Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21066) #73540608


#73540608
törölt tag

Sziasztok!

Sikerült beszereznem egy USB-sTOSHIBA 2 TB-os külső merevlemezt. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e partícionálnom (a jobb működés érdekében pl.), vagy maradhat egybe. Csak adatok biztonsági mentésére használnám.

Köszönöm a választ előre is!

(#21068) King Unique válasza #73540608 (#21066) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

Egy csak adattárolásra használt külső merevlemezt normál esetben általában nem szükséges többfelé particionálni, illetve pl. a gyári kiszerelésű modelleknél is rendszerint csak 1 db partíció szokott lenni.

Több partícióra osztani akkor szokás egy külső HDD-t, ha annak az adott felhasználói szokáshoz köthetően megvan az oka. Vagyis pl. valaki jobban el akar különíteni bizonyos tartalmakat, vagy külön titkosított partíciót akar létrehozni, netán más fájlrendszerű partíciót akar az egyéb hardvereken és / vagy operációs rendszereken történő használathoz stb. De olyanra is akad példa, aki a lemez elején (gyorsabb részén) egy külön partíciót hoz létre, ha az adott tartalom kezelésénél fontos a minél nagyobb adatátviteli sebesség. Vagy ott vannak az olyan extrém esetek, amikor valaki XY OS telepítőjét akarja futtatni egy külön partícióról, vagy magát a rendszert akarja oda telepíteni. Lehetne még akár más okot is találni, de ha nincsen semmi ilyen speciális igény, akkor nem szükséges több részre osztani egy adattárolásra használt külső merevlemezt.

A biztonsági mentésnél meg úgyis az a lényeg, hogy a fontos és pótolhatatlan adatokról mindig legyen megfelelő számú és naprakész állapotú biztonsági másolat! Illetve ez fizikai tárolóknál nyilván nem azt jelenti, hogy pl. egy külső merevlemezen belül több partíción, hanem lehetőleg több, egymástól fizikailag is elkülönülő belső / külső háttértárra mentve.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.