Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6501) LiteCross91 válasza King Unique (#6500) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Akkor az lehetett az! Itthon Szegeden egy számtech boltba láttam/ajánlották. Ha érdekel írj pm-et :D

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#6502) Cicero válasza King Unique (#6500) üzenetére


Cicero
őstag

Akkor elnézést kérek, minden amit mondtam a sajátom tapasztalatára épült ami nevezetesen egy essential verzió. :N

(#6503) King Unique válasza Cicero (#6502) üzenetére


King Unique
titán

Ezért nem kell...el van nézve. :)
Amúgy nem értem mit variálnak itt wd-nél,alapmodell/+pci-e/-smartware (ami egyeseknek azért kéne...),meg essential/+smarrtware/-pci-e,mért nem adják pár ezressel többért bővítőkártyával,mint pár másik gyártó,pl.Verbatim... :F

[ Szerkesztve ]

(#6504) Cicero válasza King Unique (#6503) üzenetére


Cicero
őstag

Nem is tudom laptopomba hova dugnám a bővítőkártyát.
Persze ok, a 3,5"-ösek nem éppen a laptop szférára készültek, de ha már engem kérdeznek inkább smart ware meg titkosítás mint usb3-as kártya. Főleg ha már most még egy darab beszerzésén töröm a fejem.. gyorsan megtelik ez a 2 TB... :(

(#6505) vlevi válasza Cicero (#6504) üzenetére


vlevi
nagyúr

Van laptopba való USB3 kártya is.
[link]

(#6506) tlala válasza Cicero (#6504) üzenetére


tlala
addikt

Látod - nem vagyunk egyformák, nagyon nem!
A magam részéről soha a büdös életben nem engednék semmiféle titkosítást a lemezemre, annyi eltűnt adatot, használhatatlan HDD-t okozott már körülöttem (illetve egyszer sajnos nálam is, de az egy életre elég volt).
Ellenben aki titkosügynök vagy bizalmas adatokat hurcol, annak meg nagyon fontos.
Viszont én (ahogy nagyon sokan), kizárólag a filmek, nagyméretű anyagok hurcolására használjuk a HDD-t, vagy egyenesen a médiaplayerhez. Itt viszont a 20-30 gigás fájlok korában baromi fontos, hogy egy-egy anyag áthúzásakor 10 percig vagy fél óráig kell nézegetni a röpdöső kis sárga izét..
Ezért szerintem tök jó dolog egy gyártótól, ha MINDKÉT rétegre gondol, választható opciókkal.

[ Szerkesztve ]

(#6507) Cicero válasza vlevi (#6505) üzenetére


Cicero
őstag

hehe mi is volt annak a neve? xpress card? nem sok laptopot látni mostanában ilyen bővítőhellyel. nem beszélve arról hogy eléggé otromba.

tlala: az első nagy backup tényleg húzós volt, szerencsére volt más dolgom is mint nézegetni a röpdöső fájlokat. azóta meg egyenest a külsőre megy minden film, zene stb. :))

(#6508) King Unique válasza Cicero (#6504) üzenetére


King Unique
titán

Ha vmi jobb noti,express card foglalat van benne,akkor bőv.kártya se annyira drága manapság bele,akad olcsóbban is,ahogy lentebb is belinkelték.
Tárhelyből meg sosem elég... :N

(#6509) Cicero válasza King Unique (#6508) üzenetére


Cicero
őstag

200 ért vettem a gépet, nem tudom hogy ár szerint be lehet-e kategorizálni így.
A lényeg hogy nekem az xpress card nem megoldás. Még jó hogy semmi bajom nincs az usb2 sebességével sem: torrentről a legjobbkor is 2 MBal tudok tölteni.

(#6510) exor


exor
tag

Hello!
Külső merevlemezt szeretnék venni, ebben kéne egy kis segítség, de semmi tapasztalatom nincs ilyen téren szóval bocs ha hülyeséget kérdezek.
Igaz, hogy csak USB 2.0 van a laptopomon, meg a gépen is de gondoltam inkább USB 3.0-sat veszek, mert később lehet, hogy ki tudom használni.. azonkívül, hogy lassabb USB 2.0-val azonkívül van valami különbség? Az összes USB 3.0-s megy 2.0-val is csak lassabb?
Azt olvastam valahol, hogy az USB3.0 3x annyi áramot képes átadni az eszköznek mint a 2.0 ezt nem kell figyelembe venni?
Valamilyen 2,5" 500-750GB közötti kellene, főleg filmek, zenék, képek lennének rajta. Iponnál akarom venni, kb. 15-18k van rá, de nem tudom milyet érdemes venni, tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget! :R

(#6511) King Unique válasza exor (#6510) üzenetére


King Unique
titán

Külső hdd-be az usb3.0-áasok is mennek simán 2.0-ba,annak a sebességén,kb. 2x ánnyi áramot képes leadni/továbbítani az usb3.0 port-kábel,természetesen abba dugva. :K A sebessége egy 2,5" usb3-on kb.2-3x,egy 3,5"-nek 3-4x mint usb2-n,de itt nem usb3,hanem hdd teljesítménye a korlátozó tényező.
Korábban volt már csomó ajánlás,de pl. iponból ezek jók lennének: ADATA CH11 750 GB (v fehérbe), Apacer AC430 (elegáns,ütésálló),Samsung M2-usb3-as modellek aug.közepétől,Samsung S2 640 GB 7200 rpm - v uez 5400 rpm valszeg új M8 hdd-vel szerelve,jó a Toshiba Store Art4 is csak kicsit drága,Silicon Power A80 640 GB (ütés-vízálló,gyors,v a nem strapabíró S10-D10 szériák,ha jobban tetszik),Transcend 25 D3 (ütésálló,gyors,ajándék tok),Transcend 25M3 (ütésálló,gyors,"kellmes tapintású felület"),WD My Passport Essential 500 GB(jó progik,megbízható márka,olcsó gyári tok,) - máshol a 750-es 18k-ból kijön,itt 19...
Nagyjából ezek ajánlottak 2,5"-be :K ,azt ezek közül melyik a legjobb,ne kérdezd :N ,kinek milyen kell,mi a fontos... :F Máshol is azért érdemes körülnézni,nem feltétlenül Iponban vannak a legjobb árakon.

(#6512) exor válasza King Unique (#6511) üzenetére


exor
tag

Köszönöm, nagyon sokat segítettél! :R

(#6513) pyres


pyres
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene kábel ügyben.Egy Sharkoon QuickDeck USB/eSATA HDD dokkolót szeretnék összekötni a Dell N5010-es laptoppal eSATAnkeresztül.A notin viszont ha minden igaz poweres eSata van.Azt szeretném megkérdezni,hogy milye kábellel,kábelekkel lehet megoldani.Nem tudom,hogy az eSATA kábel belemegy-e a poweresbe?

Köszi!

(#6514) Alex91 válasza pyres (#6513) üzenetére


Alex91
félisten

Ha 3,5"-os a HDD a dokkoloban, akkor felesleges ezzel foglalkozni...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6515) pyres válasza Alex91 (#6514) üzenetére


pyres
csendes tag

Igen ,egy Caviar Green van kinézve -még nincs meg-és úgy gondoltam,hogy a laptopról az eSATÁN át másolnék a HDD-re. Csak a notié poweres a dokkolóé pedig sima eSATA és nem tudom,hogy sima eSATA kábellel tudnék-e csatlakozni a poweresre. Esetleg keressek egy eSATAp-eSATA kábelt? :(

[ Szerkesztve ]

(#6516) h_eduka


h_eduka
tag

olyan gondom lenne, hogy az új samsung hx-mtd10ea/gm2 külső winchesteremet bedugom az USB3.0ás portba és nem reagál rá semmit a számítógép ez mitől lehet?

(#6517) h_eduka válasza h_eduka (#6516) üzenetére


h_eduka
tag

közben megoldodott rájöttem h nem tettem fel az alaplaphoz való usb3.0ás drivert.. : )

(#6518) czral válasza King Unique (#6334) üzenetére


czral
csendes tag

Sajnálom,h nem tudtam segíteni :B ,én a másik fajtát láttam élőbe,egyik ismerősnek olyan van,,az encrypt plus egy külön extra titkosítással megtoltdott széria,de nem gondoltam volna,h ilyen macerás...
Ha megvannak az adatok máshol,akkor próbáld leformázni,azt újra használni,de lehet vmi gyári selejtet fogtál ki,esetleg visszavinni gariba kicseréltetni (a rajta lévő cuccokhoz,valszeg ott se tudnak majd hozzéférni,mert ez is fontos lenne gondolom...)... :F Adatmentés topicba a szakik nem tudtak semmi okosat mondani azóta?

Sajnos nem ... :(

(#6519) morneo.it


morneo.it
senior tag

Sziasztok!
Külső 2.5"ös HDD-t akarok venni. No, most a Lenovo B560G notebookomon, és az AsRock ATOM-os alaplapon is van eSATA.
Kérdés: az eSATA olyan, mint az USB kábel? Vagy kell neki táp is? Vagy csak akkor kell táp (ami alap), ha 3.5"ös a HDD? 2.5"ösnek ad áramot az eSATA? Vagy csak akkor, ha 100% h eSATAp? Azt honnan tudom meg? Remélem nem néztek lámának :D

Mivel a notebooknak és az ATOM-os gépnek is USB/ESATA kombos a csatija, akkor az ad is áramot, nem? Síma eSATA csak akkor, ha mondjuk csak kivezetem az alaplapról?

[ Szerkesztve ]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#6520) morneo.it


morneo.it
senior tag

Meg is van szerintem :)

Itt vannak a különbségek:

Íme ATOM hátulja:

S ilyen van a Lenovo-n is:

Na ezt jól megbeszéltem magammal, de erősítsetek meg benne :)

[ Szerkesztve ]

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#6521) Anubis_9


Anubis_9
őstag

Hello!

Szerintetek ezek jó eredmények mondhatóak? USB3.0-ás Samsung vinyómat teszteltem.

Köszi!

"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"

(#6522) King Unique válasza czral (#6518) üzenetére


King Unique
titán

Nyomonkövettem másik topicokba az ügyedet és is láttam,h nem tudtak konkrétan hozzászólni ez ügyben,olyat,ami használható lenne... :(
Próbáltad már gariba kicseréltetni? Vagy vmi szakemberhez elvinni (pl. akár ez a liksoft),aki ott helyben azért többet tudna mondani élőben letesztelve,mint fórumon leírtak alpján tippelgetni... :F

(#6523) King Unique válasza Anubis_9 (#6521) üzenetére


King Unique
titán

Jók ezek abszólút :K ,bár a PH-s teszten kicsit többet tudott,de függ a dolog konfigtól,usb3 vezérlőtől is gondolom és PH-nál ált. mindig vmi "csúcskat" van összerakva...
1 TB usb3 S2 meg amúgy is lassabb,mint a 640-es,mert 1 TB-nál 3 tányér,640-énél csak 2 van,ez is számít.Az új M8 hdd-vel szerelt S2 1 TB biztos gyorsabb,bár az csak 5400 rpm,de úgy is 100 MB/s felett tud. :K
Szal jó ez,usb2-nek közel 3x-osa. :K

(#6524) King Unique válasza morneo.it (#6519) üzenetére


King Unique
titán

3,5"-nek külön tápja van,2,5"-nél sima esata-nál kell +usb táp,esatap-nél nem :N ,de akkor olyan külső hdd-t,noti/PC csatit kell,mert más a kettő,egyiket a másikba nem lehet belerőszakolni. :N Ha jól látom,Atomon esatap van,notin meg sima esata.( :F )
Milyen külső hdd kell,3,5"-be csak sima esata-ok vannak,esatap-nek 2,5"-nél van értelme,ilyen pl.Verbatim Store n Go esatap, cserélhető csatis Seagate Goflex stb....

(#6525) King Unique válasza pyres (#6515) üzenetére


King Unique
titán

Esatap-be a sima esata nem megy bele és fordítva is igaz,ahogy lentebb is láthatod,más a 2. :K
Azonban létezik átalakító,ha jól tudom,meg esatap-esata kábel is,ami jó lenne neked is.(ez kell talán)

(#6526) user137


user137
őstag

Sziasztok! USB3 kábelt hol kaphatnék? Normál-normál (A-A) csatlakozós kellene.

[ Szerkesztve ]

(#6527) morneo.it válasza King Unique (#6524) üzenetére


morneo.it
senior tag

Notin is esatap van, csak nem latáltam a Lenovo B560G képet :) Köszönöm a válaszod, és a segítséged is :)

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#6528) King Unique válasza user137 (#6526) üzenetére


King Unique
titán

Keress rá google-ban,árgépen stb...Volt innen vki (vlevi),aki ebay-ról rendelt egész jó áron,esetleg tőle is megkérdezheted. :K
Számtechboltokban,webshopokban kapható,nem drága már különösebben,de helyi MMarkt és társainál is van,igaz ott (pofátlanul) drágábban (3 hete kb. 3.4k volt)... :D

(#6529) King Unique válasza morneo.it (#6527) üzenetére


King Unique
titán

Akkor ok-s a dolog,esatap-nél legalább nem kell külön usb kábellel szórakozni. :) Külső hdd-be akkor 2,5" esatap-t veszel,v már konkrét jelölt? :F

(#6530) morneo.it válasza King Unique (#6529) üzenetére


morneo.it
senior tag

Hát jelölt még nincs. Egyben nem akarom megvenni, ritka hogy olcsóbb összeszerelve valami, mint külön külön. Amit kinéztem, az egy Western Digital 500GB vinyó, és hozzá ugyanott egy DeLock DL42465 ház. 20 alatt lenne az 500GB-os eSATA külső vinyó. Mind a kettőre 3 év gari. Ennél olcsóbb 500GB-os ajánlatot nem találtam sehol. Az eSATA úgy látom, szereld magad csomagban éri meg. :U

“The only way to do great work is to love what you do.” /Steve Jobs/

(#6531) HXY


HXY
addikt

Ez csak áprilisi tréfa volt, vagy valakinek sikerült is ilyet venni?

[ Szerkesztve ]

(#6532) King Unique válasza morneo.it (#6530) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk igaz! :K 18k-ból kijönne így,míg egy 500-as Verbatim 20k,egy Seagate Goflex 500 GB kb.15k+ hozzá az esatap adapter 4k,hát ja,fontos tényező az ár is... :D Amúgy a Delock esatap mobilrack egész jó. :)
2,5" hdd-be jó a WD is,de most jelentek meg a Samsung M8 és hamarosan a toshiba új nagyobb adatsűrűségű 1 tányéros 500,ill.2 tányéros 1 TB hdd-i is,én lehet inkább olyat vennék bele.,ára is jó. :K

(#6533) pyres válasza King Unique (#6525) üzenetére


pyres
csendes tag

Hali!
Köszi a segítséget!Ezek szerint az én - Dell N5010 - laptpmon is csak sima USB/eSATA csati van.Így jó lesz hozzá a sima eSATA-s Sharkoon QuickDeck dokkoló.Esetleg valaki tud róla infókat?

Köszi! :R

(#6534) King Unique válasza pyres (#6533) üzenetére


King Unique
titán

Most hirtelen nem tudom,laptopod esatap,v sima esata :N ,ha fenti képek alapján megnézted és esata,akkor olyat kell venni hozzá,másik fajtához meg van kábel stb...Dokkolóról nem tudok,jó a Sharkon elvileg ilyenekbe.

(#6535) tigipuf


tigipuf
senior tag

Sziasztok!
samsung 640gb usb 2.0-nál.mindegy,hogy m2,vagy s2 széria? :F ,mert árban kb egál.....

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#6536) King Unique válasza HXY (#6531) üzenetére


King Unique
titán

Kíváncsi lettem volna,hol adták ennyiért,mert én akkor tájt nem láttam sehol 5-6 k ért... :F ,ja lehet csak tréfa volt. :D
Amúgy 1 TB A80 ára is lejjebb ment kicsit...

(#6537) King Unique válasza tigipuf (#6535) üzenetére


King Unique
titán

Azért nem teljesen mindegy,két külön széria,M2 felülete ujjlenyomat-karcálló,kevésbé rezeg,bár,ha usb2-be veszed,majdnem hogy ugyanmindegy... :D Usb3-al se nagyon drágább. :N
S2-be van elég gyors 7200 rpm-es is,5400 rpm M8 hdd-s usb3-as,de mind2 széria már elérhető ezzel az új M8 hdd-vel (fenti link),M2-be kb.aug.közepe felé jönnek az új usb3-asok M8-al.
Szerintem usb3-as S2 7200 rpm,v inkább az új 5400-asat vedd,v M2-t usb3-mal,áruk is elég kedvező (azt felőlem vehetsz sima usb2-est is :D ). :K

[ Szerkesztve ]

(#6538) HXY válasza King Unique (#6536) üzenetére


HXY
addikt

Írtam nekik a Silicon Power A80 1TB SP010TBPHDA80S3B
kapcsolatban, hogy még ebben is a hírhedt JMicron JMS539 vezérlő van-e?

Ezt válaszolták:

[ Szerkesztve ]

(#6539) tigipuf válasza King Unique (#6537) üzenetére


tigipuf
senior tag

Köszi szépen,de mivel a fő szempont az adattárolás lenne ,és nem 30-40 Gb-os fájlok mozgatása,szerintem usb 2.0 nekem megfelelne.
Mivel a média playereken is általában usb 2.0-ás csatlakozó van,remélem hd tartalmú filmeknek,(főleg mkv),bőven elég a sávszél.
Még annyit kérdeznék,hogy az M2 szériából az 500-as,vagy a 640-es,az ajánlott(gondolok itt melegedés,zaj,tányérszám,megbízhatóság..)
Köszi :R

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#6540) vlevi válasza user137 (#6526) üzenetére


vlevi
nagyúr

Igen, ebayról vettem. párszáz forint, free shipping, szóval vicc, hogy itthon még sok-sok ezrest kérnek el néha érte.
De mivel én nem pesti vagyok, a környékemen pedig nem kapni, úgyis webshopból kell rendelnem, ezért én elég sok ilyesféle apróságot vettem már ebayen (vaku, memóriakártyák, kábelek, ... )

(#6541) td válasza King Unique (#6511) üzenetére


td
senior tag

Azt hogy érti a Samsung, hogy az M8 a világ első két tányéros merevlemeze? Ez csak az 1TB-osokra vonatkozik, vagy valóban az összesre?

Amúgy megbízhatóak a Samsungok? Én nem nagyon bízom ebben a márkában, de ez régre nyúlik vissza. Pl. vinyónál inkább Seagate-et vennék.

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#6542) tlala válasza user137 (#6526) üzenetére


tlala
addikt

Szia,

az USB 3-as kábel már itthon is párszáz Ft, nem érdemes külföldről rendelni.

[ Szerkesztve ]

(#6543) King Unique válasza tigipuf (#6539) üzenetére


King Unique
titán

Usb2-nél nem számít sokat 500,640-es,inkább usb3-nál jön ki jobban a 640-esnél nagyobb adatsűrűségű hdd tányérok adta sebességtöbblet.
Inkább árat nézve,alig 1-2k különbség van a 2 között,640-est vegyél :K
Az új usb3 S2,vmint M2-be került M8 hdd,aminél 500 GB csak 1 tányér,1 TB 2,tehát ez kedvező lehet akár melegedés,élettartam stb. szempontból,de azt hiszem csak az usb3-as szériában vannak ezek.
(usb3-at meg érdemes meggondolni,árban nem több sokkal az se,de,ha nem kell fix,elég 2.0,akkor vegyél olyat...)

(#6544) King Unique válasza td (#6541) üzenetére


King Unique
titán

Úgy,h 2,5'" 1 TB-nál,a Samsung oldotta meg elsőként 2 (2x500 GB) tányérral (nemrég követte a Toshiba) ,db-onként 500 GB tárhellyel,a többinél ehhez 3 tányér kellett (3x333/334 GB),pl.a WD volt első ilyenbe (2,5" 1 TB),de 3 tányérral,ami nagyobb terhelést jelent a forgató mechanizmusnak,jobban melegedhet stb.,ezen okok miatt kedvezőbb a kevesebb tányérszámú és vmivel még gyorsabb is.
Régen tényleg sz@rok voltak a Samsungok,de most jónak mondhatóak (winchester topicba is ajánlottak) :K ,Seagate-et meg sokan szidják,h nem megbízhatóak,tönkremennek,de rossz szériák előfordulnak szinte miindegyik gyártónál.

[ Szerkesztve ]

(#6545) td válasza King Unique (#6544) üzenetére


td
senior tag

Nekem a Seagate-tel jó tapasztalataim vannak, igaz, nem mostanában, mert már régi a gépem. Rossz hallani, ha már ez sem a régi. Viszont ezeken a mai adatsűrűségeken eldobom az agyam: 1,153 gigabit egy négyzetmilliméteren. :C

Egyébként az az érdekes felületű Samsung még tetszik is. :) Bár kicsit talán inkább nőknek való.

Verbatimot láttam még boltban ilyen hordozhatóban, azt sem emlegetitek nagyon. Az sem jó?

''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

(#6546) King Unique válasza td (#6545) üzenetére


King Unique
titán

Nőknek való... :F,talán nézőpont,ízlés kérdése,csajos cuccokat amúgy inkább pl.LG gyárt a tavalyi XD6-ot,pl.vmi női designer tervezte.
Verbatim-ból melyikre gondoltál,usb3-as Store n Go-ra? Nem rossz az igazából,500-as belseje Fujitsu hdd volt (most talán Toshiba),Nero backup progiját adják hozzá,energiatakarék állító progival megtoldva,de azért annyira nem nagy szám szerintem,bár azt se mondom,h olyan sz@r és ne vedd. :N Korábbi PH teszt.
Kapható csomó fajta színben,meg azért az dícsérendő,h verbatim technológiai újításokra hamar reagál (boltokban is tavaly verbába volt szinte először kapható 2,5" usb3-as külső,de mivel elég drága volt,kivártam és inkább WD-t vettem,ami olcsóbb is volt,meg talán jobban is jártam vele... :D ),MAC-re is kínálnak usb3-ast.

[ Szerkesztve ]

(#6547) Blackdeath


Blackdeath
aktív tag

helló!

szeretnék venni valamilyen 2.5"-os külső usb hdd-t max. 12k környékén.

én ezeket néztem ki:

320GB Samsung 2.5" G2 külső winchester fekete HX-MU032DC/GB2 [link]

320GB Samsung 2.5" M2 külső winchester szürke HX-M320UAY/G [link]

500GB LG 2.5" USB külső winchester fekete-ezüst (HXD7U50GL) [link]

milyet/melyiket érdemes venni?

előre is thx!

[ Szerkesztve ]

(#6548) tlala válasza Blackdeath (#6547) üzenetére


tlala
addikt

Ennyiből szerintem kijön 500GB is, de nem az LG javasolt, hanem A-Data, WD, stb.

(#6549) arpi145


arpi145
csendes tag

Sziasztok

Külső merevlemez vásárlása előtt állok.. Már kinéztem magamnak egy 640 gb-os Samsung példányt, jó áron.

Következő lenne a kérdésem: filmek tárolására használnám, azt viszont ne tudom, hogy róla tudnék-e akadásmentesen filmeket lejátszani, akkor is, ha egy régebbi gépről használnám
( 2.0 Ghz-s procival, 1 GB rammal)
USB 2.0-ás lenne, 2,5-ös

Ilettve még szeretném megérdeklődni, hogy egy kb másfél, 2 GB-os fájl átmásolása mennyi ideig tartana. Gondolom ez is nagyban függ a gép paramétereitől.

(#6550) King Unique válasza arpi145 (#6549) üzenetére


King Unique
titán

Filmlejátszáshoz elég az usb2.0 sávszélessége,ez már korábban többször ki lett itt tárgyalva. :K (ha esetleg akadna,akkor nem emiatt...)
1,5-2 GB átmásolása nem nagy idő,max pár perc usb2-n is,bár függ tényleg konfigtól,meg,h usb portokba egyszerre hány eszköz van dugva,így az ált.25-30 MB/s,amit tud,lecsökkenhet a felére is,de úgyse tart sokáig az a pár GB áttolása. :N
Ha meg jó gyorsan,1 percen belül át akarod tolni,akár 70-100 MB/s közti sebességgel,akkor usb3-as Samsung-ot vegyél,megy régi 2.0-ba dugva is,a gépedbe,ha nem olyan régi,tudsz alaplapra PCI_E usb3 bővítőkártyát venni,ha csak sima PCI slotos,akkor nem...
Samsung 2,5" külső hdd-t néztél,milyet S2,M2,G2? :F

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.