- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborino986
tag
Sziasztok!
Még soha nem rendeltem a GShopper oldaláról, ezért kérnék egy kis segítséget ÁFA és vám, valamint szállítás témában.
2 terméket néztem ki, amik a leírás szerint GLOBAL verziók, de nem egyértelműek az alábbi dolgok:
- Honnan jönnek (Ha EU-n belül, akkor értelemszerűen nincs VÁM)
- Ha nem EU, akkor van lehetőség, hogy VÁMMENTES legyen?
- Mennyi idő a szállítás?Ezek lennének a termékek:
POCO X5 5G
https://www.gshopper.com/poco-x5-5g-smartphone-8gb-128gb-6-67-120hz-amoled-dotdisplay-snapdragon-695-octa-core-nfc-33w-5000mah-battery.htmlXiaomi Pad 6
https://www.gshopper.com/xiaomi-pad-6.htmlKöszi!
-
azbest
félisten
válasz
jojoando #101848 üzenetére
nekem egy peches napon két ECSCCA -val küldtek pár kacatot, mert pont nem volt aznap 15 day shipping jelzés. Már több, mint két hete az országban van és nem ért ide.
Már az országban voltak azok, amikor rendeltem mást is, azok már 15 napos és expressone-os megoldással jöttek. Hétfőn meg is hozta a futár már. Az ECSCCA meg gondolom a szokásos 5x oda-vissza szállítós útját járja pest és a megyeszékhely közt, mert gizike nem találja a pecsétjét és olcsóbb a benzin, mint kipipálni a kiadhatóságot.
-
jojoando
aktív tag
válasz
Cblacksmithc #101847 üzenetére
2023. augusztus 1317:00 Indulás az indulási országból/régióból
Hosszú lehet az út mert 4 napja csak jön nekem is az ECS csomag.LV82xxxxxxCN 8 napig vakarták a ... Guangzhou, Guangdongben jelenleg
augusztus 1211:39 A légitársaság indultTörökország Hangkong
5 napja repül biztos érthetetlen okok miattDe miért?
-
Cblacksmithc
tag
Na hálá a Jóistennek 4.-én rendelt 2 dolláros csomagom 11.-én el is jött Kínából, azóta gondolom gyalog hozzák, mert sehová sem haladt. Az ECSCCA csomag még mindig akadozik ?
-
nyuszis
csendes tag
Sziasztok,
Megosztom az esetem, mert valószínű ritkán fog előfordulni, de ha valakivel mégis előfordulna legalább sejtheti mi várja.
Rendeltem Aliexpressen egy közepes tabletet európai raktárról a szállításnál GLS FR-t írtak.
Az ali-s Track order nem mutatta hol tart a csomag, igazából semmit nem mutatott, de egy hét után rápróbáltam GLS-nél és ugyan a magyar nem tudott vele mit kezdeni, de a
nemzetközi hozta, hogy úton. Már magyarországon volt a Depoban, és vártam, hogy kapok SMS-t a kézbesítésről, de nem kaptam. Aznap többször ránéztem, de nem mozdult Alsónémediből.
Majd este megjelent a magyar GLS oldalon, hogy a debrecenbe tartó kamionjuk balesetet szenvedett és a csomagok újraküldése szükséges.
Felhívtam a GLS-t következő munkanap, hogy most akkor mi van. Azt az infót mondták, hogy sajnos a teherautó felborult (elaludt a sofőr) és még nem tudják, hogy az én csomagom sérült-e.
Kb egy hét múlva ismét felhívtam őket, mert a csomaginfó nem változott. Megint azt mondta a hölgy, hogy majd kiderül, hogy sérült-e és ha nem akkor kihozzák.
Aznap amúgy elindult a csomag visszafelé a feladónak. Itt jegyzem meg, hogy ez a telefonos infó nettó hülyeség. Nem látom azt, hogy egy kamion ami felborult, azután ott elkezdi valaki
szemrevételezni a csomagot, hogy na ez sérült, ez meg nem. Szerintem erre szabályuk van, hogy ilyenkor visszaküldik a feladónak, mivel velük vannak szerződésben és majd a feladó eldönti, hogy
megsérült a csomagja és kártérítést kér vagy nem és esetleg újra elküldi.
Mondanom sem kell, írtam az alin az eladónak, hogy mi történt. Onnan persze nem jött értelmes válasz, csak az, hogy legyek türelmes és vegyem fel a kapcsolatot a szállító céggel.
Írhattam én hogy parcel damaged, ők csak azt fújták, hogy türelmem kérik és hogy majd lépjek kapcsolatba a kiszállító céggel, mert a csomagom úton. Ha jól emlékszem itt olvastam, hogy disputnál számít ha felvettem a kapcsolatot
az eladóval üzenetben, így én lelkesen irogattam a fejleményeket nekik.
Mindenesetre mikor lejárt a kiszállítási határidő és indíthattam a disputot már rég visszament spanyolokhoz a csomag (itt jegyzem meg, hogy írt a feladó, hogy dehát delivered, én meg írtam hogy igen, de nálad)
és indítottam a disputot. Ott is végig kelett várjam a határidőt, de az ali nekem ítélte a vitát és majd 3 és 20 nap között megérkezik a pénzem (ami a EUR - HUF árfolyamhullámvasút miatt épp több lesz mint amit kifizettem)
Szóval abban az esetben, ha a csomag utazása közben megsérül, akkor jó esélyel visszakapja az ember a pénzét de nem kis idő kell hozzá. Nekem annyi volt a szerencsém, hogy a csomagra 15 nap után már indíthattam disputot, de ez jóval több szokott lenni. -
jojoando
aktív tag
LV82xxxxxxCN
8 napig vakarták a seggüket a sárgák Guangzhou, Guangdongben, mire valami török gépre tették a cuccost, kérdés ezután még sok idő míg erre is elhozzák a terméket? A nyüves eladó normál küldést nem is tesz elérhetővé, hogy jönne a EO val, pedig 3 USD-t kifizetném érte. -
gaben22
senior tag
Szerintetek ezzel mit csináljak, USPS USA-ból és Brüsszelben nagyon beakadt. Már 2 másik pakkom is megjött USA-ból, amiket jóval később rendeltem, ez meg már több mint 1 hónapja úton van.
-
z123456z
őstag
válasz
Silent77 #101841 üzenetére
Biztos valós, mert nem kér tőlem semmit, egyszerű tracking. Felhívtam a haveromat, ő nem is emailt kapott, hanem sms-t fordítógépes magyarsággal , hogy adja meg az adatait 24 órán belül, mert különben visszaküldik a feladónak. Úgyhogy az lesz az, amit vettem. Csak véletlen egybeesés a DPD.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Érdekes dolog zajlik egy rendelésem kapcsán. Banggood -ról rendeltem 4-én egy Proscenic forrólevegős sütőt cseh raktárból, ki is fizettem, ahogy kell. 9-ét írtak, hogy akkor indítják a csomagot. Hát 9-én nem indult, chaten azt írták, hogy utánanéznek, és 24 órán belül válaszolnak emailben. Persze nem válaszoltak, így újabb chatelés. Ez az ügyintéző azt mondta, hogy feltöltés alatt van a raktárkészlet, 15-én fogják indítani. Nem igazán fogtam vissza magam, hogy kifejezzem a csalódottságomat, aztán elváltunk. Hajnalban jött egy email a DPD-től, hogy Lengyelországból feladtak nekem egy csomagot. Gyanús volt, mert egy haverom épp a minap kapott egy adathalász emailt pont a DPD nevében. Viszont az én emailemben megnevezték feladónak a proscenic.pl-t, így rákattintottam, és valódi trackingnek néz ki, semmi átverés. Ráadásul olyan gyors, hogy tegnap rögzítették és már el is hagyta az országot, legalábbis elküldve lengyelországon kívülre. De Banggood alkalmazásban továbbra is feldolgozás alatt van, nyoma sincs annak, hogy feladták volna. Ráadásul cseh raktárból kapom majd elvileg, lengyelt fel sem kínált. Mi lehet ez a kuszaság?
-
Giot
addikt
Sziasztok!
Kis segítség kellene. Gshopper oldalról rendeltem regisztráció nélkül egy táblagépet. Paypal-lal fizettem. Paypal azonnal visszaigazolta a kifizetést de a gshopper-töl egyenlőre semmi. Kb 6 órája nincs semmi visszaigazolás.
Spam mappát néztem ott sincs semmi.
Mit gondoltok? Más is járt már így? Kezdjek aggódni vagy türelem, ilyen az oldal?Köszönöm!
-
madrac
senior tag
válasz
Bézbózütő #101835 üzenetére
Ha nem fizeted be, nem fogod megkapni a terméket sem, hiába vonta le azt az eladó már a fizetésnél. Postánál egyébként is tök felesleges szerintem megreklamálni ezt. Én 2x megtettem miután megkárosítottak a dupla áfázás miatt, és még csak nem is értesítettek 1x sem utána, hogy mi lett ezzel. Több évvel ezelőtti történetek. Abszurdisztánban így mennek a dolgok.
-
Bézbózütő
újonc
Sziasztok.
Etsyről rendeltem csomagot, amit most a posta megfogott a vámon (eddig még ok is lenne) és kérik hogy fizessem meg utána az áfát. A probléma csak annyi hogy ezt már az etsy-n való fizetésnél megtettem. Korábban is rendeltem ugyanabból az etsy-s shopból árut, akkor nem volt ilyen gond. Van olyan hogy a posta bassza el, vagy inkább az lehetséges hogy az eladó nem tüntette fel az IOSS-t a csomagon? Illetve jól látom ha a postánál egy felülvizsgálati kérelmet szeretnék benyújtani az 5000 forintomba kerül?? https://www.posta.hu/static/internet/download/VAM_dijak-dijszabas.pdf
Elnézést a hülye kérdésekért -
kmarci25
veterán
Dél-Koreából rendelnék, 52+24 (szállítási költség FedEx) USD értékben. Erre milyen és nagyságrendileg mennyi plusz költség kerül rá?
-
-
kmarci25
veterán
Érkezett csomagom, ma kaptam értesítést az online fizetési lehetőségről, ezt meg is tettem. A kérdésem csak annyi, hogy ezután hozza majd a kézbesítő, ugyanúgy, mint bármelyik másik csomagot?
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Kellene kis segítség, hát ha valaki járt hasonlóan!
Rendeltem egy telefont, Aliról, de a postán csak egy üres dobozt kaptam kézbe, a súlya gyanús volt, de hirtelen nem tudtam, milyen rendelés jött meg.
Otthon vettem észre, hogy a csomag oldalát felvágták és vissza lett celluxozva.
A kibontást felvettem, mérlegre rakva a dobozt.
Szerintetek ilyenkor lehet még valamit kezdeni ezzel, vagy teljesen esélytelen bármi?
Postán esetleg ki lehet kérni adatokat a csomagról, hogy hol volt még meg a rendes súlya?
IMEI alapján van mód valahogyan tiltani?
Mit érdemes megpróbálni? -
ridiculous
aktív tag
válasz
ridiculous #101809 üzenetére
Na végül ma jött mail a DPD - től hogy átadták nekik a csomagot.
-
akyyy
senior tag
Feladták a héten a csomagomat (porvédő) délkoreából, megjárta franciát, pestet, jelenleg székesfehérváron van (Fedex), mit keres ott, mikor Miskolc felé kéne jönnie?
Illetve sehol nem látom, kell-e fizetnem rá vámot vagy áfát, elvileg kéne, de sehol semilyen árat nem látok)
-
Dinter
addikt
válasz
ginola #101820 üzenetére
Nagyon nem kell figyelni semmire, nincs semmi lehúzás. Attól függ, hogy mikor jön meg, hogy mennyi időn belül adják fel. Volt akinek 4, nekem 10 nap volt. Van aki 8 napnál jár és fast shippinget kért, tehát nem érdemes megvenni. Miután elindult a csomag, 5 nap volt aközött, hogy felszállt HK-ban a repülő és csengetett a futár.
Én feketét vettem.Ha beleolvasol a topikba találsz pár dolgot:
[link] -
-
ginola
addikt
Sziasztok
Gshopperről Hon Kongból érkező küldeményre jön még valami költség?
Ezt írja az oldal Includes VAT TAX. -
-
jojoando
aktív tag
Röviden és utoljára, kipróbáltam, nem csinálta a dolgát és nem foglalkoztam vele, letelt a 3 nap és sajnos a google automatikus fizetése aktív volt. nem nyomogattam én semmit sem, illetve az angolt se értem, különben minek töltenék le ilyen vackot.
-
Jahno
veterán
Úgy kellett volna kipróbálni, hogy megnyomod a 3 nap ingyenes időszakot. Az alatt hamar kiderül, hogy szar és kész, nem kell semmit fizetni. Többen megpróbáltuk elmagyarázni, én is felraktam, beszúrtam a képet is, hogy milyen választási lehetőségeid vannak. Ha 3 napon belül lemondod, akkor nem kell semmit fizetni, kipróbáltad. És mivel magad sem tudtad megmondani, hogy mit láttál, mi történt, mit nyomtál, így szépen rögtön a kezdő képernyőn vagy csináltál egy előfizetést, vagy a 3 nap után. Szóval ez így sajna teljesen rendben van. Volt 3 napod KIPRÓBÁLNI, amit előre tudtál, ha nem jó a feltétel, akkor nem fogadod el. Semennyire.
-
jojoando
aktív tag
válasz
Pocak89 #101810 üzenetére
Dettó, nekem is ilyen követővel indította a cuccot az eladó pedig 10e feletti a cucc. Nem értem a kavarást ez megint szívós 1 hónapig érkezik majd. BÁR MOST JOBBAN MEGNÉZVE A SZÁMSORT!!!
hasonló a küldése mint az expressOnenak, a vége előtt az irányítószám, majd hat nulla.Jahno , de gyökér, nem kenyeret vettem aminek rossz volt az íze és nem is bontottam ki a termékét, ami ezáltal érték csökkent lett. Egy félig vacak fordítóprogramot PRÓBÁLTAM ki.
Bekérte az előfizetés törlését tőlem, szóval az. -
Pocak89
senior tag
Rendszeresen szoktam rendelni Ali-ról standard shippingel. Eddig mindig expressone hozta, még júniusban is. Most júliusban rendeltem és tök más a tracking szám PNLUC-vel kezdődik és postához került... Most itt változott vmi a standard shipping kapcsán vagy csak kivételesen megszívtam?
-
ridiculous
aktív tag
válasz
kokokka #101806 üzenetére
Igen eddig mutatta hogy merre jár, de most megérkezett a helyi fuvarozóhoz és ezt az üzenetet dobta:
A terméked megérkezett a helyi fuvarozóhoz. Már nem tudjuk megjeleníteni a nyomonkövetési adatokat a Rendelés részletei lapon, ezért azt tanácsoljuk, hogy további részletekért fordulj a helyi postai fuvarozóhoz ezzel a nyomonkövetési számmal. -
kokokka
addikt
válasz
ridiculous #101803 üzenetére
A Wish furcsa állat fajta. Ne csodalkozz rajta, ha esetleg kamu a tracking! Eddig tudtad követni?
-
storm4
aktív tag
válasz
ridiculous #101803 üzenetére
Üdv!
Ha az utolsó négy számjegy az irányítószámod,akkor express one fogja szállítani. -
ridiculous
aktív tag
wish.com - os rendelésnél miután átadták a helyi fuvarozónak (ami gondolom a magyar posta) hogy tudom követni a csomagot?
Követési számnak egy 14 számjegyből álló számsort kaptam, de a posta.hu - n "A megadott küldeményre vonatkozóan a rendszer sajnos nem talált adatot." választ kapom.. -
babszon
csendes tag
válasz
"_Maverick_" #101801 üzenetére
Los Angelesbe -2 nap
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz
"_Maverick_" #101800 üzenetére
A fedex Magyarországról az usa-ba hány nap alatt kézbesít?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nyaralás topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
- 3D nyomtatott képek, puzzle, könyvjelzők és bérnyomtatás
- Amazon Kindle 3 keyboard Wifi hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest