Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21431) junior11


junior11
veterán

Sziasztok, van vkinek hosszútávú tapasztalata a Seagate backup plus 4 és 5TB méretben? Gondolom SMR HDD-k ezek is, viszont milyen tipus lehet bennük? Van ilyen méretben még a Mobile HDD széria vagy ezek már az újabb Barracuda vinyók lesznek? Ezek is usb-sata vagy integrált usb-s lennének? Az egyik haverom kért ez ügyben tőlem tanácsot, 2 WD My Book-ot cserélne le, mert beadták a kulcsot, archiválási célra lennének.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21432) junior11 válasza junior11 (#21431) üzenetére


junior11
veterán

YouTube-on még ennyit találtam:

4TB: [link] - ezek szerint nem integrált usb-s, vinyó benne laptop HDD 4000GB: [link]

5TB: [link] , - ez alapján it sincs integrált usb, úgy látszik, ez a WD kiváltsága, továbbá 5TB-os Barracuda van benne, ha jól látom ST5000LM000 [link]

[ Szerkesztve ]

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21433) 19Tibor52


19Tibor52
csendes tag

Hello!
Egy TECHNO TRADE 250 GB külső hdd-t használtam eddig egy LG tv-hez felvétel-lejátszáshoz.
Most Acer w500 tablethez csatlakoztattam, de nem ismeri fel.Ha tud valaki megoldást azt köszönöm szépen

(#21434) King Unique válasza junior11 (#21431) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Amikor legutóbb szó volt erről a témáról, akkor is le volt írva, hogy itt a topikban az ilyen 4-5 TB-os 2,5"-os külső merevlemezekkel hosszabb távú tapasztalatok még nincsenek. Már csak azért sem, mert egyrészt az ekkora tárolókapacitású modellek sem túl régóta kaphatók. Másrészt hazai viszonylatban a legtöbben elsősorban még mindig inkább az 1-2 TB-os típusokat vásárolják, holott vannak már olcsóbb 3-4 TB-os modellek is. Viszont ettől függetlenül szükség esetén nyilván lehet venni akár egy ilyen nagyobb tárolókapacitású 2,5"-os külső merevlemezt is. Illetve a fontos adatok tárolásánál elsősorban úgyis a biztonsági másolatok megléte a lényeg tárolókapacitástól és merevlemeztől függetlenül!

Arról korábban már volt szó, illetve pl. az alábbi blogbejegyzés ezzel foglalkozó fejezetében is szerepel, hogy mely gyártóknál és azok mely sorozatainál van integrált USB-s megoldás. De ezeknél jellemzően a (belső) HDD modellszáma is más, amiből megint lehet rá következtetni. Tehát a Laptop HDD és a BarraCuda sorozat nem ilyen, azoknál normál SATA fizikai interfész van és amúgy SMR technológiát használ mindkettő.

[ Szerkesztve ]

(#21435) junior11 válasza King Unique (#21434) üzenetére


junior11
veterán

Köszi, nemrég írt nekem a haver, már tárgytalan, 2x Seagate expansion 2.5" 4TB-os modellt vásárolt.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21436) King Unique válasza junior11 (#21435) üzenetére


King Unique
titán

Azokra az adatlap alapján 2 év gyártói garancia van az EMEA régióban, míg pl. a Maxtor esetében elvileg 3 év. Valamint az előbbihez viszonyítva az utóbbi ára valamivel megint kedvezőbb 4 TB-os kivitelben. Amúgy elvileg ugyanaz a HDD van mindkettőben, vagyis az ST4000LM016. Bár az a sorozat már kifutóban van és az újabb gyártású példányokat akár majd ST4000LM024-gyel is szerelhetik.

De utólag már mindegy, megfelel a célra nyilván az Expansion Portable is.

[ Szerkesztve ]

(#21437) junior11 válasza King Unique (#21436) üzenetére


junior11
veterán

Igen, tudom, de így választott végül. Amúgy van vmi különbség a laptop HDD és barracuda között? Mert én nem nagyon látok semmit, gondolom a megbízhatóságot úgysem lehet megítélni, viszont a Barracuda a merevlemez topikban eléggé lehúzott - gondolok itt a 3,5"-os modellekre. A 2,5"-os újabb Barracudák viszont nem tudom, hogy teljesítenek ilyen téren, majd az idő eldönti, szerintem a WD Blue sem jobb semmivel, de ez csak az én véleményem.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#21439) King Unique válasza junior11 (#21437) üzenetére


King Unique
titán

Az előbbi eredetileg még talán Samsung fejlesztésként (Spinpoint M10P) indult, míg az utóbbi elvileg már tisztán Seagate. De amúgy elég hasonló a 2 sorozat, ahogyan a Mobile HDD sorozattal összevetve is az 1-2 TB-os BarraCuda modellek. Egyébként az utóbbi sorozatot a téma topikjában valóban nem nagyon szokták ajánlani, de legutóbb ott pl. ebben a hozzászólásban volt szó arról, hogy itt a fórumon is többen használják ezen sorozat merevlemezeit egyelőre gond nélkül.

A 2,5"-os WD-knél pedig ugye a Blue sorozat amolyan átlagos típus és nem feltétlen jobb annyival az előbbiknél. Na meg annál a WD a 2 TB-ot 4 db lemeztányérral és 15 mm-es magassággal tudta megoldani, ellenben a Seagate esetében mindössze csak 2 db adattányér és 7 mm-es magasság van. Illetve a WD-knél is inkább a Black és a Red sorozatok azok, amelyek az átlagnál minőségibbnek és a tartósabbnak mondhatók. Viszont azoknál jelenleg csak 1 TB a maximum tárolókapacitás.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.