Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Occon adom #100198 üzenetére
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Nem rendelős kérdés, de hátha tud valaki segíteni. Mi a szabály akkor, ha kínából mondjuk valaki több milliót érő tárgyakat (nanorészecske kutatáshoz) szeretne behozni a mellényzsebében vagy poggyászban? Hogy van ilyenkor az áfa,vám fizetés vagy ezt nem is lehet elvileg a gépre felvinni? -
Jahno
veterán
válasz
Occon adom #100195 üzenetére
Naja, csak annak sem látom sok értelmét, hogy kifizeted amire szükséged van, aztán nem veszed át.
-
padzso
tag
Rendelés etsy-ről, angol hímzőkészlet, eleve 27% áfával lett kifizetve a rendelés. MP értesítés nélkül kiszabta újra az áfát plusz 1399 Ft. Ilyenkor hol lehet a kerítést rázni? A borítékon ott az IOSS szám, igaz kézzel írva, de akkor is. A felülvizsgálatra komolyan megvágnak 5e-rel? Abban az esetben nem sok marad a 6022+1399 Ft-ból!
Köszönöm! -
dudikpal
senior tag
Az normális, h 10 napja processingen áll a banggoodos orderem?
Márhogy ez így még belefér? -
Jahno
veterán
válasz
kaciokos #100186 üzenetére
ÁFÁt már vásárláskor rá fogják tenni. Eljárási díj 400/800 forint, vagy éppen nulla. Nem mindig tudod előre. Ha email érkezik és online 48 órán belül fizeted, akkor 400 forint. Csak erről nem mindig értesítenek.
És átlagos lehúzás, hogy idehaza még egyszer rátolják az ÁFÁt, aztán lehet megfejteni, reklamálni, visszaigényelni. Így röviden.
Szóval ÁFÁt kell, vámot nem kell. De ha nulla forint az ÁFA és a VÁM, ésvagy Ebayen kifizetted az ÁFÁt akkor is lehet költsége az ügyintézésnek, ami 400/800 pénz.
-
kaciokos
őstag
Sziasztok!
Bocs, ha nagyon láma a kérdés. Régebben jó sok cuccot rendeltem eBay-ről, de pár éve volt az a hír, hogy mostantól mindenre kell ÁFÁ-t fizetni, plusz pár ezer Ft-os kezelési díjat, ami olcsó (tipikusan 10$ alatti) tételeknél elég jelentős pluszköltség. Most az összefoglalóban viszont azt olvastam, hogy "0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény", ez azt jelenti, hogy ÁFÁ-t se kell fizetni, vagy azt kell? Ha igen, mennyi az eljárási díj? Illetve olyat is hallottam, hogy az eBay-en egyes esetekben már kifizetem az ÁFÁ-t, és akkor nem zaklat a Posta, ilyen van?
-
Wasquez
senior tag
Olyan esetben, ha bekérik a kezelési költséget egy csomaghoz, kifizetem, de nem érkezik meg, azzal mit lehet csinálni, kinek a sara ez?
A postán azt mondogatták, hogy semmi közük a vámkezelési költséghez, azt csak ők kérik be a papírozás részét!
Kinél lehet ilyenkor visszaigényelni, kártérítést kérni az elveszett csomag miatt?UY001316528AZ
ápr. 5.Postának fingja nincs, hogy mi történt, az a szöveg, hogy postaládás kézbesítés volt, és biztos kiszedték a postaládából!
De ilyen itt nem történik, ez nem olyan hely, meg azért megnézném, aki azt kiszedi a postaládából.
Szóval megy a vakítás ezerrel!
Ki cseszi el ilyenkor, a posta, vagy a NAV? -
bl4ze
veterán
válasz
aldebaran #100175 üzenetére
A sokat emlegetett parcelsapp-on látszik.
Tiéd :
24 Apr 2022 04:23 Received by local delivery company CAINIAO
23 Apr 2022 20:22 Hungary, Arrived at Facility SUNYOU - SYTRACK
Posta semmit nem lát belőle :
UA426361152VU A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot. -
bl4ze
veterán
válasz
Wasquez #100173 üzenetére
Megnéztem Neked, rossz hírem van : ha nem kaptad meg ezt (is) ellopták
27 Mar 2022 21:09 Forwarding to domestic delivery network Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés
01 Apr 2022 07:50 Forwarding for delivery Pilisvörösvár posta, PilisvörösvárEz április 1-én 07:50-kor kézbesítőhöz került Pilisvörösvár posta
-
Ipodmánia
csendes tag
Sziasztok!
Ma jött egy (szerencsére kisebb összegű) csomagom, amire eBay-en kifizettem már a VAT-ot, ennek ellenére a postán levettek pénzzel az átvétel előtt. Az IOSS szám több számjegye is ki van csillagozva. Nem az alapján nem kéne fizettetni áfát. Ilyenkor az ebaynél reklamáljak?
-
baly81
aktív tag
-
bl4ze
veterán
válasz
aldebaran #100164 üzenetére
Parcelsapp-on nézd meg a másik nyomkövető számot hozzá.
Nekem ma derült ki, hogy a 0424-én Vecséről belföldi továbbítás státusz szépen elveszett/ellopták. (utóbbi)
Két hónap alatt ez a második ilyen, mindkettő ennél a státusznál tűnt el : kézbesítő postára sosem került... -
aldebaran
addikt
04.24 óta ezt írja az egyik nyomkövető:
Received by local delivery companyezt pedig egy másik:
Out for delivery
Received by local delivery companyA MÁSZ (Magyar Állami Szuperposta
) nyomkövetésében nincs olyan számú csomag, ami érthető, hiszen LP-14számjegy.
Ez most jön lassan, vagy hívjam a postát? Vagy ügyfélkapuban hol tudok utána nézni? Mármint, ha vámra vár, vagy ilyesmi.
Ugyanakkor, mikor ezt a cuccot rendeltem, másik két dolgot is rendeltem, de azok már 21-e óta a birtokomban vannak az expressone-nak köszönhetően és nem kellett pluszban fizetnem semmit. -
Jahno
veterán
válasz
nagyonjjo #100162 üzenetére
20éve mennek hasonló átverések, de utalja el előre a pénzt, aztán ha megérkezett akkor majd küldöd, de ugye FAN Express feliratú szolgáltató nincs a Fő téren, ahova besétálsz és beadod az ablakon, szóval merre tovább? Remélem valami 500 forintos cucc és Angliába kell küldeni :-D
-
nagyonjjo
tag
Hello!
Jobb helyet nem találtam,gondoltam itt kérdezek:
Rám írtak,hogy vennének valamit,postával,bár elég google fordítós fura a szöveg.
Állítólag FAN EXPRESS szállítás lenne.
DSV-vel fizetne előre.
De egyikről se nagyon találok infót.Külföldi szállító cég mind a kettő.
Nekem elég kamunak tűnik,gondoltam ide kérdezek,hogy van-e valami valóságtartalma a szövegnek,vagy rendelt-e már valaki az említett szállítókon keresztül magyarországon? -
dudikpal
senior tag
Kb 3 évet kiestem ebből a kintről rendelgetős témából, és ahogy látom, változtak a dolgok rendesen.
Tudnátok segíteni, hogy mik mostanában a működő EU raktáras boltok? Az összefoglalóban levők megvannak, bár ott is van már nem létező shop, ahogyan a régi kedvenceimben is akad jó pár
Xiaomi hajvágót néznék éppen, de majd kellene más is, ilyen elektromos kis vackok. -
baly81
aktív tag
"Bár szerencsére nagyon ritkán van dolgom a postával mert direkt úgy rendelek hogy ExpressOne hozza."
Dettó! Csak akkor van baj, ha egy-két új (értsd: nálam még új, ismeretlen eladó) próbál trükközni a szállítással... No akkor mehetek a postára. Pedig nagyon gyűlölöm. A régi bejáratott partnerek nem csinálnak ilyet... A múltkor még meg is lepődtem, egy sokadjára rendelt termék ugyan azon eladótól, az egyik csomagban 2db termékkel (kb 3500 Ft) több volt. Írtam a store-nak hogy mi a helyzet. Nyugalomra intettek hogy ez ajándék, mint visszajáró megbízható vevőnek. Na mondom, még vannak rendes emberek.
-
cof
veterán
válasz
baly81 #100157 üzenetére
Nem értelmesebb mert így olyan mint a bújócska, lakcímkártyának meg eleve nem lehet köze kínai csomaghoz mert nem feltétlenül oda rendelsz ahova be vagy jelentve. De minden postán másképp működnek a dolgok, ezt is tudjuk. Amit küldenek SMS-t abban van egy posta által generált szám is a rendes tracking mellett ami tartalmazza a dátumot amikor a helyi postára megérkezett. Ahol ezek a dolgok rendszerezve vannak szekrényben, ott könnyen megtalálják a dolgokat.
Én ki szoktam írni a rendes TN-t meg amit a posta generál és ennyi elég is szokott lenni. Régebben még az NL postásra is kértek személyit de manapság már arra sem (nem is kérhet mivel nem könyvelt küldemény). Bár szerencsére nagyon ritkán van dolgom a postával mert direkt úgy rendelek hogy ExpressOne hozza.
-
baly81
aktív tag
Nálunk Debrecenben a 2-es postán amikor érkezel a csomagért, megkérdezik, hogy külföldi csomag e... Kéri az okmányokat, lakcímkártyával együtt. Aztán keresik a szekrényben a csomagodat. (Szerintem ez értelmesebb is) A TN-t nagyon ritkán kérik. 1-2 ügyintéző csak a gépben ellenőrzi a csomag adatait... Aztán, ha fizetned kell mondja az összeget.. 😉
Nem lehet, hogy az ügyintézőnek rossz a telefonja és keresi az utódját? Lehet így veszi szemügyre a tetszetős telefonokat! -
cof
veterán
válasz
baly81 #100151 üzenetére
Nem kell igazolnod sem magad mert amit nem hoznak ki és SMS-t küldenek róla azok mind nem könyvelt küldeménynek számítanak (alapból postaládába bedobós lenne mint egy képeslap). Az hogy itt még az SMS-t is kérték mutassa meg mikor elég lenne kiírni egy papírra is akár vagy bediktálni, semmi más mint hozzá nem értés netán fölényeskedés.
-
azbest
félisten
válasz
mexel #100149 üzenetére
első körben lehet a mailboxde-t kéne megkérdezned. a contact részen van is kis leírás a returnről
#100150bl4ze
van úgy, hogy oda-vissza hurcolgatják, mert nem jó a belső adminisztrációjuk.
Nekem az ugyanazon napon kijött cucc szegedre 28adikára érkezett. Annak bejegyzése is lett a követőben. Azt akkor aznap ki is hozták. De máskor meg volt, hogy egy hónapig járt a rendszerben, mert visszaküldték a központba "adathiányra" hivatkozva. De ezt azonosító ellenőrzése nélkül alapból sablonválaszként mondták mindig. -
baly81
aktív tag
válasz
kmarci25 #100148 üzenetére
Nem teljesen értem én ezeket! A csomag átvételénél igazolnod kell magadat, mármint a személyazonosságot. Elmondod, hogy milyen sorszámú a csomag. Megnézi a csomagot, név, cím egyezik, TN egyezik.. Akkor mi a jó k. édes anyukájáért akarja még az sms-t is látni? Szerintem ezek teljesen hülyék már!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Ukrajnai háború
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Dark Souls sorozat
- Magisk
- PlayStation 5
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Új AMOLED kijelzős Garmin óra érkezett, itt a Forerunner 570
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest