Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
Zamma #100648 üzenetére
Én eddig is vettem mindenfélét, garival vagy nélküle. Teljesen a cucc, értéke és feltételei szabják meg, pld. nem sejtettem volna, hogy okosban vásárolt objektívemet vagy notebookot idehaza javítják majd gariban, mert alapban úgy készültem, hogy nem. De néha nem ez a jellemző, ésvagy. Havernak régen hollandiából hoztam bicajt, ott az 1-2 garis alkatrészt amúgy is futározni kell, magát a szervízt meg bármelyik rendes haza cég vagy sufnibót elintézi. 1-2 spécibb cuccnál úgyis ezt csinálja a hazai bolt is, továbbítja és szétteszi a kezét.
-
-
Zamma
őstag
Szeretnék kérni tanácsot Black Friday kapcsán német/oszták - vagy megbízható Európai piacon lévő cégekkel kapcsolatban az elmúlt 1-2 évben van valakinek tapasztalata? Érdemes vagy a gariztatás miatt inkább felejtős?
Köszi minden infót/linket/tapasztalatot! -
AtHoS
nagyúr
válasz
AstraCDX #100644 üzenetére
És mennyi lenne szerinted a "nyereséged" egy extra kört behúzva....majd persze annak költségeit utólag konstatálva?
Ránéztem a CIB bankom közép és eladási árfolyam különbségére, ami 8 Ft jelenleg (biztos eltérő lesz az elszámolási napon), amellyel 100 eurónyi összegnél jelent 800 Ft-ot.
Szóval "fillérbaszás" kérdésed van? Vagy valamit nem vettem figyelembe?
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Hogyan lehet az ebay-en, Dollárban, vagy Euroban megadott árat a lehető legkisebb átváltási veszteséggel kifizetni ?
Hiába nézegeti az ember a középárfolyamot, a tetü magyar bankok brutál drágán adják a valutát .
Forint számlához csatlakozó Mastercard kártyám van, PayPal is tud menni, de az is a forint számláról/kártyáról .
Valaki ajánlotta a TranferWise, vagy újabban már csak Wise "bankot", állítólag nagyon jól vált .
Van valakinek tapasztalata a Wise-el kapcsolatban ?Üdv.
Imre
-
azbest
félisten
A futárszolgálatok nem vámkezelés címszóval szedik a díjat, hanem előlegezési díj címszóval. Megelőlegezik a befizetendő adót. Akkor kérik a díjat, ha kell érte fizetni.
2021 július óta viszont pont ezért nem kérnek plusz díjat a már előre áfával együtt kifizetett termékekért 150 euro alatt. Felette, vagy ha nem áfás fizetéssel lett megvéve a cucc, akkor továbbra is szedik az előlegezési díjat az adóra. Más futároknál 5-6 ezer forint az a díj.A posta meg azóta minden esetben szed díjat, ha eu-n kívüli küldeményként jön valami hozzájuk. Csak azért nem kell mindenért fizetni náluk, mert a kínaiak sem hülyék és más országban léptetik be a küldeményt eu-ba, ahol ingyenes ez, utána már eus küldeményként jön tovább.
-
lsg
tag
Sziasztok!
Tavaly novemberben rendeltem Kínából egy fülhallgatót, amit a Fedex szállított és egy kisebb kavarás után meg is érkezett.
A Fedexes futár simán kihozta, átvettem, fizetni nem kellett.Tegnap viszont kaptam egy sima Fedexes levelet, amiben egy 5000 Ft-os számla volt ezzel az egy évvel korábbi rendeléssel kapcsolatban.
A számla szerint 2910 Ft az import Áfa tétel és 1800 Ft az előlegzési díj. Erre jön még rá a 27%-os Áfa.Valakivel történt már ilyen, hogy egy évvel később kapott számlát a Fedextől?
Azt sem értem mi ez az előlegzési díj, én nem kértem hogy utólag fizessek.
Mindenképpen egyeztetek velük erről, de elég fura ez az egész. -
Occon adom
aktív tag
Valaki okosabbat kellene találjál aki erre válaszol, én így jártam, azt pedig nem hiszem, hogy az ottani szállítócég bevállalná-e az ottani vámolást, majd csak ha ide megérkezik akkor csinálja meg a helyi, de a vám nem szokott sok lenni semmire, a termékár + áfa+ vámügyintézés, illetve minimális vám ESETLEG, Sok nem lehet.
-
bsh
addikt
válasz
Occon adom #100637 üzenetére
üzlettől/weblapról. ők nem intéznek semmit, csak feladják a csomagot. nekem vevőnek kell intézni, ezt írják is. ups-szel küldik, gondolom ők is tudják intézni a vámot/áfát, ha van.
ebay usa az más, mert ptt van global shipping ami mindent intéz, de ez nem ebay lenne.
és azért fontos, mert vám nélkül még áfával is elég jó lenne az ár, de vámmal együtt már nem annyira. -
Occon adom
aktív tag
Szerintem attól függ hogy eladótól vagy üzlettől veszed, vagy weblapról, ahol ezt elintézik. Példa EBAY rendelésemnél Amerikából vásároltam, már az Ebay oldala levonta előre a vám és szállítási költségeket, a fizetésnél mindent beleszámoltak, így nem kellett érkezéskor ezzel foglalkozzak.1 órán belül még SMS-t is kaptam mikor szállítsák ki a terméket.
-
bsh
addikt
sziasztok,
bocsi de már belezavarodtam a keresgélésbe, inkább megkérdezem: most akkor ha japánból rendelek, akkor arra van vám vagy nincs?írnak már a neten mindenfélét, hogy vámügyi megállapodás és nincs vám az eu és japán közt, de máshol meg írják, hogy van, meg hogy 150 euró, ehhh... ez nekem magas
illetve 2 darab különböző cuccot rendelnék, egy cégtől, darabja 100 euró, és egyben szálíltanák, ~30 euró a szállítás. de most mi van ezzel a 150 eurós dologgal akkor? jobban járok, ha két külön tételként rendelem, és 2x130 euró, ami 150 euró alatt van? -
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Amerikából érkezik/érkezne csomagom. Ismert cég számomra, többször rendeltem tőlük eddig nem volt gond, 2-3 hét alatt megérkezett a csomag. A UPS tracking azonosító a mostani esetben is egy 18 jegyű szám....viszont az alternatív azonosító (ami az eddigi rendeléseknél LS...kezdetű volt) most LF....kezdetű.
És a tracking oldal is furcsaságokat mutat.
A posta oldalán rákeresve az LF kezdetű azonosítóra pedig csak annyi látható, hogy október 7.-én felvétel az eladótól.
Ahogy láttam leposte.fr oldalon lehetne még követni, de ott meg annyit ír, hogy még nem adták fel...ezért nem látható.
A céget akiktől rendeltem már kérdeztem, ők postára adták...érdeklődjek a UPS-nél....de ők sem tudtak segíteni. Hova fordulhatnék még?
-
Gizmo94
veterán
Sziasztok!
Ebayről rendeltem Kínából egy nem nagy értékű csomagot, de a tartalma fontos lenne, mert ajándék.
Az Universal Parcel Tracking jelenleg ezt mutatja, SpeedPak szállítja. Egy hete már nincs semmi változás. A kérdés au lenne, hogy erre keresztet vethetek, vagy ez normális? Nem igazán szoktam Kínából rendelni, így tanácstalan vagyok.
31 Okt 2022 17:26
Import Customs Clearance Completed
SpeedPAK
Is my package stuck in transit?
Is my package stuck in customs?
31 Okt 2022 17:20
Import Customs Clearance Completed
SpeedPAK
31 Okt 2022 17:20
Receiving Scan at Destination DC Hollandia
SpeedPAK
27 Okt 2022 05:30
Arrived at Destination Hub Hollandia
SpeedPAK
26 Okt 2022 07:56
Departed from Origin Country Kína
SpeedPAK25 Okt 2022 18:00
Export Customs Declaration Completed
24 Okt 2022 12:09
Departed from Regional Distribution Center Kína
SpeedPAK
21 Okt 2022 14:05
Arrived at Regional Distribution Center Dongguan, Kína
SpeedPAK
13 Okt 2022 04:46
Departed from Local Facility Changsha, Kína
SpeedPAK
13 Okt 2022 04:36
Arrived at Local Facility Changsha, Kína
SpeedPAK
12 Okt 2022 18:49
Package Received
(Customer Service Email: CS@orangeconnex.com) Changsha, Kína
SpeedPAK
11 Okt 2022 10:58
Shipment Data Received
SpeedPAK
-
Occon adom
aktív tag
[link] https://gls-group.com/GROUP/en/parcel-tracking Trakingra adtak fel csomagot számomra abban látom, hogy elvileg feladták és feldolgozták, de a másik GLS oldalon az szerepel , hogy fel sem adták a csomit, hogy van ez?
[link] https://gls-group.com/HU/hu/csomagkovetes
Csomagadatok bekerültek a GLS IT rendszerébe; a csomagot még nem adták át a GLS részére.
Nem értem most ki hazudik!
Sajnos a csütörtöki állapotot mutassa ez a csoportos feladási link, azaz még ott van Madridban, de miért és meddig? Nem filléres dolgot rendeltem. -
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Van két Alis rendelésem, aminek a TN-je csak egy hosszú szám. Már átjött mind a kettő a vámon, a Parcelsapp követi őket, de a Magyar posta nyomkövetésében nem szerepel egyik sem, ez miért lehet?
-
davidvarga
tag
Sziasztok! Ebből az állapotból mi lenne a normális idő hogy bármi új infó legyen a csomagról! Sem a dhl sem a magyar posta nem tud tájékoztatást adni a dhl szerint tőlük már elment a magyar postához a magyar posta meg nem regisztrált ilyen csomagot. Arra viszont egyik sem tudott választ adni hogy akkor most mi is van vagy hova forduljak.
Auslands-Sendung an DHL übergeben.
Zielland/-gebiet: UngarnDo, 03.11.2022, 08:15 Uhr
Do, 03.11.2022, 08:15, Köln, Deutschland
Die Auslandssendung wurde an DHL übergeben und wird für den Weitertransport in das Zielland/Zielgebiet vorbereitet.Mo, 31.10.2022, 15:32, Deutschland
Die Sendung wurde vom Absender in der Filiale eingeliefert. -
buherton
őstag
válasz
tupacamaru #100626 üzenetére
Bárcsak minden kívánságom így és ilyen gyorsan teljesülne
. Pontosan ilyet kerestem.
Köszönöm szépen!
-
tupacamaru
veterán
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Esetleg ismertek olyan szolgáltatót Németországban, aki azzal foglalkozik, hogy "csak németországi kiszállítással" vállaló cégek csomagjait tovább küldi?
-
Occon adom
aktív tag
A GLS tájékoztatott, hogy 7-n szállít számomra terméket, kérdezem, manapság mennyire biztos ez a tájékoztatás manapság? Spanyolból a cuccot feladták 4-n raktárba került, de azóta semmit sem mozdult. Lehet pontos tájékoztatás amit előre jeleztek?
-
hakos1987
őstag
válasz
Occon adom #100622 üzenetére
köszönöm a sok infót!
És valóban, az egyesített csomagnál az ir.szám a vége, meg amúgy is 15 napos szállítást ígért.
-
Occon adom
aktív tag
válasz
hakos1987 #100621 üzenetére
hA aLIRÓL RENDELSZ OTT Kínában LESZEDIK A VÁMOT, ILLETVE NAGYOBB ÉRTÉKŰ CSOMAGNÁL AZ eXPRESSZoNE CSOMAGKÜLDŐ SZÁLLÍTJA SZÁMODRA A CSOMAGOT A rEPTÉRI cIANO RENDEZI A VÁMOLÁST NEM KELL ARRA RÁFIZETNI. a CSOMAGEGYESÍTÉS INGYENES, HA TÖBB DOLGOT RENDELSZ PRÓBÁLJÁK 1 CSOMAGBA KÜLDENI SZÁMODRA AMI TALÁN A GYORSABB CÉLBAÉRÉST IS SZOLGÁLJA. nEKEM MOSTANSÁG 12 NAP ALATT A KEZEMBEN VAN A MEGRENDELT kÍNAI CUCC bocs a nagybetűért nem szándékos, de nem szeretném újraírni.
Szóval nyugi hamarosan a kezedben lesznek a dolgaid. Október 24-i csomagom ma érkezett meg. Onnan tudod hogy expressz one a szállító hogy az irányítószámod a csomagkövető utolsó 4 számjegye. -
hakos1987
őstag
Sziasztok!
Régen sokat rendeltem Ali, ebay-ről, de az új vám, áfa szabályok óta hanyagoltam...
valaki segítene képbe kerülni?!Rendeltem 2 csomagot, 11.900 és 14.500 Ft értékben aliról, külön shopból, viszont jött értesítés, hogy a csomagokat egyesítették. Várhatóan milyen többletköltségei lesznek? Ami feltűnt, hogy a VAT-ot már ott megfizettem. Ilyenkor is kell itthon 27% ÁFÁ-t fizetni?! Ha vámolják, egyben fogják, hiszen külön rendelés...?!
Továbbá van egy 9.24EUR rendelésem, szintén includes VAT... Ez után kell bármit is fizetnem?!
Ezekből a példáimból már remélhetőleg végleg képbe kerülök, így előre is köszi!
-
Sziasztok!
Tervezek leadni egy rendelést innen: [link]
A szállítás "DHL Ecommerce International" módon történne, a rendelés összértéke szállítással, kuponkód felhasználásával pedig 79$ (gondolom ez a lényeg, nem a kupon nélküli összeg).Nagy valószínűséggel EU-n kívüli hely, már csak abból kiindulva is, hogy U.S. belül free shippinget hirdetnek bizonyos összeghatáros rendélsnél.
Ha jól gondolom, erre a csomagra nekem így országunk felé ideúton rádobbának egy +27% áfát, plusz valamekkora kezelési költséget.
Nem tudom az összefoglaló szerinti DHL Express - 6000Ft lenne-e érvényben kezelési költségnek.Valaki ha a fentiek pontosításaban vagy helyességében tudna segíteni, előre is megköszönöm. 🙂
-
ztoldy
senior tag
válasz
Occon adom #100618 üzenetére
Tényleg jó fej volt.
Most érdekes módon nekem is kihozták legutóbb, amit rendeltem, habár az valóban simán befért a postaládába, de jellemzően tavaly óta már csak SMS jön, hogy lehet menni a csomagért a postára. -
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
Eddig mindig sikerült elkerülni, de most megfogták a rendelt terméket, így be is fizettem a 399Ft-ot. A kérdésem a már tapasztalattal rendelkezőkhöz, hogy ilyenkor kihozzák majd házhoz a rendelt terméket vagy ugyanúgy a posta küld majd értesítést amikor átvehető?
Köszi. -
Occon adom
aktív tag
válasz
Occon adom #100610 üzenetére
Még regisztrálni sem tudok az oldalra ( Goboo.com ) , sehogy sem megy tovább, pedig elvileg minden okés volna.
-
arfer
senior tag
válasz
Én még csak egyszer rendeltem tőlük, nem volt gond a szállítással. Garancia ügyintézésüktől nem tudok nyilatkozni...
-
FattyDove
őstag
válasz
1More Sonoflow-t vettem tőlük. A support fullba tolja a kretént, de kb 4-5 nap alatt ideért a cucc Madridból.
-
arfer
senior tag
válasz
Occon adom #100607 üzenetére
Esetleg Goboo?
-
Occon adom
aktív tag
válasz
ablack #100603 üzenetére
Valaki ismer Európában telefon Shoppot, ahol aránylag jó árban lehet telefonhoz jutni, korrekt netes üzlet , l a Xiaomi Black Shark 5 Pro érdekelne. Valahol találkoztam a linkkel, de most nem ugrik be. Köszönöm előre is!
Az Alin is olcsóbb de amit írtam azt keresném. Az anyacég eu-s oldalát láttam annál csak olcsóbban árulják. -
trebrona
nagyúr
válasz
Jahno #100604 üzenetére
Itt folytatta Kelzsoca: https://www.vertigostore.eu/
-
ablack
senior tag
válasz
Occon adom #100599 üzenetére
Black Shark német Amazon webshopja nem jó?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest