Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8801) updog válasza magnerss (#8799) üzenetére


updog
senior tag

Akkor legyen kevés korlátozás :P Csak azt mondom, én három komplett munkanapom csesztem a plusz ügyintézéssel, papírozással, aztán pont akkor (2016 eleje) függesztették fel a CSOK-ot a megváltozott szabályozás miatt, amiatt (is) csúsztunk a hitellel, és az egész tranzakcióval.
Cserébe 10 évre "feltétel nélkül és visszavonhatatlanul" bejegyzik a jelzálogot a lakásra, és köteles vagyok életvitelszerűen itt tartózkodni (ahogy lentebb konkludáltuk, nem lehet kiadni pl.). Mindezt 600.000-ért. Csak azt mondom, utólag így nekem ez baromi rossz biznisz volt, rosszul csináltuk. De nem szándékozom tovább magyarázni :)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#8802) axioma válasza Zeki (#8800) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na de akkor pont hogy azzal volt bajod, en erre emlekeztem csak akkor tulegyszerusitve, hogy nem kerult bele atmenetileg a rendszerbe a szocpol me'g egyszer. Hanem a ket szerzodes es a MAK korbemutogatasa volt a gond.
Mennyi ido lett igy a befizetes es a visszakapas kozott a MAK-nal? Es tudod-e, hogy ha sajat penzbol tudtad volna belerakni, akkor milyen hataridok jatszottak volna?
Nem, nem zrikalni akarlak vele, hanem a kesobbi olvasoknak ilyen esetre tanulsagos adatokat megosztani. Ertelemszeruen nem kotelezo, csak hasznosnak tartanam.

(#8803) Zeki válasza axioma (#8802) üzenetére


Zeki
nagyúr

Nos, nem tudom szocpol áthelyezés nélkül mennyi lett volna a történet, de az plusz 1 hónapot hozzátett. Már onnantól náluk volt a zseton, és minden papír be volt adva.. Előtte ennek ügyintézése nem tudom már mennyi idő volt. Az még szintén szívás volt, hogy a bank több mint 1 hétig le se tojt minket (kb 2 hét is lehetett), nem akarta kiadni a visszavonhatatlan igazolást, mert hó végével voltak sürgősebb dolga. Aztán meg napokig nem tudott olyan visszavonhatatlan hitelígérvényt adni a kormányhivatalnak, ami a hivatalnak jó lett volna. A hivatal csak 1 héten 2x van. Így simán csúsztunk hétről hétre át, mire be lett adva minden, miközben már addigra vagy
5 hete náluk volt a pénz.
Mindenhez a hitelközvetítő asszisztált, de ő is ki volt bukva, hogy esetemben semmi sem megy olyan gyorsan, ahogy ő tervezte.

(#8804) Tombi válasza updog (#8796) üzenetére


Tombi
senior tag

szia, nekem is ez a gondolatom támadt és megkérdeztem a csok telefonszámon,
nos minden további gyerek +400 ezret "ér". Jól gondoljátok meg :)

(#8805) Zeki


Zeki
nagyúr

(#8806) kraftxld válasza Zeki (#8805) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Vazze, és a blikk-es link :S
Birtokbaadásin lévő óraállás a mérvadó, hogy mikor jelentkezel be az aztán teljesen mindegy.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8807) Zeki válasza kraftxld (#8806) üzenetére


Zeki
nagyúr

Asszony csesztet ezzel, hogy a kolleganoje ott olvasta.
Ezek szwrint nem kell kapkodni. Mert ma lenne mas program is.

(#8808) Mercutio_ válasza Zeki (#8807) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mindenesetre célszerű még a szolgáltatói számla kiállítása előtt intézni .

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8809) Melack válasza Mercutio_ (#8808) üzenetére


Melack
veterán

Lehet utána is, a stornózás fogalma nem ismeretlen számukra. Átvételi papíron úgyis fel van tűntetve a dátum és a mérőállás. Azzal megcsinálnak mindent. Elég az egyik félnek ott lennie. És lehetőleg minél hamarabb. A személyes a legjobb, de ha telefonon el tudja indítani, az is megfelelő.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#8810) Mercutio_ válasza Melack (#8809) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ja, csak macera a stotnó és hibaforrás.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8811) Zeki válasza Mercutio_ (#8808) üzenetére


Zeki
nagyúr

A víz meg gáz ment csont nélkül. de az ármaszolgáltató szívat, nekik tulajdoni lap másolat is kell, mert lejárt az adásvételi 90 napja, nem számít hogy a birtokbaadás az múltheti az óraállásokkal, meg megszűntető nyilatkozat is kell az eladótól. Azt emailben megküldte, majd kinyomtatom.

[ Szerkesztve ]

(#8812) concret_hp


concret_hp
addikt

ingatlan tulajdoni lapon tudja valaki mit jelent az hogy "felülvizsgálat alatt"? utca házszám emelet ajtó, plusz ez, semmi más nincs rajta.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8813) BornToBePuli válasza concret_hp (#8812) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Inytv.ben van, hogy kötelező a felülvizsgálat.
Semmi hátránnyal nem jár, csak a cím felülvizsgálatát jelzi. Talán a jegyző jelzi a címeket az INY felé és még nem történt meg.

Read only felhasználó

(#8814) concret_hp válasza BornToBePuli (#8813) üzenetére


concret_hp
addikt

tök jó, mi az lnytv? :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#8815) DigitXT válasza concret_hp (#8814) üzenetére


DigitXT
félisten

Szerintem ez lesz: [link]

(#8816) axioma válasza F-ECT$ (#8731) üzenetére


axioma
Topikgazda

Na a napokban pont ezzel van tele a hirado!

(#8817) BornToBePuli válasza concret_hp (#8814) üzenetére


BornToBePuli
aktív tag

Szia!

Igen. Inytv az ingatlan-nyilvántartásról szóló tv. Kettővel felettem linkelték. INY meg persze az ingatan-nyilvántartás.

Mobilon voltam és egyszerűbb volt a rövidítés. A rövid jogszabály nevekkel kapcsolatban ajánlom az Nemzeti Jogszabálytárat. Ott közismert jogszabályokra rövidítés alapján is lehet keresni, illetve úgy megtalálni.

Read only felhasználó

(#8819) F-ECT$ válasza axioma (#8816) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem véletlenül, nekem is gyanús lett egy idő után.

Dive ever, work never.

(#8820) bandi0000


bandi0000
nagyúr

sziasztok

gondolom ide tartozik, lakástakarékról szeretnék kérdezni

Nyilván azt átlátom, hogy ennek az a lényege, hogy a szerződés leteltekor hitelt vegyek fel rá, de pár dolog nem egyértelmű

- Ha leszerződök pl 5 évre, akkor mikor letelik, vagy esetleg hamarabb, ha úgy van, akkor meg tudom hosszabbítani? pl 10 évre vagy még 5 évre stb

-Ha netán még is meggondolnám magam ezzel kapcsolatba, akkor mondjuk 3. évben ki lehet menteni azt a pénzt amit befizettem? Nyilván az állami támogatást meg talán a kamatot vesztem

-az jól hangzik, hogy ennyi meg annyi a hitel havi törlesztője, de ez 100%-ra ennyi lesz a végéig? vagy egyik hónapba 40k a másikba 80?

Xbox One: bandymnc

(#8821) F-ECT$ válasza bandi0000 (#8820) üzenetére


F-ECT$
titán

Egyszer beszélgettem egy értékesítővel, szóval nem 100%, hogy mindnél így van, de ami rémlik:
-hosszabbítani lehet
-állami támogatást bukod, de ki lehet szállni (a kamat lényegében minuszos)
-az egyik nagy előnye, hogy a lejárat után valóban fix kamatózású kölcsönt kapsz, tehát ott nem fog változni a havi törlesztő

A negatív oldalakkal remélem tisztában vagy, illetve a 30% állami támogatás valódi nagysága Fundamenta estén: "az EBKM állami támogatással 4,72 – 10,92%".

Dive ever, work never.

(#8822) bandi0000 válasza F-ECT$ (#8821) üzenetére


bandi0000
nagyúr

milyen negatív oldalakkal?

Xbox One: bandymnc

(#8829) albiosz


albiosz
őstag

Szerintem ltp annak lehet opció, aki vételben gondolkodik. Helyén kell kezelni, ennyi.

(#8830) Mercutio_ válasza albiosz (#8829) üzenetére


Mercutio_
félisten

Vagy felújítás, pl. konyhai berendezések, konyhabútor is mehet abból (IKEA-ban nem mondják, hogy számla nélkül mehet okosba :( :DDD )

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#8831) F-ECT$ válasza Mercutio_ (#8830) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze, ha többe kerül a felújítás, mint amennyi az LTP-ben van, akkor könnyedén lehet annyi számlát kapni, ami lefedi az LTP összegét.

Dive ever, work never.

(#8832) szabop27


szabop27
csendes tag

Sziasztok!

Ha megosztanék egy OTP LTP-t, akkor a szerződés módosításakor elég nekem mint szerződő félnek jelen lennem, vagy annak is személyesen ott kell lennie, akivel megosztom?

(#8833) updog


updog
senior tag

Sziasztok!

K&H kivezeti a régi számlacsomagjait, és kaptam egy levelet, hogy megszűnik a régi számlám, illetve ha van róla hiteltörlesztés (van), technikai számlává minősítik át, és ha van munkabérátutalási kamatkedvezményem (van, -0,5%), az elveszik(!).

Ez azt jelenti, hogy ha most ~4.5% a kamat, az így 5%-ra változik, így a most kb 55.000-es havi törlesztőmből lesz ~58.000? Lehet ennek valami egyéb költsége, hátránya (leszámítva hogy sikeresen keresnek rajtam ~300.000-t egy tollvonással)? (a hitelszerződés - feltételezem - nem változik, de nyilván újraszámolják az egészet)

Lehet/érdemes harcolni valami kedvezményért? Hiszen egy egyoldalú dologgal kényszerítenek bele egy számomra kedvezőtlenebb helyzetbe... Természetesen pénteken megyek be a bankba személyesen, pont azért kérdem, hogy fellépjek-e egy kicsit erélyesebben, vagy esélytelen a dolog.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#8834) F-ECT$ válasza updog (#8833) üzenetére


F-ECT$
titán

Szerintem mindenképp lehet velük egyezkedni, hogy jogilag is van-e keresnivalód, ha nem hajlandók kompromisszumra az már más kérdés.

Dive ever, work never.

(#8835) Sanyi.mTs válasza updog (#8833) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

Egy telefont megérhet nekik, talán tanácsot is tudnak adni: MNB fogyasztóvédelem
Telefon: + 36 80 203 776

(#8837) axioma válasza updog (#8833) üzenetére


axioma
Topikgazda

A technikai szamla NETTO nagyon nagy szivas. Tudom, mi a tavalyi Zero megszuntetes ota mar hajunkat tepjuk a problemakkal (merthogy nem atallnank munkaltatoti meg onsegelyezo penztari kedvezmenyeket is igenybe venni). Persze nincs olyan szamlajuk, amit torlesztesen kivul nulla mozgas eseten ingyen tartananak fent, szoval roka fogta csuka.
Konkretan:
- csak egy tulaja lehet, akkor is ha anno kifizettetek a masodik ember hozzaadasat, azt leveszik
- termeszetesen hiaba a hitel kettonk neven van, a szamlahoz innentol nekem semmi kozom, a hitelrol kerdezhetek de arrol nem
- megmaradt a netbank hitelkartya miatt, de ott ez a szamla nem lathato es nem is teheto lathatova
- telefonon a technikai szamla egyenleget az egyetlen tulajnak se tudjak mindig megmondani, sot, ennel rosszabb, neha ha ugy sikerul kattintgatnia, fixen allitja, hogy tokures, 0 Ft van rajta... pedig nem
- NINCS szamlakivonat havonta! Vagy hat akkor van, amikor kedvuk van.... papiron 3 havonta, de tavaly valamiert meg elkeszult (netbank, kikuldeni talan nem is kuldenek ki csak penzert)
- bar nem kuldenek kivonatot, nem is kotelesek allitolag kiadni mivel mar nem folyoszamla, igy torlesztesrol barmi papir ha kell, akkor 5e Ft-ert adnak torlesztesi igazolast
- es meg azt is elrontottak, mert bankszamlarol torlesztest irtak ra, es igy az onsegelyezo nem kuldte a masodik honaptol a torlesztot, mondvan elobb igazoljuk az elozo felhasznalasat (hiaba jeleztem, hogy torlesztesi szamla)
Ha nem tamogatott hitelunk lenne tovabbi 9 evre (ami alatt mehet meg fel ugy a kamat, hogy sokat szamit a tamogatas, most annyira nem de igy is 2.04+2% na meg 360 napra szamoljak), en lehet hogy kerestem volna mar masik banknal hitelt helyette. Ha a tied piaci, nezz korul...

(#8838) hurenzon válasza updog (#8833) üzenetére


hurenzon
senior tag

egyszerű.

Át kell váltani egy másik számla csomagra.

(#8839) axioma válasza hurenzon (#8838) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mar nem azert, de ez mar onmagaban evek ota jogszerutlen, hogy az adott banknal banknal levo - szarabbnal szarabb - szamlacsomagok kozul kell torlesztesi szamlat valasztanod. Nem veletlen, hogy ha nem valtasz, ingyenes technikai szamlakent megtarthato... ez a kibuvojuk, es a szerzodesbe beleirt szamlaszam az csak a kifogas.

(#8840) hurenzon válasza axioma (#8839) üzenetére


hurenzon
senior tag

egyáltalán nem jogszerűtlen. Csupán kellemetlen az ügyfél szempontjából. A bank szempontjából meg nem jövedelmező a régi számla.

Nyilván hosszú évek alatt más költségek vannak a bankszektorban.

Szinte minden banknál ez tapasztalható, hogy a régi, olcsó számlák kivezetésre kerülnek.

(#8841) axioma válasza hurenzon (#8840) üzenetére


axioma
Topikgazda

Tudtommal me'g valamikor az etikai kodex elott mar be lett vezetve (nem biztos, hogy rendeletileg, de valami kotelezo ervenyu akarmi remlik), hogy a hitel nyujtasat nem kothetik adott banknal vezetett folyoszamlahoz (de nyilvan "rabeszelo hatasuan" eltero dijteteleket alkalmazhatnak).
A szamlatipus kivezetesevel nincs bajom, mondjanak fel. De akkor vonjak egy altalam megjelolt szamlarol a torlesztot, vagy ferjek hozza normalisan az egyenleghez. Fizetos szamlahoz nem kothetik, mert akkor a torvenyi maxbol mar kilognak (megjegyzem, igy is az ev eleji tartozasra szamolt kez.ktg-gel, illetve csalnak a maximum megallapitasaval is).
A masik ami idegesitett, hogy a felmondas kornyeken allandoan hivogattak. Pedig marketingtiltas van, de ez, hogy a felmondott(!) szerzodes helyett masikra rabeszeljenek, az allitolag nem marketing... a nagy izeket nem. Es allandoan mikor lerazom oket, hogy a Raiff-nal ezerszer jobb szamla van, mindig, minden ugyintezo, tehat ki van adva nekik ukazban, elmondja hogy de hat az is meg fog mar szunni biztosan, higgyem el. Ez a csusztatas-hazugsaghegy nem tul bizalomgerjeszto...

(#8842) 3shae


3shae
aktív tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék. Egy vidéki városban láttam egy kisebb lakást (35 nm) 3.7m forintért.

Milyen költségekkel kell még számolni? Alkudni mennyit kell, illik, stb.. ?

:R

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#8843) Zeki válasza 3shae (#8842) üzenetére


Zeki
nagyúr

Ha az ott durván jó ár, nem alkudsz, veszed amíg van. Ja nem olyan jó ár arrafele, alkudsz. 10% simán.

(#8844) F-ECT$ válasza 3shae (#8842) üzenetére


F-ECT$
titán

Átírás 4%, ügyvéd 1-2%. Ezen túl meg amit akarsz: festés, költöztetők, felújítás. Ja meg egy lakcim kártya csere.

Dive ever, work never.

(#8845) kraftxld válasza F-ECT$ (#8844) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Átírás????
Max illeték.
Földhivatali költségek is vannak.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8846) F-ECT$ válasza kraftxld (#8845) üzenetére


F-ECT$
titán

Átírás. Ez a köznyelvi formája általában.

Az fh-t meg intézi az ügyvéd.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#8847) kraftxld válasza F-ECT$ (#8846) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Teljesen más az átírás mint az illeték.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8848) axioma válasza kraftxld (#8847) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat de egy papiron jon ki. A bejegyzes adminisztrativ dijat is az illetek melle kerik befizetni. Talan a szamlaszam is pont ugyanaz, egyosszegben megy.

[ Szerkesztve ]

(#8849) 3shae


3shae
aktív tag

Köszi srácok, most elkezdtem túrni a netet én is.
:R

Bármi kérdésed van a meghirdetett termékeimmel kapcsolatban, nyugodtan írj PÜ-t vagy hívj! Mi legyen a nicked? 2shae! Az már foglalt.. akkor legyen 3!

(#8850) Mercutio_ válasza 3shae (#8842) üzenetére


Mercutio_
félisten

Amúgy melyik város/környék?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.