetsz (B oszlop a kamat, C oszlop a toketorlesztes, es az A-ban van, hogy mennyi a maradek tartozas a havi torleszto kifizetese utan).

[ Szerkesztve ]

(#9936) RexpecT válasza Patrick (#9923) üzenetére


RexpecT
addikt

Ez a kalkulátor szerintem egész használható.

(#9937) axioma válasza RexpecT (#9936) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hehe, 12 eve en is csinaltam egy ilyesmit, fundakkal kombinaltat is, csak mar nem muxik a szerver ahova felraktam.
Eltekintve attol, hogy NEM adtam ossze a kulonbozo idopontokban esedekes osszegeket (ez nagy hiba barmelyik penzugyestol, akkor is ha az ugyfel azt az adatot kerdezi), cserebe szamoltam thm-et a teljes konstrukciora.
Masreszt pedig szerintem sokkal hihetobb, ha sajat kis kacsojaval rakja ossze a user. Ne higgyen el semmit, ahol nem latja, mi tortenik a hatterben, es foglalkozzon annyit a hitelevel, hogy ezt a muveletsort (marmint excel-be bevitelt) vegigszenvedi. Fontos, legalabbis SZVSZ.

(#9938) G@ß! válasza axioma (#9934) üzenetére


G@ß!
őstag

Hát nem hinném, hogy jövedelmezőbb.
Pár hónapja kiszámoltam, hogy ha már a 0. percben felveszi az áthidaló kölcsönnel a teljes összeget, akkor valami 26%-kal többet fizet vissza. Azt azért nem hiszem, hogy olyan nagy buli lenne.

(#9939) Patrick


Patrick
addikt

Elképesztő drágulás megy itt végbe Sopronban...

2017 januárjában kezdtem el nézegetni az új építésű lakásokat. 30 nm-eseket nézegettem 12,5 volt a legolcsóbb. Ez idén, már 15,5-15,8. Ezek 4 lakásos társasházak. Mindegyik kiesik, mivel csak és kizárólag készpénzes vevőket keresnek, mert a vállalkozó valami hitelt vett fel vagy mi... és kell neki a lóvé, vagy is a banknak. Amikor beszéltem a csajjal, már le volt foglalva, de ha kell, akkor a lakás árának a felét ki kell pengetnem és az enyém lehet, háhh...
Pedig nagyon jó helyen lett volna, csendes környék, közel az erdő... :W

Továbbmenve, 17-18 millákért vannak, 30-35 nm-es garzonok. Kiba**tt vicc...

Ne mondja nekem senki, hogy bármi is drágult volna annyit, hogy 4-5 millával többet kérjenek egy köpetnyi helyért... és persze ezek fogynak a legjobban, ezeket veszik, mert ezek tudják megfizetni, már aki...

A táblázatban majd kalkulálok, köszi nektek.

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9940) axioma válasza G@ß! (#9938) üzenetére


axioma
Topikgazda

Az uzletkotonek jovedelmezobb, ugy ertve:) Mert egy uj nyitasi es a kolcsonre is minimum ugyanannyi, de lehet hogy az azonnali az tobb.

Felejtsetek mar el azt, hgoy mennyit fizetsz nominalisan osszegezve vissza! Egy gazdasagi szempontbol nem letezo szam alapjan dobaloztok, ezt mint elvileg laikus (egy fel okj tanfolyam) is tudom, hogy szakmaiatlan.

(#9941) #41635072 válasza Patrick (#9939) üzenetére


#41635072
törölt tag

Hirtelen itt a mi környékünkön is 100ezre ugras lett a negyzetmeter arakban. Videki panelok mennek mar huszonmilliokert ami tavaly min 6 misivel kevesebbe kerultek. Pici hazak meg olyan helyeken 40 misikert ahol semmi nincs. Fogalmam sincs ki veszi ezeket meg, mert erre fele a legtobb ember lathatoan “csoro” kategoriaba esik. Azt sem tudnam elkepzelni hogy mindenki kapkodja a fel a 10 misis csokot. En is most jutottam oda hogy akkor veszek valamit de a fovarosban egyszeruen keptelenseg szamomra es mar videken is nonszensz arak alkiltak ki. 22M a fovarostol 30km—re levo 50nm-es panelekert? Na nemar... Akik benne laknak azok gombokert vettek, rosszabb esetben is 7misiert...

[ Szerkesztve ]

(#9942) Patrick válasza #41635072 (#9941) üzenetére


Patrick
addikt

Itt is kb 18-20 milla egy felújított nagyobb nm-es 60+ panel... Vicc...

Nem tudom mi lesz, holnap még felhívok 4 számot. ;]

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#9943) Kobe válasza #41635072 (#9941) üzenetére


Kobe
veterán

Csaladi okok miatt hazajottem videkre hosszabb idore. A kisvarosban kivancsisagbol szemlere vettem az Otp ingatlanpont hirdeteseit.
18-19M es ingatlanokat hirdetnek egy olyan varosban ahol 20x szazalek a munkanelkuliseg, megyeszekhelyen sincs melo (25km tav) es a rezsi az egesz orszagban a legmagasabb (majdnem 4e egy kobmeter melegviz).
Par eve meg volt lakas amit ingyen adtak el, kozmutartozas atvallalasaval, de albit is lehetett talalni ingyen, ha fizeted a rezsit.... Biztos ment realisan ennyit a gazdasag.... :)

(#9944) Directors


Directors
senior tag

Sziasztok!

Szeretnék lakáskasszát nyitni. Kb 30 ezer forinttal tudnám havonta pakolgatni és a végén szeretném a hitelt is felvenni. Én a fundamentát néztem, nem tudom esetleg jobbat tudtok ajánlani ? Olyan 5-6 évre szeretném kötni. Ha esetleg úgy alakul akkor hosszabbíthatom a szerződést? Ha igen akkor milyen hátrányok érnek ?

A hamis barátok olyanok, mint az árnyékunk: miközben sétálunk a napsütésben, szorosan velünk tartanak, de azonnal elhagynak, amikor árnyékba érünk.

(#9945) darksamu válasza #41635072 (#9941) üzenetére


darksamu
csendes tag

ez a lakás is egy példa a drágulásra

Erről konkrétan tudom, hogy 2015 vége felé 18.5 misiért hirdették és aztán gazdát is cserélt. Azóta az új tulaj felújította és most 32 misiért hirdetik.

[ Szerkesztve ]

(#9946) #41635072 válasza darksamu (#9945) üzenetére


#41635072
törölt tag

Egy panelert ez nagyon meredek :Y
Foleg hogy egyaltalan nem magas minosegu atalakitason esett at.
Izleses rozsaszin es libafoszold szinu falfestessel...
Ennyiert ez elmegy? :F

[ Szerkesztve ]

(#9947) darksamu válasza #41635072 (#9946) üzenetére


darksamu
csendes tag

Én arra tippelnék, hogy nem, de tök mindegy hogy én mit gondolok, majd a piac eldönti.

Mindenesetre elmentettem a hirdetést, kíváncsi vagyok...

(#9948) Tombi válasza darksamu (#9945) üzenetére


Tombi
senior tag

Nekem tetszik, bár a zöld árnyalat lehetett volna "vidámabb" is, amúgy nincs olyan, hogy annyit ér amennyiért megveszik, az nem reális ár.

(#9949) lajafix válasza #41635072 (#9946) üzenetére


lajafix
addikt

Ez a panelek Rózsadombjan van, Vizafogón, az árazás nem kínálati piac jellegű...

Rock'n Roll

(#9950) Stanlee válasza #41635072 (#9941) üzenetére


Stanlee
őstag

Ugyanaz, mint 2004-2008-as idoszakban. Relative egyszeru hitelt kapni. Aki ingatlan vasarlasban gondolkozik, az az onerohoz szukseges penzt valamilyen formaban mar reg ossze tudta maganak rakni (megtakaritas, LTP, orokseg, stb.). A hitelkamatok alacsonyak, normalis megtakaritasi lehetosegek nincsenek. Akkor miert ne ingatlanba tolja az ember a penzet es a megtakaritasait? a fizetesek novekszenek, meg ha sokan ugy is erzik, hogy nekik nem no a fizetesuk, vannak, akik megengedhetik maguknak a draga ingatlant, vagyis pontositok a magasabb banki torlesztot.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.