Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22294) King Unique válasza szabessz (#22291) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Maga a Maxtor M3 Portable sorozat népszerű itt a topikban is, többen vásároltak már ilyeneket. Viszont volt olyan is, akinek a 4 TB-os modellekkel gondja akadt (bővebben). De az már nem igazán derült ki, hogy csak az illető fogott ki hibás példányokat (más gyártóknál is előfordulhat), vagy a nem megfelelő használat, esetleg a nem megfelelő csomagolás és szállítás (bővebben) volt a probléma oka. Az meg a másik, hogy a pár ilyen esetnél tapasztaltakat nyilván nem feltétlen lehet a sorozat összes ilyen modelljére vonatkozóan általánosítani.

A 4 TB-os Maxtor M3 Portable esetében a belső HDD nyilván Seagate, ami az előbb linkelt esetnél is említve volt, plusz ebben a tesztben is látható. Vagyis a Laptop HDD sorozat ST4000LM016 modellje. Viszont ez már kifutóban van és a jövőben, illetve az újabb gyártású példányoknál elvileg akár majd az új BarraCuda sorozat modellje is előfordulhat. De egyébként nagy választék amúgy sincsen a 2,5"-os 4 TB-os külső merevlemezeknél ilyen szempontból, mert általában vagy az említett Seagate, vagy WD a belseje csaknem mindegyiknek. Bár nemrég végre a Toshiba kínálatában is megjelentek a 4 TB-os modellek, de a többi gyártóhoz képest eleve némi csúszással és korábban még 3 TB volt náluk a max. Jelenleg a gyártók többsége általában Seagate belső merevlemezt szokott használni, míg a Toshiba és a WD ezen gyártók saját termékeinél jellemzőbb, mint pl. a My Passport sorozat. Az utóbbi 4 TB-os modellje egyébként pont nemrég volt téma itt a topikban, mivel olyat vett az egyik fórumtag.

Ha tv-hez csatlakoztatva lenne használva a 2,5"-os külső merevlemez, akkor az ügyben pl. ebben a hozzászólásban és a topik összefoglalójában is le van írva néhány lényeges dolog. Vagyis pl. a kompatibilitás, USB-n a megfelelő tápellátás kérdése stb. Na meg az is lényeges, hogy kezeli-e egyáltalán a tv a 2 TB+ külső HDD-ket és a GPT partíciós séma szerinti lemezeket. Ha igen, akkor oké, de ha nem, akkor eleve nem lesz használható a 4 TB-os külső merevlemez a tv-vel. Legalábbis "egyben" nem, max. MBR alapon 2 TB-ig. Ráadásul pl. az előbb említett Maxtor és a WD esetében is AF 512e megoldás van, vagyis nem opció 4Kn szektormérettel az, amiről nemrég volt szó. A 4K-felbontású filmek lejátszása viszont már nem téma, mivel egyrészt annál a külső merevlemez felől nem kell különösebben semmi extra, amiről itt a topikban is volt szó. Másrészt ez eleve nemcsak a külső merevlemeztől, hanem a tv lejátszási képességeitől is függ.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.