Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Valakinek szállított mostanában a GLS Németországból? Nem is tudom mikor szállított nekem a GLS onnan, most így alakult. Közvetlenül hozzák, vagy esetleg Ausztriában még megutaztatják?
Ma indult el a csomagpontról, itt lesz vajon pénteken?Dealer95: Megnéztem a két linken, ott valóban részletesen látható, és 20 órai bejegyzéssel.
-
Dealer95
őstag
válasz
FireFox1996 #100948 üzenetére
Szia!
Nem, ez még nincs Magyarországon.
Nézd meg az alábbi nyomkövetőkön is, sok infót mutatnak:
https://parcelsapp.com/
https://www.ordertracker.com/Sokszor 1-2 nappal a magyar posta nyomkövetési oldala előtt jár.
Volt, hogy innen tudtam meg, hogy már a kézbesítőnél van a küldeményem, miközben az MPL nyomkövető csak másnap mutatta az előző napi bejegyzést. -
vendingo
veterán
Tudnátok tippet adni, hogy miként tudnék a román emagról rendelni? Szállítási címnél országot nem lehet megadni, csak román megyék közül lehet választani.
A termék amit szeretnék csak ott kapható. -
Jahno
veterán
válasz
jojoando #100943 üzenetére
Bankkártyaszám az mindenhol ugyanaz. IBAN formátumban a számlaszámok vannak, külföldi utaláshoz meg valutadevizás dolgokhoz. Nem mindegy ott sem, hogy utalás vagy fizetés ezért írtam, ahol IBAN számlákat kér oda utalni kell és az pénz. Az meg elég fura lenne ha így azonosítana, hogy a számlaszámokat kell beírogatni és attól nyílik a rekesz. Úgyis az a biztos, amit az ügyfélszolgálat mond.
-
jojoando
aktív tag
válasz
Jahno #100940 üzenetére
Valamit félreérthetsz. Hozzámégy a csomagos flakkhoz az androidos program gondolom kéri a pénzöszeget és ha "utaltad" vagy az appon keresztül kifizetted nyilik a termék ablaka.
PL EMAG automatánál is az van hogy utánvétes dologgal rendeled a cuccot, az automatán van bankkártyás fizetési lehetőség és ha fizetted, nyílik a slot a fiókja. Itt nincs fizetésre kialakított hely csak odamény aktív nettel és a telepitett programmal és fizetsz valahogy úgy ahogy fent sejtem, csak az érdekel ha IBAN bankkártyaszámot kér a program , akkor az még plusz költség, vagy az eladó kéri így az-e állja. -
bikfic1
tag
Sziasztok! Ebayen vennék pár száz dolláros cuccot Kínából. Leírásban van a yun express amivel elvileg nem lesz áfa, vám fizetés. Működik ez mostanában is ? Köszi.
"For EU/UK buyers, we will ship the item by Yun Express, usually it will take 6~12 business days and no customs duties if you select standard shipping from China"
-
jojoando
aktív tag
Kérdezném van a MALL.hu ( ami CSEH cég ) , rendelésnél a honlap szép magyar, viszont a kézbesítés történhet csomagpontra, de automatába is. Automatánál nincs bankkártyás fizetési lehetőség, csak a flakkok, ezért ennek a nyitása úgy történik, hogy le kell tölteni a "packeta" androidos alkalmazását, és ott meg kell adni az IBAN számos bankszámlaszámot.
Utána lehet valahogy kifizetni az utánvétet.
Kérdés, amire nem találtam választ, ezen fizetés számomra jár plusz költséggel?
Nem az utánvét, azt kérik és dobják a vásárláshoz. -
jojoando
aktív tag
2023-02-13 22:21:25 [GTM+08] Yanwen Pickup scan
Kínában megint ünnep van? 4 napja meg sem mozdul, miért? -
jojoando
aktív tag
válasz
Dealer95 #100909 üzenetére
https://www.bbc.com/news/business-63420410
[link]
Mikor lesz a következő Royal Mail sztrájk?
A személyzet február 16-án, csütörtökön már nem sztrájkol , miután a Royal Mail „jogi hibára” hivatkozva megtámadta a szervezett fellépés elnevezését.
A Kommunikációs Szakszervezet (CWU) megerősítette, hogy a sztrájk nem folytatódik.
A CWU munkatársai december 9-én, 11-én, 14-én, 15-én, 23-án és 24-én távoztak, ami a Royal Mail szerint több millió fontba került .
Ennek eredményeként az utoljára javasolt karácsonyi közzétételi dátumokat előrehozták.
Hogya[link] ???????????????
-
Micsurin
nagyúr
Benyeled, abszurdisztán
Vettem új lengéscsillapítókat kijött a 80k utáni ÁFA az egyik gáztartálya szivárgott jött csere darab, megint ÁFA de az egész pár után mert egyben jött egy új szett a régit vitte a GLS, az újat ellenben a posta hozta és várták az áfát hiába a panasz 1 termékre 2x ÁFA
Gittegylet ország… semmit nem lehet beszerezni itthon lassan ami kicsit is extrák dolog de minden szervezet hülyére vesz, alig várom kézbe legyen a diploma azonnal hátamon a zsák… legközelebb inkább kimegyek Ausztriába ha kell valami a Louis-ból is
-
jojoando
aktív tag
Van valakinek friss szállítási tudása arról, hogy a
Yanwen milyen idővel szállít manapság?
2-3 hét vagy több? -
Revesz
aktív tag
Na simán lepattintottak a postánál…Hiába küldtem be mindent.
A fentebb leírt IOSS sablont kaptam meg válaszul… -
anonymus89
addikt
Sziasztok, rendelnék egy samsung autós tartót és itt olcsóbban kijön mint itthon.
Tapasztalat valakinek esetleg? -
abrtom87
tag
Sziasztok.
Postán várok Alis csomagot, a trackingen meg azt látom ma: Utánküldés új címre megrendelés alapján
Ez micsoda?
-
Revesz
aktív tag
Köszi a válaszokat ^^. Szomorú vagyok, mert így még az áfára is áfát fizethetek
. Futok azért a postával is egy kört meg az amcsi céggel is…hátha.
-
Jahno
veterán
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok!
Amerikából rendeltem telefontokot 51$ értékben amire fizettem 13,7$ Hu VAT-ot. Így összesen 64,7 dollárba került
Most jött a postától az e-mail, hogy fizessek be 5884+899 forintot. Konkrétan újra fizessem be az áfát… Ők rontottak el valamit, vagy én gondolom ezt rosszul?
Mit tudok tenni, hogy duplán fizessek áfát?
-
fatal`
titán
válasz
attiati #100917 üzenetére
Igen, 150 eur alatt nincs vám, csak ÁFA. Vámkezelési díj minden esetben van.
Itt vannak a posta díjai, egyéb futárszolgálatnál eltérnek az árak (pl. a DHL úgy emlékszem sokkal drágább volt már régen is)
[link]Doksit nem tudom, nem rendeltem EU-n kívülről, amióta megszűnt a 22 eur limit és előtte is csak olcsó cuccokat rendeltem.
-
attiati
veterán
Ha a webshop nem számol fel áfát, semmit, akkor hogy történik jelenleg az áfafizetés egy usa-ból érkező csomagra?
-
gabesz345
csendes tag
válasz
Jahno #100906 üzenetére
Egyelőre semmi, az UPS kérdeztem, átadták a NAV-nak a csomagot ellenőrzésre (pontosabban a NAV lefoglalta), de ma sem történt előrelépés. Írni kéne a NAV-nak?
Nem tudom mit ellenőrizgetnek EU-n belül egy magánszemély "gift"-ként feladott csomagján, nincs számla, egy gyűjtőtől vettem használt lemezt, nem cég, stb.... -
jojoando
aktív tag
válasz
jojoando #100910 üzenetére
És még ezt írták:
Egy Európába küldött tétel csak akkor tekinthető elveszettnek, ha nem kézbesítik a kézbesítés időpontjától számított 20 munkanapon belül. A világ többi részére szállított tétel esetében ez 25 munkanap. Így a tétele elveszettnek minősül 2023.02.22 -től .26 January 2023 a postázás azaz még 6 nap és lehet fizetniük.
-
Dealer95
őstag
válasz
jojoando #100908 üzenetére
Szia!
Nekem 2023.01.15 óta áll egy Royal Mail International Tracked and Signed levelem az egyik angol postán.
(a feladás rögzítve lett, azóta semmi mozgás, az eladó hárítja a postára, a Royal Mail meg hárít a hackerek miatt...)
Bővebb leírás: International Incident Bulletin [link] -
jojoando
aktív tag
" I am sorry our International item are delayed due to the cyber incident. "
Az Angol Royal mail posta ezt az indokot írta arra hogy nem érkezik, nem mozog a csomagom. Mi ennek a sornak az értelme, mert bár lefordítottam, de nem értem, valaki leírná mi ez? -
gabesz345
csendes tag
válasz
Jahno #100906 üzenetére
Igen spanyol, spanyol az ürge is és a követés szerint is ott adták fel.
Annyit írt a feladó a kérdésemre, hogy nem kértek számlát tőle feladáskor (gondolom magánemberként adta fel), de ha kellene akkor már feladásnál elkérik állítólag, különben alapból nem veszik fel a csomagot. Ezért is fura.
Lehet csak valami rövidzárlat van UPS-nél, de várok egy kicsit.
A feladó azt is mondta, hogy ha kell számla akkor neki szoktak írni, hogy igazolja a terméket, de egyenlőre nem írtak neki. -
gabesz345
csendes tag
Sziasztok!
Ez mi a tosz akar lenni, spanyolból rendeltem lemezt UPS-el jött, eddig elért Vecsésre, majd ezt írta most ki:"Kézbesítés elutasítva
A címzettnek nem volt számlainformációja ehhez a csomaghoz, és a csomagot nem vette át."Milyen számlainfót akar EU-n belül?, meg még nem is szállították ki, persze hogy nem vettem át....
-
bebi998
csendes tag
Sziasztok!
Aliexpresses csomaggal kapcsolatban kicsusztam a posta 20 napos vamnyilatkozasi hataridejebol, es visszakuldtek az eladonak a csomagot.
Mire lehet ilyenkor szamitani?
Koszi!
-
itroh
tag
Jó reggelt, segítsetek egy tapasztalatlan külföldrő rendelőnek.
Hifi-express oldalról rendeltem. 11e forint értékben.
A csomag állapota az alábbi Port of Departure.
[kép]De közben jött egy email(spam), de nem nem merek küldeni ide semmit elég kamunak tűnik. A vám résznél így kéne kinézni a dolognak? Vagy más felület? Ez nem tűnik túl hitelesnek. Merjek ide utalni?
[kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- One mobilszolgáltatások
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ThinkPad L15 Gen1 27% 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4500U 16GB 256GB NVMe ujjlolvasó IR kam gar
- Macbook Air M2 13,6", 256GB, Éjfekete
- ÚJ ASUS B550 AMD RYZEN 7 5700X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- 2Drive Off-Road 8.5" Hoverboard
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest