Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6201) King Unique válasza rii (#6197) üzenetére


King Unique
titán

Igen,ahogy előttem is írták, WD Mac szériáiba van ekkora, jó drágán,NAS is drága...a sima MB 3 TB azért olcsóbb.
Vagy a dokkolós megoldás,bele 2x2TB hdd,v veszel 2 db 2 TB-os külső hdd-t,de v ezt-v azt választod,azért ha gépeden van/lesz,v máshogy megoldható,mind külsőbe,mind dokkolónál kicsit nem lesz kevés a sima usb2.0,főleg 4 TB adat felmásoláshoz... :F

(#6202) vlevi válasza Orionk (#6200) üzenetére


vlevi
nagyúr

ezt gyorsan ki tudod probalni. Huzd le a vinyot es kapcsold be ugy a gepet...

(#6203) tlala válasza Orionk (#6200) üzenetére


tlala
addikt

De most komolyan...
Ezzel túráztatni a külső HDD-s topicot... :))

(#6204) King Unique válasza Orionk (#6200) üzenetére


King Unique
titán

Igen tényleg,ahogy előttem írták,a Post Test. Húzogasd le (hdd,videokari,memória stb.) és úgy kapcsold be egyenként a gépet,amelyiknél aszem hosszú sípoló hang van (v 3-at sipol...) az rossz.
# 6203:tlala:Egyébként igen:én ajánlottam neki 2 másik topicot,meg mondtam már az itt elhangzó kicsit fura (OFF) kérdésekre korábban vmit... :)

[ Szerkesztve ]

(#6205) csmat válasza King Unique (#6194) üzenetére


csmat
senior tag

90% hogy megpróbálom az a80t, de képek alapján jó néz ki az apacer ac430 is, egész elégáns. A legsobban az adata sh93 lenne, de az csak usb2 :O

(#6206) King Unique válasza csmat (#6205) üzenetére


King Unique
titán

Ha ennyire bejön az A80,akkor vedd azt,mindig az első gondolat a legjobb... :K Ha meg Apacer,az se rossz,sőt..meg legalább lehet majd egy új cuccról is beszámolni itt a topicban... :)

(#6207) hyperkopety


hyperkopety
csendes tag

Sziasztok!

Segítség kellene a választáshoz.
Cél: 2,5" 1TB USB 3.0

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#6208) King Unique válasza hyperkopety (#6207) üzenetére


King Unique
titán

Hát elsőre a WD-t vágnám rá,de Freecom is elit,elég jó cuccokat gyárt... :F
Pontosan milyen igényeknek feleljen meg?
WD szoftveres körítése talán jobb,hw-es titkosítással,műanyag ház,gyárilag NTFS,elég mhova az 1 db usb3 kábel - ha ezt veszed gondold meg,milyen színben,mert feketébe minden meglátszik rajta,ujjlenyomat gyűjtő,inkább ezüstbe,v kékbe vedd.(nekem is ilyen van,csak azért mondom :K )
Freecom is elég jól néz ki,elegáns,gyárilag FAT32,itt is műanyag ház,ami ránézésre kevésbé kényes (bár ki tudja...),szoftveres kör.gondolom itt is jó,usb kábel nem tudom milyen,mármint van olyan.h 3.0-hoz is Y kábelt adnak,nem simát (mint WD),ezé passz...
Ha meg olyan igényed lenne,h vmi ütésálló kéne,akkor Freecomnál van ilyen,de jó drágán... :D ,illetve WD-nél árulnak csomó fajta gyári tokot,ami megvédi,de van hozzá spec. ütésálló is,de az drágább (kb.6-7k lesz)
V a "nemrég,fentebb tárgyalt" külső (ütésálló) cuccok se rosszak,v Samsung S2,M2 sorozat,azoknak ára is elég jó és azoknál lesz legelőször,augusztus felé,az új 500 GB/tányér lemezzel szereltből,ami így vmivel még gyorsabb lesz,főleg 3.0-án...persze,ha ez érdekel csak akkor várj,mert amúgy többi 2,5" is 3.0-ra dugva már elég gyors.

[ Szerkesztve ]

(#6209) King Unique válasza King Unique (#6208) üzenetére


King Unique
titán

A "nemrég,fentebb tárgyalt" kategóriából 1 TB szinten,csak az Iomega Ego usb3.0 (ütésálló és akár 1,5 TB) partyképes,v itt még olcsóbb is,bocs ezt nem írtam előzőleg.Transcendből is csak a legújabb 25H3P-be van 1 TB,ami elég jó,bár ez pl. pont usb3 Y kábeles.
SP-ből is csak az új D10 sorozatban van 1 TB,ami azonkívül,h "elegáns" :D ,usb3,+tok,nem sok extrát tud. :N

(#6210) tlala válasza hyperkopety (#6207) üzenetére


tlala
addikt

Ha valóban hordozhatót akarsz, akkor a magam részéről arra tennék egy szavazatot, hogy vedd mind a kettőt a kezedbe, és az alapján dönts, hogy melyik tűnik a robusztusabbnak, a jobban kipárnázottnak.
Tényleg nem értem, amikor azt olvasom itt, a külső HDD-k topicjában, hogy milyen sokan választanak "szemre", vagyis az alapján, hogy melyik cuccnak "fakó az oldala" vagy hasonló. Szerintem egy hurcolt, táskába/hátizsákba bevágott eszköznél az a legfontosabb, hogy mennyire bírja a gyűrődést, mennyire védett a rázkódással és az egyéb kihívásokkal szemben, - no meg a másolás sebessége.
Persze ha csak a polcra vennék a HD lejátszómhoz, akkor én is egy 3,5-es vinyót választanék a TV-hez illő lakkfekete dobozban. :)

(#6211) Remus389


Remus389
veterán

sziasztok!

melyik külső HDD éri meg a legjobban?

láttam egy ilyet és akartam venni, de csak később jöttem rá hogy csaka laptoppal együtt adják ennyiért.[link][link]
A samu egyébként jó? mert az a szimpatikus, sebesség másodlagos, kinézet, ár és tárhely esetleg méret(kisebb/könnyebb) lenne fontos

verbatimok milyenek? melyik számít ezen a területen jó márkának? mi a best buy és hol?

320-500GB elég, esetleg 640GB is ha az éri meg

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#6212) King Unique válasza tlala (#6210) üzenetére


King Unique
titán

Igen,ezért érdemes 2,5"-be ütésállót venni,v ha nem nem is legalább vmi tokban tartani. :K De azért "kézrevételezés" mellett fontos a felszereltség,megbízhatóság és azért a design se utolsó,ami képeken meg látszik.

(#6213) King Unique válasza Remus389 (#6211) üzenetére


King Unique
titán

Mostanában ez a divat,kiegészítőnek külső hdd-t... :D Hol nézted?
Akkor most neked kisebb 2,5" méretű kell,ha jól vettem ki, Samsungok elég jók,ma már usb3-as S2,v M2 szériát vegyél és mivel 500-asnál 640-es alig drágább,inkább azt vedd,ráadásul nagyobb adatsűrűségű tányérok miatt még gyorsabb is. :K
Verbatim se rossz,belseje ált Toshiba ,Samsung,de én felszereltsége,meg design alapján nem vagyok hasraesve tőlük annyira,inkább Samsung,v a feljebb említett WD,Iomega,Transcend,Toshiba Atr4,Apacer,SP (Silicon Power),Seagate Goflex Portable cuccok vmelyikébe érdemes még gondolkodni. Ezek ilyenbe jó márkák,vásár.helyek pl.a fenti linkekben szereplők,de most ebből melyik a Best Buy,melyik az az 1... :F , kinek mi,mi fontos-mi tetszik az alapján dönt,meg persze az ár se mindegy...

[ Szerkesztve ]

(#6214) Remus389 válasza King Unique (#6213) üzenetére


Remus389
veterán

ühüm, és hol lehet jó áron kapni ilyen külső Samu winyókat?

tőlem lehet Ph-n is, de ott se találtam olyat aki újat ad

elég lehet a 320-as is, sebesség nem igazán érdekel(tárolásra kell meg fotó nézegetésre)

[ Szerkesztve ]

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#6215) King Unique válasza Remus389 (#6214) üzenetére


King Unique
titán

Hát,ha a Samu kell,pl.webshopokba vannak jó árak,pl. itt,itt,+ még Ipon,Aqua stb.a korábbi linkeken ott van.De beszerezhetők bevásárlóközpontok,vmely üzelétében is,ott ált. drágábban (pl.MMarkt),v helyi számtechboltokban szoktak viszonylag jó árak lenni.
Szerintem 320 GB-val ne érd be,"hamar" megtelhet az is,ráadásul 500-as,640-es csak pár ezressel drágább és usb2-est se vegyél,szinte majdnem kötelező alap ma már az usb3.Samsung M2 sorozata is elég jó,csak annál még várni kell picit,amíg megjelennek a 3.0-ás modellek is.
V az előbb ajánlott többin is érdemes azért gondolkodni,akár vmi ütésállót is (biztonság se utolsó),mert nem momdom,h Samsung a leg-leg,de nyilván sima fotótárolásra persz simán jó.... :K

[ Szerkesztve ]

(#6216) Orionk válasza King Unique (#6204) üzenetére


Orionk
senior tag

Ezzel kapcsolatos OFF olást befejeztem, mert szétszedtem, újra összeraktam a gépet, és most jó. :)

Egyébként a táp kezd tönkremenni.

(#6217) Balage85


Balage85
tag

Sziasztok!

Adott egy probléma. A mobile rackben lévő hdd-m ilyet produkál usb kapcsolaton keresztül. Kipróbáltam másik gépen is, ugyanaz. Ha beteszem simán a gépbe rack nélkül akkor jó. A rack hibája lehet ez, vagy a win 7-ben van valami elállítva?
Total commaderben sem tudok normálisan böngészni, megáll az egész.

[ Szerkesztve ]

(#6218) czral


czral
csendes tag

Helló!

Nemrég vettem egy IOMEGA eGo Encrypt Plus Portable 500GB-os külső merevlemezt.
Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata ezzel a példánnyal?

Sajnos nem néztem eléggé utána, mit is rejt magában. Ez az Encrypt funkció csak megkeseríti az életem.

A lényege az, hogy csatlakozás után csak egy partíciót látunk, amin a biztonsági program telepítője van. Telepítés, jelszó-megadás és újbóli csatlakoztatás után automatikusan indul a program és kéri a jelszót.
Sikeres belépés esetén elérhetővé válik a másik partíció is.

Eddig ez rendben is lenne, de pár napja csak a belépésig tudok eljutni.
A másik partíció (amin az adataim vannak) a sajátgépben megjelenik ugyan, de megnyitni nem tudom.
A köv. válaszokat kapom:
L:/ nem érhető el.
A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható.

vagy

a lemezt használat előtt formázni kell.

Sajnos elég sok adatot mentettem már ki erre az elfuserált lemezre, kérem aki tud hasznos információval szolgálni, az jelezze.
Köszönöm!

(#6219) King Unique válasza czral (#6218) üzenetére


King Unique
titán

Én eddig csak "sima" usb3-as Ego-t láttam,védőpánttal,azon is volt program,amivel lehetett titkosítani,de külön,anélkül is használható volt a merevlemez normál.Akkor ezen már gyárilag előre be van állítva a hw-es titkosítás,ami nem rossz,csak amit mondasz ilyenkor lehet problémás...Az első partíció mérete mekkora,v oda nem is lehetett menteni semmit?
Formázni ne formázd :N ,mert,akkor legyalulja róla az adatokat (bár a sima gyorsformat után,elvileg még visszanyerhető,de nagyon macerás,időigényes).Belépéskor a program felületén át nem lhet megnyitni a tartalmat gondolom,hanem pl.sajátgépben megjelenik az új partició,de nem olvasható... :F TC-ben se megy? HDSentinel mit mutat a lemezre (nincs vmi hiba),v odáid el de jut...?
Esetleg a programban a jelszó megadása után nem lehet kikapcsolni a titkosítást (mint pl. WD-nél),v másik gépen kipróbálni,talán leszedni a progit, újra feltelepíteni - bár azt inkább ne,mert hátha akkor elvesznek az adatok - jobbat most nem tudok... :F

[ Szerkesztve ]

(#6220) Remus389


Remus389
veterán

hány MB/Sec-el dolgoznak ezek a külső winyók, pl ha egy usb 3 képes winyót rákötök egy usb2-es gépre hogy havertól hozzak filmeket, 100GB kb mennyi idő alatt jön át?

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#6221) BassHead válasza Remus389 (#6220) üzenetére


BassHead
tag

((100*1024)/29)/60=kb. 59 perc=kb. 1 óra

kb. 29MB/s az USB 2.0 adatátviteli sebessége. (a névleges 60MB/s)

/hiába USB 3.0 a vinyó, ha a gép csak USB 2.0, akkor csak a 2.0 sebességével fog dolgozni./

[ Szerkesztve ]

"Apám mindig bent állt a pályán, a hajtűkanyaroknál. Azt figyelte, hogy hol fékeznek a legjobb pilóták... Itt kell fékezned, legalább egy méterrel odébb, mint ahogy a többi versenyző."

(#6222) liksoft válasza czral (#6218) üzenetére


liksoft
nagyúr

Bakker! Ez a harmadik téma, ahova "elszórod" a kérdésed. Szerinted hamarabb kapsz választ?

De válaszolhatnál a többiben, ahol írtak NEKED!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6223) liksoft válasza King Unique (#6219) üzenetére


liksoft
nagyúr

Tévedés! Gyorsformat után is vesznek el adatok. FAT esetén 99%-ban, NTFS esetén a tárolt file-ok számának arányában, várhatóan az első 65 ezer bejegyzés tutira.

Vagyis a formattal óvatosan! Amire te gondoltál, az a partíció törlése, esetlegesen újra létrehozása FORMAT NÉLKÜL!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#6224) King Unique válasza liksoft (#6223) üzenetére


King Unique
titán

Köszönöm a kiegészítést,akkor ma is tanultunk vmi újat! :R A gyorsformat is gajra vág mindent,GDB-el se lehet visszahozni,csak egy kisebb részét,na ez jó...Pedig itt is több topicba,meg "ismerősök" mondták,de inkább akkor a szakembernek hiszek. :K

(#6225) King Unique válasza Remus389 (#6220) üzenetére


King Unique
titán

Úgy van,ahogy BassHead írta :K ,annyit hozzátéve,h ez a 29-30 (max kb.33-35) MB/s a teteje a dolognak,jobb gépeken ezt tudja is simán.
De előfordulhat,h másolásnál, ha több usb2 port is foglalt,bele van dugva más külső cucc is,v főleg egy "régebbi" gépen lehet nem 29,hanem csak 19 MB/s-el,v lassabban fog másolni és akkor tovább tart...
Amúgy pl.pendrve-oknál ált.gyorsabbak,jobban kihasználják az usb2.0 sávszélességét.

(#6226) looser válasza King Unique (#6225) üzenetére


looser
addikt

Szia, néhány hónapja Te ajánlottad, hogy érdemes lenne a Samsung M3 szériát megvárni, meg is venném, de USB 2.0-t ír ez az oldal. Ennek ellenére USB 3.0? Egyáltalán ez-e az, amit ajánlottál? :) Köszi :)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6227) King Unique válasza looser (#6226) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Igen én ajánlottam az M3,egész jó szerintem,de most van egy kis csúszás a Samsungnál az M szériával kapcsolatban,a sima usb2-esek már kaphatóak (de inkább usb3-ast érdemes venni,ugye),a gyorsabb csatisok csúsznak picit,a 2,5" M2-ben is állítólag augusztustól lesz kapható az usb3-as (M3-ba is szerintem)...(ez Mo... :D ) Ha nincs odaírva,h usb3,akkor valszeg sajna csak usb2 (két külön széria van ebbe is).Egyébként bocs,h így "megváratlak",de szerintem érdemes még várni picit :K ,sima usb2-est,meg G3-at ne vegyél,M3 ára is nagyon jó.
Esetleg nézd meg más webshopokban is,hátha már kapható...illetve ebben a topicban,nem olyan régen vkinek linkeltem,v az linkelte :F be az M3-at és ott usb3 csatis volt,ha jól emlékszem,keress vissza,nekem most mennem kell...

Üdv.

(#6228) looser válasza King Unique (#6227) üzenetére


looser
addikt

Hát még pihenhet a dolog néhány hetet, köszi :-)
Mondjuk ez a felállított design nekem nem tetszik, kissé parázok, hogy oldalra borulhat, az pedig nem tesz jót neki :B
A Story Station 3 biztonságosabbnak tűnik...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6229) ittakary válasza looser (#6228) üzenetére


ittakary
nagyúr

De ez olyan csúúúúnya :)

(#6230) looser válasza ittakary (#6229) üzenetére


looser
addikt

Meglehet, de gombbal lehet tekergetni az előlapi led fényerejét, amelynél klasszabb funkciót hasonló eszközön még nem láttam :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6231) King Unique válasza looser (#6228) üzenetére


King Unique
titán

Ez nehogy már akkora probléma legyen... :F ,azért kellően széles ez,ahhoz,h stabilan megálljon (ahhoz fel kéne dönteni erővel,h elboruljon),v vmi sarokba,közel vmihez állítva meg még stabilabban állna.Akár még elfektetve is használható szerintem,h vki nagyon fél attól,h eldől.
Az S3 alapban valóban vízszintesen stabilabban áll,ha az tetszik inkább,akkor azt vedd,most mit mondjak erre,én csak ajánlottam egyet,de azért ne az legyen a fő szempont vásárlásnál,h most eldől-e,v sem...

[ Szerkesztve ]

(#6232) looser válasza King Unique (#6231) üzenetére


looser
addikt

Ó, dehogy probléma, elhiszem, hogy stabil, gondolom tesztelték ezerrel, mivel végzetes is lehet egy ilyen kütyünek az elborulás. Szóval nincs gáz :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6233) daniel2121 válasza King Unique (#6231) üzenetére


daniel2121
senior tag

Én úgy tudom, hogy fektetve nem nagyon szereti ha úgy használják, de lehet hogy tévedek.

(#6234) ittakary válasza daniel2121 (#6233) üzenetére


ittakary
nagyúr

Totálisan mindegy hogy milyen pozícióban használod :) Mozgatni nem szabad működés közben és ennyi....

[ Szerkesztve ]

(#6235) vlevi válasza daniel2121 (#6233) üzenetére


vlevi
nagyúr

Jajjaj, akkor állítsam élére a számítógépemet? Mert abba csak fektetve lehet a vinyót belerakni. :F :Y

(#6236) ittakary válasza vlevi (#6235) üzenetére


ittakary
nagyúr

Ne gúnyolódjunk, először senkinek sem egyértelmű :)

(#6237) daniel2121 válasza vlevi (#6235) üzenetére


daniel2121
senior tag

figyelj nem az újjamból szoptam hanem valaki itt írta régebben, de le is írtam hogy lehet tévedek. Ennyi, de ezek a fórumok azért vannak hogy kérdezzünk és ha valamit valaki nem jól tud akkor felvilágosítsák. Te egy kicsit már gúnyosnak tűnsz sőt nem is kicsit pedig nem vagyok ellene a viccnek és az iróniának se.

(#6238) vlevi válasza daniel2121 (#6237) üzenetére


vlevi
nagyúr

Lehet hogy gúnyosnak tűnt, pedig én csak egy elég alapvető ellentmondásra próbáltam felhívni a figyelmet.
Asztali gépekben 99%-ban fektetve van a vinyó, laptopban 100%-ban.

(#6239) looser válasza vlevi (#6238) üzenetére


looser
addikt

Tehát 1% a fekvő házak forgalma ill. nagyobb forgalom esetén többen állítják az oldalára a fekvő házukat? :)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6240) vlevi válasza looser (#6239) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nekem volt fekvő házam, (igaz ezer éve) és abban is fektetve volt a vinyó.
Mindegy, az a lényeg, hogy le szabad fektetni.
Egyébkétn én is elfektettem a WD MyBook-ot, mert egyrészt engem is zavart állítva, másrészt a szekrény, ahova betettem, oda nem fért volna el. Kapott az aljára (oldalára) 4 gumitappancsot, és teljesen jól elvan így.

(#6241) looser válasza vlevi (#6240) üzenetére


looser
addikt

Feltehetőleg egyébként mindegy, de gondolom a legkevésbé az a jó, ha az elektronika van felül, nem? A lényeg, ahogy fentebb egy topictárs írta: ne mozgassa az ember használat közben :-)
Az első gépemben nekem is így volt, egy Compaq 386-SX20, egyéni beszerelőkeret és a (caddys) optikai alatt a floppy majd hdd. De utána többnyire olyanokkal találkoztam (Albacomp), amelyben 2-3 5,25"-os hely jobb oldalt, középen a floppy állítva és tovább balra pedig egy szintén függőleges keret 1-2 hdd-nek. A lapos fekvő házakban (nálunk már csak HP van) is szintén fekszenek a vinyók.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#6242) King Unique válasza daniel2121 (#6233) üzenetére


King Unique
titán

Ahogy közbe ki lett tárgyalva lentebb is,lehet elfektetve is használni,mint pl.a MyBook-ot,de M3-at még én se láttam közelről,G3-at lehet,akkor ezt is gondolom.

(#6243) GabiBlue


GabiBlue
csendes tag

Sziasztok!
Ez a külső winchestert megéri megvenni?
http://hd-mozi.hu/webaruhaz.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=2006&category_id=274
Kicsit furcsának találtam, hogy ilyen olcsó, más 500GB-os többe kerül, mint ez. Nektek mi a véleményetek róla?

(#6244) Alex91 válasza GabiBlue (#6243) üzenetére


Alex91
félisten

[link], itt se drága :)!

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6245) GabiBlue


GabiBlue
csendes tag

Az itt írt vélemények alapján nem tűnik rossznak :)

(#6246) ittakary válasza GabiBlue (#6245) üzenetére


ittakary
nagyúr

Én is majdnem ezt vettem, de végül a Samsungok mellett döntöttem a 3 év garancia miatt.

(#6247) csmat válasza King Unique (#6242) üzenetére


csmat
senior tag

Sziasztok!
Ma vettem át a silicon power A80-amat :DD
Szerencsére nincsen eddig semmi baj az xp-vel, viszont nem egy kis darab.. :)
Ugye jól emlékszem hogy nem kell formázni már?
USB2 -n keresztül 3 gb kb 5 perc volt, de gondolom ez inkább az 6 éves t43-nak köszönhető. Melyik az a program egyébként, amivel a sebességet tudom mérni?

(#6248) King Unique válasza csmat (#6247) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ok :) ,ahogy korábban is írtam,nem feltétlenül XP,hanem az SP JMicron és "vmely más" usb vezérlő inkompatitibilitása okozhatja főként a bajt.
Fomázni,akkor kell,ha NTFS filerendszerrel akarod használni,mert alapban FAT32 úgy tudom (érdemes átlökni egyébként).
Usb2-en nem váltja meg a világot :N ,sebességet pl.HD Tune,Atto Disk Benchmark,Christal Disk Benchmark progikkal tudsz mérni,v a TC is mutatja a pillanatnyi átviteli sebességet,de sebesség tesztre nyilván inkább a másikak alkalmasabbak.
Amúgy mennyire melegszik az ütés-vízálló dobozban (pl. HDSentinel)?

(#6249) csmat válasza King Unique (#6248) üzenetére


csmat
senior tag

Még csak kb 20gb-ot másltam rá és így lett 29 fokos, de majd csak hétfőn lesz időm kezelésbe venni :) de köszi a programokat!
De a 640 gb vinyóra csak 595 gb helyet ír, az hogy lehet? és hogyan lehet átormázni?

[ Szerkesztve ]

(#6250) King Unique válasza GabiBlue (#6243) üzenetére


King Unique
titán

Olcsó az Elements tény,de nem véletlenül ennyi... :D Amúgy nem rossz,meg lehet venni,de visszaolvasol,nemrég 2-en is panaszolták,h az övék tönkrement,de persze lehet csak ők fogtak ki gyári hibás darabot.
Ha vmi komolyabb,gyorsabb kell,akkor WD-nél ott a MyBook széria,v 3 év gari,szoftveres felszereltség miatt,lehet egy S3/M3 (esetleg G3) Samsunggal jobban járnál.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.