Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
Olyant ír, hogy:
Other 24 Hour Courier
Illetve Expedited Shipping (International Priority Shipping)
És még ír egy ilyet lentebb:
Delivery ExceptionsDelivery to non-mainland UK postcodes may incur a surcharge cost which we forward directly to the courier delivering your order. This can include addresses in Scotland, Northern Ireland, Isle of Man, Shetland Islands and Channel Islands. We will notify you shortly after purchase if this is the case and give you the option to pay the surcharge or to cancel the order. Wherever possible we will send by Royal Mail so these surcharges are not incurred. -
akyyy
senior tag
Rendeltem angol ebayről egy kipufogócsövet. Drága sem volt, + elvileg az árban benne van a szállítás és vámkezelési dijak is (ha kell még pluszban áfát fizetni az nem gond).
Én inkább a szállítás miatt aggódom, hogy hogy kerül majd hozzám? Ugyanez a kipufogó különböző oldalakon + 30.000 ft a szállítás, mivel túlméretesnek írják.
Postás meg simán kihozza?Vagy várható egy levél hogy még fizessek ennyi pénzt?
-
válasz
mexel #101495 üzenetére
Ezek sima, nyilvántartás nélküli levelek lesznek itthon, amikor a Magyar Postához kerülnek nem lesz semmiféle követésük. Ha 24 mm-nél vékonyabb akkor postaládába kézbesítik, ha vastagabb akkor küldenek értesítőt az átvételi lehetőségről.
Megoldás ha más szállítási móddal kéred nem AliExpres Saver hanem AliEXpress standard -
mexel
veterán
HA jól olvasom a posta hozza a ECSCCA csomagokat. Eddig minden amit rendeltem one expressel jött máshová, de pont ez posta lesz, és ahová kell ott most volt postafelszámolás és minden elkeveredik, mindent ellopnak. Hogyan lehetne ezt megelőzni? valami nyomkövetés nem lehetséges erre?
-
válasz
kissdani #101490 üzenetére
Senkit nem tudsz hívni, várjál még, mert most többen panaszkodtunk hogy vannak késések a feldolgozásban.
De itt nézd inkább és ha ezt látod Import customs clearance complete akkor rövid időn , pár napon belül megy át az Express One-hoz, ezt fogod látni ha megkapják: Központi raktárba érkezett (HU - Budapest). Szerintem ebből a jövő héten lesz valami, bár ma még lehetséges.
De nézheted az Express One oldalán is, mert szinkronizációs hibák is lehetnek. -
válasz
"_Maverick_" #101491 üzenetére
1-2 munkanap szokott lenni, de figyeld a nyomkövetést mert lehet hogy tudod on-line fizetni a kezelési díjat, ha olyan szöveg megjelenik, az értesítő néha beragad.
-
"_Maverick_"
kezdő
Elküldtem nekik tegnap az adatokat. Mivel először nem küldtem el a Buyee visszaigazolását, azt utólag pótoltam. Szóval kétszer küldtem el az adatokat. Remélem ebből nem lesz probléma. A esetleg valami gond lesz az adatokkal, fognak értesíteni? Körülbelül hány nap lehet még feldolgozzák?
-
jojoando
aktív tag
Eddig háború mentes helyen közlekedett, Most van Oroszban,
a másik csomi meg Hollandiában xarakodnak vele, ami kínából jött de holland a nyomkövetője, mit összevacakolnak vele, már a szemem ugrott ki a kézbesítési időn, hogy onnan még 3 hét is lehet, durva! Már beleszámolják a Magyar posta gyorsaságát?
Estimated date of arrival at the post office
19 Jún 2023 - 01 Júl 2023, 25 - 37 days remaining
Május 6-n vettem. -
válasz
"_Maverick_" #101484 üzenetére
Nincs különbség.
Az is jó fizetés igazolásnak, de a vásárlásról a Buyee igazolása kell.
Arról nem kell, csak az összegnek kell szerepelni a (11)-es rubrikában. -
Czakone43
újonc
Sziasztok!
Május 16-án feladtak részemre, egy elsőbbségi küldeményt ajánlottan Lengyelországból (Varsó).
A nyomkövetés szerint Május 19-e óta "A küldemény előkészítése nemzetközi szállításra" ír. A csomag állítólag még Varsóban van.
Máskor 3-4 nap alatt itt volt a küldemény. De érdeklődésemre a Lengyel Posta nem válaszol már napok óta. A Magyar posta nem tud semmit mert még nem került a kezelésébe.Mik a tapasztalatok a Lengyel szállítási idővel kapcsolatosan? Hány nap szokott lenni?
-
"_Maverick_"
kezdő
-
válasz
"_Maverick_" #101481 üzenetére
Akkor írom, bár már itt is nemrég említettem. Csak azokat az információkat amit tudsz, mert egyébként náluk a csomag és ha akarják elolvassák.
Neked elég az ami a webshop oldalán van:
Feladó: Buyee Tenso, inc.
Cím: 6F Gotenyama Trust Tower, 4-7-35 Kita-Shinagawa, Shinagawa-ku,
Tokyo 140-0001 JapánKell a vásárlásról olyan igazolás ahol látszik hogy te vásároltad, mit vásároltál és mennyit fizettél érte és a banki kifizetési igazolás az összegről.
Letöltöd és kitöltöd a Posta vámkezelési nyomtatványát, azt ami az értéknek (szállítási költség nélkül) megfelel 150 € alatti (max 185,86 USD, 25068 JPY) vagy 150 € fölötti vámkezelés. Ezeket miután az beadási oldalon az űrlapot kitöltöd, csatolod és elküldöd. -
válasz
jojoando #101480 üzenetére
A nyomkövető oldal ad egy becslést a várható érkezésre, jóslat, nem törvényi előírás és nem kérhető számon senkitől ha nem lesz igaz.
Írják a magyarárazatot is: Az előrejelzés nem 100%-ig biztos, és az elmúlt 60 napban kézbesített 126 csomagon alapul.
Ha az oroszok jobban meghülyülnek vagy a fehéroroszok holnap vagy azután, mert a háborúban valami nem jön össze nekik, akkor lehet hogy meg sem kapod. Eddig ezeket csak lassították és nem akadályozták mert kell a pénz nekik, de ez bármikor megváltozhat. -
válasz
"_Maverick_" #101478 üzenetére
Honnan vásároltál?
Mondjuk ha kínai és Aliexpress esetleg akkor az AliExpress topik Összefoglaló, 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai, ha eBay akkor az az eBay topik Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat pontoknál találsz segítséget.Az AliExpress-nél ezen szövegrész után: Vámeljárás alá került küldemény esetén a teendők
Az eBay-nél ezen szövegrész után: Vámeljárás alá került küldemény vagy reklamáció esetén a teendők -
"_Maverick_"
kezdő
válasz
"_Maverick_" #101477 üzenetére
A mai map folyamán kaptam egy sms-t...
,,Vàmkezelendö nemzetközi küldeménye (EL######) érkezett. Teendök: posta.hu/vam Hozzàférési kòd: 4#### Magyar Posta..."
A nyomonkövetés ezt írja ki: A vámkezeléshez szükséges információk bekérése (ügyfére vár)
Mi a teendőm? Milyen adatokat kell megadnom a csomaggal kapcsolatban és hogy? Mi szeretnének tőlem?
-
válasz
"_Maverick_" #101475 üzenetére
Csak az értő olvasásra nem képes postás esetén lehet gond. 1-2 nap szokott lenni a vámkezelés ezeknél a megérkezéstől számolva.
Egyébként a magyar postai rendszerben a kézbesítésnél nem használatos semmilyen megye, nálam vagy semmi, vagy 2 db . van beírva a címeknél amit megadok a külföldi kereskedőknek. Írányítószám, település és utca, házszám kell, ezek azért még ékezetek nélkül is megfelelően azonosíthatóak. -
"_Maverick_"
kezdő
Tegnap megérkezett a Nemzetközi Posta Kicserélő Központba az órám, Vecsésre. Kíváncsi vagyok hány napig fognak rajta ülni, mielőtt a vámkezelést megkezdenék. Abból lehet baj, hogy a feladó "utca" és "vármegye" helyett angolul "street" és"county"-val adta meg a címet? Továbbá a város és az utca nevét ékezet nélkül írta?
-
-
jojoando
aktív tag
Nálam a expressone.hu csomagkövetője furcsa megjelenítésű, a fele lap híja, pl az hogy mikor kezdték elküldeni. Régebbi csomagszám normális kijelzésű, ez is átment már a vámon remélem ma átadják a kiszállítónak. A másik ECS csomagszámos 1 hete megérkezett, éppen tegnap átesett a vámon is és átadva a postának sor is megvan, de manapság még az 10 nap
A kazahsztáni Dostykból indult május 9-n arról még mindig semmi hír a vonat nagyon lassan jön
A holland felöl érkező is mint a tetű olyan lassan küldik, szerintem teherautóra rakták vagy mi 2023. május 2305:27Az áru megérkezett a szállítási helyre -
válasz
JoolsNOS #101471 üzenetére
30 számos nem igazán van van a 158-al kezdődő Express One 24 számjegyű ez a leghosszabb ami szóba jöhet Aliexpress szállítás esetén. Ha kombinálják akkor a kettőből csak az egyik lesz élő. Ha itt nézed nincs bővebb információ, másik azonosító?
Egyébként május hónapban némi csúszást tapasztaltunk, nekem is kettő egyszerre beérkező és levámolt közül még csak az egyiket kaptam meg. -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Van egy csomagom aliról ami már 2 hete azt írja, megvolt a vámellenőrzés. Azóta semmi. Oda van írva fölé, hogy kombinált csomag. Mintha várna egy másik csomagra is, de nincs jelenleg más csomagom. Mindent megkaptam már, bőven olyat is ami később ment át a vámkezelésen. Meg ami fura, hogy a mostani csomagjaimon a szokásos nyomkövető szám helyett kb 30 jegyű csak számból álló "nyomkövető" van, de semmi nem ismeri...
Valakinek ilyennel tapasztalat?
Köszi -
akyyy
senior tag
Rendeltem egy visszapillantót elvileg Litvániából (dalys.lt), szállításnak a legolcsóbbat, Deutsche Post választottam (bár ez tart a legtovább, de nem sürgős úgysem). Mire számíthatok, magyar posta fogja majd kihozni? Vagy elrontottam valamit?
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Egy ideje nem rendeltem telefont, annyira nem vagyok képben. Ahhoz voltam hozzászokva, hogy Banggoodon, Alin, Goboon, Gearbesten egy 20-30%-kal olcsóbban meg lehet kapni a telefonokat. Most ahogy elnézem, nagy részük megszűnt, de ami működik, ott is drágább, mint az itthoni beszerzés.
Vannak még olyan helyek ahonnan olcsóbban be lehet szerezni ezeket, vagy már megszűnt minden opció?
-
válasz
Fitzgerald #101460 üzenetére
Te nyomtatod ki miután megrendelted, ott olvasható mindkét linken amit belinkeltem.
A másodiknál megadod hogy honnan hova megy, megadod a súlyát és méreteit, erre kalkulál egy árat, azután a megrendelés gombra kattintva konkretizálod az adatokat, kifizeted és nyomtatod a címkét, ráragasztod a csomagra és majd a kívánságod szerinti időben megy érte a futár.
Úgy legyen a megcsinálva a csomagolás ahogy írják.
Az 5. pont * ezt jelenti: * Fontos információ Packlink szolgáltatásunkkal kapcsolatban:
A címkét minden esetben Önnek kell kinyomtatnia otthon, A6-os méretben, majd ráragasztani a csomagra oly módon, hogy az ne eshessen le róla. Kérjük, erre minden alkalommal figyeljen! -
válasz
Fitzgerald #101458 üzenetére
Csak ráírtad a címet a csomagra? Már régóta elektronikus a megrendelés és a címke gyártás, de persze sima lapra is kinyomtathatod és ráragaszthatod.
Oldaluk.
Ez meg a csomagfeladás oldal -
Fitzgerald
veterán
Hali!
DPD-vel küldök csomagot Franciaországba. Tudja valaki, hogy kell-e címkéznem, vagy megcsinálja a DPD? Belföldre szállíttattam már velük évekkel ezelőtt, de nem emlékszem, hogy kellett volna címkézni...
-
válasz
AlexBr #101456 üzenetére
Annyit pontosítok hogy az LS kezdetű postai azonosítós küldemény a magyar Postánál nem könyvelt küldemény, hanem prime levél kategória. Normál levél lényegében.
A Prime levél definíciója
Olyan külföldről Magyarországra érkező levélküldemény, amelynek – a postai szolgáltatási
szerződést megkötő külföldi postai szolgáltató által megadott – egyedi azonosítószáma
ismeretében a postai kezelésével kapcsolatos INFORMÁCIÓK a Posta honlapján elérhetőek, azonban a postatechnológiai kezelése és a postai szolgáltatási
szerződés teljesítése a nem könyvelt postai küldeményeknek megfelelően történik. -
AlexBr
újonc
válasz
jojoando #101432 üzenetére
Az LS ######### NL számú csomag egy regisztrált postai küldemény. A szállítás minimális ideje 6 nap, átlagosan pedig 27 nap. Ellenőrizheti az etracking.net segítségével.
-
válasz
"_Maverick_" #101454 üzenetére
Munkanap, de mostanában inkább 7, a Posta az EMS-t 1-3 munkanapon belül levámolja és továbbítja kézbesítésre, ha kell nekik valami információ tőled akkor persze a kérés-válasz idővel növekedni fog a vámolási idő.
-
"_Maverick_"
kezdő
Sziasztok!
EMS gyorspostával rendeltem egy JDM Citizent Japánból. A tegnapi nap folyamán az eladó feladta a csomagot. Szerintetek mikorra ér ide Tokio-ból? A feladó 4 napot írt. Ebbe a hétvégék is beletartoznak? Vagy csak a munkanapok? A vámkezelés átlagosan hány napot fog igénybe venni? -
válasz
attiati #101451 üzenetére
Ha az AliExpress topik Összefoglalóban ránézel erre: 7. Az AliExpress-en megvásárolt termékek vámkezelési szabályai ott minden releváns információt megosztottam amit ennél is segít. Értéktől függő sávos díjazás 399-1399 Ft-ig (799-1899 nem online fizetés) 150 €-ig és attól több esetén 4000 Ft, akár online akár utánvétes fizetés.
-
attiati
veterán
Nem az idő a probléma, hanem a termék annyiba került ennél az eladónál, mint máshol áfástól, mindenestől. Mint kiderült, itt áfa nélkül annyi.
Eddig minden csomag megérkezett tőle postai áfakezelés nélkül.
Így duplán gondolhattam azt, hogy nincs extra áfavonzat.Eladó belement, hogy visszatéríti az árat. Tisztázom vele, hogy a visszaszállítási díjat levonja e. Ha nem, akkor jobban megéri visszaküldeni. Több csomagról van szó, ami egyben már nagy érték.
Egyébként a posta mennyi díjat von most IOSS nélküli áfakezelésnél?
20 napom van eljuttatni a postához az űrlapot?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ASUS routerek
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest