Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21080) Stooner


Stooner
tag

Sziasztok!
5db MAXTOR M3 PORTABLE 4TB-os lemezből 3al van gondom(1.-n a kondició 5%-1160 bad sectors,2.-on kondició 9%-1360 bad sectors,3.-on kondició 97%).
Mindegyiket máshol vettem,a legöregebb 10 hónapos és alig voltak használva.
Nekem nincs szerencsém velük vagy ezek a 4TB-osok ilyenek,az előző 2TB-os SAMSUNG-okkal semmi gond nem volt soha.
Most venni akarok a 2db rossz helyett,hogy gyorsan tudjak biztonsági mentést csinálni,nehogy a többi is bemondja az unalmast.
Mit tanácsolnátok?Van más bevált alternativa 4 TBosra,vagy térjek vissza inkább a 2 TB osokra?
A 2 TB-os MAXTOR-okkal mi a tapasztalat?

(#21081) badd


badd
tag

Sziasztok!

Melyiket ajánlanátok a Silicon Power Armor A65M és A80 közül (2TB-os változat)? (A sima A65-nél úgy láttam, hogy nincs meg a military-grade shockproof, mint az M-es változatnál és az A80-nál, ezért nem is tettem közéjük)

Előre is köszönöm!

(#21082) userM válasza Stooner (#21080) üzenetére


userM
csendes tag

Szia!
HD Sentinel topikban már összefutottunk, igaz külső hdd-kel még nincs sok tapasztalatom, de az tudom, hogy egy merevlemez sem szereti az extrém meleget, amikor először teszteltem Maxtor M3 2TB hdd-t úgy voltam vele, hogy had menjen szabadon, 43C-nál elétettem egy ventit, így a teljes felülettesz alatt 33-35C-on ment.
Szerk.: Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy egy nagyobb fájlmozgatás is komoly hőterhelést jelenthet a meghajtónak, ami hosszú távon káros is lehet.
Véleményem szerint célszerű valamilyen módon hűteni ezeket a merevlemezeket is. Aluházas hdd-k talán jobban elvezetik a hőt. (Még problémaforrás lehet a sérült, megtört usb kábel, ill. a használat közbeni mozgatás is.)

[ Szerkesztve ]

(#21083) Stooner válasza userM (#21082) üzenetére


Stooner
tag

Szia!

Köszönöm a tippet!

Ventit nem használtam (eggyet beszerzek) ,de 40 fok fölé nem engedem a lemezeim(ezek a maxtorok jobban melegedtek nálam is),arra figyelek,kábelcserét próbáltam,mozgatva sosincs.

Van itthon sok lemez(2,3,4,5 TB-os),de még csak a MAXTOR 4 TB-osokkal volt gond eddig,meg is lepődtem!

Kb. most bepróbálkozok még a Maxtor M3 PORTABLE 2TB-osokkal(Samsungokból van itthon pár,nincs velük gond,nem tudom mi változott amióta Maxtor van ráirva)-az még nincs itthon,ha nem lesz más ajánlás 2,5''-ösre.

(#21084) userM válasza Stooner (#21083) üzenetére


userM
csendes tag

A Samsung és a Maxtor külső hdd-k mind Seagate belsővel vannak szerelve, sztem nagy különbség nem lehet közöttük. A 4TB-os változatok több adathordozó tányérral vannak szerelve, több író/olvasó fejjel, nagyobb lehet a keletkező hőmennyiség is valamivel.

(#21085) Stooner válasza userM (#21084) üzenetére


Stooner
tag

Köszönöm az információkat! :R

(#21086) King Unique válasza Stooner (#21080) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Egy ilyen külső HDD élettartamánál a megfelelő használat is fontos tényező! Ha az biztosan rendben volt, ellenben X hónap alatt maguktól meghibásodtak, akkor valószínűleg gyári hibás példányokat sikerült kifogni. Vagy esetleg eleve gondok vannak ezen típusokkal, de pár negatív példa alapján ezt sem fel feltétlen lehet általánosítva kijelenteni. Na meg ennyi erővel hibás termék előfordulhat más gyártóknál is. Illetve pont ezért van az X éves garancia, hogy ilyenkor ki lehessen cseréltetni egy másikra.

2,5"-os fizikális méretben a 4 TB-os modellekkel egyelőre kevesebb itt a topikban a tapasztalat, illetve csak páran vettek ilyeneket. De amúgy a belsőt (HDD) illetően sok választási lehetőség nincsen, mert 2,5"-os méretben csak a Seagate és a WD gyárt ekkora tárolókapacitású belső / külső merevlemezeket. A külső modelljeibe értelemszerűen mindkét gyártó a saját merevlemezeit pakolja. A többi gyártó termékében pedig rendszerint Seagate belső szokott lenni, azaz pontosabban a Laptop HDD sorozat ST4000LM016 modellje.

Egyébként a Samsung és a Maxtor márkajelzésű M3 Portable sorozatnál a belső merevlemezt illetően itt-ott azért vannak eltérések. Például 2 TB-os tárolókapacitásnál az előbbiben az eredetileg Samsung fejlesztésnek induló Spinpoint M9T sorozat integrált USB-s változata, azaz a Spinpoint M9TU van (volt). Ellenben az utóbbiban már a Mobile HDD sorozat ST2000LM007 modellje. Utóbbiból is vásároltak már többen ebből a topikból és eddig nem volt rá különösebb panasz. De nyilván akadnak egyéb típusok is, amelyek az összefoglalóban, illetve pl. ITT részletezve vannak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.