Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
amazon.de-ről, ha rendelek magyar bankkártyával, akkor felteszi ezt a kérdést:
Please tell us the currency of your card
My card is in Hungarian Forint (HUF)
My card is in a different currencyMivel magyar kártyáról szeretném fizetni, ezért HUF-ban kell hagyni?
-
draco31
veterán
Hello!
Keresgéltem egy alkatrészt, és feldobott egy olyan oldalt, hogy kinaiwebaruhaz.hu Ismeri valaki, mifelé ez? -
jojoando
aktív tag
válasz
MCGaiwer #100836 üzenetére
Felhívnám telefonon, miről van szó és mikor történt, egyáltalán igaz-e a levelük. Manapság nekem is jön a Lidltől postától, MVMtől levél... hogy fizessem ki vagy nyertem a Tescótól, de nem szabad egy levélnek bedőlni, ha valós a követelés adja meg hozzá az adatokat miért annyi az annyi, pl a kalapács.-
-
MCGaiwer
addikt
Üdv,
Vámos kérdésem lenne, FedEx
Küldtek valami számlatartozásról értesítőt. Ez elméletileg egy olyan csomag után lenne, amit már egy éve kézbesítettek. Én nem rendeltem semmit, nem is igazán tudom, miről lenne szó.
A leírás alapján valami egy ajándékról lehet szó, ami a nevemre jött, bár én nem vettem át.
Mégis mi alapján kérhetnek bármilyen díjat a címzettől, kézbesítést követően?
16.000Ft-ot akarnak egy kalapácsért... -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Dealer95 #100833 üzenetére
Paypalon azt mondja, hogy barátként küldjem a pénzt, úgy meg ugye nincs védelem.
Vagy hogy lehetne fizetni vásárlóvédelemmel? Akkor gondolom így meg kell kerülni az ebay-kleinanzeigent.
Tehát azt mondod, hogy simán utaljam el neki a pénzt paypalon keresztül, fizessem ki a sarcot, és akkor várjam, hogy ő feladja?
-
Atomgeszi
nagyúr
Tudna valaki segíteni ebay-Kleinanzeigennel kapcsolatban?
Magyarországra szeretném rendelni a cuccot. Eladónak nem probléma, viszont alapból ugye a 6.99 euróra számol a felület. Magyarországra ez 15.99 euró.
Na most ugye van ez a Kauferschutz is, ami plusz költség, de azért a vásárlóvedelem nem volna rossz.
Ezt hogyan lehet így kivitelezni?
-
tbalint3
tag
válasz
iceQ! #100830 üzenetére
Így is drága már sajnos, mert néhány éve összevontak egy csomó kategóriát.
Kínába egy 501-2000g közötti csomag ajánlott levélként feladva 12.070 Ft. Régen volt csomó köztes kategória, de így emeltek árat. "Felcsökkent"
Itt tudsz kalkulálni: https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/foreignletter?ln=hu -
iceQ!
addikt
válasz
FireFox1996 #100820 üzenetére
Lehetne, ha nem kellene mindent visszaküldeni. A doboz már meghaladja a levél méretet ami a magyar posta szerint:
A levél legkisebb mérete 90*140 mm, a legnagyobb mérete pedig címhelyre címezve 324x229x24 mm.
-
TBT
addikt
DHL-el küldött képeslapot is megvámoltatnak? Sajnos más küldési lehetőség nincs Japánból.
Az összeg 100 yen. Mert, ha igen, akkor elég drágára jön ki a dolog. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Próbáltam utána keresni, de sajnos nem igazán találtam megoldást. A problémám a következő: gshopper.com oldalról rendelnék egy cuccot, de ezt a hibaüzenetet kapom üfsz szerint: out of delivery range. Pedig simán meg tudom rendelni a shop-ból.
Namost van mailboxde.com os regisztrációm is, gondoltam, hogy azon keresztül rendelném akkor. Viszont a gshopper oldalon nem tudom kitölteni a cím adatokat, mert a full name sorba nem fér el az egész mailboxde gmbh, név id, stb. Illetve kér province adatot is, oda mit kell beírni?
A gshoppernél láttam, hogy a ZIP code formátuma az 5 karakter, nem lehet, hogy csak ez a bajuk, hogy a magyar csak 4-ből áll? Mert a mailboxde-s is egy nullával kezdődik.
Köszönöm előre is a választ! -
-
Micsurin
nagyúr
USA-ból 17 dodós cucc (3 kulcstartó) rendelkezik legalább minimális eséllyel, hogy átcsusszan?
Minden igaz Hollandián keresztül fog jönni de ettől pontosabbat nem tudok. Gondolom újra lesz cimkézve.
-
cof
veterán
válasz
enginev3.0 #100821 üzenetére
Nem. Végigviszed a rendelést úgy, hogy a fizetés hibára fusson. Leveszed nullára a költést a kártyán netbankban pl. lényeg, hogy ne legyen a sikeres fizetéshez rajta elég összeg amivel fizetsz.
Aztán írsz az eladónak egyedi ajánlatért és ő be tudja állítani, utána kifizeted. Sajnos nem mindegyik eladó olvassa az üzeneteket.
-
enginev3.0
félisten
Ha innen akarok több dolgot rendelni, nem lehet hogy egy postázási ár legyen az összesre?
Mert mindegyikre külön akarja felszámolni ha kosárba rakom őket -
sirály69
őstag
Alza.cz-ről rendelnék. Van valami megoldás hogy meg lehessen oldani?
Sajnos a többi alza áruházban nem elérhető amit szeretnék.... -
jojoando
aktív tag
válasz
BlackJack21 #100814 üzenetére
info@qflteam.com <info@qflteam.com>
-
flegga92
senior tag
válasz
BlackJack21 #100814 üzenetére
Szerintem a szállítmányozó céggel kellene felvenni a kapcsolatot. QFL szállítja, itt tudsz kontaktba lépni velük. Szerintem itt nem sok tapasztalat van velük.
-
BlackJack21
tag
Nem tudom, hogy jó helyre írom, ha nem majd, átirányítotok a megfelelő topikba.
A problémám, hogy az ali-ról rendeltem egy nagyobb méretű terméket, ami egy számomra ismeretlen szállítmányozási céggel szállítat. 2 hónap alatt a kapott tracking szerint Pestre ért, de ott elakadt valahol. A posta nem foglalkozik vele, ha nem standard a tracking number. A helyi postán nincs a csomag. Az eladó szerint ő nem hibázott. A nevemre jön a csomag, várjak. Ezt nem szeretném, lehet kivárásra játszik.
[link]
A kép adatai valósak, megtaláltam a neten az adatokat.Mit tudnék kezdeni? Kit zaklassak ezzel.
Az eddigi kis rendelésekkel nem volt komoly probléma, mindig találtam megoldást, de itt tanácstalan vagyok. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
Eddig az Aliexpress Standard Shipping-es cuccokat az Express One szállította ki.
Mostanában többször előfordult, hogy Holland postás szállítással érkezett.
Ám, amiért írok és ami igazából zavar, hogy eddig az Express One-tól mindig kaptam email értesítést, így a rugalmas kézbesítési felületen meg tudtam változtatni a címet vagy időpontot.
Mostanában viszont semmi értesítés, így ha nem vagyok otthon, nem tudom átvenni a csomagot és még arról se szerzek tudomást, hogy át kellene vennem valamit.
Szerencsére eddig 3 ilyen eset volt, ahol 2 esetben éppen otthon voltam, egy alkalommal pedig hívott a futár, hogy itt van a ház előtt. (én máshol voltam, de megbeszéltük, hogy megyek érte egy másik helyszínen találkozunk.)
Olvastam, hogy csak az arra szerződött partnerek esetén van email értesítés. Ezek szerint az Alis Standard Shipping esetében már nem jár ez a szolgáltatás? Vagy csak karácsonyi túlterheltség miatt nem jöttek az értesítések? Gáz, mert így mindig figyelgetnem kell, hogy mikor érkezik ilyen csomagom aztán meglesni ExpressOne csomagkövetésben, hogy mikor szállítják, majd marad a telefonos egyeztetés velük (ha egyáltalán felveszik) -
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Kínából rendelem egy fülest, 60 dollár volt, viszont meghibásodott. Vissza kell, hogy küldjem DE a szállítási költséget nekem kell állni. Ahogy nézem egy csomagküldés olyan 15 ezer Ft körül mozog. Hogy lehet ezt olcsóbban megúszni?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Jahno #100808 üzenetére
Nincs ember a vonal végén. Automata minden, ahogy a weboldalukon is .
De nehezen összejött. Igaz ha egy könnyű kis csomagot (22 deka) 131 dollárért postáznak, akkor gondolnám már minden ki van fizetve. De hogy 1 év után jut eszükbe... na mindegy, kifizettem.Ezen küldemény vámkezelése ún. elektronikus vámkezelésen esett át, mely eljárásnál, csak 40 000 HUF felett szükséges kiszállításkor a NAV által kiszabott áfát és/vagy vámot, valamint az előlegezési díjat megfizetni helyben.Jelen küldemény esetében az összeg alacsonyabb volt, 9631 HUF, így erről, az eljárás szerint utólagosan érkezik számla a fizetendőről.
Sajnos rendszerünkben egy technikai probléma miatt a számlák, csak most kerültek kiküldésre Ügyfeleink részére. Ezen összegek a FedEx által már befizetésre kerültek a NAV felé, így ott már időben rendezve lett. -
jojoando
aktív tag
Hívjon bennünket! [link]
FEDEX Ügyfélszolgálat: 06 80 980 980Tengerentúli telefonszám: +36 29 551 900
Csapatunk hétfőtől péntekig 8:00 és 18:00 között elérhető.
Kijelölt szombati munkanapokon: 8:00 - 12:00. -
Zeki
nagyúr
Szervusztok!
Kaptam a fedextől egy fizetési felszólítást, hogy tartozásom van. Ha nem fizetem be 7 napon belül, jogi lépések lesznek.
Nem tudom milyen csomag lehetett. Szerintem minden csomagot csak úgy hoznak ki, ha előtte anyagilag le van rendezve.
Nem adtak a postai levél mellé csekket sem.
Akkor hogy a fenébe fizessem ki, a nem tudom mit? -
sz_gabor
tag
Geekbuying Kínai rendelésnél van áfamentes szállítási mód?
Régen volt EU Priority Line, HKEU Priority Line most csak Registered AirMail és Priority Line van. -
azbest
félisten
válasz
rukka #100803 üzenetére
csak az ajándék, amihez van mellékelve ajándékozási nyilatkozat és aminél előzetesen küldesz online manuális megbízásos vámkezelés [link] indítványt érkezés előtt. A manuális ügyintézésért a posta 4000 forintot számít fel.
Még le is írják a posta weboldanán, hogy olcsóbb ajándékot automatikus vámkezeléssel kapni, mintha drága ügyintézést választod.
"Ha automatikus postai vámkezelés keretében történik a vámeljárás, akkor ugyan 27% áfa is terheli a küldeményt, viszont kisértékű küldeményeknél az alacsonyabb sávos postai vámkezelési díj miatt összességében kevesebbet kell fizetnie, mint megbízásos vámkezelés esetén." [link] Igen, lehúznak.Vásárolt dolgokra más másfél éve nincs alsó határ, mindért kell áfát fizetni. Gondolom futárszolgálat sem olcsóbb, azoknál ha nincs miért áfát fizetni, akkor általában kezelési költség sincsen.
-
rukka
csendes tag
Hello, 5 GBP erteku, ajandekkent, rendesen kitoltott cn22es nyilatkozattal UKbol kuldott kuldemenyt megvamoltak 633ftra es raraktak meg 799ft vamkezelesi dijat. Ez normalis? Ugy tudtam, gift v kis ertek eseten nincs vam. Irjak nekik? Mindig erre lehet szamitani, hogy 1-2ezres dolgokra annyi plussz koltsegem lesz mint maga a termek, vagy meg tobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Horgász topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Projektor topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest