Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9851) axioma válasza .tnm (#9847) üzenetére


axioma
Topikgazda

Igazabol vagy legyen csak egy wc lent, es az csak kizarolag nappali tartozkodasra van, fent meg a halo meg furdo, a reggel-este szinhelye. Az logikus.
A masik lehetoseg, amit mi preferalnank, az igen pont az, hogy lent a nappali resz plusz egy szuloi halo es furdo (na meg persze a kulon wc azert nem art), fent meg a gyerek (tini) halokorlet. Nagyon maxos esetben a lepcso ugy van kialakitva, hogy ket kulon lakassa is alakithato (ehhez hozzatartozik, hogy kisebbik lanyom mindenkepp szeretne kulon kiskonyhat, akar a szobaja sarkaban, ezert komplett lenne az a lakas is). Ez lehet kesobb kiadva, vagy nagyszulot ha ugy alakul hogy jobb a kozelben tudni (bar akkor csere is lehet belole a lepcsozes miatt, mind1).
De azt rohadtul nem ertem, hogy minek a nappali szinten furdoszoba. Azert aki ekkora lakast vesz, nem valoszinu, hogy kihuzhato kanapen akarna nap mint nap aludni a nappaliban.

(#9852) axioma válasza axioma (#9851) üzenetére


axioma
Topikgazda

Kieg. Van me'g olyan is, hogy lent van a konyha-furdo, es fent mar nem vittek fel a vizes helyisegeket, csak haloszobak. Az aztan foleg nehezen hasznalhatonak tunik _nekem_.

[ Szerkesztve ]

(#9853) Mercutio_ válasza axioma (#9851) üzenetére


Mercutio_
félisten

amit mi preferalnank, az igen pont az, hogy lent a nappali resz plusz egy szuloi halo es furdo (na meg persze a kulon wc azert nem art), fent meg a gyerek (tini) halokorlet.
...
De azt rohadtul nem ertem, hogy minek a nappali szinten furdoszoba.

Csak én érzek ellentmondást?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9854) darksamu válasza Mercutio_ (#9853) üzenetére


darksamu
csendes tag

Szerintem axioma úgy értette, hogy ha van háló szoba a földszinten (vagy nappali szinten), akkor jó és indokolt lehet a fürdőszoba, de ha nincs háló csak nappali/konyha és hasonlók, akkor elég csak egy wc is.

(#9855) adalbert1 válasza axioma (#9846) üzenetére


adalbert1
veterán

Igen, mintha egyáltalán nem gondolná át a tervező, hogy hosszú távon mi lenne az ideális.
Az egyik kedvencem hasonló volt, mint amit már te is írtál az egyik későbbi hozzászólásban, miszerint a földszinten konyha, étkező, fürdő, az emeleten pedig 3 szoba. Viszont itt is egyből látszik, hogy ha este akar az ember egy pohár vizet inni, vagy kimenni wc-re, akkor mindig menjen le a földszintre? Szóval hosszú távon nagyon élhetetlennek tűnik, de ennek ellenére lehet, hogy ez is el fog kelni.
A másik, amibe tegnap futottam bele: eladó ház, ki van írva az utcanév is, illetve külső kép is van, ezért megkerestem a házat google maps-en. Ott 2013-as fotó van kint, és már akkor kint volt a házon az eladó tábla - ez több okból is rossz jel, ha nem tudták 4 év alatt eladni, akkor ott valami komoly gond lehet, illetve ha 4 év alatt már többször cserélt gazdát, az sem utal sok jóra.

Stanlee: igen, elképesztő dolgokat láttam én is. Eleve megnéztem egy rakás hirdetést, és pár házat élőben is, és talán kettő volt, amiben lehetett fantáziát látni, de végül azok is kiestek. Egyre inkább úgy érzem, hogy igaza van a statikusnak, akivel beszélgettem, miszerint most annyira keresleti piac van, hogy olyan piacképtelen ingatlanokat is eladnak, amiket már akár 10 éve is árulnak.
Mindenesetre az sokat elárul a tulajokról is, hogy ha az elmúlt 20-40 évben kb. semmit nem újítottak, volt, ahol még az eredeti tapéta volt kint az egyik helyiségben, vagy méretes penésztelep a konyhában, stb.

darksamu: a kommentek igazán érdekesek szerintem ennél a cikknél, jó pár hátrányra rámutatnak, amiért hosszú távon nehezen élhetőek lehetnek ezek a lakások is - ehhez képest gondolom ezeket is legalább 700k nm árral fogják árulni (vagy még többért)...

(#9856) axioma válasza darksamu (#9854) üzenetére


axioma
Topikgazda

On nyert, igen, rosszul fogalmaztam. Akkor nem ertem a furdot, ha nincs a szinten halo.

(#9857) axioma válasza adalbert1 (#9855) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mivel mar evek ota van szurom egyes tipusokra, en is ismerek regota el nem kelt hazat. Ott kezdodik, hogy sok kozvetitonek ki van adva, az egyik hirdetesben volt muszaki (nem csak nagyjabol takolt) alaprajz, netto 120m2. Erre a hirdetok tobbsege 185-nek hirdeti, ebbe mar belevette a teto alatti reszt, az alacsony belmag. pincet (garazs nincs csak fatarolas), meg eleve az osszes falat. Es igy arulja most 55M-ert vagy hogy, Bekason, elegge fent a hegyen, a busz fordulojanal. Mire kb. arban lett volna, megint emelt...
Volt olyan is Bkalaszon, ami nagyon nem akart elkelni. Tok veletlenul derult ki, hogy ismeros ismerose is nezte azt a hazat, lerobbant de ugy me'g kb. arban is lett volna (csak nekunk sok), viszont az illeto mar odaig ment hogy kihivott statikust, aki megallapitotta, hogy sullyed a sarka... statikailag ugy lehetne rendbevagni hogy padlo ala injekcioznak valami draga anyagot. Ez is evekig fent volt.
Azt mondjuk nem ertem, az elado tabla miert jobb ma me'g, mint az ingatlan.com vagy valami kozeli kozos helyen cetlin hirdetes (a net-telen keresoknek).

(#9858) Fandango válasza axioma (#9857) üzenetére


Fandango
veterán

Ha valaki házat akar venni, és nincs internete, az azért elég fura lenne.
Internetre nem fussa, de házra igen? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9859) Mercutio_ válasza Fandango (#9858) üzenetére


Mercutio_
félisten

60+ korosztály egy része már nem fogllakozik a nettel/nem érdekli/nem akarja megtanulni, ugyanakkor lehet most költöznének fel vidékről az unokák miatt. Amikor itt vannak látogatóban szétnéznek a környéken, na ők pl. az eladó tábla célközönsége. De lehet maga a tulaj se netezik.

axioma: OK, így már értem :K azokról a békás és környéke gázos ingatlanokról ha van egy listád akár privátban átdobhatnád:R

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9860) axioma válasza Mercutio_ (#9859) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat, igazabol mar annyiszor lattam oket hogy felismerem a hirdetesfigyelobol is... A b.kalaszit sztem mar nem hirdetik, a bekasi meg ez: [link], itt eppen 160-nak hirdetik.

(#9861) #41635072


#41635072
törölt tag

Agglomerációban is masszív áremelkedés - Sajnos eszeveszett módon nőnek az ingatlanárak pest megyében is.

(#9862) Mercutio_ válasza #41635072 (#9861) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vannak kétségeim, egyrészt az árak, másrészt az eladhatóság tekintetében.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9863) #41635072 válasza Mercutio_ (#9862) üzenetére


#41635072
törölt tag

Szigetszentmiklós, lakihegyi lakópark pl:
2016-ban egy ~55nm-es lakás 17M volt, most 22,5M
Egy kocsibeálló 150.000Ft volt, most 990.000Ft
Tökölön szintén hasonló mértékben ugrottak az árak.
Százhalombattán tavaly 17M-ért mentek 60-70nm-es panelok, mostanság már 21-22M
És szinte azonnal elviszik őket.
Pici 50-60nm-es újabb ház sincs hirtelen 30M alatt.

De mondhatnám, hogy Herceghalmon 2015-ben 9M-ós újépítésű lakást ma 26,5-ért adják.

[ Szerkesztve ]

(#9864) Mercutio_ válasza #41635072 (#9863) üzenetére


Mercutio_
félisten

szvsz ebbe a CSOK elég vastagon beleszól.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9865) #41635072 válasza Mercutio_ (#9864) üzenetére


#41635072
törölt tag

Valószínűleg igen...
Elég komolyan meg lettek szívatva azok a fiatalok akik nem terveznek 3 gyermekkel.
Megfigyeltem hogy néhány helyen jellemzően csak 60nm feletti lakásokat építenek többnyire az agglóban, amire ugye fel lehet venni a max ingyenpénzt.

[ Szerkesztve ]

(#9866) Tombi


Tombi
senior tag

Min 50nm használt ház/rész pest megye 5m-ért is horror állapotban lévők vannak 40-50km-re.
Sajnos a bank, ilyen állapotú házakra 1 Ft-ot sem ad. Pár repedés is elég.. :(
Ismertek esetleg valami olcsóbb települést. Neten nem sok mindent találtunk, abban bízunk neten kívül tudunk találni értelmes lehetőséget, lehetőleg tömegközlekedés közelében, vonat, volán.
Nem bírjuk tovább a pesti bérleti díjakat..
Csok 2 gyerekre és 50nm+. jeligére. 5m-ig. köszi

[ Szerkesztve ]

(#9867) #41635072 válasza Tombi (#9866) üzenetére


#41635072
törölt tag

5m-ért manapság garázsok mennek vidéken is (1,5M-t túloztam)

(#9868) hurenzon válasza Tombi (#9866) üzenetére


hurenzon
senior tag

Ingatlan.com.
Vannak

(#9869) skristof válasza Tombi (#9866) üzenetére


skristof
tag

pest megyében 50nm felett 5m-ért? :Y
ha 5 éve írod ezt a postot, talán...

(#9870) Tombi válasza skristof (#9869) üzenetére


Tombi
senior tag

:O :(
Azért fel nem adjuk, de ezek az árak botrányosak,
tudom tudom minden annyit ér amennyiért megveszik.
Na ebben én nem hiszek ! :K

(#9871) Mercutio_ válasza Tombi (#9870) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vedd meg borsodban és told ide:DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9872) hurenzon válasza Tombi (#9870) üzenetére


hurenzon
senior tag

144 találat van Pest megyében.
Valami csak akad.

(#9873) .tnm válasza axioma (#9851) üzenetére


.tnm
addikt

ok, köszi választ. én látom a rációt lenti fürdőszobában úgy, hogy fent van az összes háló, de nem akarom tovább vinni az off-ot. :)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#9874) Kobe


Kobe
veterán

Tartottam megint egy mustrat a piacon, es meglepodtem.
Pest es buda legkulso keruletei, mar mar agglo, 60nm koruli panelok 28M ert? 4., 3., 16., 17.,18. ker
Nemreg meg 24 korul ment ugyanez 11. Kerben, akkor ott most 30+ os az arszinvonal?

Amugy ez mennyire egeszseges, hogy novrvko hirdetesi ido mellett (az atlag mar 180 nap felett jar) meg mindig felfele mocorog markansan?

(#9875) attiati válasza Kobe (#9874) üzenetére


attiati
veterán

Nem jo az ert. ido novekedes.
Pont ma neztem, hogy felujitott 80as evekbeli lakast akarnak elpasszolni 600e/nm aron. Raadasul teglanak hirdetik, de nem az.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#9876) Kobe válasza attiati (#9875) üzenetére


Kobe
veterán

Multkor neztem egy portfolio / otthon centrumos statisztikaban hogy a korabbi 60 naprol 183 napra kuszott az atlagos ertekesitesi ido

De lehet akkor csak ujepitesuekre vonatkozott

Amugy tenyleg erdekel, hogy ki hogy latja, meddig mehet a dolog? Nem hiszem hogy az emberek 28M ert rohannanak 2 szobas panelt venni, de persze lehet en tevedek es tobb a hulye ember :D

(#9877) #41635072 válasza Kobe (#9876) üzenetére


#41635072
törölt tag

De rohannak, mert:
1. BP-en van munka
2. Még mindig jó befektetés
3. Lakni kell valahol
4. BP-en lakni trendi, sokak számára az agglo értelmezhetetlen, inkább lakik valami huszadrangú külső kerületben, az autó fogalmát távolról sem ismerik
5. Régiós szinten még mindig "olcsó"
6. Aki korábbról már rendelkezik ingatlannal, annak nem drága, mert a sajátját is drágán adja --> öngerjesztő folyamat. Illetve agglo is megdrágult, ha beleszámolod a benzinpénzt, akkor inkább BP annak aki megteheti.

Egy darabig csak felfelé vezet az út, most mindenki venni akar, mert:
1. Van CSOK
2. Olcsó a hitel
3. Folyamatos drágulás--> időben fel akarnak szállni a lóra
4. Drága a bérlés is, akkor már inkább vettek
5. Nem gondolják át, boldog boldogtalan felvesz óriás hiteleket mert megkapják
6. Egymást hergeli mindenki a versenyhelyzetben

[ Szerkesztve ]

(#9878) adalbert1 válasza attiati (#9875) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez nem a gyöngyösi utcai panelsor és a babér utca közötti 4 emeletes házakban van? Mert az egyik kép alapján, amin látszanak a panelek, úgy néz ki, mintha arra a panel házra nézne. Az viszont nem panel, akkor csúsztatott zsalus? Vagy miért írtad, hogy nem tégla? Vagy rosszul lőttem volna be, és ez valamelyik nem 10 emeletes panelben lenne?

-=Libria=-: én ennyi pénzért biztos nem vennék 2 szobás panelt, ha egyszer esni fognak az árak, akkor úgy gondolom, hogy azok fogják a legjobban megsínyleni és lesznek a legkevésbé piacképesek.

Tel Elek: én simán laknék az agglomerációban is, de mint kiderült számomra, egy értelmesebb ház kb. megfizethetetlen kategória nekem jelenleg, szóval maradok egyelőre Budapesten - amúgy a külső kerületek nagy részénél is jól jön az autó, ha épp messze van gyalog a hév vagy az egyéb kötött pályás közlekedési lehetőségek.

(#9879) Kobe válasza #41635072 (#9877) üzenetére


Kobe
veterán

Ez az ugorjon a kutba, mert mindenki a kutba ugrik klasssikus esete? :)

A munkat ertem, az alacsony kamstot ertem, de attol jobb neki h realis ar * 2 es aron vesz felujitatlanul szarokat? :)

(#9880) attiati válasza adalbert1 (#9878) üzenetére


attiati
veterán

De igen, ott van szerintem is. Viszont az nem teljesen tégla.
Ugyanolyan csúsztatott zsalus házak, mint a Pöttyös megállónál a József Attila lakótelepen.

Nem tudom mennyit költött felújításra. Max 3-4 misit mondanék, de az már sok (ahhoz teljesen lehalt lakás kell). Látszik rajta, hogy az eladás kedvéért lett teljesen felújítva. Akkor is túlzásnak érzem egy ilyenben a 600 e/nm-es árat. Most látom, hogy még 10 ingatlanügynök felrakta a hirdetést. Követni fogom a sorsát időnként :)
Már csak azért is, hogy tényleg van e hozzáadott értéke a design-os berendezésnek.
Szobor utcai társasházról májusban lesznek infók. Az majd belövi az árakat újra a környéken. Kiváncsi leszek.

[ Szerkesztve ]

(#9881) BigBlackDog válasza #41635072 (#9877) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Kérdés, hogy meddig fog ez tartani. Mert az rendben van, hogy egy idő után lejjebb megy a "lakástvennirohanó" emberek száma, de aki már relatív magasabb vételárral szállt fel a vonatra (adott esetben pont befektetés céllal), az nem túlzottan fog engedni szerintem. Persze a kereslet nagy úr, ha tényleg el akarja adni, akkor kénytelen lesz egy idő után lejjebb menni árban, ha úgy alakul a kereslet.

(#9882) adalbert1 válasza attiati (#9880) üzenetére


adalbert1
veterán

Párszor átnézve a képeket, nekem zsúfoltnak tűnik kicsit ez a lakás (lehet, hogy nem ez a legjobb szó rá), pl. a konyhában nem tudom, hogy mennyire lehet odaférni mosogatni, illetve pl. a mosogatógép is csak 45 cm szélesnek tűnik, az elég kicsi, ránézésre egy szárítógép sem fér el sehol (az meg vicces, hogy beleírják, hogy a mosógép benne van az árban, a pontos típusa nem látszik, de hasonló LG-t mi olyan 100k környékén vettünk, ez a vételárhoz képest elenyésző - de ha még 200k is volt, akkor sincs 1%-a sem a vételárnak).
Illetve ilyenkor mindig kérdés, hogy a felújítás alatt milyen gányolások történtek esetleg, amiket elfed a felújítás, hosszú távon milyen hibákkal szembesülhet az ember, illetve ha ez a színösszeállítás nem tetszik neki, akkor minimum egy festésnek nekifuthat, de lehet, hogy még a konyhabútoron is cserélheti az előlapokat, stb.
A konyha melletti 'szoba' is nagyon szűkösnek tűnik, szerintem hosszabb távon nehezen használható bármire is azon kívül, hogy ott egyen az ember. Szóval 58nm-re szerintem túlzás a 3 szoba.

A szobor utcai építkezésnél én arra lennék kíváncsi, hogy mennyire fog a zaj a Váci utca irányából behallatszani, ugye az már eleve a Madarász Váci úthoz közelebbi oldalán van ha a Babér utcai épületükhöz viszonyítjuk.

(#9883) concret_hp


concret_hp
addikt

energatikai papír az tényleg csak akkor kötelező ha hitel is bejátszik?

vagy fullba vagy sehogy :D

(#9884) darksamu válasza concret_hp (#9883) üzenetére


darksamu
csendes tag

Tudomásom szerint minden lakáseladáskor kötelező megcsináltatni. Nálunk az ügyvéd bele is írta a számát az adásvételi szerződésbe.

(#9885) darksamu válasza adalbert1 (#9882) üzenetére


darksamu
csendes tag

Szobor utcai ház vs. Váci úti zaj: nyilván sok függ az adott lakás tájolásától. De általánosságban véve szerintem a Szobor utcai ház csendesebb lesz, mint a Babér utcai. A szobor utcai háznál a szcientológus székház és a mellette levő váci úti épület sokat lefog a zajból, míg a Babér utcánál a park és a két szintes Madarász kórház szinte semmit.
Egyébként 3 rétegű üvegezésű nyílászárók nagyon jó szigetelik a hangot, mintha nem is a Váci út közelében laknál. Más kérdés, hogy ha kinyitod, akkor tök mindegy, illetve a Metrodom eddig csak 2 rétegű üvegezéssel ellátott ablakokat épített be (kérdés hogy a hamarosan szigorodó előírások miatt áttérnek-e a 3 rétegű ablakra a Szobor utcánál).

(#9886) kraftxld válasza concret_hp (#9883) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Pár hónapja még nem kellett amikor hitel nélkül vettem lakást.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#9887) axioma válasza concret_hp (#9883) üzenetére


axioma
Topikgazda

Valami olyat mondtak tavaly, hogy elvileg kotelezo, de ha nincs, arra nincs szankcio... be kell jegyezni stb. A hitelnel viszont mivel papiron kotelezo es neki fontos hogy mindenkepp atmenjen (majd, miutan kiadta a hitelt) a tulajvaltas, ok megkovetelik.
De ez nem biztos!

(#9888) axioma


axioma
Topikgazda

Pont ma kaptam egy arcsokkentesrol ertesitest. 70M-rol 65-re Csillaghegyinek irva, de inkabb Bekas az (a 160-as vonalan a sulival szemben). Hat ennyiert meg mindig nem vonzo... (igazabol nem is ertem, sztem nem jeloltem be hogy kovetni akarom, es csak 50-ig van a hirdetesfigyelom).

(#9889) net91 válasza axioma (#9888) üzenetére


net91
senior tag

......mert negyvenről emelték hetvenre és akkor még benne volt a kereseti listádban. :)

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#9890) attiati válasza Kobe (#9874) üzenetére


attiati
veterán

Pont ma dobtak be egy ingatlanügynökös hirdetést, hogy "Régóta árulja a lakását, de nem tudja eladni? Mi lehet a probléma? Találjuk meg együtt a megoldást"

Mekkora marketing duma. Vajon mi lesz az első javaslata? Lejjebb kell vinni az árat.

Lehet, hogy láttuk ősszel a 10 éves forint hozamok alját és a 10 éves fix hitelek kamatának alját.

[ Szerkesztve ]

(#9891) attiati válasza darksamu (#9850) üzenetére


attiati
veterán

(#9892) darksamu válasza attiati (#9891) üzenetére


darksamu
csendes tag

húazannya :Y

(#9893) adalbert1 válasza attiati (#9890) üzenetére


adalbert1
veterán

Amúgy a legtöbb hirdetést nézve én is ezt javasolnám :) , amiket még korábban összegyűjtöttem egy hozzászólásban, azok a lakások közül egy sem kelt el.
Illetve én még javasolnám a normálisabb fotókat (nem kell, hogy profi fotó legyen, csak ne legyen elmosódott, illetve a lényeg legyen rajta fényképezve, ne mondjuk egy kinyitott ablak közelről :D ), alaprajzot, normálisan kitöltött hirdetést.

Akkor innen szerinted felfelé fog elmozdulni az alapkamat? Mekkora alapkamatnál lehetne olyan hatást várni szerinted, hogy az ingatlanokba befektetési céllal lapátolt tőkének más helyet keressenek?

(#9894) attiati válasza adalbert1 (#9893) üzenetére


attiati
veterán

[10 éves hozamra értettem], nem alapkamatra.
Jegybankok már nem (csak) az alapkamattal operálnak.

Nem tudom mi az a hozamszint.

Pont ma nézegettünk 1954-től adatokat, hogy amerikai piacon mi az az inflációs szint, illetve kamatszint, ami kinyírja a részvényhozamokat. Tehát kell e félni az inflációtól és a kamatemeléstől.
Mindkettő 5+%-os szinttől kezdve kezdett gondot okozni.

De ez semmit nem mond, mert 1-2%-os kamat és inflációs szint mellett is be lehet dönteni a piacokat, ha megrendül a bizalom (Trump vámok).
És 4-5%-os kamat és inflációs szint mellett is száguldhat minden felfelé, ha közben 5-6% a GDP és a bérnövekedés.

(#9895) BigBlackDog


BigBlackDog
veterán

Tud valaki olyan oldalról, ahol adott területen lévő ingatlanárak változása elérhető az elmúlt 4-6 évre visszamenőleg? Elgondolkoztunk, hogy megpróbálnánk Budapesttől kicsit távolabb, kisebb településen keresni házat, lakást (pl. Mány, Óbarok, Újbarok, Szár). Csak kérdés, hogy pár év múlva mennyire lesz könnyű eladni, mennyire várható, hogy megzuhannak az ingatlanárak. Emiatt lennék kíváncsi rá, hogy az elmúlt néhány évben mekkora volt a mocorgás ezeken a területeken.

(#9896) skristof válasza BigBlackDog (#9895) üzenetére


skristof
tag

múltbéli változásokból itt sem lehet jósolni imho

(#9897) BigBlackDog válasza skristof (#9896) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Igen, ezt biztosra veszem, csak következtetni akarnék. Adott esetben, ha például az elmúlt években csak zuhantak az árak, akkor azt nem venném jó előjelnek (gondolom, hogy sokan költöztek el valami kedvezőtlen körülmény miatt, ráadásul az csökkenő lakosság miatt a jövőben sem feltétlen lehet számolni javulással). Persze ez csak saját elgondolás.

(#9898) Mercutio_ válasza BigBlackDog (#9895) üzenetére


Mercutio_
félisten

Még olyanról se, ami az utóbbi 1-2 évet mutatná:( pedig igény lenne rá:D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9899) #41635072


#41635072
törölt tag

Érdekes, hogy van egy csomó notórikus hirdető, aki ugyan azokat a lakásokat már tavaly is hirdette, de akkor sem ment el, viszont azóta folyamatosan emelte az árát.
Meg amit nem értek, hogy kifestik, lepadlózzák, beleraknak pár olcsó de új bútort egy 86. kerületi jobb esetben teljesen elhanyagolt, pusztulat panelba, és akkor mindjárt el lehet adni horror áron mert belül olyan szép. :U

[ Szerkesztve ]

(#9900) tdna


tdna
csendes tag

Aki még nem olvasta: legfrisebb lakásárindex

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.