Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5301) agemate válasza King Unique (#5299) üzenetére


agemate
addikt

Köszönöm, már csak meg kell érkeznie!

(#5302) Vasinger! válasza King Unique (#5300) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Szerintem dokkoló kilőve, mert a külső winyó az sokkal szimpibb, igaz nem bővíthető, de mégis védettebb a winyó.

Igazából ha nem lenne különbség a külső winyó és belső winyó ár között, akkor biztosan a külsőt venném, de így már elgondolkodtató.

Szóval már csak azt kéne eldönteni, hogy melyik lenne a praktikusabb.
Venni egy belső winyót, amire folyamatosan menne a letöltés, vagy venni egy külsőt, amit csak akkor kapcsolnék be, ha a rendszer megtelt vagy ha valamire szükségem van onnan.

Arra lennék kíváncsi még, hogy egy WD MyBook az kb. milyen gyorsan kapcsolódik be, vagy ki?

Szóval, ha kedvem támad valamit csinálni azon a winyón, akkor sok idő míg bekapcsol?

(#5303) agemate válasza Vasinger! (#5298) üzenetére


agemate
addikt

Amint látom, nincs nagyon leterhelve az a VX450, a ciripelés pedig elég gyakori a régebbi Corsair tápknál, az én CX400-am is ciripel még akkor is, ha valami régi P4-es gép megy róla.
Egy HDD max 10-12W-ot fogyaszt, azt is csak seek-elésnél, egy 5400rpm-es még annyit sem. Ha félted a tápod, vidd lejjebb a CPU tuningot 100-200MHz-el, állíts be alacsonyabb VCORE voltage-t és máris ugyanott vagy /terhelésben, mintha nem vettél volna winchestert.

(#5304) Vasinger! válasza agemate (#5303) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Valahogy én is így látom a dolgot, de jobb a biztonság.

Igazából a proci ment ennél magasabb órajelen/magfeszültségen is, a táp tökéletesen bírta.

+10 Watt kb. nem nagyon szoroz vagy oszt, olyan mintha 2 ventit venne az ember a gépébe.

Ha meg ettől meghalna a tápom, akkor meg úgy is mind1, vennék újat....valahogy...

(#5305) King Unique válasza Vasinger! (#5302) üzenetére


King Unique
titán

Nekem nincs MyBook-om,csak haveromnak,ill. innen xlevi-nek (sebesség ugye gépfüggő is,ahogy korábban említettük),de ahogy láttam haverén,max az idő,h tápkábelt-usb3 kábelt bedugod,ha nem lenne begugva és onnantól néhány sec max (amíg gép felismeri,megjeleníti,akkor persze ha mint mondtam nem volt már előre rádugva) - szóval nem kell itt percekig várogatni,elég gyorsan rendelkezésre állnak a cuccok.
Illetve a hátulján van be-kikapcs gomb,üresjáratban x perc után automatikusan leáll (a forgás),minimálra teszi a fogyasztást,de ez progijában (smartwareben,10-15-30 stb min után) módosítható,külön állítható,ha szükséges.

Látom itt feljebb már tovább tárgyaltátok,ha bírja a tápod,vegyél belső hdd-t,nem akarlak én erővel külsőre rábeszélni. :N De az is igaz,h manapság egy külső is nagyon jól jön,géptől függetlenítve. :K

[ Szerkesztve ]

(#5306) Vasinger! válasza King Unique (#5305) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Rendben, köszi a tájékoztatást. Még gondolkodok rajta. Kösz a segítséget! :R

(#5307) vlevi


vlevi
nagyúr

"Igazából ha nem lenne különbség a külső winyó és belső winyó ár között, akkor biztosan a külsőt venném, de így már elgondolkodtató."
Nem drágább a külső vinyó. Csak annyival, mint amennyibe a külső ház kerül, de ezzel együtt megkapod azt a plusz előnyt is, hogy egy ilyen vinyónak nem kell állandóan mennie. Ha pl. te arra használnád, hogy akkor tolod át rá a fontosabb cuccokat, amikor a belső megtelik, akkor mondjuk hetente lesz bekapcsolva 1-2 órára. Persze más a dolog akkor, ha a rajta lévő dolgokat állandóan elérhetővé akarod tenni (pl. torrent), mert akkor mennie kell. De ha mentésre használod, akkor az élettartamnak nagyon jót tesz, ha nem megy naponta 10-12 órát.
Én pl. a MyBookot használom backupra is. (Nem a hozzá adott backupot, hanem a Win7-ben lévőt).

(#5308) Vasinger! válasza vlevi (#5307) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Így van, nem drágább maga a winyó, csak azok a + funkciók teszik drágábbá.

Az a baj, hogy pont vegyesen használnám. Szóval ha azt vesszük, hogy a külső winyóra nem is töltenék, attól még kellenének róla az adatok, mivel azokra szükségem van. Szóval így eléggé vegyes lenne a felhasználás.

Most tegyük fel, akkor külsőre nem töltenék, csak akkor kapcsolnám be, ha megtelne a rendszer (ami nem sűrűn lenne), attól még be kéne kapcsolnom elég sokszor, ha akarok onnan megnyitni valamit. Bár az is igaz, hogy sokszor, ha csak netezésre, vagy játékra használom a gépet, teljesen fölöslegesen menne egy belső winyó.
Szóval, ha gyors elérési ideje van, vagyis ha már össze van dugva minden mindennel, akkor a bekapcsolási idő 5 mp-en belül van, az már megfelelne.

Egyébként kiszúrtam egy ilyet is: katt csak ez már túlságosan drága. :(

(#5309) vlevi válasza Vasinger! (#5308) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ott van valahol. kb 5mp (lehet, kicsit több), mire felpörög, és használható.
De végülis akár állandóra is rá lehet dugva a gépre, mert ha fél óráig a kutya sem néz rá, akkor leállítja a lemezt. De csak a lemez forgását, az elektronikát nem, szóval nem olyan, mintha kihúznád az USB-ből Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha egyszer leállt, és kell róla valami, akkor azt veszed észre, hogy elsőre lassabban jön be (mert akkor pörög fel újra). Mondhatjuk úgy is, hogyha aznap kellett róla valami, akkor már nem érdemes kihúzni, újra bedugni.

(#5310) Vasinger! válasza vlevi (#5309) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Értem. Szóval akkor ez úgymond elmegy alvó állapotba, ha nincs használva, így gyakorlatilag folyamatosan be lehet kapcsolva, úgy is leállítja a HDD-t, evvel növelve az élettartamot. Nem rossz megoldás. De gondolom ugye van rajta be és kikapcsoló gomb is, ugye?

Most hogy néztem, ez a MyBook 7200-as, ellenben egy belső winyóval ami 5400-as. Ez nem jelent rosszat a hang, melegedés és élettartam szempontjából?

(#5311) King Unique válasza Vasinger! (#5310) üzenetére


King Unique
titán

Na,látom alakulgat a dolog. :)

Ahogy én is írtam van rajta,de WD honlapján in fent van a 3D (360°) nézet. Figyelmesebben tessék olvasni picit! :U

7200 rpm ennél nem olyan gáz fenti szempontokból,xlevi korábban írta ezen tapasztalatait,meg WD ilyenekbe,azért elit márka,ami kellőképpen jól össze van rakva. :K

Apropó "elit",most nézem WD oldalán Elements,Essential van kint MyBook sorozatnál,Elite eltűnt :Y ,lehet megújul és kap az is végre usb3-at,ua ráférne már Passport szériájára is.

[ Szerkesztve ]

(#5312) Vasinger! válasza King Unique (#5311) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Oké, világos. Már láttam ezt a 3D nézetet, nem értem miért nem ugrott be. :D

Szóval az a gomb ami rajta van, az nem csak elaltatja, hanem áramtalanítja is, ugye?

Nagyon szemezek egy hd204ui-val, rendkívül gyors winyó, bár igaz ez itt most nem szempont, de nagyon meggyőző az is, főleg az ára miatt. Hát a megbízhatósága már kétséges.

(#5313) King Unique válasza Vasinger! (#5312) üzenetére


King Unique
titán

Igen az áramtalanítja,az elektronika,szoftver altatja el.

Láttam másik topicba a fejleményeket,én már korábban is mondtam tán másik samu hdd-re is,h nagyon jók,gyorsak,halk stb.,ill.nem írták,h annyira megbízhatatlan,hamar tönkremenő lenne,egy jó mobilrackben adattárnak kiváló,de WD külső se rossz. :K (Meg most ennyi erővel,ami elromolhat,az idővel el is romlik,csak ugye nem mindegy mikor...)

"A színpád a tied" - akarom mondani a döntés a Tied! :)

(#5314) Vasinger! válasza King Unique (#5313) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Én a samu-t nem rack-be szántam, hanem belső winyónak. Majd még gondolkozok, hogy MyBook legyen vagy belső hd204ui. Sajna van közöttük 8k különbség, ami nem kevés. :(

(#5315) Alex91 válasza Vasinger! (#5314) üzenetére


Alex91
félisten

Minek agyalsz mar annyit? Veszel egy belsot, es leszen happy... :D

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5316) Vasinger! válasza Alex91 (#5315) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Valszeg az lesz :D

Most úgy vagyok, hogy élettartam ide, élettartam oda, amire egy belső winyó is megdöglik, addigra már rég nem ez a winyó lesz nekem szvsz. Gyorsan növekszik a tárkapacitása a winyóknak és ugye itt az SSD is.

(#5317) King Unique válasza Vasinger! (#5314) üzenetére


King Unique
titán

Ja az más,de azt hittem ezen már túl vagyunk és külső megoldásokat firtatjuk. :F

Jó a samu hdd tényleg,de,ha ennyire vacilálsz-nem tudsz dönteni mi legyen,vedd meg belsőnek,azt kész,max mikor nem használod lehúzod róla a kábelt.Később meg ráérsz "átalakítani külsőve" - kivenni és venni hozzá egy racket,ha úgy (is) akarod használni. :K

Ha 8k-val olcsóbb (10k,v mennyi?) ,az tényleg jó ár,1 TB külső usb3 hdd-t meg 17-18k alatt nem kapni,max sima fapadosabb usb2-est 15-16k-ért,de azok meg már felejtősek,főleg 3,5"-ben.
Fura,DT-nél sima usb2-es WD Elementsnél 1-1,5 TB közt csak 85 HUF :Y árkül.van! Biztos elírták...DE EZT NE VEDD,BÁR... :F ha elég usb2,nem kell progi,magától ez nem kapcsol ki-külön progival kell manuálisan,akkor jó ez is.

[ Szerkesztve ]

(#5318) vlevi válasza Vasinger! (#5310) üzenetére


vlevi
nagyúr

"Most hogy néztem, ez a MyBook 7200-as, ellenben egy belső winyóval ami 5400-as. Ez nem jelent rosszat a hang, melegedés és élettartam szempontjából?"
Szerintem nem. Amikor megvettem az USB3-as bővítőkártyát, rámásoltam egy menetben 60 Gigát, USB3-n keresztül, és semmi hangját nem hallottam. Ez kis túlzás, ha nagyon fülelsz, akkor hallani, hogy forog, de de azt a hangot bármelyik proci/táp ventillátor elnyomja. Íráskor viszont nincs az a kattogós hangja, mint egy átlagos 3.5"-s samu vinyónak. Koknrétan inkább a gépben lévő vinyó hangját hallom, nem a MyBook-t. Néha kicsit kaggot, azt nem tudtam mire vélni, de mostmár tudom, hogy a WD Green vinyók, ha nem használják, leparkolják a fejet, azt lehet hallani.

Kikapcs gomb az van rajta, de én még egyszer sem nyomtam meg. Mert, ha az USB-ről nem kap áramot, akkor totál leáll. Ha 100%-osan áramtalanítani akarod, úgyis a tápját kell kihúzni, mert hiába kapcsolod ki a vinyót, a tápja az áram alatt marad. Egyébként nem olyan hagyományos kikapcs gomb van rajta, ez csak inkább olyan szoftveres kikapcs gomb, mint amikor a számítógépen megnyomod a power gombot, az is rendesen leáll, és úgy kapcsol ki.Ez is olyan.

Melegedni pedig egyáltalán nem melegszik. Amikor rámásoltam azt a 60Gigát, kb 90Mega/sec-el ment rá az anyag, és nem direkt megnéztem, melegszik-e. Semmi. Még annyit, hogy ez a MyBook Essentials-ra vonatkozik, az Elements-ről nem tudok nyalatkozni.

[ Szerkesztve ]

(#5319) Vasinger! válasza King Unique (#5317) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hát a belső samu az 17-18k-ból meglenne, a WD MB pedig kb. 25-26-ból lenne meg. Azért nem mind1. Mondom, ha egy árban lenne, biztos MB-t venném.

vlevi:
Szóval akkor úgy is lehetne használni, hogy egyszer bekapcsolom, aztán csak az USB-ről kéne lehúzogatni és akkor le is áll a winyó? Engem csak az érdekel, hogy leálljon a winyó, az hogy az elektronika, vagy a táp megy e az már mellékes.

(#5320) King Unique válasza vlevi (#5318) üzenetére


King Unique
titán

Újabb hasznos infókkal lettünk gazdagabbak,köszönjük! :R
Legalábbis én,mert most már erősen gondolkodom MyBook-on,bár ha Elite-re is rákerül végre az usb3.0,mert websiteon nem látni,hátha megújul,amiatt (korábbi link) és nem lesz nagy árdiffi,akkor lehet megvárom azt.

MyBook-ba fix,h green vinyó van,csak mert azok ált. 5400 rpm-esek,igaz wd green 5400-7200 közt "állítja a fordulatot,bár azt mondják inkább 7200-al pörög (ez a green szériájuk van most),ford.számra is fix 7200 rpm van írva.azt hittem Black a belseje?

Vasinger! meg sok huza-vona után valszeg vesz belsőnek egy samu hd204ui-t és külső megoldás hanyagolva. Max később átteszi egy rackbe.

(#5321) agemate válasza agemate (#5301) üzenetére


agemate
addikt

Inkább visszamondtam a rendelést, lehet, hogy mégiscsak belső vinyót veszek, 12k-ért már gyors 1TB-os Samsung F3-at kapok, még megfontolom a dolgot. A segítséget mindenesetre köszönöm!

(#5322) King Unique válasza Vasinger! (#5319) üzenetére


King Unique
titán

Mármint a 2 TB az 17-18k,ja ennyi egy 3,5" natúrba. De, amikor nekiindultál vmi külső megoldást kerestél és hozzáadva egy mobilrack árát,v full külső hdd árát nézve,igen 25-26k-nál járunk,egy külső azért egyhamar nem lesz egy árban (mért is lenne?) a sima "beltartalommal",a mobilitást,magát a házat meg kell fizetni,ami érthető.
De,akkor mért nem azzal kezdted,h csak kell egy+vinyó adattárnak,ami elfér még a gépben azt kész,v mittomén vmi ilyesmi... :F

Másikra:igen leáll,meg beszerezhető kapcsológombos elosztó,azzal kikapcsolva meg full áramtalanítható.(minden,gép,többi bizbaz stb.) Vagy vannak inteligens,drágább :( elosztók,amiket nem kell kapcsolgatni,hanem a készülék kikapcsolt (készenléti) állapotába (akkor is fogyaszt) full megszünteti az áramellátást...

(#5323) King Unique válasza agemate (#5321) üzenetére


King Unique
titán

Na,mki visszatáncol :N ,hiába,a pénz nagy úr... :D

De,ha hozzáadjuk külső rack v dokkoló árát...persze,ha kell,v nem kell akkor?...belsőként meg beteszi az ember másik mellé,azt kész,de,akkor mért nem ezzel kezdtétek... :F

Mindegy,ezen nem veszünk össze,remélem jól jársz majd vele. :) F4 esetleg inkább?

[ Szerkesztve ]

(#5324) frici69


frici69
tag

Ma vásároltam egy Tevion 3.5" 1.5TB 3.0Usb-s vinyót az Aldiban. Nálam eddíg minden oké,nem úgy mint Yellow73 fórumtársunknál.Remélem így is marad.3 év garancia,2 hónapig azonnali csere vagy pénz visszafizetés,utána az Aldi küldi javításra vagy cserére.Tényleg WD van belül.Bízom benne nem bánom meg ,hogy ezt választottam!

GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D

(#5325) Vasinger! válasza King Unique (#5322) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hát mert mindenki azt mondta, hogy adattárolás=külső winyó, mert azt arra találták ki. Csak azt senki nem mondta, hogy tökéletesen megfelel arra is egy belső. Jó-jó, most lehet mondani, hogy élettartam, de akkor is...ezt már korábban leírtam.

Azt most fogom eldönteni, hogy külső vagy belső, olyan biztos nem lesz, hogy utólag veszek hozzá egy dokkolót, mert árban ugyanott lennék mint egy MyBook-kal.

Nekem nem a mobilitás lenne a lényeg, hanem az, hogy adatot tároljak, nem kell hogy gyors legyen, csak megbízható, de ezt is írtam.

frici69:
Meg lehet kérdezni, hogy mennyiért vetted?

(#5326) frici69 válasza Vasinger! (#5325) üzenetére


frici69
tag

Igen,19990 akciósan!

GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D

(#5327) King Unique válasza Vasinger! (#5325) üzenetére


King Unique
titán

Ezt én értem,meg korábban én is kérdeztem-írtam ezt-azt...de azzal mki tisztában van (te is gondolom),h rak gépébe+még1 hdd-t, azt az mehet csak adattárnak,másik meg marad rendszernek+adattárnak is és azt is tudja mki,h ez a legolcsóbb,nem kell megfizetni a külső "burkolatot",meg jó vinyót veszel,biztonságosan tárolja a cuccokat,főleg csak adattárként használva,ehhez nem kell nagy...

Azonban manapság,mivel külső hdd-k is egyre olcsóbbak,mobilrackek se drágák,egy biztos módja,főleg akár több külső hdd-n az adattárolásnak,ha vki nem akar gép belsejében matatni.ill.több helyről/helyre egyszerűen "begyűjteni-költöztetni az adatokat" - persze,ha ez fontos (mondjuk neked nem ,ugye).

De akkor elején kellett volna fejben letisztázni,konkretizálni a 2 fő megoldásból,melyik is legyen,mert minden topicban van már megfelelő mennyiségű ajánlás,árakat meg,meg tudja nézni az ember stb...

Most már én is kíváncsi vagyok nagyon,mi lesz a végkifejlet? :K

Teviont,már korábban kitárgyaltuk...ok,h wd a belseje,usb3,meg persze jó olcsó,de MyBook 1,5TB se sokkal drágább 21,3k,igaz az az 1310 HUF is pénz... :D (+ futárdíj,bár, BP-Vác nincs messze,ill.gondolom megfordulsz néha BP-n.)

[ Szerkesztve ]

(#5328) Vasinger! válasza King Unique (#5327) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Valóban el kellett volna dönteni, csak még mindig csábít ez a kímélőbb része a külső winyóknak, hogy kikapcsolható.

Ami ugye szintén a külsők felé vonzott, a külön táp.

És ami még inkább afelé vonz, hogy lehet, hogy kb. több mint 1 év múlva lehet laptopra kell váltanom, de ez még nagyon a jövő zenéje, ha mégis laptop lenne a vége (amit nagyon kerülnék), akkor valóban marad a dokkolós megoldás, ami végül is az még mindig nem rossz.

A végső döntésem az, hogy veszek egy belső winyót. Ha esetleg nem felelne meg, akkor veszek egy dokkolót, azzal sem veszítenék semmi a MyBook-kal szemben, mert a szoftverek hidegen hagynak.

Ettől függetlenül köszönöm a segítséget mindenkinek, sokat "okosodtam" ez idő alatt. :R

(#5329) Alex91 válasza Vasinger! (#5328) üzenetére


Alex91
félisten

Ami ugye szintén a külsők felé vonzott, a külön táp.

Na, ez ne vonzzon, gyakran behalnak! :D

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5330) King Unique válasza Vasinger! (#5328) üzenetére


King Unique
titán

Szívesen,máskor is! :)

Ez is járható út,később meg variálható,bár én inkább külső rackbe tenném majd,mint dokkolóba,bár az picivel egyszerűbb.

Üdv.

U.i..:igen előfordulhat,h táp behal,de eddig nekem és ismerettségi körömben eddig senkinél nem ment tönkre külső 3,5" hdd táp (még),kopp-kopp :)

[ Szerkesztve ]

(#5331) Vasinger! válasza Alex91 (#5329) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Hát inkább az haljon, mint a gép tápja :D

King Unique: Az már más kérdés, természetesen akkor ezt megfontolnám, de a lényeg az, hogy lenne tovább még út így is. :K

(#5332) King Unique válasza Vasinger! (#5331) üzenetére


King Unique
titán

Így van,ez-az is! :K Táp adapter-kábel meg cserélhető,bár egyik-másikhoz nehéz szerezni.

Ha meg notid lesz,ahhoz akár vehetsz majd 2,5" külső hdd-t (praktikusabb),abba is van már 1, ill.1,5 TB-os is,továbbá 1 év múlva árak is még lejjebb mennek.

Emlékszem kb 2 éve 25-30k-ból max 500 GB külső 2,5"-est vett az ember,ma már ennyiért simán kijön 1 TB-os, 3,5"-be meg 2 TB...és egyre olcsóbb lesz a hdd,belső-külső is,SSD is lassan,de biztosan elkezd majd még jobban terjedni.

[ Szerkesztve ]

(#5333) Vasinger! válasza King Unique (#5332) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nos, valóban, addigra már egész jó méretben lesznek 2.5"-ösök is.

Egyébként az eszmefuttatásodra, valóban félelmetes, hogy nem rég még a régi 500-as első szériás Samu Sata 2-es winyómat adtam használtan 10k-ért, most meg újonnan van 1-1.5 TB-os.

Az SSD-vel nem értek viszont egyet, nagyon lassan akar lemenni az ára. Mire egy 250-es elfogadható 10-20k-ra mérséklődik, addigra kijön valami újabb és jobb nála szvsz.

(#5334) King Unique válasza Vasinger! (#5333) üzenetére


King Unique
titán

Igen,SSD-re regálva sajnos ez a helyzet,mikor jut el odáid a dolog,h nem csak rendszernek valót,nem is már külső hdd-t veszek adattárnak,hanem külső SSD-t,mert azért az a több 100 MB/s v akár több GB/s írás-olvasás nem lenne rossz.1,8 GB/s-hez milyen interface lenne elég,Intel Lightpeek 10 Gb/s,MACBookon már van,más néven igaz,v majd kitalálnak vmit..lesz SATA 4,USB 4.0,ki tudja... :D

Addig marad HDD,pár-néhány éven belül nevetségesen olcsó lesz,sebességen sokat már nem tudnak növelni,v ki tudja mit találnak még ki addig,főleg "erőszakos-nyomúlós-bekebelezős" amerikaiak,Seagate,WD,akiknek HDD a specialitásuk,bár már SSD-t is gyártanak...

[ Szerkesztve ]

(#5335) vlevi válasza Vasinger! (#5328) üzenetére


vlevi
nagyúr

"A végső döntésem az, hogy veszek egy belső winyót. Ha esetleg nem felelne meg, akkor veszek egy dokkolót, azzal sem veszítenék semmi a MyBook-kal szemben, mert a szoftverek hidegen hagynak."
Hát, szerintem vesztesz. Nem tudom, hogy a dokkolókban van-e olyan szoftver, ami x idő után leállítja a beledugott HDD-t. Ha igen, akkor az biztos, hogy nem a 3-4 ezer forintos kategória.
Én is baromi sokat variáltam, hogy mi legyen, hogy legyen, belső vinyós médialejátszót vegyek-e a tévéhez, vagy vinyót, vagy inkább kocsmázzam el az árát? :D
Aztán vinyó lett belőle. Sajnos nem variáltam elég sokáig, mert közben lejjeb ment a vinyók ára. :O De ezt már megtárgyaltuk, igaz, hogy drágábban vettem, de pár hónapja legalább van rendes helye mindennek, még a backupnak is.

(#5336) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Nos nézzetek hülyének, de kezd erősen megfordulni az álláspontom.

Mondtam oké, akkor marad a belső winyó. Elkezdtem nézegetni, hogy ezek a nagyon sokat emlegetett 2 TB-os winyók pl.: HD204UI nem is annyira jó megbízhatóság szempontjából. Alapjáraton hibás FW-vel jön ki, aminek következtében adatvesztés következhet be. Jó, le lehet frissíteni rajta, de akkor is, milyen már ez. :F Ugyanez van a WD belső winyó frontján is, így úgy döntöttem, hogy ha lehet, inkább hanyagolom.

Aztán újra rátértem a külsőkre és egyre inkább szimpibbé vált. Hiába most nem hordoznám ezeket sehova, később lehet, hogy fogom és mivel a WD MB az ki is kapcsol időközönként, megint szimpibbé tette a megbízhatóság/élettartam szempontjából.

Természetesen, ha külsőt veszek, akkor az nem azt jelenti, hogy úgy fogom használni, mint ahogy azt általában szokás, hogy alig járatom, csak ha adatot másolok rá, hanem kicsit többször, ha valamire szükségem van róla, akár filmeket is néznék róla. De gondolom ez még azért nem rövidíti meg annyira az élettartamot, mint egy belsőnek ami 24/7-ben menne.

Eléggé legyökereztem a WD MB mellett, mivel mindenki azt ajánlja és apumnak is az jött be a legjobban a 3 fő márka winyója mellett (Verbatim, Samsung), de elgondolkoztam, hogy mi lenne, ha esatásat néznék. (Verbatimnak speciel olyan hibája van, hogy csak akkor áll le a merevlemez, ha kihúzzuk a konnektorból, akkor nem ha leállítjuk a gépet, ellenben a WD-vel)

Vagy esetleg ne is nézelődjek mást, WD MB 3.0 bőven elég lenne minden szempontból? Ilyen árszegmensben található jobb nála?

Lehet, hogy kissé már túllihegem a dolgot, de szeretek alaposan utána járni mindennek, nincs annál rosszabb, mikor valamit vesz az ember és van valami hibája amit kideríthetett volna vásárlás előtt. És valljuk be (számomra) nem kis összegekről van szó

(#5337) exabit


exabit
tag

Üdv!

Szeretnék beruházni egy hordozható 3,5-es külső winchesterre vagy méginkább külső mobil rackre. Sajnos ami jelenleg van, egy Enermax Jazz típusú abban már két winchester is elhalálozott mindössze annyitól hogy elektrosztatikusan feltöltődve értem a rack alu házához és az áthúzó ív gallyra vágta a wincsiket. A kérdésem az hogy másnak is volt-e már esetleg hasonló esete, vagy tudtok-e olyan külső racket javasolni ami biztosan ESD védett.

Az USB kábelen a földelés miatt megy el a töltés a kezemtől a rackházon és USB kábelen keresztül a föld felé, de sajnos úgy tűnik hogy ez megzavarja mind a winyót mind az adatátvitelt. Esetleg próbáljam megblankolni az USB kábelt és szedjem le róla a földelést egy szakaszon és akkor nem fogok szikrázni rajta?

(#5338) szabifotos


szabifotos
senior tag

Sziasztok!

Most készülök venni az első külső vinyómat. Van valakinek tapasztalata WD Elements Desktop 2 TB-tal??? Vélemyény erről a vinyóról? A külső vinyókról futtatott játékok nem szaggatnak, vagy annyira nem lassúak?

(#5339) Nunder


Nunder
őstag

Üdv!

Adott 240Gb-os egy külső merevlemez, mely SATA-val kapcsolódik a házához, és külön áramellátás és USB csatlakozó szükségeltetik a működéséhez. Péntek óta, minden ok nélkül azt tapasztalom, hogy 5-10 percig tart neki bekapcsolni. Eddig úgy működött az egész, hogy On, egyet nyikkant, és már pörgette is befelé, a piros visszajelző LED is villogott normálisan a HDD házán. Most ez úgy néz ki, hogy az első nyikkanás ismétlődik vagy 200x, és utána nagy nehezen jön a várva várt működés. Amikor ez megtörténik, nincs adatátviteli probléma, nem szakad meg a működés, hanem folyamatos. Értékek normálisak, élettartam 80%, töredezettségmentesítés folyamatos, és nincs rossz szektor. Lehet, hogy az áramellátással van probléma? Mert egy félresikerült este során valaki megbotolhatott a tápjában, és a kivezető kábel és a táp csatlakozás megtört. Néztem, kábel nem sérült, ez kb. fél éve volt, nem tapasztaltam eddig hibát. Hogy lehetne kivizsgálni, hogy a HDD-e a ludas, vagy a rack-ben keresendő a hiba.

Más: mivel nem valószínű, hogy szenvedni fogok vele, ha szerelni kell, ezért ezt a kis PQI-t néztem ki magamnak. Vélemény? Ellenvetés?

Előre is köszi az ötleteket.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#5340) Alex91 válasza Nunder (#5339) üzenetére


Alex91
félisten

Aram, de lehet az is, hogy a hdd motorja nem tud felporogni egybol! Szoval alapvetoen menteni, aztan tapellatast megnezni. (Nem biztos, hogy a tap rossz, lehet, hogy hazban belul szakadt ki a csati.) Ha tappellatas jo, akkor hdd kuka...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#5341) Nunder válasza Alex91 (#5340) üzenetére


Nunder
őstag

Én is erre jutottam, esetleg nem tudsz Szeged környékén egy olyan boltot, vagy üzletet, ahol ezt meg tudják nézni? Az a gond, hogy a HDD-t nem tudom máshol kipróbálni, másik SATA-s meg nincs, amit betehetnék a helyébe.

Ja még annyi, hogy valószínűleg az áram lesz, mert ha egyszer felpörög akkor nincs vele gond.

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#5342) King Unique válasza Vasinger! (#5336) üzenetére


King Unique
titán

Jó a WD MyBook,többször le lett írva már.usb3.0 meg elég adatátvitel stb szempontjából! :K

Külön eSATA széria nincs is WD-nél,max medialejátszós MyBook AV,nem is olyan drága,de csak 1 TB-os van belőle.
Azt mondtad van/lesz usb3 a gépeden,akkor minek esata :F ,ua tudja az is,usb3 meg leállítás stb. szempontból kényelmesebb.

Ha annyira esata kell ott a Samu Story Station Plus,Verbatim Desktop,Seagate Goflex Desktop (cserélhető usb2.0/3.0.esata,firewire 800). Vagy esata mobilrack+bele hdd,de a 2 fentivel már ugye vannak kételyeid...

(#5343) King Unique válasza szabifotos (#5338) üzenetére


King Unique
titán

Nem rossz az Elements,de van nála jobb.Korábban összegeztem ajánlott típusokat,ami azért most is áll,ő nemrég vett Elemets-et tőle érdeklődj konkrétan!

Játék nem tudom szaggat-e külső vinyóról (fenti személytől kérdezz,ha használja ilyenre),én adattárnak használok külső hdd-t,egyébként filmlejátszáshoz (HD is) elég az usb 2.0,mert csak az van rajta,játékhoz... :F lehet nem ártana eSATA v USB 3.0 (ha van),arra meg ott van pl.usb3-as WD MyBook,jobb,mint Elements és nem olyan sokkal drágább. Pl.iwaynél 2 TB E 21,1k, 2 TB MB 24,7k,szal az a 3600 HUF azért nem olyan sok...

(#5344) King Unique válasza exabit (#5337) üzenetére


King Unique
titán

Ha külső 3,5" kell ott a sokat emlegetett MyBook,ha mobilrack inkább a külső 3,5" mobilrack topicba tudnak ajánlani,ill. problémádra megoldást találni.

Ez az Enermax Jazz,vmi noname,v mi,vannak másik topicba ajánlott,jobb külső házak és már nem olyan drága egyik se. :K

(#5345) King Unique válasza Nunder (#5339) üzenetére


King Unique
titán

Nem rossz a PQI H551,bár csak usb 2.0-ás,igaz van hozzá 2.0 turbo driver.... :F

Esetleg,ha már PQI,akkor a 3.0-ás H566,v az Iphone szerű H567V.de az még nem nagyon kapható,ahogy láttam.

Vagy korábbi ajánlásokból vmelyik 2,5".

(#5346) ruti válasza Vasinger! (#5336) üzenetére


ruti
Közösségépítő

ti meg mé' nem inkább locsolkodni voltatok, mint ezen elmélkedtek :))

2 hete személyedre szabva is ezt javasoltuk: 1, 2 , hogy 1 db BELSŐ-t vegyél, majd legközelebb veszel külsőt

szerintem azt is tudod már, hogy ha adattárolás, és hosszú élettartam szempont, akkor:
a sata vezérlő hotswap képes, azaz ha pl. a gép következő kikapcsolásáig nagyon nem tervezel már hozzányúlni a BELSŐ vinyódhoz, azt is le tudod választani szoftveresen (nem E-takarékra tenni, hanem nem fog látszódni a drive!)
ha mégis szükség van rá, szoftveresen újracsatlakoztatod

leválasztás és alvás különbsége ebből nagyjából kiderül

Session Closed << BlueGift - Magyarország első digitális PC játék sorsoldája <> http://logout.hu/cikk/bluegift_logout_hu/teljes.html >>

(#5347) Vasinger! válasza King Unique (#5342) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Csak az a helyzet, hogy google elég sok olyan felhasználói véleményt írt róla, hogy hamar meghalt, meg hogy nagyon lassú és ilyenek, nem tudom, hogy higgyek e nekik.

ruti: Nos az első linkeden a NAS szerepel én pedig írtam, hogy az sajnos nekem túl drága lenne. A másikin a Seagate, amit sok helyen megbízhatatlannak ítélnek és egyszerűen nem ajánlanak. Gyakorlatilag a Hitachi az egyetlen 5400-as 2 TB-os winyó, amire nincs panasz. Én meg magától a márkától irtózok, lehet hogy csak alaptalanul.

Nos, ez a leválasztás érdekes egy szempontból, de ha már belső winyóm lenne, biztos nem technikáznék ilyenekkel, szerintem egy belső winyót nem feltétlenül erre találtak ki, hogy ki és bekapcsolják, főleg így szoftveresen. De cáfolj meg, ha nem így van.

A hsz.-ban azt írtad, hogy esatával működik ez így. Sima SATA 2 csatlakozóval is menne?

Miért akarsz lebeszélni a WD MB-ről? Nem lenne jó választás? Ha nem, miért?

[ Szerkesztve ]

(#5348) King Unique válasza Vasinger! (#5347) üzenetére


King Unique
titán

Mármint MB AV megbízhatatlan,hamar meghal? Lehet-v nem,nincs vele tapasztalatom,egyik-másik külf. fórumba ezt-azt írhatnak... :F

Ruti,tudjuk már, inkább külső rack,ill esata híve,jobb varálhatóság stb. miatt,ami klassz megoldás.Amit ajánlott Seagate Barracuda LP nem rossz,meg külső Seagate hdd-k sem (amit én),a 7200.11/12 voltak,vannak problémák,ettől nem kell lehúzni az egész márkát.

MB usb3,ahogy már leírtuk számtalanszor,külső adattárnak kíváló (megbízható,gyors,7200 rpm-hez képest nem melegszik,nem hangos),de döntsd már el tényleg,mert egyre kesze-kuszább ez a történet. :N

Hotswap külső esatas dolgokhoz jön jó,de ahogy Írta,h sata vezérlő is hotswap képes,belső sata2 hdd is leválasztható-felcsatolható így. Vagy mire gondoltál pontosan?

[ Szerkesztve ]

(#5349) dimension75


dimension75
csendes tag

Vettem egy samsung S2 portable 500GB merevlemezt. Samsung B7000 led tv-hez csatlakoztatva azt írja ki hogy a külső meghajtó túlterhelt. A merevlemez NTFS-re van formázva. Több mappába rendezve vannak rajta a filmek. Mi lehet a gond???

(#5350) Vasinger! válasza King Unique (#5348) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nem, a sima MB a megbízhatatlan, az Essential.

Én nem húzom le a márkát, mert jelenleg nekem is egy 7200.12-es winyóm van, ami tökéletesen működik (kop-kop). Csak attól félek, hogy még egyszer nem biztos hogy lesz ilyen szerencsém.

Nos én már az előbb eldöntöttem, hogy külsőt vennék, egy MB 3.0-át, de most meg azt mondjátok, hogy legyen inkább belső? Teljesen megzavartok.

Adattárolásra, letöltésre nem jobb egy külső winyó?
Mert ugye mondta Ruti, hogy fölöslegesen terhelném azt a merevlemezt, amin a Win van. De ugye több partícióm van és úgy terveztem, hogy arra töltenék amin nincs Windows, aztán másolnám át a külsőre. Ez nem lenne jó megoldás?

Az mitől lenne jobb, ha vennék egy belsőt és arra menne a töltés és kész? Ez a hotswap program mennyire biztonságos dolog? Kicsit óckodok tőle.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.